» »

Elektrostimulator za mišice

Elektrostimulator za mišice

«
1
2 3

Osprey ::

Verjetno poznate to zadevo, namenjena naj bi bila "treningu" mišic. Dobil sem jo zastonj, ampak ker ne vem kako je s to stvarjo me zanima ali so kake nevarnosti poškodb (morda živca, mišice zaradi električnih impulzov) in ali so še kaki drugi stranski učinki?

Vikking ::

Stranski učinki so bolj psihične narave, ko boš spoznal da nauš tak kot tip na sliki ki reklamira zadevo :D

BigWhale ::

Najboljs, da si tole stvar zmontiras na glavo in jo das na maximum. Mogoce te bo dost zastimuliral, da naus vec takih stvari probaval... ;>

Osprey ::

Stranski učinki so bolj psihične narave, ko boš spoznal da nauš tak kot tip na sliki ki reklamira zadevo


Hvala bogu, takšen ne bi želel biti :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Osprey ()

sweeti007 ::

teoreticno bi moralo delovati, ker pod pritiskom elektro šoka se mšice stiskajo in raztezajo tako kot pri telovadbi, če je od tega kaj učinka je seveda en velik vprašaj.

praktično pa je verjetno bolje kot pa samo sedeti za pcju/tv/zvezkih vendar je daleč daleč od tega kot pa telovadba

nastyboy ::

Ja kaj pa je tuki čudnega.. Mišica se krči, in če se krči se uporablja, zato se krepi in je večja. Zaradi česa se krči je pa vseeno. Lahko jo stimulira elektrošok ali pa preko živcev tvojo možgani. Doma imamo/smo imeli tako zadevo- zdej je pokvarjen. Še najbolj se je obnesla masaža. Ker če imaš na preveliko stopnjo zna včasih zoprno "pikat"... seveda je pa mal odvisno tudi od gela. Smo se pa tudi dosti hitro naveličali...

kozmy ::

Rajši si kupi dve ročki, al pa se vpiši na fitnes, boš mel dosti več od tega..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kozmy ()

Matev ::

mišica se krči
ampak se ne krepi ker NE prihaja do mikropoškodb in do posledično NE prihaja do hiperkompenzacije

pri treningu natrgamo določena mišična vlčakna in ta se nato zarastejo v močnejša ter trpežnejša - mišica se poveča

pri elektrostimulaciji se nobeno vlakne ne natrga ker se mišica zgolj skrči in ne trpi

joker16_7 ::

Se strinjam z Matev-om. Tako je kot je rekel. Mora priti do lažjih raztrganin mišičnih filamentov, ker drugače se mišica sploh ne krepi. Ravno te ''blage'' poškodbe delajo mišico močnejšo.......;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: joker16_7 ()

BigWhale ::

Ce bi to delovalo, potem ne bi nihce hodilna fitness ampak bi vsi lezali in gledali televizijo medtem, ko bi 'telovadili'. ;>

nastyboy ::

Jap... tudi to bi lahko bilo res.. no zelo verjetno je to bolj pravilno.. da šele mikro poškodbe krepijo mišice... tako kot zlomljene kosti ki se na zlomu okrepijo...


Kaj pa tole.. da bi se ti zavestno "matral" da se mišica ne bi skrčila, medtem ko elektro impulz točno to naredi..


Lp

Matev ::

mišica se ti ne skrči zaradi sunka elektrike
ampak zaradi stimulacije živca

to je kot da ti pošlješ informacijo o premiku roke iz možganov v obliki elektro impulza

umetno je pač doseženo elektrodam prisesanimi na roko ali karkoli

to ni električni sunek
ampak zgolj simulacija živčnega dražljaja

nič ne trese

Senitel ::

Tukaj manjka še cel kup stvari, recimo povečan srčni utrip in dihanje, ki v mišico pripeljeta tudi več kisika. Tega pri elktro šokih ni in vsa stvar je bolj podobna kakšnim krčem kot pa telovadbi. :\

hamax ::

povečan srčni utrip in dihanje se pojavita kot posledica delovanja mišic.
sam teh naprav še nism sprobu. mogoče za kondicijo deluje, za jačanje mišic pa prav gotovo ne.
vsi ki jih poznam, da so to uporabljal so uporabljal po poškodbi.

Matev ::

po poškodbi oziroma za samo gibanje koristi tudi to da ti nekdo premika roko ali nogo

Matev ::

test bi bilo smotrno narediti z utežjo in tem stimulansom ter videti ali tudi dvigneš utež s pomočjo tega gizmota ali zgolj mišica trzne v prazen

Osprey ::

No ja, če kaj držiš v roki in imaš jakost prav nastavljeno, potem definitivno premakneš zadevo. To že lahko zagotovim :D

Pa da še malo povem kaj sem ugotovil s testiranjem zadeve. Po tem ko sem snel napravo po prvi uporabi, sem imel podoben občutek v mišicah kot da bi res nekaj počel z njimi - občutek utrujenosti. Naslednji dan sem imel rahel "muskelfieber", kar se mi zdi zanimivo glede na to, da nekateri pravite, da ne more bit efekta... nek efekt je, čeprav vprašanje ali bi se dolgoročno mišica res okrepila. Je pa tudi res, da če nastavim jakost delovanja tako, da se mišica konkretno skrči, imam rahel občutek mravljincev v roki, predvsem čisto spodaj, v prstih. Zato me to vse skupaj malo skrbi... Ne me narobe razumet, nisem nikakršen fan takšnih stvari - ker sem napravo dobil zastonj, sem jo enostavno sprobal... in me zanima več o njej, ker o tem praktično nič ne vem. Zato bi rad slišal kaj utemeljenega, OK, Kit? ;) Tvojega nasveta pa rajši ne bom poslušal ker tudi v navodilih piše da gizmota ne smeš dat na glavo,vrat ali nad karotidno arterijo :D

@Matev: ja, to glede sunka in stimulacije mi je popolnoma jasno le da se zelo nemarno izražam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Osprey ()

Pyr0Beast ::

Jaz nebi kaj takega nikomur priporočal. Tisti efekt o mravljinčenju je lahko posledica poškodbe živcev. Pri elektrostimulaciji se krčijo vse mišice v tistem območju (tudi žile), kar lahko pripelje do kakšnih resnih težav. Rajši uporabite uteži, bo bolj koristno za celo telo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Calligula ::

Zadeva seveda deluje in DA, POVZROCA mikroposkodbe in zato misice dejansko rastejo.

Je pa se vedno se boljse, ce kdaj tudi kombiniras z obicajno vadbo.

Ampak drugace pa zadeva funkcionira.

paljer ::

Mah po moje je vse skupaj za lase privlečeno. Kot ste vse že ugotovili potrebuje mišica za rast in razvoj poškodbe tkiva, vendar to ni dovolj, potrebni sta še pravilna in obilna prehrana in počitek!!
To da te po prvi uporabi bolijo mišice ni nič neobičajnega, saj sklepam, da se v preteklosti nisi pretirano posvečal telovadbi. Svetujem ti, da obiščeš fitnes in poskusiš malo resnične vadbe...prvi teden boš jokal od bolečin pa čeprav boš dvigoval manj kot marsikatero dekle.

iso2000 ::

Do določene mere verjetno deluje. Konec koncev uporabljajo ta princip pri fizioterapiji po poškodbah, kot pripravo na operacijo in po operaciji. Npr. pri operaciji križne vezi v kolenu ali podobnih poškodbah, kjer pride do tega, da mišice v poškodovani okončini uplahnejo. Znani izdelki so proizvajalca compex, ki jih pri nas tudi precej uporabljajo v namene opisane zgoraj. Sicer pa je tukaj proizvajalčeva spletna stran: http://www.compex.info/index_inter.php K sreči imam te informacije iz druge roke :)

LP

Osprey ::

Zadeva seveda deluje in DA, POVZROCA mikroposkodbe in zato misice dejansko rastejo.


Kako pa to veš, glede na to da govoriš kontra kot ostali?

Calligula ::

Ker za razliko od ostalih, ki pisejo ceprav le spekulirajo, pisem kadar nekaj vem. Imam pa tudi sam tako napravo doma ceprav je ne uporabljam vec, ker se po casu "pads" unicijo in je za specificne naprave neprakticna nabava novih in pa ker o sportu, atletiki, hipertrofiji ipd.. zadevah vem precej, prebral tudi dosti studij ipd.. in za misico ni vazno kaj jo prozi ampak le, da jo nekaj prozi un utruja.

Elektrostimulacija misico prozi enako kot bi jo tvoj lasten zivcni ukaz. Se utrudi in dobi mikroposkodbe, pride do muskelfibra po domace,.. in tudi hipertrofira, ce uporabljas prave nastavitve, primerno jes in ji das cas, da se obnovi in raste.

So pa uporabne sele naprave kot je npr RIO SIXPACK ali kaj podobnega, ker imako trajne pade za na telo ipd..

Ampak vseeno je dobro kombinirat kdaj z obicajno vadbo. Te naprave so dobre za izolirane skupine misic je pa dobro potem se podporne misice malo povadit, da je vse lepo sorazmerno ojacano.

Matev ::

nope

mišica dokazano ne porabi nič več kisika če deluje pod elektro stimulacijo napram mirovanju

to pomeni da zadeva le ni tako koristna

mogoče za rehabiliatacijo po poškodbi

za bildanje pa nikakor

vprašajte na kak fitnes center

joker16_7 ::

Popolnoma se strinjam z Matev-om. Hehe, ponovno;) Pa vi res ne vem kaj mislite. Da boste ležali na zofi in gledali TV, mišice se vam bodo pa krepile.:D Če bi bilo to res lahko kar danes zaprejo vse fitnes centre v Sloveniji. Elektro stimulatorji so že v osnovi mišljeni prilagajanju mišic po težjih poškodbah (največkrat športniki), kar pa vi vidite po TV o čem govorijo Top-Shop in podobni pa je vaša stvar. Zagotovo ne deluje tako kot je to tam predstavljeno. To je z moje strani vse, komu boste verjeli je pa vseeno. Najbolje, kar vam lahko svetujem je; PROBAJTE. Tisti ko se bo pa uspel s to zadevico nabildat pa ga lepo naprošam da me preko ZS-ja obvesti.......;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

_marko ::

Sicer stvari nisem uporabljal, ampak je profesor biologije na gimnaziji in trener ene od slovenskih najboljsih tenisačic rekel, da stvar dejansko deluje.

Me pa nekaj zanima, tisti, ki pravite, da se misica v prazno krci.
To ne more bit res. Krci se popolnoma enako kot ce bi jo krcil ti... pomeni, da bos ob normalni jakosti utrdil misico in zgubil nekaj mascobe na tistem predelu. Ob povecani jakosti pa bi celo misica morala zrasti.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

joker16_7 ::

Mišica ne deluje v prazno. Zagotovo se tudi malo krepi. Ampak z povdarjeno besedo MALO! Je učinkovito in zagotovo deluje pri rehabilitaciji mišice. Kar se pa tiče bildanja mišic s stimulatorjem pa zagotovo odpade. Ker napori in poškodbe samih mišičnih filamentov niso dovolj velike, da bi lahko dobil takšne mišice kot jih imajo bilderji. Zagotovo pa učinkuje v normalne namene.
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

_marko ::

No, torej deluje tako, da ti počasi zmanjšuje maščobne obloge...

Enako kot če dviguješ lahke uteži v fitnesu v velikih serijah, če pa želiš biti bilder boš pa dvigoval težke uteži in le nekajkrat.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _marko ()

joker16_7 ::

Ne zmanjšuje maščobnih oblog, temveč le kuri energijo, ki pa lahko v primeru, če poješ manj kot ti kuri stimulator, ''požira'' maščobo. Za bilderje pa je rešitev le fitnes.........
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: joker16_7 ()

_marko ::

->Ne zmanjšuje maščobnih oblog

V vsakem primeru jih zacne kurit po par 10 minutah, ko se ti vecina glikogena razgradi...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

joker16_7 ::

Če bi dobro prebral v bistvu nisem napisal kaj drugače. Le da ti zagotasvljam da ne po 10 minutah. Glikogena je v jetrih najmanj za nekaj ur telovadbe. Šele nato se začne porabljati maščoba. Oz. manjši popravek. Ni glikogen, temveč glukoza, ki se potem ragradi v kri in postane glikogen......;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Matev ::

glikogena je za cca malo manj kot 2 uri (maraton je azto tako težak)

kar se pa tiče hujšanja z elektrostimulatorjem
NO GO
nope
niende
mišica ne porablja praktično nič kisika in ne prihaja do nikakršnega izgorevanja česarkoli
oziroma je to zelo v majhnem obsegu

mogoče še celo z eltro impulzi določen del energije vnesemo in bi z enako vadbo kjer bi sami premikali roko dosegli večje porabo energije
da o mišičnem naporu ne govorim

joker16_7 ::

Ja nekaj malega energije se po vsej verjetnosti le porabi. Glede hujšanja in bildanja pa nima nobenega učinka.
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

_marko ::

->Ni glikogen, temveč glukoza, ki se potem ragradi v kri in postane glikogen

?
V krvi psotane glikogen?! Tukaj se kr precej motis, glikogen je polimer glukoze. Ce bi bila v celica samo glukoza bi bil problem zaradi osmoze. Glikogen hidroliira v glukozo, glukoza pa se postopoma razgradi z glikolizo in celicnim dihanjem v ogljikov dioksid in ATP.


->mišica ne porablja praktično nič kisika in ne prihaja do nikakršnega izgorevanja česarkoli

link?
In se link do tega koliko ga pa porabi ob normalni vadbi. Primerjava bi bla super.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Mercier ::

mogoče še celo z eltro impulzi določen del energije vnesemo in bi z enako vadbo kjer bi sami premikali roko dosegli večje porabo energije
da o mišičnem naporu ne govorim

Ni sicer res, ampak bi bilo pa odlično, ja. :D

joker16_7 ::

_marko: Sicer nisem prepričan povsem, toda mislim da je tako kot sem rekel. Vidim da si zelo poučen, kar se tega tiče, tako da ne bom več kaj veliko govoril o tem. Kolikor sem jaz poučen bi naj bila v jetrih glukoza, ki naj bi se ob naporu, kjer organizem potrebuje energijo, začela pretvarjati v glikogen, ki gre nato v kri in daje telesu dodatno energijo. Tako nekako.........:D
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Calligula ::

Dajte si razcistit pojme kot so hujsanje, rast misice ipd... ker to ni eno in isto.
Za hujsanje to ni ceprav v bistvu posredno vecja misicna masa, ki se jo na ta nacin DA dobiti in to precej konkretno (odvisno pa res od kakovosti in nastavitev naprave), pomeni spremembo razmerja med lean in fat tissue pa nasploh vecja misicna masa pomeni nekoliko pospesen metabolizem.

Za hujsanje to ni. Misice pa ojaca. Poraba energije ni enaka kot, ce bi sam telovadil, misica sama pa se vseeno ravno tako utrudi.

Ampak se enkrat. To z kvalitetno napravo, ki ima dobre pads, dobre nastavitve -mocna kontrakcija po par sekund vsakic ipd...

Pyr0Beast ::

Tisto trzanje je popolnoma neučinkovito. Za kontrakcijo par sekund bi si pa upal trditi, da celo škoduje tako živcem, kot ostalemu tkivu zaradi elektrolitskih procesov.
Je bolje kupiti par uteži, pa se malce naokoli premetavati z njimi. Si krepiš celotno telo ne pa samo enega ... uda ... XD

Ob -nedejavnosti- Glukoza+glukoza+xxx * glukoza -> glikogen +voda ob povečani dejavnosti ... glikogen +voda -> glukoza

Inzulin in glukagon uravnavata razmerje med glukozo v krvi in glikogenom. Ko je v krvi preveč glukoze se tvori glikogen in obratno. Maščoba je pa skoraj nekaj drugega.

A ni pri razgradnji glukoze na začetku v celici -vrenje- in potem nastopi 36ATP dihalna veriga?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Calligula ::

Brezvezne so naprave, ki ne omogocajo impulzev daljsih od nekaj sekund. Najboljse, ce po 4 skunde in dlje.
Tisto trzanje po sekundo je res brezveze.

Idealno pa bi bilo ,ce bi drzal impulz tudi po 15 sekund naenkrat npr. Takrat bi bila hipertrofija dalec najvecja.

_marko ::

->Kolikor sem jaz poučen bi naj bila v jetrih glukoza, ki naj bi se ob naporu, kjer organizem potrebuje energijo, začela pretvarjati v glikogen, ki gre nato v kri in daje telesu dodatno energijo.

Po zaužitju hrane, se le ta v prebavnem sistemu v veliki meri razgradi, da omogoči absorbcijo skozi eitelijske celice v kri.
Po krvi potem potuje ta sladkor-glukoza do jeter, kjer jetra absorbirajo glkozo in jo spremenijo v njen polimer glukogen.
Glukogen je sestavljen iz ogrooomno glukoz, glukogen je v živalih to kar je v rastlinah škrob.

Jetra potem držijo ravnovesje glukoze v krvi z razgrajevanjem glikogogena - torej hidrolizo glukoze tako, da glukozo sproščajo v kri.
Ta glukoza potuje do celic, ki jo potrebujejo. Če so aktivne je potrebujejo več.

Ko začne glikogena v celici primanjkovat se dodatno aktivira presnova maščobnih verig. In ne takrat ko ga v jetrih sploh ni več!!!

Upam, da je zdaj bolj jasno.


->Dajte si razcistit pojme kot so hujsanje, rast misice ipd... ker to ni eno in isto.

Ja, imaš prav. Ampak, včasih je to dvoje pogojeno.
Recimo, če želiš s to napravo utrjevat mišico in ne večat njene prostornino potem ta mišica porabi več energije. Ker se krči.
Posledično bi moral zgubiti nekaj maščobe v tem predelu - seveda, če vadiš dalj časa in ob poguju,da je poraba energije dovolj velika.
Kar pa jaz nevem, če je. Matev pravi da ni, ampak bomo počakali na linke.


->glikogena je za cca malo manj kot 2 uri

Presnovni procesi v človeku niso takšni kot pri kaki kvasovki, ki papa glukozo, ko pa je več ni pa gre na etanol.
Pri človeku boš ob pomanjkanju glukoze v celici po pol ure začel presnovljat maščobo!!! In ne po dveh urah lepo prosim!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

BigWhale ::

Kaj se pa z zivci dogaja, ce jih non-stop drmas z nekim tokom? Jim je vseeno?

joker16_7 ::

Zagotovo se po daljši vadbi oz. bolje rečeno stimuliranju obrabijo ali morda celo uničijo.
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

_marko ::

Ni res, mogoče se celo ojačajo.

Definitivno pa ni nič slabega, če je nek živec vzdražen...
Če je v veliki frekvenci, se pač živčni impulz ne prenese na celico. Pozabil sem koliko časa rabi celica za polarizacijo in depolarizacijo membrane.
Je pa vsa finta v ionskih kanalih.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _marko ()

Osprey ::

Kaj se pa z zivci dogaja, ce jih non-stop drmas z nekim tokom? Jim je vseeno?


Ravno to mene skrbi... Zakaj mi drevenijo prsti pri uporabi tega... je to samo nek prehodni pojav, ker nisem navajen ali kaj resnejšega? Preventivno sem se odločil da se s tem raje ne bom igral

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Osprey ()

Brane2 ::

Je*eš živce. Kdaj gremo na optiko ? :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

joker16_7 ::

Hehe, res smešno ja. Zagotovo se živci poškodujejo ob vsakdanjem nabijanju elektrike. Daj marko vsak dan primi za železno žičko pa jo vtakni v vtikač, pol mi pa čez pol leta povej če si še normaln. :D

P.S. Elektrika proizvedena z stimulatorjem ni enaka kot pa elektrika ki jo naredi živčevje samo.
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Osprey ::

Ko berem vse to, se mi postavi še eno vprašanje: večina tukaj je prepričana, da tak gizmo lahko naredi več škode kot koristi. Kako se pa taka potencialno nevarna zadeva lahko potem prodaja brez problema?

mtosev ::

Ce dela idite Jackassovce vprasat bojo oni ze vedli :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

_marko ::

joker:
A bi začel argumentirat svoje trditve?


->Elektrika proizvedena z stimulatorjem ni enaka kot pa elektrika ki jo naredi živčevje samo

Aham, kakšna je pa razlika in kako se na to odzove organizem?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

BigWhale ::

Grudge, nevem sicer kako je s temi stimulatorji misic, ker jih nisem nikoli uporabljal in se poglabljal v to zadevo ampak rekel pa bi, da se verjetno prodajajo tako, kot so se vcasih prodajali azbestni stresniki... :)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaje z utežmi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14827983 (24921) Okapi
»

Prekomerna telesna teža ljudi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19534034 (30298) PacificBlue
»

Fitness (was: Poceni(zastonj) fitnes za študente?) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25428911 (17699) Zheegec
»

trebušne mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12618852 (11960) demon#666
»

2-tedensko hujšanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6421539 (20076) Pyr0Beast

Več podobnih tem