Forum » Loža » Nov kadilski zakon !!!!
Nov kadilski zakon !!!!
kraftwerk ::
ja no, kaj tocno zdej pise v zakonu nevem, tud ce pise da mora bit prostor fizicno locen si to lahko vsak po svoje mal razlaga ... zdej bo pa pac tocno doloceno da je to neprodusno zaprt prostor
so say we all
so say we all
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kraftwerk ()
Ejsi_Disi ::
Nisem hotel več odgovarjati, ker se tako ali tako premleva eno in isto že tretjič. Predvsem FiresTORM uporablja nonstop iste neargumente. Pa kaj se toliko razburjaš, saj boš lahko kadil, samo ne v lokalu z birco v roki.
PS: Nosecnica pred porodom? ;) Po porodu redko katera ostane noseca... ;>
Lahko, če ima več kot enega. Pa še to ne traja prav dolgo.
PS: Nosecnica pred porodom? ;) Po porodu redko katera ostane noseca... ;>
Lahko, če ima več kot enega. Pa še to ne traja prav dolgo.
Rock n' roll ain't noise pollution!
ThinMan ::
Zopet toplo vodo izumljajo. Kaj je bilo narobe z zakonom! Čisto nič, le izvajal se ni.
Čemu vse te inšpekcijske službe, direktorji direktoratov direktorata itn itn. Da imajo kje zaposlit svoje najbližje. Tako kot sem v enem postu prej napisal. To je banda.
Kako je že tisto pri pasih v avtomobilu. Kdo že plača kazen če sopotniki niso pripeti, voznik pa jih opozori ? Enako je v tem zakonu, ali ?
lp,
Čemu vse te inšpekcijske službe, direktorji direktoratov direktorata itn itn. Da imajo kje zaposlit svoje najbližje. Tako kot sem v enem postu prej napisal. To je banda.
Kako je že tisto pri pasih v avtomobilu. Kdo že plača kazen če sopotniki niso pripeti, voznik pa jih opozori ? Enako je v tem zakonu, ali ?
lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
nevem kaj si mislu z tem okol pasov in sopotnikih, lahko ti pa povem mojo osebno izkusnjo,.
me je ustavu polcaj, sem bil pripet, sopotnik pa ne ... mene tud uprasu ni nic, samo spootniku je napisal kazen ...
me je ustavu polcaj, sem bil pripet, sopotnik pa ne ... mene tud uprasu ni nic, samo spootniku je napisal kazen ...
ThinMan ::
voznik avtomobila = Gostilničar
sopotnik = kadilec, ki je bil opomnjen s strani gostinca da ne kadi (napisi ne kaditi, ...)
Tako bi mogli kaznovat ne gostince, kar bodo sedaj naredili ampak stranke ki kadijo.
Zgodilo se bo naslednje. Prišli bodo policaji filat državno košarico, na način ko to nekateri sedaj delajo pri alkotestih.
( Gre policaj na fešto s kolegi, delat začne desete enajste zvečer. Postavi se točno na cesto ki pelje iz lokacije zabave na kateri je bil prej in ustavlja vse po spisku in moli vsakemu alkotest )
Pri kadilcih pa bodo lahko pošiljali v lokale mladino, ki so ji prej zasegli đolo ali dve in da ne bodo v postopku jih policaji napotijo v gostilno delat kažin.
To se je dogajalo in se še vedno dogaja. Žal.
Kažem samo primere kaj se lahko oz. se BO zgodilo.
lp,
sopotnik = kadilec, ki je bil opomnjen s strani gostinca da ne kadi (napisi ne kaditi, ...)
Tako bi mogli kaznovat ne gostince, kar bodo sedaj naredili ampak stranke ki kadijo.
Zgodilo se bo naslednje. Prišli bodo policaji filat državno košarico, na način ko to nekateri sedaj delajo pri alkotestih.
( Gre policaj na fešto s kolegi, delat začne desete enajste zvečer. Postavi se točno na cesto ki pelje iz lokacije zabave na kateri je bil prej in ustavlja vse po spisku in moli vsakemu alkotest )
Pri kadilcih pa bodo lahko pošiljali v lokale mladino, ki so ji prej zasegli đolo ali dve in da ne bodo v postopku jih policaji napotijo v gostilno delat kažin.
To se je dogajalo in se še vedno dogaja. Žal.
Kažem samo primere kaj se lahko oz. se BO zgodilo.
lp,
----
jah, tko so si zakonodajalci zagotovil na vsakem zaprtem prostoru nadzornika, zato ker bo vsak lastnik javnega prostora moral spilat polcaja.
drugac spet nebi bilo nic ...
drugac spet nebi bilo nic ...
Roadkill ::
Cigareti so droga.
Nekadilci bi bili preseneceni, kako lahko je kadilcu verjeti, da cigareti ne skodujejo.
Ne samo da vrjames, ampak si 100% preprican, da je temu tako... ne ves cisto tocno kako si lahko tako preprican ampak tako je.
Mam zdele dedka v bolnici. Saj ni v bolnici neposredno zaradi cigaret (ali pa, kdo ve), je pa jasno, de verjetno ven ne bo prisel ... zaradi cigaret.
Nekadilci bi bili preseneceni, kako lahko je kadilcu verjeti, da cigareti ne skodujejo.
Ne samo da vrjames, ampak si 100% preprican, da je temu tako... ne ves cisto tocno kako si lahko tako preprican ampak tako je.
Mam zdele dedka v bolnici. Saj ni v bolnici neposredno zaradi cigaret (ali pa, kdo ve), je pa jasno, de verjetno ven ne bo prisel ... zaradi cigaret.
Ü
pa sej vejo da ni ravno zdravo, ampak sami sebe prepricajo da njim to nic ne skodi.
zenske uglavnem kadijo da manj pojejo, torej z tem hujsajo, potem mas kaksne zivcne razvaline ki se drugac nezna pomirt kod da cik przge, sicer dokler te zadane jih pomiri, pol je pa samo navada, katero se nikakor ne morejo losat.
pa folk uglavnem kadi ko pijejo alko ... to mi tud nekak ne potegne zakaj ...
se hujsa mi je pa una, ko morjo przgat cik takoj po jedi ... ga ne vidm razloga zakaj je treba takoj ubit okus v ustih po dobri hrani ??
zenske uglavnem kadijo da manj pojejo, torej z tem hujsajo, potem mas kaksne zivcne razvaline ki se drugac nezna pomirt kod da cik przge, sicer dokler te zadane jih pomiri, pol je pa samo navada, katero se nikakor ne morejo losat.
pa folk uglavnem kadi ko pijejo alko ... to mi tud nekak ne potegne zakaj ...
se hujsa mi je pa una, ko morjo przgat cik takoj po jedi ... ga ne vidm razloga zakaj je treba takoj ubit okus v ustih po dobri hrani ??
dzinks63 ::
Vse je odvisno od količine pokajenih cigaret na dan.
Par čikov na dan ni problem.
Ena škatla začetek problema.
Dve škatli resen problem.
Tri škatle , temu se bliža konec.
Poznal sem kar nekaj strastnih kadilcev, ki so cigaret prižigali s cigareto in vse te je v letu , dveh , največ treh vse pobral .
Par čikov na dan ni problem.
Ena škatla začetek problema.
Dve škatli resen problem.
Tri škatle , temu se bliža konec.
Poznal sem kar nekaj strastnih kadilcev, ki so cigaret prižigali s cigareto in vse te je v letu , dveh , največ treh vse pobral .
kraftwerk:Itak, da ne razumes, ce nisi kadilc. Jaz povsem razumem vse tole in me se po treh mesecih mucizelja, da bi prizgal cik ob kavi, ob pivu, med sprehodom do avta, med cakanjem na izpit, po izpitu, po ucenju, med ucenjem itd... :)
Pol se pa folk cudi, kako lahko povprecen kadilec skadi skatlo na dan.
Navadis se, da ob vsaki priloznosti prizges in zaradi takih ritualov je tako tezko nehat. Sploh ne ves kaj bi pocel med tem, ko zjutraj sam sedis za sankom s kavo in casopisom....... brez cigareta. :)
Edin cesar se nisem navadu je pa cik po seksu.. nekak mi ni sedlo. :)
Je pa grozen feeling, ko enkrat reces, da ne bos nikoli vec naredil necesa, kar ti zelo pase.
Ni problem nehat za en teden, en mesec ali eno leto. Ce se pa odlocis, da si nehal za vedno, je pa grozen feeling... tega noben nekadilec ne razume.
Pol se pa folk cudi, kako lahko povprecen kadilec skadi skatlo na dan.
Navadis se, da ob vsaki priloznosti prizges in zaradi takih ritualov je tako tezko nehat. Sploh ne ves kaj bi pocel med tem, ko zjutraj sam sedis za sankom s kavo in casopisom....... brez cigareta. :)
Edin cesar se nisem navadu je pa cik po seksu.. nekak mi ni sedlo. :)
Je pa grozen feeling, ko enkrat reces, da ne bos nikoli vec naredil necesa, kar ti zelo pase.
Ni problem nehat za en teden, en mesec ali eno leto. Ce se pa odlocis, da si nehal za vedno, je pa grozen feeling... tega noben nekadilec ne razume.
Ü
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Roadkill ()
thramos ::
Ce se pa odlocis, da si nehal za vedno, je pa grozen feeling... tega noben nekadilec ne razume.
Bivsi kadilci razumemo.
Je pa odličen feeling ko po nekaj letih nekajenja ugotoviš da ti cigareta ne pomeni več popolnoma nič.
tega noben nekadilec ne razume.
itak da ne razumem ... ne razumem pa se ene druge stvari ...
nisem se srecal kadilca da nebi reku da je tud njemu na zacetku smrdelo, da ga moti dim ob hrani, da ga moti ce se njemu kadi pod nos ... zakaj za vraga sploh zacet, dokler prides do unga stadija ko ti cik v ustih ni vec ogaben, traja ziher ena skatla?
sej sem tud jaz kot mulc, ob pivu zinhaliral ceu cik, sem pol se tri dni pisan gledu
al pa zdej ce sm dost pjan, nardim ksn dim sm pa tja, mal za EPP, vsakic k to nardim, sem se bolj trno preprican da kadil nebom nikol ...
prides do unga stadija ko ti cik v ustih ni vec ogaben, traja ziher ena skatla?
to me spomne na un rek, osel gre samo enkrat na led ... da postanes kadilec gres pa 20x al kako?
hamax ::
vsakic ko se ga napijes imas zjutri macka. pa se kar pijes?
je blo komu pivo/vino/vodka/whiskey... dobr ko je prvic probu?
nikotin je ravno tako droga.
edit. kljub temu, da sem kadilec me je sram, da sem na isti strani kot 'FireSTORM'. takih bedarij pa se ne...
je blo komu pivo/vino/vodka/whiskey... dobr ko je prvic probu?
nikotin je ravno tako droga.
edit. kljub temu, da sem kadilec me je sram, da sem na isti strani kot 'FireSTORM'. takih bedarij pa se ne...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hamax ()
vsakic ko se ga napijes imas zjutri macka. pa se kar pijes?
vsaj v trenutko ko pijes, ti ni ogabno, oz ne smrdi ... negativne posledice cutis sele naslednji dan ... pri ciku pa takoj
Izi ::
Se mi pa zdi, da je med nekadilci več kot polovica bivših kadilcev in zadevo zelo dobro razumemo.
Celo bi lahko rekel, da ker smo uspeli razvado opustiti, da kajenje razumemo celo bolj kot kadilci sami, ker sedaj lahko na vse skupaj pogledamo z trezno glavo.
Jaz sem kadil celih 17 let po eno škatlico na dan in sem torej veteran na tem področju
V življenju sem počel precej neumnosti ampak kajenje je bilo pa nekaj najbolj neumnega, kar sem lahko počel. Verjetno si ne bom nikoli odpustil, da sem zapadel v to moro.
Celih 17 let sem hodil naokoli zadet. Še vedno se zelo dobro spomnim tistega občutka, ki te preplavi kakšnih 7 sekund po prvem globokem vdih cigaretnega dima. Ko sem se zjutraj zbudil sem še celo uro kašljal preden sem lahko normalno sploh začel dan. Nimaš nobene moči več, vedno si zadihan in non-stop malo pokašljuješ.
Dejansko si vedno malo omamljen, saj je z cigareti vse v življenju nekako lažje doseči in vsakdanje skrbi kar nekako zbledijo.
Kako močan je cigaret sem videl kar nekajkrat, ko smo v družbo sprejeli kakšnega nekadilca in se je po parih pivih odločil da bo prižgal cigaret. Kdor je probal inhalirati kot mi stari kadilci je še pred koncem cigarete ves zelen v obraz na vso moč bruhal in se nato še 15 minut opotekal naokoli kot najhujši pijanec. In potem naj še kdo reče, da cigaret ni šlodljiv.
Navadiš se jih po enem mesecu in potem brez skrbi kadiš kakšnih 10 let. Po 10 letih verjetno prav nihče še ne čuti kakšnih posledic. In tako gre nekje do 15 let kadilskega staža, ko pa je zdravje že resno načeto.
Odvajanje pa traja minimalno eno celo leto. Po pol leta neprižgane cigarete si še vedno kadilec in vsako noč se ti sanja kako si prižigaš cigareto in zraven močno uživaš, ko se zbudiš sploh nisi prepričan, če resnično nisi naokoli hodil v spanju in si prižgal cigareto. Zato moraš celotno stanovanje skrbno pregledati in uničiti vse cigarete, ki so morebiti kje skrite.
Telesnih problemov sicer ni, ampak tvoj um te skuša na vse mogoče načine pretentati, da bi prižgal cigareto Celo tako, da včasih sploh ne veš več ali si se pregrešil in spet prižgal cigaret.
In po vseh teh celoletnih mukah je dovolj en sam cigaret, da si v trenutku nazaj in odvajanje moraš začeti spet popolnoma od začetka za eno leto.
Mesec ali dva je problem, ker nimaš kaj početi z rokami, ki so prej leta in leta držala cigareto, jo otresala v pepelnik, ugašale in že pripravljale novo iz škatlice in iskale vžigalnik, prižigale in nosile k ustom. Celotni ritual kar naenkrat odpade in ne veš kaj bi počel z rokami, ki so bile prej vedno polno zaposlene
Nekako po 6 do 8 mesecih se izgleda možgani končno sprijaznijo, da ne bodo več dobivali nikotina in sanje začno popuščati in na cigarete skoraj ne pomisliš več.
Ostali čas do enega leta pa je edina nevarnost še, da se napiješ in ti pač kot je za alkohol značilno popustijo vse zavore in če ti takrat kdo ponudi cigaret je velika nevarnost, da ga boš vzel in prižgal, zato se moraš prvo leto precej kontrolirati, kam in v kakšno družbo se sploh podati.
Šele po enem letu pride čas, ko tudi po 3 popitih pirih samo zamahneš z roko, če ti kdo ponudi cigaret. In šele takrat se lahko začneš prištevati med nekadilce.
Celo bi lahko rekel, da ker smo uspeli razvado opustiti, da kajenje razumemo celo bolj kot kadilci sami, ker sedaj lahko na vse skupaj pogledamo z trezno glavo.
Jaz sem kadil celih 17 let po eno škatlico na dan in sem torej veteran na tem področju
V življenju sem počel precej neumnosti ampak kajenje je bilo pa nekaj najbolj neumnega, kar sem lahko počel. Verjetno si ne bom nikoli odpustil, da sem zapadel v to moro.
Celih 17 let sem hodil naokoli zadet. Še vedno se zelo dobro spomnim tistega občutka, ki te preplavi kakšnih 7 sekund po prvem globokem vdih cigaretnega dima. Ko sem se zjutraj zbudil sem še celo uro kašljal preden sem lahko normalno sploh začel dan. Nimaš nobene moči več, vedno si zadihan in non-stop malo pokašljuješ.
Dejansko si vedno malo omamljen, saj je z cigareti vse v življenju nekako lažje doseči in vsakdanje skrbi kar nekako zbledijo.
Kako močan je cigaret sem videl kar nekajkrat, ko smo v družbo sprejeli kakšnega nekadilca in se je po parih pivih odločil da bo prižgal cigaret. Kdor je probal inhalirati kot mi stari kadilci je še pred koncem cigarete ves zelen v obraz na vso moč bruhal in se nato še 15 minut opotekal naokoli kot najhujši pijanec. In potem naj še kdo reče, da cigaret ni šlodljiv.
Navadiš se jih po enem mesecu in potem brez skrbi kadiš kakšnih 10 let. Po 10 letih verjetno prav nihče še ne čuti kakšnih posledic. In tako gre nekje do 15 let kadilskega staža, ko pa je zdravje že resno načeto.
Odvajanje pa traja minimalno eno celo leto. Po pol leta neprižgane cigarete si še vedno kadilec in vsako noč se ti sanja kako si prižigaš cigareto in zraven močno uživaš, ko se zbudiš sploh nisi prepričan, če resnično nisi naokoli hodil v spanju in si prižgal cigareto. Zato moraš celotno stanovanje skrbno pregledati in uničiti vse cigarete, ki so morebiti kje skrite.
Telesnih problemov sicer ni, ampak tvoj um te skuša na vse mogoče načine pretentati, da bi prižgal cigareto Celo tako, da včasih sploh ne veš več ali si se pregrešil in spet prižgal cigaret.
In po vseh teh celoletnih mukah je dovolj en sam cigaret, da si v trenutku nazaj in odvajanje moraš začeti spet popolnoma od začetka za eno leto.
Mesec ali dva je problem, ker nimaš kaj početi z rokami, ki so prej leta in leta držala cigareto, jo otresala v pepelnik, ugašale in že pripravljale novo iz škatlice in iskale vžigalnik, prižigale in nosile k ustom. Celotni ritual kar naenkrat odpade in ne veš kaj bi počel z rokami, ki so bile prej vedno polno zaposlene
Nekako po 6 do 8 mesecih se izgleda možgani končno sprijaznijo, da ne bodo več dobivali nikotina in sanje začno popuščati in na cigarete skoraj ne pomisliš več.
Ostali čas do enega leta pa je edina nevarnost še, da se napiješ in ti pač kot je za alkohol značilno popustijo vse zavore in če ti takrat kdo ponudi cigaret je velika nevarnost, da ga boš vzel in prižgal, zato se moraš prvo leto precej kontrolirati, kam in v kakšno družbo se sploh podati.
Šele po enem letu pride čas, ko tudi po 3 popitih pirih samo zamahneš z roko, če ti kdo ponudi cigaret. In šele takrat se lahko začneš prištevati med nekadilce.
'FireSTORM' ::
Morda so bedarije, ampak niso bile iz mojih ust...
Ali zato ker nimaš kaj za rečt kontra ampak nekaj pač moraš napisat?
Bratov nekdanji šef ki je pa 15+ let skadil 3 škatle na dan je pa kaj? Nekdanji zato ker brat ne dela več tam, ne zato da bi ga pobralo.
Zato moraš celotno stanovanje skrbno pregledati in uničiti vse cigarete, ki so morebiti kje skrite.
Kaj vse tobačne tovarne ne naredijo. Zdaj so jim že zmontirali noge da se ti skrijejo v stanovanju, če se ti ponoči v spanju slučajno zalušta in se ti kar prikaže.
Če bi bilo temu tako bi si vzel neko palco v roke in prakticiral "v prazno"...
Slišal že mnogo receptov na odvajanje kajenja, kot npr. ki ga je podal moj nekdanji profesor aparaturne opreme, citat!:
"Rekel sem si, ti bebci imajo narobe, saj cigaret sploh ne škodi, kaj pa ti idioti vedo, ampak koristi mi pa pravtako ne, zakaj bi potem kadil?"
Malo lol, ampak ok.
Potem pa en ki bi mu najbolj verjel. Cigaret moraš zamenjat z drugo aktivnostjo, eni ga pa zamenjajo z hrano, eni z tekom itd itd
In volje seveda, ampak zakaj za vraga bi se hotel odvadit ko pa skadim 7-8 čikov na dan, zdaj ko je tako vroče še manj. In pravtako mi manjka nič ne...tistih 5eur tedensko me pa tudi nebo obogatilo...niti zaradi tega nebom bolj reven...
Ja pa 5 eur tedensko je xxxx eur letno. Ja pa če bi tedensko manj sral in bi zato porabil tedensko manj wc papirja bi pravtako letno prišparal xxxx eur. Pravtako če dnevno nebi tolko požrl itd itd. Če bi blo tako lepo bi bli vsi bogataši zdaj že. Ampak ta denar ki ga z nečim "prišparaš" ga butneš v neko drugo "bedarijo"...
krafwerk, mislim da si rekel ti, kako si lahko po obroku hrane prižgeš cigaret in si pokvariš okus. Prvič, okus sploh ne izgine po hrani ampak še vedno naprej prebiva v ustih. In kako za vraga lahko nekateri po kosilu spijejo deci rdečega in si res uničijo okus po hrani. 100 ludi, 100 čudi, 100 žena 200 sisa...
kraftwerk, prosim naštej mi negativne posledice ki jih sam na sebi občutim takoj po čiku...Če tebi ne paše čik in čutiš slabost ali nelagodje, jebi ga, pač čutiš, to si ti, jaz in mnogi tega ne čutimo.
Se dosti slabše počutim z mačkom kot z čikom.
Sploh pa pravim, raje 5 čikov kot 5 litrov (vina) na dan...
Izi: mislim pa da se malo razlikujem od tebe(oz. od tebe ko si še kadil ali kako naj povem), praviš da zjutraj ko vstaneš si prižgeš cigaret in "uživaš" ob žmahih v ustih enakim kot če bi lizal wc deske.
V teh 7ih letih od kar kadim še niti enkrat nisem prižgal čika takoj ko sem vstal, ker mi ne diši in me ne privlači, najprej moram vsaj nekaj poštenega pojest(sendvič, kajkoli, samo da se pošteno najem) šele potem čik zaleže. Nikoli pa nisem čutil neke potrebe po cigaretu kot jo opisuješ ti. Nikoli se mi še niso tresle roke če nebi kadil par ur, nikoli nimam nekega "lušta" po cigaretu, da zdaj si morem prižgat če ne se mi bo zmešalo. Sploh pa ko ni cigaretov doma se mi sploh ne da vsest v avto in odpeljat do štacune da bi si kupil čike, raje ne kadim. Zdaj pa vzemi to kot lenobo da sem tako len da se mi ne da it ali pa da nimam teh "simptomov" kot si jih opisal ti ;)
Those penguins.... They sure aint normal....
sidd ::
torej, ker je zgleda trenutno bolj popularno da so spet hekerji vdrli v pentagon, me zanima kje je kaj novega glede zakona, danes naj bi bil dan d?
eni še kr vidim pogrevate prejšnih 29 strani. Enim se da....
Še ena za nekadilce. Smo bili 2 tedna nazaj na pijači. Kolega že pred letom dni nehal kadit. Si je prižgal čik, začel kašlat, ga vgasnil in sam sebe vprašal kaj za neka svinjarija je to. Dobesedno. In je bil prav srečen da je nehal.
v glavnem, kje kaj novega? samo s tem razlogom sem obudil temo
pač mora država izvajati kurativo, če ljudje nismo lepo vzgojeni, ali je tukaj višja sila za zaveso?
eni še kr vidim pogrevate prejšnih 29 strani. Enim se da....
Še ena za nekadilce. Smo bili 2 tedna nazaj na pijači. Kolega že pred letom dni nehal kadit. Si je prižgal čik, začel kašlat, ga vgasnil in sam sebe vprašal kaj za neka svinjarija je to. Dobesedno. In je bil prav srečen da je nehal.
v glavnem, kje kaj novega? samo s tem razlogom sem obudil temo
pač mora država izvajati kurativo, če ljudje nismo lepo vzgojeni, ali je tukaj višja sila za zaveso?
no idea for signature
signed
I
signed
I
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sidd ()
sidd, nič ne spremljaš teme, je že bozjak dal link.
Zakon je sprejet in začne veljati z Avgustom
Torej čez en dober mesec bomo tudi nekadilci lahko začeli hoditi po gostilnah in lokalih, brez da bi potem še dva dni neznosno smrdeli.
Zakon je sprejet in začne veljati z Avgustom
Torej čez en dober mesec bomo tudi nekadilci lahko začeli hoditi po gostilnah in lokalih, brez da bi potem še dva dni neznosno smrdeli.
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41...
kr ne morem verjet da je to res, in ze kar avgusta upam da so mislili 2007
k da se mi je Marija prkazala
FireSTORM: Seveda, ti si drugačen. Ti si tako drugačen od vseh nas, da bi lahko kadarkoli takoj brez problema prenehal s kajenjem. Imam prav?
Kje sem že to slišal.....hmm... zna bit da v moji glavi kaki dve leti nazaj. :)
Edin tle, ki je kaj boljši od povprečnega kadilca je Izi. Kadil je dolgo, pa je nehal. To je edino kar šteje... ne pa "lahko bi, pa mi preveč paše, pa premalo kašljam" :)
---
BTW: Izi: Zadel si žebljico na glavico. Odlično napisano in do črke točno - vsaj pri meni je bilo zaenkrat še vse enako.
Sem bil zadnjič zjutraj jezen, ker se mi je ponoči sanjalo, da sem nekje našel dva cigareta, prižgal enega, ampak potem takoj zaradi občutka krivde oba vrgel stran. Jezen sem bil, ker si še v sanjah ne privoščim cigareta, po drugi strani je bila pa to ena taka podzavestna zmaga.
Moj edini spodrsljaj je bil približno 3 dni po tem ko sem se odločil, da bom nehal, ko sem povsem nezavedno naredil en dim cigareta, ki je bil v pepelniku obrnjen proti meni, pa sploh ni bil moj. Šele ko sem dobil dim v pljuča sem opazil, da imam čik v ustih. :D
btw: http://www.quitmeter.com/
Svoje prste pa zaposlim takole:
Srečno vsem, ki se boste odločili za odvajanje.
Kje sem že to slišal.....hmm... zna bit da v moji glavi kaki dve leti nazaj. :)
Edin tle, ki je kaj boljši od povprečnega kadilca je Izi. Kadil je dolgo, pa je nehal. To je edino kar šteje... ne pa "lahko bi, pa mi preveč paše, pa premalo kašljam" :)
---
BTW: Izi: Zadel si žebljico na glavico. Odlično napisano in do črke točno - vsaj pri meni je bilo zaenkrat še vse enako.
Sem bil zadnjič zjutraj jezen, ker se mi je ponoči sanjalo, da sem nekje našel dva cigareta, prižgal enega, ampak potem takoj zaradi občutka krivde oba vrgel stran. Jezen sem bil, ker si še v sanjah ne privoščim cigareta, po drugi strani je bila pa to ena taka podzavestna zmaga.
Moj edini spodrsljaj je bil približno 3 dni po tem ko sem se odločil, da bom nehal, ko sem povsem nezavedno naredil en dim cigareta, ki je bil v pepelniku obrnjen proti meni, pa sploh ni bil moj. Šele ko sem dobil dim v pljuča sem opazil, da imam čik v ustih. :D
btw: http://www.quitmeter.com/
Svoje prste pa zaposlim takole:
Srečno vsem, ki se boste odločili za odvajanje.
Ü
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: WarpedGone ()
FireSTORM: Zgleda si mnenja, da te vsi prepričujemo da nehaj kadit, ker bi bilo to dobro zate.
No jaz ti lahko garantiram, da nimam nobenega namena, da bi te v to prepričeval.
Se mi ne gre za ne zakajene lokale (vsaj pasivno še lahko kadim), in vem, da ne bom plačal manj zavarovalnine, če država zgubi enega kadilca. Kratkomalo mi visi dol za tvoje zdravje, ker te niti ne poznam.
Pa tudi prijateljem ki kadijo, pa mi je mar za njihovo zdravje, ne težim s tem, ker vem, da se ta zadeva mene niti slučajno ne tiče.
Kajenje paše vsakemu kadilcu. Tisti, pri katerih je pleasure/pain ratio dovolj velik, naj seveda še kadijo naprej.
Problem pri cigaretah je samo ta, da "pridejo za tabo". Jaz sem opazil, ko sem šel po dolgem času na kolo, ali pa ko sem se pozimi prehladil, pa pri sodelavcu (ki tako kašlja, da ti težko razloži, da so cigareti neškodljivi in da bi bilo tr4eba prepovedat alkohol) in pri dedku in mi je od takrat naprej vest težila in sem ne čez čas odločil temu naredit konec.
---
No, pa gremo lahko back on topic: Zadeva je bila sprejeta. Po svoje mi je to všeč. Zaradi nekadilcev.
Bo pa malo moteče poslušati jamranje kadilcev naslednje tri mesece. Po drugi strani bo pa zabavno gledat koliko kadilcev bo podzavestno pripalilo čik v lokalu. :)
No jaz ti lahko garantiram, da nimam nobenega namena, da bi te v to prepričeval.
Se mi ne gre za ne zakajene lokale (vsaj pasivno še lahko kadim), in vem, da ne bom plačal manj zavarovalnine, če država zgubi enega kadilca. Kratkomalo mi visi dol za tvoje zdravje, ker te niti ne poznam.
Pa tudi prijateljem ki kadijo, pa mi je mar za njihovo zdravje, ne težim s tem, ker vem, da se ta zadeva mene niti slučajno ne tiče.
Kajenje paše vsakemu kadilcu. Tisti, pri katerih je pleasure/pain ratio dovolj velik, naj seveda še kadijo naprej.
Problem pri cigaretah je samo ta, da "pridejo za tabo". Jaz sem opazil, ko sem šel po dolgem času na kolo, ali pa ko sem se pozimi prehladil, pa pri sodelavcu (ki tako kašlja, da ti težko razloži, da so cigareti neškodljivi in da bi bilo tr4eba prepovedat alkohol) in pri dedku in mi je od takrat naprej vest težila in sem ne čez čas odločil temu naredit konec.
---
No, pa gremo lahko back on topic: Zadeva je bila sprejeta. Po svoje mi je to všeč. Zaradi nekadilcev.
Bo pa malo moteče poslušati jamranje kadilcev naslednje tri mesece. Po drugi strani bo pa zabavno gledat koliko kadilcev bo podzavestno pripalilo čik v lokalu. :)
Ü
Mislim da bolj malo, po mojih opazkih skorajda nihče ni prižgal čika dokler kelnarca ne prinese pepelnika, potem pa navali narode
Seveda bo čist možno da se boš zagovoril in podzavestno pripalil in se čez ramo zadrl, kelnarca, pepelnik!
Ne, nebi mogel prenehati kar tako, ziher bi me mučilo, saj kot pravim ko sem "prenehal" za kak mesec ali dva me je kak dan pošteno vleklo da bi pripalil ampak sem se zadržal, včasih...
Ampak zdaj nimam volje ali motivacije da bi prenehal kaditi in se niti ne trudim te volje pridobiti, ker se mi enostavno ne da zajebavat sam z sabo, sploh ne v taki vročini. Ko bo prišel ta čas bo ziher po zimi ko bo bolj hladno...
To pa rad slišim
Saj konec koncev niti nevem zakaj se sploh trgam ko sem pa v gostilni letno manj kot na morju Ok no, skoraj manj :P
Seveda bo čist možno da se boš zagovoril in podzavestno pripalil in se čez ramo zadrl, kelnarca, pepelnik!
Ne, nebi mogel prenehati kar tako, ziher bi me mučilo, saj kot pravim ko sem "prenehal" za kak mesec ali dva me je kak dan pošteno vleklo da bi pripalil ampak sem se zadržal, včasih...
Ampak zdaj nimam volje ali motivacije da bi prenehal kaditi in se niti ne trudim te volje pridobiti, ker se mi enostavno ne da zajebavat sam z sabo, sploh ne v taki vročini. Ko bo prišel ta čas bo ziher po zimi ko bo bolj hladno...
Kratkomalo mi visi dol za tvoje zdravje, ker te niti ne poznam.
To pa rad slišim
Saj konec koncev niti nevem zakaj se sploh trgam ko sem pa v gostilni letno manj kot na morju Ok no, skoraj manj :P
Meni se je na švedskem parkrat zgodilo, da sem dal čik v usta in prižgal vžigalnik in potem začuden opazil, da me vsi grdo gledajo. Šele potem sem se spomnil, da bo treba jit pred vrata. :)
>> saj kot pravim ko sem "prenehal" za kak mesec ali dva
No enako sem jaz. Najprej probal nehat za 2 meseca... dvakrat. Obakrat zdržal in potem naprej kadil, ker sem se zadeve lotil kot nek preizkus.
Zdaj ko sem se pa odločil, da bom nehal "za zmeraj" je bila pa zadeva bolj napeta. Na srečo se je v teh treh mesecih že fino umirilo. So pa še vedno trenutki, ko te kar panika zagrabi, ko pomisliš na to, da ne bo več cigareta. Ever.
Ko sem pred kratkim naredil par dimov jointa, sem bil bolj navdušen nad dejstvom, da je imel veliko tobaka kot nad tem, da se mi je kasneje malo smejalo. Sem samo dva dima naredil in raje hitro nehal, ker so me takoj začeli srbeti prsti, da bi nadaljeval s cigareti, kar je pri n>5 pirih precej nevaren pojav. :)
>> saj kot pravim ko sem "prenehal" za kak mesec ali dva
No enako sem jaz. Najprej probal nehat za 2 meseca... dvakrat. Obakrat zdržal in potem naprej kadil, ker sem se zadeve lotil kot nek preizkus.
Zdaj ko sem se pa odločil, da bom nehal "za zmeraj" je bila pa zadeva bolj napeta. Na srečo se je v teh treh mesecih že fino umirilo. So pa še vedno trenutki, ko te kar panika zagrabi, ko pomisliš na to, da ne bo več cigareta. Ever.
Ko sem pred kratkim naredil par dimov jointa, sem bil bolj navdušen nad dejstvom, da je imel veliko tobaka kot nad tem, da se mi je kasneje malo smejalo. Sem samo dva dima naredil in raje hitro nehal, ker so me takoj začeli srbeti prsti, da bi nadaljeval s cigareti, kar je pri n>5 pirih precej nevaren pojav. :)
Ü
BluPhenix ::
Mislim da bolj malo, po mojih opazkih skorajda nihče ni prižgal čika dokler kelnarca ne prinese pepelnika, potem pa navali narode
A si ne to malo nasprotuje?
A si ne to malo nasprotuje?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
zato pa sta rabljeni besednji zvezi "skorajda nihče" in "čisto možno".
in ne "nihče" ter "vedno"...
in ne "nihče" ter "vedno"...
Skorajda nihče tega nebo naredil, ampak še zmeraj se lahko najde kaka izjema ki bo to storila.
Kaj ste res tako..."razvajeni" da ne morete vklopit mozga in malo razmislit kaj kateri stavek pomeni ali enostavno tega ne veste?
Mislim človek more do vsake vejice natančno napisat, ker drugače se pol ST.com zapiči v eno vejico...
Kaj ste res tako..."razvajeni" da ne morete vklopit mozga in malo razmislit kaj kateri stavek pomeni ali enostavno tega ne veste?
Mislim človek more do vsake vejice natančno napisat, ker drugače se pol ST.com zapiči v eno vejico...
Matev ::
so že našli finto
prepoved pravi da se ne sme kaditi v zaprtih javnih prostorih
in ena opcija je da se v gostilni naredi steklena stena ki se jo odpre in prostor ni več zaprt
druga opcija je pa da se pobira vstopnina lahko 1cent in s tem postane prostor zaseben ter s tem kajenju naklonjen
prepoved pravi da se ne sme kaditi v zaprtih javnih prostorih
in ena opcija je da se v gostilni naredi steklena stena ki se jo odpre in prostor ni več zaprt
druga opcija je pa da se pobira vstopnina lahko 1cent in s tem postane prostor zaseben ter s tem kajenju naklonjen
Icematxyz ::
Potem se pa človek vpraša zakaj je zakon tako strog.
Nekako dvomim saj potem bi to veljalo za vsaklo gostilno katera ima okna?
Tukaj pa mislim da že gre za "klub" in spet mislim da se neka gostilna ne more kar tako preimenovati v kljub oziroma se ji to ne splača?
Skratka mislim da bo ta zakon se izvajal dokaj korektno saj je izrecno jasen in da bo bolj malo možnosti za taktiziranje?
Tukaj pa mislim da že gre za "klub" in spet mislim da se neka gostilna ne more kar tako preimenovati v kljub oziroma se ji to ne splača?
Skratka mislim da bo ta zakon se izvajal dokaj korektno saj je izrecno jasen in da bo bolj malo možnosti za taktiziranje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
Tudi do zdaj je bilo da mora biti fizično ločen prostor. Zdaj pa kako vzameš fizično ločen. Ali daš vmes dve roži ali 5m debel zid.
Tako je lahko zdaj, ali vzameš kot odprt prostor, prostor z odprto okno ali vrati, ali pa porušiš steno in celotno gostilno spremeniš v eno teraso...
ena opcija je da se v gostilni naredi steklena stena ki se jo odpre in prostor ni več zaprt
Na vse so mislili . Zakon pravi:
"Za zaprt javni ali delovni prostor se šteje prostor, ki ima streho in povsem zaprte več kot pol površine pripadajočih sten"
Torej tudi če porušiš eno celo steno, bo to še vedno zaprt prostor, kjer se ne bo smelo kaditi.
Vstopnina nič ne pomaga. Čim je vstopnina je prireditev javna, ker lahko vsak plača vstopnino. Sploh pa kjerkoli je prisoten samo en delavec, naj bo to natakar ali vratar, to že spada pod delovni prostor in bistvo zakona je, da se vse delavce zaščiti pred dimom. Tudi na koncertih v dvoranah ne bo dovoljeno kajenje, pa se tudi pobira vstopnina. Čeprav ne vem kako bodo to kontrolirali.
Ali bodo sedaj na koncertih na vhodu, redarji pobirali tako telefone in fotoaparate kot cigarete ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Matev ::
ena finta je bila da gostinec prijavi gostilno kot gledališče in potem je vsak gost kot amaterski igralec
in je cigareta kot rekvizit za scensko izražanje
to so mislim da tudi skenslali v kali
a so še druge finte
in je cigareta kot rekvizit za scensko izražanje
to so mislim da tudi skenslali v kali
a so še druge finte
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matev ()
mislim da za odprt prostor velja samo prostor, ki ima vsaj 2/3 odprte strehe.
se pravi porusen zid ni resitev. mogoce se motim.
zvecer se bo itak po vseh manjsih lokalih kadil. pac bo lastnik zaklenu vrata in je.
se pravi porusen zid ni resitev. mogoce se motim.
zvecer se bo itak po vseh manjsih lokalih kadil. pac bo lastnik zaklenu vrata in je.
perci ::
zvecer se bo itak po vseh manjsih lokalih kadil. pac bo lastnik zaklenu vrata in je.Si upam trdit, da se v Ljubljani to ne bo dogajalo. Se bo pac nasel nekdo znotraj tistega lokala, ki mu ne bo vsec, da ga zasmrajajo in bo poklical inspekcijo.
pri nas na rudniku imamo tak manjši lokal(puck bar), kjer se vsi gostje med sabo poznamo.
edini nekadilec, ki kdaj zaide not je pa šef :P
edini nekadilec, ki kdaj zaide not je pa šef :P
Gr0unD Zer0 ::
in grem stavit, da ko bojo na tvoj račun zaprli par gostiln/šefom par kazni napisali, se boš vozil v gostilno par 10 km, ker te v domačem okolišu ne bojo marali, ker nimajo kam it
dukenukem ::
mene zanima,za koliko ste se tisti,ki ste nehal kadit zredili osebno sem nehal kadit pred 3,5 leta ,sedaj pa že spet kadim 1 leto ko sem nehal,sem v obdobju 2,5 leta nabil 8 kil gor sem mel 92kil,trenutno mam pa 84
Ja, teža je vedno problem.
Prenehanje kajenje sicer nima z debelenjem ali hujšanjem nobene neposredne zveze.
Ker pa se z prenehanjem kajenja vedno spremeni življenski slog se teža tudi spremeni. Ali močno shujšaš ali se močno zrediš, redko kateri obdrži isto težo.
Jaz sem prvo leto nekajenja shujšal za 20 kilogramov
Ko sem nehal kaditi, sem se končno lahko začel ukvarjati z športom, tako kot večina bivših kadilcev.
Šport pa kot je znano, človeka hitro zasvoji podobno kot cigarete, nihče se ne more z športom ukvarjati "normalno". Ali popolnoma nič ali pa kmalu kar vsak dan.
Sedaj pretečem okoli 12 kilometrov vsak drugi dan in edini problem na začetku je bil, da nisem mogel pojesti toliko, kot je telo potrebovalo. Ker nikoli nisem bil debel je izguba 20 kg že lahko škodljiva zdravju.
Rabil sem celih 5 let, da sem pridobil, nazaj tistih 20 kil. V tem času sem se tako basal z hrano, da se mi je že vse po vrsti zagabilo.
Sedaj mi teža stoji na istem že dve leti, moram pa seveda vedno paziti, da jem dovolj (veliko več kot mi paše), če se spozabim nekaj dni hitro začnem izgubljati težo, ki jo je potem zelo težko dobiti nazaj.
Tisti, ki cele dneve lenarijo pa imajo ravno obratne probleme.
Tako je življenje, redki so tisti, ki lahko jedo ravno toliko kot jim paše, če je sploh kdo.
Prenehanje kajenje sicer nima z debelenjem ali hujšanjem nobene neposredne zveze.
Ker pa se z prenehanjem kajenja vedno spremeni življenski slog se teža tudi spremeni. Ali močno shujšaš ali se močno zrediš, redko kateri obdrži isto težo.
Jaz sem prvo leto nekajenja shujšal za 20 kilogramov
Ko sem nehal kaditi, sem se končno lahko začel ukvarjati z športom, tako kot večina bivših kadilcev.
Šport pa kot je znano, človeka hitro zasvoji podobno kot cigarete, nihče se ne more z športom ukvarjati "normalno". Ali popolnoma nič ali pa kmalu kar vsak dan.
Sedaj pretečem okoli 12 kilometrov vsak drugi dan in edini problem na začetku je bil, da nisem mogel pojesti toliko, kot je telo potrebovalo. Ker nikoli nisem bil debel je izguba 20 kg že lahko škodljiva zdravju.
Rabil sem celih 5 let, da sem pridobil, nazaj tistih 20 kil. V tem času sem se tako basal z hrano, da se mi je že vse po vrsti zagabilo.
Sedaj mi teža stoji na istem že dve leti, moram pa seveda vedno paziti, da jem dovolj (veliko več kot mi paše), če se spozabim nekaj dni hitro začnem izgubljati težo, ki jo je potem zelo težko dobiti nazaj.
Tisti, ki cele dneve lenarijo pa imajo ravno obratne probleme.
Tako je življenje, redki so tisti, ki lahko jedo ravno toliko kot jim paše, če je sploh kdo.
Jz vem da bom meu stevilko inspekcije sharanjeno na telefonu.
Sam to je pa svinsko početje. Kazat z prstom na nekoga.
Preveč ste se vživeli...
Kaj boš mel od tega da boš nekoga olajšal za par miljonov? Ali raje vidiš da tvojo najljubšo gostilno zaprejo?
Mislim budalizem...
Tak ste že kot otroci, mama mama oni pa se z pimpekom špila pa me moti, daj naredi nekaj...
d0rK ::
Ce je svez zrk zakonsko zasciten bom to pravico tudi uveljavljal.
In seveda da bom prvo lastnika/natakarja opozoril na stranko ki kadi in na moj namen preden bom poklical inspekcijo.
In seveda da bom prvo lastnika/natakarja opozoril na stranko ki kadi in na moj namen preden bom poklical inspekcijo.
Gr0unD Zer0 ::
in ker kadita tako natakarca kot lastnik boš letel iz gostilne
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gr0unD Zer0 ()
frudi ::
potem bom pa sploh z užitkom obvestil pristojne organe...
sicer pa, kaj hudiča je bolj svinjsko - uveljavljati svoje zakonsko zaščitene pravice, ali zasmrajati in zastrupljati ljudi okoli sebe, kljub prepovedi in kljub temu, da veš da jih to očitno moti? tako da, raje ne bi o svinjah...
sicer pa, kaj hudiča je bolj svinjsko - uveljavljati svoje zakonsko zaščitene pravice, ali zasmrajati in zastrupljati ljudi okoli sebe, kljub prepovedi in kljub temu, da veš da jih to očitno moti? tako da, raje ne bi o svinjah...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
dOrK: Še vedno zelo bedasto kljub opozorilu kelnarci ali lastnika. Zakaj?
Pred leti sem v bloku imel muziko malo bolj naglas in je sosed mi raje poklical takoj policijo kot bi stopil do mene, da naj malo utišam ker more spet, ali se učit ali kakršen koli razlog.
Zato se mi tvoje igranje policaja zdi brezvezno.
Saj ne da mam proti, pokliči mi policijo, inšpekcijo, sveto marijo koga koli, ampak najprej naj te bo toliko v hlačah da boš stopil do mene in mi to v oči rekel. Ali kogarkoli drugega, ker možnosti da se bo ravno nama to pripetile so zelo majhne, če bi to rekel Ground Zero bi to blo bolj verjetno
Sicer pa, svež zrak? Pojdi v gore, ker v mestih ka že xx let ni
frudi:
Si kadilec, si v gostilni polni gostov, kako za vraga naj veš da med 100imi facami eni faci čik ne paše? Boš šel do vsakega: oprosti, te moti čik? Prej kot prideš okoli se pol gostov že zamenja. Torej ni nikakršnega načina da izveš da nekoga moti cigaretni dim, ker poznam mnogo nekadilcev ki jim je ravno če ob njem kadiš ali ne.
GZ: tudi če neboš letel ven enkrat več neboš mogel not, ker bodo gostilno zaprli
Pred leti sem v bloku imel muziko malo bolj naglas in je sosed mi raje poklical takoj policijo kot bi stopil do mene, da naj malo utišam ker more spet, ali se učit ali kakršen koli razlog.
Zato se mi tvoje igranje policaja zdi brezvezno.
Saj ne da mam proti, pokliči mi policijo, inšpekcijo, sveto marijo koga koli, ampak najprej naj te bo toliko v hlačah da boš stopil do mene in mi to v oči rekel. Ali kogarkoli drugega, ker možnosti da se bo ravno nama to pripetile so zelo majhne, če bi to rekel Ground Zero bi to blo bolj verjetno
Sicer pa, svež zrak? Pojdi v gore, ker v mestih ka že xx let ni
frudi:
Si kadilec, si v gostilni polni gostov, kako za vraga naj veš da med 100imi facami eni faci čik ne paše? Boš šel do vsakega: oprosti, te moti čik? Prej kot prideš okoli se pol gostov že zamenja. Torej ni nikakršnega načina da izveš da nekoga moti cigaretni dim, ker poznam mnogo nekadilcev ki jim je ravno če ob njem kadiš ali ne.
GZ: tudi če neboš letel ven enkrat več neboš mogel not, ker bodo gostilno zaprli
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 'FireSTORM' ()
frudi ::
torej, ker poznaš par nekadilcev, ki jim je vseeno, enostavno predpostaviš, da od 100 fac, med katerimi jih je vsaj polovica nekadilcev, nikogar ne motiš, in veselo prižgeš. kako tudi ne bi, saj je bil zakon na tvoji strani; no, sedaj pač več ne bo in ne se čudi, ko bo kak nekadilec, ne da bi kaj vprašal tebe ali lastnika lokala, poklical inšpekcijo... kaj bi pa naj druga - šel do 100 fac in jih spraševal, če tvoj čik moti še koga?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6898 (5302) | Beli_Zajcek |
» | Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 10395 (7993) | CWIZO |
» | Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 7688 (6530) | #000000 |
» | Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 13848 (10946) | BigWhale |
» | Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7354 (5935) | poweroff |