» »

AIR bo le zaživel

AIR bo le zaživel

««
11 / 22
»»

Thunder wave ::

Sem dobil odgovor. Tu je to kar so napisali:
Pozdravljeni,

na oddajniku Pohorje, sektor smer Murska Sobota, opazamo obcasne
kratkotrajne motnje v delovanju internetnega dostopa. Tehnicna
sluzba situacijo spremlja in dela na odpravi tezave.

Lep pozdrav,
Ario podpora

sonceeek ::

Boč že deluje?

Ne.

Bomo morda kdaj dočakali signal iz Krvavca???

A je že kdo nadgradil STB-je? Ali dela kaj bolje in če so problemi rešeni.

Zlatko1 ::

Jaz imam nadgrajen sprejemnik in dela, kot bomba. Sicer je že prej delal vredu, samo zdaj pa res podnapisi nikoli ne izginejo.

Jaz imam nadgrajen sprejemnik in dela, kot bomba. Sicer je že prej delal vredu, samo zdaj pa res podnapisi nikoli ne izginejo.

U fajn. Ga bom torej dal nadgradit. Hvala za odgovor.

subert99 ::

Danes ob treh sem ostal brez slike. Anteno imam obrnjeno na Boč!
A ima še kdo drug isto težavo?
Tehnične pomoči ne dobim na telefon.

lp

Veron ::

Eto pogodba pripotovala domov, čaka na podpis in potem namestitev... (poču film pri siolu)

icek ::

subert99, pojavile so se težave na oddajniku na Boču.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Kratko vprašanje: Kako UPC ločuje analogni signal od digitalnega?
Je to praktično isti signal (frekvenca) le da jo STB veliko bolje pretvori?

Ubistvu me zanima natančna razlike mad analogno kabelsko in digitalno?
Ker kolega mi pravi, da je kabel ki gre v STB vklopil direktno v TV (Ki ni digitalna, obični tv) in ima praktično analogno kabelsko (čeprav naročeno digitalno)?
Res, da samo omejeno število kanalov, nima vseh (na analogi je tud nekje ~60 omejitev)... Vendar ima klasično kabelsko, kabel do hiše...

Zanima me ALI je kabelska preko AIR (Krim) popolnoma na enak način postavljena kot navadna kabelska al take zadeve kot zgoraj opisano na krimu ni mogoče "doživeti"?

Ne.

Kabelski operaterji ponujajo analogne in digitalne vsebine. V samem kablu so seveda obojne prisotne. Analogni TV sprejemnik ti najde samo analogne programe, digitalni pa digitalne. Razlika je v modulaciji in samem viru slike in zvoka pred modulacijo. Sam sem naročen samo na analogni priključek in z DVB-C STB lahko gledam tudi večina digitalnih Tv programov, ki niso kodirani (govorim za Triero - zdaj UPC). Če si naročnik digitalne TV dobiš od ponudnika možnost najema STB in dekodirno kartico, katera ti omogoča gledanje tudi kodiranih programov (odvisno od paketa).
Določeni frekvenčni kanali so uporabljeni za digitalni signal, drugi pa za analogni. Pasovne širine v kablu je dovolj za vse.

Pri Airu so v sistemu le digitalni programi.
Rider of Theli
www.air-tv.net

nenno80 ::

kupujem lcd televizor in me zanima, na kaj moram paziti, če imam ario? zanima me kak tuner mora imet in če potem za ta lcd kot drug tv pri bajti ne potrebujem dodatnega STB?

mausek ::

mora imet mpeg2 tuner, vendar ti nebosta delala HBO, HBO Comedy in Erotika (2 programa).
V primeru, da ARIO v bodoče zaklene vse programe, neboš mogel gledati nič :)
Lahko pa si takrat še vedno vzameš še en STB zraven.

LP, Rok

LCD mora imet DVB-T tuner. Večina jih tako že ima.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Samo še to. Če ma lcd mpeg4 pomeni da avtomatsko dela tudi mpeg2, ali?

Upam, da ne zaklenejo, ker bi bilo brezveze.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nenno80 ()

če piše, da podpira mpeg4, podpira tudi mpeg2 :)

verjetno bojo enkrat zaklenil, če se tole preveč razpase... :)

še to me zanima. glede na to, da so nadgradili STB in sedaj bolje delujejo podnapisi. kako je potem s tem, če nimaš STB, podnapisi in vse deluje dobro in kvalitetno? ali je vseeno boljše vzeti dodatni STB?

beta1 ::

Mene pa zanima koliko je sploh razlike v navadnem koaksialnem kablu in H126 kablu. Se splača menjat obstoječ kabel dolg 5m, ki gre v drugo sobo. In kako naredit konec kabla - ali pustit kar kabel z konektorjem ali naredit na TV vtičnico.

Hvala za odgovore.

to bi tudi mene zanimalo. sam jaz mam navadni kabel od antene pa znotraj do stb, pa gor v moje stanovanje. se splača to menjat vse?

Pajo, povej malo kak se ti kaj STB obnaša po ugrade-u.
Rider of Theli
www.air-tv.net

PaJo ::

Hm, moj STB deluje ok, podnapisi delujejo sedaj super, prekop je hitrejši. Ugotavljam pa, da se pri preklopu zdaj večkrat pojavijo kocke in da se je izmerjena kvaliteta signala malo znižala, mogoče to problem kje drugje ker POPTv in ostali kanali ki so na prvi skupni frekvenci, je kvaliteta ok, ostali kanali, ki pa sledijo, pa majo slabšo kvaliteto signala. Ampak načeloma deluje, bi moral punco vprašat, ona bolj gleda tv, jaz itak nimam časa za to :D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

ssimon ::

Kateri od vas kaj ve kako je kaj z oddajnikom okrog Gornje Radgone, Police oz. Rožički vrh?

A ve kdo, kdo je proizvajalec STBjev, ki so uporabljeni pri Ariu? Zanima me še tudi, če nameravate kaj storiti s tistima ethernet portoma na zadnji strani v novem firmwareu npr. za snemanje TV preko mreže?

STB so custom made. Ethernet porta ostajata neuporabljena.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Ja to vem da sta costum made ampak verjetno jih Globtel ne dela sam. Zanima me samo za kaj sta uporabljena ethernet porta v originalu, glede na to da je sprejemnik serijski.

Zgodovina sprememb…

ethernet porta sta tudi dodana na željo globtela. uporabljata pa se lahko za spremljanje statistike gledanosti programov.
Rider of Theli
www.air-tv.net

končno so me priklopili na Ario. Vse dela lepo. Moč signala je cca. 70%, kvaliteta signala pa tam od 98-99%, kar je verjetno dobro. Paket trio, 2mbit.

Mam pa en problem, ko sem na netu se mi močno zmanjša kvaliteta slika, ki preskakuje in na trenutke zmanjka audio. Zanima me, ali mi bodo to porihtali ali to dela tudi komu drugemu.

nenno80, če še nisi pokliči na Ario podporo in povej problem. Definitivno je nekaj narobe.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Christian ::

OJ nenno80 Tega ti ne sme delat! Iz kateraga območja si? A ti pade moč ali kvaliteta v tistem primeru?

ma zdaj se je situacija izboljšala v zadnjih dneh. bom vseeno poklical, do zdaj nisem imel časa ravno za njih. mislim, da bolj kakovost pade kot moč.

sem pa iz prlekije, sv. jurij ob ščavnici

Ja no potem si kar daleč oddaljen od Pohorja. Morda je v tem malo problem?

Ni še to tako daleč. Na takšni razdaliji še vse dela OK. Mogoče je problem v napajanju antene.
Rider of Theli
www.air-tv.net

ma bom poklical na ario, naj pridejo pogledat.

icek, omenjaš napajanje antene in ti povem, da je stvar prklopljena na kabel od stare satelitske antene, ki je bila montirana min. 15 let nazaj. verjetno je to, ali? :)

mal je jeba, ker je ta kabel tako napeljan, da ga bo malo težko menjat...sam bo treba nekak..

Kako dolgi in debeli je ta kabel?
Rider of Theli
www.air-tv.net

6-7m je dolg, debeline pa ne vem, tak od oka mi zgleda enako debel kot ta od aria, ki mi ga je napeljal na podstrešje

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nenno80 ()

Ja možno je da kabel jezi,samo ni nevem kak dolgi!? Je pametno imet vse nove kable. Tud jaz mam staro inštalacijo noter in je vse ok,ampak je kabel star le 8 let. Naj pa povem da imam priklopljenih 5 tv sprejemnikov in internet + telefon in vse deluje brez problemov.

meni trenutno minimalno moti TV, na začetku pa je čist ustavilo sliko. vseeno bom poklical, da se pozabavajo s tem....

Hočem poklicat na Ario, da mi pošlejo še eno pogodbo, ampak jih ne dobim. Klic prekinjen (Can not allowed). Kličem pa iz T2. Imajo oni kaj v defektu ali je pri meni feler?

Probaj poklicat iz GSM.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Zgleda je feler iz T2 > Detel.

Oj! Kaj že morda kdo ve ,če se bo programska shema na ariu še kaj spremenila ali pa dodala? Po moje bi se lahko malo spremenila? Ima kdo tudi težave z nemškimi programi,da jim upada signal in nastajajo kocke? Lep pozdrav!

Zaenkrat programska shema ostaja takšna, kot je.
Rider of Theli
www.air-tv.net

eurosport bi bil fajn, ker se začenja EP u19 v nogometu, kjer naši igraji in pa kak FOXCRIME, kot je na siol tv:)

Ja pa še vsi Discovery-ji bi bili fajn.

Zgodovina sprememb…

Na nemških kanalih imam tudi jaz zadnje čase pogosto kocke in takrat signal kar močno niha, pojavlja se to od nadgradnje STB-ja naprej. Kolegu so menjali celo STB in od takrat pravi da je ok. Je lahko torej kaki blem na teh malo starejših STB-jih?
Glede programske sheme bi res lahko kaj naredili, čeprav neke velike potrebe ni, glavno da deluje dovolj stabilno pa je vse ok.

tini99 ::

Lep pozdrav,

danes sem klical na Ario in so rekli da je največja možna hitrost 4Mbps. Zakaj imajo potem na strani napisano da je možno tudi 8Mbps?

Tudi pri meni isti problem, verjetno imajo določene sektorje oz. bazne postaje preveč zasedene in ne želijo preveč obremenit, žal mi nihče ni dal uradnega razloga, zmeraj samo rečejo da to trenutno na moji lokaciji ni možno, čeprav kolega na isti razdalji ima komot 8/1 paket.

Ti imaš torej 4Mbps? Ti dela vredu? Velikokrat prekine povezavo? Je treba velikokrat resetirati modem, ipd.?

Hvala za odgovore :D

Jaz tudi imam 4Mbps. Za mene čist dovolj. In moram povedat da zadnje čase vse zelo dobro deluje. Prej je večkrat modem zatajil oziroma povezava,zdaj pa lahko rečem da sploh ni kakšnih težav.

Aha, hvala :)

Danes opažam motnje v sinhronizaciji slike in zvoka na večih kanalih (TVSLO 2, Discovery...), po resetu STBja je začelo delati normalno edino na Discoveryu pa je razlika slika-zvok obupna, zvok namreč prehiteva za cca. 2 sekundi. Zanima me ali ima še kdo podobne težave?
««
11 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ario ponudnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5415755 (3462) markasaso12
»

Izkop novega telefonskega priključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
329044 (8053) Topix
»

uTorrent problem na ARIO (počasen prenos)

52292 (1887) 34054
»

Lastovka TV - Krim (strani: 1 2 3 4 )

16931301 (19921) Marko86
»

ARIO TV in Sony TV?

Oddelek: Zvok in slika
71793 (1542) PaJo

Več podobnih tem