» »

Kateri windows namestiti? XP Professional ali VISTA Ultimate

Kateri windows namestiti? XP Professional ali VISTA Ultimate

1
2
»

bluefish ::

se delno strinjam. Tudi sam sem pred namestitvijo Viste, približno mesec nazaj, bral o tem, kako Vista požre cel RAM,... Ravno zaradi tega sem bil rahlo skeptičen o smiselnosti namestitve. Sicer je to možno izklopiti, vendar grenak priokus ostaja. No, po namestitvi pa se stvar ni izkazala za preveč bolečo. Res je, da disk ob startu malo bolj melje, saj mora zapolniti 3GB prostora, vendar pa je odpiranje programov pozneje opazno mnogo hitrejše (Photoshop, 3Ds Max,...).

krneki0001 ::

Saj ravno v tem je poanta, za programe, ki jih največ uporabljaš že prej naloži knjižnice v ram in zadeva se odpira zelo hitro. Z dodatnim 4Gb ključem, katerega sem dal na voljo sistemu, pa ta zadeva deluje še hitreje in resničnop vista deluje zelo hitro napram winXP.
Server 2008 pa sprobano deluje še hitreje od viste in počasi bo čas, da kdo naredi uporabna navodila kako spremenit server 2008 v desktop mašino, tako kot so bila ta navodila za server 2003, ko je sistem potem delal vsaj za 30% hitreje od winXP.

bluefish ::

mimogrede, ta navodila sem že opazil na Neowin-u. Menda deluje OK.

krneki0001 ::

Našel sem tudi jaz (šele sedaj). Danes bom sprobal tole zadevo.

server 2008 kot desktop

atomant ::

No, jaz sem testiral xp pro, xp pro 64bit in vista bussines 64bit na moji kišti (C2D E6550, 2 GB RAMA, plata intel P35, ATI HD 2400 pro, disk WD 250 GB sata2).
Rezultat:
- vista katastrofalno počasna, problemi z kompatibilnostjo ostalega programja, 2x blue screen
- xp pro 32 bit, spodobno hiter sistem, nobenih težav s programi, stabilnost odlična
- xp pro 64 bit, odzivnejši od 32 bitnega bratca, če pa primerjam z visto pa je kot da bi primerjal mercedesa (xp) in jugeca (vista)

V glavnem me vista spominja na podobno zgrešeno foro microsofta in sicer windows millenium.:\

Mojih 5c.
lp, S

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: atomant ()

Saintek ::

Na mojem novem prenosniku lenovo thinkpad r61i se je vista home premium poslovila iz njega v par urah. Ni šlo instalirat photoshopa cs3 in ostalih cs3 orodij. Home premium je narejena za te programe.Na xp-jih deluje vse!

dzinks63 ::

:)) Sedaj imam XP, rad pa bi sprobal visto 64bit. Mašina je zadost močna. Instaliral bi kot dual boot. Naredil bi si novo particijo, ali bi bilo celo boljše kar še en drugi disk v računalnik dodat in potem visto instalirat. In koliko dni lahko probavaš visto preden jo moraš registrirat (za xp je 30dni). Viste ne bi rad kar na blef kupil in bi jo prej temeljito preiskusil. Ali moram tudi za preiskus imeti original? V tem primeru bi mi posodil visto prijatelj.

bluefish ::

načeloma ne bo težav, če narediš le novo particijo. Rok je tudi tukaj 30 dni, v tem času pa lahko nameščaš popravke,... Če boš namestil SP1 ti bo stvar po 30 dneh še vedno delovala, za razliko od sedanjega popolnega prenehanja funkcionalnosti, le z nadležnim opozorilom o nelegalnosti (seveda tudi ne bo več popravkov,...) Ne, za preizkus ti ni treba imeti originala. Sicer pa tudi sposoja od prijatelja glede na licenco ni legalna. Seveda pa z namenom preizkušanja ni težav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neutrudni Windows XP (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
39730756 (16490) oldguy
»

Windows XP hoče živeti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
618769 (5634) ALT
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813075 (8553) Tr0n
»

Windows Vista ali Windows XP (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
623195 (3195) Spc
»

XP-jem dodatnih šest mesecev (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
23320495 (12673) knesz

Več podobnih tem