» »

DARS je spet presenetilo

DARS je spet presenetilo

1
2
3 4

jalovec09 ::

Aston_11 je izjavil:

To so pa razni @jalovci, ki vozijo stare zrabljene letne gume že 13 let brez vsake nesreče.


V mokrem je letna boljša od zimske.
V snegu je zimska boljša od letne
Ne glede na temperature.
To velja za nove gume. Kako se zimska poslabša, ko je stara 3 leta.

Dejstvo je, folk špara na gumah, posledice so karamboli, zdrsi, jarki...8-O

Če avto rabiš vsak dan moraš bit be*ak, da se voziš v teh dneh z letnimi, če avto rabiš do trgovine in nazaj so letne OK. Greš ko je cesta splužena in brez snega.

Doma imamo en avto opremljen z novimi zimskimi gumami, moj je na letnih.

Res je 13 let brez nesreče in 200.000km povečini regionalna

Zgodovina sprememb…

Markus386 ::

Po nespluženih delih ljubljane, danes ob cca 18h ni šlo hitreje kot 30-40. Po vpadnicah malo hitreje (tam kjer so "tračnice" prišle do asfalta). Par mesecev stare TS 860. Speštan moker sneg spodaj, in vse drsi.

To pa seveda ne ustavi pacientov,... čakaš na križišču, se ti prižge zelena luč, in iz strani bočno zadrifta avto na letnih gumah. Pa varnostna razdalja taka, da ne vidiš tablice v ogledalu več. Pa pacient, ki ti iz stranske skoči v stilu "bom dal po gasu, in se uštulil vmes", in se mu kolesa vrtijo v prazno, ko obstoji na sredi pasu pred tabo. Pa popolnoma zasnežen avto, razen 30x30cm očiščene luknje na vetrobranskem steklu.

Tako da, niso samo darsovci problem. Je pa res, da bi z takojšnjim izločanjem kamionov situacijo dosti izboljšali. In seveda z kontrolami gum/zimske opreme zadnjih nekaj dni - ali pa vsaj z grožnjami v vseh medijih, da bo danes akcija preverjanja.

bbbbbb2015 ::

Gaius je izjavil:

Sneženje je bilo napovedano že vsaj 3 dni, do kaosa pa je prišlo vseeno. Kako je mogoče da v tej državi nikoli nihče ne odgovarja za malomarno opravljanje službe?

Trenutno prometno poročilo:


Glede na to, da se vozim pogosto na relaciji Slovenija-Avstrija-Nemčija-Nizozemska-Belgija in to pogosto v istem dnevu, vam lahko povem, da je problem v DARSu.

Po moje šparajo na soli/pesku/kamnih oz. zimski službi na splošno.

Štartam ob sprijetem snegu na slovenski strani, pridem v Avstrijo, močno sneži, a cesta je temne barve, Avstrijci so nasuli soli do kolen. Pridem v Nemčijo, cesta je že suha na autobahnu.

Ob zadnjem hudem sneženju v Nemčiji so šli štirje kamioni paralelno, strgali ostanke snega, DEBELO nasuli sol. Parkiral sem na postajališču, šel na WC, 4 minute, nazaj na autobahn in naletel na drugi ešalon kamionov, dvakrat po tri - nasujejo in postrgajo.

Pač je problem v tem, da DARSovci kupujejo vse živo vremenske postaje od izbranih dobaviteljev (ministrov) in vse živo, namesto, da bi se lotili basic businessa - čiščenja ceste. Ob cesti polno elektronskih tabel, ki te opominjajo sem in tja. Avstrijci, Nemci, Belgijci so bolj praktični. Pičijo eno navadno tablo "ZASTOJI" ali pa imajo premični kombi ki ima svetlobi znak "zastoji" in se fokusirajo na to, da je cesta čista.

Ko temperatura pade blizu ničle in naletava sneg, ešalon kamionov v Belgiji na *DEBELO* nasuje sol.

To je pač problem v Sloveniji, deklarativno vse laufa, realistično pa zelo usrano. Šele ko to primerjaš z razvitim zahodnim svetom, vidiš, da oni niso deklarativni, ampak pucajo ceste.

bbbbbb2015 ::

jalovec09 je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

To so pa razni @jalovci, ki vozijo stare zrabljene letne gume že 13 let brez vsake nesreče.

Dejstvo je, folk špara na gumah, posledice so karamboli, zdrsi, jarki...8-O


No, jaz se vozim na relaciji Slovenija-Avstrija-Nemčija-Nizozemska-Belgija. To je cca 75.000 - 80.000 km na leto.

Zimska služba v Sloveniji je usrana. Tujci, začenši z Avstrijci, ta posel čiščenja jemljejo zelo resno. Še Avstrijci na rob najmanjše vasi nimajo neučinkovite javnosektorske komunalne službe, z fancy električnim avtomobilom, ampak kmeta, pogodbenika, ki mu javijo, da se vsede v traktor, ko je vremenski alarm, ima priključek, spluži, posoli zjutraj do 6:30, ko se začne posel vrteti in ljudje gredo v službo.

Zato tudi tujci nimajo toliko težav s plačevanjem davkov.

V kraju, kjer živim v Sloveniji, se komunalci prizibajo ob petih popoldne, pločniki pa sploh niso posuti ali pa naslednji dan, ko se je že pol raztopilo.

Je problem v avtih tudi, ampak to je spirala navzdol. Manj denarja ljudje zaslužijo, težje si privoščijo polno opremljen avto.
Ampak tudi z dobrimi gumami je utopija, da se pelješ kot po tračnicah. Daleč od tega.

Da ne govorim, da ti na ledeni ploskvi zimske gume nič ne pomagajo. Odpelješ se kot car v jarek.

bbbbbb2015 ::

Oberyn je izjavil:

RockyS je izjavil:

Ob 3h sem sel iz LJ v MB, na val202, FB in Twitterju polno slik in jeznih komentarjev. Res mi ni jasno, kaj bi eni radi imeli, ploscice na cestah ali kaj? Najboljše je videt slike na fb na katerih se vidi asfalt, zravn pa 10 vrstična kritika darsa.
Štajerka je danes bila normalno prevozna, vsaj po 15:00.

Ob 3h sem šel iz MB v LJ oz v KR. Ampak ne šalim se. A da je bila normalno prevozna? Torej to je nepretrgana kolona tovornjakov od MB do LJ, od katerih sta imela ene dva slovensko registracijo. In počeli so take akrobacije, da bi človel mislil, da se snema kakšen film. Na levem pasu ti pride od zadaj 100 na uro in se prilepi 1 m za mano, pa blenda (na cesti 10 cm snega in plundre). Strnjen konvoj tovornjakov šiba po levem pasu 100 na uro in ne jebe ničesar. Na desnem pasu pa druga kolona, ki vozi 40. Cesta bi bila normalno prevozna brez tovornjakov. Sicer zasnežena, ampak to je normalno za januar. Ti kamioni so pa katastrofa. Ta avtocesta je postala dejansko povsem neuporabna zaradi tovornjakov, ker ostane v praksi samo en vozni pas. No danes pa niti ta ni ostak, ker so se prekleti pacienti popolnoma sneli z verige.


Ja, jaz bi prosil za ploščice. Kamionarji, sploh tujci res niso vajeni te zabiti slovenske. Pričakujejo, da če so plačali cestnino (orenk), da je to spucano (orenk).

K sreči si kamionarji (in mi ostali) oddahnemo, ko pridemo v Avstrijo, začetek normalno sčiščene ceste in uživamo, ko je cesta v Nemčiji *suha*, ker so Nemci to tako na debelo posolili, da ti to moraš v praksi videti.

hator ::

http://www.zurnal24.si/vzdrzevanje-prav...

Novi pravilnik je bil v polni akciji na Koroškem. Posledično so občine rezervirale manj denarja za zimsko službo. Naša občina ima fičnike rezervirane za zimsko službo.
Jaz sem se nekaj časa prej vozil po koroški cestah. Lahko samo povem, da se mi je ves čas vklapljalj zadnji pogon na Kangooju. Vključi se pa takrat, ko se sprednja kolesa zavrtijo v prazno. Čutiš kot rahel poseg. Za mene mi je vseeno. Drugi ljudje se mi smilijo. Lani sem vozil z njemu po 25 cm južnega snega v 10% klanec, a ja klanec je dolg 400 m.
Ne pomagajo ti več zimske gume, ponekod niti verige več. Rabiš 4x4.

imagodei ::

Jaz sem bil včasih tudi mnenja, da je kriva zimska služba. In morda včasih za posamezne zajebe celo je, ker fizično ne morejo biti povsod hkrati, promet je pa rahlo kaotična zadeva. Če na nekem koncu ni pravočasno posuto in spluženo, se lahko v kratkem času zgodijo večji zastoji - plug pa potem jasno ne more mimo, dokler se zamašek ne spuca. Razen, seveda, če skupaj s snegom spluži še vozila.

Ampak v splošnem mislim, da so problem ljudje. Mislim, WTF, zapade 15 cm snega, mestoma podlaga pomrzne, in na urgencah je kolaps zaradi zvinov, izpahov, zlomov...?! Pa, kaj, folk počne? A je nujno v dežju in snegu v trgovino? Te bo vzel konec, če boš en dan brez svoje omiljene znamke sira, salame, čokolade? Cunje res ne morejo počakat 24 ur, če ti je ravno ta hip zmanjkalo mehčalca?

Na isto foro vozniki: kaj rineš od doma, če nimaš nujne vožnje? Danes zjutraj: na cesti nekaj cm popolnoma razmočenega snega, pomešanega z dežjem, oprijem cestišča odličen. Človek pred mano vozi 45 km/h iz Bleda proti AC, kjer je omejitev 70. Zakaj, človek božji, rineš od doma, če ne obvladaš avtomobila? Oziroma če nisi sposoben avtomobila občutit in videti, da je oprijem izvrsten? Po drugi strani, na cesti zvožen sneg, gladek ko šipa, avto nima pravega oprijema; mimo mene prehiteva terenec ko sneta sekira - ker on pa že ne bo čakal nas, nesposobnežev.

Enako, danes pri poročilih: na AC pluga vozita drug za drugim, vsak po svojem voznem pasu, med njima pa cikcaka avtobus.

Ljudje enostavno niso sposobni ocenit pravega stanja, podcenjujejo razmere ali pa vozijo s paničnim strahom, ne obvladajo vozila, vozijo bistveno prepočasi tam, kjer ni resne nevarnosti in zimske gume ustrezno izpodrivajo snežno plundro ter zagotavljajo izvrsten oprijem; ter vozijo bistveno prehitro tam, kjer nobena snežna guma ne more zagotavljat dobrega oprijema, ker je sneg na cestišču zbit in "zapeglan".

Ko bo folk razumel, da v zimskih razmerah, ob akutnem snežnem metežu, ne moreš pričakovat, da bodo ceste čudežno kopne, ko bo folk pravilno ocenjeval svoje vozne sposobnosti, ko bo folk pravilno ocenjeval svoje potrebe po nujnih/nenujnih poteh, takrat bo na cestah bolje. Ker imamo v enačbi žal ljudi, bo to še dolgo nedosegljivo.
- Hoc est qui sumus -

Gaius ::

Nevem kaj eni pametujejo. Nikjer nisem rekel, da pričakujem instant čiste ceste po državi. Ampak kot se je že dobro ugotovilo tukaj, so glavni problemi za zaprte avtoceste kamijoni. Za njih izločanje pa je zadolžen DARS, pa nej jim magari policija pomaga.

Včeraj so recimo "izločali" kamijone pred cestninsko postajo Bazara (pri Vrtojbi). Seveda šele po tistem ko je bilo na Rebrnicah enih 5 nesreč zaradi zdrsov. Najbolj smešna mi je bila učinkovitost izločanja. Namreč izločali so tik pred cestninsko postajo, ki pa je slab kilometer naprej od uvoza/izvoza za Šempeter. Seveda so kamijonisti to pogruntali in se enostavno zapeljali na izvoz, naredili slabih 5km po lepi regionalni cesti in na Vogrskem šli nazaj na avtocesto, ter veselo peljali naprej. Izločanje, da te srat prime. Izločat bi mogli že na meji z Italijo, tako da bi šoferji ne naredili enostavnega obvoza in šli naprej po AC.

Če ima za snežit, bi mogli po defaultu - učinkovito- izločat kamjone že par ur prej.

GrimReaper ::

jalovec09 je izjavil:

V mokrem je letna boljša od zimske.
V snegu je zimska boljša od letne

Od kje ti to? Poglej to:


Sploh pa ne vem koliko jih ima pri sebi doma vulkanizersko delavnico, da si sploh lahko privoščijo razmišljat na kateri podlagi je katera guma boljša in potem vsak drugi dan menjat gume.
In v snegu zimska ni samo boljša od letne, ampak je veliko boljša, letna pa katastrofalno slaba.
Če vprašaš mene, je letna v zimskem času dobra samo v popoldanskem času pri temperaturah nad ničlo na suhi cesti, oz. če je tvoja pot samo 500m do najbližje trgovine, boš verjetno prišel v vseh razmerah razen če je več kot 5cm snega.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

jalovec09 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Gaius je izjavil:

Sneženje je bilo napovedano že vsaj 3 dni, do kaosa pa je prišlo vseeno. Kako je mogoče da v tej državi nikoli nihče ne odgovarja za malomarno opravljanje službe?

Trenutno prometno poročilo:


Glede na to, da se vozim pogosto na relaciji Slovenija-Avstrija-Nemčija-Nizozemska-Belgija in to pogosto v istem dnevu, vam lahko povem, da je problem v DARSu.

Po moje šparajo na soli/pesku/kamnih oz. zimski službi na splošno.

Štartam ob sprijetem snegu na slovenski strani, pridem v Avstrijo, močno sneži, a cesta je temne barve, Avstrijci so nasuli soli do kolen. Pridem v Nemčijo, cesta je že suha na autobahnu.





Tako je to, krivi pa so vozniki, ker jih je najlažje obtožit.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

jalovec09 je izjavil:

Tako je to, krivi pa so vozniki, ker jih je najlažje obtožit.

Najlažje je obtožit nič krive. Stalna praksa pri nas.

jalovec09 ::

Ja da si pol DARS in koritarji operejo krivdo in tako naslednji dan brezskrbi pridejo na šiht.

Žalostno, da se vsako leto to dogaja, k sreči mene takrat ni na cesti, ma me žalosti, da nekateri čakajo po 3 ure v avtu

Aston_11 ::

jalovec09 je izjavil:

Ja da si pol DARS in koritarji operejo krivdo in tako naslednji dan brezskrbi pridejo na šiht.

Žalostno, da se vsako leto to dogaja, k sreči mene takrat ni na cesti, ma me žalosti, da nekateri čakajo po 3 ure v avtu
Še ti se s tvojim letnimi manjkaš. Jih je bilo ostalih dovolj, nič krivih, jasno. Kriv je dars, nič pa vozniki, ki so vozili kot po suhem, z običajno nevarnostno razdaljo itd.
http://www.zurnal24.si/s-hitrim-audijem...

MadMen ::

Jalovec je itak tempirana bomba na cesti, potem pa vozniki kot je on nič krivi.

joze67 ::

jype je izjavil:

V Švici zimske službe obvladajo situacijo in sredi močnega sneženja vsi lahko vozijo 250 km/h.

Lahko ali ne, ampak smejo pa ne.

Gaius je izjavil:

Sneženje je bilo napovedano že vsaj 3 dni, do kaosa pa je prišlo vseeno. Kako je mogoče da v tej državi nikoli nihče ne odgovarja za malomarno opravljanje službe?

Saj res, če bi plužili že od srede, bi do danes ne zapadlo toliko snega, da bi pokrilo ta minus.

DARS je dolžan vzdrževati cesto v skladu s pravilnikom in seveda v okviru mogočega. Katera od včerajšnjih nesreč ali zastojev je posledica malomarnega opravljanja službe? (Pred odgovorom preberi pravilnik.)

jalovec09 ::

Nova letna guma al pa 5 let stara zimska guma s 5mm profila, ja sedaj se taka zimska guma svetlobna leta pred letno, ahaha
Včeraj brat z novimi ni prišel domov, kaj šele s starimi (letnik 2012), ki jih je imel pred 1 mecem.
4 leta savska guma s5mm profila je za v smeti. S tako gumo ne prideš nek daleč v snegu. Na letne daš verige pa bo šlo prfektno.

Zgodovina sprememb…

jype ::

joze67> Lahko ali ne, ampak smejo pa ne.

V resnici so razmere podobne kot pri nas, le da se ljudje ne rinejo na cesto v takih razmerah, če ni res nujno (če pa je, se pa potrudijo in montirajo zimsko opremo in vozijo previdno in prilagodijo hitrost). Nisem še slišal, da bi se kdo pritoževal, da je kdo drug (pre)počasen, ko je na cestah 15 centimetrov snega, je pa res, da ne obiskujem švicarskih jamraških forumov, enega slovenskega pa redno.

jalovec09> Na letne daš verige pa bo šlo prfektno.

Če sneži, ne rabiš hodit, ker lahko počaka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jalovec09 ::

Aston_11 je izjavil:

jalovec09 je izjavil:

Ja da si pol DARS in koritarji operejo krivdo in tako naslednji dan brezskrbi pridejo na šiht.

Žalostno, da se vsako leto to dogaja, k sreči mene takrat ni na cesti, ma me žalosti, da nekateri čakajo po 3 ure v avtu
Še ti se s tvojim letnimi manjkaš. Jih je bilo ostalih dovolj, nič krivih, jasno. Kriv je dars, nič pa vozniki, ki so vozili kot po suhem, z običajno nevarnostno razdaljo itd.
http://www.zurnal24.si/s-hitrim-audijem...


Najlažje je obtoževat voznike z letnimi, ampak resnica je drugačna, taki vozniki najmanj povzročajo kaosa na cesti. Največkrat ga tisti s zimskimi k 20 več vozjo pa zdrsnejo, ker je 10-15cm snega.

jype je izjavil:

joze67>
jalovec09> Na letne daš verige pa bo šlo prfektno.

Če sneži, ne rabiš hodit, ker lahko počaka.


saj to je taki vozniki sploh ne vozjo s takimi gumami v takih razmerah, v bistvo imajo večina zimske in delajo pi*darije....to je tipično za Slovence za obtožujejo druge k majo 1-2mm manj profila na zismkih, kaj šele da vidjo letne sred JAN....potem si za njih bompa, pa nekaj v smislu vrni vozniško, pa pober se s ceste.....bo*an folk, ki to pravi...ampak sami delajo galamo po cesti.

Zgodovina sprememb…

JC Denton ::

Včeraj sem od Celja do Dravograda potreboval okroglih 5 ur. 3 večji zastoji vsi čez 1 uro. Vožnja pa do SG v 2. in 3. prestavi. Ob sedmih zvečer je bila kakšnih 6 km kolona proti Mislinji.

bbbbbb2015 ::

imagodei je izjavil:

Jaz sem bil včasih tudi mnenja, da je kriva zimska služba. In morda včasih za posamezne zajebe celo je, ker fizično ne morejo biti povsod hkrati, promet je pa rahlo kaotična zadeva. Če na nekem koncu ni pravočasno posuto in spluženo, se lahko v kratkem času zgodijo večji zastoji - plug pa potem jasno ne more mimo, dokler se zamašek ne spuca. Razen, seveda, če skupaj s snegom spluži še vozila.

Ampak v splošnem mislim, da so problem ljudje. Mislim, WTF, zapade 15 cm snega, mestoma podlaga pomrzne, in na urgencah je kolaps zaradi zvinov, izpahov, zlomov...?! Pa, kaj, folk počne? A je nujno v dežju in snegu v trgovino? Te bo vzel konec, če boš en dan brez svoje omiljene znamke sira, salame, čokolade? Cunje res ne morejo počakat 24 ur, če ti je ravno ta hip zmanjkalo mehčalca?


Ja, v tem grmu tiči zajec.
Temu rečemo razvita družba in pomeni, da tudi ko sneži, službe sneg sčistijo, ker so zato tam. Zato se plačujejo davki in lahko greš v trgovino, četudi sneži.
Tudi reke so regulirane in vzdrževane, zato poplav in hudournikov ni.

Izredno izredni dogodki so redki. In še takrat civilna zaščita priskoči na pomoč v obliki zavetja, električnih agregatov in podobno.

To so znaki civilizacije in to bi radi imeli.

V Sloveniji pade 15cm snega in je vse v qurcu. To je znak nedelujoče civilne družbe in to ni civilizacija. Slovenci se težko sprijaznimo, da več nismo top-notch, ala Nemci, Avstrijci, ne dajbog Švicarji.
Slovenija je trenutno v 3. ligi in temu primerno so stvari urejene in sčiščene.

Spomnite se na neščiščeno cesto, ko plačujete položnico za stavbno zemljišče. Ker iz tega denarja bi se ta civilizacija morala plačevati.

To je na zahodu kristalno jasno, v Sloveniji pa ne.

JC Denton je izjavil:

Včeraj sem od Celja do Dravograda potreboval okroglih 5 ur. 3 večji zastoji vsi čez 1 uro. Vožnja pa do SG v 2. in 3. prestavi. Ob sedmih zvečer je bila kakšnih 6 km kolona proti Mislinji.


Napiši pritožbo občinski upravi, ki pobira od tebe denar v obliki nadomestila stavbnega zemljišča in prosi za sorazmerno znižanje plačila stavbnega zemljišča.

Da vidim, kaj bodo modrijani odgovorili.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Za par kilometrov dolg zastoj je potreben samo en jalovec... Popolnoma nobena cestna služba na svetu ne more kompenzirat njegovih "kompetenc" v razmerah, ki so bile včeraj od treh do šestih.
Magic

Gaius ::

Magic1 je izjavil:

Za par kilometrov dolg zastoj je potreben samo en jalovec... Popolnoma nobena cestna služba na svetu ne more kompenzirat njegovih "kompetenc" v razmerah, ki so bile včeraj od treh do šestih.


Bi blo treba spremenit pravilnike in zakonodajo.

jalovec09 ::

Magic1 je izjavil:

Za par kilometrov dolg zastoj je potreben samo en jalovec... Popolnoma nobena cestna služba na svetu ne more kompenzirat njegovih "kompetenc" v razmerah, ki so bile včeraj od treh do šestih.


Me res zanima kdo bi sred takega meteža vozil z letnimi gumami, če ti ni potrebno, isto se dogaja po hribih, ko pride do nesreče se krivi neopremljene pohodnike, ampak neopremljeni delajo najmanj težav. Galamo delajo opremljeni pohodniki tako in isti ku*ac je na cesti. Tale trenutek je pri nas na 700m asfaltna cesta že 3/4 kopna do 2 popoldne bo samo še mokra in če hočem lahko grem v trgovino.

next3steps ::

jalovec09 je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

jalovec09 je izjavil:

Ja da si pol DARS in koritarji operejo krivdo in tako naslednji dan brezskrbi pridejo na šiht.

Žalostno, da se vsako leto to dogaja, k sreči mene takrat ni na cesti, ma me žalosti, da nekateri čakajo po 3 ure v avtu
Še ti se s tvojim letnimi manjkaš. Jih je bilo ostalih dovolj, nič krivih, jasno. Kriv je dars, nič pa vozniki, ki so vozili kot po suhem, z običajno nevarnostno razdaljo itd.
http://www.zurnal24.si/s-hitrim-audijem...


Najlažje je obtoževat voznike z letnimi, ampak resnica je drugačna, taki vozniki najmanj povzročajo kaosa na cesti. Največkrat ga tisti s zimskimi k 20 več vozjo pa zdrsnejo, ker je 10-15cm snega.

jype je izjavil:

joze67>
jalovec09> Na letne daš verige pa bo šlo prfektno.

Če sneži, ne rabiš hodit, ker lahko počaka.


saj to je taki vozniki sploh ne vozjo s takimi gumami v takih razmerah, v bistvo imajo večina zimske in delajo pi*darije....to je tipično za Slovence za obtožujejo druge k majo 1-2mm manj profila na zismkih, kaj šele da vidjo letne sred JAN....potem si za njih bompa, pa nekaj v smislu vrni vozniško, pa pober se s ceste.....bo*an folk, ki to pravi...ampak sami delajo galamo po cesti.

Sem se fural včeraj z letnimi. Ni bilo problema. Več kot 65km/h pač varno ni šlo, kjer je bilo rahlo zvoženo. Tam kjer ni blo, se je pa pač vozilo 20 do 35.
Če ti gume ne sežejo do ceste je pač vseeno, če imaš letne ali zimske.

jalovec09 ::

Gaius je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Za par kilometrov dolg zastoj je potreben samo en jalovec... Popolnoma nobena cestna služba na svetu ne more kompenzirat njegovih "kompetenc" v razmerah, ki so bile včeraj od treh do šestih.


Bi blo treba spremenit pravilnike in zakonodajo.


Seevda da ceste službe opravljajo svoje delo, ne pa da ob 8 zvečer kofetkajo po oštarijah in čakajo an klic šefov, kdaj začet plužit.

bbbbbb2015 ::

jalovec09 je izjavil:

Gaius je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Za par kilometrov dolg zastoj je potreben samo en jalovec... Popolnoma nobena cestna služba na svetu ne more kompenzirat njegovih "kompetenc" v razmerah, ki so bile včeraj od treh do šestih.


Bi blo treba spremenit pravilnike in zakonodajo.


Seevda da ceste službe opravljajo svoje delo, ne pa da ob 8 zvečer kofetkajo po oštarijah in čakajo an klic šefov, kdaj začet plužit.


Tako je. Ali pa se v Murski Soboti skrijejo v slepo ulico pri II. šoli, ter čakajo, da bo šihta konec. Ne samo, da nič ne delajo, še nafto trošijo, ker jih v kamionu zebe in so pustili kamion prižgan.

Bljak.

FTad ::

Jaz sem peljal včeraj Graz - LJ. Bil na obvoznici ob 13h, prišelj v LJ ob 16h. Proti mejnem prehodu se je cesta poslabševala, namreč v AT še niso takrat plužili. Dalo se je voziti cca 70km/h po prehitevalnem pasu. Cca 10km od meje je bila cesta lepo vozna. Po prehitevalnem pasu se je dalo voziti cca 110km/h (imel sem nove zimske gume), brez kakršnega koli kopanja gume.

Dalo bi se tako voziti takorekoč vse do Lj, če seveda ne bi pacienti vozili 70-80. Tako se je pri celju vse zabilo. Na desni kolona tovornjakov, na levi pa avtomobili, ki so vozili cca 80, kjer bi se dalo komot 100.

V ljubljanski kotlini je potem prešel sneg v dež, ob 16h, ko sem prišel v Lj je potem že začelo snežiti (moker sneg).

Toliko v info ;)

Mare2 ::

next3steps je izjavil:


Sem se fural včeraj z letnimi. Ni bilo problema. Več kot 65km/h pač varno ni šlo, kjer je bilo rahlo zvoženo. Tam kjer ni blo, se je pa pač vozilo 20 do 35.
Če ti gume ne sežejo do ceste je pač vseeno, če imaš letne ali zimske.


3much5me, si ti ta?

http://www.zurnal24.si/s-hitrim-audijem...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

čuhalev ::

Meni se ni probem voziti po snegu. Dejansko se veliko raje vozim po snegu kot po spluženih in pošudranih cestah, ki konec dneva nekje poledenijo.

Problematično je pač to, da so dovoljene letne pneumatike in da ni predpisane največje starosti pneumatike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: čuhalev ()

jalovec09 ::

Mare2 je izjavil:

next3steps je izjavil:


Sem se fural včeraj z letnimi. Ni bilo problema. Več kot 65km/h pač varno ni šlo, kjer je bilo rahlo zvoženo. Tam kjer ni blo, se je pa pač vozilo 20 do 35.
Če ti gume ne sežejo do ceste je pač vseeno, če imaš letne ali zimske.


3much5me, si ti ta?

http://www.zurnal24.si/s-hitrim-audijem...


to je še en članek kako ljudem sprat možgane, da so letne pri teh temepraturah strup na cesti, ko je mokra cesta. Glavni podatek v članku in povdarek je seveda letna guma.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

jalovec09 je izjavil:

Najlažje je obtoževat voznike z letnimi, ampak resnica je drugačna
Sploh jih ne rabi obtoževat, da zdrsnejo. Preberi Greperja - njemu je šlo pošrek že v krožnem križišču, ki ga je pred tem par babic zvozilo bp.

jalovec09 ::

Tist, ki so na letnih v takem metežu še avta ne spucajo, kaj šele vžgejo in odpeljejo. Največ pizdari* delate kar vozniki z zimskimi, ker sta presran*i za volanom.
Eno in isto obtoževaje in valjenje krivde na druge.

Resnica je pa v tem, da zimske službe šparajo, pač 3 ure pluženja s posipanjem stane 150 evrov min. a ni boljš preskočt eno pluženje in se pol zagnat, ko pade 15cm snega, ko že nastane kaos.

Tud nadure policajem je treba plačat.....žal tako je v Sloveniji ni dnarja za te reči.

Znajdi se kakor veš in znaš. Nove gume in avto na 4x4 pa bo šlo ko gliser.:D

[D]emon ::

Za efektivno pluzenje mora biti dolocena debelina snezne odeje--dejstvo, ki ga vsi veselo pozabljate.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

MadMen ::

jalovec09 je izjavil:

Tist, ki so na letnih v takem metežu še avta ne spucajo, kaj šele vžgejo in odpeljejo. Največ pizdari* delate kar vozniki z zimskimi, ker sta presran*i za volanom.

Sej ti je eden zgoraj objavil dokaz, da je tvoja vožnja nevarna zate in za preostale udeležence prometa, da ne omenimo da je prepovedana.

darkolord ::

Tujci, začenši z Avstrijci, ta posel čiščenja jemljejo zelo resno.

http://www.krone.at/nachrichten/schneec...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Tear_DR0P ::

Tujci, začenši z Avstrijci, ta posel čiščenja jemljejo zelo resno.

https://www.tagesschau.de/inland/wetter...
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

jalovec09 ::

MadMen je izjavil:

jalovec09 je izjavil:

Tist, ki so na letnih v takem metežu še avta ne spucajo, kaj šele vžgejo in odpeljejo. Največ pizdari* delate kar vozniki z zimskimi, ker sta presran*i za volanom.

Sej ti je eden zgoraj objavil dokaz, da je tvoja vožnja nevarna zate in za preostale udeležence prometa, da ne omenimo da je prepovedana.


1 teden nisem avta premaknil in že pljuvaš po drugih, sam da se sebe izpljuvaš in postaviš na mesto nič slutečega voznika.

Tear_DR0P ::

fantje .. ta čas, ki ste ga porabili za merjenje kurcev (gum, hitrosti ...), bi lahko porabl za karkoli drugega. V vsaki temi nabijate iste bedarije, ampak sveta s tem ne boste spremenil na bolje.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

urbybaby ::

Zakaj smo večraj stali na Vrhniškem klancu? Zaradi tovornjakov. En osebni avto je bil na odstavnem pasu, ostalo tovornjaki. Sami se itak niso sposobni izloči, ne vem kaj pa delajo pristojne službe. 3 dni so nabijal, da bo sneg, pa se je spet ponovovila ista zgodba kot že večkrat.

Matr od tovornjaka do tovornjaka, ki stoji pa naloge pisat...

darkolord ::

ne vem kaj pa delajo pristojne službe
Svoje delo. Ampak ujčkanje vsakega šoferja posebej pa NI njihovo delo.

urbybaby ::

Včasih se vprašam KAJ je njihovo delo...

 Banda

Banda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urbybaby ()

Aston_11 ::

Kaj imaš na sliki?

Tear_DR0P ::

Aston_11 je izjavil:

Kaj imaš na sliki?

Saj ti je napisal dva posta višje.
En osebni avto je bil na odstavnem pasu, ostalo tovornjaki.

Mogoče ne zna štet. Sam to je nepomembno.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

urbybaby ::

Fantastično splužena in posoljena AC...

Aston_11 ::

Kje je pa sneg?

darkolord ::

Ja DARS-ovci bi morali med avti tekati s takimi plugi:



Al pa kar z metlami pred vsakim avtom, tako kot imajo pri curlingu ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

zk_eu ::

Pa kaj je z vami? V času največjega sneženja bi vi celotni avtocestni križ imeli splužen? DARS lahko samo pohvalim. Se veliko vozim po tujini in je ob mnogo slabše. Včeraj ob 22h je bila avtocesta takšna, kot, da snega ne bi bilo.

Kjer so pa letos ga res posrali, so pa regionalne in lokalne ceste. Ne pričakujem sicer, da bo v času sneženja cesta takšna kot običajno, ampak navadno smo naslednji dan imeli normalno spluženo cesto. Letos je pa vse zvoženo, poledenelo in imam občutek, kot, da se vozim po makedamu... Saj se da normalno voziti, samo res mi ni jasno, a ne morejo pluga še dol spustiti, itak za soljenje uporabljajo enaka vozila.

Zastoj in paniko pa so včeraj delali samo vozniki. Ima svoje ljudi, tobso takšni, ki pretiravajo v eno in drugo skrajnost.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

šernk ::

Osebno pri nas edine stvari, ki ne zastopim je: zakaj plug gre po cesti ko je 10cm snega in ne pluži. Tako se pripelje 30km stran kjer mora on začeti plužit z dvignjenim plugom, 1 uro za njim pa tisto cesto po kateri je prvi plug prišel spluži drug plug iste firme.

ok sej zastopim da ne more it po tej cesti še nazaj, ker ima za splužit 300km drugih cest še ampak vsaj kar mu je na poti bi pa lahko posnel :|
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bbbbbb2015 ::

[D]emon je izjavil:

Za efektivno pluzenje mora biti dolocena debelina snezne odeje--dejstvo, ki ga vsi veselo pozabljate.


To morda velja za tvoje vesolje. V paralelnem vesolju, v Nemčiji, tovornjak s plugom ne samo da pluži, postrga še ostanke snega in leda in zelo na debelo posoli, nevertheless.
Zadnjič sem se ponoči peljal za takim kamionom v Nemčiji. Vidiš, da se iskre bliskajo ves čas.

Oni posel čiščenja jemljejo resno.

V Sloveniji pa izumijo pravilnik, ki omogoča vmesno praskanje po jaj..., preden kdo blagovoli kaj posuti. Da potem nihče ni kriv, če se kdo zvrne v jarek.

urbybaby je izjavil:

Zakaj smo večraj stali na Vrhniškem klancu? Zaradi tovornjakov. En osebni avto je bil na odstavnem pasu, ostalo tovornjaki. Sami se itak niso sposobni izloči, ne vem kaj pa delajo pristojne službe. 3 dni so nabijal, da bo sneg, pa se je spet ponovovila ista zgodba kot že večkrat.

Matr od tovornjaka do tovornjaka, ki stoji pa naloge pisat...


Tovornjaki so plačali debelo cestnino. Ali bi po tvojem morali plačati še kazen?

Lahko da kamion izločijo, ker ceste ne splužijo. Samo potem je treba cestnino vrnit, mojster.

Kapiš?

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

To nima nobene veze s cestnino.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

*** sneži 2016-2017 *** (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18133804 (16649) krneki0001
»

*** sneži 2015-2016 *** (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6712010 (8169) Phantomeye
»

menjava zimskih gum (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8516386 (12189) ...:TOMI:...
»

Zakaj se ne izloča tovornih vozil iz prometa, če je sneg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6814308 (12780) r3dkv1c4
»

Cestarje znova presenetilo... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
31620468 (12912) krneki0001

Več podobnih tem