» »

Wake-ON-LAN (WOL) - tezave

Wake-ON-LAN (WOL) - tezave

Buggy ::

Pozdravljeni,

Sem ze pri koncu z variantami in z zivci, zato prosim ce mi lahko kdo pomaga z mojim problemom.
Sagem modem (192.168.2.1) imam skonfiguriran kot router iz njega gre potem kabel na switch na katerega je priklopljen en racunalnik in iz tega switcha gre se en kabel na wireles router(192.168.2.2), ki pa ni vkljucen v WAN port ampak v enega izmed 4-ih UTP prikljuckov (torej router dela kot switch)
Ce imam oba racunalnika priklopljena samo na wireless router wake-on-lan (WOL) dela, ko pa drug racunalnik priklopim na vmesni switch (pred wireless router) pa vec ne. Magic paket posiljam iz racunalnika, ki je priklopljen na wireless router, obuditi pa zelim racunalnik ki je priklopljen na vmesni switch.
Internet in ping dela na obeh racunalnikih, v mrezi se tudi lepo vidita problem je samo WOL.
Nekaj sem saril po firewall konfiguraciji od Sagema pa mi ga je enkrat v problematicni postavitvi uspelo zbuditi (WOL), sedaj pa mi ne uspe vec.
Morda kdo ve, kje v Sagemu kaj nastaviti, da bo stvar delala? Verjetno je potrebno v sekciji Firewall kaj nastaviti?

Prosim za kaksen namig da se premaknem iz mrtve tocke.

Buggy ::

Kot vedno se problem resi takoj ko vprasas za nasvet. Ja pri ponovnem pregledu BIOS-a sem odkril da sem pri kasnejsih (po)nastavitvah pomotom izklopil power on integrated LAN in imel vklopljen power on PCI. Temo lahko izbrisete.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1795573865 (734) A_A
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

372344265 (44721) ignats
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544265 (19805) imallears
»

Belikn Wireless G Router

Oddelek: Strojna oprema
153232 (3072) MitkoVIP
»

Dva ruterja + mrežni tiskalnik = problem

91555 (1505) zee

Več podobnih tem