» »

Kateri windows namestiti? XP Professional ali VISTA Ultimate

Kateri windows namestiti? XP Professional ali VISTA Ultimate

«
1
2

Robertos19 ::

Zelo kmalu bom moral namestiti nove winse, pa me zanima katera stvar bi bla bolša za igrce, in na splošno s čim manj problemi in pretepanjem med programi.
Konfuguracija pa je :
amd64 3000+
gf 6600gt
1gb ram
160gb disk
samsung 22" wide

če bo gdo potreboval pri odločanju

hvala

svecka ::

O visti sploh ne razmišljaj če imaš samo 1GB rama. Že sama Vista potrebuje 512 MB minimalno+programi in kmalu naraste na 1GB. dokupi ram ddr2(če ti podpira plata) ki je poceni da ti bo cel sistem deloval bolje. O visti ne razmišljaj.

Dri3r ::

Vista bi ti zelo upočasnila sistem, ker maš samo 1GB rama. Računalnik bo bolje izkoriščen z Xpji.


LP
dri3r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dri3r ()

Valentin ::

Vista je živo skrpucalo. Našminkano skrpucalo.

Je hardwersko veliko bolj požrešna od Xpjev. Pa stalno nekaj jamra v stilu večje varnosti, za vsak drek te nekaj sprašuje...
Če imaš XPje SP2 in naložene zadnje posodobitve, nimaš kej razmišljat.

Chessman ::

Valentin: če te tako moti da te celi čas nekaj sprašuje pa si pač izklopi UAC in ne boš več srečeval teh vprašanj.

Isto kot praviš sedaj ti za Visto kako je zahtevna glede HW, so govorili tudi ko so XP-ji ven prišli. Vsi so pravili kaj naj z XP, mi računalnik tako počasi deluje, pa tako zahteven je glede HW. Vedi to da vista ni narejena za stare računalnike, tisti novejši pa delajo v določenih primeri celo boljše če ne enako kot z XP-ji. Poglej kaj so bile zahteve za zagon XP-ja na računalniku (300MHz + 128MB Ram) za normalno uporabo si potreboval pa kaj 512MB ram + 1GB procesor torej 4x več od zahtevanega. Torej vzami danes visto in poglej kaj so njene zahteve pa boš videl da ne potrebuješ 4x hitrejšega od zahtevanega pa ti bo vista čisto normalno delovala.

Če pa te toliko skrbi hitrost je najboljše da si na računalnik naložiš dos, ne boš verjel kako hitro bo delal.

tommy boy ::

Za tvoj računalnik v vsakem primeru XPji bolj pašejo gor kot Vista. Za moje pojme je Vista zakon, tako da se XPji lahko skrijejo, pa tudi tisto ko nekateri cel čas pravijo, da jim polovica programov ne dela ni res. Meni vsi programi delajo tako starejši kot novi, res pa je da rabiš močan računalnik za Visto.

lp

Robertos19 ::

Aha super poj bom pa jz xp prof. naložil vista pa pride v poštev čez kkšno leto, dve

hvala za informacije vsem

Vice ::

Ne vem kaj ti bo prof. verzija za tvoje želje... :\

mauzer ::

Vsi jamrate da je vista skropucalo ipd... Zgleda da neveste kaj govorite, ker deluje zelo dobro (imam nameščeno že dobre pol leta) dnevno uporabljam za grafične aplikacije, igračkanje, filme, internet, ipd. Malo jo je pač potrebno prilagodit osebnim željam in potrebam.

Tista varnostna opozorila pa so namenjena za takšne uporabnike, ki niso izkušeni oz. začetniki v računalništvu in pa takšne ki samo pljuvajo po Visti in jih ne znajo izključiti, ker so "preveč" izkušeni. Če si kolk tolk sposoben lahko enostavno vsa opozorila ipd. vgasneš oz. onemogočiš. Ampak glede na izjave nekaterih uporabnikov tega ne priporočam.

Res pa je da je kar veliko bolj požrešna od XP-jev. 2GB rama je neka zadovoljiva količina.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today.

zupduff ::

Ja iz iskušenj mislim , da je v tvojem primeru bolje XP...Sicer sem imel že visto pa sem raje dal xpje nazaj. To je moje osebno mnenje

Vice ::

Z Visto je tako več rama je notri več ti ga požre zato da ti aplikacije tudi hitreje delajo. Meni je Vista delala BP tudi s 0.5G rama

jurre ::

@mauzer
ni nujno, da vsem deluje, ce tebi... jaz imam tezave z grafiko, moram imeti onemogocen dualcore da sploh lahko graficno kartico instaliram (ce ne mi jo vista onemogoci)! Poleg tega je zacel racunalnik zmrzovat na random case, za tezavo baje kriv ATI driver..
Se pravi en kup tezav z driverji in nekompatibilno strojno opremo med seboj.... zadeva v XP cudezno deluje.
Plus tega zre se precej vec, tako jo je brezveze nalagat na kaksen slabsi komp.

so pa nekatere zadeve boljse, bolj vizualno, pa tudi precej uporabnih drobnarij, kot npr. search v start meniju ipd... Tista varnostna opozorila pa komot izklopis v control panel, ce ne je zadeva res neznosna.

Ob prvi priliki, ko bom imel cas, bom formatiral in grem nazaj na XP...se mi ne da vec zezat...:\


drugace pa ce gremo nazaj k temi, na 1gb rama je meni delalo dokaj normalno (ce racunas samo da laufa zre ene 700 do 800Mb rama, in pri tem ne laufas zahtevnejsih programov ali igrc), zdaj imam 1,5Gb notri, pa se da prezivet, tudi kaksen farcry laufa BP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

fabrskd ::

VISTA + 1GB rama absolutno brez razmisleka. Res pa je, kot nekateri pravijo, varnost je pa res kr nekj...
Screw you guys i'm going home!!!

solatko ::

Vsekakor preizkusi Visto in pusti vse popravke in vse kar hoče naložiti - cca 2dni - potem pa se umiri in ni nobenih problemov. Pred pol leta sem jo trešču dol, ker mi pol stvari ni delalo, pred mesecem in pol, pa sem jo instaliral najprej na en računalnik (ati 9800 pro, 1GB DDR, 3.0 PRESCOT 478 socket), čez pol mesca pa še na drugi (ati 9600xt, 1,5 GB, 3,0 NORTHWOOD). Dela super, gonilnike za vse kar priklopim najde sama, mrežo in internetne povezave tečejo avtomatsko, tudi ko priklopim 3 ali še 4. računalnik. Poizkusi, dva tri dni potrpi in potem, če ne boš zadovoljen - xp.

StratOS ::

Hja, jaz vem, da z visto še kar nekaj časa ne bom imel gor, mogoče, če bom kupil nov comp z visto gor, ampak v prihodnosti pri kakšnem SP2/3 RC - vista security je z sp1 še bolj restriktivna, da ne govorimo o AV programih, programih z delo z grafiko ipd ... ima pa še mnogo security related problemov, ki se z "novimi uporabniki" če lahko temu tako rečem, bi prej rekel razmahu kar večajo, da ne govorimo o softversko/hardwerskim podporami in kompatibilnosti.

Mislim, da Vista ne prinaše večjega napredka v tej smeri, vedno bolj se odmika od "open source-a" in vedno več je novih marketinških trikov.
Aplikacije in kompatibilnost na XP delujejo boljše in stabilnejše, Vista je vse bolj požrešna po resoursih.
Rad bi rekel, da je za denar treba tudi nekaj ustvariti, open source OS-i zadnje čase zelo dobro napredujejo v primerjavo z M$ OS-i, da ne govorim o server ali kakšnim DB OS.
Prav SP1 je nahitro izdan samo za to, da bi ustvaril neko stabilnost pri izdajah ( nekakšna zrelost 8-O ) vendar je občutna razlika med xp in xp sp1 (oz. xp sp1 in xp sp2 ) napram visti in visti sp1.
Vista je dobra če uporabljate novejše oz. posodobljene programe/hardware, ni zagotovljena back kompatibilnost z "starimi" programi, hardwarom ipd ...
Podpora za XP je podaljšana, obstaja tudi možnost downgrade-a na xp, torej po moje je nekaj narobe z samo visto oz. samo kampanijo.

Seveda, če imaš denar za take zadeve, predvsem OS in hardware lahko denar bolj pametno namenite v kakšne druge OS-e ali nasplošno v druge stvari, razen če ne želite oz. trepetate za Visto, za navadne uporabnike je skoraj malce težje prilagodljiva, za tiste ki stremijo po čem večjem pa bodo "prehitro" razočarani nad vloženim.

Seveda je na vsakem uporabniku da oceni in odloči, seveda po nakupu in se sam prebija med temi problemi.
Torej sam mislim, da je XP sp2 zaenkrat bolj zrel in stabilen kot vista če govorimo o M$ OS-ih, tudi Mac in Linux ter ostali open source OS-i prav nič ne zaostajajo, v določenih pogledih prav presegajo novejše M$ OS-e.

Torej vse stoji na uporabniku.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

blackbfm ::

StratOS močno pretiravaš. Vista je dosti boljši OS kot XP, ne glede na to kaj zagovorniki xpjev rečete. To pa vem zato, ker govorim iz lastnih izkušenj. Sam nimam nobenih problemov z samim OS, tudi VSI programi ki jih potrebujem mi delujejo, se pravi da se ni treba bat kompatibilnosti. Od vseh programov in špilov ki sem jih mel, mi samo en špil ni delal. Kar se tiče programov poganjam seveda najnovešje verzije..razen tistih za katere ne dobim novejše verzije pa vseeno delujejo brez problema. Glede AVja, če si vsaj malo pameten in veš kaj dol vlečeš ga ne potrebuješ. Nekateri znajo res zakomplicirat s tem in majo skos neke viruse in razne popupe ki ti težijo ko prideš v win, in na vsake 2 minuti. Meni je dosti da skeniram 1x na dva mesca s tistimi free online varjantami pa vseeno nič ne najde. Nazadnje sem mel nek beden virus ki sem ga dubu prek USB ključa pa sem ga lepo zbrisu in to je to > to je bilo prvič po 4ih mesecih odkar mam visto. Tisto glede požrešnosti rama..OS vsaj izkoristi ram (saj zato ga pa imaš) in zato ti mariskatera stvar hitreje dela, ne pa pri xp ko ga večino ostane neuporabljenega sploh pri večjih kapacitetah.

Praviš da opensource varjante presegajo MS izdelke. Res si smešen. Tega ploh ne omenjaj ker niso za nikakršno resno delo, razen za office in brezvezno igračkanje (l33t™). Aja pa ne pozabimo da se tudi linux usuje in zašteka. To je zelo pomemben podatek, ker marsikdo živi v zmoti. Visto sem moral hard bootat samo 1x v štirih mesecih. V glavnem edina resna stvar ki jo nardiš iz linuxa/unixa je bilokakšen server. Ne pravim da linux oz unix varjante niso v redu, samo za delo res niso vredu (izjema je macos). Pa ne mi zdaj primerjat kakšnega gimpa in photoshopa ker se bom smeju.:D

Meni POPOLNOMA nič ne manjka v Visti, prej mi manjka kaj v XP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

pecavar34 ::

Pozdravljeni jest mam tud visto že ene pou leta in sm z njo zadovoln k nč! Zdj tist k pravi da Vista ne dela ql al pa da je počasna je mugoče težava u tem da nima dost zmogljivga compa da bi delal use hkrati!
Pri Visti še nism zaslediu nobenih problemou skos se mi posodablja problemou pa nikakršnih, sm meu kdaj clo več problemov z namestitvijo XP-jev kot pa z Visto! Tako da če nekdo preizkuša OS 2 dni pol pa reče da je bedn, je ubistvu iz tega razbrt da je enostavno njegov komentar ničelen, ker moraš ti da vidiš ali je dobra zadeva ali ne počakat kakšen teden ali več!
Asus ROG G751JY

krneki0001 ::

Visto laufam že več kot leto dni. Imam inštaliranega nerota 6.616, za katerega pravijo, da v visti ne more delovati. Poleg tega laufam cobol za dos (v emulaciji dosa), websphere 6 in websphere 7(šestka še v XP-jih ne dela dobro, 7 pa je za XP-je), visual studio in še par takih zanimivih starih programov, za katere celo microsoft trdi, da v visti ne delajo. Odkar jo imam na mašini mi je zajamrala samo ko sem priklopil 80Gb disk, za katerega vem, da je pokvarjen in vista je zajamrala, da bi bilo dobro podatke iz diska spravit dol, ker se bo disk sesul in bom drugače podatke izgubil. Blue screena še nisem videl v visti in programa, ki nebi delal tudi še ne.

Nisem sveži uporabnik in nisem nekdo, ki nebi imel pojma o računalništvu, pa imam UAC vklopljen. Programe, ki jih laufam, pa imam vse odprte z dodatkom "Run as Administrator", ki ga obkljukaš v lastnosih. Je pa zanimivo, ko dobiš "kej neumnega" iz interneta in se hoče štatrat, pa ti vista napiše, da ta in ta virus ali pa trojanc se hoče štartat - ali mu pustiš - klikneš lepo na cancel in napiše da je trojanc crknu, pol pa zajamra antivirus, če ga lahko še iz tempa pobriše in imaš računalnik čist.

StratOS ::

Boljši, ok, ne bom pretiraval in soočal zadeve ...

Hja, če nisi vedel, je z sp1 na Visti MS še dodatno "pometel" z kar nekaj AV firm, ki morajo prikroiti sistem njihovim zahtevam, torej gre za kompatibilnost in security related stvari, torej ne gre za kakšne viruse in ostale zadeve, gre torej za kompatibilnosti - security related problem.
Glede hitrosti in uporabnosti preglej malce teste računalnikov enakih zmogljivostih na obeh OS-ih in boš videl, da je XP še vedno hitrejši v globalu (razen določenih iger za DX10).

Vista za moje pojme je le grafična polepšanka XP-jev z novim jedrom in lupino, posodobitvijo za DRM, predvsem za z podporo za DX10 in Aero, nekakšen združen .NET in lažje objektno programiranje preko API, pomanjkanje gonilnikov je seveda razlog novih "posodobitev", da o podpori za ne tako star hardver/software ne pozabimo. Da ne govorimo o ostalih Vistinih obljubah npr o novem database related datotečnem sistemu WinFS ipd ...

Jaz ne govorim, da more vsak presedat na Visto, naj vsak uporabnik premisli zase, meni je nesmotreno porabljati denar za OS, če ga po drugi strani dobiš zastonj.
O Visti govoriš, da je high end OS, ki podpira najnovejše tehnologije, vendar jih tudi opensource OS-i in ostali tudi v tem dohajajo, v velikih primerih pa tudi prekašajo, govorim le o OS-ih in ne o ostalih MS aplikacijah.

Kako lahko rečeš, da open source OS-i niso za nobeno "resno delo", vsak uporabnik naj se sam vpraša za kaj ga bo uporabljal in kaj bo počel z računalnikom in OS-om.Pred leti je večina OS-ov še bila skoraj command line based, sedaj pa skoraj ni OS-a, ki že nima integriranega grafičnega vmesnika.
Nisem rekel, da so ostali OS-i bog i batina in da ne "zaštekajo".
MacOS, Linux, Solaris, Risc in MS OS-i prevladujejo v večini. Vsak ima svoje prednosti in pomankljivosti. Na uporabniku je da se odloči, seveda če je že uporabljal določen operacijski sistem in za kaj ga bo uporabljal in kaj bo z njim delal.
Nebi bilo smotreno reči npr: jaz bom uporabljal neko različico linuxa, drugi pa bo uporabljal recimo kak BeOS ipd.
Bistvo je kaj mu bo operacijski sistem in vse ostale možnosti (aplikacije, povezave ... ) prinesle ter z katerimi bo najlažje in na najhitrejši način opravil določeno delo, seveda ne smemo pa tudi pozabiti denarnega stališča.
Če je za mene vprašanje XP ali Vista bi izbral XP, seveda je to moje mišlenje in vsak ima svojega, govorim pa iz izkušenj, kajti bil sem tudi beta tester za Visto in sodeloval v testiranju za BeOS v začetnih verzijah.

Torej po eni strani sem kritiziral in hvalil oba sistema, generalno gledano so XP ji stabilnejši in zrelejši, Vista pa predvsem komercialni "hitri" trik z par novejšimi funkcijami - ko bo čas bom o zamenjavi sistema premislil, do tedaj bom pa uporabljal oba sistema in še kakšnega povrh v vsakodnevni uporabi, ker jih pač moram.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

krneki0001 ::

Generalno gledano je prav vista stabilnejša od XP-jev na novejših mašinah.

opeter ::

Hja, če nisi vedel, je z sp1 na Visti MS še dodatno "pometel" z kar nekaj AV firm, ki morajo prikroiti sistem njihovim zahtevam, torej gre za kompatibilnost in security related stvari, torej ne gre za kakšne viruse in ostale zadeve, gre torej za kompatibilnosti - security related problem.


Ehmm, če dobro vem se morajo prav proizvajalci programske opreme prilagoditi operacijskemu sistemu ni ne obratno. Prav tako kot Apple da orodja (XCode) ostalo pa je odvisno od samega proizvajalca in ne izdelovalca OS. Takšna je pač igra.
Podobno kot proizvajalci avtomobilskih gum se morajo držati standardov. In Windows ter MacOS je vseeno neki "standard", čepravi primerjava ni 100%.

Sicer pa se vprašaj: ali ti je mar za zgoraj omenjene izdelovalce AV programov? Ti tebi kaj plačajo, da jih tako "ščitiš"? Jaz ne ščitim MS, ampak vidim, da imate nekateri hude probleme in potem tukaj izlivate žolč, torej v virtualnem svetu, ker v realnem ne morete reševati svojih problemov.

Nebi bilo smotreno reči npr: jaz bom uporabljal neko različico linuxa, drugi pa bo uporabljal recimo kak BeOS ipd.


A BeOS se še proizvaja? Ker kolikor vem, je zadnja BeOS 5 PE... koliko programov se še sploh razvija zanj?

EDIT: Osebno uporabljam Okna XP.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Valentin ::

PC World je uvrstil Visto na prvo mesto liste "15 največjih tehnoloških razočaranj leta 2007".

Popolnoma upravičeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

charlotte ::

Visto laufam pol leta, prvi tedn je trajal da sm si jo prikrojil in namestil posodobitve, sedaj že 4 mesce laufa 24/7 brez enega samega potrebnega restarta! Kdor se pritožuje da pokuri preveč rama, ga ali nima zadosti v svojem pc-ju ali pak ne ve kdo je hitrejši: disk ali ram? Mnde ne kupujete 2-4 gb rama zato da bo xp vam pokoristu 200 mb, preostanek pa boste šparali?:\

Buggy ::

...a tukaj primerjate 32 ali 64 bitna sistema?
Kot berem ima 64 bitna VISTA kar nekaj problemov z kompatibilnostjo raznih programov, ki jih pri 32 bitni razlicici ni.

Valentin ::

Izgleda, da se zgrešene Viste zaveda tudi sam Microsoft, saj je v njegovem novem terminskem načrtu za leto 2009 že omenjen njen naslednik, neuradno imenovan Windows 7. Sprva je bil namreč datum izdaje nove različice Windowsov načrtovan za leto 2010...

StratOS ::

@opeter
Iz lastnih iskušenj in iz standardov, ki se menjajo za vsako malenkost je MS izgubil veliko tožb ravno zaradi nepopolne skladnosti z lastnimi "so called ripped & shortened" standardi, ki se spreminjajo, se pravi da MS na nek načih hoče sponzoriranje za lastni OS, le kaj se pa gre ?

Po drugi strani so proizvajalci softwarea ogorčeni nad takšnim dejanjem, le zakaj plačevati za software, če nimaš podpore za OS. imaš le delno podporo, pa še delnega vračila zaradi funkcionalnosti nimaš. Poglej kako se stvari obnesejo pri odprtokodnih sistemih, da o kompatibilnosti ne govorimo.
Če se standard oz. neka osnova določi ne smeš potem spreminjati glavnine standarda, prav to se je zgodilo z visto in sp1, MS se tega zaveda, saj še vseeno ima večinski tržni delež OS-ov. Torej tisti, ki hočejo imeti oz. dobiti ogrodje na katerem lahko snujejo svoj software morajo plačati, pa še to se večinoma spreminja.
Politika in tržne mamerte MS so eno , dejanja pa drugo, vse ostalo pa sledi. Ko se bodo enkrat vprašali kam ta stroj gre bo po mojem že prepozno. No ni na nas,m da stvar ocenjujemo, dejanja bodo sledila predvsem od končnega uporabnika.

Če so standardi se jih je treba držati, ne pa spreminjati standarde kdaj se ti zdi.
Ne vem, zakaj bi plačeval za software, za katerega ne morem v celoti izkoristiti na OS, za katerega OS sem moral tudi plačati.
Sam vem, da so napake in popravki premosorazmerni z količino ljudi, ki jih uporablja, MS stroj v zadnjih letih ne deluje nekako kompaktno, to je seveda moje stališče v primerjavi z drugimi zadevami, obljublja se veliko stvari, ki se prevedejo v relativno slabo izhodišče čez komaj nekaj let, le zakaj to obljubljajo, če še osnove in stabilnost ne morejo doseči, da ne govorimo o kompatibilnosti opreme in hardwarea ter kompatibilnost z lastnimi standardi.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

opeter ::

StratOS, v vsem kar si napisal se strinjam, ampak recimo na mojem področju enostavno nimamo alternative... govorim seveda o uporabi Adobejevih programov za tisk, nobeni drugi programi ne nudijo takšno široko podporo ICC profilom (Corel X4 se je zdaj nekaj malo premaknil na tem področju).
In tu je problem: Adobejevi, Corelovi itn. programi stanejo... Pač, šparaš in kupiš...

Vendar: ni možnosti, da bi šparal na opreacijskem sistemu.
Če PC potem Windows, če jabolčnik računalnik, potem MacOS. Linux ne pride v poštev.

Solidne alternative zaenkrat ni in vprašanje kdaj bo (če sploh). Saj sam vidiš, kako smo dandanes kapitalistično naravnani.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

MICAKLUS ::

Ja pa je že kdo od vas probal namestiti sp3 na xp.
Ful pohitri zadevo ni pa še čist dodelan sm men dela com ful hitrej.
Če ti je pa vista všeč, si pa sm še vista transform pack inštaleraš pa maš.

Simple je d best:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MICAKLUS ()

Tr0n ::

Tudi z 1 GB pomnilnika laufa Vista cisto cool.

Don't believe the misinformation.

Pyr0Beast ::

Ampak 1G z XP-ji dela hitreje.

Tudi z 1 GB pomnilnika laufa Vista cisto cool.
Se pa zatakne ko hočeš kakšen photoshop odpret.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

StratOS ::

Jaz osebno nimam nič proti Visti, bolj proti sem z samo kampanijo in nedodelanimi projekti.
Uporabnik naj se sam odloči kako in za kaj ter kaj bo počel z OS in podprtimi programi.
Kar se tiče novejših tehnologij in podpori novejšim tehnologijam je seveda podpora Visti večja, čeprav tudi XP ne zaostaja za tem.
Hkrati je zahteva po softwerski in hardverski konfiguracij v Visti veselo narašča, zato Vista plačuje davek novim tehnologijam, prav tako ta davek plačujejo uporabniki.
Seveda se brez podpore novejšim tehnologijam in aplikacijam ne da izkoriščati v drugih OS-ih ali aplikacijah če niso dodelani ali v celoti podprti oziroma če ne obstaja konverter med formati in izmenjava.

[EDIT]
Typo :(
[/EDIT]
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: StratOS ()

opeter ::

Se stirnjam. Vista bo poletela čez 2-3 leta. Ko bo na voljo SP-2 in povprečen PC bo vsaj štiri jedrnež (ali celo šest-jedrnik)... 4 GB RAM-a bo takrat minimum... povprečje bo verjetno 8 GB. Vprašanje pa je, če do takrat ne bodo predstavili Windows sedmico. Obstaja namreč možnost, da bo slednja na isti strojni opremi hitrejša kot Vista.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

StratOS ::

Naj se govorice, besede in obljube uresničijo, to je vse kar končni uporabniki tudi pričakujemo.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Pyr0Beast ::

Zamisli si, če bo vista letela, kolk bo šele Xp letel pol ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Chessman ::

Pyr0Beast: zakaj ne naložiš na mašino Win98 veš kako bo letel v primerjavi z WinXP. Tisti ram nad 64MB pa do 1GB pa porabiš za ram disk. Veš kak bo letelo.

opeter ::

Kolikor vem, Windows 98 bo le s težavo deloval na računalniku z več kot 512 MB RAMa.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vice ::

Kolikor vem, Windows 98 bo le s težavo deloval na računalniku z več kot 512 MB RAMa.
Čisto res, jih meče iz ovinka zaradi prevelike hitrosti :)

Pyr0Beast ::

Ampak stvar izjemno lepo leti. Vseeno pa za 98 ni glih nLite supporta, dx9 in kopice programov.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

StratOS ::

Hja, kaj še bi bilo na kakšnem DOS 1.0 če bi jih podpirali. :D
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

krneki0001 ::

Dos 6.22 čist normalno dela na C2D E8400.

Loki ::

mah itak taki, ko najvec pljuvajo cez visto, je niso se nikoli v zivljenju imeli oz. so jo vrgli dol po dveh dnevih.
sam sem jo sprobal in bi jo imel takoj, samo ne pa na 2600+. ;(
drugo , glede tega vista transformation packa, sem videl, da je "adware". prikazuje kaksne oglase ali kaj podobnega?
I left my wallet in El Segundo

kmeti ::

loki ne govori kaj ni res. win95 je trenutno najboljši. tiho če neveš drgugače te kikam

luky ::

Kmeti gremo nazaj na Win95......:D :D :D

Tr0n ::

Vista > *.

That is all.

Loki ::

samo obvezno OSR 2. :D :D
I left my wallet in El Segundo

McMallar ::

Visto sem imel v službi 1 mesec. Je letela dol. Mi ni sedla + polno specifičnih aplikacij ni delalo. Inštalirana je bila na E6300 z 2Gb RAM.
Probal doma Ultimate x64 na E8400 z 4GB RAM. Po 14 dneh je letela dol. Enostavno ne zdržim z njo. Verjetno bo z Visto kot z XP-ji: pri SP2 bo uporabna.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

bluefish ::

da se vrnemo na prvotno vprašanje - nedvomno XP.

Mimogrede sicer, sem tudi sam bil zagrizen uporabnik XP. No, končno pa je prišel čas, ko sem moral narediti nekaj temeljite inventure in sem tako poizkusno namestil Visto.
64-bitna Bussines je delala težave z nekaterimi programi zato sem prešel na 32-bitno. Seveda je kakšen program še vedno skregan z Aerom (le ta se ob zagonu programa izklopi in po izkodu ponovno vklopi po minutki ali dveh), vendar pa je krivda, vsaj po mojem mnenju, na obeh straneh, tako MS kot razijalec programa.
Moram reči, da me je po namestitvi SP1 Vista presenetila. Sedaj je nameščena slab mesec dni in deluje zadovoljivo. Sicer sem se moral navaditi na nekaj nelogičnosti in sem se nekaj časa lovil okoli nekaterih nastavitev.
Trenutno deluje tekoče in brez problemov na X2 4200+, 3GB RAM-a, 6600GT. Igram ne posvečam toliko pozornosti, saj igram le nekatere strategije, kjer pa niti ne spremljam vrednosti fps-jev.
Bom pa še videl, kako se bo obnesla po okoli pol leta, ko bo nameščen poln nabor potrebnih in nepotrebnih programov.

krneki0001 ::

vista busines X64 na E8400, 8GB rama in GT8500 deluje brez problemov. Ga ni programa, ki nebi delal. Še dosov norton commander 5.0 deluje brez napak (samo vse datoteke prikaže v formatu 8+3).

Do sedaj niti en program še ni pokazal, da nebi deloval. Celo nero 6.0 deluje brez napak.

SpecialK ::

Sem imel Visto naloženo na svojem računalniku in sem jo dol vrgel pa dal nazaj Windows XP, ker sem ugotovil da mi ne ponuja čisto nič novega razn tega da mi aero in podobna navlaka žre dodatne CPU in GPU cikle. Meni je pomembno, da mi aplikacije, ki jih uporabljam delajo zaneslijvo in hitro. V Windows Visti pa nisem našel čisto nič novega zaradi katere bi jo hotel imeti na računalniku razn tega, da požre več resorsov.

krneki0001 ::

Kok ste mi smešni s tem, da vista porabi ves ram - a linux ga pa ne? Sistem, ki uporablja malo rama in ostanek pušča prazen, je zanič ker ne uporablja vseh resorsov, ki so mu na voljo. Sam imam 8Gb rama, pa je ves zaseden - vsaj vem zakaj sem dal tok denarja in da ta denar ni šel v nič, ampak se uporablja.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neutrudni Windows XP (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
39730757 (16491) oldguy
»

Windows XP hoče živeti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
618769 (5634) ALT
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813075 (8553) Tr0n
»

Windows Vista ali Windows XP (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
623195 (3195) Spc
»

XP-jem dodatnih šest mesecev (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
23320496 (12674) knesz

Več podobnih tem