» »

Nov kadilski zakon !!!!

Nov kadilski zakon !!!!

««
18 / 39
»»

SmeskoSnezak ::

Da dopolnim Mateva. Sploh zdaj, ko se "večina ljudi" buni zarad zviševanja cen zarad "uvedbe eura". Kaj te sploh hodite v gostilne, če vam je tak težko dat 10sit več za kavico?!?
@ Pusti soncu v srce... @

jype ::

FireSTORM> jype seveda mi škodi
FireSTORM> ko ga naredijo in uničijo
FireSTORM> prav tako mi tudi vsak tvoj meter ki ga prevoziš z avtom nekoliko škodi ;)

Zato kupim le tiste računalnike, ki jih nujno potrebujem za delo. Zato se ne vozim z avtom, ampak s kolesom.

FireSTORM> in tebi moj cigaret prav nič ne škodi, ker še nisem kadil zraven tebe...

Kako pa ti to veš?

Pa tudi, saj jaz ne želim prepovedat kajenja tebi. Jaz želim prepovedat kajenje le tistim, ki so na javnih krajih v moji bližini.

kupola ::

če se kdo boji da bodo pajzli in gostilne propadli

ga jaz vprašam: Kaj bi bilo slabega na tem?

Če bo propadla kaka gostilna ali pajzl zaradi tega ker se ne sme kaditi pole naj kar propade - očitno že sedaj živi od izkoriščanja odvisnežev.
Pri kajenju (trdi drogi) gre itak samo zato, da se od "odvisnika" pobere denar in nič drugega ni pomembno.

butcher ::

BigWhale
V trgovinah in na bankah se ze od pamtiveka ne sme kaditi. A tam se vohajo parfumi in svic?

V trgovinah in bankah se seveda pleše in druži masa ljudi........ in še vedno mi je tvoj komentar neumesten, ker pač ne vem kaj želiš z njim komentirati zakajeno ozračje?

@ Perci - ko bi bilo vse tako lahko kot ti misliš...... malo se zamisli zakaj je tak človek sploh začel piti in kaditi pa ti bo vse jasno... in zakaj bi z eno stvarjo prenehal, ki mu daje edino veselju... (nisem FR, zato samo predvidevam oz. poosebljam ljudi-FRje, kar so mi povedali)

@ nevemkdože - rubikovo kocko si pa gladko v *i* z****č, pa brez zamere --> odgovor tak kakor komentar!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: butcher ()

BigWhale ::

Mesar, v lokalih se tudi ne plese... V vecini njih ne.

Res je! Piti in kaditi so zaceli zaradi dela v tovarni! Mar bi zaceli rubikovo kocko sestavljati, bi precej bolj pripomoglo k njihovem socialnem stanju. Saj je letni strosek za eno rubikovo kocko precej manjsi, kot letni strosek za pijaco in cigarete...

Pa popolnoma vseeno kam si jo clovek zatlaci.

čudim se samo še tvoji pikolovnosti in omejenemu zornemu kotu...

za lažje razumevanje berite besedo gostilna iz prejšnjega posta kot diskoteka, da ne bo komu preveč zakomplicirano...

frudi ::

aha, se pravi kadilce moti vonj švica in parfuma in ga ne želijo prenašati, zato naj nekadilci, ki smo v večini, raje prenašamo njihov smrad po čikih :\

a si ti malo skregan z lastno logiko?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: frudi ()

'FireSTORM' ::

jype zato ker še se verjetno nikoli niti srečala nisva, če pa se sva, kje na cesti je pa zelo zelo mala verjetnost da sem takrat mel cigaret prižgan :)

sem delal v veliki tovarni v sloveniji kot FR(študent)
elektroinštalacije po kontejnerih in inštalacija sten v kontejnere+fino elektro inštalacija
poleti je v tovarni blo čez 40°C!
pa še kak je pasalo it v hladno kadilnico spit kak kozarček ali dva pa kak cigaret pokadit, pa ni nujno da je bil alkohol, pretežno smo pili hladno vodo
si se fajn lepo ohladil, sprostil in si lahko šel naprej normalno delat
gre se pa za firmo ARCONT d.o.o. ne ARCONT IP
tak da če poznate koga ki dela v tej ali podobno večji fabriki jih kar vprašajte kake so temperature v takih tovarnah in kak paše it na pavzo
pa ne zato ker bi delal(vsaj štromarji ne) kot vol, ampak ker te že tako ozračje čist zdela, vročina+smrad po barvi+švic+....
kadilnice so pa imele ventilacijo in je bila ravno fajn hladna ker ni bila na sončni strani
pa se nisem nikoli prehladil
bom šel pa v nek prostor rubikovo kocko sestavljat, 5x izgubil živce zraven zakaj mi ne gre, jo na koncu pognal v steno in šel še bolj zdelan nazaj na delo

tako da je to tudi čist bedna primerjava čik+rubikova kocka
.
Those penguins.... They sure aint normal....

Super Sonic ::

butcher - A zato, ker tebi sedaj "švic" smrdi bolj, kot cigaretni dim - je zakon napačen?

No, ta je izjemna.

Osebno sem za zakon, še bolje bi pa bilo (naj ne rečem - idealno), če bi se država vsem, ki kadijo, odpovedala pri zdravljenju _vseh_ bolezni.

Pa si plačujte sami vse stroške vseh zdravljenj. Verjamem, da bi šlo samo do prve generacije "čikičev". Druga bi se (verjetno) že preveč bala zase.

Sicer pa se bodo lahko "čikiči" še naprej "zakajali" - o tem ni dvoma. Če pa slučajno (med drugim) jokaš zato, ker ne boš mogel "zakajat" nekadilcev, si pa patetičen.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic pa naredimo da VSI kateri majo terence od firme daihatsu prepoved operacij v primeru nesreče ker se ti avti radi prevračajo na ravnem...:\

P.S: te avte sem vzel samo tako, nevem če je to res, ampak primer pač...

Matev ::

pritoževanje čik dilerjkev se mi zdi podobno
kot če bi se
dilerji z mamili pritoževali da jim bo usahnil posel če jim policija uniči makova polja

Ja no slab primer, kaj naj rečem.

Če v eni trgovini kupuješ mleko, solato, kruh, obleko in TV, veljajo različni pogoji:
- za trajnosti
- za ceno
- za namen uporabe, itd.

pa si vse kupil v eni trgovini in vse rabiš. Pa ne moreš primerjati med seboj. Kaj šele avto in cigaret. Sploh ne bom več o tem.

Mislim, od kod vam te primerjave? Zakaj sploh silite v primerjave, če gre v 99% primerov za unikat stvar?

Oz. kaj točno imata skupnega cigareta in terenski avtomobil Daihatsu?

Zgodovina sprememb…

ti dve stvari nimata skupnega popolnoma nič
mata pa skupno nekaj, z tvojo bedasto izjavo
če kadim in si zlomim nogo si bom moral plačat sam nebo mi zavarovalnica plačala
če kadim in dobim pruh, si bom moral sam plačat ker pač kadim
totalno brezvezna ta tvoja ideja...
kadilci si morajo plačat sami
sem pa napial v ps daihatsu je samo tako, ker je pač prvi ki sem se ga spomnil...

hamax ::

še vedno podpiram tisto igejo o podražitvi cigaret za 1eur in tist eur naj bi šel direktno v zdravstvo.

"sem pa napial v ps daihatsu je samo tako, ker je pač prvi ki sem se ga spomnil..."

Za mešat drek, je dobra primerjava.

"če kadim in si zlomim nogo si bom moral plačat sam nebo mi zavarovalnica plačala
če kadim in dobim pruh, si bom moral sam plačat ker pač kadim"

Kajenje ima negativne posledice (tudi) na okolico. Poznamo pasivno kajenje in zaradi njega ljudje posredno tudi umirajo. Problem je v tem, da tebi jaz ne morem prepovedati, da ne smeš kaditi, lahko ti pa, vzamem podporo za to početje. Bolj ali manj brutalno. Da o tem, koliko kajenje škoduje tistemu, ki kadi, sploh ne bi.

Meni je všeč - zelo brutalno.

Namreč, če še ne veš - kajenje je izredno draga stvar, ki jo plačujemo vsi.

Zgodovina sprememb…

ti plačuješ moje cigarete? ali kaj hočeš z tem povedat? da te ubijam al kaj? pa daj...
wellcome to the real world
VSE TE UBIJA ne samo moj cigaret...

"VSE TE UBIJA ne samo moj cigaret..."

Ja, ampak tvoj "čik" mene ubija po nepotrebnem. Nekatere stvari, pač lahko izberemo in "skinimo".

Tebe, kot prvega, iz liste zdravljenja, ker si tega ne zaslužiš.

Predvsem zato, ker se ti jebe - za vse.

perci ::

IMO naj bo cena cigaret tako visoka, da se ravno še ne bo preveč razvijal črni trg.

Isto za alkohol (čeprav ga semtertja pijem).

En € je premalo
Cigareti bi se morali podražiti na cca. 34 €, da bi pokrili vse stroške - misli da je nekaj strani nazaj to nekdo že napisal.

FireSTORM' oćitno te moti:
Pa si plačujte sami vse stroške vseh zdravljenj. Verjamem, da bi šlo samo do prve generacije "čikičev". Druga bi se (verjetno) že preveč bala zase.

Plačujte si sami tiste bolezni, ki jih povzročate. Recimo 90 % bolnikov z rakom na plučah je kadilcev -> pokrijte si recimo 60-80 % stroškov ko boste na zdravljenju pa bo.
Pol se bomo pa pogovorili še o ostalih "posrednih" vplivih kajenja.
Pač korak po koraku.
Trenutno pokrivamo stroške, ki jih povzročate kadilci, vsi skupaj. Če bi si vsaj del pokrili sami kadilci, se takoj lažje razume vaše pripombe, da " ste se sami tako odločili" ... do takrat pa se navadite na nov zakon ko bo pač sprejet.

"IMO naj bo cena cigaret tako visoka, da se ravno še ne bo preveč razvijal črni trg."

Ja, kako bi to natančno določil, me tudi zanima. Ceno določa trg, trg je precej živa in samo svoja stvar. Se pravi, da bi moral najprej dobiti v svojo pest ljudi, ki kadijo, da ti pomagajo pri podražitvi njihove droge.
Good luck!

Zavarovanje vseh nekadilcev stran, pa naj sami plačujejo tisto kar zmorejo. Za kakšen zlom bo že še, če ne bodo prej za "čike" zabil.

noben ni omenjal, da zaradi tega ne more zakoni prit v veljavo... zelo preprosto ti piše samo to, v kaj se bo vonj cigaretnega dima spremenil.

Vkolikor si pa ti tak prijatelj vonja po švicu in pretiranega parfumiranja pa kar z veseljem nasprotuj cigaretom.

BigWhale ::

Mesar, ce res mislis, da se bo to zgodilo, potem si eno tele...

Pa tudi ce se bo, meni je bolj vsec vonj prepotenih teles in cenenih parfumov, kot pa vonj cigaretnega dima.

Win-win situacija zame.

kupola: s tem izracunom bi se tezko strinju.
kadilec, ki skadi skatlico na dan bi tako v 20-tih letih v zdravstvo prispeval 245k eur.
za 58kk sit, pa ze kr ene par ljudi pozdravs.

hamax - ne me smejat.

"Pa tudi ce se bo, meni je bolj vsec vonj prepotenih teles in cenenih parfumov, kot pa vonj cigaretnega dima."

:P (Če že moramo izbirati, potem je stvar precej jasna.)

ta izracun je, ce bi od skatlce slo 34eur v zdravstvo.

hamax
Če se ti ali pa jaz s tem izračunom strinjava ali pa ne je najina zadeva.
Dejstvo pa je, da je v izračunu marsikaj upoštevano (ne samo zdravljenje kadilcev). Polistaj malo nazaj in si preberi(vsaj malo se potrudi), poišči raziskavo in si jo preberi pol pa povej kaj je narobe in kaj ni. Glede na to, da se ti to verjetno ne da, pa nerabiš težit, da se ne strinjaš - tudi dlakocepit ni potrebno.
Če bi bilo v raziskavi kaj zelo narobe, se bi tobačna industrija pritožila in z lahkoto dokazala, da so izračunali narobe - pa kaj bistvenega niso našli ker so tiho.

nastyboy ::

Hja glede švica pa parfumov.. a kadilci pa ne švicate in se ne parfumate... ali kako?

Sicer pa se itak vsak kadilec zaveda da je kajenje škodljivo...tako da je odločitev njegova, če hoče kaditi pa naj kadi. Vendar naj kadi v družbi ki jim je vseeno če kadijo v njihovi okolici. V lokalih so pa okoli vas tudi ljudje, ki jim ni vseeno. (kar tudi dokazuje toliko strani te debate) Eni se počutijo ogroženi za zdravje, drugim gre na živce smrad, tretje pečejo oči. Nikogar pa ne moti to da vi kadite - seveda kadar nobenega ne ogrožate.. Res jih ne moti - razen če ni to kak sorodnik, prijatelj ,ki vam hoče le dobro .. sej boste itak sami nosili posledice... in dejansko pol ko enkrat (resno) zboliš vidiš da denar ni vse, da ga včasih ni denarja ki bi ga zamenjal za zdravje...ali pa za nekaj let življenja. Vendar to šele čez par let oz. par deset let. So tudi izjeme in nimajo problemov s pljuči.. vendar jih je procentualno malo. In če vam tolk paše tist cigaret. Pa skadte enga na poti do lokala. Spijte tisto pivo/kavo... pejte še enga pred lokal skadit, pa še na poti domov si lahk enga al pa dva prižgete. Pa lahk nadaljujete tudi doma...Sej v bolnici lahko vsak zdrži brez cigaret, prav tako na busu, pa še marsikje... Tuki pa vas od čika dejansko loči 10 korakov.. pa je to postalo najtežja stvar na svetu... Mladino pa tudi najbolj v vsako stvar vleče zgled. in če kar naenkrat okoli njih noben več ne bo kadil.. jih bo nekaj procentov manj začelo, nekaj procentov manj jih bo probalo... itd... Ravno to pa je tudi namen države. Nekje je pa tudi treba začeti...

LP

Če normalen človek prdne v družbi (če ni lih tvoj najboljši frend), mu je vsaj malo nerodno. Kadilcu ni prav nič nerodno, če prižge enega v družbi. Narobe svet.

gunserman ::

Pač ga bom prižgal samo ob priložnostih, šala mala. Čeprav sem kadilec, sem pa za ta zakon :D

Če normalen človek prdne v družbi (če ni lih tvoj najboljši frend), mu je vsaj malo nerodno. Kadilcu ni prav nič nerodno, če prižge enega v družbi. Narobe svet.

Zakaj bi me bilo sram če je to dovoljeno?

Zgodovina sprememb…

Matev ::

Če normalen človek prdne v družbi (če ni lih tvoj najboljši frend), mu je vsaj malo nerodno.

ja pa bodi tak sedaj
potem pa v komoro kjer ne boš mogel usmrajati okolice in škoditi zdravlju soljudi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

Zakaj bi me bilo sram prdeti v druzbi, ce je to dovoljeno?

Zakaj se norčujemo ali zgražamo iz tistega, ki prdne v družbi, če pa nekdo v družbi kadi, se redkokdo iz njega norčuje ali zgraža?

@ nastyboy

jao me........... kdo hudiča ti je pa reku da po švicu itn. smrdijo samo nekadilci - bodi realen in ne neumen --> to si sicer dokazal s kasnejšo trditvijo, s katero se skoraj povsem strinjam, le da tem ko nas ne bo maldina gledala kako kadimo, ne.

Če se bo pač treba preselit na vhod lokala, se pač bo... pri tem zgleda ne bo druge izbire, ampak ni pa res, da nas potem noben otrok ne bo gledal in dobival kvazi vzornike, ki kadijo. Vsakič ko bo šel v lokal in druge javne ustanove, bo sedaj pred vhodom na tone kadilcev, kjer se bo s tem srečeval dnevno.

ampak ni pa res, da nas potem noben otrok ne bo gledal in dobival kvazi vzornike, ki kadijo
Ja, naredi nekaj za otroke in nehaj kadit, pa bo.

Nejc Pintar ::

@sidd: ampak sedaj bo tisti lokal ki ima zračenje urejeno nasrkal zaradi vseh ostalih? Ker so zapravili kakšen milijon za ventilacijo?

Mislim da bi se kafičem, kjer je ventilacija dobro urejena lahko dodelilo naziv "kadilski lokal"
Lahko je biti prvi, če si edini!

kupola
a jaz pa ne plačujem zavarovanja tako kot ti?
oz. še boljše
jaz ga plačujem čisto sam
nobena šola, nobena služba, ker sem brezposeln glede tega, delam preko študenta
in še zdarvljenje bom plačeval?

pa vzemima primer, jaz si plačam raka sam...ok
ti se pa v nedeljo pelješ k babici na obisk in odletiš iz ceste, se hudo poškoduješ in te morajo operirati
ker si se po nepotrebnem peljal na obisk, ker ti je doma bil dolgčas in nisi mel kaj drugega za počet in ker si iz malomarnosti zletel z ceste, pa si ti plačaj še operacijo
saj si sam sebi naredil škodo, oz. po tvoji malomarnosti, zakaj bi zavarovalnica to plačala?
in zdaj spet, bedna primerjava kajne?
smisel je pa enak, če si jaz raka plačam ki si ga povzročam z čikom si pa še ti plačaj operacijo ki si si jo sam povzročil ko si šel na obisk in iz malomarnosti zletel z ceste v jarek pri hitrosti 90km/h
to ti pa nebi pasalo a?

ravno danes smo se menili v službi o tem...ta zakon je preprosto omejevanje proste volje in osebnosti, saj konec koncev ti sam izbiraš če boš kadil ali ne
in zdaj na enkrat kadilci ubijamo nekadilce, čudno da jih prek 200-300 let nismo mi ubijali...:\

St@jler ::

Heh firestorm kadilske pravice so en bullshit. Nimajo nobene osnove, da bi jih imenoval pravice.
Vedno serjete neki s pravicami, da mamo pravico kadit, pa to pa ono. Tko k sm reku. BS.
Nevem kdo je točno omenil v eni od oddaj ampak je lepo povedal: Četudi mate kadilci pravice, vaše pravice niso nad pravicami kadilcev, po (bolj) zdravem okolju.
Poudarek je na bolj zdravem in ne na popolnoma zdravem, ker potem boste spet izvadili krave pa avtomobile, pa JE,...
S tem, ko se bo prepovedalo kajenje, bo narejen en korak k bolj zdravemu okolju (da rečem na delovnem mestu, če ne že v kafičih). Pač kadilci ste prvi za odstrel. Naslednji korak bodo pa npr. fast-food restavracije, ali pa vsi ki vozijo stare diesle (butast primer), ipd.

Sicer pa ja, je tvoja primerjava neumna.
Boljša primerjava s sedanjim stanjem bi bila, če bi rekel, zakaj nebi narkomanom prodajal v trafiki mal koke, ali biločesa, pa bi rekl: Ja vi kar uzemte. Sej potem bo zdravstvo krilo odvajanje od vaše odvisnosti ali pa vaše zdravljenje,...
Meni se zdi to čista vzporednica z kajenjem. Povej v čem se razlikujeta, razen da se koke še ne da kupit v trafiki (načeloma).

Pred 100 leti se še nismo zavedal, da je pač kajenje škodljivo in se je kadil vsepovprek (tudi na avtobusih,...). zakaj mislite da se ne sme več kaditi na avtobusih. Po pomojem zarad tega, ker se je nekadilcem takrat dvignil in so hotl to prepovedat, kar tko. Yeah right :\:\:\

Nekdo je par postov nazaj lepo napisal, da nas ubistvu boli kur*c če vi kadite (vaša stvar). Samo da ne kadite zraven nas. To je vse kar zahtevamo.

Mene tudi boli k***c če kadim v lokalu, ki je dobro prezračen.:\

Ampak zakon ne dopušča izjem.
(zaradi nesposobnosti države, da bi to nadzorovala)

če jaz zbolim si plačujem odvajanje od kajenja ali bolezni?
zdaj si pa ti dal butast primer

si jemal kdaj koko? nisi
si kdaj kadil? nisi
si kdaj probal travo? nisi
potem pa ne meči vseh stvari skupaj oz. "vzporednice"...lol
saj ne da sem jaz jemal koko mam pa par kolegov ki so jo ali še jo...
ti bom povedal po domače...kak so lahko to konjske dirke če so pa svinje na štartu...

lej ta tema je čist brezveze, jaz bom trdil svoje, vi boste svoje, prišli nebomo do konca, zato se tudi umikam...ampak za odstrel si ti in ne jaz...hitler frdaman...

nastyboy ::

@butcher

Kolikšen odstotek časa pa se zadržuje povprečen mladostnik ko gre ven na žur , pred lokalom in koliko časa v lokalu. Ko grem jaz v lokal/bar... grem notr in sem pred vhodom približno 20 sek. Notri v lokalu pa sem lahko tudi po par ur. In mladina bo pač brez cigaretnega dima teh par ur... V procente si pa sam zracunaj. Boš videl da je razlika ogromna. Ja mladina pa kot si rekel.. vas bo videla... sej zdej tudi vejo da nekateri kadijo, vejo tudi da je škodljivo, pa vseeno začnejo...tudi zdaj bojo...

glede tega da sem neumen... mogoče sem neumen, nisem pa nor :)
sicer pa če veš da ti nekaj škodi in to še naprej delaš..kot recimo kajenje ... kdo je tuki bolj neumen?
Glede kajenja sem pa itak napisal. da me ne moti dokler tistih, ki so okol ne moti.... flegmatik pač...

No pa še sveža novica (kjer bolj na dolgo piše sam da 56% državljanov podpira prepoved kajenja v javnih prostorih )
klik

LP

Edit.

Glede tega da pa folk ne bo nič manj kadil .. V Italiji je bil podoben zakon sprejet pred 2 letoma. Kajenje je do zdaj opustilo pol miljona kadilcev (Vir finance) Tako da tudi to ne velja da se zaradi zakona ne bo nič manj kadilo...mal več pa tukaj

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nastyboy ()

Đizs krajst mudel, 'za odstrel' je metafora. A če bi reku da ste 'prvi na tapeti', poj bi pa reku da sm psihadelični tapetar :| :)) .

Po mojem mnenju ima moj primer precej več veze s kajenjem kakor tvoj. Seveda boš ti trdil obratno. Never ending story.
S primerom sem hotel povedati, da je kajenje popolnoma nekoristna stvar, ki predstavlja veliko tveganje, tako kot so ostala mamila.

si jemal kdaj koko? nisi
si kdaj kadil? nisi
si kdaj probal travo? nisi
potem pa ne meči vseh stvari skupaj oz. "vzporednice"...lol
saj ne da sem jaz jemal koko mam pa par kolegov ki so jo ali še jo...
ti bom povedal po domače...kak so lahko to konjske dirke če so pa svinje na štartu...

Osebno sem v srednji šoli kadil občasno, tako da v tem primeru ti mečeš v isti koš. Ampak useeno boš moral bolj razložiti, kaj si mislil s temi enovrstičnicami, ker povedal nisi nič pametnega, zakaj nebi narkomanov in kadilcev metal v isti koš.

Gr0unD Zer0 ::

56 % podpira ta zakon?
čudno. mene ni noben nič vprašal:\

sidd ::

Ne boj, mesarsko klanje >:D

Nejc Pintar: Tako bi bilo edino pošteno ja. Samo ker imamo zgleda same ozkogledneše, prepametne, egoistične, navsezadnje tudi debilne in umsko zaostale politike, bo pač zgleda tako kot je...Pa ne mi bluzit o tem, tehle jaz nisem volil :D (pardon za vlačenje politike v temo. Spet :))

Point je v tem, da tako kot danes, grem lepo ma en hitri čvek pavzo in kafe med učenjem iz knjižice v kafič. Pa smo notri 15 minut, pa gremo dalje. In juhu, spet prismrdim v knjižnico kot da sem pol škatle sam pokadil...

Aja, za nazaj še, tisti ko ste omenjali oz. vlačli švic in podobno v debato. KAM PRI HUDIČU pa vi zahajate? >:D.

@Gr0unD Zer0: eh, škoda. Pa sej mogoče boš dobo šanso. Posredno, ali neposredno. Če pa ne, pa jebiga, sej "smo si sami izbrali državo".

@nastyboy: jaz tud flegmatik, samo meja more bit....čeprav je moja izjemno visoko :D

pa pol primerjav je tule krneki, nevem zakaj se še sekirate!

pa lep večer še dalje :D

edit

se tole pozabil dodat!
pri enem pokajenem cigaretu dobis v sebe toliko skodljivih snovi, kot da bi celi dan stal na enem zelo prometnem kriziscu! Za vse tiste ki nekaj primerjate. Pa tole mi je en zdravnik povedal, kaj ga poznam. Tak da 2x premislit predn kaj primerjat. Stvar je skodljiva, in pika! In ker ni zivljenskega pomena, se lahko mirne duse omeji.

lp
no idea for signature
signed
I

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sidd ()

Pa ste kdaj izračunali koliko dima pri vsakem cigaretu se odloži na cm² pljuč?:\

hm zanimivo....čak... :D :D :D :\

Barakuda1 ::

Kadilcu ni prav nič nerodno, če prižge enega v družbi. Narobe svet.

Stvari so rešljive dosti bolj preprosto kot s pogromom.

Da so nekateri javni objekti takšnega značaja, da kajenje ne pride v poštev, je jasno vsakemu kadilcu.

Da pa mora priti praktično do popolne prepovedi je pa traparija.

Bolj preprosto bi bilo, če se bi lahko lastnik gostinskega lokala sam odločal, a bi imel lokal za kadilce, ali nekadilce.

Če bo potem v tak lokal zahajal zaradi družbe, punce, ali kaj jaz vem česa tud nekadilec, bo pač to njegova izbira.

V lokalih, kjer se lastnik odloči, da bo lokal za nekadilce, pa se pač ne kadi.

Stcar je simpl, sam politiki vrtijo tole lajno, da lahko prikrijejo druge "rabote"

In tko mimgrede. Kdo pa bo nekemu s.p. prepovedal, da kadi v lastnih prostorih med delom >:D

sej mislm da to ni zajeto v zakonu. ali pač?

Barakuda1 ::

hja, je , a ne.

Prepoved kajenja na deovnem mestu.

Bolj preprosto bi bilo, če se bi lahko lastnik gostinskega lokala sam odločal, a bi imel lokal za kadilce, ali nekadilce.
Ja, do sedaj je bilo tako. Vsak je lahko odprl lokal, kjer ni dovolil kajenja. Ve kdo za kak lokal, ki je dejansko bil taksen? Ne? Evo, tu maš odgovor, zakaj ta prepoved ni bedarija. Drugi stvar je pa nadzor. Bistveno lazji bo. Prizgi ga zraven nosecnice ali otroka in kazen naj bo dvakratna.

Dejansko pa gre trend razvoja v tej smeri, da se prepoveduje kajenje v lokalih in javnih mestih. Par let pa bo po celi Evropi tko.

jackorsen88 ::

se strinjam s tabo perci do neke mere. Zakaj pa ni lokalov za nekadilce? Ker bi bili lokali za nekadilce bistveno bolj prazni in prinašali bistveno manj dobička kot lokali za kadilce. Bi ti pol odprl lokal za nekadilce? jaz ga nebi.
Če pa gledamo drugače, je pa alkohol tudi že terjal dosti življenj , tudi tistih, ki ga ne uživajo. Pa lahko sprejmejo nevem kaki zakon, pilo se ga bo vedno. Tak kot se bo kadilo še naprej.
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------
««
18 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666920 (5324) Beli_Zajcek
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12110431 (8029) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167756 (6598) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

21513926 (11024) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

947376 (5957) poweroff

Več podobnih tem