» »

YUGOSLAVIJA papa

YUGOSLAVIJA papa

tedybear ::

pa je ni več...............adijo ime...meni je bil ime kar cool.......pa himna....TITO,kaj se je vse ugodilo po tebi...

Kekec ::

TITO je bil že car, ampak ta njegov luksus so nekateri krvavo plačali!
Ampak vseeno, kdor zna, zna pa čeprav je bil sam klučavničar al karkoli je že bil!

Lucas ::

Nikomur ne mislim solit glave, še manj pa pameti...
ampak, razne neumnosti v slogu..."tito je bil car..."in neumnosti okoli ključavničarja...so pa mal preveč.
Ljudje, pozanimajte se malo, če ne veste...in boste vedeli kaj se je dogajalo pod njegovo vladavino in kasnejših "naslednikov", preden vas znova zagrabi nostalgija.
Pa še nekaj...zgodovino se prebira iz objektivnih virov in ne od piscev, ki še sedaj mislijo da so v jugoslaviji.
Zatiskanje oči v slogu..."meni ni nič naredil"...so pesek v oči samemu sebi...s tem si le dokazuješ svojo nevednost!
I was here...

Kekec ::

Ej stari jst dober vem kva je vse un počel, predvsem se je učil pri Stalinu kako lahko ljudje kar na lepem izginejo in podobne stvari, zato sem tudi reku da so to nekateri krvavo plačali, ampak v tistih cajtih si je on to lahko privoščil čeprav so vsi vedeli kaj se dogaja.
Pa koker jst vem se je izučil za enga ključavničarja na začetku!

YiMMi ::

Josip Broz Tito je zagotovo največji simbol, ki bi ga moral poznati vsak zaveden jugonostalgik.Sam osebno ga cenim in ne pljuvam po njem za vsako ceno, kot to delajo nekateri. Zame osebno je velik človek, saj je držal skupaj vse (zdaj že bivše) jugoslovanske republike. Bil je eden redkih, ki ni prodal svoje države NATU ali Varšavskemu paktu, ampak je ustanovil kar svoje gibanje - GIBANJE NEUVRŠČENIH. Bil je idol, katerega so spoštovali in dobesedno častili praktično vsi prebivalci bivše Jugoslavije. Seveda je imel tudi svoje napake, toda konec koncev je bil le človek.



Yuga zivi in bo se zivela v nasih srcih.....!!!!!!!!!!!!!!!
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

Brane2 ::

Kar se Tileta tiče-zame je bil car kokrkol že. Ja, naredu je sranja, sam vprašanje v kakšnih okoliščinah.
Mogoče bi se blo dobr zavedat, da je tip šu skoz stvari, ki si jih mi niti predstavljat ne znamo in težko sodmo o tem, kaj in kako bi tip lahko naredu. DOber primer se da najt v bližnji preteklosti. Juga je razpadla in nasledili so jo lokalni leaderji. In kje so zdaj ? Praktično vsi so padli v ozadje, na ta ali oni način (biološka in politična smrt, zapor itd).

Tip pa se je obdržal. preživel nekaj poskusov atentata, obdržu državo in jokar nekako vodil kar nekaj desetletij po dobljeni vojni. Vsi kao neki sikajo čez to, da je bil ključavničar. Pa kaj ? Leta 1925 tud ni mogu delat za Microsoft. Sploh pa, če pogledaš v te čase in skaliraš stvari v pravo merilo, je tip naredu neki iz sebe. Obvladu je kup jezikov, ves folk ga je poznal, bil je obveščen in poučen o tekočih zadevah-ne bi glih reku da je bil levak...

Aja, kar se novga imena za Jugo tiče- mater, kdo se je tega spomnu ?!?

Ej, to pa je smislil nek genialec iz marketinga- trikrat sem ga slišu in še zdej si ga nisem zapomnu.

Stvar je res na ravni tipičnega imena Beograjskih novokomponiranih firmic: Prle & Kiki Import/Eksport itd...

Brane2 ::

More to the point: Kot sem slišu, je edino Makedonija obdržala ime Jugoslavija v imenu, pa tud teli se ga bojo znebil verjetno čimprej.

Kako prit do domene yugoslavia.si ? To bi blo zanimivo...

KuhaR ::

Je pa žalostno da ti napiše Yugoslavija:'(

Brane2 ::

Dve muhi na en mah- avto in državo...

Mercier ::

Tam bo na prodaj še mnogo tega. Sploh simboli. Po nizkih cenah.

Pi*da, a res ne morejo it narazen brez komplikacij in prehodnih for?! Pomoje se folk ne bi sekiral. No, mogoče se pa vsej strelal ne bojo.

Thomas ::

Bom povedal še jest svoje.

Jugoslavija je bila napaka v ideji. Najprej - leta 1918. Napaka, ker so skušali dva razsuta imperija pokrpati s tretjim.

Potem - 1945 - pa je bila še večja napaka, ker je bila Jugoslavija komunistična diktatura.

Tista prva je še nekako šla, ta druga pa je morala razpasti - na način na kakršnega je - ravno zaradi komunističnega sistema.

Tito je bil pa mafijski boter. Nič dosti drugačen patron. Le nekoliko bolj uglajen in nekoliko bolj krvav.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Matek ::

A mi lahko kdo razloži nekaj. A se je Jugoslavija preimenovala al ka? heh, mene pa res ni na sceni. Kak se jim pa reče zdej?:8)
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Brane2 ::

Thomas:


Potem - 1945 - pa je bila še večja napaka, ker je bila Jugoslavija komunistična diktatura.


Mislim, da pretekle dosežke veliko prestrogo ocenjuješ. Takrat je biu ceu svet u turbulenci. Kdo je takrat lahko vedu, kako se bo vse skupaj izteklo ? Matr, saj smo bli parkrat na robu jedrske vojne...


Tista prva je še nekako šla, ta druga pa je morala razpasti - na način na kakršnega je - ravno zaradi komunističnega sistema.


Druga Yuga je razpadla, ker so se očetje mal preveč kurčili. Niso vzdržal konkurence okolja. Ni izključeno, da se nam ne bo zgodilo podobno-kapitalizem gor ali dol.


Tito je bil pa mafijski boter. Nič dosti drugačen patron. Le nekoliko bolj uglajen in nekoliko bolj krvav.

Takrat so bolj ali manj vsi hodili po truplih. In BTW, tud tista trupla niso bla vsa nedolžna.
V čem je bil tako poseben ? Sicer pa mafijski botri sploh niso tako negativni. Danes jih mediji kažejo kot tipe z jajci, ki si upajo. Mogoče tud zato, ker zgodovino pišejo zmagovalci in zmagovalci so vedno blagi do svojih grehov...

Brane2 ::

MadManMato:


A mi lahko kdo razloži nekaj. A se je Jugoslavija preimenovala al ka? heh, mene pa res ni na sceni. Kak se jim pa reče zdej?:8)


Srbija & Crna Gora ( Srbija sve do mora ;o))))

Resno, moral bi nardit nek natečaj za novo ime.

Predlagam:

1. MikroSlavija (odraža stanje & zveni nekak znanstveno)
2. Beograd & okolina (glejmo v bodočnost, ko gresta stran še Kosovo, Črna gora in Vojvodina)
3. Četa partizana (desetar je u Haagu)

Matek ::

Ka pa SloboLand?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

YiMMi ::

Nova država, skovana pod pritiskom EU, se bo imenovala Srbija in Črna gora, obstajala pa bo najmanj prihodnja tri leta .......

Thomas glede razpada yuge ti dam prav.....
ampak da pljuvas in blatis ime TITA.....pa ne morem kar tako pozret...ocitno je da je v rajki Yugoslaviji tebi in tvoji druzini slo zelo slabo ....slo vam je tak kot vsem delomrznezem....in lopovom....takrat se ni dalo krast in
zivet brez dela...tako kot to verjetno delas danes....
Tito jebil največji Jack 20. stoletja.....Jack med Jack-i...
Imel je tovarno z 20 milijoni delavcev, imel je svoje otoke, letala, ladje, svoj živalski vrt, posestva in vikende po celi Jugoslaviji, izbran okus jedače, pijače, cigar, žensk ,rad je streljal medvede in drugo divjad, za 25. maj smo mu kot v S.Koreji ali Kubi mahali in telovadili na stadionu, nosili smo njegovo štafeto po celi Jugi .... imel je dosmrtni predsednikški mandat, bil je samooklicani maršal, podelil si je za cela prsa priznanj, v zulu zulu državah so mu pot postlali z rožami, po katerih se je vozil in skratka bil največji Jack 20. stoletja.
pesmi ki so se pele o drzavi in Titu, verjemite so se pele od srca z ponosom.
Na koncu lahko recem le

Tujega nočemo,
svojega ne damo.:P :P :P :P :P

in ne pljuvat po njem ...ker so vasi ocetje in matere z solzami v oceh tistega jutra daljnega leta 4.5.1980 sprejele novico,da je umrl tovaris TITO.






-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

Brane2 ::

YiMMi:


Tito jebil največji Jack 20. stoletja.....Jack med Jack-i...
Imel je tovarno z 20 milijoni delavcev, imel je svoje otoke, letala, ladje, svoj živalski vrt, posestva in vikende po celi Jugoslaviji, izbran okus jedače, pijače, cigar, žensk ,rad je streljal medvede in drugo divjad, za 25. maj smo mu kot v S.Koreji ali Kubi mahali in telovadili na stadionu, nosili smo njegovo štafeto po celi Jugi ....


Dvojna merila. To, da so taluštne pionirke laufale okrog s palco u roki je kao tko glupo, to da pa podobno palico prenašajo OKROG SVETA za časa olimpijskih iger, to je pa kao u olimpijskem duhu in nima nobene zveze z zahtevami kapitala...

Temu "delovnemu mestu" se danes reče manager. Sam da ti ni treba skoz vojno za to. Rabiš fotra za ministra kot štartno točko, nato pa končaš šolo za menadžerja. Mater, Toporišič je zaspal-ni globokoumnega slovenskega prevoda.
Nimaš sicer živalskega vrta itd, maš pa dnar in ta je ustrezen-ali-boljši nadomestek za vse ostalo.
Kar pomeni, da greš lahko kadarkoli na kurbe, pa te policijska racija spregleda ali pa se stvari uredijo pozneje. Lahko si tud član golf kluba s solidno članarino (kdo bo vleku puško po gozdu). Če si vplivni član kake stranke, pa še toliko bolje. Pazit moraš, kaj govoriš, ampak saj to je blo vedno tko...


imel je dosmrtni predsednikški mandat


pa si ziher, da ne tud zato, ker smo mi to rabili ? Zakaj pa imamo stalno Kučana za predsednika ? Ziher tud zato, ker smo naj navajeni in ker je tip v danih mandatih navezal X stikov. Prepogooste menjave verjetno tu niso pretirano dobrodošle. Poleg tega zakaj bi se BOG grebu za predsedniško mesto ? Če lahko počneš, kar ti paše, zakaj bi rabu bit glih predsednik, da bi delu sranja ? Na predsednika se ponavadi vse zvrne, če stvari ne gredo O.K., torej zanj položaj predsednika ne bi bil optimalen. Če tip ne bi umru, bi ga zdej folk brcu na cesti...



, bil je samooklicani maršal, podelil si je za cela prsa priznanj,


Dvojna merila. Kaj te stanejo priznanja ? Nekaj koščkov kovine in papirja. Če mu paše, naj si jih nalima še na gate zarad mene. Kaj pa priznanja za pogum, dosežke&rest of the crap, ki jih zdaj podeljujejo, recimo v vojski. Verjetno smo država z rekordnim številom medalj, podeljenih v vojski, za vsak dan v "vojni"...


v zulu zulu državah so mu pot postlali z rožami, po katerih se je vozil in skratka bil največji Jack 20. stoletja.


Tip se je VOZIL po zulu zulu državah. Ni klal folka, ni demokratično metu bomb in delu druga sranja.
Ziher sem, da ga ravno v teh državah hranijo v lepšem spominu kot folk doma.
Mnoge od teh držav niso glih tolk zulu. Prej bi reku, da smo mi zulu-zulu zanje. Recimo Indija, Kitajska,
Rusija, tudi Egipt, Irak.

Folk se ne zaveda tujega vpliva in se nagonsko postavlja v hlapčevski položaj ter pljuva po vseh domačih stvareh za kere čuti, da mogoče tujcem ne bi ble všeč.

Če bi Tile delu za Amere in uspel naredit podobno kariero, bi Ameri nardil spektakl iz njega, tko kot so iz mnogih, veliko bolj temnih osebkov. Ne bi pljuval nanj iz varne daljave. Ne zaradi ljubezni do njega, ampak zaradi čiste pripadnosti skupini. Če je tip eden od NAS, potem vsak ki pljuva nanj dela škodo NAM...


in ne pljuvat po njem ...ker so vasi ocetje in matere z solzami v oceh tistega jutra daljnega leta 4.5.1980 sprejele novico,da je umrl tovaris TITO.


Mogoče ne toliko zaradi tega, čeprav sem osebno tolko hvaležen fotru & matki, da ne serjem po stvareh, ki jim pomenita nekaj, bolj zaradi tega, ker boljših vodij nimamo.
Mi lahko daš kak drug primer velikega človeka slovenskega rodu (ajd u redu, razširimo search-slovanskega rodu), ki bi bil VODJA in bi bil podobno znan kot Tile ?
Zakaj vodja ? Lahko je bit pesnik in ne nardit orto sranja. Ni pa to lahko, če si vodja-kriv si za vse, kar se zgodi, pa če si to vedu in hotu al pa ne...



Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

Takle Jack je bil tudi Al Capone. So what?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::


Mi lahko daš kak drug primer velikega človeka slovenskega rodu (ajd u redu, razširimo search-slovanskega rodu), ki bi bil VODJA in bi bil podobno znan kot Tile ?


Pravzaprav, bi lahko vključli še pesnike, znanstvenike&rest of the crowd. Po krajšem razmišljanju sem najdu dva, verjetno zato ker padeta v moje področje :

1. Nikola Tesla
...
...
.......
115.) Mihajlo Pupin

Od teh pride v poštev kot resnejša konkurenca verjetno samo taprvi, pa še ta je naredu kariero šele v Ameriki. Če bi ostal tu, bi verjetno obveljal za čudnega cepca, ki ga je skoz nekaj sral z magneti in žicami in ki ne bi bil bleda senca Edisona, pa še poznali bi ga samo tu. Zunaj povprečen smrtnik še slišal ne bi zanj. Za Pupina velja isto.
Tile pa je postal znan, čeprav je ostal tu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

Zaradi izumov, ki jih je naredil Nikola Tesla, milijarde ljudi lahko uporabljajo električni tok!

To nekaj definitivno je.

Od tipov, kot so Tito, Hitler, Pol Pot in podobni, pa ni nobene koristi. Čeprav mnogim (sprva) zgleda, da kaj je - v resnici ni nič, razen precej prezgodnjih grobov.

Dvajset let nazaj, bi me za take javno izrečene besede še zaprli. To pa je (bilo) od njega.

Pa na srečo ni več. Čeprav so eni žalostni zato. Hehehe.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lucas ::

YiMMi:
starši so zgrešili tvoje ime, posnemaj Jelinčiča in se primenuj v TITO Plemeniti...bosta ravno za skupaj!
I was here...

perci ::

Bil je idol, katerega so spoštovali in dobesedno častili praktično vsi prebivalci bivše Jugoslavije.

Bi rekel, da imaš kar prav. Tisti, ki ga namreč niso, so kmalu končali pod rušo ali pa so ga začeli čatiti, da ne bi končali tam.

Thomas glede razpada yuge ti dam prav.....
ampak da pljuvas in blatis ime TITA.....pa ne morem kar tako pozret...ocitno je da je v rajki Yugoslaviji tebi in tvoji druzini slo zelo slabo ....slo vam je tak kot vsem delomrznezem....in lopovom....takrat se ni dalo krast in
zivet brez dela...tako kot to verjetno delas danes....


Kva je s tabo? A ti je kdo prst v rit porinil? A ti zdej druge obtožuješ, da so delomrzneži, lopovi? In od kje ti to? Morda je bla pa njegova familija najbolj delovna na celem balkanu. Pa tut če ni bla, kaj ima to zveze z njim?

V stari jugi se ni kradl? Hehe, naivno bitje, pa nerazgledano tut. Titova Juga ni bila ravno to, kar si je zamislil Karl Marx. Vsi smo enaki, vsakemu po potrebah, bljah. Malo morgen. Vse je bolj dišalo na Živalsko farmo kot na kej druzga. Vsi ljudje so bili enaki, samo nekateri so bili bolj enaki, kot bi rekel George Orwell.

To tovarno si je prislužil z lastnim trdim delom, z samoodpovedovanjem itn? Prav tako verjetno roll-royce, cadillace, vikende, Brione itd.
Dragi YiMMi: kar se mene tiče, naštevaš samo stvari, ki Titu niso v ponos. Sam se zavedam, da je bil Tito velik človek in zelo pomemben za našo usodo. Če ne bi bilo njega, bi bili mi v razvoju kar nekaj let bolj nazaj. Vendar pa se vseeno zavedam, da je Tito dal po vojni usmrtit na tisoče ljudi (dolžnih ali nedolžnih je tu za moje pojme popolnoma irelevantno vprašanje-čeprav je dejstvo, da jih je bilo veliko nedolžnih), da je likvidiral vse notranje oponente in nakradel veliko veliko in še več. In teh zadnjih stvari mu sam vsekakor ne štejem v ponos.

Verjetno bomo čez 20 let častili še starejšega Cirila Ribičiča in pa Mačka, ker sta tako lepo pospravila vse kar je Titu in KP šlo na kurac.

BTW: a ni bla Brozova mama Slovenka?

boogoo ::

;( Damn slo-tech.... pisal sem 1/2 post, ga napišem in dam pošlji, nakar mi javi da nisem prijavljen, čeprav sem, in post gre v /dev/null.

Ker se mi ne ljubi pisat ponovno celega eseja, bom zelo kratek.

Brane2, se popolnoma strinjam s tabo. Ljudje rabijo idola. Vsaj ta junak (tito) je bil naš, moral je pičit luksuz, drugače ga nebi jemali resno, predstavljajte kako bi bilo če bi se vozil v fičku.... Luksuz predsednika je sinonim moči države, primer: letalo ameriškega predsednika.

Vsi ki pravite kako je blo bed v komunizmo, in da je zdaj boljše, me zanima kako boste Thomas in vsi drugi govorili če 20 let, ko bo vsa slovenija če se bo nadaljevalo tako kot sedaj razprodana. Vse tiso za kar so se borili partizani, tito, in še mnogi drugi, sedaj slovenski politiki razprodajajo....

Nekdo je omenil da pionirke z palčakami. Ampak jaz ma raje pionirke ki plešejo z palčkami na predsednikov rojstni dan, kot pa naše politike ki plešejo po palčkah EU.

Pa še nekaj za tiste, ki pravijo da je komunizem gnil, kaj pa kapitalizem ki je gnil že v osnovi, razmislite naslednje:
-razširjenost narkomanije v komunizmu
-stopnja kriminala v komunizmu
-brezposelnost v kom.
-brezdomstvo v kom.
-razlika med bogatimi in revnimi (ki sedaj strogo narašča)
-možnost uspeha revnejših otrok(pozabite razne zgodbe o uspehih črčnkov iz geta v holliwoodskih filmih)
Komunizem je toliko slab kot so slabi ljudj ki ga vodijo, v osnovi je dober, a so ga izkoristli posamezniki v svoje namene. Vendar si je lahko skoraj vsak postavil hišo, šel na morje, živel dokaj brezstresno.....

Kot je že nekdo povedal, najlažje je pljuvat iz varne razdalje.
Pol pa smo na istem kot naši politiki ki so hlapci EU, tako kot smo bili naši dedje včasih hlapci v Avstro-Ogerski. V stari yugi je bilo vsaj naše, čeprav ni bilo najboljše je pa bilo naše. Če bi partizani ki so se utopično borili, da bi končno bilo nekaj naše, videli, kaj se dogaja s tem končno in ne več dolgo našim, bi se razjokali. Kot je rekel Cankar slovenci smo obsojeni da smo hlapci, jaz vem da ne bom, da ne bom, če pa boste vi pa se morate odločiti sami, naši politiki so se žal že odločili.

Brane2 ::

Thomas:

Zaradi izumov, ki jih je naredil Nikola Tesla, milijarde ljudi lahko uporabljajo električni tok!

To nekaj definitivno je.


Niti ne. Tip je samo pospešu stvari. Poleg tega pa njega nihče ne smatra odgovornega za npr električni stol itd, čeprav za te stvari rabiš štrom. Če pa si vodja in se ženeš za neko idejo, nato pa pride do sranja, si kriv, ne glede na to, kdo ga je naredu. Zato ne boš najdu velikega politika čistih rok, ki je popelju narod skozi krizo (po možnosti vojno), sprejel kup težkih odločitev in ni hodu po truplih.


Od tipov, kot so Tito, Hitler, Pol Pot in podobni, pa ni nobene koristi. Čeprav mnogim (sprva) zgleda, da kaj je - v resnici ni nič, razen precej prezgodnjih grobov.


To sploh ni res. Tip je prnesu jugi veliko koristi. Poznali so jo in jo še poznajo v svetu. Težko bi reku da so nas poznali čisto tko na blef, da sami nismo bli nč vredni. Potem recimo neuvrščeni. Tile je organiziru tak blok držav v neuvrščeno gibanje, da so se usrali levi in desni. Kaj je Drnovšek organiziru do danes ? Mednarodni koktejl party ?


Dvajset let nazaj, bi me za take javno izrečene besede še zaprli. To pa je (bilo) od njega.


Tud zdaj bi te hitro zrihtali. Začni delat sranja komurkoli od ljudi, ki dejanjsko odločajo, pa boš vidu.
Če boš neuspešen, se ne bo zgodilo nič, precej tko kot v tistih časih. Če pa boš uspešen, se bo zgodilo marsikaj, kot se tudi je, recimo Krambergerju, da ne bi zdej iskal zahodnih primerov.


Pa na srečo ni več. Čeprav so eni žalostni zato. Hehehe.


Zakaj bi bil žalosten ? Tile je dobu v glavnem to, kar je zaslužu. Živel in umru je u stilu svojega časa.
Samo kažem na na napake, za katere mislim, da jih delate. Če malo opazujete okrog sebe, boste videli, da se povprečni slovenski občan prokleto malo spreminja skozi čas, če odmislimo biološko staranje.
Če torej stvari pomnožimo s številom občanov (in občank) se lahko vprašamo, kako zaboga se je pa družba tko spremenila ? Odgovor, ki se vsiljuje, so zunanji dejavniki, tako kot leta 1918, leta 45 itd. Spet plešemo, kot nam žvižgajo izven meja in spet se sami sebi zdimo tok neskončno pametnejši, kot pred spremembo. Uni ki so se prilagodili prej, se imajo za višje od primerkov, ki zaostajajo...

Thomas ::

Ohranite Jugo in Tita v svojem srcu, če že morate.

Ne vem edino, kaj imate od tega, da "so nas Jugoslovane vsi poznali". Jaka muda.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

||_^_|| ::

cist tko btw: Capone je bil najneumnejsi mafijski boter v celi zgodovini.
Zaprli so ga zaradi utaje davkov. Hehe, loj, vse je znal zrihtat ampak ni hotu placat par procentov. V zaporu je fasu sifilis. Pol so mu kazn znizal na 6 let pa se mau zarad lepega vedenja in na koncu je bednik umrl v svoji hisici v Miamiju ker mu je srcek koncno odpovedu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

Matek ::

Hehe, treba bo pisat na MS, naj spremenijo tisti ukaz:

keyb yu

BTW, kaj bojo meli oni na avtih nalimano zadaj?
S&ČG?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

||_^_|| ::

jap nalepke bojo najbrš res seksi:))

burekar ::

Thomas:
Sploh ne bom reku.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Thomas ::

Burekar:

> Sploh ne bom reku.

Zelo dobra ideja. Pamentno bi bilo, da se je držiš kar se da pogosto!

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Od tipov, kot so Tito, Hitler, Pol Pot in podobni, pa ni nobene koristi. Čeprav mnogim (sprva) zgleda, da kaj je - v resnici ni nič, razen precej prezgodnjih grobov.


Hehe, eden od teh tipov je tudi vsem ljubim G.W.Bush...drugače misliš samo, če si al totalno zaplankan al pa če imaš vse, kar pride iz ZDA, pa naj bo dobro ali največje sranje, za čisto zlato...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TESKAn ()

Kekec ::

Kaj češ tak je, mi tud ko smo bili še v osnovni šoli in nas je "tovarišica" peljala na kak izlet, smo vsi na glas peli " Mi smo titovi pionirji ..., al pa se drli na ves glas Mi smo Titovi, tito je naš ... hehe, takrat nam je še vsem luštn blo, je pa res da smo še vsi otroc bli!

MadMicka ::

Yugoslavija je bila eden izmed korakov na poti v boljši jutri...za večino ljudi, ki so tedaj živeli na tem območju...

Govort o tem, da je ustanovitev Yugoslavije bila napaka, je čista neumnost - kr neki, prazna izjava...

Take izjave so tok mim, da je to z besedam res težko opisat...

zamislte si npr., da bi ZDA čez nekaj let povzročile III. sv. vojno, lahko, da bi bilo gorja več kot v obeh prejšnih skupaj in kaj potem ko bo vojne konec? Bomo rekl, da je bila huda napaka ustanovitev ZDA pred par sto leti??

Življenje že zdaleč ni tako preprost, da bi ga lahko zajel s črno-belimi pojmi...

in pol se imajo taki ljudje za intelektualce, grozn...

madmitch ::

Zaradi izumov, ki jih je naredil Nikola Tesla, milijarde ljudi lahko uporabljajo električni tok!

Zaradi Tita in njemu podobnih se pa sedaj lahko pobegli argentinski slovenci šopirijo v SLOVENŠČINI in ne v nemščini, italianščini ali pa celo ruščini.

A je kdo na to tut že pomislu, koliko preje bi nas "poevropili"?

Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Thrivial ::

Tito je bil institucija, ki je edina uspela kolikor-tolikor v redu vkup drzati tako razlicne in sprte narode.

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

cahahopie ::

Največja napaka je bilo ideja o združitvi vseh južnih slovanov. Enako tudi ideja o panslavizmu... in o Ilirskem kraljestvu v 19.st. To so bile največje bedarije.
Že Prešeren je govoril o samostojni Sloveniji, mi pa smo se šli 100 let po njem bratit z hrvati, srbi in ostalimi...
Če pogledate idejo panslavizma katero so podpirali Čehi in Slovaki, da bi se vsi Slovani sveta združl v eno enotno državo... sploh niso na nas gledal kot na narod... mi smo bili le Iliri.. torej hrvati+slovenci+srbi... halooo???

Poglejte samo kako smo si razlićni med seboj in kakšni stereotipi krožijo od drug drugem in kako se tud vere razlikujejo... in Tito je hotel nekaj nemogočega zbratit in zedinit... nemogoče! Če bi že lahko bi moral uvesti takšen sistem kot ga ima Švica.. da bi to funkcioniralo... torej kantone in jezikovno, kulturno in versko avtonomnost. Seveda je to na nek način z socialističnimi republikami uvedel... toda samo poglejte kako so po bosni razdrobljeni Srbi in Hrvati? Če bi nas hotel zedinit bi moral premakniti meje, kar pa zopet marskomu ne bi blo všeč.
Tito = Jugoslavija in tako je zmeraj bilo. On jo je ustanovil, on je bil njen oče in samo on jo je znal obdržat.

Prejšne kraljevine Jugoslavije pa ni vredno omenjat, ker je bila sprva mišljena kot kraljevina treh enotnih dežel.. slovenija, hrvaške in srbije ... toda vsakdo ve, ko se je država preimenovala v Jugoslavijo.. se je začel Srbski centralizem in ideja o veliki Srbiji se je uresničila.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Druže Tito mi ti se kunemo... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18410381 (5980) harvey
»

Titove žrtve

Oddelek: Problemi človeštva
212822 (2241) donfilipo

Umro druže Tito (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16210746 (7987) Stepni Volk
»

Izdajstva nikjer ne nagrajujejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
716742 (5574) Brane2
»

Revolucija!

Oddelek: Loža
441914 (1446) Aggressor

Več podobnih tem