» »

BitTorrent pohrustal μTorrent

1
2
»

@LOL ::

No če ne poznaš zadev ne klamfaj tja v tri dni.
Jaz imam take izkušnje. Rama imam pa tudi dovolj da se ne obremenjujem. Tako da pri meni trnutno laufa samo BitComet.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Kenpachi ::

Ne pametuj. Sem šokiran od tvojega tehničnega znanja in zagovora svoje trditve.

"Dejansko BitComet precej agresivneje vleče kot pa en uTorrent"

Res, klanjam se tvoji kredibilnosti in izkušenosti... "agresivnejše". Damn, sam se ne bi mogel spomnit bolj strokovnega izraza.
Zaraki Kenpachi.

@LOL ::

Tvojo tehnično znanje kar rdeči kapici razlagaj:\
Moje izkušnje so takšne in zaradi tega uproabljam BitComet, download poteka bolj tekoče in hitreje. Dovolj z moje strani. Torej za to prodajo mi visi doli. No je pa vsaj avtor za svoje delo nekaj iztržil in prav je tako
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Tr0n ::

Potem imas pa slabe ali premajhne izkusnje fantic. :)

OldSkul ::

LOL, BitComet je znan, da malo čita, zato pa je tako nepodprt in bannan itd. itd. Zdej nevem kaj je z najnovejšimi verzijami. utorrent dela po pravilih, pa se nad hitrostjo ne morem pritoževat. Ko je seederjev dosti, mi tudi vleče do konca 1MB/s.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

simnov ::

utorrent tudi če ne downloadaš z max ti povezavo zabije do konca pa še hiter ni

Kenpachi ::

@LOL:

Seveda, svoje tehnično znanje pa ti kar sevaš. Vse kar znaš reči je: js pa uporabljam bitcomet in sem car. Dobra podkrepitev, ni kaj.

Najprej sem uporabljal ABC, ki je primarno uporabljal pač stock BitTorenc client, le s par funkcijami, kot je Pause, queue itd. Ampak je žrl CPU in ram ko mala mona.

Potem sem naletel na Azureus... Seveda zraven tudi izbuljil oči ob zapretiranem cachingu in seveda bleščečem JVMju, ki je vso stvar podžgal. Ok, je stabilna zadevca, ampak prevelika in prepožrešna. Je pa univerzalna, to pa.

No, na vrsti je bil BitComet. C++ land. Vse v redu, boljši kot Azureus, ampak spet, caching je bil slab. Pa tudi povezave so se rade izgubljale (no, ne vem zdaj, uporabljal sem 0.61 verzijo) ter prepogost checking pri resumu torrenta. Tečno pri 2gb+ velikostih, ka-li? Glede hitrosti... Gibale so se okoli 90% fizične zmožnosti.

Ok, so še razni tornadoti in podobni derivati, ampak nisem kaj dosti maral za njih.

In grand finale: Po uporabi 167kB velikega uTorrenta sem pač doživel razsvetljenje in ugotovil, da je to to. Poraba CPUja zanemarljiva, prav tako caching je dosti optimiziran (vsega skupaj okoli 10mb pri zaprtem programu, okoli 5mb on the fly pri 1mbit hitrostih, 30-40mb on the fly pri 100mbit ), ravno tako opravlja recheck le po izrecnem ukazu, kar je ogromen plus. Pa tudi celoten bandwidth uporablja. RSS podpora je zadovoljujoča, nastavitve ne bi mogle biti enostavnejše. Zmaga.
Zaraki Kenpachi.

Jux ::

@Tron: Glede hitrosti.

Test istega fajla, ob istem času (par minut razlike vmes). Stabilizirana hitrost:
1) azureus pod linuxom (dualcore+2gb rama) = 6.7MB/s
2) utorrent pod windowsxp (dualcore+2gb rama) = 9.7MB/s

Tko da ne bučk prodajat. Azureus = BLOATBLOATBLOAT ware, jst ga pod ubuntujem z 512mb rama praktično ne morem poganjat ker mi mašina šteka. Teh težav z transmission in utorrentom (ista mašina + star install windows) ni.

PS: Kot kralj enovrstičnic bi lahko sestopil iz svojega prestola in nam obelodanil zakaj je Azureus tako hud.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

keber ::

Heh, BitComet, na A1700 + 1 GB rama mi 50 kB/s tako zabije računalnik, da Winamp šteka pri predvajanju MP3-jev - ne da bi delal še kaj drugega, Firefox se takrat vleče kot megla. No, saj je že šel v deželo Uninstall :D. Pri uTorrentu pa normalno igram NWN 2. :\

Tr0n ::

Jux: Jup, se strinjam. Zato se pa smejim LOLovim smesnicam. ;)

@LOL ::

Heh, BitComet, na A1700 + 1 GB rama mi 50 kB/s tako zabije računalnik, da Winamp šteka pri predvajanju MP3-jev - ne da bi delal še kaj drugega, Firefox se takrat vleče kot megla. No, saj je že šel v deželo Uninstall . Pri uTorrentu pa normalno igram NWN 2

Hm zanimivo,. Meni pri 800KB/s ali več deluje PC (XP1800+, 1GB rama) čisto solidno. Raje si omeji upload pa boš videl da se bo zadeva precej poznala (sploh ob sočasni uporabi multiplayer špilov). Če pa si ne znate naštimati zadev kot je treba pa pač uproabljejte kaj drugega. Je pa res da jaz užgem kak torrent večinoma takrat ko en delam kaj drugega (včasih pustim pač čez noč). Naj pa povem da ob downloadu ki sem ga napisal zgoraj v miru odigram ET ali dva. Da o brskanju po spletu ne govorim (seveda je važna omejitev linije)

Jux: Jup, se strinjam. Zato se pa smejim LOLovim smesnicam. ;)

Še enkrat. Meni dela odlično:\ Podal sem SVOJE mnenje o zadevi tako da mi za uTorrent dol visi. Če si drugačnega mnenja žaljenje ni potrebno.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Kenpachi ::

Jux, ne bloatware, ampak Java Virtual Machine (se pa obnaša kot 100tonska krava...). 'nuff said.
Zaraki Kenpachi.

Looooooka ::

ok res da pozre manj rama kot azureus(pac java smrdi kaj cs)...ampak se mi zdi da nekak azureus boljs bandwith nuca in da tm leti kr dost hitrej.Ampak ze zarad resourcev mi je tale zadeva zdej kr vsec.

Roadkill ::

Kolko resourcov vam pa žre azureus, da tako jamrate?
Trenutno po 15ih urah laufanja azureus koristi 55mb rama.... ?

Glede hitrosti downlouda vas pa itak ne razumem. Imam samo 1mbit link in mi karkoli zabije celotno linijo.
Ne rečem pa, da uTorrent ni kul. Ga uporabljam na prenosniku. Sam dokler ne nardijo neke kulturne linux verzije, bo samo za backup.
Ü

Kenpachi ::

Meni pokuri 65mb. (Da, sem naložil samo da probam.) Medtem, ko uT troši 7.5mb. Tough choice eh? Oba sem omejil na hitrost 250kB/s samo za primerjavo.

S tem, da laufa v uT 5 torrentov, v Azu pa samo en. Poraba procesorja: uT 0-2%, Azu 3-5%. Mnjeh, ni vredno omembe pri obeh....

Azu ima še neke plugine, med ostalim irc klient (wtf), RSS podpora (mnjeh bolj tkotko je), LAN peer finder (ok, koristna zadevca, če imaš koga v omrežju, da ga izoliraš in izkoristiš povezavo), ostalo ni omembe vredno.

Potem še full speed test (private tracker jasno, publici niso ravno merodajni):

Seederjev: 52

uT: 10.2 MB/s 18MB RAM
Azu: 1.49 MB/s 79MB RAM
Zaraki Kenpachi.

Tyrael ::

Sem naredu en mali test 3 torrent clientov (Azureus,BitComet ter µTorrent).Vsakega sm posebej testeru 5 min na povezavi 10/2Mbps in kišti z Intel E6600 proc in 2X1Gb rama.Nastavitve clientov so bile pri vseh enake in sicer: Max number of connected peers per torrent 384; Protocol encryprion: Enabled ter uklopljen legacy support; Half open connedtions 100 (seveda twekano z LvlLord) ter seveda pravilno forwardan port ker imam router.Brez kakršnih koli omejitev hitrosti downloada in uploada ter na private trackerju. Rezultat testa po 5minutah je sledeč:
Azureus(2.5.0.0) Seederjev 298 hitrost dol 681kB/s gor 169kB/s poraba rama 102MB
BitComet Seederjev(v0.79) 229 hitrost dol 830kB/s gor 115kB/s poraba rama 75MB
µTorrent(v1.6.1b483) Seederjev 264 hitrost dol 1163kB/s gor 158kB/s poraba rama 16MB

Po mojih izkušnjah se najbolj obnese µTorrent saj ga tudi uporabljam že kar nekaj časa.Aziresus je na hitrejših povezavah izredno požrešen 100MB+ rama.BitComet je na dostih trackerjih banan zaradi napačnega pošiljanja podatkov.µTorrent pa je za moje potrebe ravno prav opremljen z funkcijami.Za vse tiste ki imate pa probleme z clienti so pa v večini samo napačne nastavitve clientov krive za vaše težave.

keber ::

>>> Raje si omeji upload pa boš videl da se bo zadeva precej poznala (sploh ob sočasni uporabi multiplayer špilov).
Brez skrbi, omejen je (bil) na komaj tretjino celotnega uploada (programsko) + še Netlimiter. In je vseeno zelo štekalo. Multiplayer igric pa ne igram. Da ne omenjam, kako celega kupa torrentov ni bilo možno dobiti (ali pač BC ni bil dovoljen ali pa se je pogosto zrušil ob začetku doldajanja).

Priznam pa, da ob starih verzijah BC-ja ni bilo takih težav, te so se pojavile kasneje. Upam da z uTorrentom ne bo podobno. Za vsak slučaj bom nekje na disku ohranil trenutno 1.6 verzijo.:D

Kekec ::

Kakorkoli že azures s svojim plug-ini definitivno omogoča več SafePeer je dober primer.

lp

MrStein ::

caching je bil slab

Za kaki caching gre to ?

PS: Baje uTorrent enim zj* povezavo tudi ko skoraj nic ne prenasa.
PPS: Ne poznam detajlov.
PPPS: Me tudi ne zanimajo prevec.

PPPPS: Kaj kdo uporablja BitLord ?

PPPPPS: A vam tudi v naslovni vrstici okna brskalnika pise "μTorrent" namesto "µTorrent" ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

antonija ::

Ne.
Tvoj problem.
...:\
Ne.
Da.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Jst ::

Meni je azureus načeloma porabljal prek 200MB rama ter enako VirtualRama. Medtem, ko microtorrent žre 8MB rama / 8mb virtual. CPUtime pri azureusu (morate gledati java*neki*.exe) je po parih minutah tak, kot pri mikrotorrentu po nekaj urah.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

tecumseh ::

Heh, zanimivo, koliko razlicnih izkusenj. Jaz sem na Win dolgo casa prisegal na BC, ampak od nekje 0.6 or sth, je slo vse navzdol, nestabilnost, slaba vleka, se tega da imajo zjebano nastavitev za omejitve za posamezen torrent niso pogruntali vsaj tri zaporedne izdaje... Sedaj uporabljam uTorrent in sem kar zadovoljen. Sicer hitrost nekaj variira, ampak to je verjetno bolj posledica problemov, ki jih imam z net povezavo zadnje case... Sama funkcionalnost je pa super. Na Linuxu mam pa Azureus, ki kljub moji skromni masinci (C@900, 384 RAM-a) cisto normalno dela in prav nic prevec ne obremeni racunalnika.
Kar pa se tice prodaje uT, pa ima kot je iElectric rekel dobre in slabe strani. Ce le ne bo Cohen prevec krenil iz dosedanje poti, potem bo OK.

iElectric ::

Ludde je vedno poslušal kaj uporabniki hočejo in je močno delal na tem, da bi dosegli čim večje hitrosti. Celo za tistih nekaj uporabnikov z 1gbit linijo je naredil posebno verzijo, ki je za to primerna. Meni vleče vedno na polno, poraba rama je zanemarljiva 20MB? Slaba lastnost utorrenta je samo precejšna obremenitev diska.

Tr0n ::

Ki je v verziji 1.6 zaradi smart cashinga minimalna. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Kenpachi ::

To je res. Bistveno manj je overloadinga pri hitrostih nad 7MB/s.
Zaraki Kenpachi.

steev ::

Nekaj se pritožujete da uTorrent zabije linijo, tudi ko skoraj nič ne lovda. To je res, samo to ni odvisno od njega ampak od winXP. Drugače pa imate razloženo že v 6. postu pod novico. Berite vse! (enak problem sem imel nekaj mesecev nazaj, tudi tema je na s-t).

LOL-u lahko rečem samo lol.
P.S.: Si si ti namerno izbral tak nick?
:|

@LOL ::

Poglej steev: izrazil sem svoje mnenje ki temelji na uproabi obeh orodij. Zaenkrat ostajam na njem, ki se pa lahko v bodočnosti spremeni. Odvisno od nadaljnega razvoja obeh.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

steev ::

Jah ni bilo sam mnenje. Tukaj je nekaj ljudi naredilo nekaj testov in izgleda da najbolje dela uTorrent. Samo tebi ne; izgleda da ne znaš nastavit. Verjetno si prej sebe mislil, ko si omenil, da naj tisti ki ne zna nastavit klienta ne uporablja torrent, kajne?
:|

krneki0001 ::

Ne vem kako vam žre tole tok rama in ubija routerje, meni utorrent žre 6Mb rama in 3Mb virtual rama pri tem ko 5 stvari naenkrat dol vleče. Omejen je pri DL na 200kb, pri Ul pa na 20kb. Mašina je pa stara ZPRO postaja z dvema xeonoma 1.1GHz in 1Gb rama, sistem je pa win2k3 server. Procesorja pa stalno rabi manj kot procent.

Sprobal sem še par ostalih, pa jih večina rabi preveč rama, bittorrent pa je takrat nekaj štrajkal, zato ga nisem niti naložil do konca.

driver_x ::

Tudi če imaš močan računalnik, zakaj bi zagonil tone resourcov, če ti ni treba?


Najbolje je kupiti čim hitrejši računalnik in ga potem imeti neizkoriščenega prižanega 24 ur na dan.

Tr0n ::

Meni tudi ni jasno, zakaj bi moral po nepotrebnem resource kurit, ce ti ni treba. Mocan racunalnik imas za specificne aplikacije (3D, igre, kompleksni algoritmi), ne pa za navadne desktop toolse. Ti morajo (se sploh, ce ves cas tecejo v ozadju) pozreti cimmanj resourcev, da ne upocasnijo delovanja glavnih aplikacij.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Kenpachi ::

Točno tako.
Zaraki Kenpachi.

driver_x ::

že res, ampak dosti postov omenja poganjanje torrent odjemalca na strežniku. sam jih celo poznam mnogo (jaz sem tudi med njimi), ki imajo za torrent namenski strežnik.

Tr0n ::

Prav za namenski streznik je fajn, da ga aplikacije ne bremenijo 100%, ker lahko potem na njem laufas se kaj drugega in se poveca tudi sama odzivnost serverja.

driver_x ::

s tem ko sem rekel, da imam za torrent namenski strežnik, sem imel v mislih to, da imam strežnik z namenom poganjanja torrenta. to pomeni, da strežnik uporabljam za torrent. torej mi je čisto vseeno, koliko resursov pokuri torrent. kljub temu, da moj strežnik ni med hitrejšimi, mi v fluxboxu čisto spodobno teče azureus.

Keyser Soze ::

Mocan racunalnik imas za specificne aplikacije (3D, igre, kompleksni algoritmi), ne pa za navadne desktop toolse.

Vejretno je "problem" v tem, da je glavna aplikacija ravno klient za torrente. Pa še kakšni Wiđeci:D
OM, F, G!

Tr0n ::

sammy73: Ok, ampak kot si lahko videl iz zgornjih postov ima uTorrent kot zgleda veliko bolj optimiziran algoritem za prenos, saj dosega visje hitrosti pri vsem tem pa pokuri se manj resourcev.

Ne vidim razloga, zakaj bi uporabljal kaj drugega, sploh sedaj, ko ima uTorrent tudi WebUI.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

driver_x ::

@TrOn: npr. zato, ker je že navajen nekega GUI-a, ker mu obstoječa rešitev deluje stabilno in zanesljivo, ker se ne sekira za resurse (jih ima dovolj :D ), ker že itak dosega take hitrosti prenosa, da je omejitev linija, in končno, ker je izbira torrent odjemalca bolj ali manj stvar okusa vsakega posameznika - eni imajo raje nabutane odjemalce z 1000000 nastavitvami, drugi pač enostavnejše.

Če bi bili pri vseh stvareh tako pikolovski glede resursov, potem verjetno ne bi uporabljali pol obstoječe programske opreme, vključno z operacijskimi sistemi.

WamPIRe- ::

Sam sem uporabljal Azeurusa, pa sem bil zadovoljen z njim.... dokler nisem sprobal utorrenta. Porabi zlo mal resoursov (10-20MB rama) in pa nastavitve so takšne kot je treba.
Še na firmi ga uporabljam. Nasplošno sem mislil da odjemalec (bilokeri) ne bo takoj delal zaradi zaprtih portov, pa sem lepo nastavil na port 80(HTTP) pa dela s polno hitrostjo.
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

driver_x ::

pri meni že zaradi tega ne pride v poštev, ker ne dela na *nix platformah.

antonija ::

Sej so ti napisali da se ga porta na *nixe as-we-speak.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

simnov ::

konec koncev sploh ni važen klient važno je , da je čim več seederjev.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1896469649 (19785) Rias Gremory
»

BitTorrent predstavil javascript klienta, knjižnico

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
95558 (4223) usoban
»

BitTorrent star 10 let

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
124268 (2868) Hair
»

System proces kuri 50 posto

Oddelek: Pomoč in nasveti
91183 (943) ender
»

eXeem - Decentraliziran BitTorrent (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11919954 (11190) OldSkul

Več podobnih tem