Forum » Zvok in slika » h.264/DVD/DivX player
h.264/DVD/DivX player

TgT ::
PCH
- Ali je možno s kakšno NMT aplikacijo ali na kakšen drug način, izklopit zunanji USB disk, ko ni v uporabi. Mi ne diši da je 24/7 vklopljen
- Ali je možno s kakšno NMT aplikacijo ali na kakšen drug način, izklopit zunanji USB disk, ko ni v uporabi. Mi ne diši da je 24/7 vklopljen
Hit'N'Run

borutzi ::
tisti trije priključki so komponentni in so samo za sliko. Ne vem pa če obstaja komponent->scart konverter.

Tomson ::
Kaj imate tudi drugi kljub nadgradnji HDX1000 še vedno težave z samodejnim prižiganjem notranjega HDDja?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

BeerBelly ::
V roku enega meseca bom najbrž kupoval nek multimedijski predvajalnik. Pomemben mi je network play (idealen bi bil wireless). Me pa zanima če je boljše kupiti HTPC ali pa Egreat player (razlike je nekje 100-150€). Prihajajo kakšni novi modeli playerjev z dosti izboljšavami?

gregor ::
tomson, meni se še zaganja
mislim da sem na hdx forumu že pred časom prebral da to še ni rešeno, čeprav v firmware piše da bi naj bilo
lp
mislim da sem na hdx forumu že pred časom prebral da to še ni rešeno, čeprav v firmware piše da bi naj bilo
lp

bastadu ::
Meni se na primer dostikrat ko prižgem projektor, ki je na HDX priklopljen preko HDMI kabla, štarta disk (ne vedno); HDX je seveda v standby-u (gori rdeča lučka)... Čudno...

sloxl8 ::
Začel sem razmišljati o media playerju in po začetnem iskanju odkril Logitechov Squeezebox Duet. Vem, ni prava tema, ker je to samo audio predvajalnik, ampak iskal sem naprej, ker me je zanimalo, ali obstaja podobna varianta tudi za DivXe, HD itd. (podobna v tem smislu, da imaš na daljincu LCD, ki ti prikazuje osnovne podatke o predvajani vsebini - če predvajaš glasbo, ID3 tag ipd., če predvajaš filme ali prikazuješ slike, naslov datoteke).
Torej, če želim poslušati samo glasbo, ne želim imeti prižgane TV (zato potrebujem zaslonček na daljincu), želim priklop na mrežo, po možnosti tudi priklop zunanjega diska (ampak to je opcija) in zmožnost predvajanja 1080p ter DivXov s podnapisi.
Sem še prezgoden za tako napravo? Preveč zahteven? Bom moral še počakati nekaj let ali kupiti več različnih naprav za različne namene?
Torej, če želim poslušati samo glasbo, ne želim imeti prižgane TV (zato potrebujem zaslonček na daljincu), želim priklop na mrežo, po možnosti tudi priklop zunanjega diska (ampak to je opcija) in zmožnost predvajanja 1080p ter DivXov s podnapisi.
Sem še prezgoden za tako napravo? Preveč zahteven? Bom moral še počakati nekaj let ali kupiti več različnih naprav za različne namene?

sloxl8 ::
NMT ima vse to, le daljinca z displayčom ne.
In prav daljinec z zaslončkom je ključnega pomena (recimo, kot nekakšen iPod z dodatnimi tipkami in možnostjo upravljanja predvajalnika medijskih vsebin - glasbe in filmov).

SasoS ::
Feedbacka nima nobena naprava na daljincu...in tudi še nekaj časa ne bo imela dokler bodo kraljevali IR daljinci.

LexLuthor ::
Nisi prezgoden, samo tile se niso dovolj potrudili
Markus-800
Izgleda blazno dobro, cena na ravni NMT. Je že tako, da venomer boljše stvari prihajajo. Skrbi me edino to, da na ta display z razdelje 3m ne vidiš prav ničesar. Sedaj bo borba med tistimi, ki bodo imeli veliko neuradne podpore (NMT) in ostalimi. Me vse skupaj spominja na čas izpred petih let, ko so uživali tisti, ki so imeli Divx/dvd player s čipom Mediatek, ki so bili deležni obilice nadgradenj. Tisti s Sigmo so se pravilom obrisali pod nosom za bonbončke.

fraising ::
Imam poleg notranjega diska prikljčen na HDX 1000 tudi zunanji usb Disk.
Imam dva vprašanja.:
1. kako lahko formatiram ta usb disk z NMT-jem (namreč s PC-ja ga ne morem),oziroma s PC-jem lahko samo pregledujem vsebino tega diska
2. kako naj nastavim v torrent odjemalcu NMT-ja, da se bo vsebina pretakala na USB disk in ne na notranji disk.
Imam dva vprašanja.:
1. kako lahko formatiram ta usb disk z NMT-jem (namreč s PC-ja ga ne morem),oziroma s PC-jem lahko samo pregledujem vsebino tega diska
2. kako naj nastavim v torrent odjemalcu NMT-ja, da se bo vsebina pretakala na USB disk in ne na notranji disk.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fraising ()

JanezH ::
Tudi jaz kupujem EGreat EG-M31C in imam 2 vprašanji:
1) doma imam panasonic hd ready plazmo in yamaha receiver RX-V461 -> a ima za te komponente sploh kake veze, če je HDMI 1.1 in ne 1.3
2) kar nekaj na tem forumu jih pravi, da EG-M31C ne predvaja DTS na mkv filmih. Je to res?
Na internetu najdem recimo tole:
LINK DO STRANI
# Audio codecs:
* Dolby Digital (April F/W Update)
* DTS (April F/W Update)
* WMA, WMA Pro
* AAC
* MP1, MP2, MP3
* LPCM
* FLAC
* Vorbis
# Audio pass through : (April F/W Update) DTS, Dolby Digital, DTS-HD MA, DTS-HD HR, Dolby True HD, Dolby Digital Plus
1) doma imam panasonic hd ready plazmo in yamaha receiver RX-V461 -> a ima za te komponente sploh kake veze, če je HDMI 1.1 in ne 1.3
2) kar nekaj na tem forumu jih pravi, da EG-M31C ne predvaja DTS na mkv filmih. Je to res?
Na internetu najdem recimo tole:
LINK DO STRANI
# Audio codecs:
* Dolby Digital (April F/W Update)
* DTS (April F/W Update)
* WMA, WMA Pro
* AAC
* MP1, MP2, MP3
* LPCM
* FLAC
* Vorbis
# Audio pass through : (April F/W Update) DTS, Dolby Digital, DTS-HD MA, DTS-HD HR, Dolby True HD, Dolby Digital Plus

All ::
eno prašanje...če seje kdo s tem bavu
na NMT-ju uporabljam ftp prenos z NMT-ja špila k pesm, ne morem pa dodajat zadev na njega. Napiše mi "550 Security server forbids that action on this file".
Iz lokalnega omrežja sem lahko spreminjal mape...iz zunanjega pa ne morem.
Kaj bi blo treba spremenit??
na NMT-ju uporabljam ftp prenos z NMT-ja špila k pesm, ne morem pa dodajat zadev na njega. Napiše mi "550 Security server forbids that action on this file".
Iz lokalnega omrežja sem lahko spreminjal mape...iz zunanjega pa ne morem.
Kaj bi blo treba spremenit??

gregor ::
dts zvoka ne predvaja na tvojem panasonicu saj tv-ji ne prepoznajo dts zvoka
če pa imaš av receiver pa ni problema
lp
dts zvoka ne predvaja na tvojem panasonicu saj tv-ji ne prepoznajo dts zvoka
če pa imaš av receiver pa ni problema
lp

MajorM ::
Ena opazka...
v moj HDX sem vgradil 320GB 2.5" disk od Fujitsa. Zadedva je v uporabi cca. 2 meseca.
Zadnje čase opažam, dasupušča disk take "klak" zvoke. Med predvajanje je to vsake 6-7 sekund. Postaja precej moteče. Predidevam, da ta zvok spušča bralna glava diska, nimam pojma zakaj!?
Ima kdo podobne težave? Zadeva je prvi mesec delala brezhibno, tako da ne vem ali je slučajno to prinesel ta zadnji FW?
LP
Mitja
v moj HDX sem vgradil 320GB 2.5" disk od Fujitsa. Zadedva je v uporabi cca. 2 meseca.
Zadnje čase opažam, dasupušča disk take "klak" zvoke. Med predvajanje je to vsake 6-7 sekund. Postaja precej moteče. Predidevam, da ta zvok spušča bralna glava diska, nimam pojma zakaj!?
Ima kdo podobne težave? Zadeva je prvi mesec delala brezhibno, tako da ne vem ali je slučajno to prinesel ta zadnji FW?
LP
Mitja

kmetek ::
kaj pravite na tegale?
http://www.samsung.com/us/consumer/deta...
199€ ? predvaja mkvje ? naj bi ga H.264 ?
http://avmania.zive.cz/Testy/eGreat-EG-...
http://www.samsung.com/us/consumer/deta...
199€ ? predvaja mkvje ? naj bi ga H.264 ?
http://avmania.zive.cz/Testy/eGreat-EG-...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

leon745 ::
Jaz sem tudi naročil Egreat na EnaA, po pošti so mi poslali rabljen izdelek, počohan, manjkali so kabli, prstni odtisi na CD-ju. Sem poslal in zahteval nazaj. Na mejl so mi javili, da so dali zadevo kao dobavitelju in da mi lahko pošljejo drugega če hočem. Na mejl nisem odgovoril, so poslali isti aparat počohan nazaj, s tem da je bila doma mama in je ponovno plačala celotno kupnino. daj imam doma rabljen aparat, ki je dvakrat plačan. Mogoče bo to kdo prebral in se mu ne bo zgodila podobna zadeva. Egreat je verjetno slaba roba, da jih vsi zavračajo. S tem da ti pošta niti ne da dokumenta, da si jim plačal.
EnaA so res ne pošteni in ne bom več kupoval pri njih. Upam da ne bom za to šolanje plačeval dvojno.
EnaA so res ne pošteni in ne bom več kupoval pri njih. Upam da ne bom za to šolanje plačeval dvojno.

egreati niso slabi. Sam sem z njim zelo zadovoljen. Kupil sem uno varjanto v Harvey norman akciji. Tuhtam le da bi vgrajeni 640gb disk menjal za 500gb 2.5 da bo tišji in še ventilator bom lahko odklopil. Zanima me, če naredim klon diska, če bo delal....

Jurex ::
LP, iščem in iščem pa ne najdem nič o WD TV HD media player. imam par vprašanj:
-Se ga da priključit na Scart kabl, k mam staro tv
- Kako je stanje s podnapisi
- nikjer nisem zasledil, kolk GB diska je vgrajenega zraven :S
LP hvala za odgovore
-Se ga da priključit na Scart kabl, k mam staro tv
- Kako je stanje s podnapisi
- nikjer nisem zasledil, kolk GB diska je vgrajenega zraven :S
LP hvala za odgovore

LuGi ::
WD TV imao svojo temo! WD TV.. kdo ima?
1. Da / RCA > SCART pa bo.
2. No idea ker ga nimam preberi si temo..
3. Nič - Zunanji disk priklopis
1. Da / RCA > SCART pa bo.
2. No idea ker ga nimam preberi si temo..
3. Nič - Zunanji disk priklopis

lithium ::

gregyk ::
Eno vprašanje glede PCH A-110. Ko kopiram iz zunanjega diska na notranjega, bi rad da naenkrat kopira tako filme, kot podnapise. Je to sploh izvedljivo, ali pač moram najprej pod video označit vse filme pa potem pod zadnjo ikono še podnapise posebaj?
In še - obstaja kaka bližnjica na daljincu za označevanje datotek (da ni potrebno vedno v file menu pa add to list)?
In še - obstaja kaka bližnjica na daljincu za označevanje datotek (da ni potrebno vedno v file menu pa add to list)?

Še eno vprašanje za uporabnike PCH A-110 ... Kakšne hitrosti se dosega pri wireless povezavi PCH-ja v mrežo pri kopiranju podatkov?

Zlikovec ::
Še eno vprašanje za uporabnike PCH A-110 ... Kakšne hitrosti se dosega pri wireless povezavi PCH-ja v mrežo pri kopiranju podatkov?
~10 Mb/s - za 10 GB podatkov rabiš okol 120 minut
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

Rabim pomoč, da ne bom preveč izgubljal časa. V Harveyu sem kupil m31c z vgrajenim 640 gb diska. Trenutno imam napolnjenega cca 350gb. Danes sem kupil 500gb tamalega da se ga bo manj slišalo in ne bo rabil ventilatorja. Na kakšen način bi najenostavneje prenesel vse na novega. Nisem kaj zelo našel na googlu. S kakim clone programom gre v stilu da bi rekel disk to disk in enostavno novega vstavil noter? Prosim za predloge?

huelz ::
@francelj
Glede na to, da ma linux datotecni sistem, ne vem ce bo slo tako enostavno. Se na win sistemih to naceloma pocnes z identicnima diskoma.
Sploh pa, setup nmt aplikacije ni nek bav bav (klikas next
), kar pa mas ze filmov na disku jih pa enostavno preneses.
Drugace pa good news za lastnike Egreata. Naslednji mesec pride uradno nov firmware, ki bo podpiral DTS downmix out of the box. Se pravi ne bo potrebno vec prek recieverja pelat zvoka, ce bi radi DTS, ampak bo delalo direktno.
Glede na to, da ma linux datotecni sistem, ne vem ce bo slo tako enostavno. Se na win sistemih to naceloma pocnes z identicnima diskoma.
Sploh pa, setup nmt aplikacije ni nek bav bav (klikas next

Drugace pa good news za lastnike Egreata. Naslednji mesec pride uradno nov firmware, ki bo podpiral DTS downmix out of the box. Se pravi ne bo potrebno vec prek recieverja pelat zvoka, ce bi radi DTS, ampak bo delalo direktno.

Rabim pomoč, da ne bom preveč izgubljal časa. V Harveyu sem kupil m31c z vgrajenim 640 gb diska. Trenutno imam napolnjenega cca 350gb. Danes sem kupil 500gb tamalega da se ga bo manj slišalo in ne bo rabil ventilatorja. Na kakšen način bi najenostavneje prenesel vse na novega. Nisem kaj zelo našel na googlu. S kakim clone programom gre v stilu da bi rekel disk to disk in enostavno novega vstavil noter? Prosim za predloge?
Poizkusi s kakim Norton Ghostom. Ni nobene potrebe da sta diska isto velika, samo na disku na katerega kopiraš mora biti dovolj prostora. Kopira pa itak sektor po sektor, tako da ... mogoče bo šlo.

tuhtal sem da bi nov disk dal v egreata, stvar posetupiral nato pa naredil klon particije kjer so filmi z Acronisem. Verjetno bo pa približno enako časa trajalo če oba diska ruknem na usb in dam kopirat.

DarwiN ::
Ja, s tem da bi naj DTS zagotovo vključili le v njihove 1.3 HDMI modele, EG-M31C (HDMI 1.1) ki si ga lasti večino ljudi pri nas pa je pod velikim vprašajem.
Še bolj bolano pa je, da nov idealen in cenejši model EG-M34A najbrž sploh nebo dobavljiv v Sloveniji, vsaj tako so mi odgovorili pri EnaA, pri mimovrste pa tut poročajo o nekih "zapletih" . Baje da je konkurenčen WD TVju s tem da je precej dražji, imamo pa tako ali tako M31C in ni potrebe po tem modelu...
Zdaj pa rečte, ker je zaslužek po artiklu za naše firme manjši, so se očitno kolektivno dogovorili da ga ne bodo uvozili in bodo ljudje tako primorani poseči po dražjih modelih (31C ,32B) katere bi sicer s težavo prodali...
Only in Slovenia. !
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

LexLuthor ::
Ja, s tem da bi naj DTS zagotovo vključili le v njihove 1.3 HDMI modele, EG-M31C (HDMI 1.1) ki si ga lasti večino ljudi pri nas pa je pod velikim vprašajem.
Še bolj bolano pa je, da nov idealen in cenejši model EG-M34A najbrž sploh nebo dobavljiv v Sloveniji, vsaj tako so mi odgovorili pri EnaA, pri mimovrste pa tut poročajo o nekih "zapletih" . Baje da je konkurenčen WD TVju s tem da je precej dražji, imamo pa tako ali tako M31C in ni potrebe po tem modelu...
Zdaj pa rečte, ker je zaslužek po artiklu za naše firme manjši, so se očitno kolektivno dogovorili da ga ne bodo uvozili in bodo ljudje tako primorani poseči po dražjih modelih (31C ,32B) katere bi sicer s težavo prodali...
Only in Slovenia. !
Pa naroči iz tujine. običajno pride ceneje.

Jakob_X ::
Yup, meni so tudi nekaj sanjali o tem kako je dražji od WDja in da ne vedo kdaj bo sploh prisel v SLO. Ja nc..bo treba izgleda posezt po ebayu, ce bom hotel poceni hdmi 1.3 player. Ce nocejo mojega denarja v Sloveniji bodo pa direkt vse kitajci kasiral.

Indeed..
Počakat bo treba na nov FW in da ga folk temeljito preizkusi, nato pa iz tujine, našim bully kapitalistom ne dam iz principa tistih 30€ dodatnih za slabši 31C, kaj šele 80€ za 31B ki je praktično identičen temu 34A, le da ima možnost vgradnje diska, česar ne potrebujem..
Ni čudno da se jim ne splača uvozit tega, ampak kako se potem drugim državam? Smo mi res tako neumni potrošniki?.
Počakat bo treba na nov FW in da ga folk temeljito preizkusi, nato pa iz tujine, našim bully kapitalistom ne dam iz principa tistih 30€ dodatnih za slabši 31C, kaj šele 80€ za 31B ki je praktično identičen temu 34A, le da ima možnost vgradnje diska, česar ne potrebujem..
Ni čudno da se jim ne splača uvozit tega, ampak kako se potem drugim državam? Smo mi res tako neumni potrošniki?.

huelz ::
@kmetek in Darwin ter ostali
Ko ste ze tolk pametni, jaz ne vidim poante v tem, da bi kupil M34A, ce pa za cca 30 eur vec dobis M31C model, ki ima moznost vgradnje diska.
Sploh pa, ce kupis direktno pri njih, bos dal 149 USD, nekje 10% za stroske dostave in 14% za carino, kar ob trenutnem tecaju znese cca 135 eur.
WD HD TV pa dobis za cca 90-95 eur. Je mrezni prikljucek (ki je EDINA razlika med njima) res vreden 40 eur?
Toliko o tem ...
Edit: typo
Ko ste ze tolk pametni, jaz ne vidim poante v tem, da bi kupil M34A, ce pa za cca 30 eur vec dobis M31C model, ki ima moznost vgradnje diska.
Sploh pa, ce kupis direktno pri njih, bos dal 149 USD, nekje 10% za stroske dostave in 14% za carino, kar ob trenutnem tecaju znese cca 135 eur.
WD HD TV pa dobis za cca 90-95 eur. Je mrezni prikljucek (ki je EDINA razlika med njima) res vreden 40 eur?
Toliko o tem ...
Edit: typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huelz ()

destiny ::
Jah brez mrežnega priključka mu težko rečemo Network Media Tank ane? Sicer je pa nekak smisel da imaš nekje npr NAS z vso vsebino iz katerega preko mreže seveda streamaš medio kamorkoli si želiš.

@huelz:
Ne samo mrežni priključek, bistvena razlika je tudi DTS downmix v stereo. Po uradnih besedah egreata M31C verjetno ne bo dobil te funkcije (niso še pa potrdili), naj bi jo dobili le njihovi 1.3 HDMI predvajalniki. Potem pa so tu še bugi z WD TV jem, od pregrevanja (ne bom po vsakem ogledu vseh kablov izklapljal ker je kupljena roba low budget) do slabega predvajanja nekaterih datotek,na AVS forumu lahko prebereš neskončno napak WDja. Tudi DVD menu podporo ima Egreat, mimogrede.
Razlika torej nebi morala biti večja.
Pa saj je ok, bomo pa iz tujine naročili, hotel sem samo omeniti kakšnega norca se firme delajo pri nas iz ljudi. Sicer pa še nič ni 100%, morda pa vendarle pride ta model k nam.
Ne samo mrežni priključek, bistvena razlika je tudi DTS downmix v stereo. Po uradnih besedah egreata M31C verjetno ne bo dobil te funkcije (niso še pa potrdili), naj bi jo dobili le njihovi 1.3 HDMI predvajalniki. Potem pa so tu še bugi z WD TV jem, od pregrevanja (ne bom po vsakem ogledu vseh kablov izklapljal ker je kupljena roba low budget) do slabega predvajanja nekaterih datotek,na AVS forumu lahko prebereš neskončno napak WDja. Tudi DVD menu podporo ima Egreat, mimogrede.
Razlika torej nebi morala biti večja.
Pa saj je ok, bomo pa iz tujine naročili, hotel sem samo omeniti kakšnega norca se firme delajo pri nas iz ljudi. Sicer pa še nič ni 100%, morda pa vendarle pride ta model k nam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 46527 (25133) | xandros |
» | Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 60512 (46443) | goby |
» | eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9659 (6919) | Sibirc |
» | Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 54072 (46456) | vrossi46 |
» | PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16310 (8242) | LuGi |