» »

Nov kadilski zakon !!!!

Nov kadilski zakon !!!!

««
26 / 39
»»

Gr0unD Zer0 ::

Ne, nismo nikjer čepeli. Smo bili kulturni in smo prenašali vaš smrad. Ampak vsakega potrpljenja je enkrat konec...

kultura my ass.
te pa se še zaj probajte kulturno obnašat, ne pa kot razjarjena horda neandertalcev

Ejsi_Disi ::

Verjetno bi se veliko manj kregali, če bi se to dogajali poleti, ko so odprte terase. :P
Rock n' roll ain't noise pollution!

me zanima kak bojo to porihtali...
menda še bo tam prepovedano...
ker je pač javni "prostor", pa čeprav tam piha tornado

'FireSTORM' ::

terasa pa ni javni prostor :P
je javna površina z nadstreškom :P ali pa brez nadstreška :P

ground zero...pa kolko jaz vem ti kadiš kajneda? :D
Those penguins.... They sure aint normal....

__luka__ ::

te pa se še zaj probajte kulturno obnašat, ne pa kot razjarjena horda neandertalcev

najprej se boš moral ti začet kulturno obnašat, dokler se ne boš se lahko tudi mi tako (čeprov si tlele ti tisti ki močno niža nivo debate)
the truth is out there

saj vam bi itak blo najlepše če bi sam nekadilci tukaj razpravlali ne?:D

ground zero ne pusti se!:D

daj, preberi raje prvo stran, pa poglej kdo kvari debato. oz kdo je začel z podobnimi komentarji.

Super. Izolirati smraduhe.

Takim ki kadijo in zato zbolijo kuglo v glavo ali pa položnico!

če bi se potrudil, in pogledal par strani več, ter investiral par minutk, bi ti še parkrat obrnil kolešček na mišonu, da bi prišel na konec mojega posta

p.s. očitno si se našel v tej hordi, če si že užaljen

Zgodovina sprememb…

hamax ::

najprej se boš moral ti začet kulturno obnašat, dokler se ne boš se lahko tudi mi tako

podeljujem ti nagrado za najbolj primitivno izjavo v zadnjih dneh...

in zraven se dodajam, da bi blo treba to temo zaklent, dokler se spet ne zgodi kej na podrocju tega zakona, ker
se zadnjih nekaj strani samo ponavlja eno in isto. pejte kam drugam obracunavat med sabo...

pa se neki. zakon je nujno potreben. je soliden, lahko pa bi bil tudi boljsi. v kero smer boljsi pa ne bom napisu, ker me bo spet kdo napadu, kako loceni lokali niso mogoci in bla bla bla :P se enkrat povdarjam da nisem napisu v ker smer bi bil lahko boljsi :D

edit. citat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hamax ()

brez skrbi, nismo niti prebrali tistega, česar nisi napisal... in tudi jaz ne bom napisal da se še kako strinjam

frudi ::

lih dons sm mal steu v dveh lokalih. nastel sem 53 kadilcev in 7 nekadilcev.

ne bi jaz na vašem mestu preveč razglašal takšnih statistik...
v sloveniji kadi približno 30% starejših od 15 let. se pravi na tistih 53 kadilcev pride še 124 nekadilcev, od katerih pa jih le 7 dejansko sedi v lokalu. to pomeni 117 nekadilcev, ki iz takšnega ali drugačnega razloga niso v lokalu; gremo ugibat, koliko nekadilcev od teh 117 ni v lokalu ravno zaradi cigaretnega dima? že če jih je samo 45% takšnih, je to dovolj, da pokrije izpad obiska kadilcev, če bi ti ob prepovedi kajenja vsi prenehali zahajati v lokal. pa seveda ne bodo!

bo lastnikom lokalov še mogoče potegnilo, da dovoljevanje kajenja prežene več strank kot prepoved...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

zato sem pa rekel, da me zanima kako bo po uveljavitvi zakona.
je pa tud res, da so kadilci večinoma drugačni ljudje kot nekadilci in so bolj nagnjeni k posedanju po gostilnah.
oziroma rečeno drugače, ljudje ki jim ni navada zadrzevati se v gostilnah so skoraj vedno nekadilci.
in po moje v vecini primerou ni kriv dim.

ja pa tud res, da kadilci ne bomo nehal hodit v lokale.
mogoce bomo celo vec popili, ker nam bo nekaj manjkalo.

poznam dost nekadilcev in ni še nihče rekel da ne gre v gostilno ker je preveč dima...
je pa res da ti nekadilci ki jih poznam večinoma hodijo po gostilnah...

kupola ::

Brez skrbi, da promet ne bo padel. Ljudje hodijo v gostilne predvsem zaradi družbe. To bo še vedno ostalo.

macgajver ::

firestorm sej je res jest poznam ogromno kadilcev in ogromno nekadilcev ki skup pijemo po gostilnah pa se še nobedn nikol ni nevem kaj pritoževal pač kdo omen u kle je pa res mau bl zakajen. ubistvu mene pa res zanima zakaj folk hodi sploh konkretno v gostilne npr jest in kolegi smo se ga šli zmerej v gostilno do kraja nametat večinoma pozim ker je zunej mrz polet smo pa mau uzunej mau u gostiln pil samo point je pjača ubistvu če dobr pomislm čikou sploh opazim ne po 6 pirih je pa itak že vseen al je zakajen al ne če koga res to tako moti.

Razumem koncert kšn diskač greš musko poslušat u gostilno saj po moj logik greš se ga napit. Samo men so skoz govorl da bom pjanc tok da je moja logika lohk napačna.
tenstan krompir je pa zakon

sidd ::

Zakon bo sprejet. Počakte kakšno leto, dve, da vidimo kak se bo obnesel. Če stvar ne bo funkcionirala, pa en puč pred parlament, pa ga bojo že skinli/popravli, pa bomo vsi srečni >:D

Tako, zdajle pa čakam na kakšno novico o tej stvari, da vidim kak pa kaj se dogaja.

macgajver: mah, tud v diskača se ga da nažret, se zgodi...
no idea for signature
signed
I

ja se strinjam mcgyver. celo mene kot kadilca velikrat zmot zakajen prostor.
seveda pa po dvomestnem stevilu alkoholnih pijac vsazga boli kok je zakajen.
sicer me pa zdele mal matra k sm prsu iz bachusa pa nimam cigaret. ampak bom prezivu :D

Hamax: je pa tud res, da so kadilci večinoma drugačni ljudje kot nekadilci in so bolj nagnjeni k posedanju po gostilnah.
oziroma rečeno drugače, ljudje ki jim ni navada zadrzevati se v gostilnah so skoraj vedno nekadilci.
in po moje v vecini primerou ni kriv dim.

Mah, buče.

torej ti praviš, da je razmirje med kadilci in nekadilci v lokalih posledica samo dima? pol pa ti men o bučah.
v našem razredu nas je cca 8 kadilcev proti 23 nekadilcem. in od vseh teh silnih nekadilcev samo 2 hodta z nami
po šoli kdaj na pijačo ali pa v petek kej v center. ostali so večinoma bolj doma.

no bom še to napisu. neznam bolj po ovinkih...
Ljudje ki smo bolj družabni, smo po mojih ocenah bolj nagnjeni h kajenju, ker smo se v tistih letih zelo radi zgledovali po starejših in bili cool.

Matev ::

in bili cool.

zame ste patetični in pomilovanja vredni

zame si pa ti pateticen in beden, ker si ne mores uzeti 10sec casa in pokapirat kaj sem s tem mislu.

no mogoce ze razumes ampak je tvoj edini namen, da zganjas neko gonjo proti vsem kadilcem.

in ja bili smo cool!! ti pa verjetno tega ne mores razumet, ker tega na internetu ni!

Jao, jao, hamax, bolje da ne odgovarjaš več. Hočeš reči, da so nekadilci nedružabni? Pa ne posplošuj, če vidiš razmerje samo v svojem razredu.

ok
kul
ful carji
ja

ejsi no pa se en, ki ne zna brat. rekel sem, da so druzabni ljudje bolj nagnjenji h kajenju.
in nikakor ne, da so nekadilci nedružabni.

Ja matev, koncno te je pamet srecala :\ kdor se odloc, da nebo razumeu pac nebo...

družabni ljudje - nagnjeni h kajenju
družabni ljudje - kadilci
nedružabni ljudje - nekadilci

logiko mas na psu.
oziroma ne razumes izraza nagnjeni h kanjenju.
ce si ti nagnjen k debelosti, to pomen, da si debel?
to samo pomen, da obstaja večja verjetnost.

no sej kokr sm reku, kdor noče razumet, ta tud nikoli ne bo. pač ni nagnjen k temu... :D

kupola ::

hamax

Lahko bi napisal, da ste tudi bolj labilne osebe in prej pridete pod vpliv ostalih ljudi.

lahko bi ja. in se strinjam.
seveda to ne velja za vse kadilce. za večino, z mano vred, pa.

Lahko bi napisal, da ste tudi bolj labilne osebe in prej pridete pod vpliv ostalih ljudi.

nekadilci glede tega sploh ne izstopate...
še posebej v tej temi ne

hej mojstri samo nekaj je na tem to sem jas že velikokrat opazil recimo isto glede namoj razred kadilci jas in kakšna izjema smo hodil ven ga pili se zabavali ostali 99%nekadilcev pa takoj domov na avtobuse in vlake bohnedej km po šoli al kar kol recimo jest osebno imam več prijateljev kadilcev se mi zdi da so bol taki ljudje za žur in mal bol ilegala že tko po naravi večina nekadilcev je pa bol dolgočasnih ljudi.

posploševanje. veliko posploševanje. tako kot sedaj pišem brez velikih začetnic, pa bi vsi sklepali da sem nepismen. jaz poznam ogromno ljudi ki ne kadijo, pa so še kako družabni. pa poznam tud ogromno kadilcev, pa so pravtako družabni. tak da jaz nevem od kot vam tole. mogoče res gledate samo lastno družbo?
pa zakaj vedno padete na nek osebni nivo pri debatah? se ne morte nekega nivoja držat, pa debatirat kot se spodobi?! kajenje je pač razvada, tako kot alkohol. ko si pri obeh enkrat že dovolj globoko, je težko, zelo težko prenehat. Pika. če pa je človek družaben ali ne pa je odvisno od vzgoje pa genov ter okolja, ne pa čikov.
In ja, v oš so kadili zato ker so mislili da so qll. Mi je slabo in hkrati za umret smešno ko pomislim na to nazaj. Pač majo/so meli neki kompleks manjvrednosti, pa so se mogli z nečim dokazovat, pika. Eni pač profesorje jebejo, eni pač druge stvari delajo, eni se pred puncami ven mečejo da so cool, eni pa hekajo pejđe na netu. vsak ma svoj stil. sicer je to zaj zelo preveč posplošeno, ampak na primernem nivoju :P
tak, da še jaz svoj lončič primaknem >:D

lp
no idea for signature
signed
I

BluPhenix ::

Jaz imam 4/5 prijateljev nekadilcev. Noben ni asocialen, vsi so totalno nedolgočasni, vsi znajo biti hudi žurerji. Kot je rekel sidd, brez neumnih posploševanj. Če se nekdo ne druži s tabo še ne pomeni, da je nedružaben in da ne žura oz. da je dolgočasen. Nekaterim pač samo ne paše tvoja družba, ok?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

jaz sem pač naredil vzorec okoli 100 18-letnikov. seveda tak vzorec ni reprezentativen, nekaj pa vseeno pove. kako je drugje pa ne vem. lahko povem samo to, kar vidim.
in nihce ne posplosuje. jaz sem samo rekel, dea obstaja večja verjetnost in sem v to 100% preprican.

perci ::

seveda tak vzorec ni reprezentativen, nekaj pa vseeno pove
Contradiction in terms, anyone? :D

VolkD ::

seveda tak vzorec ni reprezentativen, nekaj pa vseeno pove

Enaki tiči skupaj letajo !

Jasno težko je biti navdušen fen in prijatelj nekomu, ki ti vsakokrat, ko pride na obisk zasmradi stanovanje.

Povsem logično je torej, da imajo kadilci prijatelje pretežno med kadilci in podobno imajo nekadilci prijatelje predvsem med nekadilci.

Je pa popolnoma zgrešeno iz tega sklepati na temperament človeka. No nekaj vsekakor drži - skoraj vsak človek se je z tobakom srečal in vsaj poskusil. S tem, da so samo nekateri zaželi kaditi - predvsem tisti, katerih osebnost je šibkejša in se ji ni treba naslanjati na cigaret zaradi samodokazovanja.
Vsak, ki kadi prej ali slej pride do faze, ko si želi, da bi nehal. Ljudje z močnejšimi osebnostmi in več življenske volje to tudi uspejo. Manj močne osebnosti in ljudje z močnimi nihanji osebnega razpoloženja pa v tem ne uspejo.

S tega vidika, bi se lahko delilo kadilce in nekadilce na ljudi, ki so drugače nekaj več naredili ali prosperirali, ker imajo močnejšo voljo in na ljudi, ki jim je žuriranje lažje opravilo, kot pa kak življenski podvig.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

VolkD pol pa men predavajo o posplosevanju...

in ne, ta vzorec niso moji kolegi. so moj razred, moj razred pri geografiji in moj razred pri sociologiji. + kolegi
no pa sej v bistvu nima veze. ce nebote priznal, da so ljudje, ki se raje zadrzujejo po lokalih, diskotekah, zabavah bolj nagnjeni h kajenju, pač nebote. no ubistvu priznal ni prava beseda, ker nisem nek strokovnjak, ki bi imel pravico predstavljati svoje mnenje kot resnico.
očitno pa je med vami nekadilci kar nekaj strokovnjakov. vsaj glede na to, kako prepricani ste v to, kar pisete.

Jaz imam 4/5 prijateljev nekadilcev. Noben ni asocialen, vsi so totalno nedolgočasni no jas posplošim stvari on pa izjavi tole

sidd maš prou v večini se strinjam s tabo res pa je da se vsak mora nekam vključit npr: eni kadijo in pijejo razlog tega so več po kafanah eni cele dneve za kompam špile nabijajo da se poj lahko v šoli zgovarjajo kako so pwnal včerej itd. zato je brez veze razglablat o tem a je več kadilcev po gostilnah al nekadilcev koga moti in koga ne veliko ljudi moti veliko ne zdej kdo bo pa na netu zmagov je pa čist brez veze tko al tko bo tole čez par mescev vse pozablen. res pa je da včasih jest tud tukej oddam kakšen post da lahko malo berem potem vaša dokazovanja kdo ima bolj prav.

SmeskoSnezak ::

Jaz pa bi najrajs uvedo zakon, da bi nehali proizvajati cigarete . To bi kadilce še najbolj udarilo po njihovi "zasvojeni buči". :D
@ Pusti soncu v srce... @

VolkD pol pa men predavajo o posplosevanju...

Kje v mojem prejšnjem postu lahko vidiš posploševanje ?
Gre zgolj za nekaj dejstev, ki bi lahko razdeljevala kadilce in nekadilce na dve skupine ljudi tudi v drugih sferah. Vendat to nikjer je postavljam kot dejstvo, še manj kot dokazano dejstvo. Post je zgolj tazmišljanje na trditev "seveda tak vzorec ni reprezentativen, nekaj pa vseeno pove".
Skratka postavitev teorije. Lahko jo poskusiš teoretično ovrečt. Jaz pa bi jo lahko z raziskavo poskusil dokazat ali ovrečt v praksi.

ljudje, ki se raje zadrzujejo po lokalih, diskotekah, zabavah bolj nagnjeni h kajenju

a pa ti veš da je v cigaretnem dimu tudi nikotin
in da postaneš odvisen od tega sranja v zraku ce se družiš s kadilci

tudi če si nekadilec, pokadiš ko si v istem zakajenem prostoru
kar zajetno količino "cigaret"

poleg tega te prijatelji zaardi črednega angona povlečejo s seboj v brezno odvisnosti
kar se tebi zdi na začetku: ful kul špon varsko

a je patetično in pomilovanja vredno

tega se ljudje sicer prepozno zavejo

Barakuda1 ::

Počas se mi zdi že butast diskutirat v tej temi.

To je kot prepričevanje prepričanih.

Ampak vseeno le nekaj misli, pol mam pa (jaz osebno) te nestrpnosti počas dost.

Nikoli se nisem sam sebi zdel nekaj ekstra, ker kadim. Očitno se nekadilci sami sebi zdite nekaj več. To če se vmes zakajate s travo ne šteje, al kaj?

Nikoli si tudi nisem domišljal, da je kajenje koristno. Kar precej "nekadilce" pa si domošlja, da je kajenje trave koristno (vsaj občasno)

Nikoli si tudi nisem domišljal, da je vsem v okolici všeč, če kadim. Ker sem to vedel sem sam, ne da bi me kdo preganjal, kadil le tam, kjer se je tudi sicer kadilo.
Še več. Včasih se je kadilo tudi v kinu pa še kje. Osebno mi je bilo to moteče in vesel sem bil, ko so ljudje prenehali s kajenjem v kinu in podobno (brez tko trapastga zakona)

A nikakor ne morem razumeti, komu sem v napotu kot kadilec, če bom kadil skupaj s somišljeniki v lokalu, ki bi bil namenjen prvenstveno izključno nam kadilcem.

Ven ne bomo metali nikogar, če bo vstopil.

Tudi ne bomo zahajali s prižgano cigareto v lokale namenjen drugim.

Dajte no že en sam tehten argument,ampak res tehten; kdaj, kako in s čim boste nekadilci ogroženi, če bi se kadilo v nekaterih (zato v naprej določenih) lokalih, ki bi bili tako ali tako v manjšini.

Če je vaš edini argument, da je potrebno kajenje "iztrebiti", in podobno, pol boljš da ste tih.

Pravzaprav ne, kar zapišite tudi takšne bolane argumente, bom vsaj vedel kakšen je nivo sogovornikov.

Barakuda1: sploh se ne gre zato, da bi iztrebili kajenje. Človeške razvade, take i ovake bodo ostale. Razn če kakšna višja sila vmes poseže......
Gre se predvsem za to, kako potem tak zakon izvajat, nadzorovat? Ker potem bo pač prenekateri gostinec enostavno obesil napis na vhodu se kadi, pa srečno kekec. In ker bi se to lahko zgodilo, bo POMOJE pač popolna prepoved. Samo smo si pa vrjetno vsi edini, da pač naši "taglavni" nimajo kaj preveč pameti v glavi, da bi dejansko naredili kaj tako kot treba. Samo da pokasirajo kaki dinarček, pardon, evrotek, pa se jim gladko jebe. Podobno sranje se vidi pri vsej papirologiji, ki jo morajo izvajat različne ustanove. Sem že tudi, če pa še nisem, bom pa sedaj napisal, da se meni navsezadnje dopade zamisel z pubi, ter licencami. Ker recimo da vem, kak paše čik ob piru. vrjetno bolj, kot meni 2 pira ane? Samo kakšno pametno stvar v naši preljubi kokoški dosečt, si že prej skorupiran, pokvarjen, škodoželjen, ego-povzpetniški, pa še kaj bi se našlo.

>Nikoli se nisem sam sebi zdel nekaj ekstra, ker kadim.

Tule me samo zanima ali že ves čas, al kako? Ker me zanima razlog, zakaj začel kadit, če ni preosebno. Namreč 98% ljudi, kaj poznam, ki kadijo, so začeli, ker je blo to qll. Poznam tudi veliko takih med temi, ki jih je pač potegnila družba s sabo...Poznam pa celo par primerov, ki so celo prenehali kaditi (v srednji recimo). Samo to je ene par z moje okolice poznanstva, zato ne morem govorit na splošno. So pa primeri, recimo.

> Očitno se nekadilci sami sebi zdite nekaj več

pardon, kolega, če ti lahko tako rečem, samo je to spet zelo veliko posploševanje. Če ne bi kadil, bi vedel o čem se tu gre. Če pa veš, pa pardon. Samo dvomim. Sicer vem, kaj vam pomeni kajenje, tu pa se tud konča stvar.

>A nikakor ne morem razumeti, komu sem v napotu kot kadilec, če bom kadil skupaj s somišljeniki v lokalu, ki bi bil namenjen prvenstveno >izključno nam kadilcem.

mah, sej veš, politikom, kelnarjem, pa onim ostalin nesposobnežem tam v vladi in okolici. Aja, pa kakšnemu ekstremnemu zagovorniku protikadilske akcije :D

>Jaz pa bi najrajs uvedo zakon, da bi nehali proizvajati cigarete . To bi kadilce še najbolj udarilo po njihovi "zasvojeni buči".

Tak pa spet ne gre. Bi blo fajn, ja, če bi šlo, samo ne gre.

>Matev
n1;)
no idea for signature
signed
I

Nikoli se nisem sam sebi zdel nekaj ekstra, ker kadim. Očitno se nekadilci sami sebi zdite nekaj več. To če se vmes zakajate s travo ne šteje, al kaj?

Nikoli si tudi nisem domišljal, da je kajenje koristno. Kar precej "nekadilce" pa si domošlja, da je kajenje trave koristno (vsaj občasno)

Tole je pa le malo prehuda! Po tvojem se torej vsi nekadilci zakajajo s travo.

Jaz sem nekadilec in mene tvoja trditev žali ! ZAHTEVAM OPRAVIČILO !

"Kratke" replike, bolje odgovori:P

Najprej sidd (si eden bolj korektnih)

Sprešuješ zakaj in kako sem pričel kaditi.
Poglej; stvar je dokaj preprosta. Sem predstavnik starejše generacije. Živel sem v kadilski družni (večgeneracijski) To torej pomeni, da sem od najbolj ranega otroštva dalje gledal kako kadi dedek, pa stric, pa oči pa...paaa...paaaa...skratka vsi moški okrog mene, pa še večina tet po vrhu:D .
To je bil tudi čas, ko se je kajenje dobesedno reklamiralo in ni bilo nikogar, razumerš, nikogar, ki bi govoril o škodljivosti kajenja.
Ja, resno mislim. Tud moj stric, ki je bil zdravnik (skupaj z ženo, ki je bila tudi zdravnica) je kadil.

Kaditi v takem okolju, je torej le vprašanje časa. Ko sem prižgal prvo cigareto se zato nisem počutil nič posebnega. Tudi nihče tega ni opazil. Nihče obsojal in nihče hvalil.
Skratka, zame je bilo prižgati prvo cigareto nekaj podobnega kot za večino popiti prvi kozarec vina, piva itd.

A sedaj razumerš.

Ozaveščanje se je pričelo pozneje, mnogo pozneje.
Kljub vsemu pa mi je bil dim včasih moteč (naprimer v kinu - sem že napisal). A se nisem ne prej, ne zdaj čutil zaradi kajenja nič posebnega. Zgolj dejstvo da sem kadilec in to je tudi vse.

In da zelo na kratko odgovorim tistim, ki mi mislite razlagat, da naj pa sedaj neham, ko vem kaj predstavlja kajenje.

He-he. Neč ne bo iz tega. Je predolgo trajlo in nimam prav nobene volje (pa tudi potrebe ne) da bi nehal. Skoraj zagotovo pa bi nehal, s sedanjim načinom razmišljanja in vedenja kaj je tobak, če bi bil pretežno vaših let (sklepam po vaših pripombah v postih kolk pomladi štejete:P )

Prav zato pa me pojezi takšna nestrpnost prenekaterega nekadilca.

Osebno se zavzemam za omejeno število lokalov, kjer bi bilo možno kaditi. Takšen lokal bi moral izpolnjevati določene pogoje in ne bi mogel kar lastnik sam od sebe določit, ali bo njegov lokal za kadilce ali ne.
Vse kar predlagam, je le omejeno število (koncesijskih) lokalov za kadilce.

To pa je tudi vse. Se vam nekadilcem res zdi, da preveč terjam???

no pa še replika VolkD

Jaz sem nekadilec in mene tvoja trditev žali ! ZAHTEVAM OPRAVIČILO !

A res. A bejš no bejš :D :D

Ktere pa?

A tiste, da slabo bereš, ker si v svoji nestrpnosti prepovršen, da bi bolj natačno bral?

Al mrbit tiste, da tud če prebereš ne razumeš pomena nekaterih pojmov (pa čeprav napisanih v slovenskem jeziku)

Jaz sen napisal

Kar precej "nekadilce" pa si domošlja,

Glede na to, da torej nisem naredil enačaja med vsemi domišljavci in nekadilci, je zgolj od tebe odvisno kateri skupini pripadaš.

V nobenem primeru, pa si za svoje branje (in razumevanje zapisanega) ne zaslužiš opravičila. Prej nasprotno, pa čerpav te razuemem ... preveč nestrpno "volčje krvi" je v tvojih prispevkih.

Očitno se nekadilci sami sebi zdite nekaj več. To če se vmes zakajate s travo ne šteje, al kaj?

Ker v tej debati sodelujem in sem javno povedal, da sem nekadilec sem upravičeno užaljen in zahtevam zadoščenje. Lahko tukaj, kar je precej enostavno, v nasprotnem pa bom primoran to zahtevati po pravni poti!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: VolkD ()

. Lahko tukaj, kar je precej enostavno, v nasprotnem pa bom primoran to zahtevati po pravni poti!

Izvoli po pravni poti.

Dost te mm.

O.k.

zee ::

pomiri se VolkD, no.

Počakajmo do junija, ko naj bi bil zakon sprejet in bi naj zaživel. zanimivo se mi sicer zdi, da gostinci podpirajo popolno prepoved in ne ločenih lokalov.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

zanimivo se mi sicer zdi, da gostinci podpirajo popolno prepoved in ne ločenih lokalov.

No ta podatek je tudi meni zanimiv. A lahko navedeš vir.

Sicer pa sem tudi jaz že nekajkrat povdaril, da se mi zdi nesprejemljiva neke vrste dvojnost. Lokal je lahko ali nekadilski ali kadilski, srednje poti ni. Vsaj po mojem mnenju.

zee ::

bilo je objavljeno na Delovi strani v januarju.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

VolkD, Barakuda1, pardon, samo sta malce otročja.
>A sedaj razumerš.
I've open mind ;) Napisal si še več kot je bilo potrebno :).
To je tudi ena od stvari, zakaj sem si nekoliko premislil glede popolne prepovedi, ker človek ne more biti tako egoističen ter misliti samo na svoje dobro. V zameno sem zato za postopno ukinjanje, recimo. Ali pa kompromis, ki bi dejansko deloval, samo kaj takega pričakovat od naše kokoške, kaj šele evrope. Če pa se jim slučajno posveti, potem pa kapo dol.

>zanimivo se mi sicer zdi, da gostinci podpirajo popolno prepoved in ne ločenih lokalov.
tole sem tud jaz zasledil. Blo v časopisu, pa po tv.

Torej, čakali, bili in videli kaj bo.

lp

edit: citat
no idea for signature
signed
I

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sidd ()

V zameno sem zato za postopno ukinjanje, recimo. Ali pa kompromis, ki bi dejansko deloval

No, saj to v principu tudi sam zagovarjam.

Dejstvo namreč je, da je bilo kajenje v nekem času in okolju, nekaj družbeno povsem sprejemljivega. Še več. Bilo je del kulture, primerljive naprimer s kulturo pitja.

Osebno sem zagovornik vseh akcij, ki so usmerjene na ozaveščanje in prikaz realne nevarnosti kajenja.
Nobene potrebe ni po pretiravanjih. Prej ali slej se bodo stvari tako ali tako stabilizirale, tako kot so se glede žvečenja tobaka (ki je bil še bolj škodljiv).
Potrebno je torej prvenstveno ozaveščanje, ne pa represija.

Tudi nestrpnost ne bo dala pozitivnih rezultatov, v to sem prepričan.

Rezultate lahko da le dolgoročen pristop ozaveščanja tako mladih, kot tudi starejših (staršev).

Na silo spreminjati "stare kozle" kot sem jaz :P , je pa milo rečeno, trapasto.
««
26 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666922 (5326) Beli_Zajcek
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12110437 (8035) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167769 (6611) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

21513933 (11031) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

947380 (5961) poweroff

Več podobnih tem