» »

AIR bo le zaživel

AIR bo le zaživel

««
12 / 22
»»

nenno80 ::

v čem je fora tega časovnika za snemanje? se da to kako uporabiti?

Thunder wave ::

STB se ti takrat vklopi, ko želiš nekaj snemati npr. na dvd rekorder. To je uporabno, če te ni doma pa želiš kaj snemati na primer.

škoda da že stb nima diska 8-)

mislim, da ma telemach tako zadevo...zelo kulj :)

Trixi ::

Lep pozdrav.

Vsi ki imaste sistem ario oz bol natanko TV in imaste STB sem odkril njihovo napako oz nevem kaj je tole.
V glavnem odklene vse ostale kanale katerih nemorete gledat...

Postopek:

1. Greste v glavni meni
2. Greste pod STB info
3. Vtipkajte na daljincu 0099
4. Vnesite novo serijsko npr 1000006 (ta zazdaj bi naj delala)

Varujejo svoj sistem preko serijske očitno in on preveri serijsko pa če ima serijska dovoljenja lahko gledate. LP in prijetno gledanje.

P.S. Nova verzija STB bi naj imela tole zadevo popravljeno tako da možno da ne deluje.

Sistem pa drugače v celoti sploh ni kodiran tako da če kupiš en STB pa daš na kablu delilnik in prklopiš lahko gledaš mirno TV.. Pa tudi vsi ki imaste že v LCD-jih not tuner lahko prklopite in bo delovalo razen tisti HBO in to kar morete doplačat drugače.

Dodajam še.

Zahtevajte novo serijo glav ki so na antenah.
Spoznate jih tako da imajo na vratu kjer je pritrjena že gravirano serijsko ne pa nalepke.
So izbolšane.. Stare so imele kar nekaj napak že pri izdelavi.

Sicer pa večina monterjev ki montira sistem nima prav pojma kaj počne zato jih ne sprašujte preveč.

Ta S/N (1000006) ne dela. Sem probal za finto.

Zgodovina sprememb…

damek1a ::

čudno... meni dela bp :):D
xxx

Res? Pa si ga kaj resetiral potem al si samo tako pustil?

Aja pa zanima me še kako si jo vtipkal ker je osem mest, ta številka pa je sedem mestna?

Zgodovina sprememb…

Vam naprej žal nemorem pomagat..
Sam nimam sistema men je tako razlagal en ki se v to razume in ve zakaj se gre. In to dela drugim.
Zato sem mislil da bo vas interesiralo pa sem objavil. Jaz moram svoj TV zal posteno placevat.

Trixi v bistvu sem spraševal damek1a, ker je napisal da mu deluje, meni pa ne.

Damek1a a mi lahko prosim poveš kako si nov SN vtipkal?

kakšna je koda za resen STB?

pepy72 ::

Lep pozdrav.

Vsi ki imaste sistem ario oz bol natanko TV in imaste STB sem odkril njihovo napako oz nevem kaj je tole.
V glavnem odklene vse ostale kanale katerih nemorete gledat...

Postopek:

1. Greste v glavni meni
2. Greste pod STB info
3. Vtipkajte na daljincu 0099
4. Vnesite novo serijsko npr 1000006 (ta zazdaj bi naj delala)

Varujejo svoj sistem preko serijske očitno in on preveri serijsko pa če ima serijska dovoljenja lahko gledate. LP in prijetno gledanje.

P.S. Nova verzija STB bi naj imela tole zadevo popravljeno tako da možno da ne deluje.

Sistem pa drugače v celoti sploh ni kodiran tako da če kupiš en STB pa daš na kablu delilnik in prklopiš lahko gledaš mirno TV.. Pa tudi vsi ki imaste že v LCD-jih not tuner lahko prklopite in bo delovalo razen tisti HBO in to kar morete doplačat drugače.

Zdravo!

Mi lahko prosim poveš z vtipkanjem tiste kode in serijske za ARIO STP, katere programe, ki jih ne moremo gledat lahko potem gledaš - SO TO MOGOČE KAKI DODATNI, ki jih ni v SHEMI ARIO TV????

Odklene se ti samo HBO,nobeni drugi programi.
P.S. Tista koda ne dela več.

PaJo ::

En velik minus za Ario. Včeraj so zakodirali tudi do sedaj odprte kanale, katere si lahko spremljal z dvbt sprejemnikom.
Če ste to naredili, dajte vsaj opcijo za dokup CI kartice, da lahko uporabniki gledajo tv brez dodatnega sprejemnika. V glavnem en velik minus iz moje strani.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

mausek ::

En velik minus za Ario. Včeraj so zakodirali tudi do sedaj odprte kanale, katere si lahko spremljal z dvbt sprejemnikom.
Če ste to naredili, dajte vsaj opcijo za dokup CI kartice, da lahko uporabniki gledajo tv brez dodatnega sprejemnika. V glavnem en velik minus iz moje strani.

To se je vedelo, da se bo zgodilo in je bilo samo vprašanje časa kdaj se bo.
Če bi bilo po moje bi že bilo vse zaprto od prvega dne, ko so začeli sistem tržit.

LP, Rok

subert99 ::

Iz moje strani tud en VELIK minus. Škoda, zdaj pa spet eno škatlo zraven priklapljat pa še eden grd daljinc.:(

to pa res ni kulj. kako se da zaobit zadevo? ker je brezvezeo, da plačuješ mesečno še zraven za dodaten STB

Zaobit se ne da, ker imajo nek svoj sistem kodiranja, katerega bi bilo potrebno "razbit" če bi želel gledat programe brez njihovega sprejemnika. So pa obljubili da bodo verjetno ponudili možnost uporabe Conax kartic, kakor je to praksa pri kabelskih operaterjih, kar bo omogočilo da lahko uporabimo CI slot od TV-ja. No to bi bil pošten in dober korak, če se že drugače ne da rešite težave z malim milijonom daljincev v dnevni sobi (res da obstajajo univerzalni ampak to ni to).

ta kartica se potem kupi ali vzame v najem kot STB? približna cena?

subert99 ::

Iz moje strani tud en VELIK minus. Škoda, zdaj pa spet eno škatlo zraven priklapljat pa še eden grd daljinc.:(

In slabša slika

Zgodovina sprememb…

• spremenil: subert99 ()

Pa njihov helpdesk je v k***u. Napisal že sem 3 maile, na nobenega odgovora. Še dobro, da mi oktobra poteče pogodba.

raners ::

Pozdrav vsem...

Pa se je zgodilo... Kodiranje kanalov mislim... Danes mi je na tehnični pomoči rekel, da lahko pričakujemo kartice, ki bodo odkodirale kanale v 'dokaj' kratkem času. To bi bil velik plus Ariu!!!

Do sedaj sem imel Ario priključen direktno v TV (LCD Sony KDL-V4500), sedaj pa imam Ario STB priključen na TV preko kabla SCART. Slika se mi zdi slabša kot prej, ko sem imel Ario priključen direktno v TV.

Zanima me pa sledeče: Kako naj povežem STB z TV (preko SCART kabla, preko S-Video ali kako drugače), da bo kvaliteta slike najboljša? Zanima me še, kako imate nastavljene sistemske nastavitve (Nastavitve TV in STB)? Trenutno imam nastavljeno:
-TV način: PAL
-Video izhod: CVBS+S-Video
-Zaslonski način: 4:3 LB

Torej, kako naj povežem STB z TV, da bo najboljša slika in kako naj nastavim nastavitve STB, glede na to, da je priključen na LCD TV?

Pa hvala lepa vsem odgovorom že vnaprej.
Čao

misek ::

raners, če imaš scart nastavi na RGB, če to omogoča.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

Trenutno imam na scart priključen, vendar se mi zdi, da je slabša slika, če je na RGB...

Kako pa je najbolje povezati STB in LCD TV?

Veron ::

hdmi, če se le da.

Če pa ariov STB nima HDMI priključka...

Christian ::

Lep dober dan! A kdo kaj ve če se že kaj novega dogaja pri ariu? Morda drugačna ali večja programska shema?
Mislim da bi lahko bilo kar nekaj bolj zanimivih programov gor. ker nekateri so out. Kaj mislite folk?
Vam deluje vse o.k.?

Borca ::

Jaz sem šel danes na Ario in zamenjal STB za drugega - zaradi nadgradnje programske opreme - kak pa bo zdaj
ko je zadeva nadgrajeno pa ne vem ker še nisem sprobal.
Upam da bodo podnapisi delovali brez problema na tistih kanalih ki jih imajo.
Ali je ethernet port že v uporabi?

Boris

Zdravo
Pa še eno vprašanje. Ta STB ima optični izhod ali je morebiti tudi vhod. Imam namreč star TV, ki ima le en scart priključek
S trojnim scart kablom ne morem nikakor povezat TV, STB in DVD predvajalnik. Obračal na vse načine in brez uspeha. Zanimivo je to, da je prej ko sem imel vezan na ta isti TV - VCR in izhod TV na PC-ju je pa šlo. no skratka, zdaj i povezal preko optike STB in DVD predvajalnik in vse skup preko scart na TV. Ima kdo izkušnje glede optičnega priključka na STB-ju?

Hvala

Boris

No ja glede optike, sem dobil pojasnilo, da je le optični audio izhod za povezavo na ojačevalec, če program oddaja dolby digital prostorski zvok. eh brez veze

Boris

kak kanal ali dva bi lahko dodali ja....eurosport 2 za nemško nogometno ligo in pa kak za dobre nadaljevanke, FOX al kaj je ...

drugače pa glede športa kar dobro, šport tv 1&2, ter SPORTKLUB in SPORTKLUB+ mi zadostujejo za večino kar spremljam.

xdejvid ::

kakšna je kazen, če odstopiš od pogodbe v času manj kot eno leto? saj ne, da ne bi bil zadovoljen, sam se nam v kratkem obeta optika...s kakovostjo storitev sem pa s arijem zadovoljen :)

Kakšna je kazen boš moral njih vprašat, sicer pa ti priporočam da ostaneš pri njih vse dokler optika resnične ne bo delovala, edino če preživiš brez storitev več časa, osebno dam raje še nekaj EUR za ario, vsaj dokler optika ni popolnoma aktivna.
Drugače pa še zmeraj čakam na Ario da ponudi kakšne nove kvalitetne STB naprave, ker slika na teh je res obupna na velikih LCD televizorjih, dokler je delalo preko dvbt sprejemnikov je bila slika super.

Tudi moje mnenje glede slike preko STB na LCD TV je zelo slabo. Ko sem imel kabel priključen direktno na TV, je slika bila dosti boljša.

Naj najprej povem, da sem sicer kar zadovoljen uporabnik Aria. Če ta forum prebirate tudi ljudje, zaposljeni na Ariu, dajte nekaj ukrenit za izboljšave, ki jih uporabniki predlagamo. Zavedati se morate, da boste tudi vi (podjetje Ario) morali vlagati finance v izboljšave, da bodo uporabniki zadovoljni. Konkurenca je močna. Če uporabniki ne bodo zadovoljni, se vam ne obeta nič dobrega. Ta STB je pomoje čisto zgrešen (za današnje čase). Četudi ste ga posodobili, še vedno stvar ne deluje tako, kot bi morala. Poleg tega pa ta STB ni 'pripravljen' za prihodnost. Tudi podpora je zelo slaba glede na konkurenco (če kaj crkne ob večernih urah ali ob vikendu, si v temi).

Naj še enkrat pojasnim, da ne mislim pljuvat po Ariu, vendar se morate zavedati, da lahko stvari še izboljšate. Več, ko bo zadovoljnih uporabnikov, manj bo ljudi, ki bodo hoteli predčasno prekiniti pogodbe in več bo ljudi, ki bodo na novo podpisovali pogodbe.

sranje, pa ravno kupujem LCD televizor. če bo slika slaba in bo šansa sa prestop bom pač prestopil, slabe slike že ne bom prenašal :(

Christian ::

Joj ario se je res poslabšal...res škoda.....nikakor ne verjamejo da ful jezijo nemški programi in to največkrat čez vikend ko ni podpore. res razmišljam da bom spet namestil satelitski krožnik ker tam je stvar saj delovala. Plačam vse,samo da res deluje tak da nevem. Tudi programska shema bi se že lahko malo spremenila,ker nekaj je takih programov ,ki jih zagotovo ne potrebujemo. Saj drugače je še kar ok no.Razen tega nam niso povedli da slabo vreme ful vpliva na sprejem signala ario.... Hja nevem no... Glede stb -jev se ful strinjam da so z en dr... Upam da res razmišlajo tudi kaj o tem . Žal konkurence so velike ..in vse sladko postane grenko...čeprav si tega nisem mislil!!! Sicer pa vas po eni strani moram tudi pohvalit. Upam da boste nas uporabnike upoštevali in mi bomo z veseljem ostali z vami ! Lep pozdrav K....

bvcxy ::

So v planu kakšne novosti?
Ali bojo uvedli docsis 3.0 pri Ario (in s tem povečanje hitrosti interneta), se je to že kaj testiralo?

Nekaj se govori o dekodirnih karticah (po vsej verjetnosti po novem letu) in tudi o STB-jih, ki imajo HDMI izhod... To mi je rekel zadnjič oni tip na njihovi tehnični pomoči... :))

Upajmo, da je kaj resnice v tem...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: raners ()

zadnji čas...

Tudi meni so pred časom zagotovili podobno, čakam na njihovo ponudbo, da vidimo kaj vzet, verjetno bo kartica boljša rešitev, sploh če imaš sodoben tv v dnevni sobi in ne želiš dodatnega sprejemnika.
Opažam pa v zadnjih mesecih kar nekaj težav pri internetu in tv, zgleda da še niso dovolj dobro nastavili njihovega oddajanja. Res pa je da te običajno dokaj hitro minejo in niso zmeraj oni krivi zanje.

Njihovi serviserji pa tudi samo keširajo. Meni ni delala TV tako kot bi morala. Vedno ko sem kaj delal na netu, mi je motilo sliko na televiziji. In to samo odpiranje strani na internetu. Včasih je to delalo nonstop včasih nič. Ker pa mi je zadnji mesec to nagajalo nonstop smo poklicali na Ario, prišel serviser. Nekaj je štrkal po anteni zunaj, priklopil na razdelnik pri STB neko reč in sedaj dela ko šus.

Očitno bi tisto zadevo ža prvič moral priklopiti, ker je ni računal. Zaračunal pa si je potne stroške v višini 34 EUR! Hvala lepa....

spaceair ::

men dela zaenkrat brez problema.
se pa ne bi branil posodobitve programske sheme za tv
fox life,scifi,history channel, inv.discovery ,AXN adria programi kar prihajajo bo treba kaj dodat ario:)

Matofast21 ::

Ma kdo naročen paket internet 8/1 na razdalji 20-30km , če je konstantna hitrost oz. če je pol kakšna omejitev glede televizije?

ja ljudje, če vam tv šteka,ne odpre kakšnega programa, je potreno na novo skenirat, mal se znajdite ane.
Bo pa potrebno se res pogajat za nove programe, kot so razni fox,scifi,itd.
Sam sem obdržal total tv ,glih samo zaradi sci-fi channela, drugače pa mamo ario 2 krat tv in 2mega internet.
vse dela zaenkrat ok, če pa kaj nagaja tv, pa samo na novo skeniramo pa je.
ne vem kdo se kje slabša pa kje boljša za mene je še vse isto kot je bilo ob priklopu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: spaceair ()

jah, sej ni vedno rešitev novo skeniranje. meni je slika štekala ob vsaki aktivnosti na netu....

preišel mojster in priklopil neko zadevo na razdelilec kabla, sedaj dela kot treba.

je pa mojster skasiral preko 30 EUR za potne stroške, za tisto zadevo pa nič, bi jo moral dati že ob priklopu na ario očitno.

pri nas je to zadevo narihtal že na začetku.
Očitno pa niso monterji njihovi da kasirajo neke zadeve prevoz inp.ta je res malo čudna.
So pa povedali na ariju, da ko pride montirat, ne sem prej končat, dokler vse ne dela kot treba.

sej je delalo, sam to je blo idealno vreme in vse. Ko pa se je malce zameglilo okrog pohorja al je malo pršilo pa je znalo motiti TV. Sedaj dela čist normalno in mora biti konkretna megla proti pohorju, da mi ne dela.

Monter itak nima pojma, če mi je trdil, da ne morem obrnit antene proti Boču, medtem ko sta oba soseda, ki sta se kasneje priključila, priklopljena na Boč.

Katastrofa...

mi smo priklopljeni na Boč, zaenkrat ni težav,
je pa vstavil vmesnik, ker je signal premočen ali nekakšen izmenjevalnik.
Prek Siol adsl pri warcraftu je bil zelo pogost laag ali pa je modem padal dol,
pri Ario ga ni nikol do zdaj bilo.
zdaj imamo nebesa pa še višjo hitrost imamo.
Pri Siolu pa je 1mega komi laufu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: spaceair ()
««
12 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ario ponudnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5415758 (3465) markasaso12
»

Izkop novega telefonskega priključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
329044 (8053) Topix
»

uTorrent problem na ARIO (počasen prenos)

52293 (1888) 34054
»

Lastovka TV - Krim (strani: 1 2 3 4 )

16931302 (19922) Marko86
»

ARIO TV in Sony TV?

Oddelek: Zvok in slika
71793 (1542) PaJo

Več podobnih tem