Forum » Programska oprema » Prodaja SW in licence razvojnih okolij
Prodaja SW in licence razvojnih okolij
Liker ::
Ker imam ZELO malo izkusenj s placljivimi programi imam nekaj (predvsem pravnih) vprasanj.
Do sedaj sem vedno programiral v opensource razvojnih okoljih in sistemih, cez poletje pa sem nekemu kolegu na hitro spacal en program v Visual Studio C# 2005, ki ga je moc dobit zastonj na strani od M$-ja. Ker za program nisem nic racunal, predvidevam da je bilo do tu vse v skladu z licencami.
Sedaj pa se je pojavil problem, ker bi 2 podjetji (pravzaprav ustanovi) radi da prilagodim ta program za njihove potrebe. In oni bi mi za ta prilagojen program placali.
Kaksen je sedaj status z VSC#2005, predvidevam da moram nabaviti licenco?
Ker je pa taksna stvar verjetno predraga glede na payoff, pa me potem v isti sapi se zanima ce obstajajo kaksne odprtokodne resitve za hiter C# GUI design?
Potem pa se naslednje vprasanje.
Jaz sem redno zaposlen pri neki XY firmi, na kaksen nacin lahko ti dve firmi od mene kupita program? Ali potrebujem zato s.p., morda z avtorsko pogodbo? In kako potem jaz to uredim z dacarji? Res ne vem, ker sem do sedaj vedno programiral samo za naso firmo, kjer sem pac zaposlen in me te stvari niso brigale 5% kot se rece.
LP
Do sedaj sem vedno programiral v opensource razvojnih okoljih in sistemih, cez poletje pa sem nekemu kolegu na hitro spacal en program v Visual Studio C# 2005, ki ga je moc dobit zastonj na strani od M$-ja. Ker za program nisem nic racunal, predvidevam da je bilo do tu vse v skladu z licencami.
Sedaj pa se je pojavil problem, ker bi 2 podjetji (pravzaprav ustanovi) radi da prilagodim ta program za njihove potrebe. In oni bi mi za ta prilagojen program placali.
Kaksen je sedaj status z VSC#2005, predvidevam da moram nabaviti licenco?
Ker je pa taksna stvar verjetno predraga glede na payoff, pa me potem v isti sapi se zanima ce obstajajo kaksne odprtokodne resitve za hiter C# GUI design?
Potem pa se naslednje vprasanje.
Jaz sem redno zaposlen pri neki XY firmi, na kaksen nacin lahko ti dve firmi od mene kupita program? Ali potrebujem zato s.p., morda z avtorsko pogodbo? In kako potem jaz to uredim z dacarji? Res ne vem, ker sem do sedaj vedno programiral samo za naso firmo, kjer sem pac zaposlen in me te stvari niso brigale 5% kot se rece.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linuxu v Münchnu slabo kaže (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 41180 (35262) | MrStein |
» | Univerza Rice in DARPA razvijata nov način programiranja: samodokončajOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7702 (5654) | Looooooka |
» | Študij in zaposlitev v IT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 35511 (29757) | lobo_feroz |
» | S katerim programskim jezikom narediti prve korake v svet programiranja ? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6591 (4994) | b |
» | Je OpenOffice.org za slovensko državno upravo predrag? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 41399 (32862) | jype |