» »

Nov kadilski zakon !!!!

Nov kadilski zakon !!!!

««
29 / 39
»»

'FireSTORM' ::

In to zaradi tega zakona ali kakšnega drugega dejavnika?
Those penguins.... They sure aint normal....

VolkD ::

vse ostalo bo pa začelo padati...

Ni nujno ! Baje nikotin vpliva tudi na erekcijo.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

Boš preveril? Pripelaj punco/ženo/bejbo/hčerko in ti dokažem da ni res...

Roadkill ::

'FireSTORM': Zakaj bi nehal kadit zaradi zakona 3 mesece pred njegovo uveljavitvijo (če bo sploh zares prišel v veljavo)?

Nehal sem iz očitnih razlogov: Smrad, vplivi na zdravje in denar.
Predvsem pa zato, ker sem že pred časom prišel do spoznanja, da vlečenje dima v pljuča ni ravno najbolj smiselno početje. :)
Ü

St@jler ::

Meni je zakon zakon :D Ne bom smrdel po čikih, ko bom šel na kavo, in šel bom lahko na kavo v vsak kafič. 8-)

Najbolj mi je smešno, ko je zdaj kar naenkrat kadilce začelo skrbeti za dobrobit državne blagajne ipd, prej vas je pa bolu kurac.

Eh, pa kaj se sploh sekiram, važno da bo kmalu (upam) kavica še bolj pasala :D

Gr0unD Zer0 ::

evo... volk sit in koza cela...:D

sidd ::

Nič ni to objanje kregarije, temveč samo spremljanje napredka novega zakona o prepovedi kajenja. Zakaj, kako in kaj je na prejšnjih straneh....

v glavnem, cheers na zakon! 8-)
no idea for signature
signed
I

Najbolj mi je smešno, ko je zdaj kar naenkrat kadilce začelo skrbeti za dobrobit državne blagajne ipd, prej vas je pa bolu kurac.

V bistvu me že od nekdaj skrbi. Bolj slabo kaže državni blagajni bolj nas udarijo po denarnici kjer le lahko. Torej manj bodo prodali tobaka in nekje bo treba to nadoknaditi...

RoadKill moj point je da zaradi tega zakona nebo ravno nevem koliko ljudi prenehalo kaditi...

V bistvu me že od nekdaj skrbi. Bolj slabo kaže državni blagajni bolj nas udarijo po denarnici kjer le lahko. Torej manj bodo prodali tobaka in nekje bo treba to nadoknaditi...

Tole drži bolj kratkoročno. Dolgoročno bi se znala stvar pokrit z privarčevanim denarjem, ki bi drugače šel za zdravljenje bolnikov, ki so zboleli za posledicami kajenja. No vsaj kakšen del, odvisno od trdovratnosti kadilcev.

Ejsi_Disi ::

FireSTORM: RoadKill moj point je da zaradi tega zakona nebo ravno nevem koliko ljudi prenehalo kaditi...

Point tega zakona tudi ni, da nehajo, ampak da se vsaj zaščiti tiste, ki ne kadijo.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Če se spomniš oddaje Trenja na temo o tem zakonu. O čem je bilo tam govora? Kako mladoletniki kadijo in je to treba znižati ali celo ustaviti. Torej en del tega zakona je tudi odvračanje nekoga od kajenja.
Ok, zdaj se boste spet obesili, mladoletnik nima kaj z čikom v roki delat ko pa še ne ve zakaj živi, res je, pravtako mladoletnik nima kaj za volanom delat, ampak lahko imajo mladoletni izpite samo nekdo mora bit zraven v avtu ki ima izpit in lalala, lahko je marija devica ob njem pa to nebo naredilo nikakršne spremembe, ampak še vedno lahko vozijo.
Pravtako mladoletniki nebi smeli piti alkohola in jim zakon to preprečuje, ampak še je do zdaj ki je hotel vsak mladoleten prišel do alkoholne pijače.
Pa kaj če mladoleten kadi? Ni to državni problem, ampak problem v družini, da starši ne vedo naučit otroka. In zaradi tega še se država nima pravice vmešavat zraven. Naj družina vsaka za sebe poskrbi, oz. vsaka družina za svoje otroke.

Stroški zdravstva, so kje večji stroški kot pa stroški z kadilci, sploh z tako nesposobnim osebjem v slovenskem zdravstvu kjer porabijo na tone sredstev da te zdravijo za neko bolezen ki je sploh nimaš.

//sarkazem on
Morda ti bo pa ta zakon skrajšal življenje kot nekadilcu. V gostilni boš užival ob kavi/soku/pivu in ko bo čas za odhod boš stopil ven in hotel čez cesto do svojega avta medtem bo se mimo pripeljal strasten kadilec ki že nekaj ur ni kadil, ves živčen in nestrpen in te zgazil >:D
//sarkazem off

Eh te nesmiselne primerjave pa teme s stroški smo že n-krat obdelal v tej temi, tko da nima smisla pogrevat tople vode.

sidd ::

Spet pogrevanje tople vode. Pa 'FireSTORM', tale primerjava z maldoletnim voznikom je čisto mimo. Najprej si poglej kdo mora sedet poleg mladoletne osebe in žal, ni nobena devica marija :D.
In ja, vse kaj poznam da so začeli kaditi je bil vzrok zato, da so bli največji važiči na šoli.....kiss my ass for this :\ .

Ejsi_Disi je lepo povedal kaj je point tega zakona....sej kadili boste lahko vsepovsod drugje.
no idea for signature
signed
I

Ko bo mladoleten se začel peljat po nasprotnem pasu proti tovornjaku sovoznik kaj dosti ne bo več moral naredit, tako da...
Ampak ta tema ni za to... Zakaj in kdaj je kdo začel kadit sploh nima veze, sam to je večna debata. Maš prav, kadili bomo lahko kje drugje, saj gostilne imajo terase, tako da poleti ni frke. Pozimi bomo pa pač po "vsakem požirku" pred vrati :D

BluPhenix ::

Ja ... sej tudi inštruktor ne more kaj dosti potemtakem naredit ... ukinimo avtošole! Dej, če že primerjaš vsaj malo premisli preden pišeš nelogične primerjave ...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

kraftwerk ::

uglavnem, tale nov zakon je zakon!! :D
komi cakam, ce sm prav slisal bi ze konc poletja zazivel, mislm superca ... glede na to da do sedaj nekadilci nismo mel nobene tolerance iz strani kadilcev, mi tud prav orng dol visi za kadilce od zdej naprej, in se mi prou je** za njihove pravice!! Kje so ble pa moje dosedaj, a? zavite v dimu ...

Ko si šel z prijatelji kadilci ven, si jim kdaj povedal da te dim moti? Ali si raje držal v sebi?
Jaz poznam par takih ki jih izjemno moti ampak mi tega ne bodo povedali, bojo raje "trpeli" jaz bom pa raje kadil, če nič nihče ne reče bom kadil po mili volji, če bi pa kdo izrazil željo bi pa vsaj cigaret malo bolj vstran držal...
Pravtako kot tebe boli k za moje pravice mene boli k za tvoje pravice...
Mislim okoli kajenja glede pravic niti ne moremo, ker ni od nikogar pravica za kajenje in od nikogar za nekajenje, je samo volja oz. želja...

Phenix: če je tebi fajn da je 16 mulo za volanom, prav, ampak meni pa ni, da me bo ubil še na koncu kak tak mulo ker je zraven sedel deda z reakcijami podobnimi kot jih ima crknjen konj, pa tudi če bi bile boljše nebi mogel preprečiti trčenja, to je čist mimo pa če se na glavo postaviš in zaradi tega ni treba ukinit avtošol...

Zgodovina sprememb…

uf ja, ful mi pa pomaga da drzis un cik mal bolj stran ...
ja, seveda sem jim povedal, vsi okol mene ki kadijo tocno vejo, ampak kaj, a naj komplet druzabno zivljenje pr seb ukinem da bom lahko zivel brez dima?
smo sli enkrat ven, pa smo mel samo enga kadilca sabo, in seveda kdor prvi pride prej mejle, in ker sem prvi vstopu sem zbral mizo v nekadilskem prostoru, pa tam nismo prav dolg zdrzal, ker je un EDEN tolk moril, in najedal, da smo se moral prestavt v kadilski prostor, tolk o vasi toleranci ... mislm da je vecina kadilcev takih ki bi tok sitnarili, ni bla to neka izjema.
ce ze jaz potrpim v dimu, kadilc pa ne more potrpet brez cika.
in ja, ker je dozdej tebe bolu K za moje prvice, pa od zdej naprej zakon omogoca da bo tud mene za tvoje :D
ampak da smo si na jasnem, tud kadilc ma pravico kadit, ubistvu vsak ma pravico delat kar mu pase, z pogojem da z tem ne moti ali ogroza druge, in ker javni prostor ni tvoj prostor, mam tud tam jaz svoje pravice, ki pa nazalost izkljcujejo tvoje, tko da bos pac moral kadit tam kjer mene ne moti.
jaz mam samo to pravico, da nekdo na javnem prostoru mene ne moti ali ogroza, in ja, to je moja pravica, tko da ne bluzi okol želja in volji ....

hamax ::

zakaj imas take prijatelje, ki te ne upostevajo? tvoj problem!
sem zato jaz slabsi clovek, ker je nek tvoj "kolega" neuvideven?

navsezadne pa. bomo vidl kako bo. PO MOJE bodo bifeji brez vrta precej najeb** v teh poletnih mesecih.

Matev ::

tole s kadilci in njihovimi pravicami vs pravicami ostalih ljudi
in ali je kajenje škodljivo ali ne

to smo že ziljonkrat predebatirali

ali kdo ve kdaj stopi zakon v veljavo?

Izi ::

ali kdo ve kdaj stopi zakon v veljavo?

Jutri bomo zvedeli :D
Odločitev o prepovedi kajenja v petek

Da se še jaz opredelim, sem na strani nekadilcev že 7 let :D
Nekaj mojih prijateljev je še vedno kadilcev ampak, jih ne moreš kar zavreči zaradi te zasvojenosti, drugače so čisto v redu ljudje.
Če prijatelju kadilcu rečeš, naj v tvoji družbi ne kadi, to ne bo nobeden upošteval in tega se nekadilci že od nekdaj zavedamo, vsak kadilec bo raje prekinil prijateljstvo, kot pa se odpovedal dimu. Tako je vprašanje tolerance vedno na strani nekadilcev če seveda nočemo prepoloviti število svojih prijateljev.

V bolj razvitih deželah na primer v Ameriki pa je število kadilcev že toliko padlo, da si nekadilci lahko privoščijo izločitev kadilcev. V bistvu jih je izločila celotna družba in šele takrat se kadilci ponavadi odločijo za prenehanje kajenja, če se seveda hočejo spet vključiti med ljudi. Celo če poskušajo kaditi samo občasno doma med štirimi stenami se ne obnese, ker njihovega smradu in smradu njihovih oblek noče nobeden več prenašati in jih sprejmejo nazaj šele ob popolnem prenehanju >:D

Mi smo še kar nekaj let oddaljeni od tega ampak se mi zdi (upam) da smo na dobri poti, da enkrat le dočakamo ta dan.

Žive naj vsi nekadilci, ki hrepene dočakat dan, da koder sonce hodi, dim iz sveta bo pregnan :D

tolk o vasi toleranci

Prosim če ne ocenjuješ neke "skupine" ljudi po enem tvojem prijatelju, jaz tudi imam enga prijatelja ki je na drogi(ne trava) in je čist kul in zaradi tega še ne pravim da so drogeraši ful kul in so zakon itd itd
In sploh govoril sem za SEBE. Kako imaš ti to pošlihtano z tvojimi kolegi je čist tvoj problem.
Sicer pa praviš zdaj da je najedal da bi šli v kadilski prostor, zdaj bo pa najedal da bi šli nekam kjer bo lahko kadil in bo tako dolgo najedal dokler se ne boste dvignili in šli...Same shit diferent package
Še enkrat, če je ta tvoj kolega takšen še ne pomeni da smo vsi takšni in jaz sem zmeraj potrpel če je koga motilo!
Še v srednji šoli na malici ko smo zunaj malicali in sem pojedel, zraven pa je bil kdo ki mu ne paše čik sem raje počakal da je pojedel ali se pa odstranil vstran od njega in si tam prižgal.

ker javni prostor ni tvoj prostor, mam tud tam jaz svoje pravice, ki pa nazalost izkljcujejo tvoje, tko da bos pac moral kadit tam kjer mene ne moti.

Seveda da ni moj, pravtako ne tvoj...Go bitch to the owner.
Delno za ta zakon so "krivci" lastniki takih javnih mest ker ni bilo ločenih prostorov kot je zakon predpisoval, ampak to ne naredi ne mene in ne nobenega drugega kadilca slabega človeka

Nekaj mojih prijateljev je še vedno kadilcev ampak, jih ne moreš kar zavreči zaradi te zasvojenosti, drugače so čisto v redu ljudje.

Se strinjam...
Zaradi neke razvade nekoga zavreč ki je drugače čist vredu je idiotizem.
Zato ker si zasvojen z gledanjem starih bab nisi več moj kolega, HA! čisti idiotizem bi to bil....

Če prijatelju kadilcu rečeš, naj v tvoji družbi ne kadi, to ne bo nobeden upošteval in tega se nekadilci že od nekdaj zavedamo, vsak kadilec bo raje prekinil prijateljstvo, kot pa se odpovedal dimu. Tako je vprašanje tolerance vedno na strani nekadilcev če seveda nočemo prepoloviti število svojih prijateljev.

Spet odvisno kakšne imaš kolege, če ma tvoj kolega raje čik kot vajino prijateljstvo potem bi že sam podvomil v to prijateljstvo...
Saj vendrale konec koncev gre samo za razvado
No in zdaj spet vsi z zdravju škodljivim itd itd

Če bi prebral to celotno temo skozi in bi bil 20 let zapret pred zunanjim svetom bi si mislil:
"Madona ti ljudje živijo zdravo, ziher nikoli ne jedo pomfrija ker je masten, pravtako ne majoneze, kako meso neki? Ziher so vsi vegeterjanci..."
Maščoba pravtako ubija kot cigaret oz. cigaretni dim, me prav zanima koliko vas se je že odpovedalo mastnim jedem ko vas tukaj tako zelo skrbi za vaše zdravje. Ko se pa pelješ po vasi in gledaš malo na dvorišča kjer pečejo zunaj okrog pa cela družina in 5 sosedov kako se jim že sline cedijo ob mastni hrani ki jih pravtako lahko nekega dneva ubije, ampak na to ne pomislijo. Pač zdaj ob privekanju tega zakona na dan smo kadilci tisti najslabši členi ki jih je treba odstraniti iz verige da bo veriga spet "močna"...
Ali bo zdaj kdo rekel da vedno preden kaj da v usta ali kaj postori najprej pomisli, hmmm tole mi pa lahko škodi...?

Maščoba pravtako ubija kot cigaret oz. cigaretni dim, me prav zanima koliko vas se je že odpovedalo mastnim jedem

smilite se mi vi
in vaše razmišljanje

@Matev: nima smisla se sploh trudit ker ne razumejo. Potem pa vedno privlečejo ene neumesne primerjave. Očitno so jim cigareti res že toliko možganskih celic pojebal. >:D

Matev in zdaj boš rekel da to ni res ne?
Če trdiš da ni ti pripeljem sestrično ki ima težave z maščobo in mastno hrani že vrsto let in jo vsak čas lahko pobere...
Tako da škodi isto tako kot čik(katero bolj nebom razpravljal ker ne pridemo do konca)

----Odstranjeno--

Zgodovina sprememb…

ti pripeljem sestrično ki ima težave z maščobo

in tvoja sestrična slučajno z maščobo ogroža druge ljudi
kaj se ji maščoba cedi iz kje in zastruplja bližnje ljudi

smilite se mi vi
in vaše razmišljanje

Prosim če ne obračaš stvari.
O čem sem govoril? Kak vas vse na enkrat skrbi VAŠE zdravje zaradi cigaretnega dima. Ampak ne skrbi vas pa VAŠE zdravje ko počnete marsikatere nezdrave stvari, takrat vam je pa ravno za zdravje, ampak zdaj pač morate najt čimveč izgovorov da bi nas kadilce postavili pod slabo luč.
In sploh nikjer nisem navedel da z maščobo ogrožaš zdravje drugih, ampak svoje zdravje in takrat te niti malo ne skrbi za svoje zdravje, ko se pa gre za cigaretni dim te pa tako hudo skrbi za svoje zdravje da kar trepetaš...

kajpravis ::

Sem kadilec z dolgo kadilsko dobo in dobo odvajanja. V vmesenm času mi je celo uspelo prenehat za en mesec, vendar sem ponovno prijel za cigarete in prižgal. V zadnjem času se vzdržujem pri do 5 cig./dan, kar je zame kar velik uspeh. Le popolne opustitve mi ne uspe.
Sem zelo za zakon o omejevanju kajenja na javnih površinah in ustanovah, vendar menim, da smo še vedno malo balkanci in bomo iznašli kakšno bližnico pri tem zakonu. Če bi bilo po moje bi se kadilo le doma, kjer si lastnik, pa še to na balkonu in nikjer drugje. Nihče ni dolžan prenašati naših užitkov. Sam ob prisotnosti nekadilca vedno vprašam, če ga moti in upoštevam njegovo voljo, vendar se mi malokrat zgodi, da mi prepovejo.
Po moje bi moralo biti kajenje še bolj obdavčeno in bi nas prisilili v opuščanje, saj bi se zavedali koliko denarja gre državi za naše užitke. Mogoče bi bilo dobro na šktlice natisniti namesto "Kajenje ubija" znesek davkov pri škatlici cigaret. Mislim, da smo slovenci predvsem varčni, ko vidimo znesek in ne ob raznih nasvetih, kot je " Minister za zdravje opozarja ..."

Sem zelo za zakon o omejevanju kajenja na javnih površinah in ustanovah

Nov zakon huh? Ker tale pravi v javnih PROSTORIH, površina je pa čisto drugo.

Izi ::

'FireSTORM', imaš precej pomešane pojme kaj je zdravo in kaj ne. Za cigarete sploh ne moremo reči, da so škodljivi, ampak je treba reči, da so smrtonosni.
Vegetarijanstvo je škodljivo, morda nisi vedel ampak večina zdravnikov priporoča uživanje mesa, ker smo pač ljudje tako narejeni, da meso rabimo za življenje, za nosečnice je celo kaznjivo, če v času nosečnosti ne uživajo mesa, ker z tem škodijo otroku, lepo piše v našem zakonu.
Pomfri in majoneza, pa tudi nista škodljiva, če ju uživaš samo enkrat na teden.

Naj še omenim, da so hudo moteči tudi kadilci zunaj na odprtem, kjer bo tudi naprej še vedno dovoljeno kaditi. Če si na sprehodi gre brez problemov vsakič ko srečaš kadilca pretrpiš nekaj smradu in je že mino. Povsem drugače pa je ko se odpraviš teči naprimer v gozd in si zadihan. Takrat kadilca zavohaš na 50 metrov, ko prideš na 5 metrov pa te začne dušiti in potem do njega in še 5 metrov mimo njega, se pravi 10 metrov dušenja ob vsakem srečanju z kadilcem z prižgano cigareto.
Kadilci sicer sami od sebe ne hodijo v parke in gozdove, ampak hudič je, da si ti ljudje včasih omislijo psa in potem ga je jasno treba vsak dan voditi v gozd ali park, drugače bo hitro crknil in tako imamo po parkih in gozdovih vedno ljudi z pasjo vrvico v eni roki in cigareto v drugi roki.
Kadilcem bi bilo treba prepovedati kupovanje domačih živali !!
S tem bi se jih rešili v naravi, pa še njihove živali ne bi trpele. A si sploh predstavljate kako mora trpeti šele pes, ki ima 100-krat boljši voh od človeka, ob svojem smrdljivem lastniku ?

Glede cene cigaret pa ne verjamem, da bi podražitev kaj pomagala. Že sedaj povprečen kadilec (1 škatlica/dan) porabi za cigarete 700 € vsako leto, se pravi eno celo plačo ali drugače povedano en cel mesec na leto dela samo za cigarete. Njegovi otroci in žena pa morajo potem preživeti z 11 plačami na leto, poleg tega, da bodo umrli precej mlajši zaradi raka na pljučih.

Tudi če bodo cigarete še dražje ne bo nihče zaradi tega nehal kaditi, ker je zasvojenost prevelika in bo samo začela cveteti črna borza in kriminal bo precej narasel, ker bodo ljudje kradli denar za cigarete. Skozi to so nekatere države že šle. Če si odvisnik cena ne predstavlja nobene ovire.

Cel svet se spopada z to nadlogo in nekatere države so se je že skoraj rešile. Vedno se je izkazala ena sama rešitev in sicer, da se z pomočjo zakonov doseže popolno izobčenje kadilcev iz družbe ostalih ljudi. To je edina možnost, da bodo nehali kaditi. Na žalost ni druge rešitve.

Eh FireStorm, ko boš star vsaj 25, se pa pridi oglasit sem nazaj. Na nivoju takih se nima smisla pogovarjat. Težko se je s pogovarjat z nekom, ki mu poveš nekaj, kar mu ni po godu, pa začne zmerjati vse povrsti. Očitno so ti res cigarete tako udarile na um. Bravo, postal si lutka v rokah tobačne industrije.

ripmork ::

'FireSTORM': nečesa se moraš zavedat:
ta zakon tebi krati pravico do kajenja na javnem prostoru, prav na enak način, kot tudi ti kratiš pravico nekadilca do ne-zakajenega javnega prostora.
En majhna malenkost, ki jo je potrebno upoštevat pa je, da ima pravica do ne-onesnaževanja večjo veljavo, prioriteto - in to preprosto zaključi vso nadaljno argumentiranje v prid kadilcem.

Seveda, lahko se začne debata o tem, da bi morali prepovedat tudi avtomobile ki onesnažujejo okolje, pa tovarne, pa itd...a nekje je treba začet ane?

se pa strinjam, lokali kjer imajo vrtove bodo na dosti boljšem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Stajler: Lutka sem, ampak imam še vse vezi svojega življenja zaenkrat v svoji roki in imam namen da bo tako naprej tudi ostalo. Tako da tvoja trditev nikakor ne drži.
Z zmerjanjem si oprosti začel ti, kako mi je cigaret pobil celice in jadidadida, prosim...

RIPMORK: Jaz kratim nekomu pravico? Ali krati to pravico lastnik lokala npr. zato ker ni poskrbel za fizično ločene prostore? Sem jaz kriv da se kadi iz prostora za kadilce v prostore za nekadilce? Če piše tukaj lahko kadiš ali pa ne piše tukaj ne smeš kadit in bom kadil in bo se dim kadil nekam kjer je prepovedano kajenje to ni moj problem oz. nisem jaz krivec za to.

Izi: moj stric umira za rakom na rebrni mreni, odrezali so mo polovico pljuč in da ne naštevam naprej. Nikoli, res nikoli v življenju ni imel stika z cigaretom, ne aktivno in ne pasivno, če pa že pasivno pa to tako poredko, 3-4x na leto. Doma je kmetovalec, zaposlen pa v Nemčiji v Ingolstadtu v Audi tovarni.
Mamin bratranec strasten kadilec že xy let(več kot 30) nima niti malega problema z pluči.

Nekdo je omenil nosečnice. Bom citiral enega ginekologa:
"Nosečnica ki je pred porodom redno kadila, dnevno vsaj ali skoraj eno škatlico cigaret, naj med nosečnostjo NE prekine kajenja ker to lahko povzroči večjo škodo. Ampak naj med nosečnostjo skadi maksimalno tri cigarete na dan in še to samo do polovice."
Ginekolog je zaposlen v Zdravstvenem domu Murska Sobota, oz. zdaj je že upokojen.

In kar je tudi res. Mamina teta pravtako kadila vrsto let, nikoli nikakršnih problemov z pljuči, dihali ali čimerkoli v človeškem telesu(prehladi in podobno izvzeto). Po vrsti let kajenja je kajenje prenehala nakar je po približno petih ali šestih letih zbolela za pljučnim rakom. Zdravnikova razlaga je bila, da kajenje med časom aktivnega kajenja ne predstavlja take nevarnosti kot ob prekinitvi kajenja, ker se telo na tak način navadi.
Pravtako moja mama, tudi kadila okrog 20 let in prenehala mislim da pred dvema letoma in kak mesec. Letos pozimi se ji je pojavilo močno kašlanje, tako močno da si je pretrgala neko trebušno mišico. Pravtako zdravnikova razlaga, zaradi prenehanja kajenja se je telo začelo čistiti oz. je telesu začelo nekaj primanjkovati na kar je bilo navajeno in se oddzvalo z močnim kašljem.

Torej po neki nori primerjavi bo zakon še več ljudi pobil kot rešil. :D

In kar je tudi res. Mamina teta pravtako kadila vrsto let, nikoli nikakršnih problemov z pljuči, dihali ali čimerkoli v človeškem telesu(prehladi in podobno izvzeto). Po vrsti let kajenja je kajenje prenehala nakar je po približno petih ali šestih letih zbolela za pljučnim rakom.

če bi vedel naravo raka ne bi trosil takih bedarij

rak nastane iz ene celice
in preden je odkrit (oziroma zraste do velikosti ki ogroža in pogubi človeka) mine tudi do 20 let

sicer pa razmišljanje je na mestu
če predpostavim da ne veš ničesar o ničemur

Ker si ti porabil 20 let svojega življenja za medicinskimi knjigami in lahko trdiš proti strokovnjaku kajne?
Kaj misliš komu bodo ljudje raje verjeli? Enemu računalniškemu guruju ali priznanemu zdravniku z licenco? Seveda kar se zdravstva tiče.

Pravtako pred leti so krožili letaki da 9 od 10ih kadilcev zboli za rakom. Bi jih prav rad videl teh 9...

verjeli bodo tebi in tvoji teti oziroma teti od mame

seveda

Pravtako pred leti so krožili letaki da 9 od 10ih kadilcev zboli za rakom. Bi jih prav rad videl teh 9...

spet si povsem pomešal (zopet bluznu)

... devet od desetih zbolelih za rakom je kadilcev

to je pisalo na letakih

nič ne veš... smešiš se

Sem kje zdaj omenjal pri verovanju sebe ali mamino teto?

V mojem mišlenju je to enak BS kot, mobitel je škodljiv in povzroča tumor, spet raziskava, to ni res, še ena, to je res, še ena to ni res itd itd...
Jaz kadim že 7-8let in do sedaj še nisem mel zdravstevnih problemov. Celo pred dvema letoma na sistematskem pregledu mi je medicinska sestra rekla da so pluča vredu in da verjetno ne kadim. Pravtako, kot se je zapičil stajler, se mi možgani niso skisali.
In zdaj bom verjel par napisom na škatlicah cigaretov in nekim "strokovnjakom" ki so nekdaj bili sami bolj zakajeni kot je zdaj cela slovenija skupaj...
Enako za alkohol, ampak alkohol letno ljudi več pokoplje kot cigaret pa še nikjer ni bilo popolne prepovedi alkohola, aja saj res, alkohol ne škodi drugim okoli...Ne sploh ne, sploh ko jih dobiš samo zato ker si šel mimo par pijancev svojo pot in te razbijejo za brezveze, potem res ne škoduje drugim...

Če hočete oz. hočejo spremeniti svet v perfekten bo potrebno ukinit slejkoprej kaj drugega kot kajenje po celem svetu...

edit: No potem pa tako, ampak še vseeno, bi rad videl teh devet. Ker ljudje za rakom na kostnem mozgu zbolijo zaradi cigaret...
Rak je tudi dedna bolezen, le da se pri nekaterih lahko razvije pri nekaterih ne, pa cigareti gor ali dol...

Zgodovina sprememb…

kaj si že na plakatu videl?

9 od 10tih
?

malo si pomešal

zopet

kar se pa tiče zadnjega posta pa ne mešaj teme ko te nekdo ujame...

če bi imel čas bi ti vrstico za vrstico tvojega posta razložil
ampak res nimam časa
in po pravici povedano tudi vere nimam da bi razumel (oziroma hotel razumeti)

pač verjameš v svojo teto ki je zbolela za rakom ker je nehala kaditi

ok ...

Whatever...
Rad bi videl 9 ljudi od 10ih obolelim za rakom ki so kadili...
Ampak to je ziher bila kaka anketa. Imaste raka? Da. Kadite/Ste kadili? Da.
Evo 9, ampak čik malo težko vpliva na kostni mozeg, maternico in kaj te vem kakšne vrste raka še vse poznamo...

Verjel bi ti bolj težko, ampak bi me pa zanimala tvoja "strokovna" razlaga zakaj še po 8ih letih kajenja nimam težav z zdravjem.

TESKAn ::

Hehe...ti kar počakaj, že še pride za tabo. Če pa misliš, da je basanje dima v pljuča tako zdravo...

In poskušaj doumet razliko med stvarmi, ki škodijo samo tebi (basanje z mastno hrano) in stvarmi, ki škodijo tudi drugim, ki so se pač v času tvojega opravljanja razvade znašli v istem prostoru, kot ti (kajenje).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

thramos ::

Prva stran iz googla za iskanje "smoking cancer".

'FireSTORM' upam da se zajebavaš. Ok, res da odvisneži že po definiciji niste sposobni racionalnega razmišljanja o drogi sam tole je že smešno ...

ripmork ::

'FireSTORM':
Pa ej....poznam par mladih ljudi, ki kadijo nekateri že od 15-ga leta, en pa le nekaj let...in vsi kašljajo ko stari ati.
A se ti to zdi ok pa zdravo? Meni definitivno ne.
Pljuča so danes čist ok, pa čez 7 mesecev tudi - potlej čez leto pa pol pa "drek v ventilator prileti" pa maš sranje z zdravjem.

Pure ignorance, that´s all.
rak ni neposredna in 100% posledica kajenja, pač pa le-to močno poveča možnosti za nastanek, in izpodbijat temu bi bilo tako neumno kot razlagat nekomu da je zemlja ploščata.
Dost u izi se sliši iz reklam ali ko prebereš škatlco z opozorili, ko te pa doleti pa prekleto resno dojameš.

zadeve je treba razumet; čik je igra z zdravjem na dolgi rok, ko bi nek 80 letni ata govoril kot ti bi ga še nekako razumel...

secerko ::

Ovce v vladi, ovce na cesti beeeeeeeee ...stado niso čiki problem, sam vam se zdi, ko vas počasi strižejo....
he who dares - wins!

Pyr0Beast ::

Vegetarijanstvo je škodljivo, morda nisi vedel ampak večina zdravnikov priporoča uživanje mesa . ..
Tole pa prvič slišm, samo glede na to, da ne uživam mesa in se počutim enako ali bolje nebi trdil kaj takega.

RIPMORK: Jaz kratim nekomu pravico? Ali krati to pravico lastnik lokala npr. zato ker ni poskrbel za fizično ločene prostore? Sem jaz kriv da se kadi iz prostora za kadilce v prostore za nekadilce?
Umm, dejansko si ti kriv zato, da se sploh kadi.

Sej ne, da bi tvoj stric delal v kakšni lakirnici v tovarni ?

Mamin bratranec strasten kadilec že xy let(več kot 30) nima niti malega problema z pluči.
Če nima problemov s pluči, še ne pomeni, da je zdrav 100% in pluča niso edina stvar, ki jih tobak prizadene.

Ginekolog je zaposlen v Zdravstvenem domu Murska Sobota, oz. zdaj je že upokojen.
Se ne čudim ...

Pravtako zdravnikova razlaga, zaradi prenehanja kajenja se je telo začelo čistiti oz. je telesu začelo nekaj primanjkovati na kar je bilo navajeno in se oddzvalo z močnim kašljem.
Očitno mate to neke čudne zdravnike tam ... ... in dandanes skoraj noben zdravnik ne bo rekel, da si zbolel za oslovskim kašljem, čeprav vsi sinptomi kažejo na to. Pač je kao statistično 'nemogoče' ... še danes mam težave zaradi tega nezdravljenja ...

Ker si ti porabil 20 let svojega življenja za medicinskimi knjigami in lahko trdiš proti strokovnjaku kajne?
Stroka se razvija in nemalokrat se zgodi, da sladkorni bolnik ve več o bolezni od mnogih specialistov in zdravnikov.

Kaj misliš komu bodo ljudje raje verjeli? Enemu računalniškemu guruju ali priznanemu zdravniku z licenco? Seveda kar se zdravstva tiče.
Vrjemi, da se tudi tale geek lahko usede na zdravniški stolček z belo haljo na sebi in prepričljivo govori, kar hoče.

Jaz kadim že 7-8let in do sedaj še nisem mel zdravstevnih problemov. Celo pred dvema letoma na sistematskem pregledu mi je medicinska sestra rekla da so pluča vredu in da verjetno ne kadim. Pravtako, kot se je zapičil stajler, se mi možgani niso skisali.
Vrjetno ni še nikoli bilo 100% ...

Evo 9, ampak čik malo težko vpliva na kostni mozeg, maternico in kaj te vem kakšne vrste raka še vse poznamo...
Krvo-tok ?

Verjel bi ti bolj težko, ampak bi me pa zanimala tvoja "strokovna" razlaga zakaj še po 8ih letih kajenja nimam težav z zdravjem.
heh, 8 let kajenja ... no, uživaj še naprej pa veliko sreče. Mogoče boš tako, čez par let, čisto slučajno pokašljal brez pravega razloga. Čez par dni pa se bo ta kašelj ponovil in tako dalje, dokler se ne bo spremenil v krehanje .. seveda je to čisto odvisno od tebe in kaj boš počel v bližnji prihodnosti.

No, sicer me včasih ta dim tudi tako ne moti, me pa bolj motijo pljunki ki ostanejo na tleh. *yuck!*
In po dobrem čiku je treba uzeti še kakšeno čigumo, da se spravi okus iz ust, ki nato po uporabi največkrt roma na tla ali pod kakšen priročen vogal. Če se samo malo obrneš okoli sebe boš videl, da tudi raznih ogorkov ne manjka, da ne začnemo, koliko nesreč je povzročil prižgan čik.

BigWhale ::

> me prav zanima koliko vas se je že odpovedalo mastnim
> jedem

Jaz. Ze precej casa nazaj. V bistvu se mi niti ni bilo treba odpovedati, ker mi mastna hrana ne pase. Tudi kajenje mi ne. Tudi alkohol ne. Kaj pa zdaj?

---

> Vegetarijanstvo je škodljivo, morda nisi vedel ampak
> večina zdravnikov priporoča uživanje mesa, ker smo pač
> ljudje tako narejeni, da meso rabimo za življenje, za
> nosečnice je celo kaznjivo, če v času nosečnosti ne
> uživajo mesa, ker z tem škodijo otroku, lepo piše v našem
> zakonu.

Izi, ti pa ne bluzi no, ker nimas pojma o cem govoris... :)))

Ah, fireSTORM, si se obesu na to kaj je skodljivo in kaj ne ... pa pustmo to, tudi ce je recmo po tvoje kajenje zdravo, mene to moti, po tem ti smrdijo cunje, lasje, da ne nastevam kaj vse ...
recmo da pridem pred tvojo bajto z avtom, not pa par kilovatov muzke, pa jo zacnem nabijat, mene nebo motlo, tebe verjetno bo? obstaja nek zakon ki pravi da cez doloceno glasnost ne smes, verjetno prav zato ker nekoga to moti. In ce so za zvok sprejel zakon, ga zdaj se za cike. upam da mi je uspel bl po domace razlozit, da bos razumu da cigaretni dim mene moti!! Potem pa tu dodamo da je cigaretni dim se skodljiv, oz smrtonosen, me pa cudi da takega zakona se velik prej niso sprejel. In zakaj, tobacni lobiji ...

pred leti je moj foter doma zkuru en kup enga listja, vej itd (okolica centra Lj.) pa so hitr prsli polcaji je dobil bivsih 50k sit kazni, verjetno zarad dima k se je siru okol, mojga fotra ni motil, je pa vse ostale ...

ta zakon ki je zdaj, ki nekateri trdijo da je dober, le nadzoruje se ga ne ... pomojem je ta zakon cist brez veze, kaj men pomaga ce ti samo locis prostor kjer se kadi in kje ne, ce pa z tem nisi omejil dima, ki pac potuje povsod ... tko da, fireSTORM, tvoj argument ta nisi to kriv ce dim potuje iz prostora kjer pise da lahko kadis se v druge prostore ... seveda da nisi, ker ti to zakon dovoljuje, in zato je zakon slab in prihaja zakon kjer bo pisalo da se vedno lahko kadis, tam kjer bo prostor za to, ali pa zunaj. Ce pa pac neka restavracija nima prostora za kadit, gres pa drugam, jaz tud moram v drugo picerijo ce tam kamor pridem nimajo kraske z polnjenim robom, pa bi jo rad jedu :)

drugac pa svaka ti cast da si toleranten do nekadilcev, tud jaz jih poznam ene par, ampak so precej v manjsini.
bo pa zdaj precej drugac, un EDEN kadilec, zdaj nebo mogu nobenga prepricat da gremo z njem ven pred lokal, da on enga spusi, da se prestavimo 3 mize stran je precej lazje sforsiral.

BigWhale ::

FireStorm:

> Nekdo je omenil nosečnice. Bom citiral enega ginekologa:
> "Nosečnica ki je pred porodom redno kadila, dnevno vsaj ali skoraj eno
> škatlico cigaret, naj med nosečnostjo NE prekine kajenja ker to lahko
> povzroči večjo škodo. Ampak naj med nosečnostjo skadi maksimalno tri
> cigarete na dan in še to samo do polovice."
> Ginekolog je zaposlen v Zdravstvenem domu Murska Sobota, oz. zdaj je že
> upokojen.

Seveda si tole vzel malo ven iz konteksta in precej narobe predstavil.

Zenska, ki planira imeti otroka naj neha kaditi vsaj nekaj mesecev preden postane nosecnica. :) Tako pravijo. Pravijo pa tudi, da naj zenska na silo ne neha kaditi, ce ji bo to pustilo prevec drugih posledic, ki so psihicne narave. In ne zato, ker bi bilo kajenje zdravo ampak zaradi tega, ker bi stres zaradi prenehanja kajenja lahko precej vplival na potek nosecnosti in razvoj otroka.

Samo toliko, da ne bos trosil kakih neumnosti.

PS: Nosecnica pred porodom? ;) Po porodu redko katera ostane noseca... ;>

tko da, fireSTORM, tvoj argument ta nisi to kriv ce dim potuje iz prostora kjer pise da lahko kadis se v druge prostore ... seveda da nisi, ker ti to zakon dovoljuje

Zakon tega ne dovoljuje ker pravi da mora biti nekadilski prostor fizično ločen od kadilskega prostora. Če je pa lastnik lokala za fizično ločeno vzel dve vazi z rožami na tleh je pa to njegova kršitev in nikakor ne moja...

BW: ne napisal sem točno tako kot je povedal. Mislil sem pa pred nosečnostjo ne pa pred porodom :D

Zdaj se mi pa res več ne da :)
««
29 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666918 (5322) Beli_Zajcek
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12110424 (8022) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167753 (6595) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

21513919 (11017) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

947374 (5955) poweroff

Več podobnih tem