» »

TP-LINK WR642G V3 - sesul - rabim pomoč

TP-LINK WR642G V3 - sesul - rabim pomoč

Nevihta ::

Evo, v vojni med internet providerjem in zastopnikom se obračam na lokalne mojstre.

Imam sledeč problem. Imam router TP-LINK WR642G približno 10mesecev, do sedaj je vse delalo lepo in prav, potem se je pa kar naenkrat sesul - nimam več dostopa do interneta.
Sam router mi pobere IP, DNS-e in vsa ostala jajca tudi DHCOP laufa in računalniki se vidijio med seboj in dobijo DNS-e ter IP-je.

V kolikor računalnik priklopim direktno na modem internet laufa, tako da int.provider trdi da je vse vredu, po drugi strani pa v kolikor router priklopim na drug sistem (telemach) stvar dela BP, tako da tudi uvoznik trdi da je z routerjem vse OK.

Skratka vsi trdijo da je vse vredu, jaz pa ne morem do interneta preko routerja, ki ga nujno rabim ker imam več kompov v mreži in backup disk v mreži.

Routerja nikakor ne morem zbuditi, probal sem reset in vse na novo postaviti. Na EVJ pravijo da je problem router k ne folga paketov.

Sem probaval tudi z dostopom samo z enim računalniko (različnimi) (ena povezava na router) tudi ni delalo.

A ima kdo še kako idejo kaj bi lahko še sprobal oz naredil.

Za vse ideje in predloge bi bil zelo hvaležen.

PS:Imam tušvoljatel (EVJ) kabelski internet 4MB povezavo, ponudnik predlaga BUFFALO router.
Nevihta

Kaj zdej a res nima noben nobene ideje?
Nevihta

nonenone ::

ali lahko prideš do ruterja preko brskalnika, če ti to rata potem ponovno naloži firmware ali pa najnovejši firmware za tvoj ruter, potem bi moralo delat, lp

Do routerja pridem brez problemov, iz katerega koli compa. Sem naložil nov (zadnji) firmware, pa še vedno ne morem priti na internet. Recimo lahko pa kopiram in prenašam datoteke preko njega na mrežni disk.

Očitno vse deluje samo na internet ne morem priti, tudi poveže se z njim, saj dobi DNS-e in IP-je, in tudi pri volji pravijo da ga vidijo, ne vem pa kako stvar u praksi deluje potem, kako se poveže oz kaj je tisto da ti začne delati internet :)
Nevihta

OZZY ::

Probaj z obnovitvijo sistema...sem mel podobno zadevo pa je delovalo potem. Modem je videl in mel ip , prava tako kompa in ruter ampak ni delal net..po obnovitvi pa je stvar špilala.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OZZY ()

Ne zastopim čisto dobro kaj si imel v mislih z obnovitvijo sistema.

Kar sem naredil do sedaj:
- resetiral router
- naložil nov firmware
- odklopil vse uporabnike ter jih priklaplal enega po enega
- na vsaki mrežni sem obnovil podatke/dal repair
- v command promput sem sprostil in obnovil mrezne aka ipconfig /release .../renew
- ugasnil modem, router...

Verjetno še kaj, pa se trenutno ne spomnim :) Vse sem naredil večkratno v vseh mogočih kombinacijah.

Še kaka ideja?

LP
Nevihta

dustphoenix ::

Sicer je izredno banalna stvar, ampak vseeno: vpiši ponovno username in pass za dostop do neta v router, lahko si se kje zatipkal (črka, številka)... :\

Sem pa imel identičen problem, ko sem nastavljal netgearov router pri stricu. Vse je delalo razen neta. Pa sem klical dobavitelja in mi je povedal da ima router še dodaten login. Sem se potem veselo logiral not, pa samo označil da je vse skupaj v domeni, in zadeva je v sekundi dvajset oživela. :D

Husqvarna ::

To smrdi po napačnem DNS-u. Kaj drugega že ne vidimi. Tovarniške nastvaitve routerja in ponovna konfiguracija. Probaj.

@zok1: imam kabelski dostop in je dostop preko mac adresse.
@aklanc86: DNS naj bi bil vredu, vsaj tako so rekli na ip providerju.

Sem ga resetiral, dal nazaj na tovarniške nastavitve pa nič

Po pogovoru z ip providerjem sem forwardiral porte fizično naprej na računalnike.

Skratka smo probavali tudi različne mac adresse-ker sem priklapljal različne računalnike da bi omogočil dostop, tako da so tudi spucali in se ostalo.

Skratka stvar še vedno ne deluje, baje se je zabasal, da ne sfolga paketkov, meni ni to čisto jasno ampak a obstaja kaka varianta da bi ga spucal. Aja še to tudi mesečnega prometa baje nimam veliko.

Še kaka ideja?

LP
Nevihta

JohanP ::

Z obnovitvijo sistema je imel v mislih uporabo opcije v Oknih: Start/All Programs/Accessories/System Tools/ System Restore.
S tem programom prestaviš sistem na datum, ko je povezava še delala.

Jaz bi problem iskal v kakšni čudni nastavitvi routerja (filtri), ali pa v antivirusnem programu s kakšnim besnim požarnim zidom. Slednja možnost je sicer manj verjetna ker očitno do routerja lahko dostopaš za potrebe konfiguracije.

Opcija je tudi, da se ti je skuril router. Zadnjič sem pri kolegu naletel na Jaht router, ki mu je skurilo WAN, medtem ko je LAN delal normalno. Pomagalo ni nič, razen novi router. Baje je bil razlog nihanje elektrike v stari bajti, brez prave ozemljitve. Dobil naj bi prevelik šus po mrežnem kablu ali nekaj takega.

@JohanP: zdej ne vem če bi to ravno pomagalo glede na dejstvo, da mi je nehalo delovati takrat ko me ni bilo doma, pa ni mi jasno kako ima sam sistem veze z routerjem, glede na to da iz nobenega računalnika ne morem na internet. Ni vezano na en sistem.

Dostopam lahko iz kateregakoli računalnika.

DA bi skuril router po moje tudi ni možno, ker če isti router nesem v drugo omrežje (drug Internet provider) stvar funkcionira), sem ga nesel k uvozniku, ki ga je priklopil in je stvar funkcionirala, ravno tako sem ga priklopil pri starših pa je stvar tudi delovala.

Samih filtrov in ostalega nisem spreminjal, tako da to po moje ni problem, je pa res da se mi je to vse skupaj pojavilo po instalaciji utorrenta (beri mikrotorrenta).

Pa tudi če bi bil to razlog, potem bi vseeno moral dostopati do interneta z računalnikom ki tega nima, pa ne morem.

Še kaka ideja?

LP
Nevihta

Verjetno je neka bedna fora, ki vključuje AV program in/ali pa kombinacijo nastavitev.

Utorrent se tepe z nvidia požarnim zidom. Za delovanje preko TP-link routerja pa utorrent rabi nastavitev porta pod Forwarding/ Virtual Servers.

Poglej če imaš pod Security/Firewall slučajno vključen Domain filtering in ga izključi.
Enako z IP filtering. Če nista pravilno nastavljena - lahko blokirata vse.

@JohanP:Evo hvala, bom pogledal in sprobal, pa sporočim.

grafično mama Ati 9600pro! - ma to kej veze? Posebej port forwardinga nisem nastavljal, ampak je zadeva delala.

LP
Nevihta

:D Ima veze ravno dovolj, da je evidentno dejstvo o tvojem znanju računalništva.

@JohanP:moje znanje računalništva res ni navdušujoče, pa vendar se vseeno ne smatram za debila na tem področju. No a me lahko prosim razsvetliš in poveš, kako je mogoče da vrsta grafične na enem računalniku (ne primarnem - njegova mac adresa ni dostopna), da bi lahko blokirala cel internet za vse računalnike, a sem jaz tukaj kaj narobe zastopil?

Ampak. sodeluješ, probaš pomagati kar je pohvalno in se ti iskreno zahvaljujem:)

LP
Nevihta

hehe, mogoče tole: AV program =Anti Virusni program

@JohanP:no ocitno se neki ne razumeva ampak vseeno - k router resetiraš na factory settinge ti itak izklopi vse domain in Ip filterje, pa tudi tako jih nisem imel vklopljene.

Antivirusni program imam AVG, nisem spreminjal nič- vseskozi imam samo tega.

In kot sem že dejal je prenehal delovati med mojo odsotnostjo (sem bil na netu, odsšel od doma, prišel domov internet ni delal več.

Skratka a obstaja kaj, da bi lahko umetno pošiljal paketke k routerju ali kaj podobnega, kak dosovski program za test routerja, ali kak drug program za test routerja da bi videl kak ose obnese oz kje in kdaj počepne?

LP
Nevihta

Evo še en dodatek:

Uradni zastopnik za TP-Link mi je šel na roko in posodil za test nov router.

Glede na trenutne razlage naj bi se router lahko ščasoma "zabasal", no logika bi bila, v kolikor priklopiš novega, bi moral vsaj nekaj časa delovati. No na moje presenečenje se router obnaša isto kot stari.

Se pravi pobere DNS-e gateway-e in podobno. Vse na prvi pogled deluje, samo do interneta ne morem.

Ima kdo sedaj kako idejo?

LP
Nevihta

Glede na vse napisano je problem v tvojih računalnikih in ne v ruterju.
Rekel si, da imaš AVG antivirus - je ta slučajno "network edition"?

Imaš mogoče še kakšen program za "varnost"?

Kako si povezan na ruter? Žično ali brezžično?

Probaj izklopit vse programe, v zvezi z varovanjem (AVG,...), mogoče pa poveže...

@JohanP:

Evo, sem probal se priklopi z računalnikom ki je z in brez AV programa.

Povezan sem tako žično kot brezžično pa še vedno nič.

No ko pa so zamenjali router z BUFFALO pa je zadeva takoj začela delovati. Kaj je torej sedaj, kako lahko novi router ne dela samo na mojem omrežju?

Kje je razlog?

LP
Nevihta

Belli ::

Živjo!

Mev sm enak problem pri točno tem routerju.Sam da se je men to naredilo po parih urah ali pa dneh!Druge računalnike v mreži sm vidu na net mi pa nikakor ni hotl it.

V nastavitvah routerja pod Network->WAN sem prestavil nastavitev iz Static IP v Dynamic IP.Od takrat naprej nimam več problemov!:))

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568040 (4869) c23po
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

372340656 (41112) ignats
»

težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6213504 (6243) AC_DC
»

Ženska za računalnikom, prosim za pomoč :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7819315 (17210) pobalinka2
»

Coyote Linux router problem

141605 (1342) janezl

Več podobnih tem