Forum » Zvok in slika » Postavitev zvočnega sistema
Postavitev zvočnega sistema
maratonec5 ::
Lep pozdrav. Doma imam hi-fi stolp aiwa nx70, ki ima za moje pojme odlične zvočnike, ki izplunejo tudi zelo dober navidezni prostorski zvok. Kupiti nameravam še dodaten nizkotonec za 150-200 Eur, poleg tega pa bom kupil zvočno kartico Creative x-fi extreme music, na katero bi potem subwoofer tudi priklopil. Zanima me, na kaj moram paziti. Kakšen priključek ima večina subwooferjev? Rca? Na zvočni so namreč vhodi za 4 3.5mm jack priključke. Bom rabil kakšen adapter ali je bolje da kupil katero boljšo x-fi kartico ki ima več vhodov?. Poleg tega, kateri subwwofer bi mi priporočali v tem cenovnem razredu?
Naj omenim še, da ima moj stolp tudi izhod za woofer. Tule so tehnične spec. . Kako pa je s tem, da bi stereo signal poslal direktno iz X-fi extreme music zvočne kartice na subwoofer?
Naj omenim še, da ima moj stolp tudi izhod za woofer. Tule so tehnične spec. . Kako pa je s tem, da bi stereo signal poslal direktno iz X-fi extreme music zvočne kartice na subwoofer?
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
boris22 ::
Ojojoj tukaj si vse zmešal med sabo.Kaj ti bi kar sub vezal za zvočno.To ne gre kar tako.Sub kvečjemu vežeš na reciver, kateri ne stane malo.Potem pa bi rabil še zvočnike....Ta zvočna je ok.Ti rabiš kupiti ene računalniške zvočnike. Raje zberi nekaj denarja pa kupi kej pametnega.Logitech z 5500 so solidni 5.1 zvočniki.Gor lahko vežeš 3 naprave.Imajo 1 digital optikal in coax vhod.Moreš pa vedet da glede kvalitete sigurno niso na nivoju hifi komponent katere res niso poceni.Tisto ki si pa ti hotel da vežeš sub direktno na zvočno pa ti odsvetujem.Če pa hočeš 2.1 sistem so dobra izbira Altec Lansing MX 5021.Stolp pa pusti tako kot je ne veži nič na njega.
damirez ::
Če hočeš woofer priklopit na stolp rabiš aktiven woofer se pravi da je že ojjačan. Te so malo dražji od navadnih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 49872 (18366) | Matej_K |
» | [5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27686 (14942) | psytoma |
» | [5.1] multimedijksi zvočniki 10k - 30k SIT (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27301 (11387) | Hrenowsky |
» | katero zvočno kartico (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6650 (5117) | strumf666 |
» | Test Creative X-FiOddelek: Novice / Zvočne kartice | 5517 (3533) | Gregor P |