» »

pof*kani cestarji in šleparji

pof*kani cestarji in šleparji

«
1
2 3

krho ::

Cesta Kranj Jesenice in obratno (Podvinski klanec).
Štartal sem na šihtu na Jesenicah 15:30.... Na avtocesti so tirnice visoke ~10cm, avtocesta ni niti posuta... Pa je začelo na Jesenicah snežiti okoli 9:30....
Okrog 15h slišim obvestilo, da je na Podvinskem klancu obtičal šlepar.... sem rekel klinc, saj bodo pospravili do 16h.
V koloni proti Kranju smo stali 2,5h v tem času smo se premaknili za ~800m Šleparja pomoje niso premaknili niti za ped... Ko sem se peljal proti Kranju, je bilo 90% vozil šlepar, šlepar+prikolica, cisterna...

Zakaj za boga niso astronomske kazni za voznike šleparjev, ki se sami ne odstranijo iz prometa. Tam reda par 10k€ + dodatki za vsako uro, zaradi katere je promet oviran.., ter še nekajkrat višja vsota za lastnike podjetij, če voznike priganjajo.

Domov sem pa prišel pred nekaj minutami... nič grem sedaj kosilo pojest...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Boeing ::

SŽ d.d.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

krho ::

Od doma do železniške postaje v Kranju imam okoli 4,5km, od železniške postaje na Jesenicah pa firme ravno tako nekako. S tem, da ponavadi za vožnjo s avtom porabim ravno toliko, kot bi je samo z vožnjo s vlakom iz Kranja do Jesenic.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

DimmniBurek ::

Mah, ko pa ne boš mel bencina na črpalki in frišne hrane u trgovini boš pa spet pizdu...
Se strinjam s tem delom da so cestarji grozni... Moto sezona se je začela že 3tedne nazaj, pa še kr pesek po cestah...
There Is No Stronger Drug Than Reality

Ejsi_Disi ::

Fotru se je ratal izognit. Ne vem pa kje je šel naokoli. Je bilo pa sedaj po radiu, da nekateri še kar čakajo.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Matty ::

No... jutri bo pa vlak padel :P

Hecam se... sem se peljal danes popoldne iz LJ... se strinjam, v LJ kaos in noro veliko prometa... no, jest sem sel z avtoceste ze v Podtaboru, ker sem na sreco dobil obvestilo o guzvi... je pa vseeno trajalo in ceste grozne nespluzene...

miko 55 ::

jih je sneg presentil. sej ne da so jim cel teden govoril da bo pizdarija. sej zimska služba od 15 marca ni obvezna. znajte se. itak relacija za katero porabim 15 min, sem rabil 30 minut. je na cesti 1 cm snega pa noben ne zna več furat avta. k po jajcih.
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

krho ::

Še en dodatek. Viadukt Peračica... v smeri proti Jesenicam Pripeljem nekaj pod 80 iz tunela... na cesti so 1-1,5 cm visoke ledene plošče, po vsej dolžini, vse, kar sem lahko naredil je bilo to, da sem dal nogo iz gasa... ter upal, da bom čez pripeljal uspešno. Da bi ko od cestarjev znak postavil to pa ne..
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

krneki0001 ::

Kaj se tok bunite, drugje v drugih državah plužijo tako, da ostane 10cm snega na cestah in ne solijo, da ne uničujejo asfalta, pr nas pa samo da pade mal snega, hočte imet ceste čiste in suhe. Nehejte se bunit, pa rajš bolj previdno vozite. Predvsem pa umirjeno in strpno!

P.S. Če je sneg ali led na cesti nimate kej 80 vozit skozi tunele, ker priletiš ven na led ali sneg in te obrne za šalo - mnogo jih je tako že nardilo totalko, ne bit zdej še vi del te statistike.

LapD ::

To je še v redu ampak ljudje so na relaciji LJ-PO (avtocesta) čakali v avtu sredi noči 8ur zaradi prevrnjenega tovornjaka 8-O. Sicer je folk vedel, saj je bil sneg napovedan že 3 tedne nazaj ampak vseeno rinejo nekam.

BluPhenix ::

Nekako tako ja. Vedno so krivi drugi. DimniBurek ima kar prav.

KAj pa je to takega, če enkrat v letu porabiš malo več časa za priti domov? NE vem kaj imate toliko za jokcat. Pač izredne razmere, live with it. Nekako se mi zdi, da bi nekateri tukaj pizdili tudi če bi bila ob poplavi poplavljena tudi cesta, češ kako niso mogli tega zrihtat.

Ledene plošče? Take, ki padejo s tovornjakov in ki so lahko padle par minut preden si ti tja prišel, al ledene plošče na cesti? Si vozil s hitrostjo primerno razmeram? Jaz sem včeraj po avtocesti vozil 60kmh, pa nisem imel nobenih kriznih situacij ...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

krho ::

Vsi ste ultra pametni. Šleparji in tovornjaki se MORAJO po zakonu pospraviti iz ceste. Aja oni model od včeraj bo dobil 420€ kazni, Jeb* se njemu za takšno kazen.
Ne Sneg se drži ceste, pa luknje so vmes, kjer mu je s plugom uspelo do asfalta pridet, tako je kot bi se po makadamu peljal. Drugače je cela avtocesta spucana, samo Peračica je v qrcu, zato sem bil ultra presenečen, ko sem iz tunela pripeljal ven.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

gunserman ::

Kaj se tok bunite, drugje v drugih državah plužijo tako, da ostane 10cm snega na cestah in ne solijo, da ne uničujejo asfalta, pr nas pa samo da pade mal snega, hočte imet ceste čiste in suhe. Nehejte se bunit, pa rajš bolj previdno vozite. Predvsem pa umirjeno in strpno!


Se čist strinjam s tabo. Ka ste vsi invalidi da ne znate po snegu vozt?

opeter ::

Kdo pa je rekel, da morate na pot? Ostanite doma, pa bodite tiho. ;(
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Roadkill ::

>> Da bi ko od cestarjev znak postavil to pa ne..

Haha... naj dajo na vsakih 15m tablo:
"Pozor!
Ker je pred kratkim padal sneg, je cestišče spolzko!
Priporočamo vam, da zmanjšate vašo hitrost, saj na spolzkem cestišču vozilo zna zdrsniti, kar lahko povzroči neprijetne posledice."

...

Tista bela stvar zunaj je SNEG. Če pada SNEG, potem drsi na cestah. A ni logično?
Se tokrat strinjam z nebivedu. Malo bolj skulirano in počasi. Štartaš eno uro prej, pa zna bit vožnja prav prijetna, pa ponavadi ti potem še pol ure za kavo ostane.
Ü

BigFoot ::

Kdo pa je rekel, da morate na pot? Ostanite doma, pa bodite tiho.


Ja no, eni mormo tud na šiht it.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigFoot ()

Matev ::

sneg in njega količina me je čisto presenetila
sem pričakoval kako snežinko tko v hribih
ne pa tega kar je nastalo

pa še pred parim dbnevi smo zjutraj malo manj kot v mikicah hodili
popoldne pa obvezno v mikici

še celo na pivo smo šli na prosto pred bar sedet ne notri
tako je bilo toplo

SkIDiver ::

Kolk imate eni težav, ko pade za vzorec snega:\ Jz sem šel iz Maribora skozi Celje, Laško, Boštanj in Kško v Novo mesto brez vsakih težav. Da je bil čar še večji so bile vse ceste nesplužene in avto z zadnjim pogonom. Edina kopna cesta je bila pred krškem. Očitno so se Krški cestarji dobro pripravili in poskrbeli za cesto ter meni vzeli veselje:D
Sicer pa meni zabavna vožnja čeprav sem za vožnjo porabil 2 uri in 40 minut z vsemi postanki.

Zgleda kot, da bi se eni radi kljub sneženju in snegu peljali 130km/h po AC:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

krneki0001 ::

Večina nas mora na šiht in moramo biti na šihtu pravočasno. Nekateri zato zjutraj prej vstanemo in se pripravimo na delovni dan. Sej so napovedoval sneg že od prejšnjega tedna. Čeprav priznam, meni je užitek ravno zasnežena cesta.

Glede tovornjakarjev je pa tako, večinoma jih delodajalci silijo v vožnjo, tovornjakar bi že lahko počakal en dan, delodajalec ne more. Zato delodajalec pošlje voznika na cesto v vsakem vremenu z neizpravnim tovornjakom. Če pa bi se voznik uprl, bi zgubil službo. Torej je potrebno za take zadeve kaznovati firmo, ki je voznika poslala na pot in ne voznika, razen. če je sam lastnik tovornjaka in se je sam odločil za vožnjo.

Čeprav je moje mišljenje, da do 7 ton in pol naj se tovornjaki vozijo po sloveniji, ostali pa naj se naložijo na vlak in naj jih prevažajo z vlakom.


Krho
glede lukenj med ledenimi platami, za to so pa krivi izključno cestarji, ker se niso prej zmigal, pa zato ker niso prej poslal tovornjaka, ki bi cesto samo posul s peskom, sej jim je nebi bilo treba plužit.

Matev ::

glede lukenj med ledenimi platami, za to so pa krivi izključno cestarji,


aja
jaz sem pa mislil da je kriv sneg in vreme

TRIROG ::

samo ni mi jasno kako je mogoce da jih sneg vedno preseneti?

grozni so tudi vozniki, ki se potem na dvopasovnicah vozijo po sredini ...

imagodei ::

Res je, da je treba vedno voziti tako, kot to dopušča cestišče. Res je, da so bile na cestah včeraj izredne razmere in da je v takšnih primerih treba malo strpnosti. Res je, da je bilo 15. marca konec obvezne zimske službe in da so nekateri že zamenjali tudi gume nazaj na letne. Res je, da s prilagojeno hitrostjo lahko prideš varno iz točke A v točko B tudi v takšnih razmerah, kakršne so bile včeraj. Res je, da če ni treba na pot, ni nobene potrebe po tem, da bi izzival in se vseeno podal na pot...

AMPAK...

Ali niso snega dosti prej napovedovali? Ali ne živimo v alpski deželi? Ali je treba vedno, pa ni važno ali je sredi zime ali na pragu koledarske pomladi, imeti na cestah vojno stanje, ko zapade malo snega? Zakaj hudiča nas pa zimska služba ne bi enkrat lepo presenetila in počedila ceste, še preden se na njih nabere 10 cm snega, pa čeprav pod snegom cvetijo zvončki? Včeraj ni začelo snežiti sredi noči, ko bi, reveži, vsi spali. Poleg tega sneženje ni bilo nenapovedano. Ja, vsem šleparjem in tovornjakom nad dovoljeno težo visoke kazni. Prav tako tistim, ki so povzročili zastoje in nesreče, ker so se vozili brez zimske opreme. In nenazadnje malo več strpnosti na cesto. Ne da se v snegu in ledu vozit 130 po avtocesti!

AMPAK vsa graja organizatorjem zimske službe. Vemo, da so ljudje neodgovorni, nestrpni in da izzvajo usodo. Ali je zato treba še zimski službi prilagati na ogenj? Katastrofa! Očitno so nekateri odgovorni totalno butasti, brez čuta za odgovornost, ali pa imajo nekakšno morbidno računico, da je pač ceneje, če se po državi naredi nekaj deset (sto?) nesreč z materialno škodo in morda še kakšna s telesnimi poškodbami, morda celo smrtna nesreča. Odpravljanje posledic nesreč (dvigovanje prevrnjenih šleparjev, intervencije gasilcev, zdravljenje v bolnišnicah in rehabilitacija po poškodbah ravno tako stane državo davkoplačevalsega denarja, kot preventivno delovanje zimskih služb. Kaj je ceneje in predvsem, kaj je bolj humano? Morbidna računica, definitivno.
- Hoc est qui sumus -

kekz ::

Sneg ne pomeni, da so izredne razmere! Sneg je običajen periodični naravni pojav!

V drugih državah pustijo 10cm? Kje? Morda v Romuniji?
V Avstriji čistijo povsem na golo tudi če je 4m snega zraven ceste. V Švici tudi.

Se pa strinjam, da novodobni vozniki očitno snega v življenju še niso videli.
Najbolj sem znorel pred ~2 letoma, ko je cela kolona vozila po avtocesti po prehitevalnem 40 km/h (ker je bil najbolj splužen), vozni pas pa čisto prazen. Nekaj časa sem trpel v koloni, potem sem imel zadost in sem po voznem švignil mimo. Se je kar dalo peljati tudi 100km/h.

Meni je sneg všeč, pa četudi avgusta :P.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

Super Sonic ::

"kot to dopušča cestišče."

Tule vsi pišete o tem koliko dopušča cestišče. Koliko pa dopušča? A dopušča počas vožnjo? A to ne? Ja ne vem če, no.

Eni imamo (dobre) zimske gume in dobro vodljive avtomobile. Eni jih pa nimate. In eni nismo motorični debili. In potem eni tuljo, da je treba počas, čeprav za druge ni temu tako. Včeraj sem po obvoznici z lahkoto vozil tudi do 120 km/h. Pa nisem naredil nobene nesreče in tudi za trenutek nisem bil v kakršni koli čudni situaciji. Vem pa, da je bila kolona za Šiško učeraj dolga do Koloseja. Mmmmmmmmmm, o joy!


Meni zapravljati ure v avtomobilu ni ravno najbolj ljubo opravilo. Pravzaprav gledam vedno tako, da sem čim prej zunaj avtomobila in da počnem kaj življensko bolj pomembnega. Zato me tisti, ki ste brez življenja in lahko čakate tudi 356 dni v avtomobilu, kar nekako ne brigate preveč.

Ve se, da so cestarji zaspali in da policisti ne opravljajo svojega dela dovolj dobro. In povsem razumem jezo tega človeka, ki je odprl temo.

Eni se pač nočemo upokojiti na cesti.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Supersonic, sneženje je bilo napovedano in večina voznikov bi se lahko pripravila na to.

Meni je vseeno ali sneži ali dež pada ali pa sonce sije - po obvoznici vozim po omejitvah in omejitev je 100km/h, pa po avtocestah vozim tut 100km/h brez problemov v vseh pogojih. Vendar to še ne pomeni, da če nekdo vozi pred mano 40km/h, ker je bumbar v petek(kljub opozorilom, da lahko še vedno sneži) zamenjal zimske gume za letne, da moram zdej noret v avtu in kasneje na forumu in vse počez obsojat. Pač bom vozil za takim voznikom z njegovo hitrostjo in ko bom imel možnost, ga bom varno prehitel. IN TEMU SE REČE STRPNA VOŽNJA!!!

Če pa sprašujete, kje se pušča sneg na cestišču - povsod, koder nočejo uničit asfalta. Tudi v avstriji ne rine čisto do podna, pusti kak centimeter snega in to potem polijejo s tekočino, da se samo stopi. Tko ne uničujejo asfalta tako kot pri nas, ko rinejo z dilami do čistega podna, zadaj pa posipajo sol, ki narejene razpoke takoj zapolni in jih naredi še večje.

Predvsem pa najbol prednjači v tem švedska, večinoma pustijo nekaj snega na cesti, vozijo pa mnogo počasneje kot pri nas. Tam ne boš videl človeka, ki bi vozil 100 po novozapadlem snegu. Je pa res, da njih sneg nikoli ne "preseneti".

krho ::

nebivedu, sem mogoče rekel, da imam gor letne gume?
Bom zamenjal 2gi teden aprila..
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

imagodei ::

@Kekz: OK, mogoče nisem dovolj jasno povedal. Izredne razmere so nastale kot posledica povsem naravnega pojava ;) , ker pač ljudje ob prvem snegu upočasnijo na povsem nenormalne hitrosti, ker zimska služba ni opravljala svoje dolžnosti in ker ljudje nimajo ustrezno (zimsko) opremljenih vozil. Poanta je pa bila, da ob takih razmerah moramo kljub vsemu ohranit mirno kri.

@SuperSonic: Ti, ki si bolj nadzvočen, si verjetno prebral samo prvo vrstico mojega posta ;) ker bi drugače vedel, da se v osnovi ravno tako razburjam nad zimsko službo.

Kar se ostalega dela vajinega pisanja tiče pa takole - sem že v dveh podobnih temah povedal svoje stališče: niti previsoka niti prenizka hitrost nista OK. Na cestah veljajo določene konvencije (beri:pravila) in samo če se teh pravil držimo vsi (tudi babice z dioptrijo -20), je vožnja lahko varna in nestresna. Če ti lahko varno in predvsem neogrožajoče za druge voziš 120 po zasneženi cesti, mene to ne moti. Moti me, če se ti s svojim uber avtom nabiješ meni na "rit", ker meni moj stari avto ne dopušča vozit več kot npr. 60 km/h po 10 cm snega. To je NEvarno in ogrožajoče in v takih primerih bi najrajši ustavil avto, stopil ven in oklofutal voznika za mano. Nimam pa nič proti temu, da s 120 na uro švigneš mimo mene po celem snegu, če je nasproti prazna cesta. No, ampak tole je pa že off topic.

Skratka, ja, cestarji so zaspali. Naloga voznikov je pač prilagoditi vožnjo razmeram na cesti, naloga zimske službe je pa odpravljat sneg na cesti. Obe skupini ljudi očitno imata opravke na cesti, s tem da vozniki običajno cesto uporabljamo kot sredstvo (medij) za transport iz točke A na točko B, zimski službi pa cesta predstavlja delovno mesto.

Ponavljam: vsa graja organizatorjem zimske službe. Po mojem je čas, da po večini vsi odletijo iz službe.
- Hoc est qui sumus -

Gr0unD Zer0 ::

Eni imamo (dobre) zimske gume in dobro vodljive avtomobile. Eni jih pa nimate. In eni nismo motorični debili.

bi te rad videl včeraj na cesti od postojne do senožeč...

Matev ::

Včeraj sem po obvoznici z lahkoto vozil tudi do 120 km/h.


ena taka budala bi se skor vame zaletela ko sem vozil previdnih 80km na uro in želel zamenjati pas
ker so na pasu kjer sem bil jaz vozili 60km na uronisi edini veš
prilagodi se okolici in razmeram

WarpedGone ::

hehe, predvidevam da si "previdno" zapeljlal pred njega?
Zbogom in hvala za vse ribe

perci ::

Sori, ampak un, ki v vremenu kot je bil včeraj zvečer, vozi po obvoznici 120km/h, se igra z življenji ostalih voznikov.

Par let nazaj sem se v hudem snežnem metežu peljal dol z Rogle. Kmalu smo začeli gor natikati verige. Mimo nas je suvereno brez verig odpeljal A8 quattro. Avto se je v snegu odlično obnašal. Vendar vseeno ni peljal s hitrostjo kot pri kopni cesti.

Ti pa si včeraj to izvajal na obvoznici. Obnašal si se, kot da na cesti ni snega. Tudi, če tebi super primejo gume, ne moreš vedeti, kakšna je podlaga pod snegom. Lahko je led. In takrat ti nobene zimske gume prav nič ne pomagajo. Ne morem rečt drugega, kot da je bilo tvoje dejanje izjemno neodgovorno in da sem vesel, da se je za vse srečno končalo.

perci ::

Jst sem tudi včasih mislil, kako obvladam vožnjo v snegu in zakva drugi tok počas po snegu vozjo, itd. Verjemi, čez čas pride streznitev. V taki ali drugačni obliki. Je pač podlaga tako nepredvidljiva, da se ni za hecat.

Tear_DR0P ::

ful ste dobri
eni mate službo, eni nimate časa, ker morate hitro domov

tile pofukani tovornjakarji se pa kar tako malo za hobi vozijo po cestah in vam kradejo čas - sej če bi bli po cel teden od doma in bi se jim samo domov k ženi, na kosilo, v bano in na toplo mudilo bi jih še razumel, ampak to da se pa kr tko mal po cesti vozijo, in mi naj bi zarad njih naj šli na vlak? kr sami naj gredo z vlakom
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BluPhenix ::

Ve se, da so cestarji zaspali in da policisti ne opravljajo svojega dela dovolj dobro.

Točno tako. Policisti bi morali ustavljati in z veliko vsoto kaznovati vse, ki vozijo preko omejitve (ki velja za suho cestišče) v takih razmerah, kot so bile včeraj. ŠE več, takim bi morali odvzemati izpit ... u glej glej kdo je zgornjo izjavo zapisal ...

Doživel že marsikaterega z dobrim avtomobilom, dobrimi zimskimi gumami in motorično nesposebnega, ki je šibal mimo mene na avtocesti v metežu. 80% takih sem nato srečal čez par kilometrov. Očitno so nekaj pozabili doma, ker so obrnili avto, da gredo nazaj ...

Ne samo podlaga, že sam sneg je problematičen. Sploh stepzan sneg, na katerem je nasutega nekaj svežega. Ampak očitno se eni tega ne zavedajo. Upam samo, da bodo prihajali do spoznanj, ko bodo sami na cesti, da ne bodo njihovih izkušenj občutili tudi drugi.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

krneki0001 ::

Teardrop
Moje mišljenje je to z vlakom. Vse velike težke tovornjake (nad 7.5 tone), ki samo prečkajo slovenijo bi dal na vlak in naj z vlakom prečkajo slovenijo(tako kot to delajo avstrijci), ne pa da uničujejo naše že tako slabo narejene ceste.

perci ::

Ena anekdota:

Po enem klančku sem se par let nazaj peljal navzdol. Pred začetkom klanca sem čisto upočasnil (na cca 5km/h), ker sem vedel, da zna biti cesta poledenela. No, ko sem začel peljati navzdol, se mi je zadeva zazdela sumljiva. Malo sem požlajfal in čisto nobenega efekta. Dam v prvo prestavo - nobenega efekta. Tako sem se pridrsal do dol. SUPER filing. Vse sem imel pod kontrolo.:\

Super Sonic ::

Ja še dobro da sem živ. ;) Ker po nekateri postih sodeč imam v tem življenju zares ogromno sreče.


Iz dneva v dan. Po prevoženik 400k km še vedno gemblam na cesti.

p.s.
Zdaj sem začel razmišljat o igranju lota. S tako srečo bom kmalu miljonar!

Ha ha!
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

"bi te rad videl včeraj na cesti od postojne do senožeč..."

Tista cesta je sisi. Mislim - verjemi, da je bil marsikdo včeraj na še precej težji cesti.

Pa sploh ne gre za razpihovanje. Gre bolj kot ne za to, da potem ugotovim, da lahko jaz s trivalnim dizlom (Accent) vozim varno do 2x hitreje, kot nahitreje vozeče vozilo tisti čas na cesti.

Pa tega sploh ne prakticiram redno.

Dejstvo je, da večina vozi ob snegu zelo počasi. In v 90% (na uč) primerov za povsem brez veze.

Samo važno je, da sem srečko.

Srečko Srečkovič.

Mogoče celo spremenim nik.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Matev ::

nekateri so včeraj v snegu vozili 120 in blendali ljudem ki smo se vozili 100-110

ja frajerji ste ja
kaj naj rečem

nekaj takih imamo tudi na forumu

šernk ::

tud 150 in več lohko greste po snegu ampak uprašanje kolko časa. potem se vide pa pri poročilih statistiko
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

St@jler ::

Heh vsi ki se pritožujete nad cestarji.
Po vaše bi morali, čim je na cesti 1 cm snega, že letet ven na cesto pa posipat in plužit, da je lahko cesta suha in se vozite lahko kot ponavadi.
Čudno zakaj potem ne zahtevate, da grejo posušit cesto, ko pada dež?
Pač če pade sneg se prilagodi vožnjo razmeram na cesti (to je eno od pravil, ki se jih naučiš v avtošoli; zanima me za koliko ste nekateri kupili izpit tukaj?!) in ne moreš divjati kot ponavadi. That's it. Kot je nekdo rekel, drugje res ne čistijo cest dokler ni 10cm na cesti (tudi Avstrija ja). In cest tudi ne posipajo za vsak drek.
Sicer se pa popolnoma strinjam s tem, kar je napisal nebivedu na začetku teme.
Tovornjake, ki samo prečkajo Slovenijo, bi morali dati na vlake pa hopa čez.
Tisti, ki ste rekli da morate v službo. Peljite se z avtom do železniške ali avtobusne postaje potem pa na bus/vlak (če imate pač to možnost in ne živite nekje v rovtah). Manj živcev vam bo vzelo pa še časopis boste lahko prebrali zraven.
Na žalost je taka miselnost, da mora vsak svojo rit pripeljat direkt pred vrata. Ampak to je pač druga tema.

Super Sonic ::

"nekaj takih imamo tudi na forumu"

Kateri pa so to?

Kdo pa je tak na forumu, ki je včeraj vozil več kot 110 km/h in blendal ostalim? Kje so?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Gr0unD Zer0 ::

Tista cesta je sisi. Mislim - verjemi, da je bil marsikdo včeraj na še precej težji cesti.

verjamem.
ampak nisem jaz tisti ki se tukaj špana bolj ko kaki alonso ali burns...

Dejstvo je, da večina vozi ob snegu zelo počasi. In v 90% (na uč) primerov za povsem brez veze.


mislim da včeraj na tisti cesti noben ni za brezveze nonstop pod 50 vozil, ker ce si se slucajno moral komu umaknit in si zapeljal iz kolesnic je rit od avta bolj plesala kot maturanjte pri četvorki. še posebej zaradi takega čudnega snega, kot da bi se po dreku vozil

'FireSTORM' ::

kak je letelo po strani na tušovem parkirišču :D
Those penguins.... They sure aint normal....

Matev ::

Kdo pa je tak na forumu, ki je včeraj vozil več kot 110 km/h


Včeraj sem po obvoznici z lahkoto vozil tudi do 120 km/h. Pa nisem naredil nobene nesreče


ne vem če je bil to tisti kamikaze ki se je dokazoval in želel prehitevati normalno vozeči avto v svojih kolesnicah ... a je možnost

KandazaR ::

Da ne omenjamo višnjegorskega klanca. Folk je tam (ob)stal za več ur. Razumem da nemorejo splužiti vseh cest, ampak da nemorejo zrihtat avtocest to je pa že preveč. Poglejte si ta posnetek pa boste videli.

Jan987 ::

jah če se jim šleparji nabijejo takoj dost težko spucajo. sicer ne pravim da so bili ravnopravočasni, a lahko bi kaj več naredili tudi šoferji tovornjakov, ki kar rinejo naprej in se ne izločijo. no sicer jih povsem razumem, saj je ravno danes po dnevniku policist rekel da niso nobenega oglobili.

BluPhenix ::

Kako lahko splužiš cesto, če so na voznem in prehitevalnem pasu vozila?

V bistvu bi se morali v takih razmerah vsi voziti po enem pasu tako da lako, ko plug pride pelje mimo in spluži. Ampak sej vemo kako je to.

Je gledal kdo piramido? Tam so bile nekatere zelo pametne izjave. Med drugim je Gotarjeva povedala, da v Avstriji začnejo plužiti in posipati pozneje kot naši in da delajo bolj na easy.

Glede tovornjakarjev je bilo tudi lepo povedano. Naša počivališča so tako majhna, da se veliko število tovornjakov nima kam izločiti, tudi če bi se hoteli. Skratka problem je večplasten in nestrpni, živčni vozniki, so tudi del tega.

Supersonic, problem je v temu, ker ne gamblaš samo ti, ampak vsi tisti ki so na cesti ko si ti tam. Polek tega pa št. prevoženih km še ne pomeni, da si ne vem kako boljši voznik. Prej nasprotno, ljudje z veliko km za sabo so navadno zelo arogantni vozniki, ker imajo seveda "veliko izkušenj" in nehajo voziti po cestnih predpisih, ampak začnejo po nekih svojih. ko si omenjal zelo vodljivo vozilo sem mislil kakšen hud bencinc 4x4, ne pa en accent ...

Gre bolj kot ne za to, da potem ugotovim, da lahko jaz s trivalnim dizlom (Accent) vozim varno do 2x hitreje, kot nahitreje vozeče vozilo tisti čas na cesti.

Ravno to je problem, ker ti to ugotoviš, to je tvoja lastna pristranska presoja. Če drugi ne delajo tako kot ti še ne pomeni da so kaj slabši kot ti. Kako pa veš, da voziš bolj varno? Maš kakšen poseben merilnik za to al kako? Seveda v to izjavo, glede na to, da so te presenetile ledene plišče na cestišču in da si "samo spustil gas in čakal kaj bo" sploh ne verjamem.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Gr0unD Zer0 ::

no no, accent pa je ja športni avto :P vse je športno trdo razen amortizerjev
(govorim iz lastnih izkusenj, ker ga vozim)

p.s. kaj se je spet rally sezona zacela? da bojo spet razni wannabe solbergi terali po po moznosti zasnezenih cestah kot da vozijo avte za par milijonov €?

Super Sonic ::

"Seveda v to izjavo, glede na to, da so te presenetile ledene plišče na cestišču in da si "samo spustil gas in čakal kaj bo" sploh ne verjamem."

Nič od tega ni bilo, ker je sneg sicer močneje padal - toda cesta je bila splužena in samo mokra. Tudi ko je dež vozite 40 km/h po obvoznici? Seveda. Saj zato pa zadnje čase vlečem seboj aparat, da poslikam take vesoljce. Kaj bom s tem - je pa čisto moja stvar.

Seveda smo na prehitevalnem pasu vozili do 120 km/h, na desnem pa je bila vožnja vsaj polovico počasnejša. Zato ker je snežilo.

Še enkrat - cesta je bila samo mokra, brez snega. Ampak to tule v tej debati ne zanima nikogar. Večina se samo panično zdira. Potem sem pa jaz grdi raček. Heh...

"Supersonic, problem je v temu, ker ne gamblaš samo ti, ampak vsi tisti ki so na cesti ko si ti tam."

Ne - ni res. Sedaj se lahko nekdo takole ven vleče, ker jaz vozim kao "neprilagojeno" razmeram, med tem ko sam nima zimske opreme... Če mene zabriše ven iz ceste pri 120 km/h z dobro zimsko opremo je to skoraj enako kot če me vrže ven pri 50,60 km/h z zlizanimi gumami. In popolnoma nič ne gemblam. Vsi si samo takoj panično narišete Soldberga. Res pa je, da poznam zmožnosti svojega avtomobila. Mogoče tudi zato, ker sem opravil test varne vožnje. To je test za katerega večina od vas še nikoli ni niti slišala, sam pa sem ga plačal iz lastnega žepa zato, da bom na cesti bolj varen. Dobesedno.

Ste pa res super sogovorniki.

Dejte no... Ko po jajcih so vozili včeraj in danes tisti, ki niso imeli zimskih gum oz. so bile te močno obrabljene ali pa ne znajo niti pravilno hoditi - kaj šele vrteti volan.

Pika.

p.s.
Sicer se pa tako ali tako vidi, da kvaliteta na tem forumu močno pada.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DARS je spet presenetilo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19137569 (31362) stara mama
»

Zakaj se ne izloča tovornih vozil iz prometa, če je sneg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6814307 (12779) r3dkv1c4
»

Prometna kultura in vozniki dolocenih vozil (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23520542 (15230) lexios
»

Cestarje znova presenetilo... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
31620467 (12911) krneki0001

Več podobnih tem