» »

katero zvočno kartico

katero zvočno kartico

1
2
»

WhiteWolf ::

Ja recimo na Bolhi nekdo prodaja dva x-fija extreme music OEM, ki imata plastične kontakte, ne zlatih, tako da očitno ni vse enako.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

mrhowinar ::

se bom prikljucu debati z enim vprasanjem...zanima me ali je obcutna razlika med eksternima karticama Creative SB Live! in Audigy 2 NXe...imam namrec laptop z Intel HD Audio kartico ampak se mi zdi da bi lahko moje Logitech Z2300 bolje izkoristil s kaksno drugo zvocno...kaksen nasvet!?

lp
m

joker16_7 ::

WhiteWolk: Kako je to mogoče ne vem. Vendar prvotne kartice imajo zagotovo zlate konetkorčke. Verjetno je kaka ''škart'' roba. :D
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

strumf666 ::

Če koga zanima, tist konektor sem naredil in ne dela kot bi moral. Pa Pri x-Fi zgleda, da je voltaža za mic prenizka, ker če ga vklopim v on-board zvočno, je zvok čist, če ga pa v X-fi pa nekaj brni in šumi,...

Tale nova serija ni identična starejši, vsaj najcenejši primerek xtreme audio (za ostale pa nisem šel gledat), so ga čisto oskubli; ne premore skoraj nič od tega, kar naj bi x-fi imel.

pa creative je znan po milijon različnih OEM vezijah svojih zvočnih, pa pri vsaki je nekaj drugače (od konektorjev, funkcij,...).
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Zgodovina sprememb…

Fizikalko ::

Nujno bi rabil hiter odgovor na sledeče:

A se na Creative X-Fi XtremeMusic OEM da hkrati imet priklopljen mikrofon IN uporabljat Line-IN za TV tuner? Ker pač zvok od tunerja mam preko Line-in, mikrofon mam pa za Skype. Medna je pa vhod le en... Obstaja rešitev?

BTW: Je ena od rešitev USB mikrofon ali bi kartica prav tako sprejela le en signal (line-in ali mic preko usb)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

Fizikalko ::

Pa še eno idejo mam - bi morda šlo preko tistega notranjega AUX vhoda (4 pinski, samo eden je pri Xtrem Music, če se ne motim). Ker tuner ma tovrsten izhod, kabel tudi...

Kaj pravte?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

strumf666 ::

Vhod za line in in mic je skupen; lahko pa probaš tist konektor naredit, o katerem sem pisal; kolkr sem zasledil na forumih večini ljudi dela, zgleda, da sem jes nekaj narobe naredil. S tem pridobiš dodaten priključek za mikrofon (še vedno pa ostane, da je napajalna napetost mikrofona prenizka in imaš potem precej več šuma in tudi zvok sam je bolj čuden). Tist notranji priključek se da uporabit, samo vprašanje v katerem načinu se ga da uporabljat pa če boš hotel kaj snemat iz tunerja je spet odvisno od programa, če ti bo dal možnost izbrati ta vhod na zvočni.

BTW: USB mikrofon ima vgrajeno zvočno, zvok gre mimo glavne zvočne.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Fizikalko ::

Sam zihr ne bom nič delal. Iz dveh razlogov:

1. sem nepraktični štor
2. princip: če za kartico dam toliko keša, mi še na kraj pameti ne pade, da bi za osnovno funkcionalnost moral še sam nekaj čarat

Kaj pa stereo jack razdelilnik (2 v 1)?

Fizikalko ::

Ali pa naj raje kupim kaj takega?

strumf666 ::

Vidm, da si že oglas napisal za audigy2 ZS ta ima vse priključke samostojne, tako da ne boš imel problemov ali pa X-fi platinum ki ima front-bay tam lahko priključiš vse kar imaš :D samo je cena precej višja. Razdelilniki ponavadi ne funkcionirajo dobro, ker se "mase zmešajo" in potem je zvok čisto tih in popačen.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Fizikalko ::

Koliko pa misliš, da bi bila realna (fer) cena rabljene Audigy ZS?

strumf666 ::

težko rečt, ker je prišla ta pocen serija X-fi ven, pa ne vem kam jo uvrstit (recimo xtreme audio je tak okleščen, da sploh ne bi smel x-fi bit). Jes sem dal 10k pred cca 4 mesci za audigy2 ZS to se mi je zdela fer cena za karto izven garancije.

edit: Če že kaj o visti razmišljaš potem tole preberi.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Zgodovina sprememb…

Fizikalko ::

Bom probal dobit Audigy2 ZS, lahko pa tudi NX.

Tic ::

E, mene zanima, so sploh razlike pri poslusanju glasbe med

SB Creative X-Fi Xtreme Audio OEM 12.000 50,08

SB Creative X-Fi Xtreme Music OEM 21.500 89,72

Zadeva je priklopljena na hi-fi ojačevalec in slušalke Sennheiser HD595.

Kaj mislite? Je za stereo vseno?
persona civitas ;>

Tic ::

No ja, pol prebers tole, pa je vse jasno.

I hope you didn't get that Xtreme Audio, it's not the same as other X-Fi cards. It has a lower quality DAC (lower sound quality), no EAX support, no hardware acceleration and no extra modes that the other X-Fi cards have.

neke 'dobre' nastavitve za xfi kartice
persona civitas ;>

janko771 ::

Jest nucam da ma kartica line in ker mam dvb kartico ki nuca ta vhod če hočem met zvok pa obenem rabm tud mikrofon, gledal sem za x-fi extreme music in sem ugotovu da ma samo štiri priključke, všeč mi pa je SB Audigy 4 OEM verzija zaradi cene pa tud ko sem gledu karaktaristike za x-fi extreme music ne zaostaja veliko kot bi po cenah sodil.
Zanima me kakšno mnenje mate o zvočni kartici SB Audigy 4 OEM 47 evrov.
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav.
jest

K0K0 ::

Kolega si je kupil Logitech Z5500 zvočnike in zdej naj zanima če je kaka razlika v zvoku če bi omenjene zvočnike priklopil na optični izhod na NF7-S plati.

m0LN4r ::

@Fizikalko

Mam Sennheiser HD595 slušalke priključeno na integrirano odkar sem ti prodal audigy 2 zs

in nebom verje ŽAL MI JE da sem jo prodal. Ko greš z boljšega na slabše prej opaziš kot pa z slabšega na boljše. Ja nič Bom šparal eno leto.

Si pa pošten človek !
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Tic ::

A je kdo najdu kje x-fi xtreme music oem na zalogi? Da lahko v Ljubljani kupim po moznosti? Nikjer nimajo :'(
persona civitas ;>

Fizikalko ::

mOLN4r, jaz sem pa seveda vesel, da si jo prodal. Sem zelo zadovoljen z njo, je res svetlobna leta od integrirane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

janko771 ::

Mam audigy 4 z zvokom zelo zadovoljen nism pa z gonilniki lohk bi bli boljši, ker se mi zdi da bi se dalo še več ven iztisnt iz zvočne, sej itak vsi veste da pač creative nima pojma o izdelavi driverjev, bi blo pa fajn če bi to zadevo res prepustu takim ljudem ki majo več pojma.
Sem pa zlo zadovolen z zvočno dela dober.
lp
jest

emilo ::

Ravno danse sem kupil X-FI Xtrememusic OEM, ker pač nisem najdo music variante! In ko grem v Battlefield 2142(ki mi je prej delal normalno), začne zadeva noro štekat! Če bi recimo mel katero boljšo zvočno kartico, bi zadeva delala bolje??

Cash ::

No, tko, nej jst na hitro nekaj dodam tej temi. Kot veste, je velika uganka in mnogi se sprašujete ali je razlika med Retail verzijo in Oem verzijo. No, naj vam odgovorim, da je in sicer je vidna že od zunaj. Retail-polna verzija ima vse pine za priklopit, medtem ko oem verziji manjka nekaj pinov. Kot druga, očem opazna razlika pa je ta, da je poleg X-fi procesorja na oem verziji le en kondenzator, medtem, ko so na retail verziji 3 kondenzatorji. Tko, če ima kdo še kaj za pripomnit, naj kar pove, lahko da se motim in sta narejeni 2 seriji z izboljšanjem mogoče, zato taka razlika.
Hvala vsem, ki ste prebrali moj post:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cash ()

Cash ::

Bi pa vprašal še, kako to, da nimam recimo tiste opcije, ko govoriš v mikrofon in pride ven otroški glas (pri LIVE-ju je bil Chipmunk), ali pa bolj moški glas z nizkim tonom itd.....Nej mi en to pove, prosim :\

emilo ::

Danes sem zamenjal zvočno Xtreme Music OEM za Etreme gamer Fatal1ty in razlika je očitna! Zvok je prav neverjeten, igra pa pri tem dela še bolj tekoče kot v softwarskem načinu!

Veron ::

emilo kje pa si sploh kupil tole extrememusic oem?

Sicer pa me neki zanima, če ma kdo izkušnje... Rad bi izkoristil na ohišju spremnji priklop za mikrofon in slušalke vendar mora iti takole: ko priklopiš spredaj dejansko zadni zvočniki ne delajo več (oz. zaradi mene lahko - jih pač izklopim).

Ker trenutno na tej onboard (abit) če priklopim pine za spredni audio panel mi odzadaj sploh ne delajo več (medtem ko na asrock plati je to delalo)

emilo ::

Se opravičujem, zamenjal sem ga z Etreme Audio!

Veron ::

Ok to je zdej bol jasno, extrema audio kokr so že omenl je jajc... x-fi prave karte se začnejo z extreme music

emilo ::

Nekaj mi ni jasno, kot sem že omenil imam Eterme Fatal1ty zvočno in imam na procesorju pasivni hladilnik, ko pa gledam na uradni creativovi strani na sliki ni pasivnega hladilnika! No saj se ne bunim zarad hladilnika samo zanima me če sta razen hladilnika kartici isti oz da nimam kakšne Česške verzije???
pa se linki do slik da boste videli razliko:
z hladilnikom: http://www.mlacom.si/article.aspx?docid...
brez hladilnika: http://www.creative.com/products/produc...

strumf666 ::

novejši x-fi imajo vsi hladilna rebra gor, ker se tako grejejo; je tudi neko obvestilo nekje pod FAQ na creativovi/SB strani.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočna- Koliko veliko bolje?

Oddelek: Zvok in slika
71577 (1285) macgajver
»

Katero zvočno kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
111728 (1495) neres
»

SB Creative X-Fi Xtreme Audio OEM

Oddelek: Kaj kupiti
422616 (1765) Veron
»

Katera zvočna

Oddelek: Kaj kupiti
202247 (1665) Fatboyslim
»

soundstorm vs. audigy 2 ZS

Oddelek: Strojna oprema
462199 (1376) igor0203

Več podobnih tem