» »

Nov kadilski zakon !!!!

Nov kadilski zakon !!!!

««
5 / 39
»»

St@jler ::

Nisem prebral cele teme, tako da ne odgovarjam nobenemu.
Jaz popolnoma podpiram zakon, in upam da se bo v celoti izvajal. Tak kot je sedaj je za silo, ampak ker se ga ne izvaja, se gostinci požvižgajo na to: Ko vprašaš, kje imajo prostor za nekadilce, te samo pogleda 8-O pa reče da nimajo. ;(
In sedaj če bi v takem primeru večina nekadilcev rekla 'Ah potem grem pa drugam', bi se gostinci verjetno prekleto drugače obnašali. IMO.

Upam da bo zakon, kot je rečeno, stopil v veljavo že v prvem polletju tega leta!

suntrace1 ::

Problem je, ker so VSI lokali zakajeni in zasmrajeni od kadilcev, čeprav imajo le-ti ''ločene'' prostore in mi obleka vedno smrdi za pop*, ker nikjer niso prostori tako dobro ločeni da v prostoru nekadilcev ni vonja po cigaretnem dimu.

Zdej pa, al boste kadilci zasmrajeval dobesedno vsak lokal, al pa se boste umaknil nekam, kjer nas ne boste motil, ker konec koncev, tudi jaz vam ne prdim v obraz in vas silim ovohavati iztrebkov, medtem ko pijete kavo. Konec koncev je nekadilcev več, kot kadilcev in zakaj bi se večina prilagajala manjšini?!

ReBi ::

ja ?????? pa pejd drugam!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ReBi ()

St@jler ::

Ja ReBi, k si tolk pametn,pa povej kam drugam ;).Aja!? Mogoče si mislu v kakšen lokal, kjer imajo prostor ločen (dejansko!!!) za nekadilce. Evo če mi nardiš seznam 10 v Lj, ti dam za pivo :) Pa da je prostor res ločen, tako zaprt, ne samo roža umes al pa kej podobnga.

hruske ::

Na Irsko. Tam ze dve leti ne kadijo.

Madona, a moramo bit cist pr vsem zadaj. :-\
Rad imam tole državico. <3

ReBi ::

mah, doma bod če ti ni kej prov.

St@jler ::

No lepo da se strinjaš z mano, da so vsi lokali zakajeni.
No in če sedaj pogledamo, da je res nekadilcev več, kakor kadilcev...potem lepo prideva do zaključka, da raje vi (kadilci), oz. neobzirni kadilci ostali doma.
Vidiš, saj ni tako težko razumet, zakaj bo tak zakon ;)

edit: typo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St@jler ()

ReBi ::

oprostite ljudje, dans sem mal tečen. ni prav da bi moral vsak lokal imeti neko kadilsko celico. ločen prostor, to ja. s tem se strinjam. tist bar, kamor pridejo zjutraj ljudje na kavo in cigaret, naj pa zaprejo, ker ne bo dovolj velik, da bi imel ločena prostora??? dajte ga no srat!

St@jler ::

Ne v takih prostorih bo veljala popolna prepoved in bo pač treba it ven na cigaret. Vsaj tako je dejal g.Bručan na TV.

ReBi ::

ja zakaj? madona no! ljudje umirte se! o tem, kakšne goste bo vabil lokal, naj odloča lastnik!

hooger ::

komej čakam da vam naštimajo kadilske akvarije, da se vam bomo potem lahko normalni ljudje smejal :D

5 bi vas zbasal notr, poj pa vlečte če je tko fajn >:D

hruske ::

Ubistvu ne določa samo lastnik svojih gostov. Če je zaposleni dovolj prepričljiv, lahko doseže prepoved. Glej 18. člen starega zakona.

Ker pa to v praksi za natakarje ni moglo delovat, se bo zdaj pač kajenje v polni meri prepovedalo. Čimprej.
Rad imam tole državico. <3

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hruske ()

DimmniBurek ::

ReBi, se bojiš da boš zdaj ti ostajal doma?
Če gledamo statistično. Recimo da je 25% kadilcev... zdej hodjo v kafiče recimo vseh 25% kadilcev in ene 50% nekadilcev. Ostalih 25% nekadilcev noče it ker jih smrad ubija in ostanejo doma.
Po zakonu bo 50%nekadilcev ostalo v nezakajenem kafiču, 25% nekadilcev ki so prej ostajali doma bojo začeli hoditi v kafiče... To je če vsi kadilci ostajajo po novem doma. Torej je isto, s tem da se bo par % kadilcev odvadlo kadit, recimo da zaradi zakona, neki % se jih bo sprjaznlo in še naprej hodilo v kafiče... Tisti ki ne bodo zdržali bojo šli pred vrata in skadili enga...
No kdo bo potem na zgubi?:D

Tic: "Vsak je odgovoren zase"
Ampak ti si potem še zame ker me ubijaš in zasmrajaš.
Kako bi ti blo če bi te polil ali posul s neko pizdarijo, ki smrdi. Čist ogroženga bi se počutu, kajne? Seveda... S tem da te na dolgi rok nebi ubijala, kukr nas dim...


Čoko-a zdej bi pa še rada raziskave pa potrditve da pasivno kajenje škodi? JEst bi te zaprl v sobo 2m×2m×2m pa te pustu not neki cajta v totalnem dimu. Pa da vidmo kolk časo ti bojo oči zdržale, pa pljuča, pa nasploh tvoje egoistično počutje...

Zakaj me začne glava bolet v ornk zakajenem kafiču? Pa oči pečt, pa kašljat verjetno začnem da zgledam frajer a? Ah dej... Buče... Seveda, najbolje da doma ostanem... Ti ostani pa bo
There Is No Stronger Drug Than Reality

SasoS ::

se bo zdaj pač kajenje v polni meri prepovedalo

in, prav je tako.
Je pa res, da lahko bi zakon dovoljeval kadilske lokale...ampak ne po principu lastnik obesi tablo in lokal je kadilski. Ministrstvo bi moglo pripravt točne pogoje in podelit (omejeno število) dovoljenj ali licenc ki bi se plačale...mastno. Kaj takega bi lahko špilalo če bi bilo dobro sestavljeno.

hooger ::

lep bo ta dan, ko boste zadnjič prižgali svojo zadnjo cigareto v priljubljenem lokalu....... če bi bil na vašem mestu bi sedaj pol leta kadil enega za drugim....

jetam ::

Ubogi lasniki barov. Sedaj se bodo morali dejansko potruditi za obisk svojih lokalov. Srce parajoce dejstvo. Res. Pa je sel letosnji model mercedesa. Le kako se bodo lahko vozili v leto dni starih kripah? Drama vam recem! Drama!
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

hruske ::


Obseg izpostavljenosti pasivnemu kajenju v Sloveniji

Obseg izpostavljenosti pasivnemu kajenju v SlovenijiV letošnjem letu je bila na reprezentativnem vzorcu odraslih prebivalcev RS opravljena raziskava o izpostavljenosti pasivnemu kajenju. 37,1% vseh anketiranih (kadilcev in nekadilcev skupaj) in 44,4% nekadilcev ni nikoli izpostavljenih tobačnemu dimu drugih. Tobačnemu dimu je torej izpostavljenih 62,9% vseh polnoletnih prebivalcev RS in 55,6% polnoletnih nekadilcev v RS, seveda različno pogosto in v različnem trajanju. Povprečno trajanje izpostavljenosti tobačnemu dimu ob dnevih, ko je posameznik izpostavljen, znaša približno eno uro. Vsak dan je pasivnemu kajenju izpostavljenih 15,2% polnoletnih prebivalcev RS. V povprečju preživijo te osebe v zakajenem okolju 2,6 ure dnevno, časovni razpon pa sega od nekaj minut do več kot 16 ur (podatki na voljo na IVZ RS).

Vir (str. 3).

Sasos, bistvo tega zakona je, da uredi obupne razmere za zaposlene v gostinstvu; ti so namreč večino časa v zakajenem prostoru, pravico pa imajo do čistega zraka v zaprtem prostoru oz. v delovnem okolju.

18. člen trenutnega zakona sicer pravi, da je lastnik na izraženo željo zaposlenega kajenje dolžan prepovedati, ampak vsem je jasno, da si nobena kelnarca ne bo tega upala zahtevat, ker jo bo lastnik že nekako spreobrnil.

Kelnarce bojo zih zadovoljne, ker bojo več dobile, zdaj ko ne bojo več smrdele po čikih.
Rad imam tole državico. <3

Tic ::

Dimmni burek a si glup ti al se delaš norca?


--Kako bi ti blo če bi te polil ali posul s neko pizdarijo, ki smrdi. Čist ogroženga bi se počutu, kajne? Seveda... S tem da te na dolgi rok nebi ubijala, kukr nas dim...

To to tvoje ideje. Če rineš v drek pričakuj, da boš smrdel! Glej, ne pogovarjamo se o tem kaj je prav da je v lokalih, ker to nima veze z zakonom. Če bi bil striktno nekadilski trg dovolj velik, bi gotovo videli take lokale. Tako pa žal. No sej, mam dober občutek, da bo s tem zakonom podobno, kot s tistim, ki omejuje preprodajo pjač. Neuporabno in neupoševano.
persona civitas ;>

ReBi ::

Burek, ne bom ostajal doma. Ne kadim (več) tako pogosto. :D

DimmniBurek ::

Tic: Ne, mal spodjebavam, ker se vsi vi kadilci, ki ste verjetno v manjšini tko burno odzivate na ta zakon. Mi Vam nč ne delamo, ne smradimo vas niti ne ubijamo počasi kukr vi nas... Počutite se pa še vedno tiste "tajače" in se tko bunite proti temu zakonu ker revčki ne boste mogli kadit v kafiču. Nevem zakaj se tolk bunite...
Nekateri pravite nej ostanemo doma. OK, po zakonu bomo mi vam rekli da vi ostante doma... Ampak vam se pa to ne bo zdelo fer. Vi ne smete kadit. Lahko, samo ne tam kjer je prepovedano. Jest pa ne smem ostat kolkr tolk dišeč? Vsaj ne-smrdeč po čikih.
Nevem no... Po cestah se tudi ne sme dirkat... Pa se noben ne buni da se ne more 200vozit in nevem kaj... Pač tko je in nekaterim to ustreza(verjetno večini)
Imate pa tle eni res neke butaste izjave, pa brez zamere, samo my humble opinion;)

ReBi:Kaj se pol treseš:D ;)
There Is No Stronger Drug Than Reality

Matev ::

ah - brezveze je tale zakon
gostinci bodo plačali nekaj denarji in lokal spremenili v lokal kjer je dovoljeno kaditi in bo stvar enaka kot je sedaj

zgolj neki komisiji bo nekaj denarja kapnilo v žepe

A.J. ::

Jaz pa vsem egoističnim kadilcem, ki mislijo, da jih moramo vsi nekadilci lepo mirno trpeti ko nam zasmrajajo zrak in uničujejo zdravje, želim nekaj takšnega.

Na takšen zakon čakam že dolgo vrsto let. V bistvu skoraj od rojstva:D

jamiroq ::

dvomim, da bo kdo kaj spreminjal... če pogledaš irsko, recimo, se skoraj povsod kadi zunaj. naletel sem samo na en klub, ki je imel urejen prostor za kajenje v stavbi, po ostalih klubih in pubih se je hodilo kadit ven, pred vrata. nikogar zgleda ni motilo, je pa tudi res, da je ene par pubov imelo pred vrati infra (ali halogenske?) peči, da kadilci niso zmrznili :).

lufthammer ::

>>>>sej se bojo tud za nas kadilce lukne v zakonu najdle, npr. pr ns na šihtu bomo zlo pocen najel eno sobo, prostor ne bo več javen, ampak privaten in tko bomo še naprej rauhal po mili volji, do zdej so si v tej sobi kuhal čajčke tud nekadilci, pol jim bo pa pač vstop prepovedan, čist simpl

Ja, in vsake pol ure za pet minut na čik, drugi naj pa delajo? Definitivno bi kadilcem podaljšal delovnik za porabljen čas!

V SLO letno umre direktno ali posredno zaradi cigaret cca 3000 ljudi, pa se razburjamo zaradi cest. Tistih 14k€, od cigaretnega davka v 20 letih zbranih, je pi**in dim pri zdravljenju npr. pljučnega raka.

Čoko, raje si kupi strihnin - ceneje in nič ne boli, ko prime, rak je pa svinjarija.

civic_ ::

diskriminacija kadilcev? kaj pa je blo dozdaj? diskriminacija nekadilcev?
sem pa za ustanovitev posebnih kadilskih barov če jim paše.
ampak jst mam rad čist zrak zato sm do zdej hodu raj v slaščičarne kjer ne kadijo :D

Reso ::

Problem za moje pojme niti ni kajenje ampak to da drzava sprejme zakon in ko ne poskrbi za izvajanje zakona sprejme novega.

Če bi dejansko lokali poskrbeli za cigaretni dim nebi skoraj nič smrdelo po njemu. Ob pravilnem zračenju, ki nista 2 odprta okna, se že veliko reši. Postavi se nekaj zračnikov na strop, ki dim vlečejo navzgor ne pa po lokalu naokoli v ostale goste. Obstajajo tudi pepelniki z majnimi ventilatorji in filtri iz katerih ne uhaja cigaretni dim.

Na žalost tudi jaz kadim in mi gre na živce ko vidim da se moj dim vali še v "soseda" direktno v obraz. Po 1 minuti ugotavljanja optimalne pozicije in prestavljanja po sedežih ponavadi končno najdem mesto, kjer se dim minimalno kadi v ostale. Je pa zanimivo da v nekaterih lokalih tega nikoli ni, ker zrak vlečejo zračniki navzgor.

sidd ::

jetam, lepa ;)

pa kdo pravi da ni škodljivo? A te že ma tak grlo pa sluznico pa vse uničeno, da ne čuti več nič. Lepo, kr tako dalje. Aja, ne pozabit dosti mleka pit, baje je zelo dobro za pluča...

lp
no idea for signature
signed
I

steev ::

Jest lahk odgovorim vsem 'pametnim' kadilcem: LOL

Men so čiki nek užitek pokadim jih 10 na teden in takrat sede. Ne pa vi, vsak odmor (v službi, šoli) na čik , da se ja ne boste tresel. Pa še en lol, kakšen primerjave to dajejo, konjski smrad, deci deci. Samo lol. Bodite resni. Sem za, da še tistih 10 čikov ne bom skadu, ki jih itak sam po kafičih ob kavi skadim. Aja, še enkrat lol.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

Matek ::

Fantje, razumem, da je tematika trenutno zelo sporna, ampak [pravila st.povezava https://www.slo-tech.com/ostalo/pravila... so vendarle pravila. Malo manj vroce krvi in malo vec argumentov, sicer bomo na veliko brisali in zaklepali.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

asus ::

Samo nekaj bom rekel, marihuana je nelegalna pa je veliko lokalov po sloveniji, kjer se jo kadi, po lj lahko tud normalno hodiš in še kje z jolo v roki.Tko da nč bat da se nebo kadil v lokalih, pač na lastno odgovornost:D .

EDIT:Steev po 10 ali 20 letih kajenja boš tudi ti skadil več kot 10 cigaret dnevno.;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asus ()

Meamoto ::

Kadilski in nekadilski bari? Absolutno proti, spremenilo se ne bi nič. Vsi bari bi "postali" kadilski.

Pa ni to poanta tako opevane demokracije? Če se vsi razen pač parih procentov odločijo za kadilske bare, naj bojo pa vsi kadilski.

Še za večje neumnosti smo metali denar skozi okno za referendume, pa naj še za to razpišejo enega. Samo na žalost nimajo jajc.

jamiroq ::

Tko da nč bat da se nebo kadil v lokalih, pač na lastno odgovornost:D .
takole imajo urejeno na irskem:

zdej, lahko izzivaš srečo, ampak ne more trajati v neskončno. čik za 3k€? ne hvala :).

Matek ::

Samo nekaj bom rekel, marihuana je nelegalna pa je veliko lokalov po sloveniji, kjer se jo kadi, po lj lahko tud normalno hodiš in še kje z jolo v roki.Tko da nč bat da se nebo kadil v lokalih, pač na lastno odgovornost:D .

Hja, to je bistveno drugace - joint v roki izgleda na dalec kot cigaret, pravzaprav obstaja dosti folka, ki si sami rolajo cigarete iz povsem legalnega tobaka, tako da se dejansko na prvi pogled tezko doloci, kaj oseba kadi. Ce pa bos v nekadilskem lokalu prizgal cigaret, pa bodo to vsi nemudoma opazili.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

hruske ::

Ni kaj za razpisovat referenduma. Tobak skoduje in bistveno vec bojo prisparal s takim zakonom, ce se bo dovolj dosledno izvajal, kot pa z ohranjanjem trenutnega stanja.
Rad imam tole državico. <3

perci ::

Včeraj sem prišel v novo pisarno. Sodelavka, ki ze 15 let dela tu, me je prosila, če lahko zjutraj ob kavici enega prižgeta z drugo kolegico.

Kaj nej ji rečem, če hočem imeti dobre odnose z njo? Da NE dovolim? Tko bi surlo stegnila, da bi glava pekla.

Ko bo zakon sprejet, si pa tega pac ne bo upala vec privoščit. Upam vsaj.

apachee ::

Jaz bi ji pa rekel da me zjutraj ZELO napenja, ker rad jem feferone in da če jo kaj moti da si zjutraj ob kavici dam duška ...

Me zanima njen odgovor?
You can't win without The Finn!

Oxford ::

@Reso: Če bi dejansko lokali poskrbeli za cigaretni dim nebi skoraj nič smrdelo po njemu. Ob pravilnem zračenju, ki nista 2 odprta okna, se že veliko reši. Postavi se nekaj zračnikov na strop, ki dim vlečejo navzgor ne pa po lokalu naokoli v ostale goste. Obstajajo tudi pepelniki z majnimi ventilatorji in filtri iz katerih ne uhaja cigaretni dim.

Žal so taki lokali bolj redki od 10 kilogramskih tartufov.

Ker sem delal nekaj let na področju prezračevanja, vem da ventilatorji delujejo le na dan tehničnega pregleda pred odprtjem lokala. Tedaj se preveri, ali zadostijo zakonskim zahtevam po določeni izmenjavi zraka v prostoru v eni uri. Nato pa so izključeni.

Zakaj?

Večina lokalov ima vgrajen le odvod zraka. Točno enaka količina zraka se pri tem 'pretihotapi' tako ali drugače skozi špranje, odprta vrata itd. Vsak vdor zraka, ki je hladnejši (jesen, zima) od prostorskega pomeni toplotne izgube. Poleti pa je obratno - vroč zunanji zrak dela razmere v lokali nevzdržne. Iz obeh razlogov so ventilatorji v takih lokalih VEČINOMA ugasnjeni.
Pravilno prezračevanje je z uporabo izmenjevalnikov toplote (zrak-zrak), pri čemer se zunanji zrak delno ogreje s pomočjo odvedenega notranjega zraka, razlika v temperaturi pa se dogreje. Pozimi je to še izvedljivo, poleti pa moraš zunanji zrak ohladiti in ga nato dovesti v prostor. Ker pa ga boš naslednji trenutek zopet posesal iz prostora, je to direktno delanje izgube.

To je razlog, da prezračevanje deluje le v teoriji. V praksi pa ne, ker je izključeno. :|

Pa povsem razumem gostince, da imajo ventilacijo na OFF - energija ni zastonj.

asus ::

apachee in kaj bo naredil, če bi kadili v tvoji prisotnost.Prijavil mogoče.V lokale kjer hodim, sem se menil in šefe boli k... za zakon.Če se bo kakšen najde prijavit, pa verjami da ga nebo več v ta lokal.l

jype ::

perci> Kaj nej ji rečem, če hočem imeti dobre odnose z njo? Da NE dovolim? Tko bi surlo stegnila, da bi glava pekla.

Da naj gre za svobodno umetnico. Potem si ne bo več mogla čikov prvoščt :)

Jaz ponavadi rečem (sem se naučil od deklice) da imam občutljive oči in da se mi zaradi cigaretnega dima zelo hitro vnamejo in potem nič ne vidim. Običajno pomaga (razen pri mojih starših, ki vejo, da sem full of shit).

hooger ::

V lokale kjer hodim, sem se menil in šefe boli k... za zakon



- Z globo od 100.000 do 250.000 tolarjev se kaznuje odgovorna oseba pravne osebe
- Z globo od 200.000 do 1.000.000 tolarjev se kaznuje samostojni podjetnik posameznik


Po plačilu kazni jih bo verjetno bolela tudi glava >:D

asus ::

Če še neveste se da tudi iz inšpektorjem zmenit ,če mu stisneš kakega jurja,5 ali 100 v žep.Verjami mi, da vem za par lokalov kjer neprestano kršijo zakone in nasrečo šefica pozna inšpektorico, ki ima naše konce čez in ji ni nikoli dala kazni, je le prišla in kao neki pregledala nazadnje pa oddšla kao, da je vse v redu.

Ejsi_Disi ::

asus, asus... Saj boš lahko kadil, samo v tistih akvarijih. Mislim, če ti je pa to užitek. Kar se kajenja tiče si pa totalen egoist. Samo, da je tebi 'kul', ostali naj pa crknejo.

@jype: (razen pri mojih starših, ki vejo, da sem full of shit)

Smo tudi mi pogruntal. :D

nurmaln ::

@asus

Me zanima kera inšpetorca se bo obrnila stran, ko jih bodo tretjič klical v isti lokal, še posebej ker vejo da bodo četrtič klical samo še na POP TV.>:D

asus ::

Glih ta se bo obrnila:P .Ejsi disi, dokaži mi da pasivno kajenje ubija, če te pa tok skrbi se pa odstrani.Pa še neki kaj bo inšpektorca, če ji nebom dal podatkov?Kako bo vedla komu dat kazen?

sidd ::

sam na tv prijavit pa je. Sicer pa, kje vr ovtah živite, da mate take veze z inšpektorji? >:D

In pika, bunite se kolko hočete, zakon BO in MORA bit sprejet. Če komu kaj ne paše, naj gre u osterajh. Al pa turčijo, oboji kadijo ko zmešani :D

asus asus, se vidi da še nimaš 18 let da tak govoriš. Pa pride kareta pa te pobaše ;)

aja še nekaj, kako misliš, da te bo gledal lastnik kafiča, če bo enkrat skasiral kazen zarad tebe? Mislim, da mu nebi bil več všeč :P
no idea for signature
signed
I

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sidd ()

Fizikalko ::

asus, na, ker si sam prelen:

pasivno kajenje1
dva
tri
itd..

Happy, Pepi?

Fizikalko ::

Matev ::

Ejsi disi, dokaži mi da pasivno kajenje ubija,


kopi pejst - link najdeš na googlu

Obstajajo številni podatki o katastrofalnih posledicah kajenja, ne le glede na posameznika, temveč tudi glede smrtnosti v določeni populaciji. Računamo, da v Sloveniji zaradi tobaka in njegovih posledic vsako leto umre približno 3.500 ljudi. Samo za rakom na pljučih jih vsako leto zboli več kot 1.000. Leta 1999 jih je zaradi te bolezni umrlo 833. Več 100 jih vsako leto zboli za rakom na grlu, žrelu, v ustih, na jeziku, požiralniku; leta 1999 jih je zaradi tega umrlo 253. Tudi te oblike so - podobno kot pri pljučnem raku - skoraj izključno posledica kajenja. Kronična obstruktivna pljučna bolezen z domačim nazivom kronični pljučni katar, bronhitis in bronhialna astma so skoraj obvezni spremljevalci kajenja. Srčni infarkt, nenadna smrt, možganska kap, zamašitev žil na nogah so v veliki meri posledice kajenja.

asus ::

Prvo kot prvo sidd,si ti zame en mulc in te lahko po cigarete pošljem.Pa jaz ti garantiram, da me bo lastnik gledal in kazni tudi nebo dobil, kadili bomo ko turki pa če vam bo prav ali ne.Pa pol tud vodo nehajte pit, ker vsebuje klor in ta je tudi zdravju škodljiv ali si pa respiratorje kupte pa hodte po svetu, če vas bo malo dima ubilo.Dejmo pol vso mastno hrano prepovedat, ki je tudi razlog za infarkt ipd...Pa avte ukinit, ker tudi vsako leto vzamejo nevem koliko žrtev( tudi nedolžnih).Pa nehajmo kuriti drva, ker s tem rušimo gozdove ki so dom živalim in jih pritiskamo k robu izumrtja.Ljudi nas je pa itak preveč, tko da če kakšnega od vas pobere zaradi pasivnega kajenja tudi nebo konec sveta:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asus ()

Matev ::

Pa pol tud vodo nehajte pit, ker vsebuje klor in ta je tudi zdravju škodljiv ali si pa respiratorje kupte pa hodte po svetu, če vas bo malo dima ubilo.


eno zlo opravičuješ z drugim

zatorej te lahko tudi jaz zaštihnem in rečem da jih itak na svetu toliko in toliko na leto zaštihajo
««
5 / 39
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666515 (4919) Beli_Zajcek
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1219767 (7365) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167199 (6041) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21513051 (10149) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
947008 (5589) poweroff

Več podobnih tem