Forum » Zvok in slika » h.264/DVD/DivX player
h.264/DVD/DivX player

kmetek ::

With more and more people wanting to enjoy their digital music and video collections someplace other than at the computer, the interest in so called media players continues to grow. Not a week goes by without the introduction of a new brand or model. Although by now there are dozens of players, consumers have less choice than they might imagine: the number of manufacturers of the required media chips is limited, and truly well performing variants are even more rare.
So the market has quite a few products with varying looks and external connectors, but basically identical innards. At Computex ASUS will introduct a media player of their own, which should be worthwhile for at least one reason: it is based on a new (very probably made by Realtek) chip, which significantly more powerful than preceding models. If you have been keeping up with this field, you will know what we mean when we say it can easily compete and even outperform the famous, oft used Sigma 8634/8635.
ASUS' new media player, the HDP-R1 O!Play
Hardware.Info had the opportunity to be the first to take a closer look at the O!Play, as ASUS is calling the player (code HDP-R1) for now. We will of course bring you a full review later, but our first impressions are very positive. The player is a lot faster and more responsive than models we have tested so far. Not only is the file format compatibility very good even in this initial firmware version, the O!Play appears to have significantly better video postprocessing than any other media player we tested until now.
Another feature that is liable to draw approval is the eSATA connector, which should markedly improve transfers from an external disk.
A rarity on media players: eSATA. ASUS installed a combined USB/eSATA port.
The other connectors offer only the bare necessities: stereo audio, composite video, optic digital audio, HDMI. The network interface enables streaming playback from a NAS, PC or Home Server.
Only the most basic connectors are available.
Codec and container support:
Video: Mpeg 1, 2, 4, DivX (tot 1920x1080p) H.264, VC-1, RM/RMVB AVI, VOB, MOV, MKV, ASF, Xvid, WMV
Audio:Mp3, WAV, PCM/LPCM, AAC, Dolby Digital, FLAC, DTS (!), AIFF, OGG
Subtitles: SRT, SUB, SMI, SSA
Images: JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF
Price:
According to ASUS, the O!Play should be in stores in about six weeks, with a recommended retail price around 119 euro, which would make it extremely competitive.
Hardware.Info will soon feature a full review of this player.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

Rupa ::
Meni se ne zdi prav nič novega... cena je malo bolj privlačna (kar je itak za pričakovat ob porastu teh škatel na trgu), to je pa to.
Če bi jaz danes kupoval, bi zagotovo pričakoval kaj posebnega na taki novi napravi... ne pa da je nekaj posebnega eSATA
Kot da ga denimo eGreat nima...
Če bi jaz danes kupoval, bi zagotovo pričakoval kaj posebnega na taki novi napravi... ne pa da je nekaj posebnega eSATA

zee ::
kaj eSATA, ethernet prikljucek je tisto ta pravo.

zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kroff ::
http://img2.imageshack.us/i/03062009007...
...sm mel prevec prostega casa pa sem si spacal komplet html listo za t2 iptv :-)
...samo se nism vse lepo kategoriziral :-)
KroFF
------------------------------------------------------------------
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kroff ()

Mene pa prav nič posebno ne navdušuje... DTS downmixa še vedno nima, še eGreat ga bo imel v naslednjem firmwareu. Prek WiFi 10Mbps v optimalnih pogojih... samo en USB, ni eSATA...
no... izgleda lepo in verjetno konkurenca dobro dene, tudi cena mij e všeč, ampak jaz bi od novih izdelkov res pričakoval nekaj novega in posebnega... ne pa da nima nobene poštene prednosti pred škatlico, ki sem jo kupil že lani...
no... izgleda lepo in verjetno konkurenca dobro dene, tudi cena mij e všeč, ampak jaz bi od novih izdelkov res pričakoval nekaj novega in posebnega... ne pa da nima nobene poštene prednosti pred škatlico, ki sem jo kupil že lani...

DarwiN ::
Pravzaprav kot kaže vendarle ima DTS downmix, ne piše med specifikacijami, so pa zagotovili na forumu.
In če je vse to kar pravijo res, pol zadeva spada v tisti "too good to be true" razred.. Podpira vse živo, ima možnost vgranje diska in pa zmoglivejši Realtekov procesor.
Stane pa 99€+ 20€ poštnina (prodaja bo potekala le online), pa hec je da če naročiš v prednaročilu do 1.julija (ko začnejo z distribucjo) dobiš zraven še gratis WIFI USB anteno ki bo sicer stala 20€..
In če je vse to kar pravijo res, pol zadeva spada v tisti "too good to be true" razred.. Podpira vse živo, ima možnost vgranje diska in pa zmoglivejši Realtekov procesor.
Stane pa 99€+ 20€ poštnina (prodaja bo potekala le online), pa hec je da če naročiš v prednaročilu do 1.julija (ko začnejo z distribucjo) dobiš zraven še gratis WIFI USB anteno ki bo sicer stala 20€..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

OK. Če bo tudi downmix, potem se strinjam, da je bolj zanimivo. WiFi mi pa še vedno ni tako "too good to be true" zaradi že omenjene opombe:
* Streaming video over WiFi under best condition only able to achieve up to 10Mbps.
* Streaming video over WiFi under best condition only able to achieve up to 10Mbps.

ne bodimo pikolovski.
Saj ne gre za to... premalo je to, da bi gledal HD prek wireless povezave... kar pomeni, da moraš imeti kabel (kot na drugih NMTjih) ali pa nujno na USB disku zraven (kar pa tudi že imamo poceni opcije).
Ne bom pa trdil, da je slaba zadeva... verjetno bo marsikomu všeč.

za vse tiste ki bi rabli playlisto za nmt...ce imate udproxy instaliran na vasem nmtju..
si naredite nov web service
in vpisite ta url not: (usb tipkovnica dela na nmtju)
http://www.dreambox.si/services/t2.html
drugace pa izvlecek:
ti kanali delajo direktno z pritiskom na tikpe 1, 11,111, rdec in modr gumb :)
jasno ...po zelji editirajte kot vam pase ...ce boste lepo kategorizirali vse programe ...lahko objavite :)
drugace pa lahko tudi z nmtjem gledate streame iz dreamboxov ...kjerkoli ...samo da je dobra linija :)
v tej situaciji ko enkrat gledas kanal mores pritisnit stop, da prides nazaj na glavni html, ker nmt enostavno ne sprejme pritiskov na daljinc.
ce bi zelel da dela preklop med kanali bi moral naredit za vsak kanal svojo playlisto v .jsp
tako bi blo pol v glavnem html ...kjer bi lahko s stevilcnico izbiral kanale
ko bi se startal poptv bi skocil na to playlisto ...s poptv na prvem mestu in bi lahko z gor in dol saltal kanale
poptv.jsp
samo ce bi hotel pridet do 100. kanala bi porabil 1 uro. zato spet pritisnes stop in prides na glavni html
kjer s pritiskom na (v tem primeru) 2 se zalaufa kanal a s to playlisto(vrstni red se za vsak kanal spremeni, tako da je zeljeni kanal (izbran kanal z daljincem) vedno na prvem mestu...in vsi pred njim grejo na konec spiska):
kanala.jsp
tako da ce bi nekdo zelel to porihtat da dela, bi moral naredit 190 .jsp playlist :-)
meni se ne da :)
si naredite nov web service
in vpisite ta url not: (usb tipkovnica dela na nmtju)
http://www.dreambox.si/services/t2.html
drugace pa izvlecek:
<a href="http://localhost:81/udp/239.1.1.9:5000" TVID="1" vod>POP TV</a><br> <a href="http://localhost:81/udp/239.1.1.8:5000" TVID="11" vod>Kanal A</a><br> <a href="http://localhost:81/udp/239.1.1.7:5000" TVID="111" vod>TV3</a><br> <a href="http://localhost:81/udp/239.1.1.115:5000" TVID="RED" vod>RTV SLO 1</a><br> <a href="http://localhost:81/udp/239.1.1.116:5000" TVID="BLUE" vod>RTV SLO 2</a><br>
ti kanali delajo direktno z pritiskom na tikpe 1, 11,111, rdec in modr gumb :)
jasno ...po zelji editirajte kot vam pase ...ce boste lepo kategorizirali vse programe ...lahko objavite :)
drugace pa lahko tudi z nmtjem gledate streame iz dreamboxov ...kjerkoli ...samo da je dobra linija :)
v tej situaciji ko enkrat gledas kanal mores pritisnit stop, da prides nazaj na glavni html, ker nmt enostavno ne sprejme pritiskov na daljinc.
ce bi zelel da dela preklop med kanali bi moral naredit za vsak kanal svojo playlisto v .jsp
tako bi blo pol v glavnem html ...kjer bi lahko s stevilcnico izbiral kanale
<a href="poptv.jsp" vod="poptv" TVID="1">POP TV</a><br> <a href="kanala.jsp" vod="kanala" TVID="2">Kanal A</a><br>
ko bi se startal poptv bi skocil na to playlisto ...s poptv na prvem mestu in bi lahko z gor in dol saltal kanale
poptv.jsp
POPTV|0|0|http://localhost:81/udp/239.1.1.9:5000| KANAL A|0|0|http://localhost:81/udp/239.1.1.8:5000| TV1000|0|0|http://localhost:81/udp/239.1.1.29:5000|
samo ce bi hotel pridet do 100. kanala bi porabil 1 uro. zato spet pritisnes stop in prides na glavni html
kjer s pritiskom na (v tem primeru) 2 se zalaufa kanal a s to playlisto(vrstni red se za vsak kanal spremeni, tako da je zeljeni kanal (izbran kanal z daljincem) vedno na prvem mestu...in vsi pred njim grejo na konec spiska):
kanala.jsp
KANAL A|0|0|http://localhost:81/udp/239.1.1.8:5000| TV1000|0|0|http://localhost:81/udp/239.1.1.29:5000| POPTV|0|0|http://localhost:81/udp/239.1.1.9:5000|
tako da ce bi nekdo zelel to porihtat da dela, bi moral naredit 190 .jsp playlist :-)
meni se ne da :)
KroFF
Zgodovina sprememb…

krneki32 ::
Ojla folk. Zunaj je nov firmware za HDX 1000. Podpora DTS downmixu!!!
HDX 1000 Firmware - 50-17-090204-15-HDD-403-000
Release Date: 4 June 2009
Firmware Version: 50-17-090204-15-HDD-403-000
Release Note:
1. No NMT apps, still previous 00-17-090115-15-HDD-403
2. Some critical patches on 00-17-090125-15-HDD-403
3. Fixed Video_ts playback over SAMBA, with whitespace in share name, will crash.
4. Turkish codepage fix.
5. Remove "Audio */*: ***" message at start of video playback (e.g. TS).
6. PNG read failure cause crash.
7. Fixed ISO with single subtitle track cannot be display
8. Internet Radio link added in Web Services
9. MP3 volume soft after ISO/IFO playback workaround
10. Workaround DirecTV UPnP crash issue
11. Image cache issue fixed
12. Fixed long playback of some TS file causing system crash
13. Fixed formatting SATA HDD failure on some large capacity HDD
14. Fixed further DTS dropouts in MKV.
15. DTS 2-Channel downmix Support
HDX 1000 Firmware - 50-17-090204-15-HDD-403-000
Release Date: 4 June 2009
Firmware Version: 50-17-090204-15-HDD-403-000
Release Note:
1. No NMT apps, still previous 00-17-090115-15-HDD-403
2. Some critical patches on 00-17-090125-15-HDD-403
3. Fixed Video_ts playback over SAMBA, with whitespace in share name, will crash.
4. Turkish codepage fix.
5. Remove "Audio */*: ***" message at start of video playback (e.g. TS).
6. PNG read failure cause crash.
7. Fixed ISO with single subtitle track cannot be display
8. Internet Radio link added in Web Services
9. MP3 volume soft after ISO/IFO playback workaround
10. Workaround DirecTV UPnP crash issue
11. Image cache issue fixed
12. Fixed long playback of some TS file causing system crash
13. Fixed formatting SATA HDD failure on some large capacity HDD
14. Fixed further DTS dropouts in MKV.
15. DTS 2-Channel downmix Support

bastadu ::
Pa ne me jebat, končno jim je ratal vključiti DTS-downmix ... Bom sporbal ko pridem domov ;)

LuGi ::
Ma kdo kaksno idejo kako usposobiti delovanje IPTV T-2 v kombinaciji ko je popcorn povezan na net prek PCja(Windows S 2003 R3)..
Direktno na linijo z udproxy mi dela ampak ko ga prevezam na PC pa no go..

Ma kdo kaksno idejo kako usposobiti delovanje IPTV T-2 v kombinaciji ko je popcorn povezan na net prek PCja(Windows S 2003 R3)..
a win2k3 ti je router firewall?
pol mores igmp postimat
http://technet.microsoft.com/en-us/libr...
KroFF

LexLuthor ::
Potrebuješ router, ki podpira multicast. Zakaj povezuješ na net čez PC sploh?

krneki32 ::
Z veseljem vam vsem sporočam, da DTS downmix deluje.
Imam pa vprašanje: Kako bi se lahko dodalo radijske postaje, ki jih ni na seznamu?
Imam pa vprašanje: Kako bi se lahko dodalo radijske postaje, ki jih ni na seznamu?

OK.d ::
Z veseljem vam vsem sporočam, da DTS downmix deluje.
sorry sem spregledal o katerem playerju govoris hdx 1000
LPOK.d

Ro! ::
Ojla folk. Zunaj je nov firmware za HDX 1000. Podpora DTS downmixu!!!
Ja, downmix dela.
LP,
Robi

McNato ::
Kor marsikoga je tudi mene zanimal XTreamer. Hotel sem preveriti kakšne načine plačila sprejemajo in naletel na tole:
Once you've provided payment, your order will be completed. The outstanding balance of your order is €119.00. Instructions on how to pay for your order are shown below:
Katera resna firma bi poslovala preko Western Union????? Zadeva vsaj meni smrdi.
Once you've provided payment, your order will be completed. The outstanding balance of your order is €119.00. Instructions on how to pay for your order are shown below:
Wire your money via Western Union to Xtreamer.net
GWK TRAVELEX
STATIONSPLEIN 73
Amersfoort, 3818LE
Netherlands
+31-33-4635805
or
SOLMAZ REIZEN
LEUSDERWEG 18
Amersfoort, UTRECHT 3817KA
Netherlands
+31-33-4654813
Katera resna firma bi poslovala preko Western Union????? Zadeva vsaj meni smrdi.

LuGi ::
Ta firma je scam sem skoraj 100% 
Ta tipo ma travel agency in zraven se prodaja nmtje?

Ta tipo ma travel agency in zraven se prodaja nmtje?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()

bastadu ::
Ima mogoče kdo kakšno idejo, zakaj meni na HDX-1000 ne predvaja slik (jpg, bmp ...)? Ko grem v mapo s slikami in kliknem na katero sliko ali pa na celotno mapo in dam play, se ne zgodi praktično nič, le črna slika ... Nekajkrat mi je uspelo, da mi je prikazalo kakšno sliko, to je pa tudi vse, nič listanja med slikami ... Sem mislil, da je to kakšen problem firmware-a pa očitno ni, ker je po updejtu na najnovejšega spet isto ...

Pa dobr, kda mislijo izdat firmware za egreat 31B, ki bi podpiral DTS? Any news?
Kot sem jaz videl na njihovem forumu, so licence uredili, now firmware pa je v pripravi. Dan gor al pa dol ;) Ko to pride, mi ne bo prav nič več manjkalo

about our DTS, it is not done yet because the Syabas get the wrong CODE. Cry, so it will be delayed one week.
This week we will release the new firmware, pls wait for it.

na katere koli NMTje druge generacije...une ki imajo hdmi 1.3 lahko date firmware od popcorna gor. je cel en postopek preko telneta.
sam sem to naredil in zdej je v bistvu moj egreat 31b popcorn a110. in tudi updejtam direct iz popcornove strani. dts deluje brez problemov.
iz readme.txt te zadeve:
sam sem to naredil in zdej je v bistvu moj egreat 31b popcorn a110. in tudi updejtam direct iz popcornove strani. dts deluje brez problemov.
iz readme.txt te zadeve:
This guide is to show how to flash the latest Popcornhour firmware with DTS decoding onto other Networkmedia Tank player.
This has only been tested on ISTAR MINI HDMI 1.3 with the latest firmware but it should work for other and future NMT players as well.
Please upgrade your NMT to the latest firmware before using this.
Be aware, Popcornhour NMT firmware does NOT support VGA.
If you need VGA, DO NOT FLASH THIS FIRMWARE.
Step 1: Install NMT application on your HDD (syb8634.nmt). If you have already installed, skip to step 2. If you don't know how to install NMT, please goto related forum for instructions.
Step 2: Goto SETUP-NETWORK. Write down your NMT player IP address. For example: 192.168.0.187
Step 3: Login onto your NMT's ftp using above IP address with any ftp client software such as cuteftp, the default user name is ftpuser, password is 1234
Step 4: Upload all six files onto NMT's ftp root directory. The root directory usually contain folders such as video,music,podcast,lost+found,photo,download.
Step 5: After the upload. Make all six files properties “Executable”
Step 6: Goto your NMT player Screen,
Choose Media Source
Open the Hard drive which you install NMT application.
Open the fourth File Icon.
Step 7: Open telnet-installer.html and press Run From Hard Disc.
Now the following step is very important, make sure don't power off during the proccess.
Step 8: Goto your PC, open PuTTY.exe
(PuTTy is a free telnet/ssh client, you could download from author’s site
http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgta... )
Enter your NMT IP address, choose Telnet and click open.
Step 9: In the PuTTY screen.
Paste this line onto the screen and press enter
/opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK/update.cgi
You should see something like this :
/opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK/update.cgi
./flash: /dev/mtd2: Bad block check not available
Erasing 128 Kibyte @ 460000 -- 14 % complete.
If so, the flash process has begun. First it would erase the current firmware. When it show 100% complete, it means the erasing is done. It will start to write Popcornhour firmware onto your NMT.
Please do NOT power off, do NOT close PuTTy screen or doing anything!
Just wait for your NMT player to restart. This process only takes 5-10 minutes.
After your NMT player restart, you should see the Popcornhour Icon and you are ready to go.
DTS decoding should work.
You also need to re-install the NMT application matching popcornhour’s firmware.
Maybe someone could make an instruction with Graphics.
If you don't like Popcornhour's firmware, it is also possible to flash back to your original NMT firmware.
KroFF
Zgodovina sprememb…

Po zadnjih informacijah naj bi bil nov firmware za eGreate z DTS podporo na voljo do konca tega tedna ali v ponedeljek...
saj sem neučakan, ampak naj si raje vzamejo kak dan, pa naj ne naredijo kakega zoprnega buga
saj sem neučakan, ampak naj si raje vzamejo kak dan, pa naj ne naredijo kakega zoprnega buga

Vsi razen M31A in M31C.

JanezH ::
A je probal tudi kdo na siol-u prek NMTja (egreat) gledat TV? A stvar dela?
Ne uspe mi na siolu: "Could not play"
Ne uspe mi na siolu: "Could not play"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanezH ()

Xtreamer promo video:
Pa mimogrede, Egreat nov firmware imate na voljo.
Pa mimogrede, Egreat nov firmware imate na voljo.

gregyk ::
tale xtreamer je izredno sumljiv, kajti plačilo imajo preko western uniona????????
Ne vem kje vi vidite western union?!
Evo copy/past z njihove strani tik pred oddajo naročila:
How Would You Like to Pay?
Money Order
PayPal Website Payments (Standard)

Pravzaprav je western union zelo zanesljiva stvar kadar veš s kom imaš opravka. Ob vsem tem boomu okol tega izdelka, licence ,marketing , če tu gre za scam potem pa res nevem. Gre za Nizozemce, ne Nigerijce :)
Pa sprejemajo skoraj vse možne vrste plačila, od paypala do moneybookersa, kreditne kartice, money transfer, tko da ne se bat, paypal pa roka.
Mene so prepričali, počakam le še na kakšne teste oz. reviewe .
Pa sprejemajo skoraj vse možne vrste plačila, od paypala do moneybookersa, kreditne kartice, money transfer, tko da ne se bat, paypal pa roka.
Mene so prepričali, počakam le še na kakšne teste oz. reviewe .

Da. Hitro prodaj tistega WDja, dokler še obstajajo potencialni kupci. ;)

Bo pa open source, tako da si predstavljaj kaj bo vse na voljo , ko se enkrat zbere dovolj velik community in ko mine nekaj časa.

kmetek ::
Egreat has just released DTS downmix firmwares for their EG-M34A, EG-M31B and EG-M32B.
Download links here:
EgreatHD (US server, tested ok):
All EG-M34A / EG-M32B / EG-M31B
http://egreathd.com/index.php?option=co...
Manufacturer Egreatworld download links (tested ok, a little bit slow):
EG-M34A / EG-M31B
http://www.egreatworld.com/en/Support31...
EG-M32B
http://www.egreatworld.com/en/Support32...
Notable changes:
DTS Stereo downmix supported
Fixed long playback of some TS file causing system crash
Fixed formatting SATA HDD failure on some large capacity HDD
Fixed further DTS dropouts in MKV.
Add Hebrew language.
dobite ga v EU tu: EGREAT EG-M34A - Networked Media Tank HD player
Download links here:
EgreatHD (US server, tested ok):
All EG-M34A / EG-M32B / EG-M31B
http://egreathd.com/index.php?option=co...
Manufacturer Egreatworld download links (tested ok, a little bit slow):
EG-M34A / EG-M31B
http://www.egreatworld.com/en/Support31...
EG-M32B
http://www.egreatworld.com/en/Support32...
Notable changes:
DTS Stereo downmix supported
Fixed long playback of some TS file causing system crash
Fixed formatting SATA HDD failure on some large capacity HDD
Fixed further DTS dropouts in MKV.
Add Hebrew language.
dobite ga v EU tu: EGREAT EG-M34A - Networked Media Tank HD player
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

Novi firmware za EG-M31B že naložen. Nekaj malenkostnih vizualnih sprememb, poglabljal se nisem, me je samo DTS downmix zanimal in le-ta preverjeno dela.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 46465 (25071) | xandros |
» | Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 60484 (46415) | goby |
» | eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9644 (6904) | Sibirc |
» | Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 54001 (46385) | vrossi46 |
» | PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16302 (8234) | LuGi |