Forum » Zvok in slika » h.264/DVD/DivX player
h.264/DVD/DivX player

MajorM ::
Pozdravljeni.
Tudi jaz sem se po daljšem oklevanju in razmisleku odločil in nabavil HDX-a.
Moram reči da prvi vtisi so zelo dobri. Je bilo nekaj porodnih krčev pa tudi konfiguracija YAMJ ni potekala brez težav, ampak sedaj sem vsaj ta MOVIE del si dobro napravil in moram reči da sem navdušen.
Vse (še) ni idealno in sicer me motijo:
- samo en fajl s podnapisi
- neke težave s spindownom interno vgrajenega diska če so NMT aplikacije aktivne
- občasno škrbljanje diska (vgradil sem 2.5")
- zatik zvoka za kako sekundo po porih sekundah predvajanja (potem je naprej vse OK)
In to je to. Večina funkcionalnosti še tako nisem uspel sprobat.
Kar se tiče YAMJ, res še nisem prenes celotne zbirke nanizank in filmov, ampak tiste ki sem jih mi je vse pravilno detektiral in tudi nad izgledom sem precej zadovoljen. Je pa postavitev YAMJ sprva malce težja.
Zelo mi je pa tudi všeč občutek pritiska tipk na daljincu. Ravno pravi "klik" za moj okus. :) Barva / dizajn daljinca pa bi verjetno lahko bila boljša. Verjetno k srebrnemu HDX bolj paše.
Tudi jaz sem se po daljšem oklevanju in razmisleku odločil in nabavil HDX-a.
Moram reči da prvi vtisi so zelo dobri. Je bilo nekaj porodnih krčev pa tudi konfiguracija YAMJ ni potekala brez težav, ampak sedaj sem vsaj ta MOVIE del si dobro napravil in moram reči da sem navdušen.
Vse (še) ni idealno in sicer me motijo:
- samo en fajl s podnapisi
- neke težave s spindownom interno vgrajenega diska če so NMT aplikacije aktivne
- občasno škrbljanje diska (vgradil sem 2.5")
- zatik zvoka za kako sekundo po porih sekundah predvajanja (potem je naprej vse OK)
In to je to. Večina funkcionalnosti še tako nisem uspel sprobat.
Kar se tiče YAMJ, res še nisem prenes celotne zbirke nanizank in filmov, ampak tiste ki sem jih mi je vse pravilno detektiral in tudi nad izgledom sem precej zadovoljen. Je pa postavitev YAMJ sprva malce težja.
Zelo mi je pa tudi všeč občutek pritiska tipk na daljincu. Ravno pravi "klik" za moj okus. :) Barva / dizajn daljinca pa bi verjetno lahko bila boljša. Verjetno k srebrnemu HDX bolj paše.

gregor ::
kotnikd3
morda tole
http://www.mimovrste.com/artikel/217007...
ali pa hdx za cca 260 oz popcorn ....
lp
morda tole
http://www.mimovrste.com/artikel/217007...
ali pa hdx za cca 260 oz popcorn ....
lp

kotnikd3 ::
Hvala za odgovore, vendar...! :D
Iščem predvajalnik, ki bi predvajal (tudi!) fizične dvd ploščke! Npr. grem v videoteko, si sposodim film, ter ga vtaknem...kam? Razn če se v Egreat da priklopiti DVD pogon?? Ali pa če bere "ripane" dvd-je (video_ts)??
Egreat C model ima samo HDMI 1.1 verzijo, ter posledično ne podpira zvoka prek hdmi kabla. B model imel verzijo 1.3 ter še eSata priklop. WD pa pri meni odpade.
Iščem predvajalnik, ki bi predvajal (tudi!) fizične dvd ploščke! Npr. grem v videoteko, si sposodim film, ter ga vtaknem...kam? Razn če se v Egreat da priklopiti DVD pogon?? Ali pa če bere "ripane" dvd-je (video_ts)??
Egreat C model ima samo HDMI 1.1 verzijo, ter posledično ne podpira zvoka prek hdmi kabla. B model imel verzijo 1.3 ter še eSata priklop. WD pa pri meni odpade.

piek ::
@kotnikd3:
No, no, ne tako hitro. Egreat M-31C prav lepo posilja zvok preko HDMI kabla. Edino, cesar nima, je stereo downmix iz DTS ...
Ce bi se dalo M-31C pofleshati s firmware od M-31B, bi bil pa tudi ta problem resen. Je kdo ze poskusal? Mislim, da kake strojne razlike med njima ni in da bi to bilo mozno ... dvomim pa, da bo dovolj preprosto preimenovanje FW datoteke ...
No, no, ne tako hitro. Egreat M-31C prav lepo posilja zvok preko HDMI kabla. Edino, cesar nima, je stereo downmix iz DTS ...
Ce bi se dalo M-31C pofleshati s firmware od M-31B, bi bil pa tudi ta problem resen. Je kdo ze poskusal? Mislim, da kake strojne razlike med njima ni in da bi to bilo mozno ... dvomim pa, da bo dovolj preprosto preimenovanje FW datoteke ...
---
Finish it off if you started it!
---

kotnikd3 ::
Zanimam se za tale Popcorn Hour A-110. Pogooglal sem, da bere tudi VOB oz. DVD-je (video_ts). Zanima pa me sledeče. Ima, tako kot večina predvajalnikov, optični izhod za zvok. Če torej kupim neke zvočnike s s/pdif vhodom (like Z-5500...) jih z optičnim kablom samo zvežem s popcornom, ter dobim vse dolby digital, dd hd verzije...?

Carlito6 ::
sam imam popcorn in od takrat napren nisem vključil dvd playerja,ker imam s tem vse rešeno... bere tudi vse filme v hd-ju pa še direktno na net ga lahko povežeš, vstaviš malo diska not in lahko direktno loudaš z njim... priporočam!

Tomson ::
kotnikd3: tako je! Če nanj priključiš Z-5500 bo špilalo vse od DD do DTS.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

kotnik, preko optike in coaxa lahko speljše dd, dts , ne moreš pa dts hd (ma) , dolby true hd- to gre samo preko hdmi
če pa rabiš res tudi predvajalnik ploščkov pa ti ostane še dune hdi predvajalniki, samo cene so od 450 EUR dalje
lp
če pa rabiš res tudi predvajalnik ploščkov pa ti ostane še dune hdi predvajalniki, samo cene so od 450 EUR dalje
lp

pumaxx ::
No pa sem jaz tudi nabavil mašino in sicer clona popcorna 110. Da se pa naložit firmvare od popcorna.Poročam kaj več ko ga dobim.
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie...
edit link
edit link
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pumaxx ()

Pekl ::
Živjo!
A mogoče ve kdo, kako se da vgrajeni disk na NMTjih (Popcorn, HDX,...) defragmentirati, glede na to, da je particija narejena v formatu od Linuxa... torej obstaja kakšno orodje v Winsih za defragmentacijo omenjenih particij? oz. kako drugi rešujete problem razdrobljenosti informacij na disku v vaših NMTjih...
Zgodilo se mi je enkrat namreč, da je začel film kar nekje na sredini se slabo predvajati,... mislim, da bi lahko bil temu vzrok, da je film po disku v dosti delčkih... pa potem predvajalnik ne use predvajati takšne razkosane datoteke?
Vaše mnenje?
LP, Pekl
A mogoče ve kdo, kako se da vgrajeni disk na NMTjih (Popcorn, HDX,...) defragmentirati, glede na to, da je particija narejena v formatu od Linuxa... torej obstaja kakšno orodje v Winsih za defragmentacijo omenjenih particij? oz. kako drugi rešujete problem razdrobljenosti informacij na disku v vaših NMTjih...
Zgodilo se mi je enkrat namreč, da je začel film kar nekje na sredini se slabo predvajati,... mislim, da bi lahko bil temu vzrok, da je film po disku v dosti delčkih... pa potem predvajalnik ne use predvajati takšne razkosane datoteke?
Vaše mnenje?
LP, Pekl

SasoS ::
Za ext3 ne obstaja defrag, ker se particija naj ne bi toliko fragmentirala da bi defrag kaj pomagal. Žal, sploh pri torrentih, to ne velja vedno...

Pekl ::
Torej svetuješ, da v kolikor vlečem torrente direktno na NMT, da je smiselno jih po končanem share-anju... da se jih prekopira na drugi disk pa spet nazaj.... da se normalno skupaj presname datoteka...?! ali kako drugače?
Hvala.
lp
Hvala.
lp

kakšen popcorn je to
ker na uradni strani popcorna tega modela ni
hvala
lp
hvala
lp

kakšen popcorn je to
hvala
lp
to je klon(ponaredek)

bfox ::
Rabil bi kakšen nasvet pri nakupu NMTja. Ne vem še, ali bi vzel NMT ali računalnik.
Naj pa predvaja oziroma podpira:
-predvajanje 1080p, DVD in DivX,
-predvajanje podnapisov .sub in .srt,
-brezžično povezavo za download torrentov
-prostor za vsaj 1 trdi disk, najmanj 500 GB
-HDMI izhod
Cena pa nekje do 250 € (brez diska).
Pa če mi lahko še kdo približno razloži, kako deluje download torrentov in kateri formati delajo direktno po downloadu (kako je z zararanimi datotekami?). In pa kateri diski pridejo potem v poštev, so to notranji ali zunanji?
Naj pa predvaja oziroma podpira:
-predvajanje 1080p, DVD in DivX,
-predvajanje podnapisov .sub in .srt,
-brezžično povezavo za download torrentov
-prostor za vsaj 1 trdi disk, najmanj 500 GB
-HDMI izhod
Cena pa nekje do 250 € (brez diska).
Pa če mi lahko še kdo približno razloži, kako deluje download torrentov in kateri formati delajo direktno po downloadu (kako je z zararanimi datotekami?). In pa kateri diski pridejo potem v poštev, so to notranji ali zunanji?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bfox ()

davtro10 ::
Kakšna rešitev za HDX, če je audio v DTS zapisu?
P.s.
Nimam A/V receiverja, ki bi to odkodiral.
P.s.
Nimam A/V receiverja, ki bi to odkodiral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: davtro10 ()

bfox, nmt je precej lazje upravljat kot pc
nmt kupiš, prikopiš in dela, vse kar sem jaz naredil je bil mrežni priklop in usb priklop (10 min), vse funkcije za upravljanje so na pilotu
kasneje, če imaš preveč časa se lahko igraš z raznimi jukeboxi ipd.
tudi rar file mislim da je možno avtomatsko gledat, poglej na www.networkedmediatank.com
davtro10
na hdx1080.com in mpclub.com imaš proceduro da na hdx naložiš firmware od popcorn in potem imaš dts, tega nisem sprobal tako da ne vem če deluje
lp
nmt kupiš, prikopiš in dela, vse kar sem jaz naredil je bil mrežni priklop in usb priklop (10 min), vse funkcije za upravljanje so na pilotu
kasneje, če imaš preveč časa se lahko igraš z raznimi jukeboxi ipd.
tudi rar file mislim da je možno avtomatsko gledat, poglej na www.networkedmediatank.com
davtro10
na hdx1080.com in mpclub.com imaš proceduro da na hdx naložiš firmware od popcorn in potem imaš dts, tega nisem sprobal tako da ne vem če deluje
lp

davtro10
lp
Ja, sem razmišljal tudi to. Ampak imam namen se v bližnji prihodnosti opremiti z enim A/V receiverje in mislim, da bo to najboljša rešitev. :) Če bo sila, bom pa raje konvertiral, pa bo. Seveda, če bo res sila.

No pa sem jaz tudi nabavil mašino in sicer clona popcorna 110. Da se pa naložit firmvare od popcorna.Poročam kaj več ko ga dobim.
edit link
A si dobil tega klona? Na ebayu ga ni več?

bastadu ::
Kot bivši uporabnik XBOX-a in naloženega XBMC sem zaradi nakupa projektorja in posledične potrebe po 1080p izhodu in po branju *.mkv-jev moral presedlati na nekaj novejšega in odločil sem se za HDX-1000. Včeraj sem ga dobil in ga tudi kolikor toliko preizkusil. Bom pa spodaj napisal nekaj stvari, ki so me po prvih urah uporabe pač precej zmotile oz. jih pogrešam iz XBOX/XBMC:
- kvaliteta izdelave je povprečna
- daljinec ob pritiskanju nekaterih tipk glasno klika - meni osebno to ni všeč. Tudi nekatere tipke so mogoče malo na nelogičnih mestih
- sam uporabniški vmesnik HDX-1000 je napram XBOX/XBMC zelo počasen, hroščat, okoren, dolgočasen in ima zelo malo nastavitev
- zanesljivost delovanja je slaba - po cca. 1 uri mi ga je že uspelo spraviti do stanja, ko ni hotel predvajati nobenega filma več, pomagalo ni drugega kot hard On/Off
- preko daljinca se ga ne da ponovno zagnati
- med predvajanjem filma s pritiskom pavze se film normalno ustavi, ko hočem nadaljevati s pritiskom play se v večini primerov zvok ni več hotel predvajati. Pomagal je stop filma in zopet play, da se je začelo predvajati z zadnje znane pozicije naprej ...
- pri predvajanju slik sem odprl prvo sliko, listanje po slikah naprej pa nikakor ni šlo, pritiskal vse možne tipke - ne vem ali samo jaz ne znam?
- že znana podpora za DTS-downmix, katere škatlica (še) ne nima. Žal sem za to ugotovil šele ko je bila na poti k meni, sicer bi skoraj sigurno vzel kaj drugega, verjetno PCH A-110, napreč precej filmov je z DTS zvokom ... Upam da čimprej pride firmware s podporo ...
- pogrešam aplikacijo Apple Movie Traliers, se jo z namestitvijo HD-ja da namestiti?
- nepodpora Č-jev v podnapisih ob nastavitvi Slovenščine (sicer pomaga nastavitev na Češčino), kar je totalno banalna napaka in ne vem zakaj je ne morejo popravit, če že pač podpirajo Slovenščino ...
- priložena so neuporabna navodila
Pa da se razumemo, prva stvari, ki sem jo naredil je updejt firmeware-a tako, da je up to date. Če se katera izmed zgornjih stvari/napak da odpraviti me prosim opozorite!
HDX-1000 sem kupil brez trdega diska, ker ga imam pač priklopljenega na mrežo in direktno streamam iz računalnika. Ali se funkcije bistveno razširijo ob ugraditvi HDja? Ali je isto če priklopim zunanji USB disk ali mora biti obvezno inštaliran notri?
Torej koliko sem pred nakupom bral pohval na račun tega HDX-a ga hvalijo očitno vsi, ki še v življenju niso videli XBMC, ki je za moje pojme v navezi z XBOXom bila zmagovita kombinacija, če seveda izvzamem predvajanje mkv-jev ... Če bi se na tega HDX-a dal namestit XBMC bi pa tako zmagal ...
- kvaliteta izdelave je povprečna
- daljinec ob pritiskanju nekaterih tipk glasno klika - meni osebno to ni všeč. Tudi nekatere tipke so mogoče malo na nelogičnih mestih
- sam uporabniški vmesnik HDX-1000 je napram XBOX/XBMC zelo počasen, hroščat, okoren, dolgočasen in ima zelo malo nastavitev
- zanesljivost delovanja je slaba - po cca. 1 uri mi ga je že uspelo spraviti do stanja, ko ni hotel predvajati nobenega filma več, pomagalo ni drugega kot hard On/Off
- preko daljinca se ga ne da ponovno zagnati
- med predvajanjem filma s pritiskom pavze se film normalno ustavi, ko hočem nadaljevati s pritiskom play se v večini primerov zvok ni več hotel predvajati. Pomagal je stop filma in zopet play, da se je začelo predvajati z zadnje znane pozicije naprej ...
- pri predvajanju slik sem odprl prvo sliko, listanje po slikah naprej pa nikakor ni šlo, pritiskal vse možne tipke - ne vem ali samo jaz ne znam?
- že znana podpora za DTS-downmix, katere škatlica (še) ne nima. Žal sem za to ugotovil šele ko je bila na poti k meni, sicer bi skoraj sigurno vzel kaj drugega, verjetno PCH A-110, napreč precej filmov je z DTS zvokom ... Upam da čimprej pride firmware s podporo ...
- pogrešam aplikacijo Apple Movie Traliers, se jo z namestitvijo HD-ja da namestiti?
- nepodpora Č-jev v podnapisih ob nastavitvi Slovenščine (sicer pomaga nastavitev na Češčino), kar je totalno banalna napaka in ne vem zakaj je ne morejo popravit, če že pač podpirajo Slovenščino ...
- priložena so neuporabna navodila
Pa da se razumemo, prva stvari, ki sem jo naredil je updejt firmeware-a tako, da je up to date. Če se katera izmed zgornjih stvari/napak da odpraviti me prosim opozorite!
HDX-1000 sem kupil brez trdega diska, ker ga imam pač priklopljenega na mrežo in direktno streamam iz računalnika. Ali se funkcije bistveno razširijo ob ugraditvi HDja? Ali je isto če priklopim zunanji USB disk ali mora biti obvezno inštaliran notri?
Torej koliko sem pred nakupom bral pohval na račun tega HDX-a ga hvalijo očitno vsi, ki še v življenju niso videli XBMC, ki je za moje pojme v navezi z XBOXom bila zmagovita kombinacija, če seveda izvzamem predvajanje mkv-jev ... Če bi se na tega HDX-a dal namestit XBMC bi pa tako zmagal ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()

edit link
A si dobil tega klona? Na ebayu ga ni več?
Po GLS-vi sledi, bi ga naj dobil danes. Ta firma na ebay-u še jih vedno prodaja.

ali3n ::
bastadu - to primerjavo sem čakal... od začetka te teme. hvala.
sklep - zaenkrat ostajam na xbmc...
sklep - zaenkrat ostajam na xbmc...

- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

borutzi ::
jaz isto :-). Meni mkvje iz partisa xbox lepo špila. V standardnih ločljivostih seveda....

Kako ti jih špila? Imaš to Xbox1 ali Xbox360? Namreč kolikor mi je znano Xbox1 ne špila nobenih mkv-jev ... Standardne ločljivosti pa so 480p, 720p in 1080p in je med njimi precej velika razlika v biterate-u, kar je tudi logično ...

Čisto lepo mi jih. Vse ki sem jih dosedaj. Tudi une ki so zakodirani v cca. 350mb velike fajle in so na partisu. Glih včeraj sem pogledal film sex drive in je bil MKV.

Napiši kater xbox imaš in v kakšni ločljivosti je film, ki ga lahko predvajaš? 350MB mkv je precej kratek, namreč te serije 35-45 minut imajo v povprečju okoli 1GB, v ločljivosti 720p seveda ...

Okapi ::
- že znana podpora za DTS-downmix, katere škatlica (še) ne nima.
Gledati filme na fullHD projektorju in stereo zvočnikih je greh. Če že imaš projektor, se splača nabavit še en receiver - saj so že dovolj poceni.
v kakšni ločljivosti je film,
Saj ti je lepo napisal, da v navadni.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Se popolnoma stronjam s tabo ... Tudi sam uživam v dobrem zvoku, vendar trenutno si steno v tej "kino" sobi oz. bolje rečeno spalnici šeram z eno drugo osebo, ki pa je bolj ali manj ne prenaša preglasno nastavljenih zvočnikov, zato imam zaenkrat kar stereo računalniške zvočnike ob zmerni jakosti ... Pred časom sem tudi posedoval Logitech z5500, ki so na kratkopovedano ZAKON in sem jih bil primoran prodati, ker jih pač nisem uspel izkoristiti, zaradi prej navedenih razlogov ... Če si bom kdaj zidal hišo, obvezno v kleti naredim eno veliko kino sobo, čim bolj zvočno izolirano :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()

rognaj ::
- daljinec ob pritiskanju nekaterih tipk glasno klika - meni osebno to ni všeč. Tudi nekatere tipke so mogoče malo na nelogičnih mestihpri meni nič ne klika
- zanesljivost delovanja je slaba - po cca. 1 uri mi ga je že uspelo spraviti do stanja, ko ni hotel predvajati nobenega filma več, pomagalo ni drugega kot hard On/Offvčasih malo zabluzi, ja...
- preko daljinca se ga ne da ponovno zagnatiReset: Off in Eject (ne vem točno, prva leva tipka v prvi vrsti in nato prva leva v drugi vrsti, ena za drugo, ne obe hkrati)
- med predvajanjem filma s pritiskom pavze se film normalno ustavi, ko hočem nadaljevati s pritiskom play se v večini primerov zvok ni več hotel predvajati. Pomagal je stop filma in zopet play, da se je začelo predvajati z zadnje znane pozicije naprej ...meni deluje normalno, samo v primeru, da je v pavzi cca 30+ minut, je potreben reset
- pri predvajanju slik sem odprl prvo sliko, listanje po slikah naprej pa nikakor ni šlo, pritiskal vse možne tipke - ne vem ali samo jaz ne znam?tako kot pri filmih - če želiš, da predvaja vse, je potreben pritisk na PLAY tipko in ne ENTER (tisto v sredini)
- pogrešam aplikacijo Apple Movie Traliers, se jo z namestitvijo HD-ja da namestiti?deluje
- nepodpora Č-jev v podnapisih ob nastavitvi Slovenščine (sicer pomaga nastavitev na Češčino), kar je totalno banalna napaka in ne vem zakaj je ne morejo popravit, če že pač podpirajo Slovenščino ...ja, ja,... Verjetno ni noben javil
- priložena so neuporabna navodilaask google
Meni pa na začetku filma po par sekundah prekine zvok in naprej je vse OK. Nekje sem prebral, da je to povezano z HDMI povezavo (pri ostalih povezavah je OK).

joze67 ::
...in v kakšni ločljivosti je film, ki ga lahko predvajaš? ...
Po pripovedovanju gre za
Sex Drive.SRBSub.2008.x264-QrSi
in v opisu
Leto izida.....: 2008
Država.........: ZDA
Jezik..........: Angleški
Žanr...........: Komedija
Format.........: x264(mkv)
Video..........: 608 x 336
Dolžina........: 104 min

No če pogledaš ločljivst filma ti bo vse jasno ... Poskusi predvajat 720p ali pa 1080p pa potem povej če bo šlo ;) Namreč sam XBMC seveda zna predvajati mkv, le xbox1 je prepočasen, da bi te formate lahko tekoče predvajal ...

bastadu: sam sem dolgo uporabljam xbox360 za stremanje vsega živega preko mreže, tudi .mkvjev, preden sem nabavil HDX-1000. Kar se tiče glasbe in slik, tu ni kaj, xbox ima lepši, preglednejši in hitrejši vmesnik. Kar se tiče filmov je pa tako, vsaj pri meni: divx so špilali super, podnapisi, zvok, vse ok. DVD folderja nisem usposobil na Xboxu, kar je na HDXu lepa prednost. KAr pa se .mkvjev tiče, so sicer delali na Xboxu360 prek Transcode360 (Tversity ni prišel v poštev ker je zvok downmixal v stereo), le s podnapisi sem imel težave ker šumnikov nikakor nisem usposobil. Drugi problem pa je bilo zatikanje. Film je začel predvajat, nato pa po 20% za sekundo zaštekal, šel malo naprej, nato pa se ustavil. Gremo zalaufat film še enkrat, upam na več sreče. Ugotovil, da če vedno ko zašteka previjem malo nazaj, potem nekak rešujem situacijo. Druga stvar, previjanje .mkvej. Groza.
Skratka, kar se tiče predvajanje .mkvjev je HDX1000 neprimerno superiorn, kar je bil tudi moj glavni ralog da sem ga nabavil.
Skratka, kar se tiče predvajanje .mkvjev je HDX1000 neprimerno superiorn, kar je bil tudi moj glavni ralog da sem ga nabavil.

govorila sva o formatu mkv, to da pa 720 ali 1080 ne dela je pa logično za celeron700 procesor. Jaz sem se odločil da glede na to da še zmeraj več vsebin pogledam v standardni ločljivosti zaenkrat ostanem na xbmc.

Whisky1981 ::
Pozdravljeni!
Zanimam se za nakup media tankerja pa bi vam zastavil nekaj konkretnih vprašanj. Vem, da so verjetno odgovori bili že podani na prejšnjih straneh ampak priznam da sem malo len za 32 strani prebirat tako da upam, da mi boste oprostili in odgovorili.
Skoraj sigurno se bom odločil za popcorna A-110 vendar bi predhodno rad vedel nekaj ključnih zadev, ki so zame najbolj pomembne:
Vprašanja:
1.So podnapisi na Popcornu veliki in podpirajo č,š,ž? (se kje nahaja kakšen screenshot velikosti podnapisov?)
2.Podpira Popcorn downmix DTSa v stereo? (torej če ga povežem z HDMIjem direkt na televizijo ki je stereo mi bo še vedno špilal zvok iz .MKV, ki je kodiran v DTS?)
3.Popcorn bere podnapise ki so znotraj datoteke .MKV?
4.Če ga priklopiš wireless bo še vedno streamav 1080p datoteke s primerno hitrostjo ali bo štekal ko sam satan (seveda govorim da bi datoteke bile postavljene na drugih računalnikih po hiši in povezava vzpostavljena preko wireless routerja)?
5.Bere fullHD .MKV filme iz zunanjih diskov priklopljenih preko USB?
6.Za tiste ki so ga kupili v Kopru, a lahko greš kar dol in ga na kraju kupiš ali ga moreš predhodno naročit?
Za odgovore se vam iskreno zahvaljujem pa ne bodite jezni, če so bila vprašanja že 100x odovorjena. Še enkrat hvala!
Lep pozdrav, Whisky
Zanimam se za nakup media tankerja pa bi vam zastavil nekaj konkretnih vprašanj. Vem, da so verjetno odgovori bili že podani na prejšnjih straneh ampak priznam da sem malo len za 32 strani prebirat tako da upam, da mi boste oprostili in odgovorili.
Skoraj sigurno se bom odločil za popcorna A-110 vendar bi predhodno rad vedel nekaj ključnih zadev, ki so zame najbolj pomembne:
Vprašanja:
1.So podnapisi na Popcornu veliki in podpirajo č,š,ž? (se kje nahaja kakšen screenshot velikosti podnapisov?)
2.Podpira Popcorn downmix DTSa v stereo? (torej če ga povežem z HDMIjem direkt na televizijo ki je stereo mi bo še vedno špilal zvok iz .MKV, ki je kodiran v DTS?)
4.Če ga priklopiš wireless bo še vedno streamav 1080p datoteke s primerno hitrostjo ali bo štekal ko sam satan (seveda govorim da bi datoteke bile postavljene na drugih računalnikih po hiši in povezava vzpostavljena preko wireless routerja)?
6.Za tiste ki so ga kupili v Kopru, a lahko greš kar dol in ga na kraju kupiš ali ga moreš predhodno naročit?
Za odgovore se vam iskreno zahvaljujem pa ne bodite jezni, če so bila vprašanja že 100x odovorjena. Še enkrat hvala!
Lep pozdrav, Whisky

Zanima me, če ima še kdo drug težave s stream predvajanjem Full HD (1920x1080 mkv) videov preko mreže? Namreč risanke še nekako grejo, ker imajo ponavadi manjši bitrate, pri filmih pa mi zadeva šteka in si jo moram za gladko predvajanje prvo prekopirati na disk, kar pa traja celo večnost ...

SasoS ::
Ja, SMB je lahko prepočasen. Uporabiti je treba vsaj NFS ali pa tisi media programčič na kompu...

velikost se da nastavit, tudi barvo, vsi šumniki spilajo brez problemov
da
da
wirelessa nimam, verjetno pa gre ob primernem signalu (ne predaleč od routerja) brez problema tudi hd streamat
še nisem sprobal, imam notranji disk
ne vem
lp
velikost se da nastavit, tudi barvo, vsi šumniki spilajo brez problemov
da
da
wirelessa nimam, verjetno pa gre ob primernem signalu (ne predaleč od routerja) brez problema tudi hd streamat
še nisem sprobal, imam notranji disk
ne vem
lp

xbox vs hdx 1000
me ne se zdijo take primerjave brez veze...
jaz jemljem hdx kot "kitajsko igračko" ki dobro opravlja svoje delo, ne fantastično in ne porazno , res je da se mu večkrat malo zmeša ampak predvaja pa 99 % hd in drugih vsebin ki mu jih vržem brez problema z zelo lepo sliko in dobrim zvokom
sama izdelava ni bleščeča vendar se z av komponentami boljše ujame kot pa npr. popcorn (bolje enostaven design)
sicer pa vem da bo kmalu zastarel, vsak mesec prihajajo novi modeli in vem da ga 5 let ne bom imel...
danes sem gledal odlomke iz quantum of solace 1080p in dts zvokom na mojem hišnem kinu in tako slika kot zvok sta zelo zelo dobra....ta james bond je res dober za testiranje zmogljivosti hišnega kina in tv-ja
lp
me ne se zdijo take primerjave brez veze...
jaz jemljem hdx kot "kitajsko igračko" ki dobro opravlja svoje delo, ne fantastično in ne porazno , res je da se mu večkrat malo zmeša ampak predvaja pa 99 % hd in drugih vsebin ki mu jih vržem brez problema z zelo lepo sliko in dobrim zvokom
sama izdelava ni bleščeča vendar se z av komponentami boljše ujame kot pa npr. popcorn (bolje enostaven design)
sicer pa vem da bo kmalu zastarel, vsak mesec prihajajo novi modeli in vem da ga 5 let ne bom imel...
danes sem gledal odlomke iz quantum of solace 1080p in dts zvokom na mojem hišnem kinu in tako slika kot zvok sta zelo zelo dobra....ta james bond je res dober za testiranje zmogljivosti hišnega kina in tv-ja
lp

Gregor najlepša hvala za vse odgovore. Zdaj sem popolnoma prepričan, da bom vzel Popcorna, še najbolj zaradi možnosti štelanja podnapisov in downmixa v stereo. Ful hvala!!!!!
Lep pozdrav!
Lep pozdrav!

No in sem dobil mojega TT-110-A. V osnovi niso delali čžš in DTS downmix. Naložil sem FW od kokic in sedaj lahko rečem samo perfektno. Diska še nimam vgrajenega, zato gre zaenkrat vse preko mreže.

Hm, danes sem dobil Popcorna A-110. Kupil sem ga v Big Bangu. Zdaj pa me zanima za wireless povezavo rabim pra adapter za popcorn ali bo wireless deloval z bilokaterim wireless ključkom?
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 46468 (25074) | xandros |
» | Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 60485 (46416) | goby |
» | eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9644 (6904) | Sibirc |
» | Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 54008 (46392) | vrossi46 |
» | PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16303 (8235) | LuGi |