» »

Revolucija!

Revolucija!

Fella ::

Gremo združit nazaj Jugoslavijo!!!

Senitel ::

Mislem sej lepo, da kdo skrbi za budnost moderatorjev pismo rosno, kar je pa velik je pa velik!!!;((

rooster ::

To je u bistvu nemogoce...Anyway skoraj boljse spet juga, kot pa jeb*na stranka evrope...

Pepo ::

Lej, Partizan, sele en teden si registriran, pa si ze znoru. Najprej si das ime, ki ima nek ne ravno slab pomen, pol pa provociras, ne da bi povedal, za kaj ti sploh gre. Ce se hecas, povej, ce pa resno mislis, pa tud. Sej smo na temu forumu ze marsikoga v red spravli.|O
Tehnika ljudstvu!

jetam ::

Khm ... k se je tale partizan (v userID piše da je 16) rodil je bilo že vsega konc tko da... kaj ti veš kako nam je bilo takrat... k smo prve sex pistolse dobil na LPjih pa gansi pa metalika pa kleši... ja to so bli cajti ko se je še musko delal... pa v Trst nismo šli v Essedi ampak po kavo pa po kej za oblečt... pa redukcije vsak dan... no ja vsaj zime so ble da se je reklo... in ti bi rad nazaj rinu???!! Sej je blo lepo nč ne rečem. Sploh pa kaj se buniš, na oblasti so itak še zmeraj isti ljudje kot takrat...:D
Mamo pa ata vprašej kako je blo takrat pa ti bosta vse razložila.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

MadMax ::

jep, jetam, to si mu lepo povedal. Saj sploh ne ve, kdo je bil J.B.Tito, pa kako zgledata pionirska kapa pa ruta...
Ah, kaj cmo, ga bo ze se izucilo.

Tolip ::

Bom pa še jaz kaj povedal o življenju v Jugoslaviji. Nekaterih stvari se spomnim sam, o drugih sem pa slišal.
Naprimer obdobje pomanjkanja, pred pribljižno 20 leti, ko se ni moglo kupit olja, pralnega praška,kave in občasno še drugi osnovnih potrebščin. Temu se je takrat reklo stabilizacija. Ljudi je reševal nakup čez mejo, nato pa je takratna oblast uvedla depozit, ko si moral plačat vsak prehod preko meje, potem pa si dobil denar vrnjen čez eno leto.
takrat je primanjkovalo tudi elektrike, pa so vsak dan za nekaj ur izklopili drug del mesta in smo dvakrat na teden cel večer čepeli v temi.
Najbolj neverjetne stvari pa so si izmišljevali, ko je primanjkovalo bencina, pa ga je bilo potrebno kupovati z boni ali pa so uvedli par-nepar sistem, ko je bilo dovoljeno voziti avto samo vsak drugi dan v mesecu.
Verjetno bi se našlo še veliko stvari, ki se danes zdijo nore, kot naprimer, da je bilo potrebno na priklop telefona včasih čakati tudi več let.
Ne smemo pa biti preveč kritični, saj je bilo življenje v Jugoslaviji v primerjavi z ostalimi socijalističnimi državami še dobro.

poweroff ::

Pa na avtomobile je bilo tudi treba cakat... no, na telefone nekateri cakajo se sedaj. Malce provokativno vprasanje - je Telekom socialisticno podjetje?

Kaj dobiš če križaš Slovenca in kapitalizem?
- Levega razbojnika
>:D

Jeronimo ::

Tolip:
Ja....., dobri stari časi. Vse kar si povedal je res. Edin pozabil si še povedat, da so te znali na meji pregledat ko kaksnega kriminalca.:)

No vedar smo pa imeli zdravstvo urejeno mnogo bolje kot sedaj, tudi pokojnine so bile, ko bom sel pa jaz v penzion pa kaj vem kaj me čaka, zbolet si itak ne upam, kaj pa vem kdaj bom prišel na vrsto in koliko bom moral plačati. Sicer v povprečju ljudje niso imeli veliko, bilo je pomankanje, vendar ker je bilo tako za vse, se ti je to zdelo nekoliko normalno, sedaj pa se zmeraj ljudje v povprečju nimajo veliko, se pa pojavljajo silno bogati individualci, kar pa se ti ne zdi tako normalno.;((

Na splošno moram povedati da mi pod Jugo ni bilo prav nič slabo - če se spomnim kako sem se takrat počutil, tudi sedaj mi ni slabo - če pomislim kako se sedaj počutim.:D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

jetam ::

Sej jest ne trdim da je bilo slabo ampak deset let vojne na tem ozemlju... le kako bi to spravil nazaj... Je pa res jeronimo... pokojnine pa zdravstvo je bilo pa pošlihtano...Kar se tiče pa bonov za bencin...mladi partizan jest ti jih lohka skeniram da boš videl kako to zgleda.8-O
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

MRB0rYS ::

Ne maram jugovičev
b0rys

Zipper ::

Ne pozabimo fasisticne in okupatorske ideje o SKUPNIH JEDRIH v bivsi SFRJ. Skrajni cas je bil, da smo jim stopili na rep! Nasa drzava ni idealna je pa NASA. Bodimo enotni kolikor se le da, da jo ne izgubimo. Partizan JE PRAVOKATOR. Sram te naj bo!!

PS: Ce bi ti se zivel v bivsi jugi bi bolj malo kracal po takih Forumih.
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

Fella ::

Prvo naj povem, da vem več o zgodovini Jugoslavije kot vsi vi skupaj.

Drugo naj povem, da imam pokojnega pranonota ter nonota partizana, oče pa se mi je dve leti bojeval v tej kurčevi vojni. Skoraj vsi moški iz naše družine pa so bili v Titovi vojski.

Tretjo stvar niti ne bom omenil...

Četrta stvar: dejstvo je, da Slovenija živi enako kot je živela prej (vsaj kar se denarja tiče), v npr. Hrvaški pa je standard 3x nižji od Slovenije, bolj južno pa da sploh ne omenjam. Dejstvo je, da smo takrat imeli tretjo najmočnejšo vojsko v Evropi. Dejstvo je, da je Tito zrušil dva ameriška letala, ki so letela nad Sovenijo, pa Amerika ni smela niti pisnuti. Dejstvo je, da se je Titotu morala celo Rusija opravičiti, kar je videl cel svet. Dejstvo je, da smo bili ena od najmočnejših držav v bilokaterem športu, ki vam pade trenutno na pamet. Dejstvo je, da so nekoč vsi vedeli kdo smo ter kje smo, danes pa smo pičkin dim vsi bivši Jugoslovani. Dejstvo je, da so na Titotovem pogrebu bili skoraj vsi najpomembnejši politiki na svetu, danes pa bodo vsi naši politiki končali v zaporu. Dejstvo je, ah...

Dobro no če vam ni všeč moj post bi rad, da ga izbrišete, samo ne mi govorit, da niti ne vem kaj je Jugoslavija!

MRBORIS: kaj si pa ti? Aja ti si Slovenc - Evropa. Juhu!!

ZIPPER: komu pa ste vi stopili na rep? Prosim te, razloži mi!

JERONIMO: ˝v povprečju ljudje niso imeli veliko˝ - približno 4x več kot imajo zdej!

TOLIP: no ja seveda, zato smo se pa morali pol destletja ubijat, da bi si ti lahko kupil olje:)

MADMAX: pionirsko kapo ter ruto imam doma (od svojega brata), poleg tega pa imam tudi nonotovo partizansko obleko, puško ter medalje, ki jih je dobil. ˝Sploh ne ve kdo je bil J.B.Tito˝ - sliko Josipa Broza Tita imam obešeno nad svojo posteljo.

JETAM: vprašal sem sem svojo mammo, očeta,... pa še mimogrede svojega strica, ki trenutno služi svojih sedem let zapora, ki mu jih je dalo Haško sodišče. (huh kaj res ali kaj - JA!)

PEPO: nisem te prav razumel, kaj si pravkar rekel, da so partizani bili slabi ali kaj? Če tako misliš, si pa fašistična svinja, ki si ne zasluži imena človek. Verjetno imaš rad tudi Janšo, kajneda?

SENITEL: Kaj? ;((

Senitel ::

Partizan: Nič kaj! POSRAL SI CEL FORUM Z ENIM IN ISTIM POSTOM!! Če nisi opazil, si recimo postal to celo pod Male Oglase!!??;((

Zipper ::

Pojdi na FORUM v bivso SFRJ. Tukaj te nismo in te ne bomo pogresali. SRECNO!!!
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

jetam ::

Ok partizan že mogoče da veš več kot vsi skupaj ampak A SI ŽIVEL TAKRAT IN VIDEL KAJ SE DOGAJA? Nisi ker si takrat še frnikule metal.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Dax ::

smash_u ::

KOMUNIZEM JE MRTEV!!!
NAJ ŽIVI KAPITALIZEM $$$

>:D>:D
LIVE to overclock
overclock to LIVE!!!

SmaSh

luni ::

Partizan Senitel ima popolnoma prav, ker je brisal tvoje poste. Tvoje pozivanje na revolucijo sodi le in samo v Lozo in s tem si si skoraj prisluzil naziv GnojTM, ker takega floodanja foruma ne mislimo trpet.

Glede tvojih nacel pa ne bom razpravljal. Jugoslavija ni bila popolna, danasnji rezim ni popoln, bitke med privrzenci enega in drugega pa se bodo bile se desetletja. Pa od kje vam volja, ljudje? Bi pozabili že 1x na vse skupaj?

Pa še glede Tita: navkljub vsemu, kar se dandanes ustvarja o njemu, je bil velika osebnost in se v veliki večini strinjam s Partizanovim mnenjem o njemu, tako da ne pljuvat čez njega ker je to moderno, ampak raje malo premislite preden kaj napišete.
Artificial Intelligentia

MadMax ::

Partizan: casi se spreminjajo, in ne glede na dejstvo, da je bil Tito v svojem casu spostovana osebnost (kar danes ni vec skoraj nihce), ti priporocam, da ne mesas dreka, ki je komaj nehal smrdet. Ce te trga nostalgija za bivso jugo, se preseli tam, kjer bodo cenili tebe in tvoje razmisljanje! Ce pa ti je lepo tu kjer si, pa imej svoje misli zase in napisi kako knjigo o svojem boju za prepricanje, pa te bodo morda naslednje generacije cenile.

Sergio ::

Am... Seveda, Tito je bil spostovan in se moja babica ga se vedno pogresa... Ampak, prezirate eno dejstvo: Nasprotno mislece so utisali...

Nimam nic proti njemu, bil je res karizmaticna osebnost, ampak... jebiga :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

andro ::

Aja pa ne pozabit GOLI OTOK. Tisti ki šinfamo telekom bi štancali ploščice tam.:D
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

Pepo ::

Uf, smo se dobro sprickali. Amoak vsaka stvar je za nekaj dobra in tudi ta zna biti za medsebojno toleranco kar koristna.

Ce bi Partizan napisal ze takoj v zacetku, zakaj mu je Juga vsec, bi clovek mirno zapisal to, kar misli. Ker pa je zapisal tako, kot je, je res zvenelo kot cista provokacija. Ko sem pogledal njegove reference, sem bil siguren, da se pob trinajstvih let okrog tega lahko samo zafrkava. Tisto, kar je napisal potem, pa se mi zdi resno in na marsikaj lahko samo pokimam, da ima prav.

Tudi moji stari so bil (zelo mladi) partizani, moja teta pa narodna heroina. Nemci so jo ustrelili, ki je imela 20 let, borila pa se ni niti za Jugo, ker se ji je zdela slaba, niti za komunizem, marvec za svobodo. Ce clovek ve, da so tisto leto (1941) na Stajersem Nemci postrelili vec kot sto talcev, verjame temu. In res je tudi to, da je bila povojna Jugoslavija nato mocna drzava, ki se je edina na vzhodu uprla Stalinu in zivela precej zanimivo in ponosno zivljenje. Tita in Jugo je poznal ves svet; tudi v Ameriki so vsi vedeli zanjo, ceracvno sicer poznajo kakih 5 evropskih drzav. To je vrednost, nedvomno. A kaj, ko je njen avtoritarni sistem zastaral in postal neproduktiven, bil obremenjen z notranjimi, tudi krvavimi spopadi (Goli otok in se kaj) in zato ni mogel obstati. Kako je crkoval, v krvi in blaznosti, samo prica o tem, kaoliko notranjih protislovij in sivrastva se je nakopicilo v njem. Prav je, da smo sli iz tega in nasi slovesnkipartizani se za to, kar je v zadnjih letih nastalo iz Juge, niso borili. Slovenija, kakrsna je, ima veliko napak in je vcasih prav zalostno, kako veliko neenakosti je v njej, a je drzava, kjer vladamo sami. Zato smo pa lahko tudi tolerantni in odprti.

Tisti, ki posilja Partizana nekam drugam, dela isto kot srbski nacionalisti leta 89, ko so nas poslijali v Filadelfijo (Philadelphio). Treba je vzdrzat drugace mislece, sicer se hitro koljes. Zato je dobro vselej paziti na to, kajti fasizem in sovrastvo se plodita enako dobro v revscini in v bogastvu.
:\

luni ::

Pepo bravo! En, ki lahko o tej zadevi normalno misli in ne podleze trenutnim modnim trendom sovrastva in ozkoglednosti. Bravo...
Artificial Intelligentia

MadMax ::

Pepo, a to pomeni, da se bo partizan cez 2 leti s plebiscitom osamosvojil?

Pepo ::

Ah, Max, ne skrbi. Pri njegovih letih smo tudi mi imeli veliko vec adrenalina. Ampak nekaj je pa napisal zelo zanimivega: stric obsojen s strani haaskega sodisca na 7 let? Vidis, Partizan, kam pripelje sovrastvo!:(

neo ::

Heh,se bomo sli mi slovenčki v bivšo Jugo,vendar ne po politični plati,ampak po ekonomski.Ce bomo pametni,si jih bomo popolnoma ekonomsko podredili,saj dandanes velja:denar je sveta vladar.Nekatere firme to ze dandanes izvajajo:PIVOVARNA LAŠKO,Perutnina Ptuj,Union,Prevent,..Tako bodo lepo oni za nas delali,mi pa bomo šefe špilal:))Joj kak se to lepo sliši:)):D:D
Neo's

jetam ::

Pepo maš prov kar si napisal o partizanstvu ampak tip je govoril o Jugoslaviji... in vsi vemo (vsaj upam da) kaksne frke so se začele po 1965: študentski štrajki pa pol rudarski pa Mladina pa Nova revija pa čuveni 133 člen pa Goli otok...
Jest nimam nič proti partizanom ampak kar tako rečt pejmo nazaj ker je zdejle pač Juga "IN" je pa neumno (ali pa navajat šport kot referenco za združitev...)
Partizan: če se ti kot slovenec počutiš kot pičkin dim ....jest se ne... jebiga sem pač ponosen da sem kar sem...
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Aggressor ::

Eto, kot je povedal Pepo. Partizanu bi svetoval, da si prebere npr. Črno knjigo komunizma in pa Temno stran meseca, ki ga bosta očitno vrgli, kajti iz njegovega posta (tako sintakse, kot semantike) sodim, da je bolj mali mamin sinko, ki je bil celo otroštvo futran z neopartizansko miselnostjo, dotično zgodovino pa je konzumiral predvsem skozi enoumno literaturo. Ampak, kot je bilo rečeno, fante je še mlad in ima še veliko časa, da dojame svojo zmoto.

Bi pa še poudaril, da bi, če se po drugi sv. vojni ne bi odločili za Jugoslavijo in komunizem, danes imeli tako Trst kot Celovec, pa tudi članstvo v EU (že v EGS) in NATU kar takoj od začetka. Ne nujno, zelo verjetno pa.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

DoBri ::

komunizm da je biu carski? nč ne rečem..da bi združl jugoslavijo? hm...NE...mislm da nam je tok lepo v tejle sloveniji, da sploh ne vidmo...zdej nismo več jugoslovani, vojniče, zdej smo .... SloveNCI!
Več nas je, manj nas ni.

poweroff ::

Uf, tale Partizan pa obvlada, da si upa trditi da ve o zgodovini Juge vec kot mi vsi skupaj...
Dejstvo je, da je bila Jugoslavija na koncu (v 80 letih) dokaj fina drzava. Kradlo se je lahko vsepovprek (krediti, ki jih je pozrla inflacija, svercanje cez mejo, crni trg deviz), policija je bila pretezno neucinkovita (prometni prekrski, kriminal "belih ovratnikov"...), pa tudi govoriti cez oblast se je smelo skoraj javno (spomite se samo plakatnih akcij tedanje UK ZSMS - sedaj je to ŠOU), zaplemb Mladine, Tribune, pisma od Matjaža Krivica v DELU,...).
Kaj bi človek hotel še več od države?:D

Samo malce se je pa pozabilo da je bilo pred tem kar hudo - pomanjkanje, represija, itd. Jugonostalgija verjetno izvira iz romanticnih predstavah konca Jugoslavije. Pozablja pa se da je sistem pred razpadom bistveno drugačen od stabilnega sistema.

In se to: nekih pravil se je treba drzat - pisanje postov v za to neprimerno rubriko pac ni OK.

FlipeR ::

Pa dajte no, saj niste normalni!!! Saj ste buzca dobesedno pokopali! Vprasanje, ce bo se kdaj v naslovno vrstico explorerja napisal www.slo-tech.com! Sej ne da me to skrbi8-) sam mislim da ste pretiravali s pljuvanjem po bivsi skupni drzavi, ki nas je(Slovence) v zadnjih 20 letih njenega obstoja spravila v polozaj, da danes, samostojni, zivimo priblizno spodobno...nizji in srednji sloji seveda!!! Uni ki so se nakradli takrat, kradejo se zdejle...kr zamislite se ockotovi sinkoti, ki danes laufate dual P3~1GHz in 256 RAMa, pred hiso Golf4, Ocka valda vozi Audija, mama pa Yarisa...ostali(srednji sloj) pa kupujemo racunalnike po kosih, ker nimamo tolko kesha ! Socializem ni bil popoln je pa bil boljsi od kapitalizma v eni stvari: Kapitalizem je institucionalizirana kraja in izkoriscanje vecine prebivalstva, scitijo ga zakoni in prav nic ga ne briga kako zivijo delavci....v socializmu pa se je sicer kradlo, je pa lahko kradel skoraj vsakdo, samo vclanit se je blo treba v ZKJ, pa je! Najboljsa stvar pa je ta, da je drzava bdela nad svojim delavstvom! Glede studentskih protestov pa samo tole: Balasevic je dobro povedal v svoji baladi Devedesete, ki dobro ponazarja razliko prej(Juga):90 leta - studentski protesti so bili le odraz mode, ker sta takrat celotna Evropa in Amerika bili prezeti s protesti proti krutemu kapitalizmu in utisevanju vseh mogocih politicnih nasprotnikov, se posebej ce si bili "RDECI"! In to se dogaja se danes, ker so tiste proteste, kot vse ostale, zadusili... In pol se mi najde tle nekdo, ki omenja kot negativno plat bivse Jugoslavije utisevanje drugace mislecih!?!?! Dejte res malo pomislit, preden kej napisete....
Pa se neki, tole ni provociranje in branjenje Partizancka, ker je res zgresiu forum:), ampak razpravica vam v razmislek. Edina stvar, ki mi zares manjka iz bivse Juge je bratstvo in enotnost....ce ne drugo, med nami Slovenci!!!!!!
Mir z vami....
FlipeR

Fella ::

Ma kaj vi mislite, da zagovarjam komunizem!? JEBEŠ politiko in komunizem in kapitalizem in današnjo ˝demokracijo´! Jaz govorim o bratstvu in edinstvu, ko si Srbu rekel brat, govorim o ljubezni, ki je bila prisotna, govorim o ponosu, ki so ga ljudje čutili, zaradi Juge.

JETAM: nisem Slovenec. Rojen sem na Hrvaškem. Nisem Hrvat. Sem JUGOSLOVAN, no vsaj bovši če ne drugega:)

AGGRESSOR: glede tega, kaj bi se zgodilo s Slovenijo, če ne bi izbrala Jugoslavijo, pa je zelo težko reči, toda danes zagotovo ne bi bila samostojna (moje skromno mnenje) . Glede te ˝samostojnosti˝ - NATO, EU, pa pomisli še enkrat ali je to res samostojnost. Za NATO bi prej rekel AMEeriška globalizacija, za EU pa nevem še kaj naj si mislim.

Za naslednji post sem mislil, da dam temo AMERIŠKA GLOBALIZACIJA, toda raje ne bom:)

jetam ::

OK če sem te dobro razumel mladi partizan... si hrvat in se počutiš kot pičkin dim? oz nekako tako...
Drugač pa jest srbom že zmeraj rečem bratje, hrvatom tudi...pravzaprav vsem pripadnikom bivših jugoslovanskih republik...Ne vem zakaj bi mi to, da imamo meje, preprečevalo da jih spoštujem. Ali moramo nujno živeti v eni državi samo zato da bomo spet bratje ...in sestre seveda
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Tzar ::

NEO --> mal si zagnoju.Prisli bomo na njihove trge in si jih podredili? ves da bomo,mi se mormo njim prilzovat in jim ritke poljubljat.So bolj prebriani in sposobni podjetniki kot pri nas,verjemi.
Zanima me kako bi se slo gosp obneslo ce bi blo 9 let pod sankcijami ni raznimi embargi.
Pa fantje ne bit tki nac....ti, pa mal pomislite zakaj!;((
Življenje je lepo!

Matty ::

Partizancek: a ti ves kdaj je Jugoslavija začela umirati in se je pokazalo, da je bilo bratstvo i jedinstvo samo farsa?



Spomnim se... vedno je bilo razlikovanje... pac... slovenci niso bili fuzbalerji, srbi smucarji, albanci enakovredni drzavljani, ... SAMO. Uradno se o tem NI SMELO GOVORITI NIC!



Prvi, ki so si upali na "duhovit" nacin pokazati o nacionalnih razlikah so bili Nadrealisti. Pa se to je bilo konec 80-tih, ko je bila YU ze v zadnjih vzdihljajih.



Sej ne recem, kdaj pa kdaj te popade yu-nostalgija, sam kaj ko tam ni bilo vse roznato (kot tudi danes ni v Slo). In ce bi imel se enkrat moznost izbirati na referendumu? Izbral bi isto...

Za ponovno zdruzitev YU, bratstvo i jedinstvo pa manjka ena pomembna zacimba: Josip Broz Tito.

:\

neo ::

Tzar-prvo kot prvo!Lahko so oni ne vem kak spretni podjetniki, če so njihova podjetja v naši ali v lasti kogarkoli drugega.Lastnik odloča o tem,kdo bo vodil firmo!!!To pa bodo ziher naši ljudje,saj že od prej nismo preveč zaupali južnim sosedom.Pod drugo:Mi imamo kapital,oz. imajo ga uspešne Slo firme.Njihov trg je velik(gre vendar za cca 20 miljonov ljudi),vendar njihove firme nimajo kapitala,imajo zastarelo tehnologijo,slabe karde,zastarel način pristopa k trgu.Edino kar mogoče imajo je uspešna tržna znamka. Skratka rabijo krepko finančno injekcijo.Res je da ima ta trg trenutno še precej skromno kupno moč,ki pa se bo sčasoma izboljšala.Pa še nekaj je.Te firme so relativno poceni.Raje jo prodajo tujcem,kot pa da gre v stečaj in delo izgubi n-delavcev.Pa še njihovo mišljenje je približno tako(to mi je fotr razagal,ko so spodaj kupovali eno firmo):
Direktor:"Raje vidim,da so novi lastniki firme Slovenci kot pa Nemci.Na stara leta pa se ja ne bomo učili nemško."
Neo's

poweroff ::

Kar se tice kapitalizma - seveda gre za izkoriscanje delavcev. Ampak a ne gre za izkoriscanje delavcev povsod, v vseh sistemih?
Delavci so izkoriscani kolikor se sami pustijo. V kapitalisticni Evropi so morali pozrti kar precej solzivca da so si izborili pravice ki jih imajo sedaj.
Kar se pa tice EU in NATA - ce kdo misli da nima dovolj info. o teh dveh integracijah naj si ogleda stran skupine Neutro in skoci na Neutro.Novice in Publikacije. Je sicer res malce reklame tole, ampak zadeva je neprofitna (niti reklam nimamo) in nevladna, jaz sem pa webmaster (upam da mi bo odpusceno).

Tzar ::

NEO --> ne vem kolk si star sam vidm da si studiral Temelje Makroekonomije:D

Ce ti je pa fotr tko reku (pol predvidevam da se ne studiras),mora bit pa to res.Nasa podjetja so pa res polna kapitala to ti pa moram priznat>:D
Mal poglej stanje na slovenskem trgu,pa borzo pa to pa ti bo jasno.Mogoce tvoj ocka velik zasluz pa si dobu filing da je Slovenija ena razvitejsih drzav Evrope.Sam to ni vazn.

mislm da Partizan,tko kot vecino nas, hoce rec da pogresa YU sport in njegove uspehe in lekcije ki so jih dajal drugim. Zej smo pa dobil nekaj novih reprezentanc k se neki matrajo in od vsega skupi nic (razen YU odbojke na OI v AUS)
:D

Pa zivljenje je bil bol prej.Pa ne gledat da takrat nismo nic mel,ker so bli drugi cajti in ni blo take tehnologije kot je danes.A mislte da so ostali v tistih cajtih ful bol zvel?Ves da so!
lp
;((
Življenje je lepo!

bluehacker ::

Kaj te je s tabo a se ti mesa v glavi pa v riti?????

pizda, dzubre, gnoj, fasistt, srb, duh od dreka....;((;((;((;((;(;(;(>:D>:D>:D

neo ::

Tzar- najprej si dobro,ampak res dobro preberi moje stare poste!Nisem pisal,da bodo vse firme šle na trge bivše Jugoslavije,ampak samo nekatere-uspešne.To kaj jaz studiram(ce sploh kaj studiram),pa klko moj fotr zasluzi pa tebe čisto nič ne briga ali?Te mogoče zanima njegova plača?Da si boš lahko predstavljal, fotr ma Bentleya,jaz pa se trenutno vozim z neko staro škatlo,ki se ji reče Viper.Ma da,fajn bi blo ja.Da Slo ni med razvitejšimi državami v Evropi?Kam pa nas ti uvrščaš?V afriko?
Neo's

Yohan del Sud ::

Lohka bi bilo Slabše. Partizanovmu stricu tudi. >:D

Ah, ja vidm sem že star. Tudi jest sem bil svoje cajte na Roški...

ginekolog ::

Meni pa res ni jasno kaj je enim... jaz sem kot zavedni slovenec totalno ponosen na to, da imamo svojo zemljo, svoje gore in morja! Imamo vse v nasi dezelici!! Nikakor in sploh ne pogresam bivse juge, ker se mi zdi da imamo krepko boljsi standard in ime kot pod jugo. Sloveniji manjka morda edinole pametna politika in izboljsano gospodarstvo ... pa BO ! 8-)

Slovenija, zdaj in za vedno !

Jani

Rott-von-weiler ::

jaz sn ker spet za jugoslavijo kaj nam je te falilo milke pa podobnega šita res nismo imali meli pa smo Markovica dnnar=marka1:1 pa dobre narodnjake so tud zamenjali gojzarji
ps.narodi koji su imali takvo omladino nisose trebali bojati za svojo boducnost8-)8-)8-)

Aggressor ::

Ne morem si pomagat, ampak res me nekateri spravljate v smeh...

Najprej nekaj Fliperjevih lapsusov:

'Socializem ni bil popoln je pa bil boljsi od kapitalizma v eni stvari: Kapitalizem je institucionalizirana kraja in izkoriscanje vecine prebivalstva, scitijo ga zakoni in prav nic ga ne briga kako zivijo delavci....v socializmu pa se je sicer kradlo, je pa lahko kradel skoraj vsakdo, samo vclanit se je blo treba v ZKJ, pa je!'

Fliper, pošteno se zamisli. Kar tu praviš, je, da je bil socializem dober, ker je lahko vsak kradel. Lepo, izredno lepo. Če bi malce poznal ekonomijo in sociologijo, bi vedel, kako to vpliva na državo, družbo in gospodarstvo. Mislim, da mi zadeve ni treba razlagati, da izredno negativno. Pa bom, če bo interes. Drugič, med sistemoma je le navidezna razlika v smislu, ki ga navajaš. Socializem je resda v teoriji pravičen, v praksi pa totalno pogori, ker ne všteva človeških dejavnikov, zaradi česar postane izredno nepravičen. Kapitalizem, na drugi strani, NI nujno institucuonalizirana kraja, če demokratična ureditev deluje. Kajti z ustreznim delovanjem oblastni in socialne politike ni prav nič težko zagotoviti vsem enakih pogojev in standarda. Tako da imata oba sistema podobne težavev, namreč, človeški pohlep, socializem kar v samem sebi, kapitalizem pa v demokraciji, ki bi ga morala nadzirati. Je pa kapitalizem v tem pogledu naprednejši, ker človeka tretira kot posameznika in s trgom spodbuja razvoj. Socializem ni sposoben ne enega ne drugega.

'In pol se mi najde tle nekdo, ki omenja kot negativno plat bivse Jugoslavije utisevanje drugace mislecih!?!?! Dejte res malo pomislit, preden kej napisete...'

Morda bi pa moral ti, kajti očitno ti logika ne gre od rok. Razloži mi, po čem sklepaš, da če lahko v ZDA zatirajo (na trenutke) drugače misleče, jih pa lahko tudi tu? Absurd. Da ne omenjam, da česa takega, kot je prvi amandma v ZDA, Balkan ne bo nikoli videl.

'Edina stvar, ki mi zares manjka iz bivse Juge je bratstvo in enotnost...'

Resnično bratstvo in enotnost bi bilo lahko bilo zgrajeno le in samo na resničnem spoštovanu sosedov. V Jugoslaviji pa je bilo neko navidezno bratstvo in enostnost doseženo bolj s pranjem možganov.

Partizan:

'Ma kaj vi mislite, da zagovarjam komunizem!? JEBEŠ politiko in komunizem in kapitalizem in današnjo ˝demokracijo´!'

Saj bi, morda, ampak so ravno te ureditve eden temeljev naše debate, tako da je tvoja trditev protislovna.

'...govorim o ponosu, ki so ga ljudje čutili, zaradi Juge.'

Aha, govorimo torej o nekdanji moči? Če bi se malo razgledal naokrog, bi videl, da se povečini vse velike evropske države poskušajo osvoboditi miselnosti o oblasti in moči, kar se manifestira v EU. Kajti želja po oblasti je zanetila malodane vse znane vojne v človeški zgodovini, tudi vojno na Balkanu. Ponovno pozivanje za obnovitev Juge s ciljem doseči nekdanjo veljavo je egocentrično in primitivno dejanje, saj se opira na podzavestno željo po moči, medtem ko z racionalnim premslekom nima veliko skupnega. Danes bi morali biti usmerjeni v pomoč in spoštovanje sočloveka, ne pa razkazovanje moči, pa čeprav to npr. delajo nekatere druge države. Zakaj bi morali mi iti po njihovi poti? Zakaj ne bi naredili raje koraka naprej?

'glede tega, kaj bi se zgodilo s Slovenijo, če ne bi izbrala Jugoslavijo, pa je zelo težko reči, toda danes zagotovo ne bi bila samostojna.'

To je povsem možno, ampak še vedno bi raje videl, da bi bilo pod protektoratom zahodnih velesil, saj bi imeli že zaradi ureditve precej hitreje možnost, da se tudi osamosvojimo, kot pa v Jugoslaviji. Drugo vprašanje je gospodarska samostojnost, kajti verjetno bi imeli instanten vdor na naš trg, na kar pa ne bi bili pripravljeni. Bom o tem še malo razmislil.

'NATO, EU, pa pomisli še enkrat ali je to res samostojnost.'

Samostojnost povsem toliko, kot bi si zaslužili oz. dovolili. Jaz se velik evroskeptik, pa EU vseeno vidim kot zelo pozitivno stvar. Glede NATA pa, res je, da ima povsem dvojna merila, ampak to še ni razlog, da bi ga ali razpustili ali pa, da mi ne bi postali člani, sistem odločanja je namreč tak, da nam dovoljuje dosti prostora. Dobro bi bilo, ako se malo poučite tako o NATU kot EU.

Da ne bi govoril o brezpredmetnih "dejstvih", ki si jih napisal v prvem postu. Še enkrat bi ti svetoval, da najprej prebereš kakšno novejšo strokovno knjigo, tako o komunizmu, kot o sami Jugoslaviji. Kot sem že povedal, imaš še dovolj časa.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jugoslovansko vodstvo in okupacija (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1818811 (6525) donfilipo

Opravicevanje kolaboracije z okupatorjem je nesmiselno. (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
71532875 (19297) IgorGrozni

Umro druže Tito (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16210753 (7994) Stepni Volk
»

DESNI vs. LEVI (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
794299 (3402) Jackass
»

YUGOSLAVIJA papa

Oddelek: Loža
351884 (925) cahahopie

Več podobnih tem