Forum » Loža » Nov kadilski zakon !!!!
Nov kadilski zakon !!!!
sidd ::
pa brez zamere - da nisi tak raz*ižen zaj, pa me boš nabil nekam, saj je vse skup le malo heca
Če si tole mislil kaj pomen?
Pa priznam, malo preveč sem za ekranom pa malo preveč na forumih...sej se že odvajam, novoletna prisega...sej veš kak je to
Vsaj priznam! Priznanje je že pol poti do "ozdravitve", heh. Pa smo šli malo off topic. spet
Če si tole mislil kaj pomen?
Pa priznam, malo preveč sem za ekranom pa malo preveč na forumih...sej se že odvajam, novoletna prisega...sej veš kak je to
Vsaj priznam! Priznanje je že pol poti do "ozdravitve", heh. Pa smo šli malo off topic. spet
no idea for signature
signed
I
signed
I
hooger ::
Zgolj kot zanimivost:
Če bi upoštevali vse učinke, ki jih nemškemu državnemu gospodarstvu povzroča kajenje, bi morala veljati za škatlico cigaret cena 34 €. To je dokazala obsežna ekonomska raziskava univerze v Hamburgu. Der Spiegel poroča, da povprečni 24-letni kadilec do svoje smrti povzroči državi s svojo odvisnostjo za 144.318 € dodatnih stroškov. Večina teh stroškov se nanaša na drago zdravljenje tipičnih kadilskih bolezni in vključuje tudi gospodarsko izgubo, ki jo povzroča telesna prizadetost in prezgodnja smrt kadilca davkoplačevalca.
Opisani izračun kajpada upošteva tudi vse prihodke, ki jih država pobere z dajatvami, s katerimi so obremenjeni tobačni zdelki, pa tudi to, da pokojninske blagajne privarčujejo 1,11 € z vsako škatlico cigaret, ki jo pokadi zavarovanec, saj kadilci umirajo mlajši in zato manj let uživajo v pokoju.
Vir: Dnevnik
Če bi upoštevali vse učinke, ki jih nemškemu državnemu gospodarstvu povzroča kajenje, bi morala veljati za škatlico cigaret cena 34 €. To je dokazala obsežna ekonomska raziskava univerze v Hamburgu. Der Spiegel poroča, da povprečni 24-letni kadilec do svoje smrti povzroči državi s svojo odvisnostjo za 144.318 € dodatnih stroškov. Večina teh stroškov se nanaša na drago zdravljenje tipičnih kadilskih bolezni in vključuje tudi gospodarsko izgubo, ki jo povzroča telesna prizadetost in prezgodnja smrt kadilca davkoplačevalca.
Opisani izračun kajpada upošteva tudi vse prihodke, ki jih država pobere z dajatvami, s katerimi so obremenjeni tobačni zdelki, pa tudi to, da pokojninske blagajne privarčujejo 1,11 € z vsako škatlico cigaret, ki jo pokadi zavarovanec, saj kadilci umirajo mlajši in zato manj let uživajo v pokoju.
Vir: Dnevnik
St@jler ::
Kadilci, prosim da si kupite še ene par štek cigaret, da bomo mel nekadilci višje penzije
edit: bo vsaj ena korist od vas
edit: bo vsaj ena korist od vas
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St@jler ()
Matev ::
Kadilci, prosim da si kupite še ene par štek cigaret, da bomo mel nekadilci višje penzije
napaka
če bi si kupili cigarete za 34€
bi imeli kaj od njih
drugače imamo samo zgubo
plačujemo za njihov užitek
Meamoto ::
plačujemo za njihov užitek
Bullshit
Cigareti so eden izmed najmanjših porabnikov proračuna. In eden izmed največjih zaslužkov države.
Bullshit
Cigareti so eden izmed najmanjših porabnikov proračuna. In eden izmed največjih zaslužkov države.
sidd ::
Meamoto, ker opažam da imaš občutno preveč denarja, na to kaže tovje pisanje, mi prosim kupiš novo grafično, pa še kakšno morje plačaš? Meni rahlo primankuje denarja aveš.....hope you'll get the point.
St@jler ma prav, še bolj kadite, da boste prej hin, pa to hitro, da ne bo stroškov kaj preveč....
St@jler ma prav, še bolj kadite, da boste prej hin, pa to hitro, da ne bo stroškov kaj preveč....
no idea for signature
signed
I
signed
I
hooger ::
edina pametna omejitev bi bila, da lahko kadi samo tisti, ki ima premoženja za več kot 150k €
Meamoto, ker opažam da imaš občutno preveč denarja, na to kaže tovje pisanje, mi prosim kupiš novo grafično, pa še kakšno morje plačaš?
Niti približno nimam preveč denarja, kar pa se morja tiče, pa si dobrodošel na obisk.
Če pa ti je point življenja nova grafična, pa pojdi ropat banke.
Niti približno nimam preveč denarja, kar pa se morja tiče, pa si dobrodošel na obisk.
Če pa ti je point življenja nova grafična, pa pojdi ropat banke.
#000000 ::
@Hoger dej link
dej računaj še dobiček ki ga dobi nemčija od kadilcev ??
dej računaj še dobiček ki ga dobi nemčija od kadilcev ??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
TESKAn ::
Ok, poziv vsem kadilcem - izračunajte nam, koliko država 'dobi' ekstra denarja zaradi vaše razvade. Ko že tako veselo opletate, koliko dobička ima država od vas.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Baje ob vsake škatle točno 19 cigaret pokasira država
znači 0,125 € od vsazga čika ki ga kupim pokasira država/proračun ki ga dobijo vsi po vrsti.
edit: 2,375 € od vsake škatle ki jo kupim jaz (kadim marlboro)
najdi še en artikel od katerega država kasira več ????
znači 0,125 € od vsazga čika ki ga kupim pokasira država/proračun ki ga dobijo vsi po vrsti.
edit: 2,375 € od vsake škatle ki jo kupim jaz (kadim marlboro)
najdi še en artikel od katerega država kasira več ????
Zgodovina sprememb…
To je sicer malo pretirano, ampak cca 60% od vsake škatle pa res. (link z verodostojnimi podatki dostavim jutri)
Kar pomeni 60% od mojih 4.40€ na dan, se pravi 2.64€ na dan od ene same osebe. Recimo, da kadi samo 25% prebivalstva, in da v povprečju pokadijo eno škatlo na dan. Glede na to, da so moji cigareti poceni, bi to pomenilo nekje 1.4€ na osebo na dan. 25% prebivalstva je cca 500.000 ljudi. Se pravi 700.000€ na dan, alias 255.500.000€ na leto
Bi še kdo rekel da se ne gre samo za denar?
Kar pomeni 60% od mojih 4.40€ na dan, se pravi 2.64€ na dan od ene same osebe. Recimo, da kadi samo 25% prebivalstva, in da v povprečju pokadijo eno škatlo na dan. Glede na to, da so moji cigareti poceni, bi to pomenilo nekje 1.4€ na osebo na dan. 25% prebivalstva je cca 500.000 ljudi. Se pravi 700.000€ na dan, alias 255.500.000€ na leto
Bi še kdo rekel da se ne gre samo za denar?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meamoto ()
perci ::
Za kadilce, ki jih boli, da preveč plačujejo v proračun. Imam enostavno rešitev za vas. Prenehajte kaditi. Simpl k pasulj.
tako ali tako plačujemo preveč v proračun, kadili ali ne.
Kdo pa ti bo plačeval obvezno zavarovanje če vsi nehamo kadit? Vegetarijanci?
Kdo pa ti bo plačeval obvezno zavarovanje če vsi nehamo kadit? Vegetarijanci?
perci ::
Sebi ga jst plačujem kar sam, hvala.
Sicer pa, če je to res, da ima država toliko od kadilcev, zakaj se potem na vse pretege trudi, da bi jih imela čim manj? Njen interes bi moral biti, da jih je čimveč, ker potem takorekoč zavarovanja sploh ne bi bilo treba več plačevati. Vse bi se pokrilo z davščinami od cigaret, kajneda.
Sicer pa, če je to res, da ima država toliko od kadilcev, zakaj se potem na vse pretege trudi, da bi jih imela čim manj? Njen interes bi moral biti, da jih je čimveč, ker potem takorekoč zavarovanja sploh ne bi bilo treba več plačevati. Vse bi se pokrilo z davščinami od cigaret, kajneda.
Fizikalko ::
Še enkrat: država ima s kadilci hudo izgubo.
Čas bi bil, da vam poleg 3x večjih davkov nabijemo še zaračunavanje zdravljenja raka. Gladko sem za.
Čas bi bil, da vam poleg 3x večjih davkov nabijemo še zaračunavanje zdravljenja raka. Gladko sem za.
In kok plačuješ ??
dej fizikalko tvoje ideje so vehementne res. Dej pol še teb zajebimo zavarovenje k igraš recimo fuzbal v trim ligi, in te nekdo brcne v taco, da si en teden doma. Jebi se kva pa igraš fuzbal, doma bi bil in babo za pičko držal pa ne bi bil poškodovan in ne bi trgal z noje police za tvojo jebeno rekreacijo. Če mal po kmečko razmišljam. LP
dej fizikalko tvoje ideje so vehementne res. Dej pol še teb zajebimo zavarovenje k igraš recimo fuzbal v trim ligi, in te nekdo brcne v taco, da si en teden doma. Jebi se kva pa igraš fuzbal, doma bi bil in babo za pičko držal pa ne bi bil poškodovan in ne bi trgal z noje police za tvojo jebeno rekreacijo. Če mal po kmečko razmišljam. LP
Zgodovina sprememb…
Obveznega plačuješ sam? Bravo, si eden med 1% ljudi v Sloveniji.
In država ne dela NIČ da bi zmanjšala število kadilcev. Protikadilski zakon je samo izgovor za 200% podražitev cigaret, od katere bo zaslužila še več.
Od tebe kot (če se ne motim) bodočega pravnika, bi pa že pričakoval malo več političnega razmišljanja.
In država ne dela NIČ da bi zmanjšala število kadilcev. Protikadilski zakon je samo izgovor za 200% podražitev cigaret, od katere bo zaslužila še več.
Od tebe kot (če se ne motim) bodočega pravnika, bi pa že pričakoval malo več političnega razmišljanja.
Še enkrat: država ima s kadilci hudo izgubo.
Dosti manjšo kot z Rupljem, pa ga še nobeden ni prepovedal z zakonom.
Dosti manjšo kot z Rupljem, pa ga še nobeden ni prepovedal z zakonom.
>>Obveznega plačuješ sam? Bravo
To, da ima človek službo, še ni za aplavz...
VSAK zaposlen človek si zavarovanje (obvezno in dopolnilno) plačuje sam. Večino od tega direktno sam, nekaj pa doda firma (brez delavca spet tega ne bi bilo, ne?). Ker pa nimamo enotnih davkov, pa nas precej plačuje zdravstveno varnost tudi precej drugim ljudem, ki imajo nizke dohodke. Še kaj?
To, da ima človek službo, še ni za aplavz...
VSAK zaposlen človek si zavarovanje (obvezno in dopolnilno) plačuje sam. Večino od tega direktno sam, nekaj pa doda firma (brez delavca spet tega ne bi bilo, ne?). Ker pa nimamo enotnih davkov, pa nas precej plačuje zdravstveno varnost tudi precej drugim ljudem, ki imajo nizke dohodke. Še kaj?
>>Dosti manjšo kot z Rupljem, pa ga še nobeden ni prepovedal z zakonom.
A res? Ne se hecat. Zarad enga klinčevega Ruplja je toliko škode? Ne me smejat, no. Sicer pa: kdo vas je prepovedal? Prepovedali vam bomo smradit pod nos ostalim ljudem (nezasvojencem).
A res? Ne se hecat. Zarad enga klinčevega Ruplja je toliko škode? Ne me smejat, no. Sicer pa: kdo vas je prepovedal? Prepovedali vam bomo smradit pod nos ostalim ljudem (nezasvojencem).
Če imaš redno zaposlitev, si obveznega zavarovanja NE plačuješ sam, pač pa ti ga plačuje delodajalec.
Ne mešaj netto in brutto dohodka.
*edit: Ja, letalska karta Heathrow - Brnik za 1.700.000 SIT je dosti večja škoda kot vsi kadilci skupaj. In to je samo osamljen primer.
Da o Drkotu sploh ne govorimo.
Najprej si razjasnite, kam leti vaš denar, potem solite pamet vsem ostalim.
Ne mešaj netto in brutto dohodka.
*edit: Ja, letalska karta Heathrow - Brnik za 1.700.000 SIT je dosti večja škoda kot vsi kadilci skupaj. In to je samo osamljen primer.
Da o Drkotu sploh ne govorimo.
Najprej si razjasnite, kam leti vaš denar, potem solite pamet vsem ostalim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meamoto ()
Dragi moj, delavec zasluži BRUTO, potem si pa sam MORA plačat dajatve. A delaš al si še študent? Ker me čudi, da ti v primeru, da si zaposlen, tole ni jasno.
No sej mene ne moti če bodo prepovedal kadit na javnih placih, moti me to ker nekateri klobsajo da jim kadilci jejo zavarivanje-zdravljenje ipd. Kdo id nekadilcev je prispeval v blagajno več ?? noben torej tud če jest 20 let kadim in plačujem, (plačam veliko več kot nekadilec) zbolel bom verjetno šele po 20 letih in takrat bom šele nucal denar ko sem ga že zdavnaj plačal.
Hmm.. še eden, ki ne razume besede "zavarovanje". In posledično besed "verjetnost" in "statistika". Verjetnost, da boš fasal raka, ki bo stal par deset milijonov, je prevečkrat večja od nekadilčeve, da bi se lahko hvalisal z drobižem, ki ga zmečeš za čike. Ja?
'Dragi moj', po osmih letih letih dela sem delodajalec, ne pa delavec.
V pogodbi imaš brutto, ja. Od katerega so odbijejo dajatve, in ti ZASLUŽIŠ netto. Od katerega ne plačaš NIČ. Delodajalec pa na tvoj brutto plača še dodatne dajatve, iz katerih se izoblikuje brutto II.
Si tudi porodniško in pokojninsko plačaš sam ali se samo avtomatsko odbije od tvojega brutto zaslužka?
V pogodbi imaš brutto, ja. Od katerega so odbijejo dajatve, in ti ZASLUŽIŠ netto. Od katerega ne plačaš NIČ. Delodajalec pa na tvoj brutto plača še dodatne dajatve, iz katerih se izoblikuje brutto II.
Si tudi porodniško in pokojninsko plačaš sam ali se samo avtomatsko odbije od tvojega brutto zaslužka?
Znesku za raka dodaj še kup drugih zneskov (pomnoženih z ustrezno verjetnostjo) - namreč za vse bolezni, ki jih utegneš fasat. Tak izračun narediš za kadilca in nekadilca in razlika je NEKAJKRAT večja kot tvoj "vložek" preko trošarin.
Če tako ne bi bilo, se, verjemi, državi ne bi tako šlo za ta zakon.
Če tako ne bi bilo, se, verjemi, državi ne bi tako šlo za ta zakon.
>>V pogodbi imaš brutto, ja. Od katerega so odbijejo dajatve, in ti ZASLUŽIŠ netto.
Ti pa si delodajalec in pol, res. Bi lahko vsaj vedel, da imaš kot delodajalec dajatve na moj bruto. Torej: jaz plačujem davek na svoj neto in prideva na bruto. Ti pa, kot delodajalec, plačaš še davke na bruto. A bo zdej šlo?
Ti pa si delodajalec in pol, res. Bi lahko vsaj vedel, da imaš kot delodajalec dajatve na moj bruto. Torej: jaz plačujem davek na svoj neto in prideva na bruto. Ti pa, kot delodajalec, plačaš še davke na bruto. A bo zdej šlo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fizikalko ()
>>Si tudi porodniško in pokojninsko plačaš sam ali se samo avtomatsko odbije od tvojega brutto zaslužka?
Avtomatsko si ga plačam sam. Pa še parim drugim zraven.
Avtomatsko si ga plačam sam. Pa še parim drugim zraven.
In dodaj še znesek za vsakega, ki se zabije z avtom. Za vsakega ki faše infarkt od fast food-a. Za vsakega, ki si zlomi nogo, ko smuča. Za vsakega, ki si razbije glavo, ko pade po stopnicah pijan.
Prepovejmo vse. Še posebej avtomobile. Kajti v nesrečah umre občutno več ljudi, kot pa od kajenja.
btw, imaš avto?
Prepovejmo vse. Še posebej avtomobile. Kajti v nesrečah umre občutno več ljudi, kot pa od kajenja.
btw, imaš avto?
Ti pa si delodajalec in pol, res.
In ti ne bi spoznal zakoa o zaposlovanju če bi ti padel na glavo iz nebotičnika.
In ti ne bi spoznal zakoa o zaposlovanju če bi ti padel na glavo iz nebotičnika.
>>In dodaj še znesek za vsakega, ki se zabije z avtom. Za vsakega ki faše infarkt od fast food-a. Za vsakega, ki si zlomi nogo, ko smuča. Za vsakega, ki si razbije glavo, ko pade po stopnicah pijan.
Z avtom se večina zabije po nesreči, ne namenoma (ti kadiš NAMENOMA, zavedno). Če je pijan, itak najeba. S fast foodom meni nihče direktno ne ogroža zdravja (če ga žre, naj ga kar, s tem še ne poriva meni hamburgerga v gobec). Če pa se kdo pijan poškoduje, bi mu pa jaz gladko zaračunal.
Z avtom se večina zabije po nesreči, ne namenoma (ti kadiš NAMENOMA, zavedno). Če je pijan, itak najeba. S fast foodom meni nihče direktno ne ogroža zdravja (če ga žre, naj ga kar, s tem še ne poriva meni hamburgerga v gobec). Če pa se kdo pijan poškoduje, bi mu pa jaz gladko zaračunal.
>>In ti ne bi spoznal zakoa o zaposlovanju če bi ti padel na glavo iz nebotičnika.
Sem pa zdajle spoznal, da mešaš obveznost plačevanja s tem, da misliš, da plačuješ Ti delavcu njegove dajatve. Res žalostno.
Sem pa zdajle spoznal, da mešaš obveznost plačevanja s tem, da misliš, da plačuješ Ti delavcu njegove dajatve. Res žalostno.
S fast foodom meni nihče direktno ne ogroža zdravja
Vidiš, meni pa, ker živim točno nad fast food-om, in dnevno voham staro olje in zakurjene smeti.
Vidiš, meni pa, ker živim točno nad fast food-om, in dnevno voham staro olje in zakurjene smeti.
Žiga Dolhar (ali pa kak drug pravnik, lahko tudi ekonomist) - a bi lahko kdo temu delodajalcu razložil plačilni list?
da misliš, da plačuješ Ti delavcu njegove dajatve
Daleč od tega, pravim samo, da se te dajatve plačuje po zakonu, in da jih ne delavec ne delodajalec ne plačujeta iz lastnega žepa.
Zato se ne trkat po prsih, kako si obvezne stvari plačujete sami.
Daleč od tega, pravim samo, da se te dajatve plačuje po zakonu, in da jih ne delavec ne delodajalec ne plačujeta iz lastnega žepa.
Zato se ne trkat po prsih, kako si obvezne stvari plačujete sami.
>>Vidiš, meni pa, ker živim točno nad fast food-om,
Se strinjam, bad. Ampak takih vas je v SLO najbrž ene par. Morda pa deset. Pasivnih kadlicev nas je pa večina prebivalstva države.
Se strinjam, bad. Ampak takih vas je v SLO najbrž ene par. Morda pa deset. Pasivnih kadlicev nas je pa večina prebivalstva države.
Zato pa se zavzemam za ločene lokale za kadilce in nekadilce. Tako bi imeli vsi svobodno izbiro, ne?
Popolna represija ni nikoli odgovor.
Popolna represija ni nikoli odgovor.
O, ja, je. Ko neka nasilna manjšina ogroža večino. Zakaj so že Ameri represivno zatrli Nemce v WW2?
Zato ker so imeli ekonomski interes.
In nasilna??? Kaj ti tlačim čik v gobec? Če se naredi ločene lokale, ti nikoli več ne rabi vdihavat škodljivega cigaretnega dima, si povsem svoboden, da te pobere od izpušnih plinov in azbesta.
In nasilna??? Kaj ti tlačim čik v gobec? Če se naredi ločene lokale, ti nikoli več ne rabi vdihavat škodljivega cigaretnega dima, si povsem svoboden, da te pobere od izpušnih plinov in azbesta.
nurmaln ::
Sam tista ideja, da kadilci zdravljenje raka plačajo sami se mi pa u bistvu niti ne zdi tolk slaba ideja. Glede na to, da smo socialna država mogoče ne glih celotno zdravljenje ampak...
Če zdej prpravljajo neke zakone, da bodo ekstremni športniki ob poškodbah dobili manj bolniške in si določene stroške zdravljenja morali plačati sami, pa podobno tudi tisti, ki so se zaleteli z avtom pod vplivom alkohola - a ne bi bilo logično, da tudi kadilci na zdravljenju pljučnega raka dobijo naprimer samo 50% plače, pa da si morajo vsaj del zdravljenja plačat sami?
Če zdej prpravljajo neke zakone, da bodo ekstremni športniki ob poškodbah dobili manj bolniške in si določene stroške zdravljenja morali plačati sami, pa podobno tudi tisti, ki so se zaleteli z avtom pod vplivom alkohola - a ne bi bilo logično, da tudi kadilci na zdravljenju pljučnega raka dobijo naprimer samo 50% plače, pa da si morajo vsaj del zdravljenja plačat sami?
>>'ah dej no dej' je tipičen odgovor osebka brez kontra argumentov.
V tem slučaju zgolj dejstvo, da se mi ne da ponavljat štorije, ki je bila že 100x napisana. Malo pobrskaj.
V tem slučaju zgolj dejstvo, da se mi ne da ponavljat štorije, ki je bila že 100x napisana. Malo pobrskaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6899 (5303) | Beli_Zajcek |
» | Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 10397 (7995) | CWIZO |
» | Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 7691 (6533) | #000000 |
» | Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 13852 (10950) | BigWhale |
» | Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7355 (5936) | poweroff |