» »

Nov kadilski zakon !!!!

Nov kadilski zakon !!!!

««
31 / 39
»»

Matev ::

ampak najprej naj te bo toliko v hlačah da boš stopil do mene in mi to v oči rekel.


misliš da si v reden da bi stopil do tebe in te prosil

bolj bi bil primeren kak metek med oči za take

d0rK ::

FireSTORM, joj ej, mene cist BK za tele kvazi argumente. Zravn mene ne bos kadiu. =)



Ne mislm se pa pretegnt zato da bi posvaru natakarja, lastnika pa se tebe. V koncni fazi je naloga zaposlenih da opozorijo stranke.

#000000 ::

Kaj pa če lokal najame neka skupina, pol verjetno ni več javni prostor ??

Gr0unD Zer0 ::

misliš da si v reden da bi stopil do tebe in te prosil bolj bi bil primeren kak metek med oči za take


spet frajerji s f*cked-up-grammar, ki bi vse postreljali... za take bi bil metek bolj primeren...

če si ded, stopi do človeka pa mu povej svoje ce te tak fejst moti:\

49106 ::

To da je pasivno kajenje škodljivo je najbolj neumna izjava kar sem jih slišal. Najprej zaprite vse tovarne in se vozite izključno z električnimi avtomobili ali kolesi, šele tedaj bo nekdo rekel da je pasivno kajenje škodljivo.


Ko grem v kafič, grem da se imam lepo, da poklepetam s kolegi, ne pa da doživljam abstinenčno krizo. Mene slovenski lokali po 1.8 avgustu nevidijo več. Raje se zategnem v sosednji villach in uživam. Gostinci bodo lahko preživeli, le če bo v lokale zahajal narod, ki do sedaj tega ni počel.Prav tako pričakujem kar precejšen upad turizma v Sloveniji( zakaj bi mastno plačal umazano morje in še kaditi nesmeš, ko pa imaš nedaleč stran čisto morje za nižjo ceno in še kadiš lahko kolikor te je volja).

Drugače pa če nekdo smrdi, se umakneš, če se nekdo drogira, se umakneš in nevem zakaj je pri cigaretih drugače. Pred časom je pametnjakovič v LJ odprl kafič za nekadilce, začuda je propadel dokler si rekel keks. Dejstvo je, da tam kjer so kadilci, tam dogaja.

JurijTurnsek ::

tvoj nick je zelo zgovoren o tvojem odnosu... egu in še čem... preberi si še enkrat svoj post in se zjoči.
http://www.slatnaskejta.com

ripmork ::

jebiga, pač se ne bo več puhal ampak se bo pri natakarju naročal škatlce nikotinskih obližev...>:D

Icematxyz ::

Saj bistvo je doseženo ne.

Moč ima v rokah nekadilec in prilagajati se bo moral kadilec.

Prej pa je bilo obratno.

To pa je dobro da ima moč v rokah nekadilec? Čisto vredu je to. Da ni dileme sploh kdo ma večjega in kdo mora popustiti.

OmegaBlue ::

Če se niste sposobni pogovarjati brez, da bi se spuščali na osebni nivo gre tema pod ključ.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

simpatija ::

Tezko razumem vse tiste, ki ste tako proti zakonu. Kaj pa ko je zakon predpisal najvisjo hitrost na cestah, se je pa vsem zdelo sprejemljivo, da drzava ureja nase vedenje? Se vedno lahko kadite doma, v kadilnicah, celo povsod zunaj. Tako kot lahko nekdo, ki zeli hitro voznjo, to pocne na urejenih dirkaliscih. Tam so bile omejitve in tu so. Kaj je tako drugacnega, da pri voznji je to ok, pri kajenju je pa to po mnenju nekaterih ze kar krsenje clovekovih pravic?

Me pa pri tem zakonu zelo skrbi tisti del, da je kaznovan s precejsnjim zneskom lastnik ipd., dejanski krsitelj pa kazen samo "lahko dobi" (tako nekako se je izrazila ena od predstavnic... v nekem intervjuju). Ce ponovim analogijo s cestami od nekoga: ali durs placa kazen, ker jaz prehitro vozim? Ne, oni so me s tablami za omejitve o tem opozorili.

S takim nacinom kaznovanja nikakor ne navajamo ljudi na odgovornost zase, za svoja dejanja, ampak je odgovornost spet prenesena na neko visjo silo. In ce jaz ne nosim posledic za krsitve, zakaj pa bi potem nekaj spostoval, ce mi ne pase, se vprasam. Tako ravnanje se ne kaze samo pri tem zakonu, ampak je splosen vzorec v druzbi in s takimi predpisi ga samo utrjujemo in razsirjamo. Pri tem dejansko ne razumem ljudi, ki sestavljajo taksne zakone. Kaj nikoli ne pomislijo na take stvari, oz. da recem za ta konkreten primer - na to so nekateri poslanci celo opozorili, a bili preglasovani. Kako se to lahko zgodi? Saj ti vsak, ki ga na cesti vprasas pove, kdo naj bo kaznovan za krsitev (krsitelj sam). Samo upam lahko, da bo ta odlocba v zakonu kmalu spremenjena (pa ne delam v gostinstvu, samo ne zdi se mi posteno... in vzgojno).

Izi ::

simpatija, če si že začel z primerjavo z avtomobil kar nadaljujva kot odgovor na tvoje vprašanje.

Voznik v avto odgovarja za vse potnike. Če imaš na sprednjem sedežu poleg sebe pijanega sopotnika ti kot voznik plačaš kazen, če povzročiš nesrečo tudi ti vsem sopotnikom plačuješ zdravljenje (oziroma zavarovalnica, do tiste vsote do katere si zavaroval sopotnike)

Ker je lastnik lokala v njegovem lokalo bog in batina on odgovarja za vse kar se notri dogaja. Če bo kdo prižgal cigaret ga mora vreči ven na cesto ali pa poklicati policijo, da ga odstranijo. Če bo lastnik poklical policijo, da mu gostje kadijo kljub opozorilom, mu sigurno ne bo treba ničesar plačati.
Pa ja ne pričakuješ, da so vse tiste stare pijandure, ki večino časa preživijo po lokalih sposobne take samokontrole in nadzora. Ne moreš ti enemu pijančku zaračunati hudo kazen, ker se je dejansko spozabil in nevede prižgal cigaret. Lastnik mora biti tisti, ki ga mora takoj nazjati, da naj v hipu ugasne cigaret drugače bo takoj letel ven. >:D
Če pa lastnik ne bo sposoben zagotoviti reda, pa naj najame redarje ali pa zapre lokal in se loti česa drugega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

simpatija ::

Izi, jaz drugace vidim tvojo primerjavo:
voznik je naredil nesreco, zato on odgovarja za sopotnike, in ne lastnik avtomobila. V lokalu je tisti, ki je cigaret prizgal "naredil nesreco", zato on odgovarja, in ne lastnik lokala.

Sicer pa moje mnenje: hitro bi dosegli upostevanje z visokimi kaznimi. Pa ne 100 evrov, amapk 500, 1000. Potem se tudi en dedek, brez skrbi, ne bo vec spozabil. Bo hitro nasel toliko samokontrole kolikor rabi, ce bo v igri nekajmesecna penzija :D . Sicer pa, kot je bilo ze parkrat povedano, saj te osebje v lokalu, ce se spozabis, opozori. In ce je kazen visoka, bos opozorilo vzel dobronamerno, da ne bos dobil kazni (imo), ce je pa "za en burek", se bos pa smejal kelnarci, tudi ce ti ta potem policijo poklice.

Ta s klicanjem policije pac ni tako verjetna situacija. In ce ze, kaj bos ti ali policija potem, ko pridejo in je vse ok, noben ne kadi, ko pa odidejo, ti pa spet en prizge?

Saj je isto s parkiranjem. Izracunas koliksna je sansa, da te dobijo na mesec, izracunas, koliko bi placal za parkirnino, pa primerjas. Izkaze se, da ce te enkrat tedensko popisejo, da se ti bolj splaca ne placevat parkirnine, da je kazen manjsa. Toliko o ucinkovitosti. Ce bi bila pa kazen za napacno parkiranje npr. 1000 evrov, se ti pa ne splaca, pa ce te samo enkrat letno dobijo. Saj je cist samoumevno, vecina nas bo izbrala tisto opcijo, ki je cenejsa, ne pa tisto, ki je po zakonu, ali pravicna, ali socutna ali...

ahac ::

Hm.. ko sem videl omenjeno parkiranje sem se spomnil na en lokal, ki ima parkirišče kakšnih 50 metrov stran (2 hiši naprej in čez cesto). Tam seveda ne parkira nihče, ampak pločnik je pa vedno zaparkiran. Kazni pa tudi ne plača nihče.. slišal sem celo, da takrat ko pride policija po nekam čudežu ni nikogar parkiranega tam. Pri takem lokalu tudi verjento ni za pričakovat, da bodo spoštoval prepoved kajenja, če ne bodo dobil orenk kazni.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Izi ::

Tudi drakonske kazni ne zaležejo nič, če ni kontrole.
Glede lokalov je tako, čim bolj so v civilizaciji, bolj se bodo morali držati zakona
Poznam dosti lokalov po vaseh, kjer 50 km naokoli ni nobenega večjega mesta, in tam imaš pred lokalom parkiranih polovico avtomobilov enostavno brez tablic :D
Pol avtomobilov je neregistriranih, zavarovanja nima prav nihče, izpita za avto tudi ne, kadijo seveda vsi. Iz teh lokalov se bo jasno tudi v prihodnje vil cigaretni dim.
Do tam tale novo sprejeti zakon ne bo prižel še vsaj naslednjih 50 let :D

sidd ::

ahac, takšno vedenje že zelo veliko pove o ljudeh, ki tja zahajajo....jaz bi se zamislil.

nisem pa videl prej linka, res ne. Hvala bogu, en mesec pa se bo že še potrpelo. Kako lepa bo letošnja jesen!

izi: hja, žalostno za take lokale ja. Še bolj pa se mi smilijo gosti ki v takšne lokale hodijo. Za svoje fiksanje da se kr tak izrazim imajo denar ter za tiste špricerje in piva, da pa bi normalno spodobno živeli pa nimajo denarja....aja, porabijo vse za cigaret in alkohol.


Pa na kvarkadabri je en zelo dober članek tem, kako lahko zavedete možgane.

zanimivo branje, tretji del besedila.
no idea for signature
signed
I

'FireSTORM' ::

Sicer pa moje mnenje: hitro bi dosegli upostevanje z visokimi kaznimi. Pa ne 100 evrov, amapk 500, 1000.

Ni tako da če ne plačaš kazni da letiš v čuzo?
Kje bo pa en pijanec zbral 1000 eurov za kazen? Nikjer, šel bo v čuzo, se fajn najedel itd itd. Z TVOJIM DENARJEM oz našim od davkoplačevalcev.

Bo hitro nasel toliko samokontrole kolikor rabi, ce bo v igri nekajmesecna penzija :D .

Kaj si ti star 9 in še nisi piva videl od bližje kot 5 metrov? Ali si pa sumer human in ko si že smrtno pijan še vedno imaš popolno kontrolo nad svojimi dejanji in telesom.
Če že jemlješ avto za primer, zakaj misliš da pijan ne smeš vozit? Ker dojemaš stvari počasneje in drugače na nek način nimaš več popolne kontrole nad sabo.
In niti ti ni treba biti pijan da se spozabiš in podzavesno kaj narediš, sploh ko si zatopljen v kak dober pogovor.

Saj je isto s parkiranjem. Izracunas koliksna je sansa, da te dobijo na mesec, izracunas, koliko bi placal za parkirnino, pa primerjas.

So me "dobili" tri dni zaporedoma na plavi coni ker sem bil 15min predolgo tam. Tako da je šansa precej verjetna da te dobijo.

Ja najbolje da je kazen za vse minimalno 1000EUR. Še zato ker si šel scat tam kjer nebi smel naj bo kar 5000EUR pa več nihče ne bo scal ne? In revnost v državi še bo 15x višja kot je zdaj. In posledično več kriminala in mislim resnega kriminala kot je kraja itd. ne pa kot kršenje nekega bednega zakona. Kaj raje vidiš da nekdo zraven tebe kadi v gostilni ali imaš raje v svojem stanovanju/hiši roparja ki še te po možnosti ubije?
Those penguins.... They sure aint normal....

gumby ::

hmm... a tule poteka tekmovanje v debilnih primerjavah?
my brain hurts

Ziga Dolhar ::

Uff, 'FireStorm', vi kadilci ste tako zelo nevarna in kriminalno predisponirana bitja, če ne pridete do cigarete?
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Gr0unD Zer0 ::

skipped reading class:D

še enkrat preberi post pa potem še dvakrat razmisli preden se spravis tipkat

Zgodovina sprememb…

simpatija ::

Ja najbolje da je kazen za vse minimalno 1000EUR.

Ja, to je moje mnenje. Zato ker vidim, kako funkcionirajo drzave, kjer so kazni visoke, ne pa tako kot pri nas "socialne". (za vecino stvari)

Firestorm, lahko razumem tvoje mnenje z enega vidika. In sicer, da dokler neka kazen ne vpliva bistveno na kvaliteto tvojega zivljenja, jo lahko ignoriras, oz. si privoscis nepozornost in ti popusti samokontrola. Ker pri nas so take kazni, je logicno, da vidis samo ljudi, ki se tako vedejo in si zato ne mores predstavljati, da bi tak clovek lahko pokazal kontrolo nad sabo, ker je do sedaj se nikoli ni.
Ampak poskusi razmisljati in videti stvari sirse. Ce se kazni spremenijo, imas moj glas za to, da se bo tudi razmisljanje ljudi.

Glede tega, da se lahko spozabis, se pa verjamem vsi, ki tukaj debatiramo, strinjamo, da ne dobis nobene kazni avtomatsko. Nekdo te bo prej opozoril. Debata o kaznovanju leti na tiste, ki bodo tako arogantni, da kljub opozorilu ne bodo nehali. Pa saj nismo pikolovski.


Kar se pa tice revscine:
zdaj vsi po malem placujemo za vse, pa ce si kaj kriv ali ne. Zdaj placam jaz za "razbito avtobusno postajo" iz davkov skoraj toliko, kot tisti ki so ga morda dobili pri prekrsku, pa je dobil "50 evrov" kazni za "krsenje reda". Ce bi bila kazen visja, bi se iz te kazni in ne tudi iz "mojega" denarja pokrila skoda. In ce bi drzava tako ravnala, bi se davki lahko zmanjsali. In je posledicno revscina manjsa.

Se zavedam, da razmisljam za trenutno stanje utopicno, ampak predstavljam si dobre posledice tako urejene drzavne (kazenske) politike:
1. Kazen je velika, da ljudi odvraca od (ponovnih) kaznivih dejanj, posledicno je manj slabega vedenja in ljudje lahko zivijo bolj sprosceno.
2. Hkrati je krsilcev manj in ni problem s prostori v zaporih, pristojni organi pa nimajo problemov s pomanjkanjem kadrov.
3. Kazni so velike in od tega lahko zivijo inspekcije in podobni organi (in ne od davkoplacevalskega denarja).
... (izmisli si se kaj)

simpatija ::

p.s.: in ja, naj bo kazen 5000 evrov za to, da gres 'scat' v podhod, cesar tam nimas kaj pocet, pa se bodo hitro vsi to odvadili pocet. Pa argument, da je pijan, pa ne ve, kaj dela, propade - tak clovek bo takrat zelo dobro razmislil, kdaj bo (ce sploh) spet pijan.

Matev ::

Kaj raje vidiš da nekdo zraven tebe kadi v gostilni ali imaš raje v svojem stanovanju človeka, ki te po možnosti ubije?


kaj želiš s tem povedati?

'FireSTORM' ::

Ja, to je moje mnenje. Zato ker vidim, kako funkcionirajo drzave, kjer so kazni visoke, ne pa tako kot pri nas "socialne". (za vecino stvari)

So pa drugod tudi plače ne-socialne naprimer. Kjer minimalna plača ni 400€... Ne moreš primerjat kazni z angleškimi na primer kjer imajo naše plače krat dva...
Razumi še iz tega vidika da mi je vsaka kazen pa magari je 10€ že visoka kazen. Zakaj? Ker imam raje teh 10€ v žepu in jih zapravim za kaj drugega(ja magari za čike) kot pa dam državi ki me že itak obira ob vsem kar kupim. Ampak to sem jaz.

Glede avtomatske kazni in opozarjanja se pa strinjam.

Ampak še vedno se ne strinjam da visoka kazen odvrača od kriminala. Če je človek ne more plačati, odsedi par dni v luksuzu, skoraj kot v hotelu, le da ima omejeno gibanje. Ker današnji slovenski zapori so hoteli z rešetkami. Saj v zaporih imajo vse, hrano, televizijo itd itd. Kar lahko rečeš skoraj luksuz. Torej razmišljaj "kriminalsko":
"Naredim tole, denarja itak nimam da bi plačal, bom pa šel sedet, saj mi bo tam še boljše kot doma. In ko pridem ven še bom naredil nekaj hujšega."
Tako kot je povedal naš sosed, ki je sedel 5 let in ko je prišel ven je rekel: "Ne vem kaj bi naredil da bi šel spet sedet, tam je blo tak fajn."
Prej kot povišati kazni, bi se mogli poostriti zapori. Da bi človeka blo strah it v zapor, ne pa zdaj da eni komaj čakajo da bodo lahko šli v zapor da se vsaj pošteno najejo in naspijo.
Zapornika bi morali zjutraj postaviti pred 500 kilsko skali, mu dati mali "hamer" v roke in mu naročit naj do večera stolče skalo tako da bodo največji delci skale v velikosti črešnje. Če ne ga čaka huda kazen, kaj koli, magari pretep z pendreki. Ampak kaj ko ima zločinec več pravic kot žrtev...
In še celo zmanjšati kazni, ampak hitrej poslati v zapor in za daljši čas, ne pa max. obdobje za umor 30 let.
Me prav zanima koliko kriminalcev bi še se potem tako preprosto sprehajalo po naši prelepi deželi.

Ziga Dolhar: Prosim če še enkrat prebereš moj post, govoril sem o vsem, da bi bile kazni za vsako figo tako visoke in ne samo za cigarete...
Those penguins.... They sure aint normal....

'FireSTORM' ::

Matev:
Kot kajenje v gostilni sem vzel za primer. Kot bi lahko rekel, kaj raje vidiš nekoga ki razbija avtobusno postajo ali te pa okrade in po možnosti ubije v lastni hiši.

Ker če povišaš kazni, bo imel nek kriminalec ki krši zakon vedno manj denarja, ker pa je kriminalec in si nebo pridobil denarja na legalen način bo ropal. In po slučaju tak kriminalec oropa tebe da bi prišel do denarja, ti ga zalotiš z 9mm v roki in te hladnokrvno ustreli. Sicer se čuje zelo filmsko, ampak po opazkih se zadnje čase vedno več filmskih scen pojavlja na realnih tleh.
Those penguins.... They sure aint normal....

Matev ::

ker pa je kriminalec in si nebo pridobil denarja na legalen način bo ropal


kaj ima veze to s tvojo trditvijo da je kajenje zdravo in da je tvoja teta zbolela na pljučih le in samo zato ker je prenehala kaditi
?

'FireSTORM' ::

In kje piše da ima to veze? Hm? Ali hočeš samo izpast smartass? Ali pa si pozabil brat zadnjih par postov v tej temi...
Ali pa se morda rad norčuješ iz ljudi ki pravijo le to kar so trdili drugi profesionalci? Bom moral spet začet z tem komu bodo ljudje o zdravju raje vrjeli? Računalniškemu GURUju ali priznanemu "doktarju"?

Eni res znate najedat, ni kaj...čudno da še ni najedalskega tekmovanja v Sloveniji, je mnogo kandidatov tukaj, oz. favoritov. :\
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

Matev ::

skratka ali verjameš da je kajenje zdravo ali misliš da je škodljivo?

zjasni se

sedaj prosim

'FireSTORM' ::

Si ti en trd oreh :D

Nikoli nisem rekel da je zdravo, nikoli nisem rekel da je škodljivo ali smrtno, ter tudi zdaj ne mislim. Zakaj? Ker je brezveze, tako kot mobiteli enkrat povzročajo raka enkrat ne.

Ali se pa misliš odvadit/navadit kadit na podlagi mojega "strokovnega" mnenja? :D

In moji poznejši posti nimajo veze z prejšnimi, ali tega ne razumeš?
Navezujejo se na nadaljno debato o povišanju kazni.
Those penguins.... They sure aint normal....

Matev ::

nikoli nisem rekel da je škodljivo ali smrtno, ter tudi zdaj ne mislim


Smoking, particularly of cigarettes, is by far the main contributor to lung cancer.
vir:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lung_cancer

49106 ::

Ker današnji slovenski zapori so hoteli z rešetkami. Saj v zaporih imajo vse, hrano, televizijo itd itd. Kar lahko rečeš skoraj luksuz. Torej razmišljaj "kriminalsko"

Hoteli še zdaleč niso. Da imaš televizijo, vendar jo lahko gledajo samo uro na dan. Poleg tega pa še delajo po 12ur za drobiž. Če je to luksuz, ti jaz dam vse to, samo da pri meni delaš.

simpatija ::

Firestorm, mogoce ena replika: ne morem vedeti, ali visoke kazni odvracajo od kriminala, lahko pa si mislim, da dajo povprecnemu cloveku povod, da razmisli o svojem ravnanju in posledicah. Sploh pri takih predpisih, kot je ta o kajenju, kjer bo naceloma veliko ljudi pomislilo, da bi ga krsili, bo visja (zagrozena) kazen zmanjsala stevilo tistih, ki bodo to tudi storili, ali celo vse odvrnila od krsenja. To je pravzaprav tisto, kar si jaz zelim, da bi zagrozena kazen dosegla, in kar si predstavljam, da dovolj visoka bi, nizka pa ne doseze. Ne gre za to, da bi vsevprek kasirali, saj je vecini ljudi ze groznja dovolj. Kazen se izvrsi v resnici samo pri tistih, ki so na to "imuni".
Groziti z zaporom kot visoko kaznijo za take krsitve se mi ne zdi smiselno, zato v takih primerih navijam za visoke denarne kazni. Mogoce se tu bolj strinjava.

TESKAn ::

Hm, kazni morejo bit dovolj visoke - prenizke kazni imajo lahko nasproten učinek, ker izničijo 'moralno' komponento kazni.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

sidd ::

Jaz pa bi ukinil denarne kazni, ter uvedel križanje, bičanje, javno linčanje in podobno. Bi dosegel dosti višji učinek kot pa tepež po denarnici. Al pa ne, denarne kazni jan bodo, poleg teh "moralnih".....potem pa dvomim, da bi še kdo kdaj pijan vozil, kje kadil, ko ne bi smel, kradel tujo lastnino. Kaj te je tistih par 100€ kazni? Gre nekam kelnarit za 1 mesca, pa še lahko gre na morje poleg, toliko zasluži. Na koncu pa še frajer izpade v družbi. bzv...

in, ja, visoke kazni kr odvračajo od kriminala, če pa že, pravijo da osel ne gre 2x na led....
no idea for signature
signed
I

Ziga Dolhar ::

Supr.

Kako mislite nato uredit še rehabilitacijo v primeru, da se v postopku z izrednimi sredstvi izkaže, da je - ups! - prišlo do napačne obsodbe?

Za vsak napak odsekan prst - dva tedna v toplicah?
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

'FireSTORM' ::

simpatija: Že malo lepše, najlepše bi pa bilo, najprej nizka kazen, ko se ponovi, višja kazen, če še se enkrat ponovi še višja kazen itd itd. Seveda se ob vsaki kazni opozori da bo naslednjič za xy€ višja kazen za enak prekršek. In brez bednih izgovor, kot bi lahko bil ta: "Ja pa prejšnič ste me dobili v piceriji, zdaj sem pa v gostilni", če vzamem kot primer ta zakon o katerem tako debatiramo v tej temi...
In enkrat se te vedno višje kazni prenehajo in se človeka pošlje v čuzo, ampak v pravo čuzo, ne hotel z rešetkami...
Those penguins.... They sure aint normal....

Matev ::

kaj ko bi ljudje enostavno nehali kaditi
in bi s tem prihrtanili vse te kolobocije ki jih predlaga firestrom

bi priharnili kar velik del denarja

kdor bi pa še naprej kadil pa hudo kazen - da si ne bi upal več ponoviti

simpatija ::

Firestorm, seveda bi bila realizacija tvoje ideje tudi meni vsec, samo je trenutno pomoje manj uresnicljiva, ker preverjanje tega, ali je nekdo ze storil prekrsek in kolikokrat in... traja malo predolgo. (pred kratkim so kolega ustavili, ker so pregledovali za ukradena kolesa, pa je bilo kaksne pol ure, da so skomunicirali s centralo okoli stevilke kolesa). In tudi samih "nadzornikov" je pomoje premalo, da bi se ljudje zavedali, da jih to lahko doleti in ne bi poceli ze sami od sebe, ne sele, ko so prvic kaznovani. (pac morala)
Ce bi bila pogoja, ki ju opisujem, drugacna, podpiram tudi tvoj predlagani nacin kaznovanja. Do takrat se mi pa zdi, da groznja z veliko denarja bolj vpliva na samo miselnost ljudi. (Ali pa res, pa itak ne morem vedeti.)

'FireSTORM' ::

Ja Matev, ali bi pa vsi začeli kadit in pravtako nebi bilo tega zakona in mojih "kolobacij" kot jih ti imenuješ...
Če se nisi naspal še pojdi spat, ne pa z takimi neumesnimi prihajaš na plan...
In bi pravtako prihranili denar, ker tega zakona nebi blo treba "preiskovat" in izvoljevat. Pa še na denar bi se iz tobačne industrije bolj zraven valil.

simpatija: Kako bi se to dalo realizirati je pa druga zgodba.
Sicer pa ti kar hitro po zvezi ugotovijo tvojo kartoteko :D, sem že sam sprobal, na žalost :)
Those penguins.... They sure aint normal....

MadMax ::

Glede izjave, kako je fajn iti v "hotel JeklenePaliceNaOknu" namesto plačat jurja evrov kazni:
Zapor NI nadomestilo za denarno kazen.
Z bivanjem v zaporu si slednje ne odslužiš. Še vedno dolguješ davkoplačevalcem (državi) tistega jurja evrov, čeprav smo ti omogočili nekajtedenske/mesečne all-inclusive počitnice, kjer si lahko v miru premislil, ali se res splača ne-plačat kazen.
Pa tudi, če imaš vsaj trohico zdrave pameti (ako ti jo alko ni še vso uničil), se vseeno vprašaš "pa koji kurac mi je treba zarad tega ostat brez službe, krhat odnose z družino in okolico kjer živim, si lepit take in drugačne črne pike na čelo"?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Izi ::

Glede tega ali naj se kadilci prilagajajo nekadilcem ali obratno, je odgovor popolnoma jasen.

Vedno se manjšina prilagaja večini.

Ker so trenutno kadilci že močno v manjšini, se bodo morali prilagoditi nekadilcem.
Sploh je bilo do sedaj vse skupaj močno čudno, da se je morala večina prilagajati manjšini. To pomeni samo to, da je ta manjšina hudo nasilna in brezobzirna.

Zadnje raziskave kažejo, da je v Sloveniji okoli 25 % kadilcev, iz česar sledi, da je okoli 75 % nekadilcev.
80% Slovencev zakon podpira, iz česar lahko zaključimo, da tudi 5 % kadilcev zakon podpira in so se verjetno pripravljeni kajenju v prihodnje odpovedati, če jim bo seveda uspelo.
Imamo pa 20% ljudi, ki bodo kadili še naprej in seveda z vsemi močmi poskušali diskreditirati zakon in bodo iz protesta poskušali kaditi tudi v zaprtih prostorih. Ti so tisti, ki jih bo treba z hudimi kaznimi spraviti k pameti.
Teh 20% bo poskušalo tudi fizično braniti svojo zasvojenost in če ostalih 80 % ne bo nazaj odgovarjalo v enaki meri potem bomo spet imeli 25% ljudi, ki svojo voljo vsiljujejo ostalim 75%.
Važen je zlasti začetek, potrebno bo dosledno klicanje policije in inšpekcije za vsakega kadilca, ki ne bo v parih sekundah po opozorilu ugasnil cigareta.
Če kakšen nekadilec ne misli takoj protestirati in obveščati pristojne, potem je bolje, da ta zakon kar takoj prekličemo in nanj pozabimo.

Kako so nekateri kadilci zblojeni v svojih glavah se vidi na primer po izjavi iz tega foruma, da nekadilci nimamo kaj hoditi po lokalih :O
Ali pa po čudni logiki nekaterih gostincev, ki so seveda kadilci, da bodo imeli z tem zakonom manj gostov, čeprav je logično, da bo gostov več, ker je nekadilcev precej več.
Precej potujem in vedno vidim, da v Italiji, kjer se v lokalih ne kadi je precej več ljudi, kot pa v Avstriji, kjer je v lokalih še 10-krat bolj zakajeno kot pri nas.

Ziga Dolhar ::

POzabljaš še, da so kadilci neprimerljivo bolj zabavni, in več zapravijo, medtem ko smo nekadilci škrti dolgočasneži, s katerimi se nihče ne druži ;).
https://dolhar.si/

link_up ::

hehe firestorm...zdej bomo spet ameriko odkrival s skodljivostjo cigaret?? sej za mobitel tut ni dokazano?? a za cigarete ni dokazano mogoce? Kaksen dokaz bi pa ti rad se poleg tistih crno zlepljenih pljuc? pa da ni rakotvorno? ojojoj pa se kako nevarno je...ampak se pac uziva v cigaretu in ne misli na to...vsaj jaz to pocnem...samo pred resnico se skriti ne moram :)

ne vem kaj hudica je tako spornega v tem, da se poskusa zavarovati tiste ki ne kadijo..pa saj ni vazno al so vecina al manjsina, pac pravico majo do tega in drzava jo mora zagotovit...sej je zlooo enostavno. Itaq je vsaj 95% slovenskega prostora na prostem kjer bomo lahko kadili...meni se zdi to prav no...
In and Out

macgajver ::

Prepoved kajenja je bedarija zato ker s tem ko nekomu nekaj nekje prepoveš ima ta oseba potem občutek da se mu kratijo pravice in zmerej so pizdarije potem. Folku je treba vcepit v glavo da je kajenje največja bedarija kar jo lahko delajo sebi zdravje uničujejo pa še državi denar dajejo. Jest bi tkole naredu Davka nabiu na cigarete res komad tko da bi te škatlica koštala 10eurov in bi kadil res samo še tko kot cigare skoraj nič. nato bi še uvedel da se zdravljenje raka na plučih in podobno če si kadilec plačaš nekaj sam.
Potem bi pa namesto napisi na škatlicah kajenje ubija in podobno dal gor napise kajenje škoduje toda v dobro države vas na nek način spodbujamo k uporabi cigaret , janša še ni dovolj zaslužil s orožjem sedaj bi si na račun cigaret rad kupil še novo hišo v avstraliji ,podobnik je sirotinja kajti nima še ferarija f450 zato le kadite čim mlajši itd.
tenstan krompir je pa zakon

frudi ::

tale občutek, da se kadilcem sedaj kratijo pravice, bo kvečjemu prehoden, mogoče par tednov ali kvečjemu mesecev. čez eno leto bo že vsem samoumevno, da se v zaprtih prostorih ne kadi. sej je bilo ob prejšnjih omejitvah kajenja isto...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

kixs ::

macgajver... ti si pa hudo pameten ane!? :P

Zaradi mene lahko nabijejo take davke, da bo en cigaret kostal 100€. Ampak, ko ga bo en prizgal v gostilni ali diskacu, bom pa vseeno vohal ta smrad in smrdel!! ;((

Izi ::

Se strinjam z frudijem.
Se še spomnim, ko je bilo dovoljeno kajenje v kinodvoranah. V eni roki smo imeli pivo, v drugi pa cigaret :D . Slika iz projektorja se lomi v dimu in videl si vse žarke čez celo dvorano. Ko je bil kakšen dober film je bilo na koncu toliko dima, da bi ga lahko z nožem rezal, od filma pa nisi imel kaj dosti, ker so do platna sploh ni več videlo.

Ob prepovedi kajenja v kinu so vsi napovedovali propad kinodvoran, pa se ni nič zgodilo. Še vedno so bile nabito polne. Danes je vsakemu logično, da v kinu ne kadi. Mislim, da sploh ne predvajajo več tistega znaka za prepoved kajenja pred filmom.
Tudi v avtobusih smo vsi kadili, na vsakem sedežu je bil vgrajen pepelnik, potem pa je tudi tu udarila prepoved.
Potem so prišle na vrsto slaščičarne, ki jim je ob prepovedi res nekaj upadel promet, ker so tja včasih hodili ljudje na kavo in cigaret, zraven pa so pojedli še kakšno torto, potem pa so tja zahajale samo še mame z otroki. Danes so tudi slaščičarne spet dokaj polne in vsakemu je jasno, da se tam ne kadi.

Čez 10 let si pa verjetno ne bomo mogli niti predstavljati, da smo včasih lahko kadili kar znotraj v gostilni :D

macgajver ::

kixs97 mater si ti revež bo en frajarček prizgal cigaret za 100e ti bos pa smrdel uuufff gadno koko bi ti Živel na kmetih si kr predstavljam a delaš tud vrjetno nič ne ker potem smrdiš po švicu an.
ok prepoved kajenja je vredu samo bi pa 10000000000000% več ljudi ali skoraj vsi nehal kadit po moji metodi ki jo lahko še uvedejo če bojo hotl kajenje izkoreninit sicer mal grobo napisano sm se proti kuncu kr mal uživel.
najbol boli če po žepu vdariš.
tenstan krompir je pa zakon

Izi ::

sm se proti kuncu kr mal uživel.

Kakšnem koncu, še začelo se ni. :D
Pravi boj se bo začel šele v začetku Avgusta. >:D

Glede visokih cen pa si dopovej, da so to že probali v nekaterih državah, pa se prav nikjer ni obneslo. Čim je bila cena višje kot v okoliških državah je takoj začela cveteti črni trg, švercanje in mafijska ponudba.
Mafija vedno samo čaka, da se cene dvignejo in potem oni prevzamejo celoten trg. Država pa potem nima prav nič od tega.
Nihče na svetu si nikoli ne more privoščiti, da nekaj prodaja močno dražje kot je isti izdelek drugod.
Edina možnost je, da bi se vsi izdelovalci cigaret na svetu dogovorili in hkrati dvignili cene ampak to se pa ne bo zgodilo.

opeter ::

Prepovedano sadje je najbolj okusno, ali kakor hočete. Po mojem so vse te prepovedi malo tako čudne.
Jaz sicer ne kadim, nikoli niti nisem, imam pa kar nekaj znancev-kadilcev. Eden izmed teh je rekel, da če ne bo imel denarja za cigarete bo znorel in bo prej ali slej začel vlamljati v trgovine. Ker je po naravi dokaj labilen, mu kar verjamem.
Upam samo, da so taki v manjšini.

Ker kaj hitro se lahko zgodi, da bomo imeli celo umor za škatlico cigaret (upam, da ne).

VolkD ::

Pred štirideset leti je v marsikateri gostilni na zidu visel napis " NE PLUVAJTE PO TLEH" - očitno je bil potreben. Po moje vsaj toliko kot današnji zakon.

Najbolj zanimivo je, da gostilne zaradi tega niso propadle.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
««
31 / 39
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666538 (4942) Beli_Zajcek
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1219796 (7394) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167218 (6060) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21513097 (10195) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
947031 (5612) poweroff

Več podobnih tem