Forum » Zvok in slika » h.264/DVD/DivX player
h.264/DVD/DivX player

Ro! ::
Ro!: Kako pa to, da te je prišlo samo 249EUR, če je cena 259EUR ?Kot kaže, so dvignili ceno - ravnokar gledam na njihovi strani. Plačal sem 249 - ziher.
Se pravi je od dneva plačila do dneva dostave minilo cca. 10 dni ? Verjetno je tako dolgo trajalo predvsem zaradi pošiljanja na Slovaško ...
Sem pogledal datum pošiljanja deugega NMTja (na SLO naslov

LP,
Robi

gstarr ::
ja wd je zanimiv, ampak je res toliko stvari pri nmtjih da ne odtehta...
Vsak s punco imava svoj nabor nadeljevank, seveda je njenih precej vec.
Kaj boljsega je kot pri nmtju da se ona priklopi gor, zlouda torrent in ga se pogleda?
neprecenljivo...
ker zdaj imam spisek in vsak dan je nekaj kar je treba loudat, pa pol brisat,
pa spremljat...
nmt majka, sam da pride v slovenijo
Vsak s punco imava svoj nabor nadeljevank, seveda je njenih precej vec.
Kaj boljsega je kot pri nmtju da se ona priklopi gor, zlouda torrent in ga se pogleda?
neprecenljivo...
ker zdaj imam spisek in vsak dan je nekaj kar je treba loudat, pa pol brisat,
pa spremljat...
nmt majka, sam da pride v slovenijo

Gregor P ::
... no, poanta torrentov ni samo v dl, ampak tudi v ul

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

gregor ::
pozdravljeni
zanima me kakšna je razlika med wd play tv napram hdx 1000 in popcorn a110. Zakaj je WD toliko cenejši, kaj mu torej manjka napram drugima dvema.
Glede hdx in a110 pa me prav tako zanima kakšna je razlika glede uporabniškega vmesnika, ali je ta popolnoma enak, kako je z vtičniki, ali je to kdo testiral
Ker po mojem mnenju so ravno ti dodatki tisti ki dajo neko pomembno dodano vrednost napravi.
Torej za mene je ZELO POMEMBNO katero napravo se da bolj nadgradit.
Še linki do programov:
http://www.networkedmediatank.com/forum...
Ali je to vse za popcorn oz. ali deluje na vseh podobnih predvajalnikih...
Hvala
LP
zanima me kakšna je razlika med wd play tv napram hdx 1000 in popcorn a110. Zakaj je WD toliko cenejši, kaj mu torej manjka napram drugima dvema.
Glede hdx in a110 pa me prav tako zanima kakšna je razlika glede uporabniškega vmesnika, ali je ta popolnoma enak, kako je z vtičniki, ali je to kdo testiral
Ker po mojem mnenju so ravno ti dodatki tisti ki dajo neko pomembno dodano vrednost napravi.
Torej za mene je ZELO POMEMBNO katero napravo se da bolj nadgradit.
Še linki do programov:
Ali je to vse za popcorn oz. ali deluje na vseh podobnih predvajalnikih...
Hvala
LP

mrdaco ::
... no, poanta torrentov ni samo v dl, ampak tudi v ul
Saj te napravce znajo tudi uploudat. Baje da ni problema. In prav torent client je tisto zakaj bi jaz kupil PCH ali HDXa in ne WD-ja. Tako mi ni treba imeti Pc prižgan in poslušat hrup.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mrdaco ()

Tomson ::
A to še vedno drži, da v osnovi če ga uporabljaš kot Torrent client, ne moreš uporabljat HDDja na NMTju kot mrežni disk, da lahko iz računalnika v mreži snemaš nanj? (Razen če nek softver inštaliraš)
Ima kdo torej oboje naštimano, kot Torrent Client in mrežni disk, s tem dodatnim softverom? Me zanima kako to funkcionira, je kaj težav, kakšna nevšečnost ... ?
Ima kdo torej oboje naštimano, kot Torrent Client in mrežni disk, s tem dodatnim softverom? Me zanima kako to funkcionira, je kaj težav, kakšna nevšečnost ... ?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

in potem vse tiho je bilo
ali sem postavil preveč komplicirana vprašanja?
torej wd nima možnosti vgradnje diska nima torrentov, je to vse?
Kaj pa software (hdx, a110) , kaj res noben ne pozna odgovora..
LP

ali sem postavil preveč komplicirana vprašanja?
torej wd nima možnosti vgradnje diska nima torrentov, je to vse?
Kaj pa software (hdx, a110) , kaj res noben ne pozna odgovora..
LP

LexLuthor ::
A to še vedno drži, da v osnovi če ga uporabljaš kot Torrent client, ne moreš uporabljat HDDja na NMTju kot mrežni disk, da lahko iz računalnika v mreži snemaš nanj? (Razen če nek softver inštaliraš)
Na PCH (in verjetno ostalih NMT) lahko delaš več stvari hkrati, torej downloadaš torrent, brskaš po disku, gledaš video. Niti ne potrebuješ nobenega softwarea, ker vse teče na PCH. Vse, kar potrebuješ, da vzpostaviš lokalno mrežno povezavo s PC.

Hmmm... kolikor se spomnem je bilo včasih tako pri NMTjih, da sta se opciji TorrentClienta in uporaba NMtja kot mrežnega diska izključevali, ali je torej sedaj pri novih NTMjih (npr. HDX1000) to rešeno, oz. deluje brez dodatnega softvera?

LexLuthor ::
Hmmm... kolikor se spomnem je bilo včasih tako pri NMTjih, da sta se opciji TorrentClienta in uporaba NMtja kot mrežnega diska izključevali, ali je torej sedaj pri novih NTMjih (npr. HDX1000) to rešeno, oz. deluje brez dodatnega softvera?
Kot pravim, za PCH velja zgoraj napisano. Imam doma. Če bi se stvari izključevale, bi bil PCH skoraj ves čas neuporaben, saj torrenti znajo potrajati...

BTW podnapisi: pri meni grejo srt & sub, šumniki laufajo brez snemanja v UTF. Le tam v nastavitvah sem "jezik podnapisov" dal na češko (na enem od forumov piše).
LP,
Robi
LP,
Robi

Kot pravim, za PCH velja zgoraj napisano. Imam doma. Če bi se stvari izključevale, bi bil PCH skoraj ves čas neuporaben, saj torrenti znajo potrajati...
Potem pa super. Se pravi na računalniku pošiščeš in daš DLjat torrent, poveš da naj odpre z NMTjem namesto z npr. uTorrentom, izbereš mapo na NMT HDDju in to je to?
In potem ko DLja, je predvajanje npr. .mkvjev kaj moteno ali tekoče predvaja naprej?

kumer ::
kako ste se odločili med popcorn in hdx?
s čem vas je prepričal hdx , kje se ga da najceneje dobit ?
Ali se popcorn že da dobit iz EU ali je še vedno potrebno naročilo v USA?
Ali res prav ves software , aplikacije ki pašejo na popcorn pađejo tudi na hdx 1000
Alli npr. My Lil Movie JukeBox Maker dela na hdx 1000?......
Hvala
LP
s čem vas je prepričal hdx , kje se ga da najceneje dobit ?
Ali se popcorn že da dobit iz EU ali je še vedno potrebno naročilo v USA?
Ali res prav ves software , aplikacije ki pašejo na popcorn pađejo tudi na hdx 1000
Alli npr. My Lil Movie JukeBox Maker dela na hdx 1000?......
Hvala
LP

LuGi ::
Aplikacije delujejo tudi na hdx. Za cene in dobavo pa nebi znal kaj več povedati.. sem lastnik PCHja že lep cajt

Dredllooxxx ::
Jaz sm si naročil tole http://www.mimovrste.com/artikel/217007...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dredllooxxx ()

rs1975 ::
imam eno vprašanje glede tega WD TV HD media playerja.piše da za shranjevanje podatkov potrebuješ My passport prenosni disk ali pa kakšen drugi zunanji disk. glede na to, da je My passport 2,5" HDD ali se ga da vgraditi v WD Hd player ali pa se uporablja kot zunanja enota?

Kato ::
V naslednjem firmweru, vsaj tako pravijo pri HDX-ju.
Tisti ,ki ste naročil NMT pri NMTank (Francija):
Koliko ,časa je minilo med tem ,da ste dobili obvestilo "order dispached" in pa ,da ste dejansko dobili predvajalnik?
Tisti ,ki ste naročil NMT pri NMTank (Francija):
Koliko ,časa je minilo med tem ,da ste dobili obvestilo "order dispached" in pa ,da ste dejansko dobili predvajalnik?

boho ::
Dredllooxxx, prosim poročaj ko boš sprobal wd predvajalnik. Kako je s podnapisi in te stvari...

masevc ::
Kato
naročil 18.11 - včeraj imel doma
plačal preko paypala
nekaj me zanima:
HD filmi imajo DTS sound po večini ne? iz HDX pa lahko ta sound dobiš preko koaksiala? še preko katere druge linije? SPDIF?
drugače pa sem včeraj zajebal cel popoldne preden sem ga naglihal na TV - je bil skozi out of range na HDMI-ju. Druge linije mi sploh ni zaznalo. Nobenih navodil zraven! K sreči je na netu vse napisano. Čeprav še zdaj ne vem kaj ga je točno mučilo, ker enkrat dela, drugič pa ga moram resetirati. Majko jim francosko! še vedno trdim da znajo Francozi samo preste delat
naročil 18.11 - včeraj imel doma
plačal preko paypala
nekaj me zanima:
HD filmi imajo DTS sound po večini ne? iz HDX pa lahko ta sound dobiš preko koaksiala? še preko katere druge linije? SPDIF?
drugače pa sem včeraj zajebal cel popoldne preden sem ga naglihal na TV - je bil skozi out of range na HDMI-ju. Druge linije mi sploh ni zaznalo. Nobenih navodil zraven! K sreči je na netu vse napisano. Čeprav še zdaj ne vem kaj ga je točno mučilo, ker enkrat dela, drugič pa ga moram resetirati. Majko jim francosko! še vedno trdim da znajo Francozi samo preste delat

Vprašanje za lastnike HDXov: Ni mi našel Update-a via inet, mi je stano javljal, da imam gor najnovejšo verzijo.. Čeprav je bila na netu že novejša.
Ma kdo podobno izkušnjo?
LP,
Robi
Ma kdo podobno izkušnjo?
LP,
Robi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ro! ()

Jaz sem v ponedeljek na banko nesel denar (danse je četrtek). Do včeraj je tip v Franciji trdil da ga še ni dobil. Malo mi je sumljivo. Drugače pa grem na banko povprašpat.
A je kdo že nakazoval denar preko bank transferja? Kako dolgo je trajalo od plačila do prejema v Francijo.
A je kdo že nakazoval denar preko bank transferja? Kako dolgo je trajalo od plačila do prejema v Francijo.

Ja jaz sem plačal preko transferja "european payment" in so že naslednji dan dobili. In sicer plačal v četrtek zvečer, v petek so imeli že napisano "ready to dispach".

olson ::
Vprašanje za lastnike HDXov: Ni mi našel Update-a via inet, mi je stano javljal, da imam gor najnovejšo verzijo.. Čeprav je bila na netu že novejša.
Ma kdo podobno izkušnjo?
LP,
Robi
Tudi pri meni je bilo enako, zato sem ga updejto preko usb ključa.

E pravkar dobil mail da so prejeli plačilo. Trajalo torej 3 dni. Sem si nekako predstavljal, da transakcije potečejo v trenutku (kot pri JB 007).
No vglavnem da je sedaj ready to dispach. Komaj čakam da dospe domov.
No vglavnem da je sedaj ready to dispach. Komaj čakam da dospe domov.

to kar gre preko spletne banke gre precej hitreje kot pa če greš na banko ...vsaj jaz imam takšne izkušnje
sicer pa sem se pozanimal za hdx1000 skupaj z 1TB diskom. Vgrajen je WD10EACS disk torej gre za wd caviar green serijo ki je 5400 rpm tore tiha in manj porabi...
ne vem pa če je tudi dovolj hitra za hd vsebine - blu ray ripe... upam da je??
imam pa še eno off topic vprašanje:
kaj pomeni pri paypalu ta stavek:
Check your card statement in 2-3 days and find the 4-digit PayPal code for the charge
ker sem povezal naslov z viso in sedaj bi mi naj zaračunali 1.50 eur potem pa ne vem kje najdem to 4 mestno kodo
Hvala
LP
sicer pa sem se pozanimal za hdx1000 skupaj z 1TB diskom. Vgrajen je WD10EACS disk torej gre za wd caviar green serijo ki je 5400 rpm tore tiha in manj porabi...
ne vem pa če je tudi dovolj hitra za hd vsebine - blu ray ripe... upam da je??
imam pa še eno off topic vprašanje:
kaj pomeni pri paypalu ta stavek:
Check your card statement in 2-3 days and find the 4-digit PayPal code for the charge
ker sem povezal naslov z viso in sedaj bi mi naj zaračunali 1.50 eur potem pa ne vem kje najdem to 4 mestno kodo
Hvala
LP

olson ::
Na izpisku od kartice, ki ga dobiš enkrat na mesec domov ali na spletni banki, če lahko vidiš transakcije od te kartice.

ok, hvala, torej bom kar moral počakat na izpisek... (sem mislil da gre to hitreje)
zanima me tudi ali je kdo kaj študiral DUNE HDI predvajalnike, očitno bo to kar velika konkurenca obstoječim NMT...
kaj pravite na to kombinacijo ki predvaja blu ray in vse ostale možne formate
to kar se mi dopade je to da so v obliki audio-video komponente
http://www.hdi.co.il/fullhd_players/
v prodaji bi naj bili 15.12.08, vsaj tako pravi nmtank.fr
LP
zanima me tudi ali je kdo kaj študiral DUNE HDI predvajalnike, očitno bo to kar velika konkurenca obstoječim NMT...
kaj pravite na to kombinacijo ki predvaja blu ray in vse ostale možne formate
to kar se mi dopade je to da so v obliki audio-video komponente
http://www.hdi.co.il/fullhd_players/
v prodaji bi naj bili 15.12.08, vsaj tako pravi nmtank.fr
LP

knap ::
kaj je to dts downmix, zakaj je to tako pomembno da vsi posebej omenjajo to funkcijo
ali je slika na teh napravah primerljiva z htpc-ji, torej če imam npr. htpc z radeon hd 4850 in hdx 1000, je velika razlika v kvaliteti slike ?
vidim da je tukaj sedaj predvsem govora o hdx 1000,ali je res boljši od popcorna in ostale konkurece...
hvala
LP
ali je slika na teh napravah primerljiva z htpc-ji, torej če imam npr. htpc z radeon hd 4850 in hdx 1000, je velika razlika v kvaliteti slike ?
vidim da je tukaj sedaj predvsem govora o hdx 1000,ali je res boljši od popcorna in ostale konkurece...
hvala
LP

masevc ::
knap - dts downmix - hdtv filmi imajo zvok v DD ali DTS formatu. Če želiš na HDX to poslušati moraš zvok peljati preko coaxa na receiver, kateri ima vgrajen DD in DTS dekoder, kateri potem ta zvok predvaja
če pa bi imel HDX DTS downmix, pa bi lahko to poslušal tudi preko stereo vhodov (ne rabiš DD in DTS dekoderja)
ampak je zakon DTS ali DD zvok. Danes sprobal to na HDXu in dela kot mora. SPloh če imaš zadaj dobro ozvočenje
če pa bi imel HDX DTS downmix, pa bi lahko to poslušal tudi preko stereo vhodov (ne rabiš DD in DTS dekoderja)
ampak je zakon DTS ali DD zvok. Danes sprobal to na HDXu in dela kot mora. SPloh če imaš zadaj dobro ozvočenje

vidim da je tukaj sedaj predvsem govora o hdx 1000,ali je res boljši od popcorna in ostale konkurece..
Boljši je relativno.... Nekaj starni nazaj je vsporedna primerjava nekaterih klonov. V bistvu so si vsi dokaj podobni, pač, kera funkcija/lastnost se komu zdi pomembenjša za tisti model se bo odločil... Pomoje je glavna prednost HDXa predvsem dobavni rok, pa ohišje (ki je prostornejše - pa tudi izgleda evtl. malo bolj "resno", kar pa je spet stvar okusa) ter mogoče še on/off stikalo.
LP,
Robi.
PS - kar me mogoče malo moti.. Piše, da je kompatibl. z Fat-i, NTFS, ter ext2/3. Ko pa greš formatirad HD, ti pa ponudi samo Ext. V čem je finta?

knap: HDX1000 ima kar nekaj hardverskih prednosti nad Popcornom, kar se priključkov in kvalitete izdelave tiče in predvsem dobi se ga v evropi ceneje in hitreje kot Popcorna iz Amerike. Ima pa trenutno Popcorn prednost kar se softvera tiče, ker je trenutno več stvari na voljo. Samo tudi to se lahko spremeni sčasoma. Drugače pa gre v bistvu za enako stvar, gleda se iste formate v isti kvaliteti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

In kaj pravite na WD/TV. Mreže ne rabim sem si kupil zunanji disk seagate
1Tera imam zvočno ki podpira dts a lahko kaj skonbiniram da bi špilal na zvočnikih od kompa in pa koliko je slabši od tega hdx-a a se splača še 100evrov pršparat pa ga naročit iz francije in pa kako je z garancijo w00t.

http://www.bobo-itstoritve.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dredllooxxx ()

DarkDemon ::
Lep pozdrav mene pa zanima če je katiri od naštetih(HDX1000,POPCORN A110) zmožen predvajati internetno tv recimo od pop tvja.

rs1975 ::
In kaj pravite na WD/TV. Mreže ne rabim sem si kupil zunanji disk seagate1Tera imam zvočno ki podpira dts a lahko kaj skonbiniram da bi špilal na zvočnikih od kompa in pa koliko je slabši od tega hdx-a a se splača še 100evrov pršparat pa ga naročit iz francije in pa kako je z garancijo w00t.
sem videl tvoj odgovor v drugi temi, da ne podpira DTS zvoka tale WD TV, kar sem sam spregledal. to je po moje velik minus.

knap ::
hvala za odgovore
thomson, kako to misliš da je popcorn v prednosti glede software
kaj ne paše veš software on hdx? (ista platforma)
Ro!
v čem je finta teh ntfs, fat, ext2,3
Še nisem slišal za ext2,3, ali je bolje imet v ntfs, fat?
Ali se ext diski vidijo potem na pc-ju?
hvala
LP
thomson, kako to misliš da je popcorn v prednosti glede software
kaj ne paše veš software on hdx? (ista platforma)
Ro!
v čem je finta teh ntfs, fat, ext2,3
Še nisem slišal za ext2,3, ali je bolje imet v ntfs, fat?
Ali se ext diski vidijo potem na pc-ju?
hvala
LP

knap: mislim sem predvsem na podporo in razvijan softver ki je na voljo na netu. KAr se tega tiče je Popcorn v prednosti ...

TgT ::
Lep pozdrav mene pa zanima če je katiri od naštetih(HDX1000,POPCORN A110) zmožen predvajati internetno tv recimo od pop tvja.
ne, vgrajeni čip ne podpira flash-a
Hit'N'Run

Se pravi bolje prišparati še malo denarja in naročiti hdx1000 samo kako je z garancijo kaj ,če crkne je treba pošiljat nazaj v francijo lol mal huda a ni??

No ja, niti ni tako huda, pač 16EUR pride poštnina za Francijo do 2kg + PazljivoRavnanje, nazaj pa tako oni plačajo ...

@Tomson kaj ,misliš se splača wd-tv kupit ali raje prišparat malo pa kupit HDX sej ,koliko pa zgubiš pri tem ,če kupiš wd-tv nikjer nisem zasledil katere formate podnapisov podpira tale wd-tv hvala za odgovore.

No včeraj sem dobil HDX1000, zgleda zelo fajn , filme predvaja tekoče, vendar imam ene par problemov. Podnapisi ne delajo , zato sem probal posodobiti firmeware ,vendar sploh ne pokaže posodobi preko USB-ja, kot piše na njihovi strani. Z mrežo imam pa še probleme, ko ga pingam ni odziva ,kjub temu da imam vse firewalle ugasnjene.

djordjevic ::
Okej, zdaj pa eno vprašanje glede tega DTS-a. Vzemimo situacijo, da imaš pač flat-tv brez dodatnega zvočnega sistema, torej bi imel vezan hd-tv bodisi prek hdmi-ja bodisi prek komponentnih kablov, in bi rad gledal hd-rip. Če prav razumem, pač ne dobiš 'advanced' dts zvoka, temveč dobiš pač navaden stereo zvok. Ali se motim, pa imaš tišino?
No grave is deep enough to keep us in chains.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 46601 (25207) | xandros |
» | Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 60553 (46484) | goby |
» | eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9679 (6939) | Sibirc |
» | Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 54158 (46542) | vrossi46 |
» | PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16329 (8261) | LuGi |