» »

Nov kadilski zakon !!!!

Nov kadilski zakon !!!!

««
16 / 39
»»

St@jler ::

z vsemi predlogi, ki so napisani v zgornjem članku, se strinjam in upam da bod vlada sprejela predloge.

@meamoto: ja tudi to bi bilo uredu, če bi prodajali avtomobile, ki grejo 130 km/h.
Pa kot sem že enkrat omenil, samo še čakam korak, ko se ne bo smelo LJ (ali pa kakšnem drugem mestu) voziti z avtom.
Ampak to še pride.
V prvem planu je sedaj pač ta zakon proti kajenju na javnih mestih.

Sicer pa si dal ti kakšen predlog, za spremembo zakona. Kadilci organizirajte se, kakor je rekel nekdo par postov nazaj. Pa dokažite, da vam je splošna Slovenija naklonjena, tako kot nekateri tukaj slepo trdijo. Pač sprijaznite se. :\

WarpedGone ::

Meamoto:
Tudi izpušni plini škodijo, mar ne?

Da.

Zato so na primer dirke z bencinskimi kartingi v zaprtih dvoranah prepovedane. V tem primeru laufajo na razne alkohole.
Na sejmu avtomobilov v zaprtih dvoranah je prepovedano vžiganje avtomobilov. Tudi njihovo premikanje na lastni pogon. Jih je treba rinit al pa vlečt s primernimi vlačilnimi vozili. Zakaj misliš se v skladiščih uporabljajo viličarji na plin ali pa akumulatorje? Ker so cenejši? Ne.

Newsflash A: mesto ni zaprt prostor, temveč odprt
Newsflash B: zunaj kajenje ne bo prepovedano

Stvar pod B mene dejansko do neke mere moti. Ker bo kajenje v zaprtih prostorih prepovedano, se bodo kadilci nagrmadili pred sam vhod. Kdor ne verjame, naj gre v Lj na FE/FRI pogledat kako to zgleda.
Zbogom in hvala za vse ribe

hooger ::

Tudi izpušni plini škodijo, mar ne?

Seveda škodujejo. Zato je 141 držav podpisalo Kjotski protokolk, ki skuša zmanjšati emisije ogljikovega dioksida in petih ostalih toplogrednih plinov.

Kjotski protokol

Prav tako kot bo pri nas podpisan omenjeni protikadilski zakon. Zakaj pa bi država tolerirala stvari, ki veliki večini ljudi škodujejo? Mogoče ni vse samo v denarju.

Meamoto ::

hooger: seveda je vse v denarju. Misliš da država sprejema zakon na račun zdravja državljanov? Ja, in telebajski so resnični. Zresni se.

Edina stvar, na katero računajo politiki pri sprejemanju takšnih zakonov je to, da so ljudje idioti, in večina to dokazuje perfektno.

Kdo bo pri uvedbi tega zakona izpadel največji idiot?

mogoče pa res ni vse v denarju. Misliš da je državi v ponos, da ima veliko kadilcev, da ima največ samomorov, da spijejo njeni državljani največ alkohola?

Zakaj potem v 6 mesecih sledi 200% podražitev cigaret? Zaradi zdravja državljanov? Daj no.

Z besedami Toneta Anderliča - 'Jih bomo že zjebali, in še več bomo zaslužili'

Matev ::

Zaradi zdravja državljanov?

zaradi brezpotrebnega odtekanja denarja za zdravljenje kadilcev

Če bi državo skrbelo brezpotrebno odtekanje financ, Dimsi ne bi bil zunanji minister.

Izobrazite se malo, otroci.

perci ::

Tipično za odvisnike od kajenja. Svoje slabe lastnosti (odvisnost od kajenja) skušajo minimalizirat tako da iščejo napake pri drugih.

Uf, tipično, ja... Ravno tako ti lahko rečem, da je tvoje obnašanje tipično za člane KKK-ja.

Ste zadovoljne ovčke? Vlada je rekla da nekaj škodi in vsi skočite in ne dopustite logične alternative.

Sem vedel, da je razlog, zakaj nočem živet v tej vukojebini.

__luka__ ::

logične alternative?
jest bi tudi lahko vozu po avtocesti vsaj 200km/h pa mi pač država to prepoveduje zaradi varnosti drugih v prometu, tako bo tudi kajenje prepovedano.
the truth is out there

Logična alternativa so ločeni lokali po kriterijih ki sem jih že predstavil.

Tako kot imaš proge, po katerih se lahko voziš 200km/h.

Ravno tako ti lahko rečem, da je tvoje obnašanje tipično za člane KKK-ja.
Marsikaj lahko rečeš :D, pa to še ne pomeni, da je to tudi res.
Ste zadovoljne ovčke? Vlada je rekla da nekaj škodi in vsi skočite in ne dopustite logične alternative.
Vlada je nekaj rekla le zato, ker je volivcem dopizdilo vohat ta smrad okoli sebe. Kar se vlade tiče bi komot ohranjala status quo.
Sem vedel, da je razlog, zakaj nočem živet v tej vukojebini.
Ja, pa pojdi živet v bolj razvite predele, recimo New York City, Dublin, Rim, Milano, Glasgow, po prvem juliju pa lahko tudi v London.

Aja, čaki mal, sej v teh mestih je pa že prepovedano kaditi na javnih mestih. Upss.

Heh meamoto grow up!
Čim ti nekaj povem s čimer se ne strinjaš, ali pa ne najdeš proti argumentov, potem začneš vse naokoli zmerjat da smo ovčke pa idioti ipd. Nezrelo...:\

Pač nekaterim nam greste kadilci enostavno na kurac, ker morte tiste svoje kurčeve čike skoz vlečt in zakadit vse prostore. Kamorkoli prideš, vidš enga debila k vleče čik pa dela meglo. ;(( ;(( ;((

Sori, zdej sm povedu po domače, tist kr hočmo povedat že celo temo na lep način pa očitno ne dojamete.

Pa ne spet govort, da nam ni treba bit tm noter.

Dones se mi je spet zgodil en prijeten pripetljaj z kadilci.
Sem bil na kosilu, ravno lepo začnem jesti juho, pri mizi zraven mene pa trop bab začne na velko kadit, tko da sem komi čutu, kakšen okus ma hrana. In sedaj mi ne govort ja pa pejd drugam.
Natakar me bo sigurno čist normalno gledu, k bom odkoraku ven iz restavracije, ne da bi plaču...

Pa še te vaše "pravice" si lahko nekam vtaknete k jih itaq nimate, se pa mate kukr da ste najpomembnejša stvar na svetu, vi pa vaše boge cigaretke!! ;((

LOČENI LOKALI

Kaj je tako težko dojet?

Bi vam, nekadilcem, ki boste rajši umrli od infarkta od fast food-a, bilo tako težko odstopit par procentov lokalov ljudem, ki kadijo? Ste tako prekleto zadrti, da ne dopustite 30% populacije, da ima svoje prostore, kamor se lahko zateka?

Sam kot verižni kadilec sem proti kajenjem v restavracijah, nikoli ne kadim ko nekdo je zraven mene, sem proti kajenju v prostoru kjer je večina nekadilcev, ampak, še enkrat, totalna prepoved ni rešitev.

SmeskoSnezak ::

Kaj pa tebi ni jasno pri zdajšnem zakonu, ki se ni uveljavil in ga je težko nadzirati?!?

p.s.:Ne bodi zadirčn!
@ Pusti soncu v srce... @

Ločeni lokali ne morajo bit rešitev, ker potem bo še manj možnosti, da bi bili vsaj eni lokali nekadilski.
že pri tem zakonu se bo gostincem 'jebal' za zakon in bojo pustil vsem kadit povsod, ker ne bo nadzora s strani inšpektorjev.
Upam da bojo dal pooblastila policij, da se bo dalo vsaj na koga direktno obrniti, ko bojo kršl zakon.

Če bojo pa "kao" ločeni lokali, bom pa npr. zatežil natakarju naj reče "prijaznemu" kadilcu nasproti naj ugasne cigatero, bo pa rekel da je kao kadilski lokal, čeprav ne bo. Kaj naj mu rečem naj mi prinese potrdilo urada ali česarkoli že, da je to res kadilski lokal. Bull.

WarpedGone ::

LOČENI LOKALI

V katerem je zaposlena oseba upravičena do čimbolj zdravega delovnega okolja. Naj v kadilskih lokalih kelnarjem predpišejo gasmasko?
Zbogom in hvala za vse ribe

Gr0unD Zer0 ::

buhu..
boš pa šel v lokal kjer se ne kadi.
bo pa menda kak označeno, tak ko je za pepoved točenja alkohola do 10. ure itd...

ma ste nekateri res ovce...
država reče: prepovedali bomo kajenje na javnih mestih ker pasivno kajenje ogroza zdravje.
večina v tej temi: jaaaaaaaaa, gremo, ravno sem prehlajen, prekleti kadilc ko je bil pred pol leta zraven mene v gostilni. to je ziher od tedaj, gremo jih tepst, itd...

nadzirat zakonov pa je težko le zaradi premajhnih pooblastil inšpektorjev in nezaiteresiranosti le-teh druge uradne zalege. kaj hasni policaju pooblastilo za ukrepanje pri kršenju tega zakona, če bo raje mene vuni na kriziscu jebal, zakaj mam umazane luči.

vem, da je moje pisanje malce pretirano, ampak vi tudi niste ravno zgled strpnosti

p.s. ko kelnarca skadi pol škatle čez dan, pa ji menda malce dimčka v gostilni ne bo škodilo(oz bo relativno zanemarljivo)

Zgodovina sprememb…

Bi vam, nekadilcem, ki boste rajši umrli od infarkta od fast food-a, bilo tako težko odstopit par procentov lokalov ljudem, ki kadijo? Ste tako prekleto zadrti, da ne dopustite 30% populacije, da ima svoje prostore, kamor se lahko zateka?

ja težko bi nam bilo.
do sedaj ste imeli več pravice pač kadilci, ki ste lahko brez vsake ovire kadili v barih. Zakaj ne bi imeli naslednjih 200let mi nekadilci pravico do svežega zraka v lokalu.

Ločeni lokali?
Koliko barov bi se odločilo za nekadilske?
Kdo bi dajal dovoljenja za nekadilske lokake? koncesija?
natakarja nekadilca zavod za zaposlovanje pošlje na razgovor v kadilski bar. Zavrnejo ga ker je nekadilec? Je to normalno?

Ali se ti ne zdi enostavneje, da bi bilo kajenje povsod prepovedano. Vsem je takoj jasno kaj se sme in kaj ne, nihče ne išče lukenj v zakonu, itd.....

Sploh pa nihče ničesar ne prepoveduje, ker omenjeni zakon samo omejuje.

LP
hooger

JurijTurnsek ::

ma ste nekateri res ovce...
država reče: prepovedali bomo kajenje na javnih mestih ker pasivno kajenje ogroza zdravje.
večina v tej temi: jaaaaaaaaa, gremo, ravno sem prehlajen, prekleti kadilc ko je bil pred pol leta zraven mene v gostilni. to je ziher od tedaj, gremo jih tepst, itd...

morda si samo ti tako zelo ignoranten, da nisi opazi, da pred nevarnostmi pasivnega kajenja svarijo znanstveniki (dolgo pred bilokatero državo)... seveda je nepotrebno poudarjati, da večino nekadilcev smrad moti...

iz tega sledi, da smo tega zakona izredno veseli in ga podpiramo... če si star 13 let in še vedno misliš, da je v anarhiji odgovor in da je vse kar naredi politika fuj, potem pa se zamisli sam nad sabo
http://www.slatnaskejta.com

smrdi marsikaj razen čikov, škodi enako marsikaj, ne samo cigareti... pusti človeku, če hoče kadit, naj kadi...

Matev ::

ampak naj kadi na samem ali v družbi če mu ta to dopušča

Prekleti idioti. Več zdravega smisla bi lahko vtepel v glavo ljudi z kijem za bejzbol.

Demokracija vam je približno isti pojem kot scanje v javnosti. Zdaj razumem zakaj je IQ povprečnega američana 81.

saj zato pa bi blo kul, če bi bili dovoljeni "lokali za kadilce"

Kaj bi bilo po tvoje naslednje?

Lokali za pijance?
Restavracije za debele?
Kino za lepo oblečene?

eh vi kar nadaljujte to vašo anti-smoking vojno...
dol mi visi do kitajske pa še dlje

[odstranjeno žaljenje - omy]

Zgodovina sprememb…

Kaj moram tipkat v 15pt bold fontu da bo kdo bral?

Še zadnjič omenim ločene lokale.

Fizikalko ::

Upam, da res zadnjič, ja.

Še vedno je lepo videt, da v takozvani demokraciji imamo več nestrpnih ljudi kot kompletni Hitlerjev štab.

BaRtMaN ::

Kdor je zate nestrpen ni nujno da tudi je nestrpen.

Pedofilom se verjetno zdi zakonodaja nestrpna do njihovih nagonov. To ni primerjava pedofilije s kajenjem, ker je pedofilija zločin, kajenje pa ne.

Sam to zakonodajo podpiram iz čisto praktičnih razlogov - ko grem v kakšen lokal, ki je dobro obiskan, lahko, ko pridem domov, cunje vržem samo še v pralni stroj, lasje smrdijo kot kuga. Ko sem v lokalu nočem, da moja pljuča filtrirajo zrak poln cigaretnega dima. Ne 2 uri, ne 5 minut. Kelnarji morjo prenašat tako atmosfero ure in ure in ure, dan za dnem. A se komu zdi, da je zdravo prebivat toliko časa v takem prostoru? Upam, da ne.

Sem pa v enem manjšem lokalu videl prečiščevalce zraka, ki so zelo uspešno filtrirali cigaretni dim peščice ljudi. Ne vem sicer, če je praktično take mašine dajat v lokale, z vidika vzdrževanja, cene in tudi vandalizma, ampak marsikje bi bila taka mašina zelo dobra rešitev.

OmegaBlue ::

Fantje če se ne nivo debate ne bo prav hitro dvignil, gre tema pod ključ in še nekdo bo naziv pokasiral.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Hehe mogoče bo pa treba začet sabo nost v kafiče to napravco :D :D :D

@meamoto: toliko kot smo mi idioti po tvoje, ker nismo dovzetni za tvojo idejo, toliko so (ste) kadilci "idioti", da ne poštekate, da nam ne paše bit v kafiču kjer se kadi, ampak smo v to prisiljeni, ker nimamo drugam it...

Sicer smo pa že 1004563364 krat povedal eno in isto. Bomo vidl, kako se bo zakon obnesel, ko bo dejansko sprejet.

hamax ::

Lokal ki nima stogo in po predpisih ločenih kadilskih in nekadilskih prostorov(s tem mislm, da se kadilec v tem prostoru lahko tud usede in spije kavo) mora biti nekadilski.
Kaj bi bilo s takim predlogom narobe?
Zdravje natakarjev?
Dodatek za težje delovne razmere.

ma kdo kej proti?

Dodatek za težje delovne razmere.
Ja, seveda. A za varnost pri delu si že slišal? Ne da se kar vsega odpravit na račun dodatkov.

St@jler, in jaz sem že par milijonkrat razjasnil mojo idejo o ločenih lokalih, samo na žalost se kadilce dandanes obravnava kot žide med drugo svetovno.

Kar pa se tiče vas 'zdravih', upam, da dobite raka po tekočem traku od izpušnih plinov in fast food-a. Bi bilo edino prav.

zee ::

@Meamoto:
ma kaj ti ne zastopiš? s kajenjem ti zavestno zastrupljaš vse, ki so v radiju nekaj metrov od tebe, zato ker si ne upaš priznati, da si odvisen od kajenja oz. od nikotina, kar pomeni, da ti predlog zakona in njegova implementacija v nobenem primeru ne bo po volji.

to, da drugim privoščiš slabo, je pa zelo slabo oz. zelo grdo, po svoje tudi žalostno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

zee, sem prvi, ki prizna, da sem zasvojen z nikotinom. Ampak dokler država služi mastne 'pare' od prodaje cigaret, nimam razloga za prenehanje kajenja.

Kar pa se tiče tega, da 'želim slabo' ljudem, nisem jaz kriv če so ljudje idioti.Če bi imeli manj bebcev, bi bil svet dosti boljši.

#000000 ::

Zakon, bo ko bo. Verjetno pa nikoli, ker bručan bo šel v par dneh-tednih v 3pm, pol bo pa tko ogromno drugega sranja in bogve kdaj bofdo tole obravnavali. Če pa ga slučajno bodo sprejeli pa se bo v primeru da ratajo lokali prazni, zgodilo isto kot se je s prešnjim, imamo ga a oben ga ne upošteva, še manj kontrolira. :D

Moje mnenje pa je, če smo mel referendum-e za precej bolj usekane zadeve, ga bi za tole skor mogl imet.

zee ::

kot nekdo, ki je dosti pri zahodnih sosedih, lahko povem, da so tam lokali prazni zaradi drugih razlogov oz. razloga - uvedba evra in ne zaradi protikadilskega zakona.

nekdo je dokazal, da si država s cigaretami ne pokrije stroškov, ki jih ima z zdravljenjem kadilcev.

hja, samo ta zakon naj spravi v parlament, potem ga pa lahko mirno odžagajo. res pa je, da so pod njegovim ministrovanjem (zaradi njega?) naposled naročili znamenite operacijske mize ter obenem še spremenili zakon o javnih naročilih...

referendum o tem vprašanju je nepotreben. sredstva namenjena temu referendumu bi bilo bolj smotrno porabiti za reševanje stanovanjskega problema mladih družin, gradnji študentskih domov, itd. itd. (se opravičujem za off-topic)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

nekdo je dokazal, da si država s cigaretami ne pokrije stroškov, ki jih ima z zdravljenjem kadilcev.

Metanje peska v oči.

Če država ne bi služila od cigaret, bi jih že zdavnaj prepovedali.

In za že dosti bolj neumne stvari smo imeli referendume.

steev ::

zee: Tole glede evra si slišal pred 15 minutami. Ni nek dokaz no. Drugače pa za zakon!
:|

TESKAn ::

Meamoto, misliš rečt 'če nekateri močni lobiji ne bi preveč služili od cigaret, bi jih že zdavnaj prepovedali'.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

rok_p ::

normalno da za zakon...pa brez kadilnic prosim in z večjim nadzorom.

1.100% velja, da je moja pravica do čistega zraka več vredna kot vaša (kadilčeva) pravica do kajenja.
2.Ko bi se vi kadilci držali sedanjih predpisov, sem prepričan da ne bi prišlo do tega zakona. ampak vam seveda ni mar ako na mizi ni pepelnika in nad vhodom stoji nalepka prepovedano kaditi.
3.Ste v družbi že kdaj koga vprašali, če koga moti da boste kadili?
4.Pasivno kajenje...mhm...če koga butnem..mu povzročim lažjo/težjo telesno poškodbo in odgovarjam pred sodnikom... ako kadim pred kolegom-ico dan za dnem...ji povzročim raka na pljučih..nikomur nič. a ni to malo smešno?
5.ga ni lepšega kot je bilo smučanje v italiji...si prišel v kočo, niti smardu ne duha o kakem vonju po cigaretih..ampak samo po dobri kuhinji.
6.Vi ne morete z vašo pravico nad našo pravico, kajti naša pravica je vsekakor nad vašo.
rok

Odžagal ga bodo dostiprej kot bo tale zakon prišel pred poslance.

macgajver ::

rok pusti ti pravice odvetnikom in sodiščem ker s pravicami v real life ne boš daleč prišel.

to je ista fora kot naša država svobodna pravijo vsak lahko pove svoje mnenje in dela po svoje samo ko ti po dolgih letih prilagajanja drugim in lezenja v rit ali na kakšen drugačen način prilezeš do položaja kjer bi lahko kaj po svoje naredil (izbolšal) pa spet ne moreš ker če ne delaš tako kot drugi hočejo te pa odstavijo na tak ali drugačen način beda ane pa imamo svobodno deželo in pravice.
tenstan krompir je pa zakon

aljazh ::

Dejstvo je, in nekateri tukaj ga s svojimi prispevki še izdatno potrjujejo, da kadilci nimajo tehtnih argumentov, s katerimi bi lahko zagovornike zakona prepričali v svoj prav.

Zgovarjanje na škodljivost drugih dejavnikov (promet, ipd.) je precej smešen in zlajnan argument nikotinskih odvisnikov.

Če želijo kadilci ohraniti vsaj delček verodostojnosti, naj postrežejo z linki na znanstvene raziskave (pa ne tiste opravljene s strani tobačnih koncernov), ki dokazujejo:
- da kajenje ne škodi
- da v državno blagajno prispevajo več, kot pa je stroškov z njimi
- da je njihova pravica do kajenja močnejša od pravice do zdravega življenjskega okolja

Potem pa se lahko pogovarjamo naprej. Vse dotlej bo debata le še utrjevala dejstvo, da nekateri nikotinski odvisniki niso sposobni argumentirane debate. Kar se je izkazalo tudi v današnjih trenjih.

Tear_DR0P ::

Če država ne bi služila od cigaret, bi jih že zdavnaj prepovedali.

dokler je obstajala grožnja, da nekaj 100 ljudi zgubi službo v tobačni, je državas podražitvami čakala, ker nekaj 100 ljudi na zavodu je strošek - sedaj je nekaj 100 ljudi na zavodu in država nima več kej čakat
zaslužka od cigaret pa ni tako zelo veliko in nehaj tumbat skoz eno in isto
ena noč v bolnici je 100k, ko boš to pokril s čiki se oglašaj - pa ne reč da sej ekstremnim športnikom pa ni nihče nič rekel, ker ne spadajo v to temo

cigaretni smrad bomo zaprli ven iz javnih prostorov in tako je tudi dobro - en sam pomislek ki ga imam je ta, da danes preganjamo kadilce, jutri bomo pedre, nato komuniste in ko bodo pričeli preganjati mene ne bo nikogar več, ki bi me branil
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

VolkD ::

Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

Včeraj je na trenjih al kje že, Crnković reku, da so v nekje čiki tudi čez 8 € in kako bi bilo fino jih podražit še pri nas. Ja seveda, kaj pa plače ?? Zakaj nebi podražili še bencina in registracije bencin recimo na 15 € za liter, in registracijo na 5000 € za jugeca. Sej tud vožnja z avtom je lastna izbira,lahko greš na avtobus, vlak, kolo. Ali pa podražitev GSM naročnine na 500 € sej lahko uporabiš alternativo, pismo. >:D lP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()
««
16 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666918 (5322) Beli_Zajcek
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12110424 (8022) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167753 (6595) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

21513920 (11018) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

947375 (5956) poweroff

Več podobnih tem