Forum » Loža » Nov kadilski zakon !!!!
Nov kadilski zakon !!!!
Barakuda1 ::
bilo je objavljeno na Delovi strani v januarju.
Lej, saj jaz ne dvomim vate, da si navedel nek podatek, ki je bil javno objavljen.
Res pa je, da malce dvomim v verodostojnost takšnega podatka.
Selekcija izbire lahko dokaj izkrivi realno podobo.
Matev ::
Na silo spreminjati "stare kozle" kot sem jaz , je pa milo rečeno, trapasto.
nihče te ne želi spreminjati
starega kozla se pač ne da naučiti ali mu dopovedati česarkoli
gre se za zaščito ljudi ki jim tak stari kozel škoduje sedaj ko kadi v njihovi bližini
Barakuda1 ::
gre se za zaščito ljudi ki jim tak stari kozel škoduje sedaj ko kadi v njihovi bližini
Jaaa, a res nihče noče več brat, tistega kar mu ni všeč.
Sej tudi jaz zagovarjam pravico nekadilcev, da se ne kadi v njihovi bližini.
Prav nič nočem kaditi v tvoji bližini.
Kar pa še ne pomeni, da se strinjam s tem, da pa ne smem nikjer več kaditi.
Vse kar jaz zagovarjam poleg tega da se "zaščiti" nekadilce je le to, da pa se omogoči tistim, ki so kadilci (in bodo to tudi ostali), da imajo tudi oni določeno število lokalov.
A je to tako težko razumet al kaj??
In do sedaj še nisem prebral resnega argumenta proti tej ideji.
TESKAn ::
Kar pa še ne pomeni, da se strinjam s tem, da pa ne smem nikjer več kaditi.
Kdo ti prepoveduje kadit? Ti kar vleci dim, država ti bo samo zapovedala, da ga ne boš smel na javnih krajih.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Fizikalko ::
>>In do sedaj še nisem prebral resnega argumenta proti tej ideji.
A dej no? Še nekrat si celo temo preberi. Morda ti potegne.
A dej no? Še nekrat si celo temo preberi. Morda ti potegne.
macgajver ::
glejte jest sm bl bumbar dejte definirat javni kraji ker v naši vasi je 5 hiš grem na sred vasi k bohkoumu znamnu in pomoje sem na javnem kraju.
samo to mene še zanima pa se nikoli več ne umešam v to temo.
samo to mene še zanima pa se nikoli več ne umešam v to temo.
tenstan krompir je pa zakon
gre se za zaprte javne prostore
če je bohkov znamen v zaprti kočici - potem ne smeš kaditi notri
če je zunaj na prostem lahko usmrajaš po svoji želji
po želji tudi prdiš in se poserješ nanj če uživaš ob tem
weirdo
če je bohkov znamen v zaprti kočici - potem ne smeš kaditi notri
če je zunaj na prostem lahko usmrajaš po svoji želji
po želji tudi prdiš in se poserješ nanj če uživaš ob tem
weirdo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matev ()
macgajver ::
Samo to sem hotel slišat
prosim pišite zaprti javni prostori in ne javni kraji da si ne bo kdo narobe razlagal vaših komentarjev. ker sem javni kraji že prevečkrat zasledil v tej temi
prosim pišite zaprti javni prostori in ne javni kraji da si ne bo kdo narobe razlagal vaših komentarjev. ker sem javni kraji že prevečkrat zasledil v tej temi
tenstan krompir je pa zakon
Zgodovina sprememb…
- spremenil: macgajver ()
prav bi bilo da se tudi na odprtih javnih prostorih ne bi smelo kaditi
na avtobusnih postajah je prav zoprno ko ti nekdo puha v obraz
na avtobusnih postajah je prav zoprno ko ti nekdo puha v obraz
hamax ::
ne vem na keri postaji si ti peplnik vidu.
js ga ze kr douk nism. razn na zelezniski postaji, pa se to ne na celi postaji.
js ga ze kr douk nism. razn na zelezniski postaji, pa se to ne na celi postaji.
sm iz ljubljane in kle je na vsaki postaji znak prepovedano kajenje.
sam sm mislu, da je to zakonsko doloceno, pa ocitno ni.
sam sm mislu, da je to zakonsko doloceno, pa ocitno ni.
ja sej to je neumno, ker so v lj te postaje sam take mejhne strehce in ce kadis zraven postaje se lih tko use na postajo kadi.
'FireSTORM' ::
to je tako kot moja "ideja" par strani nazaj
a če kadiš v gostilni in pihaš ven dobiš kazen
če pa stojiš pred vrati gostilne in pihaš v gostilno ti pa nihče nič ne more ker tehnično nisi v javnem prostoru
če smo kadilci še nismo svinje(če sklepam po sebi) ker nikoli nisem in nikoli nebom v nekoga pihal nalašč...
umaknil pa se sam nebom zaradi svojega ponosa ampak zaradi tega še nisem svinja
Those penguins.... They sure aint normal....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 'FireSTORM' ()
__luka__ ::
ampak te postaje niso problematične ker so odprte in ponavadi malo veter piha tako da ni problema.
Fire storm: in potem bo nekdo na hitr vrata odprl vn bo pa prletel čeber ledene vode, samo tolk ta si boš laži čik ugasnu.
noben (oz vsaj jaz) ne pravi da ste svinje, mene samo moti ker zaradi vaše razvade jaz ne morem normalno uživat v svojemu piru oz. kavi.
Barakuda: A pa ti resno misliš da je naša država zmožna nadzorovat lokale po sloveniji da le ti nebi zlorabljali dovoljenj za kadilske lokale? če že ne moreje prisiliti lokalov da imajo vključeno ventilacijo - ki bi v večini primerov rešila večnio problemov ki jih imamo nekadilci zaradi kadilcev. če bi bila najmanša možnost da bi inšpekcija bila zmožna nadzorovat slovenske lokale bi glasoval ZA določeno število kadilskih lokalov, ampak ker, roko na srce, vsi vemo da se bodo zaradi preslabega nadzora spet razširili kadilski lokali, nasprotujem ideli o določenem številu kadilskih lokalov. predstavljaj si situacijo, kjer imaš poleg kadilskega tudi nekadilski lokal. razen če ne bo družba samih nekadilcev bodo vsi šli v lokal za kadilce - tudi nekadilci, ki bodo v družbi kadilcev se bodo zaradi družbe prilagodili (pa prosim ne govorit da imamo izbiro, ker če želimo ostati s držbo kadilcev se moramo vedno prilagoditi nekadilci). zato bo lastnik nekadilskega lokala, če želi preživeti primoran spremeniti lokal v kadilskega. IMHO bi spet prišli na točko kjer smo sedaj.
Lp
Fire storm: in potem bo nekdo na hitr vrata odprl vn bo pa prletel čeber ledene vode, samo tolk ta si boš laži čik ugasnu.
noben (oz vsaj jaz) ne pravi da ste svinje, mene samo moti ker zaradi vaše razvade jaz ne morem normalno uživat v svojemu piru oz. kavi.
Barakuda: A pa ti resno misliš da je naša država zmožna nadzorovat lokale po sloveniji da le ti nebi zlorabljali dovoljenj za kadilske lokale? če že ne moreje prisiliti lokalov da imajo vključeno ventilacijo - ki bi v večini primerov rešila večnio problemov ki jih imamo nekadilci zaradi kadilcev. če bi bila najmanša možnost da bi inšpekcija bila zmožna nadzorovat slovenske lokale bi glasoval ZA določeno število kadilskih lokalov, ampak ker, roko na srce, vsi vemo da se bodo zaradi preslabega nadzora spet razširili kadilski lokali, nasprotujem ideli o določenem številu kadilskih lokalov. predstavljaj si situacijo, kjer imaš poleg kadilskega tudi nekadilski lokal. razen če ne bo družba samih nekadilcev bodo vsi šli v lokal za kadilce - tudi nekadilci, ki bodo v družbi kadilcev se bodo zaradi družbe prilagodili (pa prosim ne govorit da imamo izbiro, ker če želimo ostati s držbo kadilcev se moramo vedno prilagoditi nekadilci). zato bo lastnik nekadilskega lokala, če želi preživeti primoran spremeniti lokal v kadilskega. IMHO bi spet prišli na točko kjer smo sedaj.
Lp
the truth is out there
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: __luka__ ()
se en problem je pri ločenih lokalih.
tistih 20% d dovoljenjem bi bilo nabito polnih, ostali nekadilski pa bi tenko piskal.
torej komu dat dovoljenje?
tistih 20% d dovoljenjem bi bilo nabito polnih, ostali nekadilski pa bi tenko piskal.
torej komu dat dovoljenje?
ločeni lokali so zabloda
zakaj bi uvajali segregacijo
naj bodo lokali javni in dostopni vsem
naj se v njih ne strelja ne kadi in ne pretepa
zakaj bi uvajali segregacijo
naj bodo lokali javni in dostopni vsem
naj se v njih ne strelja ne kadi in ne pretepa
butcher ::
ti si konkretno povedano malo bolan...
lokali so vsi javni in vsem dostopni že od nekdaj...............
kar pa je/ni dovoljeno je pa to kar se v njih počne.
Če boš ti lovil vsako kadilčevo besedo, bo pa še kdo od nas tvoje oslarije popravljal.
kar pa je/ni dovoljeno je pa to kar se v njih počne.
Če boš ti lovil vsako kadilčevo besedo, bo pa še kdo od nas tvoje oslarije popravljal.
ja?
in naj ostane tako
in naj se kaznuje pretepe, razbijanja, kajenje in podobna sočloveku škodljiva dejanja
če ste kadilci do sedaj bili ovčke
sedaj to niste več
in tretiralo se vas bo kot prestopnike...
žalostno?
krivično?
pravično do zdravja soljudi
da se razumemo - zaradi pasivnega kajenja letno umre več ljudi kot od pretepov, streljanja in še česa skupaj
dcy747 ::
da se razumemo - zaradi pasivnega kajenja letno umre več ljudi kot od pretepov, streljanja in še česa skupaj
Vir, prosim?
Zelo preprosto bom razložil, pa kdor bo želel razumeti - bo.
Nekadilci imate sedaj pravice:
- odpreti nekadilski lokal
- obiskovati zgolj nekadilske lokale
Kadilci po novem zakonu teh pravic več ne bomo imeli. Kdo bo torej oškodovan?
Zelo malo je kadilcev, ki se upirajo proti prepovedi kajenja na javnih (javno-(so-)financiranih bom kar rekel) mestih (bolnišnice, sredstva javnega prevoza itn.). Vendar ta zakonodaja posega na privatno lastnino in regulira kajenje - konkretno ga prepoveduje. In tu vidim velik problem. Upam, da je jasno zakaj.
Če ste vsi nekadilci tako ekstremno zgroženi nad nami kadilci - evo, vržte skupaj denar pa odprite par nekadilskih lokalov (to vam zakonodaja itak dovoljuje). Saj pa boste po teh in podobnih threadih na drugih forumih sodeč - pravi multimilijonarji. Kaj čakate?
To, da prepovedujete kajenje in nam to prodajate kot demokracijo je perverzija resničnosti. Sedaj imamo enake pravice - po novem bomo mi prikrajšani. Nak, to ni demokracija.
D.
Vir, prosim?
Zelo preprosto bom razložil, pa kdor bo želel razumeti - bo.
Nekadilci imate sedaj pravice:
- odpreti nekadilski lokal
- obiskovati zgolj nekadilske lokale
Kadilci po novem zakonu teh pravic več ne bomo imeli. Kdo bo torej oškodovan?
Zelo malo je kadilcev, ki se upirajo proti prepovedi kajenja na javnih (javno-(so-)financiranih bom kar rekel) mestih (bolnišnice, sredstva javnega prevoza itn.). Vendar ta zakonodaja posega na privatno lastnino in regulira kajenje - konkretno ga prepoveduje. In tu vidim velik problem. Upam, da je jasno zakaj.
Če ste vsi nekadilci tako ekstremno zgroženi nad nami kadilci - evo, vržte skupaj denar pa odprite par nekadilskih lokalov (to vam zakonodaja itak dovoljuje). Saj pa boste po teh in podobnih threadih na drugih forumih sodeč - pravi multimilijonarji. Kaj čakate?
To, da prepovedujete kajenje in nam to prodajate kot demokracijo je perverzija resničnosti. Sedaj imamo enake pravice - po novem bomo mi prikrajšani. Nak, to ni demokracija.
D.
po novem bomo mi prikrajšani. Nak, to ni demokracija
Rzloži to ljudem ,ki umirajo zaradi izpostavljenosti cigaretnemu dimu.
TESKAn ::
Uee, men ne dovolijo divjat 180 po lokalni cesti...šmrc...to ni demokracija, demokracija bi bila samo, če ne bi bilo omejitve in bi vsak lahko vozil, kot mu paše...ne pa da nas država nekaj brezveze omejuje...šmrc...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
__luka__ ::
hja, cel BTC je zaseben, cel merkator je zaseben, cel tuš je zaseben, pa nikjer kajenje ni dovoljeno (dobro, če odmislimo trgovine s hrano še vedno ostane ogromno površin kjer kajenje ni dovoljeno), torej je bolj logično da se prepove kajenje tudi lokalih - jaz v bistvu ne vidim razlike med kinodvorano in lokalom, v oba greš zato da se zabavaš, imaš dobro, ampak v lokalu se lahko kadi v kinodvorani ne. zakaj ne? zakaj dvojna merila? večina kadilcev tu je potrdila da se strinjajo s prepovedjo kajenja v kinodvoranah zakaj se potem ne strinjate z prepovedjo kajenja v lokalih - ker še enkrat jaz kakšne posebne razlike ne vidim.
LP
the truth is out there
Gr0unD Zer0 ::
v gostilni se tudi na glas meniš, v kinu pa drzis gofljo.
v gostilni telefoniraš, v kinu, če nisi retardiran mulček brez bontona, pa tega ne delaš
v gostilni telefoniraš, v kinu, če nisi retardiran mulček brez bontona, pa tega ne delaš
SmeskoSnezak ::
Kadilci pozor!
Vso temo smo vas nekadilci potrpežljivo prenašali in vaše cmerjenje. Skozi vso temo smo vam dajali argument za argumentom, da je kajenje (bilokakšno) škodljivo. Skozi vso temo ste dobili linke na raziskave o tej škodljivosti. Zgodovina nas je naučila, da je kajenje privilegij. Vi pa spet (ja, spet... Ker očitno res ne znate brati teme od začetka) pravite, da je to vaša pravica.
A veste kaj? Dovolj vas mam jaz in ostali nekadilci. Mi smo zaklučili debato (mogoče še bo kdo hotel naprej sodelovati v tej debati). Potrpljenja do vas in kajenja me mineva.
Zadnjič napišem, pol pa si idite brat to temo od začetka in vse linke preberite kar smo vam (jaz tudi) dali za prebrat.
Kar pa se tiče teh lokalov. Kot je do zdaj obstajal zakon (vsaj mislim, da obstaja), da lahko ustanovite klub, imate tudi zdaj to možnost. Naredite si po sloveniji klube za kadilce, če tako hudo hočete kaditi v družbi. Mi smo vam tudi prijazno povedali, zakaj ločeni lokali ne bodo obstajali. Zaradi razdvajanja ljudi (v dve skupini) na kadilce in nekadilce.
Brezveze se ponavljat, saj je nekaterim nikotin že tako škodil, da niti nočejo razumeti, kaj jim že vseh 1000 postov hočemo dopovedati. Svoje pravice poznate. Zdaj boste spoznali še svoje dolžnosti.
Vso temo smo vas nekadilci potrpežljivo prenašali in vaše cmerjenje. Skozi vso temo smo vam dajali argument za argumentom, da je kajenje (bilokakšno) škodljivo. Skozi vso temo ste dobili linke na raziskave o tej škodljivosti. Zgodovina nas je naučila, da je kajenje privilegij. Vi pa spet (ja, spet... Ker očitno res ne znate brati teme od začetka) pravite, da je to vaša pravica.
A veste kaj? Dovolj vas mam jaz in ostali nekadilci. Mi smo zaklučili debato (mogoče še bo kdo hotel naprej sodelovati v tej debati). Potrpljenja do vas in kajenja me mineva.
Zadnjič napišem, pol pa si idite brat to temo od začetka in vse linke preberite kar smo vam (jaz tudi) dali za prebrat.
kajenje ni pravica! Je privilegij! Dajte si dopovedat to!
Kar pa se tiče teh lokalov. Kot je do zdaj obstajal zakon (vsaj mislim, da obstaja), da lahko ustanovite klub, imate tudi zdaj to možnost. Naredite si po sloveniji klube za kadilce, če tako hudo hočete kaditi v družbi. Mi smo vam tudi prijazno povedali, zakaj ločeni lokali ne bodo obstajali. Zaradi razdvajanja ljudi (v dve skupini) na kadilce in nekadilce.
Brezveze se ponavljat, saj je nekaterim nikotin že tako škodil, da niti nočejo razumeti, kaj jim že vseh 1000 postov hočemo dopovedati. Svoje pravice poznate. Zdaj boste spoznali še svoje dolžnosti.
@ Pusti soncu v srce... @
Zgodovina sprememb…
- polepsal: OmegaBlue ()
a mi se cmerimo?
buhu, cote mi smrdijo.
buhu, če jih preveč perem so prej hin
buhu, moji punci lasje smrdijo
buhu, yadayadayada
par ljudi je napisalo par zadev, kako bi se dosti elegantneje rešili te problematike...
bolj vi jokate se mi zdi...
razdvajanje ljudi?
mislim da je debilna stvar kot je barva kože ali pa znamka avta ki ga voziš dosti bolj razdvojevalna(bom nehal, ker bo spet nekdo rekel da izpostavljam druge stvari ki ne sodijo v debato...)kot pa kajenje
privilegij je nekoč bil tudi beli kruh. so ga samo bogataši jedli.
avto enako. še dlje nazaj celo bicikl.
kadilci, pozor? pazi da ne boš s tvojega gigantskega prestola padel
buhu, cote mi smrdijo.
buhu, če jih preveč perem so prej hin
buhu, moji punci lasje smrdijo
buhu, yadayadayada
par ljudi je napisalo par zadev, kako bi se dosti elegantneje rešili te problematike...
bolj vi jokate se mi zdi...
razdvajanje ljudi?
mislim da je debilna stvar kot je barva kože ali pa znamka avta ki ga voziš dosti bolj razdvojevalna(bom nehal, ker bo spet nekdo rekel da izpostavljam druge stvari ki ne sodijo v debato...)kot pa kajenje
privilegij je nekoč bil tudi beli kruh. so ga samo bogataši jedli.
avto enako. še dlje nazaj celo bicikl.
kadilci, pozor? pazi da ne boš s tvojega gigantskega prestola padel
Avto pravica? Haha....
Resno, v smeh me spravljate z vašimi (ne)argumenti. A ima vsak berač avto? Daj, strezni se pa daj glavo malo pod vodo za en čas.
Resno, v smeh me spravljate z vašimi (ne)argumenti. A ima vsak berač avto? Daj, strezni se pa daj glavo malo pod vodo za en čas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmeskoSnezak ()
ti si rekel privilegij.
jaz tudi.
očitno nekdo ne zna brat.
lahko pa ti kopiram:
and you lay off the shrooms
jaz tudi.
očitno nekdo ne zna brat.
lahko pa ti kopiram:
privilegij je nekoč bil tudi beli kruh. so ga samo bogataši jedli. avto enako. še dlje nazaj celo bicikl.
and you lay off the shrooms
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gr0unD Zer0 ()
jype ::
SmeskoSnezak> KAJENJE NI PRAVICA!! JE PRIVILEGIJ!! DAJTE SI DOPOVEDAT TO!!
Ja, saj kadilcem je to jasno. In temu privilegiju se jim dejansko ni treba odpovedat, tako kot se ti nisi pripravljen odpovedat privilegiju, ki se mu reče internet.
Dokler je stvar urejena tako, da pri tem ne škodujejo nekadilcem (in velika večina kadilcev v tej temi je izpričala načelno in stvarno obzirnost do nekadilcev) tudi ni nič narobe s tem.
Ja, saj kadilcem je to jasno. In temu privilegiju se jim dejansko ni treba odpovedat, tako kot se ti nisi pripravljen odpovedat privilegiju, ki se mu reče internet.
Dokler je stvar urejena tako, da pri tem ne škodujejo nekadilcem (in velika večina kadilcev v tej temi je izpričala načelno in stvarno obzirnost do nekadilcev) tudi ni nič narobe s tem.
Gr0unD Zer0, razumel sem te kot da smatraš, da je zdaj avto že pravica. Kar pa ni!
jype, no super. Zakaj pa se potem hočejo tolko kregat okol tega? Mi ni jasno...
btw, da me ne boste razumeli kot totalnega anti-kadilca. V večini tem govorim, kak so vladni organi nesposobni. To lahko rečemo tudi za izvajanje reda in preventive v tem področju. Če bi torej bilo vse dobro in bi vsi delali kot treba, bi takorekoč tudi vsi lokali bili ustrezno ločeni na kadilske/nekadilske prostore, delovala bi zračenje, verjamem, da bi mi nekadilci še naprej v miru živeli z ostalimi ljudmi, ki kadijo. Sam imam proti kadilcem le toliko, da me moti tisto, kar bi moralo biti po "defaultu" dobro urejeno.
jype, no super. Zakaj pa se potem hočejo tolko kregat okol tega? Mi ni jasno...
btw, da me ne boste razumeli kot totalnega anti-kadilca. V večini tem govorim, kak so vladni organi nesposobni. To lahko rečemo tudi za izvajanje reda in preventive v tem področju. Če bi torej bilo vse dobro in bi vsi delali kot treba, bi takorekoč tudi vsi lokali bili ustrezno ločeni na kadilske/nekadilske prostore, delovala bi zračenje, verjamem, da bi mi nekadilci še naprej v miru živeli z ostalimi ljudmi, ki kadijo. Sam imam proti kadilcem le toliko, da me moti tisto, kar bi moralo biti po "defaultu" dobro urejeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmeskoSnezak ()
gumby ::
>>če nisi retardiran mulček brez bontona, pa tega ne delaš
tud v najtanjsi knjigici o bontonu pise, da se v jedilnicah ne kadi.
da ne govorim o prostorih za nekadilce...
kadilci smrdite, in to precej - dajte si ze to enkrat dopovedat
tud v najtanjsi knjigici o bontonu pise, da se v jedilnicah ne kadi.
da ne govorim o prostorih za nekadilce...
my brain hurts
glej, ti snezak(domnevam da maš nick tak zaradi podobnega iq-ja)
ti bos tu folk v glavo je*al(pač trenutno je naneslo da si z mano malo probal) ter pričakuješ, da tebe ne bo noben?
če ne razumeš na normalen način, je pa treba pač na tvojem nivoju povedat(zgoraj omenjeno stvar, ter kajenje itd...) ampak ker maš glavo iz snega, gre kuj skozi ne?
in ne, nisi mačku na rep stopil. vsaj na pravega ne.
ti bos tu folk v glavo je*al(pač trenutno je naneslo da si z mano malo probal) ter pričakuješ, da tebe ne bo noben?
če ne razumeš na normalen način, je pa treba pač na tvojem nivoju povedat(zgoraj omenjeno stvar, ter kajenje itd...) ampak ker maš glavo iz snega, gre kuj skozi ne?
in ne, nisi mačku na rep stopil. vsaj na pravega ne.
Khm... pazi kako govoriš. Ni lepo žaliti soljudi, kaj šele da si prešel na osebno obračunavanje in zelo nizki nivo debate.
In ja, jaz razumem kadilce. Očitno ti ne razumeš nekadilcev.
In ja, jaz razumem kadilce. Očitno ti ne razumeš nekadilcev.
al pa kak sendvič iz petih členkov?
ok pustmo posledice...ampak men je to smešno
gumby: obljubim si bom zdaj vzel zraven (nevem kak je po slovensko) klukico(to je tista zadeva z katero "pritrdiš" oblačila na štrik za obešanje cunj) in vsakemu kateremu bom smrdel mu jo nadel na nos...prav?
prav tako bom vzel sabo eno za sebe ko bo kdo zraven mene ki se ni umil že pol mesca sred poletja...prav?
sam mate pa že bedne, v trgovini se ne kadi, v kinu se ne kadi itd itd itd...
Sam imam proti kadilcem le toliko, da me moti tisto, kar bi moralo biti po "defaultu" dobro urejeno.
ti hočeš povedat da sem jaz(kot kadilec) kriv da gostilničar nima dobrega zračenja narejenega? ali te pa jaz samo narobe razumem?
a res?
neeeeeee, moji čiki dišijo po parfumu. (prdec pa po vrtnicah)
ce je prostor normalno ločen(stena+vrata) se sploh ne opazi da so v sosednjem prostoru kadilci.
torej si si sam kriv
v večini primerov pač ločeno ni, zato pa nisem kriv jaz, še manj ti, ampak lastnik lokala.
(lep primer je picerija bonaparte, kjer je jedilnica strogo nekadilska, ločena itd. čik pa sem skadil zunaj, ko smo sli domov)
druga skrajnost je picasso, kjer majo nekadilcem namenjeno par mizernih metrov_na_kvadrat, ki jih od ostalega tela ločujeta "steni" širine 30 cm
Smeško, tvoj predlog, naj se streznim je tudi bil oseben(smatram da me imaš za pijanca, ker pa to ravno nisem, je to žalitev)
kak je že oni pregovor s pometanjem, pa najprej sosedu pol pa sebi? al je blo kontra
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gr0unD Zer0 ()
dcy747 ::
Uee, men ne dovolijo divjat 180 po lokalni cesti...šmrc...to ni demokracija, demokracija bi bila samo,
Privatna lastnina ni javna lastnina. Ceste so javno dobro. Če si jaz zgradim privatno cesto ("kadilski lokal") ZVCP tam ne velja in lahko divjam 400 na uro če mi je taka volja. Ločiš med zasebno in javno lastnino?
hja, cel BTC je zaseben, cel merkator je zaseben, cel tuš je zaseben, pa nikjer kajenje ni dovoljeno
In to je pravica lastnika, da prepove ali pa dovoli kajenje. Si videl kje kadilce ki se bunijo, ker je v BTCju prepovedano kajenje? Pač - kadilci upoštevamo prepoved. Za to prepoved niso rabili države (ker država tam nima kaj iskati). Država tu jemlje pravico odločitve lastniku lokala.
potem ne strinjate z prepovedjo kajenja v lokalih - ker še enkrat jaz kakšne posebne razlike ne vidim.
Ne strinjamo se z DRŽAVNO prepovedjo. Strinjamo se pa s tem, da ta odločitev še vnaprej ostane v domeni lastnika lokala/kinodvorane/burekdžinice.
Potrpljenja do vas in kajenja me mineva.
Wow. Živela toleranca. Kdaj točno je ta država postala tako ksenofobna in spet naklonjena enoumju (in "enopočetju")?
Zaradi razdvajanja ljudi (v dve skupini) na kadilce in nekadilce.
O jezus. Ti skupini že obstajata. Kaj točno je tvoj argument? Obstajajo pivci alkohola in nepivci alkohola. Obstajajo pivci kave in nepivci kave. Moramo torej sedaj kadilci postati nekadilci, nepivci alkohola postati pivci alkohola (ker ga večina pač cuka) itn.?
Kaj, pri bogu, ima to opraviti s temo o kateri gre debata? Naslednje boš ugotovil, da romi smrdijo, da črnci smrdijo in jih z zakonom prepovedal? WTH?
lp, D.
Privatna lastnina ni javna lastnina. Ceste so javno dobro. Če si jaz zgradim privatno cesto ("kadilski lokal") ZVCP tam ne velja in lahko divjam 400 na uro če mi je taka volja. Ločiš med zasebno in javno lastnino?
hja, cel BTC je zaseben, cel merkator je zaseben, cel tuš je zaseben, pa nikjer kajenje ni dovoljeno
In to je pravica lastnika, da prepove ali pa dovoli kajenje. Si videl kje kadilce ki se bunijo, ker je v BTCju prepovedano kajenje? Pač - kadilci upoštevamo prepoved. Za to prepoved niso rabili države (ker država tam nima kaj iskati). Država tu jemlje pravico odločitve lastniku lokala.
potem ne strinjate z prepovedjo kajenja v lokalih - ker še enkrat jaz kakšne posebne razlike ne vidim.
Ne strinjamo se z DRŽAVNO prepovedjo. Strinjamo se pa s tem, da ta odločitev še vnaprej ostane v domeni lastnika lokala/kinodvorane/burekdžinice.
Potrpljenja do vas in kajenja me mineva.
Wow. Živela toleranca. Kdaj točno je ta država postala tako ksenofobna in spet naklonjena enoumju (in "enopočetju")?
Zaradi razdvajanja ljudi (v dve skupini) na kadilce in nekadilce.
O jezus. Ti skupini že obstajata. Kaj točno je tvoj argument? Obstajajo pivci alkohola in nepivci alkohola. Obstajajo pivci kave in nepivci kave. Moramo torej sedaj kadilci postati nekadilci, nepivci alkohola postati pivci alkohola (ker ga večina pač cuka) itn.?
Kaj, pri bogu, ima to opraviti s temo o kateri gre debata? Naslednje boš ugotovil, da romi smrdijo, da črnci smrdijo in jih z zakonom prepovedal? WTH?
lp, D.
mtosev ::
2x v zivljenu probal kadit pa sn kasljal 2H pol. Pa se slabo mi je blo. Pa tudi cigaretni dim me moti me zacne glava bolet.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
jype dobr post.
a je kdo prebral članek o prepovedi kajenja v zadnji sobotni prilogi?
sam sicer nisem pristas primerjanja različnih škodljivih razvad ampak vseeno se lahko iz tistega članka nekaj naučimo.
priporočam branje.
če je kdo naročen na e-delo, je članek tukaj: klik
edit: pod članek je podpisan Andrej Marušič, nacionalni koordinator za duševno zdravje pri Svetovni zdravstveni organizaciji in ne nek brezvezen novinar.
a je kdo prebral članek o prepovedi kajenja v zadnji sobotni prilogi?
sam sicer nisem pristas primerjanja različnih škodljivih razvad ampak vseeno se lahko iz tistega članka nekaj naučimo.
priporočam branje.
če je kdo naročen na e-delo, je članek tukaj: klik
edit: pod članek je podpisan Andrej Marušič, nacionalni koordinator za duševno zdravje pri Svetovni zdravstveni organizaciji in ne nek brezvezen novinar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hamax ()
vsako leto umre toliko in toliko ljudi zaradi pasivnega kajenja
pomagajte opustiti kajenje
HELP - organizacija proti tobačnim izdelkom
pomagajte opustiti kajenje
HELP - organizacija proti tobačnim izdelkom
sidd ::
hamax, bodi tako dober pa kopiraj članek sem, ker je nekako nedostopen
Sicer pa bo kadilce bolj kot ta zakon "prizadela" zdravstvena reforma, ali kako naj to omenim. Spadate pod rizično skupino, rizične skupine pa plačujejo nevem več koliko % zdravljenja. Tako da bo kajenje spet samo privilegij bogatih zgleda, bo postala jako draga zadeva.
Sicer pa jaz čakam kaj točno bodo prepovedali v zakonu.
Vi pa se dajte še malo prepirat med tem časom! Me like it
lp
Sicer pa bo kadilce bolj kot ta zakon "prizadela" zdravstvena reforma, ali kako naj to omenim. Spadate pod rizično skupino, rizične skupine pa plačujejo nevem več koliko % zdravljenja. Tako da bo kajenje spet samo privilegij bogatih zgleda, bo postala jako draga zadeva.
Sicer pa jaz čakam kaj točno bodo prepovedali v zakonu.
Vi pa se dajte še malo prepirat med tem časom! Me like it
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6922 (5326) | Beli_Zajcek |
» | Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 10437 (8035) | CWIZO |
» | Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 7769 (6611) | #000000 |
» | Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 13933 (11031) | BigWhale |
» | Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7380 (5961) | poweroff |