Forum » Loža » Nov kadilski zakon !!!!
Nov kadilski zakon !!!!
jype ::
Čeprav mene kot biciklista ne bi nič motilo, če bi bili avtomobili dražji, in bi jih posledično bilo manj, moram protestirati.
Z avtomobilom se načeloma voziš zato, ker moraš opravljati neko delo, ki bi ga brez avtomobila težko. To delo je v vsakem primeru, razen ko gre za delo na črno, družbeno koristno.
Kajenje je družbeno povsem nekoristno in tudi nepotrebno, razen nikotinskim odvisnikom, ki pa si lahko v lekarnah kupijo nikotinske obliže, v delikatesah pa zobotrebce, ki jih lahko vlačijo po rokah in ustih, da jim ne bo dolgčas, ko bodo med čik pavzo v luft gledali.
Z avtomobilom se načeloma voziš zato, ker moraš opravljati neko delo, ki bi ga brez avtomobila težko. To delo je v vsakem primeru, razen ko gre za delo na črno, družbeno koristno.
Kajenje je družbeno povsem nekoristno in tudi nepotrebno, razen nikotinskim odvisnikom, ki pa si lahko v lekarnah kupijo nikotinske obliže, v delikatesah pa zobotrebce, ki jih lahko vlačijo po rokah in ustih, da jim ne bo dolgčas, ko bodo med čik pavzo v luft gledali.
zee ::
@ničle: cinizem/sarkazem=on ?
Cigarete se bodo še podražile letos, tako da ...
@steev: v Italiji so lokali malo manj polni zato, ker so tamkajšnji gostinci uvedbo evra izkoristili za nenadzorovano podražitev svojih storitev, zakon o prepovedi kajenja v gostilnah je prišel "na spored" šele nekaj let kasneje.
Cigarete se bodo še podražile letos, tako da ...
@steev: v Italiji so lokali malo manj polni zato, ker so tamkajšnji gostinci uvedbo evra izkoristili za nenadzorovano podražitev svojih storitev, zakon o prepovedi kajenja v gostilnah je prišel "na spored" šele nekaj let kasneje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
#000000 ::
Ma naj se podražijo, zarad mene tud na 20 € sploh ni problema. Sej je tko moja izbira ali bom kadil ali ne. Samo kot je dejal bručam, se že zdaj ne ve kam ta denar gre, ker za tisto za kar bi se moral porabiti, ga ni, ker prej ponikne, kaj bo šele z € ki jih bodo dobili če nabijejo ceno 5 € za škatlo.
Ampak res, zakaj ne nabijejo cen goriva in registracije ter ostalega luksuza v nebo, recimo, kaj rabiš imet dva avta, če še za enga nimaš parkplaca, in kaj se rabiš vozit na šiht 5 kilometrov stran z avtom, pejt na trolo al pa bicikel. Ajde ne rečem ko se folk vozi 20 ali 50 ter celo več KM na delo, ta ga rabi, v bistvu rabi 2 enga žena enga on, in mogoče celo 3, ampak v mestu pa vidiš vsaka familija ima 3-4 avte, vozijo pa se cca 5 km, na delo ali na faks.
Za kajenje pa je tko, če bodo prepovedal, bom zakon spoštoval, obenem pa iskal luknje da zajebem nekadilce, tko kot so oni mene.
Ne vem zakaj nebi smel imet kadilskih in nekadilskih lokalov.
Ampak res, zakaj ne nabijejo cen goriva in registracije ter ostalega luksuza v nebo, recimo, kaj rabiš imet dva avta, če še za enga nimaš parkplaca, in kaj se rabiš vozit na šiht 5 kilometrov stran z avtom, pejt na trolo al pa bicikel. Ajde ne rečem ko se folk vozi 20 ali 50 ter celo več KM na delo, ta ga rabi, v bistvu rabi 2 enga žena enga on, in mogoče celo 3, ampak v mestu pa vidiš vsaka familija ima 3-4 avte, vozijo pa se cca 5 km, na delo ali na faks.
Za kajenje pa je tko, če bodo prepovedal, bom zakon spoštoval, obenem pa iskal luknje da zajebem nekadilce, tko kot so oni mene.
Ne vem zakaj nebi smel imet kadilskih in nekadilskih lokalov.
St@jler ::
Iz tvojih ust v vladna ušesa, bi se reklo.
Ko bi vsaj kaj takega sprejel. Samo ne bi pomagalo, ker je taka miselnost ljudi. Potem pa spet manjšina ,ki se pelje z avtobusom, najebe.
Nekadilci zajebal tebe? Si se vprašu koga si ti jebu zadnjih n let k živiš in vlečeš čike
Ločeni lokali so NO GO, ker bi bla potem nedoločenost, kje se sme kadit pa kje ne, še večja kukr bo s tem zakonom. Najbl enostavna rešitev je popolna prepoved kajenja na javnih mestih. Je precej manj lukenj, ki bi jih izkoriščal
edit by w1: odstranjeno žaljivo izzivanje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
link_up ::
jao spagetki...celih 17 strani obmetavanja z vec ali manj brezveznimi argumenti... Pa a ni fajn popit pircek v lepem disecem ambientu in dejansko kaj meti od njega...ce pa je vse okoli tebe zakajeno se pa pocutis k v eni beznici in te lahko se malo sram postane...kaj sploh pocnes med takim folkom :) Cigaret je brezvezna razvada...nic nimas od njega...alkohol vsaj v glavi cutis, travco tut...cik? Ja cik pa cutis zjutraj ob tistem groznem kasljanju, ko si vedno prisezes, da ne bos vec kadil, ker si ravnokar skoraj izkasljal pljuca...potem pride se kri vmes in sluz...mah bljak...cudno, da noben noce pojest plesnivga kebaba...tisto pa mile volje pljuvajo po cesti in drugod...cigarete ukint in namesto njih prodajat lepe cisto pravcate vencke iz marjetic...
In and Out
WarpedGone ::
še vedno velja, da za osebne napade tu ni prostora.
hvala.
hvala.
Zbogom in hvala za vse ribe
'FireSTORM' ::
link_up :
lej, nočemo pit pira brez cigaretov
razumeti vi ovo?
mi raje ne v gostilno hoditi kot piti pivo brez cigaret
raje pivo v trgovini kupiti, prišparati denar za cigarete in doma kaditi in piti, pa še mogoče kak film gledati
in tukaj biti zelo hud problem gostilničarji ki se ziher dosti buniti če oni zakon sprejeti in jaz biti z njimi pri protestu številka jedan
bmk, prepovejte kajenje, kadil bom kje in kak bom hotel
in če ste trenja gledali, zakaj se ta zakon uveljavlja
da bi se mladoletnim preprečilo kajenje
je pa tako
kadil bo vsak mulc ki bo hotel, tak je blo z alkoholom, pije vsak mulc ki hoče
lej, nočemo pit pira brez cigaretov
razumeti vi ovo?
mi raje ne v gostilno hoditi kot piti pivo brez cigaret
raje pivo v trgovini kupiti, prišparati denar za cigarete in doma kaditi in piti, pa še mogoče kak film gledati
in tukaj biti zelo hud problem gostilničarji ki se ziher dosti buniti če oni zakon sprejeti in jaz biti z njimi pri protestu številka jedan
bmk, prepovejte kajenje, kadil bom kje in kak bom hotel
in če ste trenja gledali, zakaj se ta zakon uveljavlja
da bi se mladoletnim preprečilo kajenje
je pa tako
kadil bo vsak mulc ki bo hotel, tak je blo z alkoholom, pije vsak mulc ki hoče
Those penguins.... They sure aint normal....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
zee ::
@FireSTORM: kadil boš "kje in kak bom hotel" natanko n-krat, kjer je n število kazni, ki jih boš dobil.
zee
sidd ::
@'FireSTORM': no, te pa ostajajte doma, pa potem sebe krivite za propad nevem, 4000 pajzlov kaj obstajajo .
Pa te primerjave so iste, ko da nebi mogo avta vozit če nene stegneš 3 pire...In keri so že takšni, v bilokeri smeri, že rabijo pomoč, čeprav se tega ne zavedajo. Če bi si prebral link, kaj sem ga dal, bi se šel mahnit po glavi , ker preden točno raziščejo tole, bo še dolgo časa minilo....
ojej kak rad pikam. Preden bilokaj napiše še kdo, naj si tisto prebere. Če bojo tak dalje pridni, počasi človek ne bo več odvisen ratal. To bo pa kul!
pa lp še naprej
Pa te primerjave so iste, ko da nebi mogo avta vozit če nene stegneš 3 pire...In keri so že takšni, v bilokeri smeri, že rabijo pomoč, čeprav se tega ne zavedajo. Če bi si prebral link, kaj sem ga dal, bi se šel mahnit po glavi , ker preden točno raziščejo tole, bo še dolgo časa minilo....
ojej kak rad pikam. Preden bilokaj napiše še kdo, naj si tisto prebere. Če bojo tak dalje pridni, počasi človek ne bo več odvisen ratal. To bo pa kul!
pa lp še naprej
no idea for signature
signed
I
signed
I
zee tako kot so me n-krat dobili mladoletnega pit alkohol in vozit avto brez izpita kajne?
pa tudi moped in motor sem n-krat vozil brez izpita, pa so me ustavli pa nisem dobil nikoli kazni, samo ustno opozorilo od policaja niti ne od sodnika
sidd nihče ni rekel da moraš spit 3 pire da lahko voziš, ampak poglej...
kava mi brez cigareta enostavno ni kava
piva ne morem pit brez cigareta, ker sem tako navajen
za sok pa mi je škoda dnarja v gustilni puščat če mam pa sok doma na litre in litre katerega mama vsako leto kuha in pripravlja, ne boš verjel, kar doma...
in mi je čist vseeno ker link si dal, ker vse te nakladacije sem že slišal kak čiki ubijajo in poglej še vedno kadim
pa tudi moped in motor sem n-krat vozil brez izpita, pa so me ustavli pa nisem dobil nikoli kazni, samo ustno opozorilo od policaja niti ne od sodnika
sidd nihče ni rekel da moraš spit 3 pire da lahko voziš, ampak poglej...
kava mi brez cigareta enostavno ni kava
piva ne morem pit brez cigareta, ker sem tako navajen
za sok pa mi je škoda dnarja v gustilni puščat če mam pa sok doma na litre in litre katerega mama vsako leto kuha in pripravlja, ne boš verjel, kar doma...
in mi je čist vseeno ker link si dal, ker vse te nakladacije sem že slišal kak čiki ubijajo in poglej še vedno kadim
Boeing ::
Ej, FireSTORM, ti si tak frajer da kr glava peče. Resno, tak đek si... jest te tolk občudujem... ej a bi ti hotu men en avtogram poslat ? Plačam, ni problema.
Da boš mel za čike.
Pa za pir.
Pa če ti bo kej ostalo, prišparaj do takrat ko boš polnoleten in boš mel za izpit. OK ?
Da boš mel za čike.
Pa za pir.
Pa če ti bo kej ostalo, prišparaj do takrat ko boš polnoleten in boš mel za izpit. OK ?
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
hamax ::
kar je hotu povedat je to, da ga skrbi upoštevanje zakona in delovanje pristojnih organov. Tako kot pri marsikaterem slovenskem zakonu.
macgajver ::
Ma vse nej prepovejo alko cigarete paštete hrenovke sploh pa tiste eurospin pijače ki so pomoje bol škodljive kot če bi kislino pil use nej prepovejo lokale dol zaprejo folk nej pa samo še gara cele dneve pa čim večje davke da bodo lahko naši politiki še mal večje plače dobil in da se bo še več denarja ki pride iz eu lahko u luft zmetalo... woooooooooooooooooooooooooooooo wwwwoooooooooooooooooo
tenstan krompir je pa zakon
#000000 ::
Točn tko, bravo. Slovenceljni smo ratal (govorim na splošno) precej dojemljivi za prepovedi ipd. sranja, čim nekje v EU prepovejo nekaj že mi veselo kopiramo in začnemo razmišljat kako bi nam bilo fino če bi prepovedal to in to. recimo. v primeru igrc in še kej bi se najdl.
Narod je itak slep, namesto da bi se borili za večje delavske plače se narod ubada z raznoraznimi popisi, predpisi, prepovedmi, dohodinami ipd. skoz neki cvikaš da navš kej narobe naredil/napisal/oddal in te bo to koštalo en kup denarja. Politika ga pa serje po svoje in jebe se jim za narod, samo da so volitve mimo, pa je vse po starem.
Pred velik leti mi je žlahtnik iz tujine reku, da če bi se pri njih podražu kruh za 20 feningov bi narod znoru in šel na cesto, pri nas pa je vse narobe, pa nič, edin ko hočjo par ciganov nekam preselt so pa vsi v luftu. Lepo nas majo zdresirane ni kaj. LP
Narod je itak slep, namesto da bi se borili za večje delavske plače se narod ubada z raznoraznimi popisi, predpisi, prepovedmi, dohodinami ipd. skoz neki cvikaš da navš kej narobe naredil/napisal/oddal in te bo to koštalo en kup denarja. Politika ga pa serje po svoje in jebe se jim za narod, samo da so volitve mimo, pa je vse po starem.
Pred velik leti mi je žlahtnik iz tujine reku, da če bi se pri njih podražu kruh za 20 feningov bi narod znoru in šel na cesto, pri nas pa je vse narobe, pa nič, edin ko hočjo par ciganov nekam preselt so pa vsi v luftu. Lepo nas majo zdresirane ni kaj. LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
>in mi je čist vseeno ker link si dal, ker vse te nakladacije sem že slišal kak čiki ubijajo in poglej še vedno kadim
ma ta link je od krene univerze pač no, ne kliknit, ker ti bo žal za celo življenje....al pa ne, kr klikni
Pa sploh veš, kakšen okus ima kava brez cigaret? Kakšen okus ima pivo brez cigaret? V tej temi je ene, nevem, 5 al 10 strani nazaj že blo lepo razloženo. Kako si lahko navajen da ti neka stvar zamegli poln okus piva, kave, ...? Pa sej kot piše na linku, bodo to zgleda, če jim uspe znali pozdravit. Zdajle vsaj vedo v katerem delu možganov iskat.
macgajver: odrasti! Rajše naj prepovejo takšne izpade....bo čisto kul.
#000000: meniš se, kot da bodo sedaj prepovedali maslo na kruh mazat. Pa naj z vsemi takimi stvarmi (čiki, alkohol, ostale packarije) naredijo isto...Ker zgleda da vzgoja v Sloveniji pač ni to, kaj bi naj bila, da se moramo tako zelo omejevat.
O politiki pa nebi, ker je samo nujno zlo, nič druga. Takšna kot je sedaj, pa ste si jo sami izvolili, če pa komu kaj ne paše, sem pa takoj za demonstracije. Spremembe dobrodošle. Kot je blo povedano, te za tiste stotine pri računih je*ejo, če pa kakšen milijon izgine na občini, pa ni nič hudega. Pa dobro, odprite temo o politiki pa njenih financah, tule je o cigaretah govora!
lp
ma ta link je od krene univerze pač no, ne kliknit, ker ti bo žal za celo življenje....al pa ne, kr klikni
Pa sploh veš, kakšen okus ima kava brez cigaret? Kakšen okus ima pivo brez cigaret? V tej temi je ene, nevem, 5 al 10 strani nazaj že blo lepo razloženo. Kako si lahko navajen da ti neka stvar zamegli poln okus piva, kave, ...? Pa sej kot piše na linku, bodo to zgleda, če jim uspe znali pozdravit. Zdajle vsaj vedo v katerem delu možganov iskat.
macgajver: odrasti! Rajše naj prepovejo takšne izpade....bo čisto kul.
#000000: meniš se, kot da bodo sedaj prepovedali maslo na kruh mazat. Pa naj z vsemi takimi stvarmi (čiki, alkohol, ostale packarije) naredijo isto...Ker zgleda da vzgoja v Sloveniji pač ni to, kaj bi naj bila, da se moramo tako zelo omejevat.
O politiki pa nebi, ker je samo nujno zlo, nič druga. Takšna kot je sedaj, pa ste si jo sami izvolili, če pa komu kaj ne paše, sem pa takoj za demonstracije. Spremembe dobrodošle. Kot je blo povedano, te za tiste stotine pri računih je*ejo, če pa kakšen milijon izgine na občini, pa ni nič hudega. Pa dobro, odprite temo o politiki pa njenih financah, tule je o cigaretah govora!
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
Trinitron ::
Nisem bral od začetka, ker se je že kar nabralo snovi....
Lahko pa rečem, da še nobenega zakona nisem bolj podpiral kot pa zakona o prepovedi kajenja. Zelo všeč mi je tista reklama, ki pravi: "V Evropi vsako leto zaradi cigaret umre več deset tisoč ljudi, ki ne kadijo." Nikoli ne bi imel za prijatelja nekoga, ki kadi. Če ubija sebe jaz ne morem pomagat, sam pa nočem vdihniti niti enega oblačka dima.
Lahko pa rečem, da še nobenega zakona nisem bolj podpiral kot pa zakona o prepovedi kajenja. Zelo všeč mi je tista reklama, ki pravi: "V Evropi vsako leto zaradi cigaret umre več deset tisoč ljudi, ki ne kadijo." Nikoli ne bi imel za prijatelja nekoga, ki kadi. Če ubija sebe jaz ne morem pomagat, sam pa nočem vdihniti niti enega oblačka dima.
Jaz sem pa včerej od enega od šefov od ene od največjih diskotek pri nas slišal "Ej, ne moreš si mislit kolk bi nam ta zakon olajšal zadeve, pa kolk bi prihranili, pa kolk več ljudi bi prišlo."
Pa, glede na to, da ni slab biznisman, po moje točno ve, kaj govori.
Pa, glede na to, da ni slab biznisman, po moje točno ve, kaj govori.
St@jler ::
Ja kakor se je izkalo drugje po EU, kjer so sprejel zakon, se obisk ni toliko zmanjšal, da bi moral zapirat lokale kar povprek.
Tisti izpad kadilcev, ki jim ni všeč v lokalu se nadomesti z nekadilci, ki prej niso hoteli zahajat v ta lokal. Nevem, ali jaz tako narobe razmišljam.
Čeprav sem tudi sam skeptičen do izvajanja tega zakona, glede na dosedanje zakone in njihovo izvajanje, pa bom sedaj v lokalu lahko zatežiu kadilcem, če bojo kadil, kar do sedaj ni bilo možno.
Tisti izpad kadilcev, ki jim ni všeč v lokalu se nadomesti z nekadilci, ki prej niso hoteli zahajat v ta lokal. Nevem, ali jaz tako narobe razmišljam.
Čeprav sem tudi sam skeptičen do izvajanja tega zakona, glede na dosedanje zakone in njihovo izvajanje, pa bom sedaj v lokalu lahko zatežiu kadilcem, če bojo kadil, kar do sedaj ni bilo možno.
Microsoft ::
Bo pac kak iks al pa kej temu podobnega nadomistil cike. Heh, te so pozabili prepovedati v zaprtih prostorih.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
se bojo pa fuge razsirle :D
ceprou so pr ns prepovedane.
se enkrat povem, da podpiram zakon, mislm pa, da bi biu lahk tud bolsi.
men kot kadilcu bo nekajenje delal kr neki problemou, ampak se bom ze navadu.
ceprou so pr ns prepovedane.
se enkrat povem, da podpiram zakon, mislm pa, da bi biu lahk tud bolsi.
men kot kadilcu bo nekajenje delal kr neki problemou, ampak se bom ze navadu.
Nejc Pintar ::
Vsi nekadilci boste pocrkal če boste ponevedoma kakšen dimček vdihnili. Pa saj vas razumem, izvajanje zakonov je v kurcu, pa je to še najbolj ziher varianta. Samo jaz osebno poznam kar nekaj kafičev, kjer je zračenje urejeno zelo dobro, dim direktno povleče ven in gre skozi filter pa potem ven. So tudi nekadilci pohvalili da se sploh ne pozna če cela miza okrog kadi.
Lahko je biti prvi, če si edini!
waydot ::
Ej, pa to ni res. Zdaj ste od alkohola, preko avtomobilov ze na ekstaziju (no, mogoce je ze kdo prej omenjal droge, sem len, pa nisem prebral vseh 17 strani).
Meni je neposredno vseeno, ce se povprecen slovenec zakaja doma, al pa si kakorkoli skodi pred mano. Posredno mi ni vseeno, ker nekaj ljudi pa vseeno opravlja druzbeno koristna dela in take ljudi zgubit ni fajn.
Neposredno me pa moti, ko mi nekdo puha dim v obraz, ker mi smrdi, tako kot mi smrdi smetisce, kaka greznica, pa verjetno bi se se kaj naslo. In to mislim, da je vir navdusenja vecine nekadilcev, namrec, da bomo lahko zadihali. Kadilci si bodo se vedno zabijali zeblje v krsto kje drugje, ce ne v lokalih.
Zato argumenti, da naj prepovejo druge skodljive stvari ne zdrizjo proti temu zakonu, ker vecina nastetih stvari, ne da ni skodljivih, ampak ni zoprnih nekomu, ki stoji dva metra stran.
@jype
Po moje ne drzi, da bi bilo v vsakem primeru delo, ki ni na crno, druzbeno koristno.
@#000000
Ce se hocejo v demokraticnem kapitalizmu (*smeh*) boriti za visje delavske place, naj izvolijo delat bolje, kot do zdaj. Ce jim firma ne placa dela, naj gredo drugam. Ce jih drugje ne marajo, naj si pridobijo pravo izobrazbo/znanja, pa se bo to spremenilo.
Meni je neposredno vseeno, ce se povprecen slovenec zakaja doma, al pa si kakorkoli skodi pred mano. Posredno mi ni vseeno, ker nekaj ljudi pa vseeno opravlja druzbeno koristna dela in take ljudi zgubit ni fajn.
Neposredno me pa moti, ko mi nekdo puha dim v obraz, ker mi smrdi, tako kot mi smrdi smetisce, kaka greznica, pa verjetno bi se se kaj naslo. In to mislim, da je vir navdusenja vecine nekadilcev, namrec, da bomo lahko zadihali. Kadilci si bodo se vedno zabijali zeblje v krsto kje drugje, ce ne v lokalih.
Zato argumenti, da naj prepovejo druge skodljive stvari ne zdrizjo proti temu zakonu, ker vecina nastetih stvari, ne da ni skodljivih, ampak ni zoprnih nekomu, ki stoji dva metra stran.
@jype
Po moje ne drzi, da bi bilo v vsakem primeru delo, ki ni na crno, druzbeno koristno.
@#000000
Narod je itak slep, namesto da bi se borili za večje delavske plače se narod ubada z raznoraznimi popisi, predpisi, prepovedmi, dohodinami ipd.
Ce se hocejo v demokraticnem kapitalizmu (*smeh*) boriti za visje delavske place, naj izvolijo delat bolje, kot do zdaj. Ce jim firma ne placa dela, naj gredo drugam. Ce jih drugje ne marajo, naj si pridobijo pravo izobrazbo/znanja, pa se bo to spremenilo.
waydot> Po moje ne drzi, da bi bilo v vsakem primeru delo, ki ni na crno, druzbeno koristno.
Ja, imaš prav. No, vsaj ena komponenta koristi od tega dela se praviloma vrne družbi v obliki države. Spet je vprašanje, če ta to potem koristno porabi, ampak načeloma naj bi.
Hotel sem le povedat, da avtomobili niso le škodljivi, medtem ko cigaretni dim je.
Ja, imaš prav. No, vsaj ena komponenta koristi od tega dela se praviloma vrne družbi v obliki države. Spet je vprašanje, če ta to potem koristno porabi, ampak načeloma naj bi.
Hotel sem le povedat, da avtomobili niso le škodljivi, medtem ko cigaretni dim je.
Boening, sem polnoleten in imam izpit, nevem kak si prišel do tega...
no hvala če sem đek
čeprav to ni moj point kajenja
je pa bil priznam, zdaj pa kadim ko se mi zahoče in kje se mi zahoče in noben zakon mi tega nebo spremenil
tako kot mi pred leti ni tisti anti-alkohol zakon tega spremenil
in tisto družbeno koristno delo z avtom
ko se pelam na obisk je to koristno delo?
ali potrata energije ker doma nimam nič za počet?
tako da iz avta tudi ni vse dobro, pa če se pelješ 300km
morje je tudi družbeno koristno? zdaj pa se vprašate kak pa naj grem?
spokaj se na avtobus...tudi ne ne?
kadilec te ne bo ubil, prej te bo avto, ker je preveč CO2 že v ozračju in se led topi, to te bo prej pokopalo kot jaz in moj preljubi cigaret
edit: sidd:
vem kakšen je okus, zdaj pa naj tebe vprašam
a ti veš da jaz nočem pit piva/kave brez cigarete?
še enkrat povem, NOČEM
#00000: maš pa čisto prav, smo kot neki psiček ki veselo teka za ostalimi in počne isto kot drugi, prav bedna je že ta država
jaz še se samo sprašujem kaj bosanci/hrvati/srbi še vidijo v naši državi in hodijo sem
P.S: let's go back to the stone age
no hvala če sem đek
čeprav to ni moj point kajenja
je pa bil priznam, zdaj pa kadim ko se mi zahoče in kje se mi zahoče in noben zakon mi tega nebo spremenil
tako kot mi pred leti ni tisti anti-alkohol zakon tega spremenil
in tisto družbeno koristno delo z avtom
ko se pelam na obisk je to koristno delo?
ali potrata energije ker doma nimam nič za počet?
tako da iz avta tudi ni vse dobro, pa če se pelješ 300km
morje je tudi družbeno koristno? zdaj pa se vprašate kak pa naj grem?
spokaj se na avtobus...tudi ne ne?
kadilec te ne bo ubil, prej te bo avto, ker je preveč CO2 že v ozračju in se led topi, to te bo prej pokopalo kot jaz in moj preljubi cigaret
edit: sidd:
vem kakšen je okus, zdaj pa naj tebe vprašam
a ti veš da jaz nočem pit piva/kave brez cigarete?
še enkrat povem, NOČEM
#00000: maš pa čisto prav, smo kot neki psiček ki veselo teka za ostalimi in počne isto kot drugi, prav bedna je že ta država
jaz še se samo sprašujem kaj bosanci/hrvati/srbi še vidijo v naši državi in hodijo sem
P.S: let's go back to the stone age
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 'FireSTORM' ()
Poldi112 ::
Sploh zdaj, ko ga boš skadil doma, tvoje mesto v kafiču bom pa zasedel jaz.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
si ga verjetno že zdaj, ker že dolgo ne hodim v gostilne, ker me je enostavno minilo
diskotek pa že od nekdaj ne obiskujem, čist mimo muzika za mene..
diskotek pa že od nekdaj ne obiskujem, čist mimo muzika za mene..
Poldi112 ::
Ne še. Čakam na da se stanje spremeni. Letos sem bil samo 1x v enem lokalu, pa še to mi je bilo močno odveč, glede na to da sem se pošteno usmradil.
Where all think alike, no one thinks very much.
Trinitron ::
'FireSTORM': To, da kadiš še ni tako grozno, kot to, da ne kažeš niti najmanjše želje po tem, da bi se odvadil kajenja... Zelo dobra povezava: klik
V petek pa sem najbolj užival v tem da sem bil pobruhan. Pa da sem potem moral doma staršem razlagat kdo je bruhal, ...
In če boš kadilcu rekel naj ti ne puha v obraz, se bo ponavadi potrudil da tega ne bo delal. Razloži alkoholiku naj ne bruha meni v naročje.
Nejc Pintar> Razloži alkoholiku naj ne bruha meni v naročje.
Alkoholika, ki te je pobruhal, zlahka civilno tožiš za nezanemarljivo vsoto. Kadilca iz očitnih tehničnih razlogov ne moreš.
Alkoholika, ki te je pobruhal, zlahka civilno tožiš za nezanemarljivo vsoto. Kadilca iz očitnih tehničnih razlogov ne moreš.
kokrat v zivljenju te je ze kdo pobruhu? 1x? 2x?
kokrat ti je za kdo kadio pred nosom? 100x? 1000x? 100 000x?
sam kadim, pa mi greste na zivce s temi kao proti protikadilskimi argumenti.
kokrat ti je za kdo kadio pred nosom? 100x? 1000x? 100 000x?
sam kadim, pa mi greste na zivce s temi kao proti protikadilskimi argumenti.
Trubadur ::
Ma ajde Nejc pintar oladi. 17 let star in misli, daje Boga za jajca prjel, ker kadi.
Majketi ti jack.
Majketi ti jack.
Berite Thomasa!
Pravzaprav nisem nevemkako ponosen na to da kadim. Ampak ker zganjate take kot da vas bo zdaj kadilec ki sedi 100m stran ubil s tistim dimčkom.
Nikakor ne. Jaz celo svojih staršev, oba sta namreč dolgo časa bila precej strastna kadilca, ne mislim tožit.
Se mi pa zdi fino, da se toleranca do kadilcev manjša premo sorazmerno z znanjem o škodljivosti cigaretnega dima za aktivne in pasivne kadilce.
Se mi pa zdi fino, da se toleranca do kadilcev manjša premo sorazmerno z znanjem o škodljivosti cigaretnega dima za aktivne in pasivne kadilce.
Bruha v naročje, e daj no. Zakaj primerjaš v skrajnosti?! Če bi ti skadil nevem, celo šteko recimo, bi tud bil dober.Skadi celo šteko v eni uri.....Sicer pa me zanima kaj si delal, da ti nekdo uspe v naročje bruhat.....(btw. detajle zadrži za sebe, blo retorično vprašanje).
Aja, pa ne gre se zato da te bi kdo ubil z dimom.....gre se preprosto za smrad. Ostalo še samo podkrepi zakon.
Drugače pa tobak žvekat
'FireSTORM':
Razumem ta tvoj nočem. Samo mi deluje tako trmasto, uporniško, nevem zakaj. Vem za kaj boste prikrajšani. Vem pa tudi, kaj bo ostala populacija pridobila. Svet je krut.
Sicer pa je tako kot alkohol, ter vse ostale droge, so tudi cigareti droga. Tud hrana je lahko droga. Bi blo zanimivo pogledat kakšno statistiko glede tega. Slej ko prej bodo našli način, kako stimulirati možgane, da "uničijo" del v možganih, v katerem "je" ta odvisnost.
Aja, kaj ni bil danes al kdaj že zadnji dan nekako za predloge glede spremembe zakona al kaj je že blo, nisem spremljal nič. Je kdo? Ve kdo kaj več?
lp
Aja, pa ne gre se zato da te bi kdo ubil z dimom.....gre se preprosto za smrad. Ostalo še samo podkrepi zakon.
Drugače pa tobak žvekat
'FireSTORM':
Razumem ta tvoj nočem. Samo mi deluje tako trmasto, uporniško, nevem zakaj. Vem za kaj boste prikrajšani. Vem pa tudi, kaj bo ostala populacija pridobila. Svet je krut.
Sicer pa je tako kot alkohol, ter vse ostale droge, so tudi cigareti droga. Tud hrana je lahko droga. Bi blo zanimivo pogledat kakšno statistiko glede tega. Slej ko prej bodo našli način, kako stimulirati možgane, da "uničijo" del v možganih, v katerem "je" ta odvisnost.
Aja, kaj ni bil danes al kdaj že zadnji dan nekako za predloge glede spremembe zakona al kaj je že blo, nisem spremljal nič. Je kdo? Ve kdo kaj več?
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
@sidd: Hodim le v dva kafiča. In v enem je zračenje zelo dobro urejeno, v drugem pa sem v svojem prostoru. S tem ne zasmrajam nikogar, razen sebe.
Glede bruhanja pa sem samo sedel mirno na fotelju, zraven pa je tip komiral (v drugem fotelju), naenkrat je bila kuzla vsepovsod...
In hočem da se dovoli kajenje v lokalih kjer je zračenje zrihtano. Ker gre tudi meni na živce da se mi kadi v oči, še bolj na živce mi gre pa tale vaša protikadilska gonja.
Glede bruhanja pa sem samo sedel mirno na fotelju, zraven pa je tip komiral (v drugem fotelju), naenkrat je bila kuzla vsepovsod...
In hočem da se dovoli kajenje v lokalih kjer je zračenje zrihtano. Ker gre tudi meni na živce da se mi kadi v oči, še bolj na živce mi gre pa tale vaša protikadilska gonja.
sidd: lej zakaj se nočem odvadit
glede na to da si na tem forumu te lahko štejem med "strastne" uporabnike računalnikov
in tudi računalnik ti škodi oz. vsem po svetu, pri izdelavi(potrata energije) pri uničevanju(ko jih kurijo se sprošča dim
in škodi tudi tvojim očem
zakaj pa ti ne nehaš uporabljat računalnika? ker nočeš, je tako? in zdaj ti razloži tvoji babici zakaj nočeš nehat uporabljat računalnika
ker ti je to neka sprostitev, vsaj meni je
enako mi je tudi cigaret, sprostitev, to je moja pavza, pač ne žrem čokolade ko sem zamišljen oz. premišljujem kak bi kaj rešil ali sem v zagretem pogovoru
pa saj niti ni to da se nebi hotel odvadit, ker itak skadim izredno malo, max 10 čikov na dan, pa še to zelo poredko
ampak ne čutim te potrebe oz. nuje da bi moral nehat, ko bo prišlo do tega bom pa nehal, ali pa že prej ker me bo minilo do tega
ne nisem zasvojen z čikom, ampak ne mislim nehat, vsaj za enkrat še ne, mogoče me pa že ju3 butne po glavi in bom nehal kadit
saj me niti ne moti zakon toliko ker koliko sem jaz v gostilni mi je pa vseeno če bodo vsi kozlali povprek po drugih in kaj te vem kaj še
niti v javnih prostorih se ne zadržujem, občina in druge ustanove ne štejejo ker tam itak je kajenje prepovedano
moti me samo to, kak nekadilci gledajo na nas kadilce, kot da smo neki največji škodljivci ki jih je treba iztrebit
moj p.s. v prejšnem postu je vse povedal, če hočemo ukinit vse škodujoče moramo nazaj v kameno dobo
tisto z kozlanjem v naročje, saj res...kak ti lahko kdo kozla v naročje? ali si totalno pijan da nič ne vidiš ali pa maš reflekse kot mrtev konj da odskočiš ko se tisti že izprazni od zgoraj in spodaj...
glede na to da si na tem forumu te lahko štejem med "strastne" uporabnike računalnikov
in tudi računalnik ti škodi oz. vsem po svetu, pri izdelavi(potrata energije) pri uničevanju(ko jih kurijo se sprošča dim
in škodi tudi tvojim očem
zakaj pa ti ne nehaš uporabljat računalnika? ker nočeš, je tako? in zdaj ti razloži tvoji babici zakaj nočeš nehat uporabljat računalnika
ker ti je to neka sprostitev, vsaj meni je
enako mi je tudi cigaret, sprostitev, to je moja pavza, pač ne žrem čokolade ko sem zamišljen oz. premišljujem kak bi kaj rešil ali sem v zagretem pogovoru
pa saj niti ni to da se nebi hotel odvadit, ker itak skadim izredno malo, max 10 čikov na dan, pa še to zelo poredko
ampak ne čutim te potrebe oz. nuje da bi moral nehat, ko bo prišlo do tega bom pa nehal, ali pa že prej ker me bo minilo do tega
ne nisem zasvojen z čikom, ampak ne mislim nehat, vsaj za enkrat še ne, mogoče me pa že ju3 butne po glavi in bom nehal kadit
saj me niti ne moti zakon toliko ker koliko sem jaz v gostilni mi je pa vseeno če bodo vsi kozlali povprek po drugih in kaj te vem kaj še
niti v javnih prostorih se ne zadržujem, občina in druge ustanove ne štejejo ker tam itak je kajenje prepovedano
moti me samo to, kak nekadilci gledajo na nas kadilce, kot da smo neki največji škodljivci ki jih je treba iztrebit
moj p.s. v prejšnem postu je vse povedal, če hočemo ukinit vse škodujoče moramo nazaj v kameno dobo
tisto z kozlanjem v naročje, saj res...kak ti lahko kdo kozla v naročje? ali si totalno pijan da nič ne vidiš ali pa maš reflekse kot mrtev konj da odskočiš ko se tisti že izprazni od zgoraj in spodaj...
FireSTORM> zakaj pa ti ne nehaš uporabljat računalnika? ker nočeš, je tako? in zdaj ti razloži tvoji babici zakaj nočeš nehat uporabljat računalnika
FireSTORM> ker ti je to neka sprostitev, vsaj meni je
Ker od tega živim. Če še sprošča zraven, toliko bolje. Bistvo je, da _TEBI_ ne škodi moja uporaba računalnika.
FireSTORM> ker ti je to neka sprostitev, vsaj meni je
Ker od tega živim. Če še sprošča zraven, toliko bolje. Bistvo je, da _TEBI_ ne škodi moja uporaba računalnika.
Glede računala te moram razočarat, ampak je tud za delo. Danes ažalost že življensko pomembna reč. Sploh ne veš, kako je fajn, ko grem na morje al pa kam za ene 14 dni! Vse ostalo je pa bonus, kaj se tiče računalnika . Žal je primerjava z računalnikom dokaj švoh
Pa imaš prav, zelo velika razlika je med ljudmi, ki kadijo za užitek, in chain smokerji ter onimi, ki hočejo bit kul, ter podobnimi osebki. Zelo velika razlika! Jaz tu pa tam tudi na kaki fešti prikadim kako cigaro(samo ne cele). Paše, priznam. Sploh nimam nič proti kadilcem, imam ZELO veliko kolegov, ki kadijo. In ko gremo na pir, hja, se sam odločim zavestno takrat za pasivno kajenje, kaj pa češ druga. Se zgodi, ampak zaradi stvari, kot je cigaret, pa res ne morš ločevat ljudi. Ne, da ne morš, ne smeš! Če človek kadi, naj kadi, njegova izbira.
Problem nastane, ko greš zjutraj na kafe, pa že pol kafiča vleče te čike, da potem smrdim, da me še v kakšnem fast foodu vohajo, boknedaj da grem na fax. Če greš popoldne, večer na pijačo, spet isto. Če greš ven plesat, se napit, bilokaj druga, spet ista pesem. Če grem nekam z nekadilsko družbo, je težko najt nekje prostor, kjer bi bil normalen zrak. Problem je to, ker je to prisotno vedno in vsepovsod. Problem je, ker se gostinci in companija enostavno ne drži trenutnega zakona. V bistvu se ga sploh kdo?
Je pa še nekaj druga tule. Politiki enostavno hočejo poostriti stvari, kaj se tiče kajenja. Lepo je blo na trenjih povedano, kak mularija v OŠ kadi med odmori. Ma tud pri nas je blo isto, pač, mlad človek, jebiga.
In ker torej trenutno stvar ne funkcionira kot bi morala, in ker država želi nekako omejiti kajenje mladine, itd. itd. itd. ...
Lahko bi rešili to z pubi, v katerih bi se dovolilo kadit. Pa naj ima vsaka gostilna, ki je vredna tega naziva, nek prostor - pub - kjer bo dovoljeno kaditi. Samo, ker se ve, da to ne bo funkcioniralo, se pač gre v skrajnost - totalno prepoved. Sej, samo v javnih prostorih ne bo dovoljeno kaditi. Pač naj lokal da tistih nekaj 100€ za nadstrešek pred vhodom, pa je. Noben vas ne bo preganjal. Poleti pa se še bo dalo vedno kadit na vrtovih, pomoje vsaj.
@Nejc Pintar: če je eden kafič dobro zračen, je to zelo lepa izjema. Če je drug tvoj prostor, je pa toliko boljše
Pa kak me je dvignil en nevemkajdela človek na faxu, ko si je že kr na hodniku prižgal cigaret, sploh ni mogel prit do vhoda.
Sicer pa pustimo se presenetit, v kakšni obliki bo zakon izpadel.
Pa imaš prav, zelo velika razlika je med ljudmi, ki kadijo za užitek, in chain smokerji ter onimi, ki hočejo bit kul, ter podobnimi osebki. Zelo velika razlika! Jaz tu pa tam tudi na kaki fešti prikadim kako cigaro(samo ne cele). Paše, priznam. Sploh nimam nič proti kadilcem, imam ZELO veliko kolegov, ki kadijo. In ko gremo na pir, hja, se sam odločim zavestno takrat za pasivno kajenje, kaj pa češ druga. Se zgodi, ampak zaradi stvari, kot je cigaret, pa res ne morš ločevat ljudi. Ne, da ne morš, ne smeš! Če človek kadi, naj kadi, njegova izbira.
Problem nastane, ko greš zjutraj na kafe, pa že pol kafiča vleče te čike, da potem smrdim, da me še v kakšnem fast foodu vohajo, boknedaj da grem na fax. Če greš popoldne, večer na pijačo, spet isto. Če greš ven plesat, se napit, bilokaj druga, spet ista pesem. Če grem nekam z nekadilsko družbo, je težko najt nekje prostor, kjer bi bil normalen zrak. Problem je to, ker je to prisotno vedno in vsepovsod. Problem je, ker se gostinci in companija enostavno ne drži trenutnega zakona. V bistvu se ga sploh kdo?
Je pa še nekaj druga tule. Politiki enostavno hočejo poostriti stvari, kaj se tiče kajenja. Lepo je blo na trenjih povedano, kak mularija v OŠ kadi med odmori. Ma tud pri nas je blo isto, pač, mlad človek, jebiga.
In ker torej trenutno stvar ne funkcionira kot bi morala, in ker država želi nekako omejiti kajenje mladine, itd. itd. itd. ...
Lahko bi rešili to z pubi, v katerih bi se dovolilo kadit. Pa naj ima vsaka gostilna, ki je vredna tega naziva, nek prostor - pub - kjer bo dovoljeno kaditi. Samo, ker se ve, da to ne bo funkcioniralo, se pač gre v skrajnost - totalno prepoved. Sej, samo v javnih prostorih ne bo dovoljeno kaditi. Pač naj lokal da tistih nekaj 100€ za nadstrešek pred vhodom, pa je. Noben vas ne bo preganjal. Poleti pa se še bo dalo vedno kadit na vrtovih, pomoje vsaj.
@Nejc Pintar: če je eden kafič dobro zračen, je to zelo lepa izjema. Če je drug tvoj prostor, je pa toliko boljše
Pa kak me je dvignil en nevemkajdela človek na faxu, ko si je že kr na hodniku prižgal cigaret, sploh ni mogel prit do vhoda.
Sicer pa pustimo se presenetit, v kakšni obliki bo zakon izpadel.
no idea for signature
signed
I
signed
I
jype seveda mi škodi
ko ga naredijo in uničijo
prav tako mi tudi vsak tvoj meter ki ga prevoziš z avtom nekoliko škodi ;)
in tebi moj cigaret prav nič ne škodi, ker še nisem kadil zraven tebe...
verjetno niti šel nisem mimo tebe
sidd ja to sem slišal, omejevanje mladine pri kajenju
dvignili so starostno mejo oz. bojo na 18 let
kolk je bla zdaj na zadnje? 16?
in praviš da na oš kadijo
nisem še videl 16 letnika na osnovni šoli, tak da tu ta zakon po mojem mišlenju nebo pomagal
mladina bo prišla, če bo hotela, do cigaretov na tak ali drugačen način, to sem 100%
tako da samo zaradi take stvari uvajat takšen zakon je nesmisel
na javnih površinah še bo kljub sprejetju(če) zakona še vedno dovoljeno
poleti itak nebo problem, ker boš zunaj na terasi v gostilni lahko kadil, bo pa problem ker bo na terasah gužva not pa prazno, mal bo nerodno :)
in res je bila mogoče primerjava računalnika bedna, ampak primerjava je pa bila
ko ga naredijo in uničijo
prav tako mi tudi vsak tvoj meter ki ga prevoziš z avtom nekoliko škodi ;)
in tebi moj cigaret prav nič ne škodi, ker še nisem kadil zraven tebe...
verjetno niti šel nisem mimo tebe
sidd ja to sem slišal, omejevanje mladine pri kajenju
dvignili so starostno mejo oz. bojo na 18 let
kolk je bla zdaj na zadnje? 16?
in praviš da na oš kadijo
nisem še videl 16 letnika na osnovni šoli, tak da tu ta zakon po mojem mišlenju nebo pomagal
mladina bo prišla, če bo hotela, do cigaretov na tak ali drugačen način, to sem 100%
tako da samo zaradi take stvari uvajat takšen zakon je nesmisel
na javnih površinah še bo kljub sprejetju(če) zakona še vedno dovoljeno
poleti itak nebo problem, ker boš zunaj na terasi v gostilni lahko kadil, bo pa problem ker bo na terasah gužva not pa prazno, mal bo nerodno :)
in res je bila mogoče primerjava računalnika bedna, ampak primerjava je pa bila
do zdej je blo 15. pa nima veze.
ti fireStorm si pa ze mal dolgocasn, ker nisi objektivn.
a ti smrdi obleka k prids iz zakajenga lokala? lih tok kot nekadilcu, ki pa ima pravico do tega, da ga "ti" ali jaz ne zasmrajava.
lih tko ma kelnar pravico, da dela v vsaj normalnem okolju.
kot sm pa ze ene 3x napisu, bi se dal to bols zrihtat, ampak nebi blo tok preprosto ko ta zakon.
ti fireStorm si pa ze mal dolgocasn, ker nisi objektivn.
a ti smrdi obleka k prids iz zakajenga lokala? lih tok kot nekadilcu, ki pa ima pravico do tega, da ga "ti" ali jaz ne zasmrajava.
lih tko ma kelnar pravico, da dela v vsaj normalnem okolju.
kot sm pa ze ene 3x napisu, bi se dal to bols zrihtat, ampak nebi blo tok preprosto ko ta zakon.
mi smrdi
ampak jo vržem takoj v kopalnico ko pridem domov in se vedno stuširam preden grem spat, pa če pridem ob treh ponoči domov, se grem tuširat, ponavadi še kaj pojest in potem spat
tako da me to niti toliko ne moti ta smrad
mi gre tudi na živce ko je gostilna cela zakajena, to tudi priznam
ampak da zaradi tega se nebi smelo kadit je pa malo nesmiseln zakon
dobro ločen prostor in kadilski prostor dobro prezračen
zdaj bo pa nekdo rekel ja kak bo pa kdo to nadziral
ja kak bo pa kdo nadziral če kdo kadi v gostilni? drugi bodo prijavljali? neurejene gostilne bi tudi lahko vsak posameznik prijavil...
ampak jo vržem takoj v kopalnico ko pridem domov in se vedno stuširam preden grem spat, pa če pridem ob treh ponoči domov, se grem tuširat, ponavadi še kaj pojest in potem spat
tako da me to niti toliko ne moti ta smrad
mi gre tudi na živce ko je gostilna cela zakajena, to tudi priznam
ampak da zaradi tega se nebi smelo kadit je pa malo nesmiseln zakon
dobro ločen prostor in kadilski prostor dobro prezračen
zdaj bo pa nekdo rekel ja kak bo pa kdo to nadziral
ja kak bo pa kdo nadziral če kdo kadi v gostilni? drugi bodo prijavljali? neurejene gostilne bi tudi lahko vsak posameznik prijavil...
butcher ::
vsi se ozirate samo na gostilne pa to...
Se je kdo vprašal, kako se bo delavec za trakom (slaba izobrazba, slaba plača,...) počutil?
"gara" cel šiht, vse kar je mel (ima še nekaj dni), je to da si gre pač na par ur prižgat en cigaret... da se malo sprosti od tega enoličnega dela...
Katera tovarna bo postavila tiste komore - beri kadilnice določene po zakonu - da bodo šli lahko tja kadit?
Zunaj, pred tovarno se že tako ali tako ponavadi ne sme kaditi, pa če tudi bodo naredili prostor da bo kao požarno varno, se bo z vsako spremembo temperature, lahko kdo prehladil in bo šel na bolniško in bo spet še kako fino...
Gostilne pač sedaj smrdijo po čikih, po uvedbi bojo pa na žalost še bl smrdele - beri po švicu, parfumih in ne vem še čem - res pa je da to ne škodi zdravju....................gre pa vsem na kozlanje!!!
In z nekadilske strani zelo zaščitene kelnarce, bojo revce mogle določen delovni čas vohati švic, ki jim bo šel na kozlanje... (se začenja povod za zakon o osebni higieni???)
Se je kdo vprašal, kako se bo delavec za trakom (slaba izobrazba, slaba plača,...) počutil?
"gara" cel šiht, vse kar je mel (ima še nekaj dni), je to da si gre pač na par ur prižgat en cigaret... da se malo sprosti od tega enoličnega dela...
Katera tovarna bo postavila tiste komore - beri kadilnice določene po zakonu - da bodo šli lahko tja kadit?
Zunaj, pred tovarno se že tako ali tako ponavadi ne sme kaditi, pa če tudi bodo naredili prostor da bo kao požarno varno, se bo z vsako spremembo temperature, lahko kdo prehladil in bo šel na bolniško in bo spet še kako fino...
Gostilne pač sedaj smrdijo po čikih, po uvedbi bojo pa na žalost še bl smrdele - beri po švicu, parfumih in ne vem še čem - res pa je da to ne škodi zdravju....................gre pa vsem na kozlanje!!!
In z nekadilske strani zelo zaščitene kelnarce, bojo revce mogle določen delovni čas vohati švic, ki jim bo šel na kozlanje... (se začenja povod za zakon o osebni higieni???)
BigWhale ::
Tovarnarji bodo pa rubikove kocke sestavljali. Ali se pa sli ristanc na dvoriscu tovarne...
Najbolj bizarno je pa primerjanje kajenja s prepotenimi telesi in parfumi...
V trgovinah in na bankah se ze od pamtiveka ne sme kaditi. A tam se vohajo parfumi in svic?
Najbolj bizarno je pa primerjanje kajenja s prepotenimi telesi in parfumi...
V trgovinah in na bankah se ze od pamtiveka ne sme kaditi. A tam se vohajo parfumi in svic?
perci ::
Ta delavec, ki že sedaj 20% plače zmeče za čike, bo lahko nehal kaditi in prinesel 20% več plače domov - če je seveda ne bo na plačilni dan zabil v bližnji gostilni za sadjevec.
Matev ::
če se kdo boji da bodo pajzli in gostilne propadli
ga jaz vprašam: Kaj bi bilo slabega na tem?
ga jaz vprašam: Kaj bi bilo slabega na tem?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6918 (5322) | Beli_Zajcek |
» | Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 10425 (8023) | CWIZO |
» | Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 7753 (6595) | #000000 |
» | Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 13922 (11020) | BigWhale |
» | Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7376 (5957) | poweroff |