» »

ADSL Callisto821 router

ADSL Callisto821 router

DSmidgy ::

Seveda so bli mišljeni kot eni cheap routerji, zato majo pa tud vtičnico za telefonski kabel in podporo ADSL standardu, tko kot vsi cheep routerji :)

OldSkul ::

Ta drek od Calista je največje sranje kar jih obstaja.Msilim slabšga adapterja sploh nebi mogli ponuditi.

Gandalfar ::

sadarj79: ker?

OldSkul ::

Zato ker ga imam doma (prej sem imel starega črnega adapterja) in mi dela same probleme.Ker se mi pregreva ga morem hladit z ventilatorjem, drugače semmi vse skupaj sesuva poleg tega pa mi niti SIOL TV ne dela dobro na tem modemu.No Siol TV sploh nimam več.
Itd....

janez1985 ::

Pa je mogoce se kaksna šansa, da bi ta password oz. username delvou? Ker sem napisal tega pa noče več.. Je mogoce kakšna sorodna duša iz telekoma k bi vedu nov pass al pa kej podobnga??

Jst ::

Jaz sem dobil Calista pred dvemi tedni in je geslo še vedno "ov4ibs3r". Sedaj obstajata dve možnosti. Ali nisi prebral cele teme, ali pa imaš nesrečo in so res spremenili geslo.

Sicer pa jaz zadeve ne uporabljam kot router, ker sem si kupil Asus WL-500g Wireless Router, ki skrbi za mojo brezžično omreženje hiše.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Beernarrd ::

jeast bom pa še malo zakompliciral. Kakšne no nastavitve, če na callisto router povežeš še en router? Na kaj je treba paziti.

Beernarrd ::

No si bom kar sam odgovoril. Se mi je pokrompirilo :D. Enostavno sem dal izhodni kabel iz calistota v navadni port od ruterja (se pravi ne wan ampak lan). Tako ta drugi ruter deluje kot swič. Na calistu pa sem nastavil da relaja dhcp (sam ne vem če ma to kaj veze)

TribesMan ::

Berrnarrd: vecina routerjev ima moznost da WAN prikljucek (tist na katerega drugace priklopis ADSL modem) pretvoris v navaden LAN prikljucek... in potem zadeva deluje kot navaden switch. To ponavadi nastavljas tam kjer se konfigurira PPPoE sam da namesto tega vklopis en drug rezim delovanja.

Seveda pa tudi nacin na katerega si ti to zrihtal ni nic slabsi... samo pac imas en prikljucek manj na voljo.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

janez1985 ::

Jst, zgleda da so spet zamenal geslo... ker tole mi ne dela nič, kar ste vi pisal po forumu...
Na telekomu oz. siolu pa tud noben noce povedat :)

GRainbow ::

Nasel sem se nekaj dodatnih informacij o tem routerju in celo en GUI ampak je v nemscini (moja sibka tocka).

link 1
link 2 - seznam literature in programja
GUI

Ce komu prav pride ...

have phun

Jaka57 ::

GRainbow ni kaj, še en krasen link, še n'mal pa nam bo vse jasno:D , če že telekomovci ali iskraši nočejo (ali pa ne vedo) nič povedat.
Ja, imam občutek, da je Iskra zopet poštrunfala kako poceni zaslužit z leplenjem nalepk, kaj je pa to support je pa tako ali tako za njih španska vas >:D .

Ja, ja, samo ena Iskra lahko povzroči ogromno škodo>:D , smo rekli včasih, toda očitno je, da je ostalo v tej Iskri še nekaj dinozavrov, ki se krčevito oklepajo plota.......

Moram pa reči, da mi ne dela (v glavnem) moj Callisto težav, pa čeprav ga imam konfiguriranega kot router z forwardiranjem portov, tako kot je bilo na tej temi že opisano pri DL/UL 2048/384 .
Včasih imam celo štiri mašine gor pa gre (sicer malo bolj počasi) brez problemov, s tem da mi ena mašina pumpa že tretji teden z Neta, pa se Callisto še ni obesil8-O, kar gre mogoče pripisati tudi temu, da je tudi temperatura v prostoru kjer se nahaja modem bistveno nižja.
Lp Jaka

DSmidgy ::

Temperatura ne igra vloge pri zmogljivosti procesorjev (ali mikrokontrolerjev) razen če se pregrevajo. Pa ni važno v kateri napravi so.

Jaka57 ::

Kar se pa tiče obešanja, pa igra važno vlogo, posebno pa pri cenenih8-O, sicer si pa sam napisal tisti razen, kanede>:D ?
Lp Jaka

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jaka57 ()

boych ::

Da se še jaz malo vmešam:

koliko bandwidtha prenese Callisto 821, pri paketu 4000/512 se mi nekak zdi da to ni to! Bi moralo malo hitreje downloadat!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

OldSkul ::

Callisto je drek od ovce. Sicer zadnje čase mi dela dobro ampak so mi ga že 2x zamenjali. Komaj čakam ADSL 2 ali VDSL ko bojo novi adapterji in upam, da ne bo spet kakšen šrot od Iskratela - made in China to vem.
Pa še nekaj. SIOL TV, ki ga zdaj nimam več, na tem adapterju dela zelo slabo. Kokice itd. Pred Callistom sem imel tisti črni pokončni adapter na katerem je SIOL TV delal brez problema - skoraj brez problema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Putimir ::

Vsi tukaj mate ta C821 sam jest mam nek C831, nek kao Cisco ;)

BTW: dons so tud meni pršli zamenjat modem (stalno se je resetiral..), prej sem imel unga temnega, na vem kaj je že bil SI2000 al neki podobnega...No dobil sem Callistota, zgleda pa je tko obuškan in svinjsk, kot da bi ga že nekdo imel pod mizo 8-O A je možno, da sfukane modeme mal polotajo in dajo nazaj? Pridružujem se tu vprašanju o hitrosti: zdi se mi, nekako ne morem več doseči iste brzine kot sem jo s prejšnjim modemom (4M paket, ftp prenos, Arnes SIOL). Ma kdo podobne izkušnje?

Fnx,

jur

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Putimir ()

JuNA ::

Še ena stran z firmware-om!
Za vse tiste ki vas zanima upgrejdanje Calist-a. Žal v nemščini.

[URL=http://www.arcor.de/hilfe/neu/index.php...
[URL=http://www.arcor.de/pdf/hilfe/cellpipe-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JuNA ()

OldSkul ::

Ja itak. Tiste modeme, ki jih sprejmejo nazaj nato podturijo drugim strankam.

Hawk ::

Halo,
mam eno malo prasanje, oz. 2-3
Jaz delam v Linuxu, in bi rad nastavu nekaj na ADSL modemu ( Iskra Callisto 8xxx - nevem tocno), in mam samo FireFox in Links, pa nevem tega:
-A se da stimat nastavitve z firefoxom?
-IP od modema ne najdem, sem probal ze:
192.168.1.1/2/3
192.168.0.1/2/3
192.168.100.0/1/2
pa z nicemer od teh nism prisu do logina.
-pa prosim ce mi se kdo napise PASSWD, LOGIN pa je itak "admin".


LP

PS:
- Ce kdo rabi kej prevedeno iz nemscine, mi naj kr pove, mu bom jz prevedel.
- Pa sori kr nimam sumnikov

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Hawk ()

Izak ::

Calisto ma ip: 192.168.1.1. Dela tudi z firefox. Preizkuseno v win32 okolju.

Lp

Hawk ::

THX, sm resu
ce kdo na linuxu pa bi rabu:
sam mores dat komando
ifconfig eth0 192.168.1.2
in se povezat na modem... ;)))
Sej vem da sm dolgo rabu da sm zvedu ;))

Veron ::

pa je ta "iskra" router kej bolši od d-link za 12k?

d4rko ::

Lep pozdrav vsem

Imam problem in sicer z geslom od modema callisto. Pred kratkim so mi telekomovci zamenjali modem in gesli ki sta bili omenjeni ne delujeta več.
Lepo bi prosil da če kdo slučajno ve novo geslo od modema da to sporoči.
Hvala.

:'(

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: d4rko ()

g53n ::

Živjo!

Pred kratkim so mi zamenjali Callisto 821 modem (strela ™ ) in mi še vedno deluje kombinacija:

login: admin
password: ov4ibs3r

Mogoče poizkušas admin pisati z veliko začetnico? No, to sem počel jaz, zato sem vmes ugotovil način, kako ugotoviti geslo, četudi ga telekomovci spremenijo. Najprej poskrbi, da vidiš router po mreži (torej da se lahko connectaš na njega in te vpraša za geslo). Potem moraš odpreti konzolno okno (Start -> Run -> "cmd"), notri pa moraš vpisati (brez narekovajev): "tftp -i 192.168.1.1 get TEImage.bin c:\image.bin". To ti bo na disku C: v root direktoriju ustvarilo datoteko "image.bin". Odpri jo z nekim editorjem (npr. notepad) in notri poišči niz "create". Iščeš nekaj takega: "create user name admin passwd ov4ibs3r root". Iz tega vidiš, da je username "admin" in geslo "ov4ibs3r".

Poleg tega so mi sedaj zamenjali že drugi modem, skurjen od strele, oba pa sem nastavil, da sta delovala kot router in zaenkrat še nisem dobil računa na dom (/me potrka na les). Mogoče, da ju sploh niso šli odpirat, ampak skurjen je bil obakrat samo LAN port, tako da bi se ga dalo verjetno relativno enostavno popraviti.

d4rko ::

Pozdravljen

Najprej se ti (g53n) moram zahvaliti za izčrpen odgovor vendar sem na žalost to vse že preizkusil. (tudi to finto odpiranja bina z beležnico) in sem ugotovil da je geslo las6d9kj69se (tisto drugo geslo ki je tudi omenjeno par postov nazaj) saj je vrstica v binu takšna: create user name admin passwd las6d9kj69se root. Problem pa je v tem da tudi ko vpišem vse tako kot je treba stvar ne dela (ostajam v pozivu za geslo-viking) oziroma enostavno ne pridem not.

Imam pa eno prošnjo in secer: če bi kdo bil pripravljen poizkusiti moj bin ki sem ga dobil z callista na svojem callistu (predvidevam da so vsi enaki-hardversko seveda) in če potem vam tudi ne uspe priti not.
Mislim da je ukaz za nalaganje bina tftp -i 192.168.1.1 put TEImage.bin (torej namesto ukaza get samo ukaz put).
Bin bi pa poslal kar po mailu saj je dolg samo približno1,8 MB.

Zares še enkrat hvala za te informacije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: d4rko ()

g53n ::

Kaj pa, če se zmeniva takole? Jaz sem zadevo ravno nastavil in mi deluje super (bolje kot prejšnji Callisto, kdo ve zakaj..) in po principu 'ne diraj lava dok spava' lahko jaz tebi pošljem moj .bin file, da probaš priti noter z istim geslom kot jaz (po mojem je tudi novejša verzija firmware-a, moj prvi Callisto je imel staro geslo in starejši firmware). Če ti ne uspe, lahko potem še jaz probam tvoj image, če bo kaj pomagalo (čeprav, če ne prideš noter z dvema imagoma, zna biti kaj narobe..).

Drugače pa, si poizkusil mogoče priti noter tudi z telnetom in FTP-jem? Za oba je enako geslo in IP, če bi bilo kaj slučajno narobe z web interfaceom?

d4rko ::

Ja lahko se zmeniva tudi tako da jaz poizkusim tvoj bin file in potem vidimo kaj bo. Tudi jaz sem imel prejšnji modem dobro nastavljen čeprav sem se z nastavitvami precej namučil je v principu delal dobro razen tega da če je prišlo do preveč povezav (8 računalnikov) se je obesil tako da ga nisi mogel resetirati več niti prek web interfacea, ker se enostavno ni več odzival in ga je bilo potrebno izklučiti iz napajanja da je ponovno delal.
Je pa zanimivo da če se je obesil se ga ni dalo niti pingat (kot da ga ni) čeprav je bil normalno priključen. Še vedno mislim da je ta modem precej omejen glede tega (preveč povezav) in dvomim da bi nov bin kaj dosti pomagal. Mislim da ima določeno število povezav in to je to, če jih pride preveč se pač obesi.
Seveda sem poizkušal priti noter tudi z telnetom in ftp-jem vendar je povsod isti odziv (kot da je geslo napačno) ne pridem noter. (drugače kot modem dela vredu in brez težav)
Poizkušal sem iz več računalnikov (ki so v mreži) pa nič. Vse skupaj mi sploh ni več logično zakaj.
Potem bi pa prosil za bin file če mi ga lahko pošlješ (g53n) in upajmo na uspeh.
Hvala za ves trud.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: d4rko ()

kredn33 ::

:O ;((
Pred kratkim so mi montirali novega Callista821+. FW verzija je 4.0.5 - 1.8 .
Nobeno doslej omenjeno geslo (ov4ibs3r in las6d9kj69se) ne prime.
Tudi tftp -i 192... ne deluje. Ko poskusim dol potegnit Image file, tftp pravi: Časovna omejitev je bila prekoračena .

Kakšna ideja?

bradek ::

Kaksne so kej izkusnje s pregrevanjem teh lepinj?

Zadnje dni mi dol pade internet in ne pomaga nic druzga kot reset modema, potem se pa spet normalno poveze nazaj. Ne zgubi povezave s centralo tko da pomoje je fora v modemu samem. Razen ce ima se kdo probleme s siolom zadnje dni?

64202 ::

lani poleti se mi je po 2x na mesec obesil
I am NaN, I am a free man!

mare_ ::

Men se zadnje čase tut skoraj vsak dan obeša ...

kredn33 ::

Spet jaz...
Čudno pri novem Callistu 821+ se mi zdi to, da ne morem dol potegnit image file-a. Modem ima spodaj zapisan datum Februar 2005. V februarju pa se na slo-tech ni še nič govorilo o možnosti DL image-a. Očitno so sami potuhtali, da bo to luknja in so ugasnili tftp na modemu...

Še tole, zraven so mi pustili tudi CD z navodili in po njih vidim, da ima SW kar nekaj novosti...

Torej: ima kdo še kak password, s katerim bi lahko poskusil...

g53n ::

Se opravičujem, rahlo sem pozabil na tale topic. Bom probal še danes uploadati .bin file in poslati privat sporočilo z download lokacijo.

Drugače pa mi je uspelo že z enim računalnikom porabiti vse connectione, ki jih tale router omogoča, nekatere mrežne igre npr. skenirajo potencialne serverje tako, da pošljejo request za status na nekaj tisoč serverjev naenkrat ter čakajo na odgovor.. Callisto je rekel samo še BANZAI! in naredil harakiri :)

Ampak ima router tudi druge težave, punci npr. je stari router ves čas prekinjal posnetke z www.rtvslo.si, po streli ni več problemov s tem.. tukaj mislim da ni problem v številu povezav.

Brainstorm ::

Mene pa zanima kdo je kriv al calysto modem al router linksys wrt54g ke me vsakih 15 min meče z linije in mi menja Ip, če laufam azureusa in na full uploudam, če pa sam surfam pa ne.
Ko pa sem inštaliru cfospeed se je pa zadeva uredila sam uploud je full prbremzan ne gre nikamor.
U glavnem a me lahk router meče dol, je ja za modemom, sem pa kolegu posodu router je pa reku da mu je fajn delu, mogoč niti ni bil tok pozorn.

Ro! ::

Pozdravljeni!

Vprašanje glede požarnega zidu: ker se nikoli nisem poglabljal v te zadeve, me zanima "kako dober" je požarni zid v Callistu. Je po učinku primerljiv z kakim softverskim (Zone Alarm)? Sem doma omrežil nekaj računalnikov, pa da ne inštaliram zone alarma na vsak mlinček posebej...
Pozdrav,
Robi.

Ch4N93 ::

hja, firewall je tako dober kot ga konfiguriraš
samo če imaš več računalnikov na calista priklopljenih, se ti bo skoraj 100% obešal zaradi preveč hkratnih povezav (beri zgoraj)

kako pa imaš sploh omrežje porihtano? imaš switch ali router, ali pa deliš povezavo ne enem računalniku?
Ni nam lahko...

Ro! ::

oj!
Trenutno šeram inet preko "glavnega" računalnika, zaj pa hočem callista uštimat ko router. Fizično pa so mlinčki povezani preko switcha.
Trenutno uporabljam Zone Alarm - moje ,sider laično, mnenje je, da zone opravlja svoje delo kar spodobno.
kar se tiče sesuvanja : do ineta bosta dostopala redno dva računalnika, tretji občasno in to v glavnem za e-mail. Misliš, da bo kriza?

Ro! ::

kar se tiče firewalla sem našel odgovor na http://www.sarguide.co.uk/faq.php?qid=2... .
Zanima me le še glede stabilnosti povezave. Sicer mi doslej povezava ni padala, razen ko je siol kaj štrikal.

Ch4N93 ::

za surfat in mail gledat pomoje nebo problema
če pa se bo kaj dol vleklo pa bi znalo štekat
Ni nam lahko...

Ro! ::

hm..... Bi bilo torej boljše, da pustim, kot imam (šerana povezava - preko switcha)? Routerja v tem trenutku nebi kupoval, ker zadeva ni tako vitalna. Sem pač hotel iz zadev, ki so trenutno na razpolago, narediti najboljše..

Maverick_slo ::

Zdravo!
Jst sm prejšnjo lepinjo od iskre erhhhhm mislm no strela mi ga je skurila>:D
Zdej mam pa Callisto821+ in ne dela ne username in pass, ne tftp ma nč ne dela...
Če ma kdo kšno idejo kr na plan z njo!

Ro! ::

Sem aktiviral router (samo router - brez požarnega zidu), pa se mi je začel modem obešat.... Včasih 1x dnevno, včasih pa na 15min.;((
Omrežena sta stlno le 2 mlinčka, od tega se na enem surfa...
Ima kdo podobnp izkušnjo? Kaj zdaj? Firmware? Imam:
HW 81001a
SW 3.56IST0.8021B / 1.38.021206a6+

OldSkul ::

Callisto je kot router zelo slab. Še kot modem ga serje. Kupi si samostojen router.

Ro! ::

Sme ga nekaj zasral....... A mi hoče kdo Firmware poslat?

Ro! ::

Hvala vseeno - dobil FW. Pa še novejša verzija je bila, ki je očitno stabilnješa, saj mi kot router še ni prekinil. Me je pošteno segrelo, ko se več ni hotel modem zagnat.8-O
Vendar sem ga vseeno!:D

pviran3 ::

Zanima, če se splača kej nastavitve spreminjat na modemu, ali je že vse optimalno nastavljeno?

se da kej na hitrosti pridobit?

Če se ne da potem sploh nebi bič gledal

A bi kej mula hitrej delala:8)

js ::

Imam to Calisto zadevo, ker mi je prejšnji modem strela fentala. Ne morem ga niti pingat. V čem je finta? Spodaj je nalepka februar 2005.

Gwanaroth ::

Vceraj mi je monter zamenjal Callisto821 za Callist821+ in seveda ne dela vec nobeno omenjeno geslo. Modem je iz februarja 2005.

A ma mogoce kdo ze user/geslo za ta stvor, da bi optimiziral par stvari?

Hvala, lp.
Lights often keep secret hypnosis..

Zgodovina sprememb…

zee ::

Callisto, ki ga uporabljam tudi nekaj šteka, ko mi bo dok*, bom šel in si SAM kupil ne pošten ADSL modem in čao miki. Bom vsaj vedel, komu lahko zatežim, če ne dela.

*zee*
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet problemi win8

Oddelek: Pomoč in nasveti
9767 (705) d4r3_k
»

ADSL nastavitve za ganymede822+

Oddelek: Omrežja in internet
205839 (3860) Tilen
»

Iskra Callisto 821 -geslo

Oddelek: Strojna oprema
246130 (4318) simnov

Heckanje telekomovega 'adsl ruterja'

Oddelek: Omrežja in internet
182422 (1823) BigWhale

ADSL modem Callisto 821 lahko deluje kot router!? KAKO?

Oddelek: Omrežja in internet
184909 (4518) Gandalfar

Več podobnih tem