Forum » Zvok in slika » h.264/DVD/DivX player
h.264/DVD/DivX player

Tomson ::
No, pač vprašam, ker je v enem reviewju za eGrat se mi zdi, pisalo, da se ventilator kar sliši ...
Se pravi če vržeš not npr. WG GP serijo tudi ne bi smelo bit problema glede pregrevanja?
Se pravi če vržeš not npr. WG GP serijo tudi ne bi smelo bit problema glede pregrevanja?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

ben-cc ::
@gstarr,
je st u tem ne vidim nobene prednosti... kvečjem slabost....po mojem...
ker če maš WD externi disk ti PCH vedno napaja USB porte (tud k je u standbyu) in posledično exteni disk skos dela....
BTW, včeraj so mi poslali po USPS (U.S. Postal Service ) moj popravljeni PCH (samo plato) tako da ga v kratkem dobim nazaj... izgleda jim je končno tud u ameriki udarl po glav da je DHL, UPS in ostala drhal čist predraga... 3-4 dnevi več pa tud ne predstavljajo kake velke ovire....
lp
ker če maš WD externi disk ti PCH vedno napaja USB porte (tud k je u standbyu) in posledično exteni disk skos dela....
BTW, včeraj so mi poslali po USPS (U.S. Postal Service ) moj popravljeni PCH (samo plato) tako da ga v kratkem dobim nazaj... izgleda jim je končno tud u ameriki udarl po glav da je DHL, UPS in ostala drhal čist predraga... 3-4 dnevi več pa tud ne predstavljajo kake velke ovire....
lp

LexLuthor ::
@gstarr,
A misliš, da se da to rešit z novim FW?

Gatsu ::
JSt mam v popcornu 1tb wd disk in je popcorn kar fino vroč posledično. Upam samo da se nau vseskup pregrelo in crknilo :S

@LexLuthor
Upam čeprav dvomim... pomoje je to čist HW problem...
sem probal s stikalom ki sem ga vdelal v stranico pa mi ne deluje čist tko kot bi moralo....
zgleda nism dost štromar...
Upam čeprav dvomim... pomoje je to čist HW problem...
sem probal s stikalom ki sem ga vdelal v stranico pa mi ne deluje čist tko kot bi moralo....
zgleda nism dost štromar...

mrdaco ::
Za vse ki ste mislili na Egreata tale informacija direkt od dobavitelja Izid d.o.o.; M31A in B se umikata zato datum dobave ni znan, sigurno pa ne prej kot v enem mesecu. Prihaja pa nov M32, ki pa je pravtako dobava neznana.
Tako da sem malo razočaran. Glede na to kakšno je povpraševanje, pa da ni možna dobava, ne enega ne drugega predvajalnika. Škoda.
Tako da sem malo razočaran. Glede na to kakšno je povpraševanje, pa da ni možna dobava, ne enega ne drugega predvajalnika. Škoda.

evo nej razložim mojo težavo....
na spodnjem linku je ena "elegantna" rešitev, v navednicah zato ker bi za elegantno rešitev moral poskrbeti PCH in ne uporabnik....
http://www.networkedmediatank.com/showt...
problem imam pa sledeč....
po omenjenem postopku naredim vezavo... se pravi s stikalom ki prekinja napajanje. Stvar v principu deluje dokaj ok (ko je priklopjena na voltmeter oz. na npr. ventilator) Zakomplicira pa se ko priklopim na PCh. In sicer ko odklopim se PCh ugasne, ko pa želim PCH prižgat se pač ne zgodi nič. dokler ne izvlečem kabla in ga ponovno ne vstavim...??!!??
kakšna ideja?
PS: stikalo za ON/OFF je iz napajalnika od PCja, ostali konektroji so iz conrada.
na spodnjem linku je ena "elegantna" rešitev, v navednicah zato ker bi za elegantno rešitev moral poskrbeti PCH in ne uporabnik....
po omenjenem postopku naredim vezavo... se pravi s stikalom ki prekinja napajanje. Stvar v principu deluje dokaj ok (ko je priklopjena na voltmeter oz. na npr. ventilator) Zakomplicira pa se ko priklopim na PCh. In sicer ko odklopim se PCh ugasne, ko pa želim PCH prižgat se pač ne zgodi nič. dokler ne izvlečem kabla in ga ponovno ne vstavim...??!!??
kakšna ideja?
PS: stikalo za ON/OFF je iz napajalnika od PCja, ostali konektroji so iz conrada.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ben-cc ()

Kato ::
mrdaco:
Jaz sem prejšnji teden poslal mail na Belbled ,pa so mi rekli da verjetno pride eGreat-31B s naslednjo pošilko konec meseca. Zdej upam ,da bojo 31B modeli vseeno dobavljivi saj me ta še najbolj zanima.
Jaz sem prejšnji teden poslal mail na Belbled ,pa so mi rekli da verjetno pride eGreat-31B s naslednjo pošilko konec meseca. Zdej upam ,da bojo 31B modeli vseeno dobavljivi saj me ta še najbolj zanima.

kakšna ideja?
A ne bi bila bolj elegantna rešitev podaljšek s stikalom za 2€? :)

Ne, če maš tko rešeno "kino sobo" kukr jo mam jest pol tak podaljšek zgleda dost tko.... ne vem....GRDO...?!?
že to kr jena temu linku je crap.... edino kr je, je to da je na enoti ki se pač vidi na komponenti.... ostalih stvari se ne vidi....
Bom pa probal še z neko drugo stvarjo....
lp...
že to kr jena temu linku je crap.... edino kr je, je to da je na enoti ki se pač vidi na komponenti.... ostalih stvari se ne vidi....
Bom pa probal še z neko drugo stvarjo....
lp...

grozni ::
kakšna ideja?
Probaj zamenjati polaritete. Mogoče s stikalom prekineš nulo in ne fazo in mogoče to moti PCH. Torej na vhodnem konektorju zamenjaj žici (ena ti gre na stikalo in druga v kabel za konektor za vhod v PCH).
Probati ni greh, lahko pa tudi izmeriš z V-metrom na stikalu kaj prekineš.

tomstrela ::
Čakam no popcorn-hour 110, odprema potrjena iz Kitajske 7.11.2008. Imam pa eno tehnično vprašanje. Za predvajanje filmov mkv preko popcorna 110 bom uporabljal hdmi 1,3a za prenos videa na tv in spdif za prenos audia na recevier. zdaj ne razumem ali bo spdif zmožen prenašat audio zvoke hd formatov kot so:DTS-HD MA, DTS-HD HR, Dolby True HD, ki so v filmih novejših mkv, h264 v recevier ali lahko to počne samo hdmi 1,3A. namreč recevier nima hdmi vhoda, zato ga moram zvezat na tv, za zvok pa spdif na receveir. Ne skrbi me, če bo recevier predvajal v teh hd avdio formatih (niti ne vem, verjetno ne, ampak če bo slišati zvok avdio formatov hd iz receiverja? V bistvu si predstavljam prednost hdmi 1.3a (predvajanje zvoka hd) samo v primeru, če imaš zvezan POPCORN HOUR s hdmi na recevier in potem iz recevierja naprej na tv, za kar potrebuješ hdmi na recevierju. hvala vnaprej morebitnim pojasnilom v zvezi s tem.
tomstrela

bo...
za DTS sem ziher...
za ostalo HD in HR pa nisem čist ziher... sam mi pa neki ne gre u glavo...
- prvič: če receiver nima HDMIja po katerem naj bi ta format potekal kako lahko potem pričakuješ da ga bo receiver sploh predvajal ??!!??
- drugič: a sploh popcorn zna s temi formati delat, ker kukr jest vem ti naredi sam passtrough...
- tretjič: zakaj sploh to potrebuješ ko pa je DTS v 99% vrh glave...
nej me kdo popravi če se motim...
za DTS sem ziher...
za ostalo HD in HR pa nisem čist ziher... sam mi pa neki ne gre u glavo...
- prvič: če receiver nima HDMIja po katerem naj bi ta format potekal kako lahko potem pričakuješ da ga bo receiver sploh predvajal ??!!??
- drugič: a sploh popcorn zna s temi formati delat, ker kukr jest vem ti naredi sam passtrough...
- tretjič: zakaj sploh to potrebuješ ko pa je DTS v 99% vrh glave...
nej me kdo popravi če se motim...

Če zvoj reciver nima HDMI vhoda, potem bodi prepričan da tudi nebo zmožen odkodirat DTS-HD MA, DTS-HD HR, Dolby True HD zvočnih zapisov. Tukaj lahko upaš (tako kot jaz) da se bo stereo svok vseeno pojavil na izhodu, in boš preko stereo načina lahko na reciverju nastavil DolbyPrologic II in na ta način bil vsaj malo deležen prostorjega zvoka.
Drugače pa mislim da preko optičnega izhoda neboš dobil HD zvoka.
Sicer pa kje si zasledil, da HD ripi vsebujejo HD zapis zvoka. Jaz sem se namreč pri vseh srečal z DTS zvokom. Tega pa optika brez problema prenaša.
P.s.
Danes sem naročil Popcorna iz Nemčije. K njim bi naj prišel 20. Novembra. Komaj čakam...
Drugače pa mislim da preko optičnega izhoda neboš dobil HD zvoka.
Sicer pa kje si zasledil, da HD ripi vsebujejo HD zapis zvoka. Jaz sem se namreč pri vseh srečal z DTS zvokom. Tega pa optika brez problema prenaša.
P.s.
Danes sem naročil Popcorna iz Nemčije. K njim bi naj prišel 20. Novembra. Komaj čakam...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mrdaco ()

huelz ::
Kaksne so zdaj kaj cene za PCH?
Ki so dejansko dobavljivi, ne samo zlistani na geizhalsu?
Skupaj z vsemi stroski seveda.
Ki so dejansko dobavljivi, ne samo zlistani na geizhalsu?
Skupaj z vsemi stroski seveda.

tomstrela ::
Predstavljam si, da passtrough preko spdifa na recevier pomeni da samo prenese audio kodeke, potem pa recevier naredi zvok z njimi in upam, da jih pretvori v dts ali dolby digital kar zadovolji zahteve in če to dela je o.k.
Da hd ripi vsebujejo hd audio zvoke ne vem, pravzaprav ko jih gledam preko pc na tv in prekp pc na recevier preko spdif dela zvok. Pričaukjem pa da bodo ripi verjetno vedno boljši in opremljeni s boljšimi audio codeci(hd) , zato sem spraševal.
Da hd ripi vsebujejo hd audio zvoke ne vem, pravzaprav ko jih gledam preko pc na tv in prekp pc na recevier preko spdif dela zvok. Pričaukjem pa da bodo ripi verjetno vedno boljši in opremljeni s boljšimi audio codeci(hd) , zato sem spraševal.
tomstrela

Meni 273 eur bi me naj prišlo. Kako bo dejansko pa ti povem čez en mesec.
naročilo iz Amerike bi morali biti še vedno nekaj deset EUR cenejše.
Kar se tiče zvoka - toslink načeloma prenese vse, kaj pa predvaja receiver, pa je odvisno od drobovja, ne od kabla.
Še vsi MKV ji do sedaj so imeli ali DD ali DTS. Naslednjih 5 let mislim, da se bosta ta dva formata obdržala, saj sta podatkovno manj požrešna, pa še skoraj vsi receiverji ju podpirajo. Pa še zakon sta!

Ja saj vem, samo v primeru garancijskega popravila pa si takoj v minosu. Zato sem se odločil da vzamem raje iz Nemčije.

Mi lahko kdo pove kako je zdaj s temi različnimi playerji, kateri je najtišji, ima prostor za Sata HDD (verjetno vsi?), HDMI ter optični in po možnosti še koaksialni priklop za zvok, da se da iz računalnika v omrežju direkt na computerju datoteke prenašat na HDD v playerju, ki se potem predvajajo iz njega in je nasplošno najboljši nakup? (kljub temu da so vsi na istem čipu)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

Mi lahko kdo pove kako je zdaj s temi različnimi playerji, kateri je najtišji, ima prostor za Sata HDD (verjetno vsi?), HDMI ter optični in po možnosti še koaksialni priklop za zvok, da se da iz računalnika v omrežju direkt na computerju datoteke prenašat na HDD v playerju, ki se potem predvajajo iz njega in je nasplošno najboljši nakup? (kljub temu da so vsi na istem čipu)
PCH A-110

@Kato...
excel... seznam vseh štirih... kljukce...
pol boš pa vidu ker tebi bolj ustreza...
načeloma je pa to (tko kot je blo že miljonkrat povedano) vse isto sranje.... sam mal drugač škatle so...
eni majo eno...drugi drugo stvar zarad katere se odločiš...
itak pa vsak novejši prinese kkšno stvar ki jo prejšnji ni imel...
lp
excel... seznam vseh štirih... kljukce...
pol boš pa vidu ker tebi bolj ustreza...
načeloma je pa to (tko kot je blo že miljonkrat povedano) vse isto sranje.... sam mal drugač škatle so...
eni majo eno...drugi drugo stvar zarad katere se odločiš...
itak pa vsak novejši prinese kkšno stvar ki jo prejšnji ni imel...
lp

Kaj je kdo že kupoval TUKAJ - Nemčija?
Cena je kar ugodna, pošiljajo po celi Evropi, se pravi Popcorn A-110 plus poštnina pride 257EUR, se dobi kje v evropi ugodneje?
Cena je kar ugodna, pošiljajo po celi Evropi, se pravi Popcorn A-110 plus poštnina pride 257EUR, se dobi kje v evropi ugodneje?

Glih sem iskal tale test, ki je nekje tukaj že sicer bil objavljen, ampak je prav prišel :-)
Sicer pa po temu testu sodeč je HDX-1000 kar dobra izbira, ker kot kaže ima iste stvari kot Popcorn plus še nekaj dodatkov ...
- eSata priklop
- gumb za vklop/izklop
- coaxial za zvok
- card reader
- boljše, predvsem hladnejše ohišje
Iz Francije se ga da naročit v SLO in kar je najlepše, poštnina v EU je brezplačna, se pravi je končna cena 249EUR ... KLIK
Sicer pa po temu testu sodeč je HDX-1000 kar dobra izbira, ker kot kaže ima iste stvari kot Popcorn plus še nekaj dodatkov ...
- eSata priklop
- gumb za vklop/izklop
- coaxial za zvok
- card reader
- boljše, predvsem hladnejše ohišje
Iz Francije se ga da naročit v SLO in kar je najlepše, poštnina v EU je brezplačna, se pravi je končna cena 249EUR ... KLIK
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

Moja napaka, sem narobe prebral ...

WD je objavil nov NMP
Dobavljivost naj bi bila takojšna ,cena pa kot vidite circa 100€, v Avstriji je 90€ (že dobavljivo). Ampak jaz bom počakal ,da pride v Slovenijo. Glede na to ,da je proizvajalec WD ne vidim razloga ,da se tu ne bo pojavil.
Dobavljivost naj bi bila takojšna ,cena pa kot vidite circa 100€, v Avstriji je 90€ (že dobavljivo). Ampak jaz bom počakal ,da pride v Slovenijo. Glede na to ,da je proizvajalec WD ne vidim razloga ,da se tu ne bo pojavil.

Ups nisem prebral do konca, pa sem domneval da se ga da povezat v mrežo. Baje nima niti možnosti priklopa diska, torej si omejen na prenosni disk ,ki ga priključiš preko USB-ja.
Zgrešena priložnost ni kaj. Mogoče ,če se da priključit USB brezžično mrežno, samo v to močno dvomim.
Zgrešena priložnost ni kaj. Mogoče ,če se da priključit USB brezžično mrežno, samo v to močno dvomim.

ravny ::
A mogoče kdo ve kako naj nastavim output 50Hz 60Hz 1080i itd... A110 ima ogromno možnosti samo nikjer pa ne najdem kaj točno naj nastavimza izhod ?

Maaajstr ::
Torej, dobil Popcorn - odlična zadeva - dobil pa tudi račun za 86eur s strani TNT. Zanima me, če je kateremu od vas, ki ste se prav tako pritoževali nad (pre)visokim zneskom, uspelo kaj znižati račun, ali bo treba kar plačati teh 86eur...
hvala in lp
hvala in lp

ne...
jest sem se pritožil in nisem rešil ničesar
rekli so mi da je pri prejšnjem carinjenju prišlo do napake (zato nižji stroški) pri meni je pa tako kot mora bit.... čeprav to ni res...
tudi nekaj kasnejših uvozov je bilo nižjih...
če povem enostavneje...
kukr se jim kurac digne tako pa carinjo...
lp
PS: oprostite izrazu....
jest sem se pritožil in nisem rešil ničesar
rekli so mi da je pri prejšnjem carinjenju prišlo do napake (zato nižji stroški) pri meni je pa tako kot mora bit.... čeprav to ni res...
tudi nekaj kasnejših uvozov je bilo nižjih...
če povem enostavneje...
kukr se jim kurac digne tako pa carinjo...
lp
PS: oprostite izrazu....

OK ... torej če zna kdo z boljšim poznavanjem carinskih postopkov razložit, na računu je specificirano:
24,74EUR - carinske dajatve
42,07EUR - uvozne dajatve
kaj z vraga spada pod uvozne dajatve...
hvala in lp
24,74EUR - carinske dajatve
42,07EUR - uvozne dajatve
kaj z vraga spada pod uvozne dajatve...
hvala in lp

@Maaajstr
to pomen da se je mogu en len carinik pomatrat in odpret pošiljko ter pogledat če slučajno ne uvažaš plutonija.... za povrhu je udaru še štempelj na en papir in poklicou špedicijo....
toj to....
zdej je pa to tko da to enkrat stane mal več enkrat a mal manj....
to pomen da se je mogu en len carinik pomatrat in odpret pošiljko ter pogledat če slučajno ne uvažaš plutonija.... za povrhu je udaru še štempelj na en papir in poklicou špedicijo....
toj to....
zdej je pa to tko da to enkrat stane mal več enkrat a mal manj....

mah, sem zaprosil kar TNT za pojasnilo, če bodo znali tistih 40+eur zagovarjat bom plačal, sicer jih bom pa še malo zaje..... in zavračal račune, čeprav na koncu bo v vsakem primeru verjetno potrebno plačat...

s TNTjem ne boš rešil ničesar...
jest sem jim Jeb.. mater cca 45 minut.... NIČ
rekl so da so ti stroški nastal in da so jih oni samo prefakturiral...
Potrebno bi blo stopit skupi... vsi ki smo uvažal bi moral napisat datume uvoza, številke računov in stroške ki so nastal... pa vse skup posredovat kkšni zaščiti potrošnikov...
Ker stvar zgleda dost pastirska in pri neprofesionalna... sploh pa ni logike kako pri izdelku ki stane 150EUR plačaš 80EUR stroškov..
lp
jest sem jim Jeb.. mater cca 45 minut.... NIČ
rekl so da so ti stroški nastal in da so jih oni samo prefakturiral...
Potrebno bi blo stopit skupi... vsi ki smo uvažal bi moral napisat datume uvoza, številke računov in stroške ki so nastal... pa vse skup posredovat kkšni zaščiti potrošnikov...
Ker stvar zgleda dost pastirska in pri neprofesionalna... sploh pa ni logike kako pri izdelku ki stane 150EUR plačaš 80EUR stroškov..
lp

zmaki ::
>> WD je objavil nov NMP
> View subtitles
Kako je s prikazom šumnikov (ČŠŽ) v zunanjih podnapisih (SRT) ?
Filme pač naj bi razumela tudi moja stara mama !
> View subtitles
Kako je s prikazom šumnikov (ČŠŽ) v zunanjih podnapisih (SRT) ?
Filme pač naj bi razumela tudi moja stara mama !

@ben-cc
če so stroški kar "nastali" in so jih samo prefakturirali, potem mi bojo pač pokazali specifikacijo originalne fakture. Saj za stroške skladišča (ki so btw. pri 16eur tudi pretirani) prav tako dobiš pripet originalen račun s strani aerodroma Lj. Je pa dejansko nekaj nesorazmernega pri tem, da te 150eur izdelek stane še dodatnih 80eur...
če so stroški kar "nastali" in so jih samo prefakturirali, potem mi bojo pač pokazali specifikacijo originalne fakture. Saj za stroške skladišča (ki so btw. pri 16eur tudi pretirani) prav tako dobiš pripet originalen račun s strani aerodroma Lj. Je pa dejansko nekaj nesorazmernega pri tem, da te 150eur izdelek stane še dodatnih 80eur...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Maaajstr ()

LuGi ::
Western Digital silently introduced their WD TV HD Media Player - review
Uporablja isti sigma čip kot PCH
Uporablja isti sigma čip kot PCH

megaubo ::
V petek 10.10. sem končno prevzel svojega popcorna A-110 in sem navdušen nad vsem kar stvarca predvaja. Imam pa eno vprašanje okoli carine in DDV-ja. Ob prevzemu paketa na TNT, mi niso nič zaračunali. Vse skupaj me je prišlo 264$ preko Google Checkout-a. Ali lahko pričakujem po pošti kakšno položnico od naše preljube države za naknadno plačilo tistih 34-84€ dodatnih stroškov?
si dobil pošto za carino?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 46598 (25204) | xandros |
» | Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 60552 (46483) | goby |
» | eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9677 (6937) | Sibirc |
» | Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 54156 (46540) | vrossi46 |
» | PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16328 (8260) | LuGi |