Forum » Zvok in slika » h.264/DVD/DivX player
h.264/DVD/DivX player

SasoS ::
A kdo kaj ve a je istarhd propadel? www.istarhd.com je zadnjič nenadoma izginil, zdaj je domena parkirana nekje...dobil sem nek novejši firmware na www.hdistar.com ampak ne zgleda kot uradna stran. DTSa najbrž ne bom dočakal :(. Nič ne de, že flašam egreata 
LuGi, vzameš istarja nazaj?

LuGi, vzameš istarja nazaj?

kroff ::
@SasoS
fleshaj istarja z popcornovim firmwerom ...pa bos mel popcorna :)
fleshaj istarja z popcornovim firmwerom ...pa bos mel popcorna :)
KroFF
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------

LuGi ::
Smeh 
Sej moj PCH je tud 1.1 no DTS...zalaufam dts2ac3 in pretvorim.. res mi ni problem pocakat 10-15min

Sej moj PCH je tud 1.1 no DTS...zalaufam dts2ac3 in pretvorim.. res mi ni problem pocakat 10-15min

Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()

BeerBelly ::
Mi lahko kdo pove ali sta Xtreamer oz. Egreat M34A že dobavljiva v Sloveniji? Kaj pa je drugače trenutno best buy glede na ceno pri NMT-jih?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BeerBelly ()

All ::
hmmmmmm
v tem fajlu.......EG-M31B-M33A-M34A-FW-20090204.rar - RAR arhiv, nestisnjena velikost 28.611.455 bajtov
je tale update
m31a update 50-17-090204-15-EGR-403-000.bin
Release Date : 2009/01/16 9:30am GMT
Remark :for eg-m31a&m31c update
Men ne gre 33A posodobt...ma kdo 34A pa mu gre (al pa 33)
v tem fajlu.......EG-M31B-M33A-M34A-FW-20090204.rar - RAR arhiv, nestisnjena velikost 28.611.455 bajtov
je tale update
m31a update 50-17-090204-15-EGR-403-000.bin
Release Date : 2009/01/16 9:30am GMT
Remark :for eg-m31a&m31c update
Men ne gre 33A posodobt...ma kdo 34A pa mu gre (al pa 33)

JanezH ::
Na egreat sem naložil Udpxy in mi je prek SIOL-a uspelo odpreti POP-TV. Toda slika se je pokazala samo za kaki 2 sekundi in se nato izklopila. Potem sem še klikal na link v html-ju in ni več delovalo. Egreat sem imel prek network kabla priklopljen na SIOL-ov router v video port.
Če egreat vklopim v Linksys router, ki je povezan na SIOL-ov router, se napiše "Could not play".
Ma kdo kako idejo zakaj mi je delovalo za tisti 2 sekundi?
Na routerju od SIOL-a sem forwardiral port 5002 na egreatov IP.
Če egreat vklopim v Linksys router, ki je povezan na SIOL-ov router, se napiše "Could not play".
Ma kdo kako idejo zakaj mi je delovalo za tisti 2 sekundi?
Na routerju od SIOL-a sem forwardiral port 5002 na egreatov IP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanezH ()

huelz ::
Za vse skeptike, tud Egreat M31C bo imel DTS downmix.
Sploh pa, ni mi jasno zakaj bi kupovali hdxa ali popcorna, ce je pa cenejsi za vsaj 70 eur in za ta denar si lahko omislis se disk zraven.
Sploh pa, ni mi jasno zakaj bi kupovali hdxa ali popcorna, ce je pa cenejsi za vsaj 70 eur in za ta denar si lahko omislis se disk zraven.

V zadnjem monitorju je test večine playerjev (tudi nekaj na temo htpc-jev).
Zanimivo branje, pa še tam sem dobil potrditev, da izmed popcorna, hdx-a in egreata se najbolj splaca vzet slednjega, ker je najcenejsi.
Zanimivo branje, pa še tam sem dobil potrditev, da izmed popcorna, hdx-a in egreata se najbolj splaca vzet slednjega, ker je najcenejsi.

DarwiN ::
Čakamo na XTREAMERja.
Order #585 sem

Testni sem pač, upam da bo vsaj polovico obljubljenega res ...

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Evo nov PCH 299USD
Specification
Connectivity
Bonjour
UPnP SSDP
UPnP AV
Windows Media Connect
Windows Media Player NSS
Samba
NFS
Media servers: myiHome, myiHomeLite, myiHomeMS (UPnP), MSP Portal
Third party media servers: WizD, SwissCenter, Llink, GB-PVR
BitTorrent P2P
Usenet downloader
NAS access: SMB, NFS, FTP
Web services
Video: YouTube, Vuze, Revision 3, Videocast, CNET TV, Mediafly, Veoh, Mevio, Bliptv, Break Podcast, CBS Evening News, CNN Anderson Cooper 360 Daily, CNN The Larry King Podcast, NBC Today Show, The CNN Daily, CNN In Case You Missed It, NBC Nightly News, NBC Meet The Press, CBS Face the Nation, Podfinder UK
Audio: Jamendo, iPodcast, BBC Podcast, Indiefeed, CNN News, ABC News
Photo: Flickr Photo, Picasaweb Photo, Pikeo, 23
RSS feed: Yahoo! Weather, NMT Forum, Bloglines, Cinecast, MSNBC News, Traffice Condition, Yahoo! Traffic Alerts, Yahoo! News, Weather Bug
Peer-to-peer TV: SayaTV
Internet Radio: Radio box, Live365 Radio
Media files supported
Video containers:
MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V)
MPEG1/2 PS (M2P, MPG, DAT, VOB)
MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS)
AVI, ASF, WMV
Matroska (MKV)
MOV (H.264), MP4, RMP4
Video decoder:
XVID SD/HD
MPEG-1
MPEG-2 MP@HL
MPEG-4.2 ASP@L5, 720p, 1-point GMC
MPEG-4.10 (H.264)
BP@L3
MP@L4.0
HP@L4.0
HP@L4.1
WMV9
MP@HL
SMPTE 421M (VC-1)
MP@HL
AP@L3
Audio containers:
AAC, M4A
MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA)
WAV
WMA
FLAC
OGG
Audio decoder:
Dolby Digital
DTS
WMA, WMA Pro
MPEG-1 Layer 1, 2, 3
MPEG-4 AAC-LC
MPEG-4 HE-AAC
MPEG-4 BSAC
LPCM
FLAC
Vorbis
Audio pass-through:
DTS, DTS-HD HR, DTS-HD MA
Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD
Other formats:
ISO, IFO navigation
Rich Object Based Interactive Graphics
AVCHD navigation
Blu-ray ready (requires addition of compatible BD-ROM and at least 1GB USB stick or internal HDD)
Photo formats:
JPEG, BMP, PNG, GIF
Subtitle formats:
SRT, MicroDVD SUB, SSA, SUB/IDX
DRM
Cardea DRM (WMDRM-ND)
Janus DRM (WMDRM-PD)
Chipset
Sigma Designs SMP8643, 667MHz CPU with floating point coprocessor.
Memory
512MB DDR2 DRAM, 256MB NAND Flash
Audio/Video outputs
HDMI v1.3a with CEC, 36bpp deep color, 12-bit xvYCC processing and HDCP 1.2 content protection
Component Video
S-Video
Composite Video
Stereo Analog Audio
S/PDIF Optical and Coaxial Digital Audio
Other Interface
192x64 dots white text on blue background LCD display, with software adjustable brightness and power off
Power button with standby, reset and full power down
2x USB 2.0 host at the front
2x USB 2.0 host at the back
1x USB 2.0 internal
2x SATA (one occupied by HDD tray)
3.5" HDD tray
Internal mounting for 2.5" HDD
2.4GHz RF Remote Control
Infra-Red Remote Control port (Infra-Red Remote Control optional)
Network
Ethernet 10/100/1000
miniPCI MII interface for 11n WiFi card (optional)
Power
100~240V AC, 50~60 Hz, max 2.5A
typical: 13 W (no additional device installed/attached)
maximum: 70 W
Dimension
Width x Depth x Height : 425mm x 290mm x 80mm (16.73" x 11.42" x 3.14")
Weight
3.7kg (8.3 lbs)
Package Content
Popcorn Hour C-200 (HDD not included)
IEC 60320 C13 power cord
1.5M length HDMI cable
RF Remote Control with 2 "AAA" batteries
Quick start guide
Attached File(s)
Thumbnail(s)
Zgodovina sprememb…

silvom1a ::
Tudi tole bo zeeelo zanimivo...
http://www.networkedmediatank.com/showt...
No, me je že LuGi prehitel
http://www.networkedmediatank.com/showt...
No, me je že LuGi prehitel

Zgodovina sprememb…
- spremenil: silvom1a ()

NazgulRR ::
Tale Xtreamer zgleda zelo obetavno! Zgleda bo treba WD TV prodat pa kar tistega nabavit :)
A ve kdo od kod ga bojo pošiljali? 120€ skupaj z poštnino, ampak če je izven EU, potem je še carina zraven :/
A ve kdo od kod ga bojo pošiljali? 120€ skupaj z poštnino, ampak če je izven EU, potem je še carina zraven :/

Sploh ne studiram da bi zamenjal mojga PCH ker support & aplikacije 1A.. si ne predstavljam nmt-ja brez yamj & revamp skin.. 
Zgleda da iz nizozemske vsaj štab imajo tam..

Zgleda da iz nizozemske vsaj štab imajo tam..
Zgodovina sprememb…

kmetek ::
Tale Xtreamer zgleda zelo obetavno! Zgleda bo treba WD TV prodat pa kar tistega nabavit :)
pošljejo iz EU.

Cveto ::
Sam sem včeraj iz nemčije prinesel tole čudo:
trekstor MovieStation Antarius
http://www.trekstor.de/en/products/deta...
Ima dva USB-ja, HDMI z podporo 1080p, priloženo Wlan anteno (standard b/g), mrežni priklop in podporo za precej filmskih formatov. Lepo podpira tudi slovenske podnapise in sicer že out-of-the-box. Napravica je elegantnega izgleda in v živo deluje precej masivno in tudi kvalitetno. Ohišje je izdelano iz kovine in pomoje deluje tudi kot hladilnik, ker je naprava sama brez vsakih rež ali ventilatorjev. Na katerem čipu deluje še nisem ugotovil , prav tako nisem preizkusil mreže, vidl pa sem da kar iz browserja podpira brskanje po mrežnih share-ih. NA SD televizorju je slika lepa, LCD-ja pa še nimam. Sam sem zadevo kupil predvsem zaradi podopre NTFS (imam gor dva 1TB diska) in pa mrežne podpore, ko pa bo enkrat doma LCD bo prišla prav še HD podpora. Če ima DTS downmix ne vem, bom pa poizkusil in poročal, mani je v bistvu za to vseeno, ker imam DTS reciver .
Aja, cena je 119eur (v nemčiji, pri nas ne vem če se dobi)
trekstor MovieStation Antarius
http://www.trekstor.de/en/products/deta...
Ima dva USB-ja, HDMI z podporo 1080p, priloženo Wlan anteno (standard b/g), mrežni priklop in podporo za precej filmskih formatov. Lepo podpira tudi slovenske podnapise in sicer že out-of-the-box. Napravica je elegantnega izgleda in v živo deluje precej masivno in tudi kvalitetno. Ohišje je izdelano iz kovine in pomoje deluje tudi kot hladilnik, ker je naprava sama brez vsakih rež ali ventilatorjev. Na katerem čipu deluje še nisem ugotovil , prav tako nisem preizkusil mreže, vidl pa sem da kar iz browserja podpira brskanje po mrežnih share-ih. NA SD televizorju je slika lepa, LCD-ja pa še nimam. Sam sem zadevo kupil predvsem zaradi podopre NTFS (imam gor dva 1TB diska) in pa mrežne podpore, ko pa bo enkrat doma LCD bo prišla prav še HD podpora. Če ima DTS downmix ne vem, bom pa poizkusil in poročal, mani je v bistvu za to vseeno, ker imam DTS reciver .
Aja, cena je 119eur (v nemčiji, pri nas ne vem če se dobi)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cveto ()

Okapi ::
nimaš 1080p
Za to pa televizor poskrbi. LCD-ji video vedno predvajajo p, ne i. In potem pač dve polsliki združi v eno in iz 1080 50i dobiš 1080 25p. Verjetno se sploh ne opazi.
O.

Cveto ::
Hmm, piše tudi tole:
Bom poizkusil in poročal.
Ideal for HD flat screen TVs - When connected via HDMI you can play HD movies (resolution of the movie can be up to 1080p) and use the upscaling to 720p or 1080i for movies in standard resolution.
Bom poizkusil in poročal.

ravny ::
Nov Popcorn C-200 z blu-ray podporo, Gigabit ethernet in lcd display ....
http://www.popcornhour.com/onlinestore/...
http://www.popcornhour.com/onlinestore/...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ravny ()

Klik za nov firmware za model egreat M31C, ki podpira DTS downmix (M31B ga podpira ze ene 14 dni).
To je bila za moje pojme edina hiba tega modela, ker konvertirat zvok je malo zoprno oz ne deluje, ce je bil embeddan.
To je bila za moje pojme edina hiba tega modela, ker konvertirat zvok je malo zoprno oz ne deluje, ce je bil embeddan.

huelz a si ze dal gor ta nov firmware? so še kake druge spremembe, mpr v uporabniškem vmesniku?

Nisem, sele cez vikend bom lahko sprobal. Sploh pa, firmware je bil sele danes objavljen.
Pise pa, kaksne so spremembe:
1.No NMT apps, still previous 00-17-090115-15-EGR-403
2.DTS Stereo downmix supported
3.Fixed long playback of some TS file causing system crash
4.Fixed formatting SATA HDD failure on some large capacity HDD
5.Fixed further DTS dropouts in MKV.
6.Add Hebrew language.
In to je v grobem to.
Pise pa, kaksne so spremembe:
1.No NMT apps, still previous 00-17-090115-15-EGR-403
2.DTS Stereo downmix supported
3.Fixed long playback of some TS file causing system crash
4.Fixed formatting SATA HDD failure on some large capacity HDD
5.Fixed further DTS dropouts in MKV.
6.Add Hebrew language.
In to je v grobem to.

LexLuthor ::
A spodobnega mp3 playerja jim pa še ni uspelo sprogramirat za NMT, npr. da bi imel funkcijo SHUFFLE?

Music Jukebox naj bi znal to. Zgenerira ti htmlje, da imaš lično za vsak album svoj "ovitek/sliko" in nastete komade. Zraven je tudi shuffle, nisem pa se sprobal z playlistami.

rognaj ::
Ma kdo kaksno idejo kako usposobiti delovanje IPTV T-2 v kombinaciji ko je popcorn povezan na net prek PCja(Windows S 2003 R3)..
Direktno na linijo z udproxy mi dela ampak ko ga prevezam na PC pa no go..
Potrebuješ router, ki podpira multicast. Zakaj povezuješ na net čez PC sploh?
Kateri router pa podpira multicast tako, da bi lahko na T-2 optiki gledal TV na HDX preko lokalne mreže (HDX mora imeti dostop tudi do lokalnega NAS-a)?
Probal sem direktno priključiti HDX na Milan-a in zadeva deluje. Če ga priklopim preko lokalne mreže, pač ne (nimam multicast router-ja).
Kaj torej priporočate za zamenjavo obstoječega router-ja (in da preverjeno deluje)?

gregor ::
ne vem ali je ze kdo videl da je sedaj hdx 1000 za 200 eur
http://www.hdland.fr/boutique/fiche_pro...
lp
http://www.hdland.fr/boutique/fiche_pro...
lp

turist ::
Nikjer nisem zasledil. Kakšno je privzeto uporabniško ime in geslo za PH A-110 za samba server?
Hvala !
Hvala !

kiFni ::
Nikjer nisem zasledil. Kakšno je privzeto uporabniško ime in geslo za PH A-110 za samba server?
Hvala !
nmt
1234

jack ::
Na egreatu m31a sem si po tudi tukej omenjenih navodilih zinštaliral support za playat IPTV SIOL TV... Ker imam NMTja poleg komm. opreme (optika) sem ga dal direktno na ETH4 (na ETH3 je sagem stb) Prospera632, mu nastavil en random IP iz 10.xx.xx.xx in zadeva dela.... Malo sem kombiniral playlisti mpeg2 in mpeg4 in nekateri mpeg4 kanali delajo za druge napiše "could not play"- ampak delajo pa tisti na mpeg2... tako da all in all zadeva je uporabna...
Kako zadevo poženem? Na USBju imam .html fajl z vsemi programi... po njem se sprehajam in kliknem, počakam tistih 5-7 sekund da bufferira (a ima kdo kako idejo kako ta čas skrajšati?) in dela.
Edina stvar ki je annoying je menjava kanala, saj je treba dal STOP, nato v playlisti izbrat nov kanal, poženeš, spet bufferira...
Skratka - a je kdo našel kakšen boljši način za menjavo kanalov - naprej, nazaj, ... ?
Kako zadevo poženem? Na USBju imam .html fajl z vsemi programi... po njem se sprehajam in kliknem, počakam tistih 5-7 sekund da bufferira (a ima kdo kako idejo kako ta čas skrajšati?) in dela.
Edina stvar ki je annoying je menjava kanala, saj je treba dal STOP, nato v playlisti izbrat nov kanal, poženeš, spet bufferira...
Skratka - a je kdo našel kakšen boljši način za menjavo kanalov - naprej, nazaj, ... ?
-Jack

TOP ::
A mi zna kdo mal napisat kaj pomeni DTS,ker opažam da se nekateri jezijo,ker recimo WD TV nima DTS.Hvala.Sam se odločam za nakup in izbiram med WD TV in Egreat M31C.HVALA

Ali ne bi raje počakal na novo generacijo nmt-jev z novimi bolj zmogljivimi procesorji ki prihajajo na tržišče ?

Fizikalko ::
Mah, sej enga m31B že imam (za v spalnico), pa bi vzel še enga (tokrat C edicijo) za v denvno in se bo uporabljal bolj redko... tko da ni treba, da je super duper.

Nekateri so že zunaj : Xtreamer,A.C Ryan PlayON!HD,Movie Palace - zelo kmalu bo tu novi Popcorn Hour C-200 - otem se bo sploh usul plaz ! Trenutno se mi zdi najbolj ugoden A.C Ryan glede na razmerje kvaliteta /cena - 148€ .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 46429 (25035) | xandros |
» | Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 60459 (46390) | goby |
» | eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9640 (6900) | Sibirc |
» | Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 53973 (46357) | vrossi46 |
» | PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16295 (8227) | LuGi |