» »

ADSL Callisto821 router

ADSL Callisto821 router

Plutonij ::

Hm.... kje se pa to nastavi, na katerem firewallu, da bom lahko klikal po vseh jezickih?

Nekam cudno se mi dogaja, klikanje po jezickih ne dela, potem dela, potem pa spet ne dela....hm...? kaksna ideja?

oversc0re ::

Zivjo!

Do sedaj sem imel eno staro masino pa smoothwall gor, pa sem se odlocu, da je brez veze in skoda stroma, tako da sem v Callistotu odkljukal tistih par firewall checkboxov in nastavil PPP. Mi pa na ne glede na to, kaj nastavim v IP Filter ne rata portov spraviti v Stealth mode (vedno so Closed). Ima kdo kaksno resitev? Poleg tega ne razumem kako lahko dostopas do Administrativnih strani od kjerkoli! Pri vseh normalnih firewallih se da dostop omejiti na Private oz Green interface. No ja ... predvidevam da tudi tu, le jaz nimam pojma, kako.

Lp !

oversc0re ::

Pocasi se prebijam skozi Callistove nastavitve, prve ugotovitve so naslednje:
-Po defaultu je vecina portov dostopnih in zaprtih. (Odprti so HTTP, FTP in Telnet)
-Ce das v ip filter vse TCP porte, postanjeo stealth, a pojavi se nova tezava: Pri "normalnih" firewallih so obojestransko dovoljeni vsi IP session-i, ki jih ustvari PC iz lokalne mreze, ip filter v Callistu pa filtrira tudi te povezave, tako da sprejemanje ni vec mogoce. Ce potem dovolis vse vhodne povezave npr iz porta 80 (HTTP serverji) http deluje, a kaj ko bi moral to narediti za premnogo portov.

Ali je komu uspelo obojestransko dovoliti povezave ustvarjene iz eth-0, ostale pa onemogociti?

tx-z ::

hmm, men niti ne pinga tega modema...s tem ipjem 192.168.1.1....mogoče kdo ve zakaj?
tx-z

TribesMan ::

Mogoče si za routerjem...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

tx-z ::

sm ja....a to pomen da če hočm pridt do modema, se morm direkt z mojga računalnika povezat gor? -k prek serverja k je direkt na net ne gre...
tx-z

oversc0re ::

Zigam: Najlazje bo tako.

Koncno sem poSTEALTHal vse porte. Vsi, ki bi se radi skrili pred krutim svetom, tule je recept:

V IP Filters dodas:

>Rule ID: Napises eno cifro (npr 100)
>Deny
>ppp-0
--- Vse do Dest IP nastavite kakor vam pase
>Dest IP: Out of range : 192.168.0.0 - 192.168.0.255 (Lokalna mreza)
>Protocol: eq TCP
Ostalo pustis tako kot je.

Za skrivanje pinga dodas se en filter, nastavis vse enako, le da tu lahko spustis Dest IP, za protocol pa izberes ICMP.

Potem se bo tudi Callisto navzven obnasal kot da ga ni. Pa se to: Zgoraj se je nekdo pritozeval, da je tale modem zanic. Sploh ni zanic, nastavitev ima recimo mnogo vec kot pa vecina low cost ruterjev, ki so najbolj razsirjeni pri nas, le malo bolj moras vedeti kaj delas, ce hoces kaj pametnega nastaviti.

Groovy ::

TRUE TRUE.....
Been there, done that! 8-)
I am the captain of my soul

Boško ::

Imam en velik problem!!! Ko vklopim Callisto821 se mi vžge lučka za mrežo in lučka za sinhronizacijo, po cca 2. sekundah pa vgasneta in gori le še power dioda. Kaj naj nardim, da ga spravim nazaj v delovanje, ker sem po pomoti v zavihku Admin kliknu reset & ... (ne vem čist točno kaj je blo izbrano, ker ko sem šel na WC se je moj pametn braco nekaj ''učil'', jaz pa nisem pogledu ko sem pršu nazaj pa sem potrdu izbiro:))

Prosim pomagajte, ker siolovci ne bojo ravno navdušeni!

Zorro ::

oversc0re

Ali bi lahko podrobno napisal kako imaš nastavljen modem, da ti stealth-a vse porte, ker meni to nikakor ne uspe naštimat, sicer sem se ravnal po tvojih navodilih (no vsaj tako mislim), vendar kadar grem zadevo preverit s Shields up! ni nobene spremembe. 1 ali 2 porta sta odprta, nekaj jih stealth-anih, večina pa je zaprtih. Mogoče, da tudi kje drugje nisem uštimal stvari tako kot bi moral. Kaj imam narobe ne vem, ker mi je razumevanje omrežnih povezav španska vas.

Upam, da ne zahtevam preveč.


Boško

Če ti lučka za mrežo (100M oz. 10M) ne dela, potem si boš najbrž moral pomagati s kablom RS-232. Kako se z njim dela, pa ti odkrito povem, da nimam pojma. Še prej pa ti predlagam, da preveriš kabel iz mrežne kartice, če je slučajno pravilno vklopljen (da ti bratec, ni kaj pretaknil). Mogoče je samo to problem.

oversc0re ::

Zorro: Ce si storil, kar sem napisal bi skoraj moralo delovati. Ali je filter vkljucen (sveti zelena luc)? Na http://www2.arnes.si/~osljtcuf2/Callist... (Apache doma mi nekaj strajka:) si poglej kako imam nastavljeno, ce pa se to ne bo pomagalo, pa povej in bom dal gor celo stran z nastavitvami.

lp

Zorro ::

oversc0re

Hvala za odgovor in link!

Stvar je taka, ko zadevo nastavim tako kot imaš ti, se ne morem provezati na net. Ko pa nastavim Security Level: None, pa se lahko, vendar so filtri izključeni.
Še nekaj, IP modema nisem spreminjal, imam privzetega (192.168.1.1), mrežna pa imam IP 192.168.1.2, to sem tudi upošteval pri kreiranju filtrov (Dest IP Address not in range 192.168.1.0 to 192.168.1.255). Mislim pa, da to ne bi smelo biti problem!?
Če ti ni odveč, bi te prosil za celotne nastavitve. Vidim, da je ta tema zelo obiskana, in verjetno nisem edini, ki mu bo to prav prišlo.

oversc0re ::

Nastavitve: http://www2.arnes.si/~osljtcuf2/Callist... ; Sem se spomnil da bos najlazje ugotovil kaj je narobe ce pogledas IP Filter -> Session in tam notri pogledas ce ti sprejema pakete iz porta 80 in ce ne, kaj jih blokira. Ce pa ti se ne bo slo, pa mi poslji mail.

Jaka57 ::

No lepo, eni ste že pri Firewallu8-O 8-O , men pa nkokr ne uspe nastavt Callistota, da bi delal kot router z vključenim DHCP serverjem.
Nastavim vse tako kot treba (oz kot mislim, da je prav), shranim, resetiram, zalaufam in zadeva dela 3-5 min potem pa zmrzne;(( . Izštekam in ponovno vštekam napajanje in zadeva se ponovi, Callisto se skonekta, DHCP server nastavi IP-je na lokalnih mašinah, surfam 5 minut in Callisto zmrzne;(( ;(( .
Na enem forumu je nekdo napisal, da je treba zmanjšat hitrost LAN-a, zato sem dal vmes 10Mb Hub, pa je stvar popolnoma enaka.

Bil sem na tisti kalifornijski strani, ki je naredila čip za tegale Callistota in tudi spisala tale Viking software (Firmware) za njega, pa bi moral biti njihov odjemalec, če bi hotel priti do supporta. Možen je tudi support na E-mail, toda ne vem kaj jim naj napišem, kajti dvomim, če vedo, kaj je to Callisto821.Iskra je pa tudi tako, kaj pa vem, kako bi napisal, toda včasih smo rekli, samo ena iskra lahko povzroči ogromno škodo>:D ,v glavnem obnašajo se tako, kot da so oni razvili tale modem in da je ta modem plod njihovega znanja. Ko se skoplaš na Callistota preko RS232, je popolnoma jasno, čigavega znanja plod je ta izdelek.

Aja in vprašanje : Ali je kdo nastavil Callistota, da dela kot Router in DHCP server, tako da ni potrebno pri vsakem koplanju mašine na I- Net vpisovat username in PWD, ampak da se lahko skopla gor tudi prjatu, ki pride h men z Laptopom, brez ADSL klienta ?
Lp Jaka

oversc0re ::

Meni dela DHCP brez problemov, tako da je ocitno problem firmware. (Ali pa morda napacne nastavitve?) A brez DHCP-ja ti dela normalno?

Boško ::

Živjo!

Zanima me, če sta že rešla zadevo z IP filtrom, ker men tudi ne dela če jo nastavim tak kot je v navodilih!

Mogoče kdo ve, zakaj mi ruter bokira mulo po cca pol minute? Ko se konekta, dobi visok ID in začneje vlečt od mene, po cca pol minute se pa promet ustavi. Mislim, da ga vstavi ruter. Kaj bi lahko naredu, oz kaj ste vi nardil, da nimate teh problemov?

Hvala

Lio ::

svaka čast unmu modela na mobi suxu. Se morm mal poglobit v nastavitve. Pa pršparu sm 20k, ker sm glih hotu kupt ruter

planetparty ::

Mene zanima naslednje:

1. zdaj sem povezan prek routerja v tem modemu-zdaj mam kot statični ip?
2. prek irca ne morem pošiljati in sprejemati nič-kak to omogočim
3. mula ma LOWID

bradek ::

Staticen IP dobis, ce poklices na 080 1000 pa jim zamoris.
Za IRC forwardaj dolocen port range na routerju na tvoj local IP in si isti range nastavi v IRC klajentu.
Za mulo forwardaj dva porta in ju nastavi v muli.

To moras razumeti tako kot je napisano, drugace raje poklici koga ki zna, pa ti bo skonfiguriral router oziroma si preberi kaj router sploh je.

Primoz78 ::

Mam Calisto821 modem, pa mi dela stalno probleme...vcasih se mi ne odziva in se mi noce povezat pa morem povlect kabel iz stroma, v najslabsem primeru pa resetirat PC... V nekaj dneh mi bodo telekomovci prisli menjat modem...pa me zanima katerih modemov ( firme ) se je za izogibat?

Lp Primoz

p.s. Mogoce je neumesno vprasanje to...se opravicujem, ma nism hotu odpirat nove teme.

Lio ::

hm.... pomoje bos dobil callista, ker kokr jst vem, talajo trenutno samo njih, pa tudi na njihovo odločitev kaj ti bodo dali, nimas velikega vpliva

mte ::

Hmm..jst sm se pa malo zajebal..namreč nekaj mi ni delalo prav in sm namesto "reboot with default configuration" prtisnu "reboot with clean configuration". Zdej pa mi ne dela nič, računalnik mi kaže kot da lan kabel sploh ni vključen v modem. A mogoče ve kdo za rešitev? Mogoče preko com porta v hyper terminalu? matr sm neumen da ne preberem navodil preden kaj nardim..
hvala!
lp matej

Jaka57 ::

Odpiranje modema in brskanje po internetu je obrodilo sadove, če že pri Iskri ne moreš dobiti nič podatkov o tej čudečni napravici, kateri se reče Callisto 821.
Nekaj podatkov, ki so bistveni za razumevanje :
1.Proizvajalec čipovja za tale modem je bivši GlobespanVirata (www.globespanvirata.com)
2.Čipa v njem sta: GS8120-174-008H (CPU+DMT) in GS3771-174-001H (AFE)
3.Po brskanju po netu sem našel dva produkta, ki imata UI popolnoma enak kot "Iskrin" Callisto, to pa sta : Dynalink ADSL Router RTA100 in Solwise ADSL Router SAR110 in SAR130. Pa še kje bi se našel kakšen proizvajalec teh modem routerjev.
Na njihovih straneh je veliko dokumentacije o konfiguriranju teh routerjev, še bolj zanimiva pa se mi zdi povezava www.solwiseforum.co.uk na kateri sem našel naslov www.chrismarsh.co.uk/sar110/index.asp , kjer je kar nekaj koristnih napotkov, kaj in kako če gre kaj narobe.

Naša Iskra pa nudi support, da se šika8-O , tako da se ne čudim več, ker jih je pobralo, čudim pa se, da tale Iskra še brca in pizdulira na slovenskem trgu.

Ja, ja samo ena Iskra lahko povzroči ogromno škodo!

Lp Jaka

Gandalfar ::

Si mogoce pogruntal ker OS gor laufa? Nek interni al kaksna znana stvar?

Jaka57 ::

Ko se skonektaš v callistota z ftp klientom, vidiš strukturo map in tam nekje so tudi eni skripti, ki imajo končnico .js. Če je to to potem bi moral biti software napisan v Javi, kateri OS pa gor laufa (če) se mi pa tudi slučajno ne sanja. Mogoče pa lahko ugotoviš na podlagi Firmwarea teimage.bin, katerega lahko snameš dol na Solwise-ovi strani.

Pa še odgovor mteju, pa čeprav mislim, da je že našel rešitev:

Ne glede na to, da si prtisnu "reboot with clean configuration", bi se moral modem odzivati. Nastavi TCP/IP na mašini na 192.168.1.2 in ga poskušaj pingat, če ne dobiš odziva, potem je rešitev preko CLI-ja (Command Line Interface). Kaj in kako pa dobiš odgovore na linkih v prejšnjem postu.

Lp Jaka

mikko ::

A lahko zdej en pliz spiše vse najbolj nastavitve za :
router
firewall

Pršu sem v modem, zdej pa AAAAAAA, kaj moram nardit, bi se dalo komu spisat alpa sam
screen capture vse nastavitve, pa da jih da na net?

gibson ::

Ne vem, če gre ravno pod to temo, pa vendarle.

Včeraj sem montiral modem Callisto 821 in ga priklopil direktno na in mrežno kartico na PC. Nato sem instaliral software z siol-ovega CD in poskušal izvesti postopek registracije. Vendar, ko sem kliknil na ikono za povezavo, se mi je v okencu izpisal nek error v smislu, da ni mogoče najti naprave (ne spomnim se natančno kaj). Povezava z siolom tako ni mogoča. Zdi se, kot da PC ne more vzpostaviti povezave z modemom in to kljub temu, da je modem priljučem pravilno (na modemu gorijo tri led diode -100MB, wan, power). Kaj bi lahko bilo vzrok?

Vsaka pomoč je dobrodošla

LP

mikko ::

Če nimaš win98 vrzi tisto sranje od siola dol, in CD razbij na prafaktorje in naredi novo povezavo v winsih(win 2k, xp), brez da bi pppoe instalu ali kaj podobnega, ker imaš že vse to v winsih!

pol pa ma da dela, sam upam da nisi pri geslu in userju uporabljal velikih in malih črk, ko si se registreru!!

mte ::

Jaka57: Bravo in hvala za tiste linke in vse informacije ki si jih uspel izbrskati! Sem pa problem res že rešil prej ampak za nastavitve in pomoč je vseeno boljši kak posebej za te routerje namenjen forum kot pa slo-tech alpa kej podobnega..

gibson ::

mikko: fora je v temu, da v pogodbi, ki sem jo dobil od siol-a ni naveden user in geslo, temveč neka registracijska koda ..., ki me sili skozi to "sranje" od CD-ja

mte ::

ABC: se da tudi drugače:
daš cd notri, ampak ne poženeš inštalacije (ali pa prekličeš autorun). Potem odpreš vsebino cdja in tam mora bit nekje nek fajl Enternet.ini al .inf al nekaj takega. Odpreš, označiš nek link od siola in kopiraš.
Nato nardiš pppoe povezavo v xpjih kot da bi že imel user/pass vendar uporabiš user: siol, pass: internet. S tem se povežeš na internet vendar ti to omogoča le da odpreš servisno povezavo od siola za registracijo. Torej odpreš internet explorer in prilepiš povezavo, ki si jo prej skopiral iz tistga fajla. No in si že na registracijski strani od siola, potem sam še vneseš šifro, kodo in par podatkov po lastni želji in na koncu počakaš cca 5min in to je to.
lp matej

mikko ::

a nastavitev za modem pa nihče ne ve?

mte ::

vse kar rabiš je napisano na tej temi ali pa so iz te teme narjeni linki na dodatne info. dvakrat pa res nima smisla pisat.

Jaka57 ::

mte se strinjam s teboj, da so na tej strani skoraj vsi linki, s pomočjo katerih lahko skonfiguriraš to "čudežno">:D Iskrino škatl'co, toda problem nastane, če nekdo ne pozna vsaj osnovnih stvari. Seveda nismo vsi za vse in tudi ne znamo vsi vsega, nekateri imajo pač tole računalo namesto Playstationa, drugi namesto pisalnega stroja, tretji....in jim ni za zamerit, če tega ne znajo, zato bi bilo mogoče res pametno kakšne Screene gor počit, da ne bi ljudje brez veze kupovali neke dodatne routerje, saj zna tale škatla skoraj vse.

Lp Jaka

mikko ::

jaz sem naprimer tak človek, da o tem nimam pojma in ne vem kaj bi nastavil, tako da mi po tem, ko vdrem v modem 0 ne koristi!

Lio ::

hehe btw s tem da vtipkas geslo, nisi hacknu modema;)



Mater, skoz se mi je zdel, ka mate to vi ene cudne probleme z modemom, ampak dones je pa se moj odpovedu poslusnost:D

mte ::

No ja sej tudi jst nism mel kej dosti pojma. Sicer pa tko..en razlog za router je če maš več kot 4 računalnike v omrežju (2 če maš študentski adsl paket pr siolu), zato rabiš vse lokalne naslove pretvorit v zunanji ip (tisti ki ti ga da siol ko se povežeš na net) in obratno, da lahko vsi računalniki naenkrat dostopajo do neta. (možno je tudi preko internet connection sharing (ICS) pri windowsih samo ne priporočam).
Drugi razlog in zaenkrat edini za katerega vem da bi mogoče bil uporaben za domača omrežja pa je firewall, ki je v router vgrajen.
Nastavitve, ki jih bom napisal spodaj pa so pobrane iz raznih linkov in nasvetov iz prejšnjih postov vendar se mi ne da gledati katera od kje, zato upam da mi ne kdo zameri če ne napišem od kod sem to pobral. Navsezadnje se večinoma vse nahaja v tem postu.
Vse pa velja za statične lokalne ip naslove, z dhcpjem se nisem igral niti ne znam nastavit, niti me ne zanima.

1. Če si prišel v webinterface od routerja, si enkrat že moral menjati ip na mrežni kartici na 192.168.1.x in gateway na 192.168.1.1. Jaz sem (ker sem tako navajen od prej) nastavil najprej tako, potem sem na routerju v jezičku LAN nastavil ip na 192.168.0.1, pritisnil submit in na jezičku Admin v menuju Commit & Reboot pritisnil Commit. S tem gumbom potrdiš vse spremembe ki si jih naredil na routerju tako da se te nastavitve obdržijo če router izklopiš iz elektrike.
Ko to narediš ne moreš več v webinterface. Razlog? Spremeniti moraš ip na mrežni kartici iz 192.168.1.x v 192.168.0.x in gateway nastaviti na 192.168.0.1.
2. Nastaviti moraš PPPoE tako da greš v jeziček WAN, v menu PPP. Klikneš na Add in vse kar moraš vnesti je Login Name in Password na tvoje uporabniško ime in geslo od siola. Klikneš Submit. In še enkrat Submit ko prideš nazaj v prvo okno.
3. Kako nastaviti firewall imaš zelo lepo napisano na http://www.chrismarsh.co.uk/sar110/stealth.asp
4. Če imaš emule moraš odpreti TCP port 4662 in UDP port 4672. To narediš tako da v jezičku Services v menuju IP Filter klikneš na Add in vpišeš naslenje:
- Rule ID: neka številka pravila, ne sme bit enaka kot jo ima že od prej kakšno pravilo. Ponavadi se šteje 10 ali za prvo pravilo, 20 ali 200 za drugo...itd To pa zato, da boš lahko vmes vrinil nekaj novih pravil s časom če jih boš potreboval. Drugače pa ni važno kaj vpišeš.
- Action: Accept
- Direction: Incoming
- Interface: ppp-0
- Protocol: eq TCP ali eq UDP (pač za emule je 4662 tcp port, 4672 pa udp)
- Dest port: eq 4662 ali eq 4672
Druge možnosti pustiš kot so in klikneš Submit. Mislim da ni treba poudarjati da je nujno na prvi strani IP Filtra izbrati security level Low, glede na to da so nova pravila pod default označena z Low, mi pa nismo obkljukali drugih možnosti npr Medium ali pa High. Lahko pa bi. Public default action in DMZ default action morajo bit na Deny (saj če ne firewall ne bi imel smisla), Private default pa OBVEZNO! na Accept (torej kot je default), v nasprotnem primeru boš lahko do routerja dostopal le preko rs232 kabla, kjer boš moral vse nastavitve uničiti in vse nastaviti na default vrednosti.
Nato moraš nastaviti še preusmeritev portov na lokalno mašino (temu se reče NAT), imaš na http://www.chrismarsh.co.uk/sar110/nat.asp zelo lepo napisano kako. Tukaj moraš nastaviti konkretno za porte 4662 in 4672.
5. Če uporabljaš bittorrent ponoviš točko 4 za porte ki jih nastaviš v bittorrentu (default so TCP od 6881 do 6999). S tem da pri IP Filtru pri Dest port ne daš eq 6881 npr ampak izbereš "range", v prvo okence vpišeš 6881, v drugo pa 6999. Podobno ko nastavljaš NAT pravilo vneseš v Destination port from: 6881, Destination port to: 6999, Local port: pustiš 0.
6. Če rabiš pošiljanje in prejemanje datotek preko DCC po ircu, moraš v IP filtru po zgoraj opisanem postopku odpreti še nekaj dodatnih portov, katere določiš najprej v irc clientu (npr. mIRC). To narediš tako da v mIRC-u v6.14 (za starejše verzije sem pozabil kje to nastaviš) pod Options/Connect/Options klikneš na Advanced in poljubno nastaviš First in Last polja. Jaz imam npr. od 4000 do 4003, to pomeni da bom lahko prejemal/pošiljal največ 4 datoteke naenkrat. No in ko to narediš greš nazaj v routerjev IP filter in po zgornjem postopku odpreš še teh nekaj portov (npr 4000-4003). Seveda ne smeš pozabiti še nastaviti NAT pravila.
To bi bile osnovne nastavitve, kot jih imam jaz. Na koncu najbolj važno pa je da greš v jeziček Admin in v menu Commit&Reboot klikneš na Commit da shraniš nastavitve v spomin.
Če še kej ni jasno vprašajte, vem da slabo razlagam ampak sem se vsaj malo potrudil napisat, če so že drugi pomagali meni nastavit in rešit probleme ki sem jih imel.
lp mte

PS
Še nekaj naj ponovim: Modem/router NI VAŠA LAST. Vse delate NA LASTNO ODGOVORNOST. Če se vam kaj zalomi in se router zaradi vaših napačnih nastavitev pokvari, NISEM JAZ ODGOVOREN (razen za "moj" modem). Pika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mte ()

mikko ::

Se ga da potem kako resetirati, če slučajno telekom kej pizdi, ali čakaš na prvo strelo in pustiš prižgan modem? :)))

mte ::

hja če gre kaj narobe, z rs232 kablom greš notri preko preko hyperterminala (postopek je prvi opisal Hitcher na www.mobisux.com forumu in če rabiš poišči) in poženeš ukaz "reboot default".

Tjulenj ::

Hm, še ne vem točno kako, ampak uspelo mi je ... se zaklenit ven iz modema >:D Preko mreže se sploh ne odziva na nobeno stvar, preko com porta pa dobivam podatke iz njega (ob boot-u kar izpisuje), ne morem pa nobenega ukaza poslat ... wtf? Imel kdo že podoben problem?

d4rko ::

V nastavitvah modem-ruterja Callisto821 imam problem glede odpiranja portov. Konkretno bi rad odprl porte za mulo pa mi sicer to uspe a kaj ko potem povezava http strani ne dela oziroma zelo blokira(prakticno je ni).
Nastavtve sem izvajal po navodilih in sicer sem to nastavljal v jezicku Services nato v NAT po navodilih NAT rule entry(rule ID,If name, Protocol(TCP in UDP), IP-je od mojega racunalnika,Destination porte from 0 in Destination port to 6442 (6472 za UDP) nazadnje pa se Local port 6442 (6472 za UDP).
Ko to naredim in ponovno resetiram modem (ruter) mi explorer ne najde vec niti privzete strani ki se drugace nalozi v sekundi.
Kje tukaj tici problem jst ne vem, ce ima mogoce kdo idejo ali je imel podoben problem naj prosim razlozi kako mu je to uspelo.
Bil bi zelo hvalezen ker se s tem ubadam ze kar nekaj casa.
L.P.
Darko

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: d4rko ()

krho ::

Fantje so spet nekaj spremenili. (Modem sem dobil v petek)
Že preko konzole ga ne morem pripravit, da bi mi replyal kar vtipkam. Pravilni so samo nekateri znaki ne glede na nastavitve hitrosti > 38400bps.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

krho ::

Popravek: deluje geslo iz začetka te teme, vendar preko com porta še vedno dobim smeti.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

chief ::

Hmm. Vidim da je ta tema kar aktivna, a?! Vidim ba povzroča nemalo težav in to ne samo meni. Zanima me, zakaj se mi prekinja zveza na vsakih 15 min, 3 min, itd..... (to mi zacne dogajat ko callista nasatvim da bi delal kot router). Sprobal sem, pregledat messenger in ICQ da slucajno nista ona kriva za prekinjanje ampak napaka ni tam. Fora je ker mi linija pade za par sekund nakar se na novo vzpostavi, tudi ce kaj brskam po natu ali dl-jam. (Aja, mam staticen IP). A bi mi znal kdo pomagat. THX

d4rko ::

Imam malo hujši problem glde tega modema.

Malo sem se igral z DHCP in Firewall nastavitvami (tako kot je predlagal oversc0re v tistih PDFjih), pa zdaj ne pridem več na modem. Sploh se več ne odpre okence za uporabniško ime in geslo.
Pingam pa lahko modem še vedno.

Vsakršna pomoč bi bila dobrodošla, ker je zadeva precej kočljiva, saj nimam fizičnega dostopa do modema (je v komunikacijski sobi študentskega doma, kamor ima dostop samo telekom)

Lio ::

uuu, kaj si pa ti pocel. Tole bo pa zelo tezko, razn če cel študenstki dom spraviš ob štrom, da se modem resetira

mex ::

lep pozdrav! js mam isti problem kt je biu ene parkrat napisan sam se nker na tem forumu nism zasledu odgovora... je pa tkole
prj k sm meu tastr modem pa router mi je use lepo laufal zj k mam pa tega callisto pa nov 8 portni router mi pa usake pet minut prekine povezavo za surfat je ql sam za download-at s emule pa z bittorrent-a al pa ksn stream gledat/poslusat pa ne. Modema nism nč štimov sam telekomovci so mi ga prklopl, na router mam pa prkloplene 4 compe ip od routerja mam 192.168.62.1 ip-je od compov pa mam od 192.168.62.50/60 na routerju sm probou use sam u bistvu blage nimam:)
aja pa povezavo mam 1 mega a mam mogoce prevec compov gor, sam prj mi je normaln delal.
ce kdo kj ve kva bi se dal narest lepo lepo prosm ce napise k mi tole res najeda.

tnx

_Dejan_ ::

jst sm si zdele naštimov par nastavitev, pa me zanima če je to normalno da se recimo nastavitev wan povezave resetira povrne na deafoult če modem izklopiš iz 220V? Al sm kej spregledal?
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

bond007 ::

Za vse ki mate probleme vspostavit adsl povezavo v win98, sprobajte program CFOS. Program vse postori sam... v maj ko 30s maš vse inštalirano in adsl zrihtan. Samo vpišeš username pa geslo pa si gor. Tist kar je na siolovem cdju je pa res totalno neuporabno.

d4rko ::

Pozor glede nastavitev modema.

Mislima da se ne motim ko trdim da ostanejo nastavitve tudi po restartu modema enake.
To pa mislim zato, ker so mi ga prisli resetirat telekomovci pa so nastavitve modema še vedno iste.
Ima kdo kakšen drug predlog za resetiranje modema kot pa iztakniti vtičnico iz napajanja.

Vse informacije bi bile dobrodosle.

Hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet problemi win8

Oddelek: Pomoč in nasveti
9774 (712) d4r3_k
»

ADSL nastavitve za ganymede822+

Oddelek: Omrežja in internet
205873 (3894) Tilen
»

Iskra Callisto 821 -geslo

Oddelek: Strojna oprema
246140 (4328) simnov

Heckanje telekomovega 'adsl ruterja'

Oddelek: Omrežja in internet
182429 (1830) BigWhale

ADSL modem Callisto 821 lahko deluje kot router!? KAKO?

Oddelek: Omrežja in internet
184919 (4528) Gandalfar

Več podobnih tem