» »

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte

Jackass ::

Živjo!

Imam Linksys-ov usmerjevalnik in me zanima ali je možno odpreti določen port za celotno omrežje? Namreč osnovni porti npr. za elektronsko pošto in internet so odprti za celotno omrežje, jaz bi bi odprl še npr. port 60300. Problem je namreč v tem, da ima ta Linksys na voljo samo 10 meste za forwardiranje portov.:\
jAcKaSS

jan01 ::

Kater router(pa ne mislim firmo!

Jackass ::

Gre za Linksysov brezžični router WRT54GS s SpeedBoosterjem.:)
jAcKaSS

N-E-O ::

Imam težave pri odpiranju portov na routerju Buffalo whr-g54. V razdelku Network config/NAT dodam TCP/UDP port, ki ga želim odpreti in po potrditvi ni nobenega efekta. Port je še vedno zaprt.
Sicer pa uporabljam še Amisov SpeedTouch modem, kateri mi je prej, ko nisem imel router delal super (sploh ni bilo potrebno odpirat nobenih portov).
Follow the white rabbit.

N-E-O ::

Kaj noben ne bi vedel rešitve za moj problem? Da malo natančneje opišem...

V programu uTorrent imam spodaj narisan rumen trikotnik, kar pomeni da nekaj ni ok (glede portov). Ko sem uporabljal le Amisov router tega trikotnika ni bilo (bila je zelena puščica. Sedaj ko sem kupil brezžičen router Buffalo WHR-HP-G54 se mi pojavlja ta težava. V meniju od tega routerja sem odprl tcp/udp port, ki je omenjen v razdelku menija uTorrenta (options/preferences/connection).
Kaj še lahko storim, da bo stvar delala tako kot mora?

In pa hvala za morebitne odgovore.
Follow the white rabbit.

vegykralj ::

Lep pozdrav, nisem tako vešč kot vi zato bi rabil pomoč. Toda če mi lahko nekdo počasi in razločno pove. Pred kratkim sem iz telemacha prišel na siol. Ko sem bil na telemachu nisem s torrenti (utorrent) imel nikoli problema. Zmeraj sem imel zelen krogec. Sedal ko uporabljam siolov sagem fast 3344 imam probleme. Neki se mi sanja da moram odpreti porte, toda ne vem kako to naredit in kje, zato bi vas prosil da mi počasi razložite.
Verjamem da tudi vi nekoč niste imeli pojma. Hvala in LP

cvetkob ::

Kako bi odprl vse porte da bi lahko igrali igre preko neta ? (multiplayer, predvsem mislim Age Of Empires 2) Sprašujem pa zato, ker mi ne najde nobene igre v gamespayu! Sem pa že odpiro neke porte, ampak mi ni delovalo! Je možno odprti vse porte? Imam Router Asus RX041! Hvala

Tody ::

Postaviš ruter v DMZ :D

cvetkob ::

evo moj primer, jaz mam nastavleno tak !







Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

cvetkob ::

aja naj povem, da igra ne gre :D

cvetkob ::

Kaj nihče neve?

cvetkob ::

Vidim da tistega nihče neve :D No vprašal pa bi naslednje še, kako odprti vrata na emuli. Ker v ruteri mam vpisano vrata, ko pa grem testirat v emuli, mi napiše TCP test failed! UDP test will not be performed. pa ful počase dol vlači! Hvala

imagodei ::

Hja, jaz imam podoben primer v drugi temi, pa tudi nisem dobil nobenega odgovora. Slo-tech je očitno postal zbirališče filozofov, na eno malo bolj zahtevno TCP/IP related temo pa noben ne zna odgovorit.

Sej ne, da bi imel kaj proti težkim debatam. Je pa človek kar malo razočaran, ker na slo-TECHu ne dobi TECH odgovora.
- Hoc est qui sumus -

Tody ::

Jah, mogoče bi morala sama se kaj pomatrat :) Ker lahko da vam blokira že ISP pa nimata tukaj potem kaj več praskat... lahko se igrata z nastavitvami, mogoče sta sploh narobe nastavila :)recimor mapinge maš sigurno narobe naštimane, ker grem stavit glavo da nimaš 10 mašin ki bi imela 3,4,5,6 IP na konc.

Tko da bo treba malce prebrat kako je IP adressa sestavljena, kaj je IP CONFIG in mogoče celo prebrat prvi post (vem nesramen sem).

Tko da filozofi mogoče smo ampak lenuhom pač ne pomagamo radi :)

imagodei ::

Tody,

mogoče bi bilo fino, če bi vedel, komu odgovarjaš. Sam se poklicno ukvarjam s sistemsko administracijo, o TCP/IP protokolu vem bistveno več, kot povprečen diplomant FRI-ja in definitivno vem, kaj je ip adresa in kaj je ipconfig. Poleg tega, da sem imel doma že dva kolega, ki sta še dosti večja znalca, kot jaz, sem na internetu porabil že krepko več kot 2 dni NETO časa za iskanje rešitve.

Tako da, ko govoriš o lenobi, govori zase.
- Hoc est qui sumus -

Tody ::

Govoril sem o cvetkoB, ki je 100% nastavil napačni IP. Zdej če si ga nastavil tudi ti, ki imaš podobno napako mislim potem si 2 leti zapravil zamanj.

OmegaBlue ::

Oh ja. cvetkob nevem kaj ga serješ s port mapingi in trigger porti. Za muli igrice in ostalo sranje vnsi stvari pod virtual server. In zakaj daješ stvari v DMZ? Daj povej kolko računalnikov imaš doma ;)

P.S.
imagodei daj povezavo do teme.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

- Hoc est qui sumus -

cvetkob ::

Tu imam dva računalnika. Nevem odprti portov, enostavno nevem ali pa mi vse skupaj ne deluje! Rad bi odprjo vse porte če se le da! Sem naredil enako kot piše na prvi strani in ne gre, oz ko dam v Emuli test ports se še skos napiše da niso odprti!

Zanima me tudi, če lahko (doma, kjer imamo D-links (brežični ruter)) naredim tako, da bi imel printer vklopleni v namizni računalnik in bi lahko printo preko njega? Problem je v tem, da ima namizni računalnik XP prenosni pa Visto.

Pri punci sem to že naštimo, samo tukaj imata oba računalnika XPje in ruter je preko kabla!

Boljše?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cvetkob ()

OmegaBlue ::

V slovenščini?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

xpuntar ::

Ker še čakam na nov router me zanima kako sploh usposobit forwardanje portov na Sagem Fast 3344? Probam vse mogoče, pa ne in ne "potegne skozi";(

cvetkob ::

Mi sedaj keri prosim razloži, zgoraj opisani problem? Naj povem še to, da bi rad, da bi mi mula vredu delala? Ki pa mi ne dela! Prebral vse poste in nimam pojma kako nastavti, da bi prav delala tudi Mula!

Igrice igramo preko hamacija! :D

Eden mi je reko, da bi igral! Zato, mi prosim naj pošle ZS !

imagodei ::

BTW, a ti najprej napišeš besedilo, potem pa malo na random postaviš nekaj vejic po tem besedilu? Kakor kocka pokaže?
- Hoc est qui sumus -

Tilen ::

Tutorial kako odpreti porte za [ v tem primeru eMule] na SpeedTouch modemih/routerjih. V kolikor je ponudnik Amis, potem je IP modema/routerja 192.168.1.254 oziroma enak privzetemu prehodu [default gateway].
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

dragan61 ::

Pozdravljeni, vceraj sem kupil Asus roter RX3031, in sem opravil tisti hitrieasy setup, in sem vklopil v roter pod WAN- kabel med modemo SpeedTouch in roterjo, in pod lan 1 sestrin računalnik ter lan 2 kabel za AMIS televizijo, internet vse dela normalno in kar naenkrat mi ne gre brskat po netu in cez par sekund mi internet diskonetka, in potem more dat na local network repair da mi vse normalno dela za par minut potem pa spet vse itsto znova, zato bi vas prašal, če kdo ve kaj bi lahko bilo narobe ?

imott3791 ::

V Lastnostih Mojega Computra nimam nastavitve REMOTE DESKTOP. Kje se je zgubil oz ali je to kaka čudna inštalacija XPjev?
Namreč hočem vzpostavit povezavo (remote desktop) z VNC med dvema PCjema preko ruterja pa mi ne rata. Kako vidm kateri port rabi kateri PC?
Najboljša ženska je Miki Miška, ko se je naveličaš ugasneš risanko.

Zgodovina sprememb…

SebiR ::

Videl sem že stran na forumu ki kaže kako nastaviti porte na tem rutarju!
v tem primeru vse lepo piše kaj je treba storit ampak nikjer nisem zasledil da bi pisalo kje dobiti PRIVATE PORT IN PUBLIC PORT ki zahteva da ga vnesem!
Prosil bi za pomoč glede teh nastavitev! Imam prikloplena dva računalnika (osebni z XP in prenosni z Visto)

Prav bi mi prišla vsaka pomoč!

hvala!

MODEL RUTARJA JE: CONCEPTRONIC C54BRS4A

OmegaBlue ::

Private port je tisti ki je odprt na tvojem računalniku, torej tisti ki si ga nastavil v programu. Public pa je tisti port, ki je potem viden zunanjemu svetu preko routerja. Načeloma nastaviš private in public porta enako, in usmeriš na lokalni ip svojega računalnika.


Številko v "Port used for incoming connections:" prepiši v private in public okence.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

SebiR ::

Porte sem vpisal in nastavil tako kot si rekel in ko dam preverjanje napiše OK,
amapk še vedno nič ne vleče pa sem poskusil s parimi torenti....

SebiR ::

no zdaj spet nč ne dela .......jaz ne vem več kaj je narobe pa nč spreminju!!!
j... ga! :)

tt2 ::

Imam doma postavljeno brezžično omrežje in ne znam kako naj odprem port za dc++. sem že iskal po googlu ampak tisto kar sem našel mi ni kaj koristilo oziroma nisem razumel ravno kako. fora je v tem, da mi je omrežje postavil prijtelj, ker se sam ne razumem na te stvari najbolje, tako da bi bil vesel vsake pomoči. ruter pa je D-Link DI-524 :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tt2 ()

OmegaBlue ::

V to temo sem te poslal da si PREBEREŠ prvi post.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

tt2 ::

Hehe, sem opazil ;)

tt2 ::

ampak vseeno nisem uspel nastaviti, da bi mi dc++ deloval, a morda im kdo doma d-link di-524 ruter ali kaj podobnega in mi lahko pove natanko kako moram narediti. fora je tudi v tem, da v tem nisem ravno nek ekspert tako, da bom vesel vsake pomoči.

20sdfj093f ::

Pozdravljeni,

router LevelOne FBR-1418TX bi rad prepričal, da skoz spusti TV stream, ki je multicast. Port je pravilno sforwardiran.

Router sicer podpira UDP, vendar če pravilno razumem, je UDP protokol lahko tako unicast kot multicast? In torej ni nujno, da moj router podpira multicast, pa čeprav podpira UDP?

LPd

Zgodovina sprememb…

dzuks ::

Oj, imam eno vprašanje, ki se malo odmika od teme. Zanima me kaj pomeni če je v opisu router-ja navedeno da ima dostopno točko "access point"?

mailer ::

Rabim odpret porte za eMule. TCP sem odprl in se uspešno poveže medtem ko mi UDP ne poveže in tudi test UDP povezave ne uspe. Kaj moram gledati in katere porte odpreti da mi bo tudi to delovalo. Ponudnik je pa Tuš, modem pa Vigor 2700. Gledal sem na porte strežnikov 4242, 4661,...

M-XXXX ::

To je vedno potrebno za vsak PC posebaj nastavljati porte? (ker zdaj morma imeti na 122, če hočem da mi dela na serverju...)



Obstaja varijanta, da bi na vseh PC-jih, ki se povezujejo preko ruterja odprl te porte?

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tilen ()

Tody ::

ja rečeš da je ruter DMZ in potem ti vse gre :D

Spock83 ::

Vse imate lepo opisano na strani http://portforward.com/routers.htm

CWIZO ::

Že dolgo časa se zajebavam, da bi odprl port za uTorrent pa mi nikakor rata.
Scenarij je tak: internet imam pri siolu in imam njihov "SAGEM F@st™3344" ruter (192.168.2.1), nanj je priklopljen "TP-link TL-R460" ruter (192.168.1.1), na katerega so potem priklopljeni računalniki.
No na TP-Linka imam priklopljen tudi wireless ruter "Linksys WRT54GL" (192.168.1.33), na katerega sem preko wirelessa "priklopljen" z leptopom (192.168.1.101) na katerega bi rad preusmeril nek port za uTorrent.
In nikakor zadeva ne deluje. Sem probal na siolovem ruterju direkt na moj IP forwarderat pa ne dela, sem probal iz siolovega forwarderat na linksysa pa od tam na moj IP pa ne dela.
Sem pa tut ugotovu da ko na siolovem ruterju vpišem nov lan server in potem ruter restartam, ta zapis magično izgine.

Se komu sanja kako naj rešim to?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

toxius ::

Kaj noben ne bi vedel rešitve za moj problem? Da malo natančneje opišem...

V programu uTorrent imam spodaj narisan rumen trikotnik, kar pomeni da nekaj ni ok (glede portov). Ko sem uporabljal le Amisov router tega trikotnika ni bilo (bila je zelena puščica. Sedaj ko sem kupil brezžičen router Buffalo WHR-HP-G54 se mi pojavlja ta težava. V meniju od tega routerja sem odprl tcp/udp port, ki je omenjen v razdelku menija uTorrenta (options/preferences/connection).
Kaj še lahko storim, da bo stvar delala tako kot mora?

In pa hvala za morebitne odgovore.


pri port forwardingu je pomembno sledeče, da na ta port vežeš pravi protokol. Ponekod je tudi potrebno vezat na nek IP, ki je statično nastavljen na strojni oporemi... Se pravi poskusi tako, da določiš statični IP naslov mrežni kartici, poleg tega tudi vpiši DNSje in na router in na mrežno, pa tudi preveri požarni zid na PCju...

toxius ::

Že dolgo časa se zajebavam, da bi odprl port za uTorrent pa mi nikakor rata.
Scenarij je tak: internet imam pri siolu in imam njihov "SAGEM F@st™3344" ruter (192.168.2.1), nanj je priklopljen "TP-link TL-R460" ruter (192.168.1.1), na katerega so potem priklopljeni računalniki.
No na TP-Linka imam priklopljen tudi wireless ruter "Linksys WRT54GL" (192.168.1.33), na katerega sem preko wirelessa "priklopljen" z leptopom (192.168.1.101) na katerega bi rad preusmeril nek port za uTorrent.
In nikakor zadeva ne deluje. Sem probal na siolovem ruterju direkt na moj IP forwarderat pa ne dela, sem probal iz siolovega forwarderat na linksysa pa od tam na moj IP pa ne dela.
Sem pa tut ugotovu da ko na siolovem ruterju vpišem nov lan server in potem ruter restartam, ta zapis magično izgine.

Se komu sanja kako naj rešim to?


tvoj port forwarding se mora začeti najprej na modemu, ki točno določen port forwardira na točno določen IP tvojga routerja, nato prvi router mora port forwardirat prek točno definiranega IPja do naslednjega routerja...

robotek87 ::

Jaz imam pa problem s tem, da ce forwardam porte (npr. za emule oz. utorrent) vse ostalo neha delovati oziroma deluje zlo zlo pocasi (torej ce imam potem vkljopljen utorrent ne morem brskati po interntu).

Porti so nad 50000, preusmerjen samo TCP..

Router pa je WRT54GL z DD-WRT.

Hvala.

Jernej88_ ::

Tu imam dva računalnika. Nevem odprti portov, enostavno nevem ali pa mi vse skupaj ne deluje! Rad bi odprjo vse porte če se le da! Sem naredil enako kot piše na prvi strani in ne gre, oz ko dam v Emuli test ports se še skos napiše da niso odprti!

Zanima me tudi, če lahko (doma, kjer imamo D-links (brežični ruter)) naredim tako, da bi imel printer vklopleni v namizni računalnik in bi lahko printo preko njega? Problem je v tem, da ima namizni računalnik XP prenosni pa Visto.

Pri punci sem to že naštimo, samo tukaj imata oba računalnika XPje in ruter je preko kabla!

Boljše?


Namesti eno Linux distribucijo pa bo vse delovalo ;)
No more Slovenia!

JacqueS ::

Pozdravljeni.

Imam vprašanje glede odpiranja portov pri postavitvi FTP strežnika.

V lokalnem omrežju imam 5 računalnikov, ki so preko routerja povezani v svetovni splet. Enega sem določil za FTP strežnik, nastavil sem mu statični IP, naložil Filezillo. Lokalno sem lahko dostopal do strežnika.

Ker sem želim, da do njega lahko dostopa še peščica ljudi, sem na routerju (netgear) odprl port 21, vsaj takšna navodila sem razbral iz googla in co. Tudi firewall na ftp strežiknu sem nastavil.

Situacija:
- iz vseh 4 računalnikov lahko dostopam do strežnika
- zunaj omrežja imam dostop še vedno nemogoč

Poznate mogoče kakšno finto oz. nasvet.

Hvala za odgovor, lp, j

Tody ::

kako pa dostopaš do strežnika ? Za odzunaj moreš vzeti zunanji IP in dodati :21

torej nekaj takega kot ftp://209.85.171.100:21

JacqueS ::

kako pa dostopaš do strežnika ? Za odzunaj moreš vzeti zunanji IP in dodati :21

torej nekaj takega kot ftp://209.85.171.100:21



UREJENO....hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JacqueS ()

letmein ::

Predkratkim sem nabavil Linksysev WRT160NL in vse lepo priklopil itd in dela vse tako kot mora razen T-2 tv mi nedela več na računalniku(drugače dela če ga priklopim direktno na t-2 modem). Torej zanima ker/kere porte morem odpreti da bo t-2 tv spet delal na računalniku.

Lp

Tilen ::

Allow multicast from broadband network.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1767547227 (621) d4vid
»

port forwarding dynamic IP

Oddelek: Omrežja in internet
136417 (5512) steev
»

VPN za routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
263997 (3325) trnvpeti
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951104 (22854) simone
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32963400 (27095) JoskoMacher

Več podobnih tem