Forum » Zvok in slika » h.264/DVD/DivX player
h.264/DVD/DivX player

gregyk ::
Western Digital silently introduced their WD TV HD Media Player - review
Uporablja isti sigma čip kot PCH
Po informacijah ki sem jih dobil od Bigbang-a, bo pri nas naprodaj približno v roku 1 meseca, cena pa še ni znana. Bigbang in Mimovrste sta na WD strani napisana kot prodajalca za Slovenijo (Retailers/Online E-tailers) ...

mrdaco ::
Eno vprašanje še.
Ko montiraš dik v PCH, a ga naprava nato formatira?
Namreč imam disk že pred seboj in sedaj razmišljam, če bi sploh posnel kake fime gor, ali bi ga kar pustil, ker mi jih bo po možnosti PCH povozil?
Ko montiraš dik v PCH, a ga naprava nato formatira?
Namreč imam disk že pred seboj in sedaj razmišljam, če bi sploh posnel kake fime gor, ali bi ga kar pustil, ker mi jih bo po možnosti PCH povozil?

fulltourq ::
Lep pozdrav vsem
Ze vnaprej se opravičujem če je že napisano ampak se mi po pravici ni dal brat vseh postov.
Zanima me če je kdo zasledil kje napravo ki je podobne tej http://www.linksys.com/servlet/Satellit...
le da ima blu-ray predvajalnik oz. blu-ray player z podporo povezovanja v lan omrežje.
Ze vnaprej se opravičujem če je že napisano ampak se mi po pravici ni dal brat vseh postov.
Zanima me če je kdo zasledil kje napravo ki je podobne tej http://www.linksys.com/servlet/Satellit...
le da ima blu-ray predvajalnik oz. blu-ray player z podporo povezovanja v lan omrežje.

Kato ::
Sem imel podobno zadevo od KISS-a še preden jih je prevzel Linksis. DVD upscaler je bil zelo dober, kar se pa tiče predvajanja HD ripov pa ni bilo ravno tekoče, predvajal je le WMV HD. To kar pa ti iščeš pa mislim ,da še ne obstaja. Najbližja zadeva je en pradvajalnik od eGreat-a v katerega lahko vgradiš blu-ray enoto.
Obstaja pa tudi tole:
Klik
To je Blu-ray predvajalnik , ki streama ameriško verzijo ITIVI-ja (na voljo so tudi HD-ripi). Samo mislim ,da ga ne moreš zvezati na mrežo kot network player (morda obstaja kakšen hack)
Obstaja pa tudi tole:
Klik
To je Blu-ray predvajalnik , ki streama ameriško verzijo ITIVI-ja (na voljo so tudi HD-ripi). Samo mislim ,da ga ne moreš zvezati na mrežo kot network player (morda obstaja kakšen hack)

SimplTech ::
@fulltourq: Hybrid Blu-ray predvajalnika in NMT-ja že obstaja in se lahko v vrsto postaviš za prednaročilo.
Naj bi se pojavili v novembru. Zadevo proizvaja HDI (High Definition Israel) in obstajata 2 modela:
1. Dražji Dune HD Center: cene 599 EUR naprej - info tukaj
2. Malo cenejši Dune BD Prime: cene od 449 EUR naprej - info tukaj
Prvi testi se pričakujejo v kratkem, lahko spremljaš res dobro stran, ki testira NMT-je in NAS: link
Prednaročilo pa lahko oddaš tukaj: link
Naj bi se pojavili v novembru. Zadevo proizvaja HDI (High Definition Israel) in obstajata 2 modela:
1. Dražji Dune HD Center: cene 599 EUR naprej - info tukaj
2. Malo cenejši Dune BD Prime: cene od 449 EUR naprej - info tukaj
Prvi testi se pričakujejo v kratkem, lahko spremljaš res dobro stran, ki testira NMT-je in NAS: link
Prednaročilo pa lahko oddaš tukaj: link

pumaxx ::
Baje da dela
http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&t...
http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&t...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pumaxx ()

VaZl ::
Ja, to sem našel že prej, ampak, hmmm, kako naj napišem, sam sem bolj pristaš "click to instal", tam je pa čuda stvari napisano....
LPZ
LPZ

Hja, mislil sem napisat da ne znam, oz. da imam premalo izkušenj, pa ne bi rad kaj zamočil...
LPZ
LPZ

Vmesna varianta je da najdem nekoga , ki to obvlada in da se nekako dogovoriva,
...., torej, komu to dela?

megaubo ::
General specifications:
TV format: PAL/NTSC
Gigabit network interface (compatible with any 10/100mbps or gigabit network)
Full HD 1080p resolution
Supported media formats: XviD, WMV9, MOV, MKV, H.264, MPEG 1/2/4, AVI, JPEG, SVCD, VCD, MP3 (VBR), WAV and VOB
HDMI, Component, Composite and S-Video video outputs coaxial digital audio output (SPDIF)
Subtitle and IFO/DVD support
USB host port
Bundled software is compatible with Windows 2000/XP & Vistaâ˘
www.conceptronic.net/site/desktopdefaul...
to zadevo sem imel priloĹžnost stestirat in moram reÄt da ĹĄpila vse kar imam na NAS.
full hd mkv (1920*1080 - dts , slike, mp3,...
brez zatikanja.
edina pomanjklivost je da ne predvaja podnapisov v mkv, divx :(
cena pa tud ni huda
www.comshop.si/Article.asp?articleid=57...
sam sem ga imel priklopljenega na giga lan switch na katerem je tudi nas d-link 323 v katerem sta 2x500gb, kjer delajo torenti in ftp.
direktno iz tega nas sem vse predvajal in je šlo zelo lepo.
v osnovi imaš 3 funkcije
music, video, pictures.
računalnike je sam zaznal v orežju in če si imel kej shared ti je sam najdu in si lahko predvajal.
sej pravim super predvajalnik samo podnapisi manjkajo.
firmware se je pa na 2 tedna menjal in se je prek neta nadgradil.
TV format: PAL/NTSC
Gigabit network interface (compatible with any 10/100mbps or gigabit network)
Full HD 1080p resolution
Supported media formats: XviD, WMV9, MOV, MKV, H.264, MPEG 1/2/4, AVI, JPEG, SVCD, VCD, MP3 (VBR), WAV and VOB
HDMI, Component, Composite and S-Video video outputs coaxial digital audio output (SPDIF)
USB host port
Bundled software is compatible with Windows 2000/XP & Vistaâ˘
www.conceptronic.net/site/desktopdefaul...
to zadevo sem imel priloĹžnost stestirat in moram reÄt da ĹĄpila vse kar imam na NAS.
full hd mkv (1920*1080 - dts , slike, mp3,...
brez zatikanja.
edina pomanjklivost je da ne predvaja podnapisov v mkv, divx :(
cena pa tud ni huda
www.comshop.si/Article.asp?articleid=57...
sam sem ga imel priklopljenega na giga lan switch na katerem je tudi nas d-link 323 v katerem sta 2x500gb, kjer delajo torenti in ftp.
direktno iz tega nas sem vse predvajal in je šlo zelo lepo.
v osnovi imaš 3 funkcije
music, video, pictures.
računalnike je sam zaznal v orežju in če si imel kej shared ti je sam najdu in si lahko predvajal.
sej pravim super predvajalnik samo podnapisi manjkajo.
firmware se je pa na 2 tedna menjal in se je prek neta nadgradil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: megaubo ()

Odpade kot zrela hruška.
1. Nima Torent odjemalca
2. Že na sami internetni strani bore malo podatkov o napravi
3. Nikakršnega supporta, ni nobenega novega firmwara, oziroma od kod se je tebi firmware nadgradil, če ga niti na svoji strani nimajo objavljenega.
4. ni možnosti priklopa diska direktno v napravi
1. Nima Torent odjemalca
3. Nikakršnega supporta, ni nobenega novega firmwara, oziroma od kod se je tebi firmware nadgradil, če ga niti na svoji strani nimajo objavljenega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mrdaco ()

gregyk ::
Odpade kot zrela hruška.
Očitno nisi nič sploh iskal firmware

zmaki ::
Pod "General information" piše :
V "F.A.Q" piše :
My Central European/Cyrillic .srt subtitle file does not work properly?
You will have to save your .srt subtitle file in the UTF-8 encoding before the CFULLHDMA can properly make use of this subtitle file.
Iz tega jaz razumem da le podpira DivX "srt" podnapise, in to celo s šumniki (čšž).
Seveda se lahko motim, ker naprave nisem preizkusil.
V "F.A.Q" piše :
My Central European/Cyrillic .srt subtitle file does not work properly?
You will have to save your .srt subtitle file in the UTF-8 encoding before the CFULLHDMA can properly make use of this subtitle file.
Iz tega jaz razumem da le podpira DivX "srt" podnapise, in to celo s šumniki (čšž).
Seveda se lahko motim, ker naprave nisem preizkusil.

ben-cc ::
... v MKVje se pa itak podnapise da zmuxat.... sam mal cajta si je treba vzet... pa voljo je treba met...

ben-cc ::
Danes sem prejel popravljeno/zamenjano matično ploščo od mojega nesrečnega PCH A-100. na prvi pogled vse OK, razen USB vhodi so bli mal pokrivljeni... šalabajzerstvo...
Cela stvar je trajala kr 1 mesec. Edini plus je da sem pršparal en kupček EURov ker sem pošiljal po navadni pošti (pošta slovenije - 8 EUR) kar pa sevede odtehta svoje.
prva stvar ki sem jo opazil ko sem sešraufal stvar... DTS passtrough deluje fantastično.... ni več sikanja in štekanja....
super...
upam da bo delal....
Cela stvar je trajala kr 1 mesec. Edini plus je da sem pršparal en kupček EURov ker sem pošiljal po navadni pošti (pošta slovenije - 8 EUR) kar pa sevede odtehta svoje.
prva stvar ki sem jo opazil ko sem sešraufal stvar... DTS passtrough deluje fantastično.... ni več sikanja in štekanja....
super...
upam da bo delal....

LexLuthor ::
Danes sem prejel popravljeno/zamenjano matično ploščo od mojega nesrečnega PCH A-100. na prvi pogled vse OK, razen USB vhodi so bli mal pokrivljeni... šalabajzerstvo...
super...
upam da bo delal....
Me veseli. No pri meni nas srečo zaenkrat ni bilo nobenih problemov, kjub temu, da sem PCH kupil skoraj istočasno.

LexLuthor ::
Lep pozdrav vsem
Kupi NMT in po USB priklopi Bluray čitalec v zunanjem ohišju

Za PCH je nov firware 0810 na netu.
Ga je že kdo sprobal. Novost je med drugim DTS downmix, za tiste ki nimate reciverjev.
Ima pa tudi vprašanje z uporabnike. Pri prejšnjem FW je bil dodan torrent 1.22. Kaj je novega pri njem? A mogoče omogoča kriptirnje prometa. Saj veste, malo se bojim novega zakona.
Ga je že kdo sprobal. Novost je med drugim DTS downmix, za tiste ki nimate reciverjev.
Ima pa tudi vprašanje z uporabnike. Pri prejšnjem FW je bil dodan torrent 1.22. Kaj je novega pri njem? A mogoče omogoča kriptirnje prometa. Saj veste, malo se bojim novega zakona.

Odpade kot zrela hruška.
1. Nima Torent odjemalca
pod seting si imel opcijo upgrade firmware
potem pa 2 opcije prek usb ali prek neta
izbral sem prek neta in je najdu novo verzijo jo potegnu dol in naložu. 2min pa je blo.
ja na njihovi strani ni glih lepo razvidno kje in kaj.
drgač imam pa kontakt od zastopnika za naš del evrope.
sej pravim če bi delal samo še podnapisi v mkv in divx pol si sploh nebi naročeval popcorn.
lahko kdo prosim da en screen gor kako delajo torrenti na popcornu 110
tkole zgleda na nas D-link 323
Zgodovina sprememb…

Gatsu ::
V novem PCH-A110 firmware sem zaenkrat opazil samo to da mi je delal film - Journed to the center of the earth 1080P, ki je prej imel cel kup artefaktov :) Ostalo se nisem imel cas sprobat se. Btw a kdo ve kje bi se dal kupt ocala za 3d filme?

Ro! ::
Mogoče malo butasto vprašanje.... Glede na to, da je na trgu nekih 7 klonov z istim drobovjem - ali paše npr. FW Popcorna na kateri drugi napravi? Npr: kupim napravo XY, ki pa nima tako dobrega supporta kot pa PCH

Mislim da ne gre. Je pa tako, da vsi ti proizvajalci nekako "kopirajo" te FW me seboj. Če pogledaš številko releasa vidiš da je enaka. Tako da je samo vprašanje časa (teden, dva, tri) kako hitro se release pojavi med vsemi.

Runnagain ::
Mogoče malo butasto vprašanje.... Glede na to, da je na trgu nekih 7 klonov z istim drobovjem - ali paše npr. FW Popcorna na kateri drugi napravi? Npr: kupim napravo XY, ki pa nima tako dobrega supporta kot pa PCH
Na žalost ne.
Lp, Runnagain!!

danes me je klical iz dsv da mi pošlje dispozicijo za uvoz blaga in pooblastilo za carinsko zastopanje.
pa mi je reku da naj bi bilo dajatev vsega skupaj 60€
pa mi je reku da naj bi bilo dajatev vsega skupaj 60€
Zgodovina sprememb…

ravsek ::
Bolj ko razmisljam o temle Popcornu, bolj se mi zdi, da je HTPC boljsa resitev. Popcorn te pride priblizno 270€, +/-5€ +100€ za disk!, torej skupno okoli 370€, za to ceno pa si lahko ze sestavim HTPC, ki poje tole pokovko za malico in sem istocasno preprican, da mi bo 110% delal cisto vsak film, k ga bom hotel predvajati + obilica drugih stvari, ki jih se lahko delam na racunalniku.
AMD Athlon X2 4850e So-AM2 2x 2.50GHz Boxed 45W 54,90 €
Gigabyte GA-MA78GM-S2H AM2+ 780G DDR2 73,90 €
Corsair XMS2 DIMM Kit 2048MB PC26400U CL5 DDR2-800 28,90 €
Samsung SpinPoint F1 1000GB 32MB SATA II (HD103UJ) 92,90 €
Skupaj: 250€ (fali se ohisje in napajalnik)
Za 120€ pa dobim se Antec Fusion Remote in mam skoraj popoln HTPC (cez kaksno leto pa za ceno danasnjih pekacev dokupis se BluRay enoto in si na konju). To so cene iz Nemcije, tako da je treba dodati se 30€ postnine, skupaj bi me tole prislo 400€, torej 30 vec kot Popcorn. Pa recite, kaj je boljse?
lp
AMD Athlon X2 4850e So-AM2 2x 2.50GHz Boxed 45W 54,90 €
Gigabyte GA-MA78GM-S2H AM2+ 780G DDR2 73,90 €
Corsair XMS2 DIMM Kit 2048MB PC26400U CL5 DDR2-800 28,90 €
Samsung SpinPoint F1 1000GB 32MB SATA II (HD103UJ) 92,90 €
Skupaj: 250€ (fali se ohisje in napajalnik)
Za 120€ pa dobim se Antec Fusion Remote in mam skoraj popoln HTPC (cez kaksno leto pa za ceno danasnjih pekacev dokupis se BluRay enoto in si na konju). To so cene iz Nemcije, tako da je treba dodati se 30€ postnine, skupaj bi me tole prislo 400€, torej 30 vec kot Popcorn. Pa recite, kaj je boljse?
lp

SasoS ::
Software + enostavnost uporabe. Pri kompu traja da se zboota, rabiš hlajenje ali pa je glasen, vedno se je treba nekaj jebati z driverji, tv-out zajebava, daljinc ne dela...Popcorna sam prižgeš daš TV na HDMI in dela. Mene je prišel dobrih 200€, diska ne rabim, uporabljat ga zna pa tudi moja babica...

OldSkul ::
htpc je preizkušeno štorasta zadeva. Popcorn in ostale podobne varjante so bolj prijazne do uporabnikov.

Tule je za 269Euronov+17 poštnine. Verjetno bi bila to dokaj dobra varinata (tudi kar se tiče evtl. popravila v času garancije) - ali? So pri tazadnjih kosih tudi težave z pregorevanjem tistega čipa?
LP,
Robi.
PS - če je kdo izvohal v EUju kakšno cenejšo navezo za "kokice" oz. katerega od klonov - na dan z besedo (linkom)
LP,
Robi.
PS - če je kdo izvohal v EUju kakšno cenejšo navezo za "kokice" oz. katerega od klonov - na dan z besedo (linkom)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ro! ()

Kato ::
Malo višje je link za HDX 1000 iz Francije(250€ vključeno s poštnino), drugače je pa pri nas na voljo Istar-31A (217€).

HDX 1000 ali ne HDX 1000... To je zdaj vprašanje.
V bistvu ima vse, kar rabim. Pa tudi cena je OK, pa še na zalogi je.
Ga kdo od forumovcev ima? Je kaj za izpostavit pri tej zadevi?
Lep pozdrav,
Robi.
V bistvu ima vse, kar rabim. Pa tudi cena je OK, pa še na zalogi je.
Ga kdo od forumovcev ima? Je kaj za izpostavit pri tej zadevi?
Lep pozdrav,
Robi.

misek ::
Zakaj ne more nekdo narediti ene lepe Linux distribucije, ki bi se obnašala ZELO podobno, kot SW na namenskih predvajalnikih (boot iz read-only diska, enostaven grafični vmesnik za upravljanje, ...)? Saj na teh predvajalnikih verjetno ne teče neka čisto zaprta distribucija s popolnoma na novo razvitim vmesnikom? Ali pač.

imam doma
jutri naredim review zaenkrat dela vse BP,
1080p film z podnapiusi in čšđ znaki brez problema.
fast forward brez problema.
torrenti še testiram.
torrenti še testiram.

gremo ::
@megaubo: koliko te je pa prišel? si ga kupil s HDD?
@Ro!: a si ga vzel z diskom? koliko časa pa naj bi potoval?
@Ro!: a si ga vzel z diskom? koliko časa pa naj bi potoval?

Kaj pa tale?
Sicer ne podpira torrentov...
@gremo: vzel sem ga brez diska, za čas dostave piše nekih 2dni, a je to verjetno mišljeno za Francijo.. Načeloma traja po EUju 3-4dni.
LP,
Robi.
Sicer ne podpira torrentov...
@gremo: vzel sem ga brez diska, za čas dostave piše nekih 2dni, a je to verjetno mišljeno za Francijo.. Načeloma traja po EUju 3-4dni.
LP,
Robi.

Ta sploh ne supporta matroska - mkv pef
Nadaljujm z outsiderskimi vprašanji (sem že malo iz forme): v čem je (velika) prednost Matroska formata?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ro! ()

jan01 ::
@Ro!
matroska kontejner lahko za razliko od avi, mp4,... podpira veliko različnih video in audio formatih. Npr: mkv podpira za zvok ac3 in dts(poleh ostalih), mp4 pa ne(no lahko ac3, a ne po standrtu)
matroska kontejner lahko za razliko od avi, mp4,... podpira veliko različnih video in audio formatih. Npr: mkv podpira za zvok ac3 in dts(poleh ostalih), mp4 pa ne(no lahko ac3, a ne po standrtu)

Runnagain ::
imam doma
torrenti še testiram.
megaubo, kaj si pa potem nabavil?
Lp, Runnagain!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 46601 (25207) | xandros |
» | Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 60553 (46484) | goby |
» | eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9679 (6939) | Sibirc |
» | Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 54158 (46542) | vrossi46 |
» | PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16329 (8261) | LuGi |