Forum » Zvok in slika » h.264/DVD/DivX player
h.264/DVD/DivX player

jl ::
Kaj je to TT-110-A ?
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie...
Zanimivo, se pravi je ta stvar popolnoma kompatibilna z Popcorn A-110. Cena je se nekako se sprejemljiva.

gregor ::
zanimiva bi bila primerjava med uradnimi nmt-ji (popcorn, hdx, egreat...) napram temu klonu TT 110-A
ker sicer je že res da lahko vse normalno špila.. samo je pa lahko večja razlika v kvaliteti slike, zvoka...ali pa morda celo ni razlik
kaj drobovje je isto kot pri nmt-jih...
LP
ker sicer je že res da lahko vse normalno špila.. samo je pa lahko večja razlika v kvaliteti slike, zvoka...ali pa morda celo ni razlik
kaj drobovje je isto kot pri nmt-jih...
LP

jl ::
Jaz sem bil sicer ze pripravljen vzeti popcorn ali hdx, ko pa sem videl stvar v zivo v big bangu me je minilo, da bi dal 300€ za njega, mi vse skupaj deluje prepoceni za tak denar. Tako da bom se pocakal, da stestirajo kak Kaiboer. Kot gledam pa so vec ali manj vsi ti NMTji zasnovani na Sigma SMP8635C procesorju.

Whisky1981 ::
Na prejšnje vprašanje si bom sam odgovoril. Popcorn za wireless povezavo rabi svoj adapter, probal sem z linksysovim ključkom in zadeva ne zazna niti ključka kaj šele wireless povezave. V glavnem je wireless precej neuporaben ker zadeva gre zelo počasi. Full HD-jev ne boste predvajali preko zraka ker je nemogoče, drugega še nisem probal ampak mislim da bo zadeva ista. Če pa mislite kopirat datoteke iz računalnika na HDD v popcornu boste preko zraka porabili 110min za film velik 10GB. Kakor zgleda bom moral vrtati hišo :).
Ker sem v temu nov bi vas prosil da mi poveste kako morajo bit naštelani podnapisi v popcornu, jaz jih ne uspem zagnat. Imam pa jih v SRT formatu skopirane na disk v samemu popcornu in zadeva jih ne zažene oz. jih ne prikazuje (Podnapis in fil sta isto poimenovana in v istemu direktoriju na notranjemu disku v popcornu). Kje se spotikam?
LP, Whisky
Ker sem v temu nov bi vas prosil da mi poveste kako morajo bit naštelani podnapisi v popcornu, jaz jih ne uspem zagnat. Imam pa jih v SRT formatu skopirane na disk v samemu popcornu in zadeva jih ne zažene oz. jih ne prikazuje (Podnapis in fil sta isto poimenovana in v istemu direktoriju na notranjemu disku v popcornu). Kje se spotikam?
LP, Whisky

Kekec ::
@Whisky1981 pravzašrav delujejo se tudi drugi vendar specifični ... kateri točno si preberi na njihovem forumu, za podnapise pa seveda isto ime kot film pa bi moralo delati!

podnapisi se vklopijo z tipku subtitle na daljincu kjer tudi nastavljaš barvo velikost...
drugače pa je za kopiranje večje količine podatkov edina pametna izbira preko usb slave porta ...
ker preko mreže gre zelo počasi, je bilo že pred časom napisano da procesor ni dovolj zmogljiv...
obstaja še ena varianta in sicer da daš disk v pc in potem kopiraš ter daš nato nazaj v nmt, samo če to večkrat delaš boš zgubil precej časa
usb je najbolje
lp
drugače pa je za kopiranje večje količine podatkov edina pametna izbira preko usb slave porta ...
ker preko mreže gre zelo počasi, je bilo že pred časom napisano da procesor ni dovolj zmogljiv...
obstaja še ena varianta in sicer da daš disk v pc in potem kopiraš ter daš nato nazaj v nmt, samo če to večkrat delaš boš zgubil precej časa
usb je najbolje
lp

Fizikalko ::
Nom, preko FTP jaz kljub vsemu dosegam 5-6 MB/s. Preko navadnega kopiranja preko mreže (sharing) pa 3-4 MB/s.
Skratka, preko FTP je kar sprejemljivo.
Mam pa eGreat 31B.
Skratka, preko FTP je kar sprejemljivo.
Mam pa eGreat 31B.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fizikalko ()

Hvala vsem za odgovore.
Sicer sem se malo igral pa sem zadevo skopčal. Problem je bil v temu da ko stisneš tipko subtitle piše subtitle off pa moraš stisnit še tipko v desno pa se prestavi na on in nato dela :), dumb me :). Ok glede prvih vtisov pa takole. Kar sem zgoraj napisal ne drži popolnoma. Res je da streamanje 1080p preko wirelessa ne gre nikamor in slika preskakuje ter zvok izgine po par sekundah. Druga zgodba je pri 720p in navadnih xvid filmih (DVD moram še sprobat), kjer zadeva laufa brez zatikanja in problemov. Torej dokler se preko wirelessa streama 720p in navaden xvid zadeva deluje. 1080p pa ne deluje.
Malo so me razočarali podnapisi, če bi le ti bili še 4 ali 6 točk večji ter za renutek debelejši bi verjetno bili še boljši. Stvar je v temu, da za starše so potrebni večji podnapisi :). Upam da se bo ta zadeva kaj spremenila v prihodnosti in nas mogoče presenetijo s kakšno povečavo podnapisov. Mogoče jim bom kaj napisal pa bodo poslušali malega bogega Slovenca :).
Fizikalko: Kaj mi lahko razložiš kako nastaviti FTP prenos podatkov? (OS je Windows XP)
Gregor: Preko slave USB porta misliš to, da fizično priklopim zunanjo USB enoto na player in iz nje skopiram na notranji HDD?
Sicer sem se malo igral pa sem zadevo skopčal. Problem je bil v temu da ko stisneš tipko subtitle piše subtitle off pa moraš stisnit še tipko v desno pa se prestavi na on in nato dela :), dumb me :). Ok glede prvih vtisov pa takole. Kar sem zgoraj napisal ne drži popolnoma. Res je da streamanje 1080p preko wirelessa ne gre nikamor in slika preskakuje ter zvok izgine po par sekundah. Druga zgodba je pri 720p in navadnih xvid filmih (DVD moram še sprobat), kjer zadeva laufa brez zatikanja in problemov. Torej dokler se preko wirelessa streama 720p in navaden xvid zadeva deluje. 1080p pa ne deluje.
Malo so me razočarali podnapisi, če bi le ti bili še 4 ali 6 točk večji ter za renutek debelejši bi verjetno bili še boljši. Stvar je v temu, da za starše so potrebni večji podnapisi :). Upam da se bo ta zadeva kaj spremenila v prihodnosti in nas mogoče presenetijo s kakšno povečavo podnapisov. Mogoče jim bom kaj napisal pa bodo poslušali malega bogega Slovenca :).
Fizikalko: Kaj mi lahko razložiš kako nastaviti FTP prenos podatkov? (OS je Windows XP)
Gregor: Preko slave USB porta misliš to, da fizično priklopim zunanjo USB enoto na player in iz nje skopiram na notranji HDD?

Scit ::
Izbereš Subtitle in s puščico greš dol. Tako prideš do možnosti nastavljanja barv in velikosti fontov.

Ja, ja sej samo meni je tudi 32 pik malo prešvoh, mislim staršem ne meni :). Pa mogoče za trenutek debelejši bi lako bili.
Hvala za opozorilo :).
Hvala za opozorilo :).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Whisky1981 ()

kiFni ::
Hm, danes sem dobil Popcorna A-110. Kupil sem ga v Big Bangu. Zdaj pa me zanima za wireless povezavo rabim pra adapter za popcorn ali bo wireless deloval z bilokaterim wireless ključkom?
Hvala za odgovor.
Tale je kompatibilen s popcorn A-110. TP-Link WN821N brezžični USB vmesnik
Preverjeno pri meni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kiFni ()

Adler ::
Hm, danes sem dobil Popcorna A-110. Kupil sem ga v Big Bangu. Zdaj pa me zanima za wireless povezavo rabim pra adapter za popcorn ali bo wireless deloval z bilokaterim wireless ključkom?
Hvala za odgovor.
Jaz imam TP-Link WN821N brezžični USB vmesnik in je še zapakiran, če ga rabiš, ti ga prodam za 30€. Pošlji ZS

Adler ::
lohka na popcorn a110 priklopiš dvd-pogon?
Jaz imam zunanji DVD pogon priklopljen na USB in lepo dela.

ne..
poglej tole
http://www.networkedmediatank.com/showt...
torej s pomočjo tega programa se ti potem v visti pokaže notranji nmt disk pod črko ki si jo izbereš
edino kar je slabo je to da pač ko je usb priklopljen nimaš dostopa do diska iz nmt- ja, ko pa kabel odklopiš se ti disk spet pojavi v uporabniškem vmesniku nmt-ja..
lp
ne..
poglej tole
http://www.networkedmediatank.com/showt...
torej s pomočjo tega programa se ti potem v visti pokaže notranji nmt disk pod črko ki si jo izbereš
edino kar je slabo je to da pač ko je usb priklopljen nimaš dostopa do diska iz nmt- ja, ko pa kabel odklopiš se ti disk spet pojavi v uporabniškem vmesniku nmt-ja..
lp

Fizikalko ::
@Whisky1981 :
Namesti si Total Commander, nato pa uporabi sledeče nastavitve ftp:
Session: nmt
Host name [port]: vpiši IP nmt-ja
username: ftpuser
password: 1234
To je vse. Seveda moraš imet na nmt-ju štartan ftp server.
Namesti si Total Commander, nato pa uporabi sledeče nastavitve ftp:
Session: nmt
Host name [port]: vpiši IP nmt-ja
username: ftpuser
password: 1234
To je vse. Seveda moraš imet na nmt-ju štartan ftp server.

rognaj ::
Rognaj:
Kako gledaš Apple Movie Trailer-se s HDX-om?
Menu "Media source" ali pa "Web services". Ne vem, ali je odvisno od tega, ali imaš vgrajen disk ali ne. malo se sprehodi po teh menijih.
Lahko pa iščeš in gledaš tudi po YouTube. Za brskat po internetu pa vgrajen browser ni glih biser, tako da...
Aja, pa za reset sem pogledal: Press Power + Eject button.
Vir: http://www.hdx1080.com/wiki/index.php?t...

borutzi ::
na ta poceni Egreatu t2 iptv deluje? preko vlc mi čez ruter sedaj dela bp. Če imam torrente ugasnjene še celo HD programi.

Pekl ::
Živjo vsem lastnikom HDXov... ponovno jaz... zanima me nekaj... v kolikor ste update-ali vaš HDX z zadnjim (v bistvu predzadnjim) firmware-om... zanima me, če se tudi vam večkrat HDX obesi med predvajanjem... predvsem to opažam med predvajanjem DVDjev (VIDEO_TS). Rešitev je samo, da HDX resetiram na hard reset.
Hvala.
LP, Pekl
Hvala.
LP, Pekl

se to zgodi preden se film zažene ali med filmom?
meni med filmi ne zablokira, se pa včasih zgodi da ko zaženem video_ts oz iso da zašteka
lp
meni med filmi ne zablokira, se pa včasih zgodi da ko zaženem video_ts oz iso da zašteka
lp

Gregor P ::
Sam sicer nisem lastnik Popcorna oz. podobnega predvajalnika, ki omogoča predvajanje preko omrežja ipd. (imam torej WD HD TV), ampak sem razmišljal, ko pravite da so težave pri brezžičnem predvajanju HD video vsebin na daljavo, če bi se morda v tem primeru obnesla Ruckusova HD adapterja; sam ju sicer uporabljam za "streamanje" IPTV HD vsebine iz enega v drugo nadstropje, ker se mi tudi ni dalo vleči kablov po celi hiši.
Saj ne vem, če bi delovalo, samo toliko v razmislek
Saj ne vem, če bi delovalo, samo toliko v razmislek

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

se to zgodi preden se film zažene ali med filmom?
lp
To drugo... v primeru video_ts se zgodi, da vmes zašteka, pa moram resetirat... torej se to tudi pri tebi dogaja... ker prej s starim firmware-om se to ni dogajalo... zgleda, da bo kaj na tem... torej, čim prej nov firmware, ki bo to upam imel popravljeno... :)

All ::
Po nadgradnji se tud moj EG-33A pri določenih mkv-jih tkole čudn obnaša.
Rešitev naj bi bla frišna inštalacija....(čist frišna) sam to se b zgodl šele ko bom nabavu še dodatn terradisk.
Se je že kdo poigral s tem da bi naredu vmesnik z slo radijskimi postajami?
Rešitev naj bi bla frišna inštalacija....(čist frišna) sam to se b zgodl šele ko bom nabavu še dodatn terradisk.

Po nadgradnji se tud moj EG-33A pri določenih mkv-jih tkole čudn obnaša.
A misliš "frišna instalacija", to, da se formatira disk in aplikacije ponovno namesti... ker firmware ne gre na disk....!?

ko greš nameščat nmt apps te vpraša ali naložiš na novo in izgubiš vse na disku ali pa obdržiš vsebino na disku ...torej probat naložit na novo in boš videl če kaj pomaga...
meni med predvajanjem ne šteka, samo tu pa tam ko zaženem film...pa še to res redkokdaj
lp
meni med predvajanjem ne šteka, samo tu pa tam ko zaženem film...pa še to res redkokdaj
lp

huelz ::
T2 dela preverjeno na Egreatih.
Harvey Norman ima tudi Egreata 31C, z 640GB diskom, predinstaliranim NMT-jem in s slo meniji za 269 eur.
Harvey Norman ima tudi Egreata 31C, z 640GB diskom, predinstaliranim NMT-jem in s slo meniji za 269 eur.

huelz ::
Kako to mislis slaba? Razlika med B in C modelom je samo v tem, da C model nima E-SATA priklopa za eksterne diske in da ima HDMI 1.1 namesto 1.3.
Sploh pa, sej so vsi (popcorn, hdx, istar, egreat) zasnovani na istem boardu od syabasa, edina razlika je v ohisju, daljincih (ki so tud prakticno isti), se vec, ce lahko firmware med sabo kopiras, je tud to identicno.
Tako da za moje pojme edino cena igra glavno vlogo.
Sploh pa, sej so vsi (popcorn, hdx, istar, egreat) zasnovani na istem boardu od syabasa, edina razlika je v ohisju, daljincih (ki so tud prakticno isti), se vec, ce lahko firmware med sabo kopiras, je tud to identicno.
Tako da za moje pojme edino cena igra glavno vlogo.

syabas baje dela na tem da kopiranje firmware med nmt-ji več ne bo možno ker jih lahko npr dts da na črno listo ...
ker sedaj lahko npr. popcorn firmware naložioš na hdx in dobiš dts downmix
lp
ker sedaj lahko npr. popcorn firmware naložioš na hdx in dobiš dts downmix
lp

T2 dela preverjeno na Egreatih.
Men je včeraj kolega posodil za enodnevno testiranje Egreata (ne unega najcenejšega). T2 sicer nisem sprobal, sem pa ostalo. On ima not 1tb disk. Najbolj me je motil zeeelo glasen ventilator. Bil je glasen na nivoju xboxa360, kar se tiče napram xboxu je tudi občutno glasnejši še posebej napram xbmcju kjer ventilator še dodatno umiriš z nizkimi vrtljaji. So vsi Egreati tako glasni? Kaj pa Popcorni, HDXi?Eno tako stvar bi kupil samo zato, ker se mi izide računica. Externi usb 1tb disk je cca 80-100€, tukaj pa dobim še lan in gledanje na t2.Počasen se mi ni zdel in tudi HD vsebine je zelo lepo predvajal.

SasoS ::
Egreat ima res zelo glasen ventilator, ki je pa bolj napaka v razvoju saj če notri ni diska ga niti ne rabi...popcorn (vsaj taprva verzija) nima nič, vendar so se znali pregrevat z diskom. Vsekakor se splača vložit še par € in zmodat tako da je ustrezno tih...

hdx 1000 nima ventilatorja, se pa sliši disk :)
jaz imam wd green power 1tb in je kar slišen, morda imam bolj glasen primerek, seveda pa ga že nizja glasnost v filmu preglasi
lp
jaz imam wd green power 1tb in je kar slišen, morda imam bolj glasen primerek, seveda pa ga že nizja glasnost v filmu preglasi
lp

Tomson ::
Tudi jaz imam HDX1000 in WD GP 1GB, disk je daleč od neslišnega.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zlikovec ::
na popcornu, verjetno tudi na drugih nmt-jih, se da utišat disk s tem da se ga da v silent mode - s community software installerjem poiščeš skripto, vse ostalo se izvede samodejno ...
disk se posledično manj greje, sama zmogljivost procesorja na popcornu pa tudi ne more izkoristiti polnega potenciala diska (sam imam WD 1T GREEN)
disk se posledično manj greje, sama zmogljivost procesorja na popcornu pa tudi ne more izkoristiti polnega potenciala diska (sam imam WD 1T GREEN)
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

pa se to Harvey normanovo ponudbo sploh splača? Če sešteješ egreata in 640gb disk posebej prideš na 20€ nižjo ceno?

davtro10 ::
hdx 1000 nima ventilatorja, se pa sliši disk :)
lp
Ali slišiš vrtenje diska ali premikanje glave?
Moja izkušnja je taka. Vgradil sem samsungov HDD (neka green verzija, podobna tem WD) in se je premikanje glave očitno slišalo. Nato sem poglanl skripto za utišanje premikanja glave (posledično to upočasni disk, kar pa ne vpliva na uporabo v NMTju) in razlika je očitna. Seveda, pa se premikanje glave občasno še sliši predvsem takrat, ko torrenti na veliko delajo istočasno pa gledaš kakšen film v HD kvaliteti (če je recimo mkv par giga velik). Če pa je kdaj toliko moteče (ob gledanju filmov z tišjimi zvoki) pa začasno torrente ustavim in se diska praktično več ne sliši.

ekola sem se že skoraj 100% odločil za EG-M31C.Nisem se samo še tega ali bom Harveyev komplet kupil, ali bom disk kupil posebej. Me pa zanima še par stvari:
1.) default username/pass se verjetno da spremeniti za ftp? Imel sem v planu port forwarding za dosegljivost ftpja tudi iz interneta...
2.) Lepo bi prosil nekoga ki mu laufa kombinacija T2 iptv in egreata za res hitra in kratka navodila. Na playlisto bi dal samo HD programe+hbo+rtl televizija+nova tv.Omrežni del imam poštiman (multicast na routerju in tudi na pcjih mi vlc laufa)....
3.)Kje dobiti skripte za stišanje diska. Po prebranem predvidevam da ventilatorja ne rabim imeti priklopljenega?
4.) Priključil ga bom predvidoma preko komponentnih kablov, ker mi bodo od xboxa ostali in v plazmi imam samo en hdmi ki ga zaseda motorola1910 od t2. Je treba biti na kaj pozoren?
1.) default username/pass se verjetno da spremeniti za ftp? Imel sem v planu port forwarding za dosegljivost ftpja tudi iz interneta...
2.) Lepo bi prosil nekoga ki mu laufa kombinacija T2 iptv in egreata za res hitra in kratka navodila. Na playlisto bi dal samo HD programe+hbo+rtl televizija+nova tv.Omrežni del imam poštiman (multicast na routerju in tudi na pcjih mi vlc laufa)....
3.)Kje dobiti skripte za stišanje diska. Po prebranem predvidevam da ventilatorja ne rabim imeti priklopljenega?
4.) Priključil ga bom predvidoma preko komponentnih kablov, ker mi bodo od xboxa ostali in v plazmi imam samo en hdmi ki ga zaseda motorola1910 od t2. Je treba biti na kaj pozoren?

jaz slišim vrtenje diska, premikanje glave ni tako moteče,sem si naložil ta program za utišanje diska vendar se hitrost vrtenja nič ne zmanjša
t2 na nmt imaš navodila tukaj v tej temi, poglej malo nazaj
so pa tudi na t-2 neuradnem forumu
lp
t2 na nmt imaš navodila tukaj v tej temi, poglej malo nazaj
so pa tudi na t-2 neuradnem forumu
lp

Ro! ::
Vprašanje.... Kolega namerava (tudi) kupiti tole zadevico, pa ga zanima, kako je s priklopom na TV preko SCARTa. Rabi samo adapter 3xČinč-SCART? Dela v redu na katodni TV (jaz ga imam na LCDju preko HDMI..)
LP,
Robi.
LP,
Robi.

Okapi ::
Dela, samo vprašanje, zakaj bi to sploh hotel imeti, saj na navadnem televizorju ne bo imel nič od visoke ločljivosti. Za navadno ločljivost pa dobiš predvajalnik DVD/Divx z vhodom USB za 50 €.
O.
O.

No... da prav nič ne bo imel od tega ni ravno res... ker se s Popcornom oz. HDXom in podobnimi "škatlicami" da predvajati tudi navadne DVDje in DivX-e, ki jih imas na disku posnete... kar ni zanemarljivo... ni ti potrebno DVDje in CDje pečt... res pa je, da se pač v takem primeru moraš omejiti na SD resolucijo... vendar pa menim, da je precej koristna naprava tudi za SD kvaliteto....
LP
LP

Zaradi vgrajenega diska, mrežnega priključka.... V planu je tudi LCDtv, do tedaj pa bi imel prkjučenega na obstoječi televizor, zato tudi vprašanje, če ziher deluje na katodnem TVju brez problemov.
LP,
Robi.
LP,
Robi.

Ja po moje more delovati.. ker se mu da nastaviti resolucijo... pa tudi prek scarta lahko priklopiš... na eni strani imaš kabel s scart priključkom za TV, na drugi pa 3 chinch banane za video in stereo zvok... bi moralo to iti.. naj napiše kdo, če je probal... ma mislim, da bi moralo delati...
LP
LP

Okapi ::
ni ti potrebno DVDje in CDje pečt...
Ampak za to je dovolj navaden predvajalnik DVD z USB-jem. Nanj priključiš ključek ali disk in to je to. OK, če misliš v roku meseca ali dveh kupiti še nov TV, še nekako gre, drugače pa take robe "na zalogo" IMHO nima smisla kupovati. Čez pol leta bodo HD predvajalniki cenejši, ali pa boš za enako ceno kot sedaj dobil boljšega.
O.

Torej.... Ima (oz. je imel) kdo priklopljen NMT na "navadni" TV preko činč>SCART kabla?
LP,
Robi.
LP,
Robi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 46469 (25075) | xandros |
» | Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 60485 (46416) | goby |
» | eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9644 (6904) | Sibirc |
» | Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 54008 (46392) | vrossi46 |
» | PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16303 (8235) | LuGi |