» »

Menjava CD komponente za DVD komponento (samo Audio)

Menjava CD komponente za DVD komponento (samo Audio)

boha ::

CD player komponenta mi počas crkuje in bi si rad omislil novo. Ampak v dobi DVDjev in MP3jev bi bil nakup CD komponente potraten (pa še nekam čudno drage so). A sploh obstaja kakšna različica komponente, ki bi znala poganjat DVDje, obenem pa podpirala MP3 format? Seveda lahko bi si omislil kakšn DIVX predvajalnik, ampak problem je ker potrebujem display na sami škatli (display TV-only ne pride v upoštev). Gledam po spletu pa ne najdem nič pametnega, ima kdo kakšno idejo?

All ::

Sony-evi divx predvajalniki ti na displey-u pokažejo vse informacije...vključno z CD-textom, imenom filma ki se predvaja, imenom mp3-ja.

boha ::

Jah še en problem je, DIVX predvajalniki nimajo izhoda za slušalke. Ne vem a se samo meni zdi, ali je res težko dobiti DVD komponento, ki bi se obnašala kot audio CD komponenta. :|

danix1 ::

Če imaš soliden audio sistem potem ne kupuj DVD-ja za muziko, kajti vsi po vrsti imajo porazen zvok. CD playerji so svetlobna leta pred njimi. Sam sem kupil rabljen Marantz CD 63SE za 80€ in nov mehanizem za 35€ tako da sedaj dela kot nov. DVD playerja in MP3-jev se mi sedaj upira poslušat, saj CD dela 100x boljše. Še DVD Audio in Super Audio CD delata na mojem (ne poceni) Pioneer DVD playerju slabše kot navaden Audio CD na Marantz-u. Predvsem bas, širina stereo slike in dinamika je toliko boljša, da je še moj fotr, ki ga zvočne zadeve ne ganejo, slišal izrazito razliko. Če ne verjameš prosi v kakšni štacuni za demonstracijo. Poleg CD Audio in MP3 CD.

Če pa želiš še poslušat mp3 na CD-ju pa žrtvuj kakšnih 200€ za
Yamaha CDX497, Harman kardon HD 970, Marantz CD 6002 (šele prihaja), ali pa kak Denon.
Ti CD playerji sučejo tudi MP3 brez problema in to bolje kot DVD playerji Audio CD-je.
Pa še izhod za slušalke boš imel pri večini naštetih playerjev.

LP

JanK ::

Se cisto strinjam z danix1. Sam se vedno CDje poslusam na N let start Sony CDP-X222ES in na kraj pameti mi ne pade, da bi se ga losal. Vsi CDji na njem (v kombinaciji z NAD 2020 ojacevalcem) se bistveno boljse slisijo kot na katerikoli drugi kombinaciji (Sony DVD player, Xoro divx player, PC->S/Pdif,...).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop hišnega kina

Oddelek: Zvok in slika
265899 (3739) ninjaxx
»

Kateri avdio receiver za predvajanje flac (gapless) fm in mp3

Oddelek: Kaj kupiti
374522 (3798) umexteacher
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27429989 (15313) CoolBits
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209326165 (51509) cryptozaver
»

[Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik (strani: 1 2 3 4 )

19514912 (11349) Trancedeejay

Več podobnih tem