» »

POvezava na net?

POvezava na net?

lolek84 ::

No danes pa moram pisat oz. prosit za pomoč s starega računalnika.
Stvar je sicer taka, da sem še lepo včeraj vse delal na mojem dobrem računalniku na kar naenkrat večer več ni delala povezava (siol). Sem mislil, da je zopet kaj s strežnikom in sem ga lepo ugasnil ter šel seveda spat (v upanju saj do jutra že popravijo zadevo).

No ko lepo danes zjutraj vstanem in računalnik zaženem zopet isti problem. Namreč noče in noče se mi povezat. niti ne pride do ono točke ko povezuje celotno stvar s stežnikom ampak pride le do napisa "authenticating" pol pa nikamor več in javi kao napako (preglejte če so vaše nastavitve o upor. imenu in geslu pravilne). Pa nisem že kako leto nič spreminjal nastavitev, tako da dvomim, da bi bilo kaj s tem narobe.

Na pol sem seveda še vedno podvomil o serverju, a sem se spomnil, da imam še staro "škatlo" (ja ne smem je preveč oporekat, ker jo trenutno uporabljam in če me še ta zapusti pol res nimam več dostopa do neta), no v glavnem staro škatlo, kjer so še ohranjene nastavitve od prej in z njo gre lepo vse tekoče na net, tak da to ne more biti krivo.

Kaj bi pol po vašem bil vzrok, da z mojim računalnikom kar na enkrat ne morem več na net? Nisem sicer strokovnjak na tem področju ampak kot prvo sem pomislil, če bi bilo kaj z mrežno kartico? Kako preverim če le-ta deluje? Namreč imam jo integrirano na matično ploščo?

Ali kak drug predlog kaj bi bilo krivo???

Ice-Heki ::

Prehodne težave na SiOLu ... preberi si temo SIOL tujina down, pa ti bo jasno

lolek84 ::

@Ice-Heki ne razumem.
Kako je še z iste "vtičnice" stvar lepo delal 1 leto, pol pa od včeraj ne več. Ko pa na isti izhod priklopil star računalnik (ki mi že stoji kako leto v sobi), pa stvar zopet normalno deluje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lolek84 ()

Ice-Heki ::

Hm, ko si zastavil tole vprašanje je imel SiOL ravno enega izmed dni, ko jim internet ni delal (ob priklopu na splet je napisalo da username ne praviln), čez nekaj trenutkov je spet delalo, pa potem spet ne pa spet ja - trenutno deluje ..., tako da sem mislil, da je mogoče problem v tem - pa očitno ni, če se ti use povezati s starim računalnikom.
Je pa res, da v zadnjem tednu opažam, da ima veliko ljudi probleme z internetom - preprosto ne morejo več na splet, kaj je pa problem pa ne vem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amis težave (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8213638 (8026) Cowboy6
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

380106692 (23059) jurre
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st&#8482;3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544097 (19637) imallears
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32964646 (28341) JoskoMacher
»

Email.si problemi ?! (strani: 1 2 3 )

14217884 (14566) the_unborn

Več podobnih tem