» »

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte

Echbart ::

Imam Linksys WRT54G2 ruter, na katerem sem nastavil da so nekateri porti forwardirani, vendar mi portchecker javlja da je udp uredu, tcp pa ni. Imam nastavljen statični IP, vse sem naredil tako kot piše v manualu na strani portforward pa še vedno ne deluje.

Vse skupaj je povezano da mam T-2 isdn modem na katerega mam navezanega ruter in preko brezžične povezave povezan računalnik.

Nasvet?

Kdorkoli?

Kdorkoli?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Echbart ()

tristan ::

Hei,

Jaz enostavno ne morem priti na router.. imam dial-up povezavo.. Degault gateway je 192.168.2.1.. Napišem not.. pa se mi nič ne odpre pokaže mi samo Error Connection closed by remote server(to je v operi)
v IE pa mi piše: Cannot display web page.
Imam to novo SiOL-ovo škatlo... dinamičen ip.... Drugo pa nevem.. Prosim za pomoč
Tristan

slonec ::

Zdravo, mam problem ko hocem povezat xbox360 z internetom preko kabla. Na routerju mam zadaj 4 porte. 3 porti delajo, 4 na katerem hocem imeti povezan xbox ne dela.



HELP

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

KoMar- ::

Ko prosiš za pomoč, je lepo, če daš čim več podatkov, za začetek model routerja. Pa na sliki govori o nekem statičnem IPju, kar ni prava izbira, če imaš router (izbrati moraš, da imaš dinamičen IP).

tristan ::

umm..
ali pa na routero je port naštiman na VIDEO ne na DATA? to bi mogoče blo krivo.
Tristan

zagi123 ::

Na wrt54gl sem naložil tomato FW, trenutno je vse na default (razen gesla)...je treba naštelati karkoli ali so sedaj vse mašine zaščitene pred vdori in port scani itd.? Ali bi bilo priporočljivo namestiti FWje na mašine?(prej sem imel comodo FW, razen brezveznega teženja ni rabil narediti nič)
Sem pa ravnokar probal polno teh firewall testov in je bil pri vseh rezultat "perfect"- vsi porti so stealth...

đejkob ::

mi ker prosim pove kako narediti svojoo temo

Gapi ::

Hotavlje88: Klikneš forum na levi strani Poiščeš primeren oddelek ga kilkneš in desno zgoraj imaš nova tema.


Moderator: pobriš moj odgovor ko se ti zdi da je pravi cajt za to.
No person is rich enough,to buy back his past.

RazzorX ::

Ok, že cel večer se je**m s tem Amis-ovim modemom/routerjem. Pod nobenim pogojem ne morem odpreti porta, da bi bil viden. Vse je nastavljeno tako kot mora, tudi FW izklopljen itd. pa nikakor noče zadeva delovat.

Model: Thomson SpeedTouch 706

Kakšna ideja?

Rešeno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RazzorX ()

malamaja ::

Pozdravljeni mene pa zanima kateri internet oz ip ima teleing statičen ali dinamičen. Ko priŽgem računalnik se vedno pokaŽe ista ip Št Že od prvega priklopa ali lahko pride do zamenjave ip Št in kako? Na teleingu so mi rekli da se vedno spreminja moja ip Št. Ko preverjam mojo ip Št na domačem računalniku je vedno ista in na teleingu ko sem bila od decembra in do danes se vedno pokaŽe moja ista ip Št. Ali se lahko v kratkem času v roku 14 dneh dodeli moja ip Št drugemu uporabniku in po 14 dneh spet priklopijo nazaj na mojo omreŽje imela sem primer da je moja ip Št bila 14 dni dodeljena drugemu uporabniku nato so spet priklopili nazaj na moje omreŽje in to brez moje vednosti hvala na odgovoru

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Tilen ()

Tody ::

A tipko za capslock so ti tud skril? IP ni tvoja lastnina in teleing ti lahko da kakršnikoli IP hočeš. Še manj rabijo spraševat, če ti ga lahko zamenjajo (če seveda nimaš storitve za statičen IP). Velika vrjetnost je pa da si gledala svoj notranji IP :)

malamaja ::

Glej jaz sem se prijavila za priklop interneta teleing mi je dodelim moj ip št katera je od začetka mojega prikloma in do sedaj ista št
na teleingu in na mojem računalniku je vedno ista št kliknem na kakŠen je moj ip in mi vedno pokaŽe istega
. Kakšen je in kako se gleda moj notranji ip? Prosim za razlago hvala in lp

Zgodovina sprememb…

IceBoX ::

Ne vem zakaj te zanima ali imaš statičen ali dinamični IP, ampak vseeno. Računalniki v tvojem domačem omrežju imajo IP, ki se ne routa v internet (notranji IP), ti pa imaš seveda tudi zunanji IP. Če imaš dinamičen IP, se ti zunanji IP (recimo ob prekinitvi napajanja modema) spremeni! Za zunanji IP lahko pogledaš po googlu (what's my ip) in ti bo izpisalo zunanji IP. Za notranji pa je najlažje če odpreš cmd in vpišeš "ipconfig -all" brez narekovajev. Nato poglej za IPV4 Address oz IPV4 naslov. To je tvoj notranji IP.
Huh...

prox ::

Zdravo, imam problem v dijaškem domu.
Problem je tak:
Mi imamo brezžični eduroam v dijaškem, in neprestano povezava prekinja, dela in nedela!(ko ga rabiš ne dela ali pa je počasen, očitno vsi neprestano prenašajo datoteke in visijo na FB in youtube.):S
No vglavnem, Naš vzgojitelj v dijaškem ima na računalniku statični IP naslov preko kabla(ima +20mb linijo, gor pa ne dela čisto nič, razen en program za evidenco v dijaškem in malo brska po netu). Dovolil mi je da gor na kabel priključim router, katerega sem potem skonfiguriral in mu vnesel tisti IP naslov ki ga je imel prej vzgojitelj v računalniku. Tako je delal internet vsem, tudi meni preko brezžičnega omrežja in preko kabla iz routerja. Na žalost pa vzgojitlu ni delal tisti njegov program, za evidenco, in potem sem mogel to povezavo in router odstranit in naredit tako kot je bilo prej.

Zaj bi rad še 1x probal gor dat router, zanima me pa, kako bi lahko nastavil, da bi vzgojitlu ta program nekak delovav? Bi moral program dodati pod izjeme v WIN firewallu?kako? nevem, nimam več idej.
Probal sem na router nastavit IP od računalnika in sem na računalniku vpisav isti IP (IP-ji so določeni in baje omejeni) a potem je bil problem da je prišlo do spora v IP naslovih. Potem sem z vzgojitlovega računalnika izbrisav omrežne nastavitve dal tako da se avtomatsko dodeli IP naslov od routerja na računalnik, internet je delal, program pa spet ne. Želim samo da dela internet, in da vzgojitlu deluje tisti nepotrebni program, ki so ga pred dvema letoma dodali.

Je še kakšna druga možnost da bi delil internet iz vzgojitlovega računalnika na router? Razmišljal sem da bi kupil USB mrežno kartico: http://www.dealextreme.com/p/usb-to-eth... in kabel iz tega potegnil na WAN priključek na routerju. Bi to delovalo? Problem bi bil, ker bi moral računalnik skos biti prižgan.

Upam da veste kaj mislim, in da mi lahko kdo pomaga. HELP!
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: prox ()

Spajky ::

Najprej podaj podatke o PC vzgojiteljevem original IP : local IP in gateway in ali ima naštimano, da mu omrežni DHCP njegove linije dodeli IP-je ali je to statični IP njegovega priključka.

Verjetno mu njegov program ne dela, ker za njegov komp nisi za njegov kritični program forvardiral porta (TCP/IP pravega, odkrit katerega rabi ta program) na ruterju ko si nastavil na novo i-Net zanj ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

prox ::

Zaj na pamet ne vem cifre, vem pa da ima statično dodeljeno in da ima vse ima izpolnjeno: IP, subnet mask, gateway, preffered DNS server, alternate DNS server. Kako pa bi izvedel kateri port uporablja tisti program?

Kupujem pa tudi nek poceni WLAN router z dobrimi nastavitvami pa z možnostjo nadgraditve z drugim FW-jem. Gledal sem tega, ker je poceni: KLIK.
Če pa ima kdo kakšnega doma, do 15€ lahko pove.
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

Spock83 ::

Na D-Link DIR-600 lahko naložiš DD-WRT (H/W: Bx revizije)

prox ::

ruter sem naročil. Zaj pa sem šel pogledat na vzgojitlov računalnik, kateri port uporablja ta aplikacija, ki jo ima za vodenje evidence dijakov. V task managerju sem pogledal, kateri proces uporablja ta program, in sem videl da je MSACCESS.EXE (torej program najbrž z podatkovno bazo v access-u?) in PID je bil 1772. Nato sem v cmd-ju vpisal ukaz netstat -a -n -p tcp -b. Tam nisem nikjer našel tega procesa MSACCESS.EXE. Primerjav sem tudi PID-e, a se noben ni ujemal. Kako naj ugotovim kateri port uporablja ta program, da bi ga lahko forwardal na routerju? Računalnik ima še nek deljen omrežni pogon, kjer so podatki. Kako bi ta pogon spravil preko roterja, da bi vzgojitelj lahko še vedno dostopal do njega in uporabljal program?
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

Spock83 ::

Najbolje da naložiš še kakšen sotwerski firewall npr. Comodo in tako pogledaš. Vsaj mislim, da bi tako moral odkriti...

prox ::

Eto mi je uspelo :)!!!Ni blo treba portov forwardat.
 :D:D

:D:D

>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

jazbar ::

Mam T-2 paket T4 (100/10 Mb/s)
Na Linksysu WRT54GL imam nastavljeno PPPOE in fizični bridge s kablom na WAN-port in Port-4, Povezava routerja na T-2 modem pa gre iz Port-1. S tako nastavitvijo imam po Speedtestu prenos 94/10 Mb/s kar je v redu. Sedaj so mi začeli težiti na T-2, da moram router priklopiti na WAN-port (brez bridga) ampak ko to naredim mi Download pade na 10 MB/s.

Pravijo da ih motita 2 interna IP od routerja, češ da so lahko samo 3 zunanji uporabniki priključeni direktno na njihov modem. Npr. 2 računalnika in 1 router. Kar je moj primer. (TVji in telefoni se ne štejejo kot zunanji uporabniki)

Jaz mislim, da jih moti to da sem izkoristil pogodbeni download 100 Mb/s, ker če bi vsi to delali bi morali več vlagati v opremo, tako pa nas nategujejo z manjšim prenosom.

Ali ima kdo kakšno idejo kako nastaviti router da bo volk sit in koza cela. Torej iz T-2 modema kabel na WAN-port routerja in prenos 100/10 MB/s.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jazbar ()

OmegaBlue ::

Ne gre se za nategovanje, pač pa je problem tvoja idiotska vezava omrežja. T-2 ne uporablja pppoe in glede na tvoje pisanje si naredil lepo zanko, jaz bi te izklopil. Bodi vesel da so te poklicali in obvestili da imaš narobe zvezano.

Drugače pa 54GL ni zmožen usmerjati več kot 50-60Mbit (pa še to z 3rd party firmware), boš rabil boljši router .
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

luke46 ::

Kupil sem IP kamero, sedaj bi rad remote access. Imam pa Siolov modem Sagem F@st 3344 in nanj priklopljen router Linksys WRT120N. Na router imam priklopljeno kamero in prenosnik. Na siolovem modemu sem preusmeril na linksysa in tam na kamero, vendar ko vtipkam zunanji ip 86.61.xx.xx:2000 mi strani ne odpre. Če vtipkam brez :2000 pridem v Sagema. Kaj se storil narobe?

luuxiii ::

Pozdravljeni,
danes klical na siol zaradi portov. Z operaterjem sva bila na zvezi več kot 1 uro, nakoncu mi je zatrdil, da siolov modem ne more prenašat takih obremenitev( za domač server) in da npr. iz mobilnega telefona (preko mobilnega omrežja)ne morem dostopat do lokalnih naprav. istočasno mi je trdil, da je kriv moj server (imam najnovejši freenas). čisto me je zmešal in sploh nevem na koba bi se ubrnil 8-O
imam host pri no-ip
siol modem : Sinope568+R2

lepo prosim za pomoč

LP, Luka :)

4kik4 ::

server res nič tko ne obremenjuje modema, da bi bilo lahko kaj preveč; a s telefonom do samega modema prideš? Se lahko povežeš na wifi? Ali sploh ne?

luuxiii ::

4kik4 je izjavil:

server res nič tko ne obremenjuje modema, da bi bilo lahko kaj preveč; a s telefonom do samega modema prideš? Se lahko povežeš na wifi? Ali sploh ne?


mislim da je potrebno tole omenit -->na wifi se nemore povezati nobena naprava ne preko gesla ne preko MAC naslova, če je v načinu WPA2, pri WPA teh teav ni - dela normalno)
kot da je modem delno crknil
ja ko dostopam preko telefona me vrže na login screen on modema
 login screen

login screen


pol vpišeš not za username user za geslo pa user pa me vrže v modem

4kik4 ::

lahko da tvoje naprave ali ne podpirajo wpa2 ali pa je kakšna nekompatibilna stvar (težave z wpa2 so dosti pogoste na teh modemih, se mi zdi, pa nevem, ali zaradi naprav ali samega modema ;))
če prideš do modema, ne bi smelo biti težav z dostopom do drugih naprav, seveda če imajo med sabo sploh možnost, da se povežejo, lahko pa da si boš moral odpreti kakšen port ali kaj podobnega, oz še kaj nastavit na napravi sami, pa seveda se pol povezat na IP od naprave, nevem točno, kaj bi rad povezal med sabo, pa s telefoni nimam veliko izkušenj :)

luuxiii ::

4kik4 je izjavil:

lahko da tvoje naprave ali ne podpirajo wpa2 ali pa je kakšna nekompatibilna stvar (težave z wpa2 so dosti pogoste na teh modemih, se mi zdi, pa nevem, ali zaradi naprav ali samega modema ;))
če prideš do modema, ne bi smelo biti težav z dostopom do drugih naprav, seveda če imajo med sabo sploh možnost, da se povežejo, lahko pa da si boš moral odpreti kakšen port ali kaj podobnega, oz še kaj nastavit na napravi sami, pa seveda se pol povezat na IP od naprave, nevem točno, kaj bi rad povezal med sabo, pa s telefoni nimam veliko izkušenj :)



ne z WPA2 je prej vse delal, nekekga jutra pa se nism mogu vec gor povezat z nicemer.
rad bi dostopal naprimer z (telefonom ali za računalnikom od sosedov iz šole iz službe...) do serverja na katerem bodo podatki ampak za prvo pač sprobujem z navadnim hhttp-jem potem ko bo to delovalo bom odpru ostale porte za sftp in ostalo
forwardu sm porte kot je vidnona priloženi sliki

4kik4 ::

aha, offtopic sicer ampak za server pomoje rabiš sam tcp, ne udp (jaz imam samo tcp in dela normalno). Pokliči jih še 1x, naj ti naredijo erase flash modema, sicer boš potem moral še 1x nastavit, ampak lahko, da bo pomagalo. Če ne bo, jim teži za menjavo modema, pač ko si na liniji, se poskusi gor povezat z dvema rač. in telefonom, če pač ne bo šlo, bodo morali preveriti oz zamenjati modem, sploh glede na to, da je prej delalo, lahko pa da se boš moral malo pregovarjati ;)

NeMeTko ::

Seveda lahko server obremenjuje modem, vendar se to potem pokaže tako, da ne dosežeš pričakovanih oz. željenih hitrosti prenosa, ko je ta preobremenjen. Takrat lahko tudi kakšna druga funkcija modema začne delovati z 'polžjo hitrostjo', nebi pa smelo nič 'odpovedati'. Seveda pa so možne tudi izjeme zaradi bugov.

Glede na to, da očitno še nič nimaš povezano (in posledično ni prometa), tudi ni možno govoriti o neki preobremenjenosti.

Glavna težava pri tebi je v dokaj nejasni definiciji pojmov. Če si potem naletel še na nekega vajenčka tam na siolovi podpori, pa je bila zmešnjava najbrž popolna.

Svetujem ti, da se lotiš reševanja problemov po vrsti, ne pa vseh na enkrat, saj tako povečaš možnost, da se te narobe razume, sam si pa potem odgovore narobe interpretiraš.

Nazaj na začetek - imaš adsl in modem/router Sinope, nanj pa navešen nek računalnik, ki naj bi bil preko interneta dostopen na določenih portih. Da moraš nekako forwardirati porte, si očitno že razumel, ti pa to očitno nekako ne uspeva. Lahko da se ti zadeva podre že samo zato, ker tvoj NAS nima fiksne IP adrese, ....(ja, tudi na to nekateri pozabijo!).
Tista slika s 'Server' in 'Misko' ne pove kaj dosti o celi zgodbi, ki je dosti širša - tu se pa ne vidi, kaj si pod ta dva imena nastavil. Definitivno za http pa ne potrebuješ UDP port 80 odpirati in preusmerjati. Bo TCP port 80 povsem zadoščal.

Ali boš lahko dostopal iz šole ali službe, do svojega strežnika nima veze z WPA2, zato ne mešaj tega v isti stavek.
Je pa zanimivo, da je stvar kar enega dne prenehala delovati, medtem ko WPA pa še kar deluje - v slučaju okvare bi pričakoval, da oboje odpove (pa še kaj drugega poleg).

Morda je res kaj narobe s tvojim routerjem, pa bi mu pomagal kakšen firmware refresh, vendar nimam pojma, kako ima to SIOL urejeno (nisem njihova stranka). Mogoče bi se moral 'obesiti' na ta problem in poskusiti najprej tega rešiti. V primeru, da se gre dejansko za kakšno okvaro, ti to lahko povzroča tudi težave pri port forwardingu.
Ne vem, ali SIOL zamenja okvarjene routerje ali ga imaš še v garanciji, ali kako to pri njih laufa. Vsekakor spravi ga v red, da bo delovalo tisto, kar si preverjeno že imel delujoče (WPA2) in potem od tam naprej raziskuj, kako je z ostalimi zadevami.

4kik4 ::

Točno, pozabila na IP static/dynamic ;)) drugače na siolu menjajo modeme, če dokažeš okvaro, brezplačno, in lahko da se je res delno okvaril. Na siol modemu glede port forwardinga razen tega, kar je nastavil, niti ni drugih nastavitev, vsaj jaz nisem opazila.... forward tcp na 192. na port 80 in to je to. Sicer pa ja, najprej z operaterji sprobaj samo za wpa2, potem pa naprej, ker čim tam nekomu rečeš o port forwardingu, te bo samo preusmeril na navodila ;)

NeMeTko ::

Najbolj bedno je to, da ko pokličeš ke, jim moraš najprej 3x pojasnjevati, da si modem/router že 10x dal iz elektrike, da lahko to poglavje preskočijo.....

Drugače pa se drži načela, da tiste vajence tam nikoli ne obremenjuj z več kot enim problemom, ker zna biti že ta prevelik za njih.

luuxiii ::

takole da razjasnim zgodbo
imam 2 problema
1. wifi ni deloval
2. rad bi imel server (NAS) a mi ne uspe skonfigurirati povezave

Problem 1.
wifi mi je takorekoč nehal delovati čez noč. Nastavil sem ga na geslo kot na Mac naslove, in je delovalo mislim da okoli dve leti in pol. Sedaj pa sva skupaj z operaterjem ugotovila da
- če je enkripcija WPA2 in zaščita samo geslo, se na wifi ne morem povezat.
- če je enkripcija WPA2 in zaščita samo Mac naslov, se na wifi ne morem povezat.
- če je enkripcija WPA2 in zaščita geslo in Mac naslov, se na wifi prav tako ne morem povezat.
- če je enkripcija WPA, se na wifi lahko poveže

Problem 2.
imam linux FreeNAS distribucijo na računalniku. Ima statično določen IP, kot je videno na sliki (192.168.1.2). Če poskušam do njega dostopati iz lokalnega omrežja, mi v brskalniku odpre tole
 freeNAS login screen

freeNAS login screen


sedaj pa bi rad, da bi lahko dostopal do istega kar se vidi na sliki (interface), nprimer od sosedov (v glavnem iz svetovnega spleta).
Če imam prav, moram preusmerit porte (port forwarding). , glede na to da sem dostopal iz brskalnika, sklepam da je to port 80, ki sem ga odpru vidi se na sliki iz prejšnega posta).
Amapk problem je , da ko vpišem jo hostname v brskalnik (xxxxxxxx.no-ip.org) me vrže na login screen od modema (se tudi vidi v prejšnem postu- mobilni telefon).
če še moram podati kakšno informacijo ni problema.

v naprej se zahvaljujem za odgovore :)

LP, Luka

4kik4 ::

Saj pravim, najprej pokliči Siol, naj naredijo erase flash, če imaš možnost, se poskusi povezati z dvemna računalnikoma (na wpa2), če ne bo delalo, teži za menjavo modema. Če to ni predolgo časa nazaj, se na modemu v device info / DHCP vidi, kateremu macu so že bili dodeljeni IPji, tako da imaš dokaz, da je že delalo. Ko rešiš ta problem (predvsem da se zmanjša možnost težave zaradi okvare modema), se loti problema forvardiranja.

Problem 2.
imam linux FreeNAS distribucijo na računalniku. Ima statično določen IP, kot je videno na sliki (192.168.1.2). Če poskušam do njega dostopati iz lokalnega omrežja, mi v brskalniku odpre tole

to je samo notranji IP, statičen mora biti zunanji (preveri pri siolu), sicer se še vedno da narediti, vendar boš imel malo več dela, vendar še nikoli nisem konfigurirala dostopa, če imaš dinamičen IP, malo poguglaj, kako se to naredi (v primeru, da imaš res dinamičen IP, ali pa si naroči statičnega)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 4kik4 ()

NeMeTko ::

To, da dobiš vmesnik od Sinope je logično, saj ima svoj strežnik postavljen na tem portu.
Da se temu ogneš, mislim, da moraš zadevo s pomočjo helpdeska spraviti v bridge mode.

To bi ti lahko že na helpdesku povedali, ko si omenjal besedo 'lastni strežnik'.

Res pa je, da ne vem, ali sinope potem deluje zgolj še kot modem, ali še zmeraj lahko uporabljaš ostalo funkcionalnost routerja (ali potem moraš izza njega postaviti drug router, da te funkcije prevzame)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NeMeTko ()

4kik4 ::

Nevem kako točno dela FreeNAS, ker prvič slišim, če pa se do njega dostopa na podoben način, kot če želiš npr prikazati spletno stran, bi moral port forward zadostovati. Lahko pa seveda, da se motim, in da ima FreeNAS posebne zahteve, saj pravim, ne poznam.
Imam siol sinope r2, statičen IP, apachi strežnik, takole odprt port in nobenih drugih nastavitev na modemu in dela normalno

apache 80 80 TCP 80 80 192.168.1.2 ppp0.1

NeMeTko ::

Ponavadi pri port forwardingu narediš tudi spremembo porta. Ne morem reči, ali to podpira Sinope, ampak v načelu gre to tako, da v web browser vpišeš http://xxxxxxxx.no-ip.org:8080 v konfiguraciji port forwardinga pa določiš, da kar pride na port 8080, prevede na notranjo IP adreso 192.168.1.2 in port 80.

4kik4 ::

sinope dela potem kot ruter, sam nastavi na 8080

NeMeTko ::

Glede na to, da sta s supportom Siola ugotovila, da WPA2 nikakor ne deluje več - sta se kaj dogovorila za kakšen ukrep? Zamenjavo? Nadgradnjo? Najbrž nista rekla 'ma dobo, sej če dela samo WPA, bo tudi dobro'?

luuxiii ::

NeMeTko je izjavil:

Glede na to, da sta s supportom Siola ugotovila, da WPA2 nikakor ne deluje več - sta se kaj dogovorila za kakšen ukrep? Zamenjavo? Nadgradnjo? Najbrž nista rekla 'ma dobo, sej če dela samo WPA, bo tudi dobro'?


Ne nič nisva dorekla z svetovalcem. Pač ni delalo :S

NeMeTko ::

Hja, se ti ne zdi, da boš moral malo zaropotati?

4kik4 ::

Pokliči, razloži, da če je že delalo, bi moralo še naprej, naj uredijo. Saj pravim, včasih moraš malo "težiti". Ampak če imaš možnost priključit 2 brezžična rač. in noben ne dela na wpa2, potem ti bodo morali menjati. Ali se v DHCP še vidi tvoja mac adressa od laptopa? če se, mu najprej povej svoj mac, potem pa reči, naj še preveri, da se tudi vidi, da je bil že uspešno povezan z modemom....

luuxiii ::

evo klicu na siol in so mi obrazložili
nedelovanje WPA2 enkripcije ni razlog za menjavo modema

sedaj mi je predlagal, da uporabim WPA z geslom nad 10 mest
kaj pa sedaj ?

4kik4 je izjavil:

Pokliči, razloži, da če je že delalo, bi moralo še naprej, naj uredijo. Saj pravim, včasih moraš malo "težiti". Ampak če imaš možnost priključit 2 brezžična rač. in noben ne dela na wpa2, potem ti bodo morali menjati. Ali se v DHCP še vidi tvoja mac adressa od laptopa? če se, mu najprej povej svoj mac, potem pa reči, naj še preveri, da se tudi vidi, da je bil že uspešno povezan z modemom....


ja v DHCP-ju se vidijo še vsi MAC naslovi

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luuxiii ()

4kik4 ::

neeee ne se jim pustit xD je razlog ja.... za menjavo... a to ti skoz istega dobivaš?? če ne gre drugače, začni ful zakomplicirano govort, da te veže naprej, mogoče bojo tm kj bolj razumevajoči, da se zmenit, teži naprej xD

luuxiii ::

mimogrede hostna no-ip.org sem skonfiguriral na "port 80 redirect" in pustil privzet port 8080 tako je sedaj xxxx.no-ip.org:8080

zj če prav razumem? bo tale slika povedala če delam prav al ne
konfiguracija povračanja portov na modemu
 port forwarding na siol modemu

port forwarding na siol modemu



4kik4 je izjavil:

neeee ne se jim pustit xD je razlog ja.... za menjavo... a to ti skoz istega dobivaš?? če ne gre drugače, začni ful zakomplicirano govort, da te veže naprej, mogoče bojo tm kj bolj razumevajoči, da se zmenit, teži naprej xD



ja dans sm že 3 klicu ja
Upam da ni isti :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luuxiii ()

4kik4 ::

res nevem ali je treba komplicirat z redirecti, imam vse nastavljeno na 80 in dela, če dela na isti način kot http server, teh redirectov ne rabiš.
Sicer pa sem že dalj časa nazaj delala na siolu, in se je dalo vedno zmenit za menjavo, čeprav je kdo moral res malo bolj težiti, da je dobil nov modem. Lahko pa da imajo v duhu recesije drugačna navodila in res striktno ne menjajo... ampak vseeno bi se pomoje moralo dati zmenit

NeMeTko ::

@4kik4 - imaš ti svoj router v bridge mode? Si Web vmesnik za upravljanje routerja prestavila na drug port? Zakaj je pravzaprav web interface SPLOH dosegliv z WAN strani (za moje pojme nebi smel biti)?

@luuxiii - kako si pravzaprav preizkušal, če ti dela port forwarding? Upam, da ne kar z računalnika na notranjem omrežju?
Če hočeš preizkusiti, če dela, moraš to preizkusiti 'od vzunaj'. Ne vem pa, le ti ta Sinope omogoča, da se na njemu priklopiš kot 'zunanji uporabnik'(če ni v bridge mode). Po moje bi moral kolega prositi,da stvar preizkusi zate, ali pa se preko mobitela povezati na net in preko mobitelovega omrežja poskusiti dostopati svojemu strežniku.

luuxiii ::

NeMeTko je izjavil:

@4kik4 - imaš ti svoj router v bridge mode? Si Web vmesnik za upravljanje routerja prestavila na drug port? Zakaj je pravzaprav web interface SPLOH dosegliv z WAN strani (za moje pojme nebi smel biti)?

@luuxiii - kako si pravzaprav preizkušal, če ti dela port forwarding? Upam, da ne kar z računalnika na notranjem omrežju?
Če hočeš preizkusiti, če dela, moraš to preizkusiti 'od vzunaj'. Ne vem pa, le ti ta Sinope omogoča, da se na njemu priklopiš kot 'zunanji uporabnik'(če ni v bridge mode). Po moje bi moral kolega prositi,da stvar preizkusi zate, ali pa se preko mobitela povezati na net in preko mobitelovega omrežja poskusiti dostopati svojemu strežniku.


ne poizkušam z telefona preko mobilnega omrežja, kar se vidi na sliki
tole je pa rezultat k dam h naslovu še port 8080


kaj naj bi to pomenlo pa niam pojma :D

4kik4 ::

@NeMeTko
nevem, zakaj je dosegljiv od zunaj, načeloma ne bi smel biti, lahko da ima pod advanced setup / security / remote access nastavljeno, da je dovoljen, vendar se mi zdi, da nekaj časa nazaj to tako ali tako sploh ni delalo

nimam svojega ruterja, samo siol r2 modem kot ruter, in nastavljeno izključno port forward na port 80 na svoj ip, obvoz na 8080 pa modem nastavi sam, te pa še prej na to opozori, in meni dela bp, res pa je, da imam apachija

in statičen IP....

NeMeTko ::

Poskusi namesto tistega no-ip naslova direktno preko zunanje IP adrese tvojega routerja, da izključiš morebitno napačno konfiguracijo tistega no-ip servisa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1767547082 (476) d4vid
»

port forwarding dynamic IP

Oddelek: Omrežja in internet
136414 (5509) steev
»

VPN za routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
263994 (3322) trnvpeti
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951088 (22838) simone
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32963388 (27083) JoskoMacher

Več podobnih tem