» »

Po izgubi kilogramov?

Po izgubi kilogramov?

forplan ::

V zadnje po leta sem shujšal za 25kg in tako dosegel svojo idealno težo glede na višino.Problem pa se je pojavil sedaj:

Na dočočenih delih (npr.trebuh) je še ostala maščoba in sedaj me zanima,kako se naj rešim še te.

Pomislil sem že na razne vaje vendar ne vem katere so za to in če se da to dobit na internetu.

LP
da se strinjam

Looney ::

25 kil v pol leta??? Si ti normalen? Ne moreš v pol leta toliko kil zgubit!:O :( Si kaj pomislil na svoje zdravje???
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Ziga Dolhar ::

Looney,

se ti res zdi, da si ravno poklicana za takle komentar?
https://dolhar.si/

krneki0001 ::

Jst sm zaradi poškodbe izgubil v pol leta 29kg. Imel sem jih 92 in sem shujšal na 63kg. Nikjer mi ni ostalo niti malo maščobe.

Zdej sm na srečo že dobil vse nazaj pa še mal zraven - mam 100kg, za mojo velikost lih prov.

whatever ::

Jst sem v 2 mesecih shujšal 25 kil. Jedel nisem skoraj nič, mogoče kak sendvič na dan, in kolesaril. Na žalost sem pa vse kile dobil nazaj z obrestmi.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Pyr0Beast ::

Zdej sm na srečo že dobil vse nazaj pa še mal zraven - mam 100kg, za mojo velikost lih prov.
Kaj imaš 2m+ ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

celada ::

V zadnje po leta sem shujšal za 25kg in tako dosegel svojo idealno težo glede na višino.Problem pa se je pojavil sedaj:
Na dočočenih delih (npr.trebuh) je še ostala maščoba in sedaj me zanima,kako se naj rešim še te.

Pomislil sem že na razne vaje vendar ne vem katere so za to in če se da to dobit na internetu.

LP


Stos je v temu da ti nebos izgubil mascobe na trebuhu ce bos delal trebusnjake, edini nacin da kontroliras nacin kje bo sla mascoba vn je liposkucija. Ce je ostalo malo mascobe ne skrbi, se bo se razporedila po telesu samo ne takoj.

Looney:
25 kil v pol leta??? Si ti normalen? Ne moreš v pol leta toliko kil zgubit!:O :( Si kaj pomislil na svoje zdravje???


looney dej raje tiho bodi, ce se kontrolirano zgubljajo kile ni nic nevarno, sam sem izgubil 17 kil v treh mesecih pa je bilo vse vredu in raje cestitaj cloveku za njegov velik dosezek.

Tody ::

Torej čestitke... Tudi jest mislim da si čist uredu shujšal... Štos se ti bo sam od sebe pokazal če nisi pravilno shujašl kajti če si se istradal ali kaj podobnega se ti bo prej ali slej vrnilo (tako kot nekaterim uporabnikom kle zgoraj)

Svetujem ti pa da obiščeš vsaj še med.over.net tam je nakako več folka kvalificiranega za to

wishmaster ::

whatever, sam si prekoresaril po 100 km na dan>:D.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

whatever ::

wishmaster: Nisem delal 100 km na dan; za kaj takega nisem imel ne kondicije ne primernega kolesa, pa tudi prave volje ne da bi se toliko gnal. Kolesaril sem 3x na teden nekje, na precej krajše razdalje. Moj rekord je bil v enem dnevu iz centra Celja do Šmartinskega jezera in nazaj, nato do Laškega in nazaj in nato še do Šempetra in nazaj, kar ti najbrž pove bolj malo, če nisi iz teh krajev. Na začetku stradanja sem imel ~100 kg, na koncu pa ~73 kg.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Double_J ::

Looney je najstnica no, ne jo kregat.:)) Treba met razumevanje do tega stanja.

Ejsi_Disi ::

Verjetno si minimalno jedel. Telo je zaznalo, da primanjkuje hrane in jo je začelo skladiščit. Od tod maščoba na trebuhu. Drugače za kurit maščobe je idealen lahek tek (okoli 130 pulza, kar je več je že za kondicijo) ali pa kolesarjenje.

wishmaster ::

whatever, poznam te konce, sploh pa jezero:D.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

forplan ::

odločil sem se, da bom malo počakal kaj bo naredil zob časa potem pa bomo vidli
da se strinjam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: forplan ()

Witboy ::

Ok, da se jst kako zinem glede hujsanja. Najslabse je stradanje! Ce hoce clovek najbolj idealno shujsat mora jesti 5x na dan po malo. Pri prehrani mora paziti da ne vnasa veliko OH ter mascob. Najbolj "normalno" je ce lovek v povprecju zgubi kilo na teden. Pri vsakem hujasnju se najprej spravi voda iz telesa cca 2-3kg. Zato je potrebno ogromno piti!! Vode seveda! Ker ce ne so boga ledvica, plus to da pridobis v roku 14 dni nazaj te 3 kg. Poleg pravilne prehrane je potrebna tudi fizicna aktivnost, ker drugace telo najprej pobere snovi iz misic. Razne locevalne diete in podobn crap je vse vec al manj kratkorocnega znacaja in "skodljivega" telesu.

Ok, glede mascobe okoli trebuha... Vecina ljudi misli da se jo bo znebila samo s strebusnjaki... Kar je velika zmota. Ob delu le teh se ti misice jacajo in res imas sixpack... sam to mas pod spehom :) Pleg trebusnjakov so zelo pomembne aerobne vaje!!! Le te kurijo resnicno mascobo. Samo vezavo mascobe pa kurjenja se mi ne da opisat :) Bistvo je... da ce hoces trebuh s cimanj oblog... pazi na prehrano... naredis si nek normaln jedlinih v katerem prevladujejo beljakovine. delas razlicne vrste trebusnjakov. Delas jih pravilno in pocasi!!! Ter po vsakih takih trebusnjakih gres na kolo, tect, orbitrek, steper... Ce se tega drzis mas v 2h mescih vidne rezultate ;)

No, to bi bilo v grobem vse :) Je pa se kar stvari za povedat o tem... drgac pa taka navodila lahko tudi dubis na kakem mojemtrenerju na netu al pa gres osebno do kakega fitnes instruktorja.

nicjasno ::

Finta je v prehrani. In to dolgorocno. Jaz sem shujsal od februarja do junija 16kg. Nato pa sem ostal na isti tezi, samo razmerje se mi je spremenilo. Se pravi sem pocasi kuril mascobo in pridobival misicno maso. (ce ne pridobivas misic, pac samo s tezo gres dol). Tako da sem od junija pa do sedaj skuril mascobo iz bokov in trebuha in se mi sedaj vidijo trebusne misice in zile povsod. pravilno hujsanje je dolgorocen proces, ki ga je nato treba vzdrzevati. Preberi moje poste Tukaj.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nicjasno ()

Fatboyslim ::

Stos je v temu da ti nebos izgubil mascobe na trebuhu ce bos delal trebusnjake, edini nacin da kontroliras nacin kje bo sla mascoba vn je liposkucija


Nevem če tole ravno velja. Sam sem bil v 1. letniku precej suh z dosti sala na trebuhu :8)
V 2. letniku sem začel z vajami doma, skleci trebušnjaki itd. ter dobil nekan na mišicah in moči. Po tem sem kakšno leto-2 redno hodil v fitness, a se nisem držal nobene diete; razen tega da sem ob zajtrku in večerji jedel skuto. V tem letu in pol se mi je postava popolnoma spremenila, široka ramena velike roke itd. ampak vseeno slaba definicija

Enkrat pozimi, pa mi je sosed ki trenira atletiko prinesel 1kg beljakovin v prahu ter nekaj dkg aminokislin. Čeprav jih je zmanjkalo v manj kot mesecu sem še pribl 4 mesece pazil kaj jem in že so se mi videle kocke na trebuhu

Začetniku teme torej priporočam naj se začne vsaj lahko ukvarjati s športom, fitnesom +in naj ne hujša tako da strada. Najbolje je jesti hrano z dosti beljakovin, KURIJO maščobe in pospešujejo rast mišic
Člankov o pravilni prehrani je pa na netu itak ogromno

Edit: bolje prebral 2 posta nad mojim in se z obema strinjam

Zgodovina sprememb…

msms ::

Na strani mojtrener.com je vse kar moraš vedeti.

nicjasno ::

Fatboyslim: samo ti nisi izgubil slavha na trebuhu zaradi trebusnjakov. Telo kuri mascobo bolj ali manj enakomerno po celem telesu. Kar si naredil z trebusnjaki, ce si delal dovolj intenzivno, je to da si spodbudil proces kurjenja mascobe po celem telesu. In seveda socasno je sala zmanjkalo tudi na trebuhu.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Tear_DR0P ::

kako pa glavo spremenit?
sam sem v mesecu zgubil 8 kilogramov in potem to težo držal skoraj celo leto, potem pa sem v sezoni rojstnih dnevov, ki jo v naši družini prekine veseli december, zaključi pa moj rojstni dan, postal pravi požeruh in popokal vse kar sem videl, sedaj mam 94 kg, kar je krepko preveč na 180 cm višine
in vem da če se spravim hujšat, bom počasi a vztrajno to izgubil, vprašanje je samo kako dolgo bo ostalo - prvič sem shujšal, ker sem bil zadihan, če sem prehodil 10 stopnic, danes ko imam 10 kg več, kot sem jih imel pred prvim hujšanjem pa te težave ni, ampak vseeno bi rad shujšal zaradi zdravja

torej kako spremenit glavo?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

nicjasno ::

Odlocit se moras. Ni druge. Prekini vzorec custvenega prehranjevanja.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

celada ::

Ja mene je posteno streslo to ko sm na vago stopu in vidu tromestno cifro in sem su takoj naslednji dan na dieto, zdej je ze 4 mesce od konca diete (kmalu bo 5) in zdaj sm zaceu hodit se v fitness da pridobim nazaj nekaj misic.

dolenc ::

1,5kg na teden je še varno, da ne zabremzaš metabolizem. Pol pa nekateri, ki se stradajo, vsi ponosni nase, začnejo spet normalno jest in ker imajo manšo porabo, ker telo špara, pridobijo vse nazaj plus še malo več.

Počasi pa sigurno:)

Tr0n ::

nicjasno: Lahko prosim malce vec napises, kako so bili/so sestavljeni tvoji obroki? Kje si se pozanimal glede prehrane?

OrlyTM ::

Jst sm shujsal 42kg v 3.5 meseca ... hardcore!! (bil sem zelo bolan) ... zdej pa ze dva meseca in pol redno telovadim (tek, hoja v hribe, kolesarjenje) in se mi je prerazporedilo se tisto nekaj mascobe, kar jo je po "shujsevalni" ostalo ... teza ostaja enaka, sam telo se pa zelo spreminja ... proces je pa dalec od koncanega ... me se velik dela caka ... k sm iz bolnice prisel, mi je blo neverjetno tezko prehodit ze 500m ... zdaj 5x na teden pretecem 8km ...

volja, vztrajnost in NE PRETIRAVAJTE! ... to je edini kljuc do uspeha.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

nicjasno ::

Ok, najprej bom povedal kako sem jedel pred dieto.

Zajtrk: Sendvic s salamo in danone topfen + pijaca
Kosilo: Kak fast food, interspar menza, kak topfen ali pa vcasih nic, kak mi je pasalo
Vecerja: podobno kot zajtrk

Pomeni, da sploh nisem dosti jedel, pil sem pa bistveno premalo. Problem te prehrane pa je, da strasno zavre metabolizem in je sestavljena popolnoma narobe. Vecina nas poje namrec prevec hrane, ki je kombinacija mascob in ogljikovih hidratov (poleg dejstva da pojemo prevec kalorij), kot so recimo pice, hamburgerji, bureki, mcdonalds, dunajski s pomfrijem......

Zanimivo je, da tudi pri hujsanju velja paretovo nacelo, da je za 80% rezultata odgovorna prehrana in samo 20% gibanje/fitnes.

Torej, ko sem zacel z dieto sem zacel VEC jest, vendar je bila moja prehrana popolnoma drugacna.

08:00 Zajtrk: 2 polnozrnata toasta z puranjimi prsi (perutnina ptuj) + 1 kolobar svezega ananasa + 0.5l vode z multivitaminsko tableto
11:00 Dopoldanska malica: 1 merica vanilijevih proteinov z 0.5l vode ali tuna (npr. rio mare)
13:00 Kosilo: Naravni puranji zrezek (zacinjen z curryem in mesanico za argentinski steak), riz in poljubna zelenjava
17:00 Popoldanska malica: 250g skute (0,02% mascobe iz hoferja) zmesana z merico vanilijevih proteinov in merico mesanice lesnikov/lanenih semen/orehov
20:00 Vecerja: isto kot za popoldansko malico ali tuna ali puranji zrezek samo s poljubno zelenjavo
23:00 Pred spanjem: 250g skute (0,02% mascobe iz hoferja) zmesana z merico vanilijevih proteinov

Zelo vazno je, da do kosila jem beljakovine + hidrate, od kosila naprej pa beljakovine + omega3 mascobe. In pa seveda, ugotovit sem najprej moral, koliksno kolicino kalorij moje telo dnevno potrebuje. Te stevilke so specificne zame, da ugotovis zase si moras preracunat koliko kalorij dnevno zauzijes in nato eksperimentirat.
Za vzdrzevanje telesne teze potrebujem nekje 1700 kalorij dnevno. Ce pojem manj kot to, hujsam, ce jem vec se redim. Niso pa kalorije edino pomembne. Kot sem ze zgoraj napisal je pomembna kombinacija hrane in kolicina obrokov. Vec obrokov kot imamo, bolj pospesimo nas metabolizem, ki nato ne nalaga vec hrane v mascobo, ampak jo direktno pretvori v energijo in jo porabi.

Za nasvete sem vprasal npr. Gregorja Tusa (slov. prvaka v bodybuildingu in se nekaj drugih kolegov s fitnesa, ki so naredili podobne transformacije kot jaz in sedaj uspesno obdrzujejo svojo formo).

Pa se to: jaz sem potreboval za to vec mesecev, s tem da je prva dva meseca slo vse skupaj zelo pocasi, ko pa se je metabolizem pospesil pa so bili rezultati vedno hitreje vidni.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nicjasno ()

Tr0n ::

Hmm, zanimivo. Sploh, da si tako pozno se jedel, ko pa vecina tega ne priporoca.

OrlyTM ::

ob redni telesni aktivnosti, preprosto mors jest zadost ... zdaj, ce ti to nanese ob enajstih zvecer, je pa to ob enajstih zvecer ... ne gre se tuki za snack, ker si "mal lacen" ... gre se za potrebo jest, ker si porabu energijo ... ce recimo teces bolj popoldne oz. zvecer ... takoj po teku ni priporocljivo jest, zato se ti zadnji obrok prec zamakne na poznejso uro, pa zaradi tega ni se popolnoma nic "nezdrav" :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Tr0n ::

Bolj nezdrav v smislu, da se mora organizem tudi spocit in ce pred spanjem jes, si tega ne more privoscit se kar nekaj casa. :)

OrlyTM ::

250g skute (0,02% mascobe iz hoferja) zmesana z merico vanilijevih proteinov


to ni ravno zahteven obrok, da bi ti telo prav posebaj matralo :) hehe

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

_marko ::

A je kdo od vas mogoče opazil, da si po obroku, ki vsebuje maščobe dlje sit?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

nicjasno ::

Ta obrok je bolj ali manj zaradi metabolizma, da ostane aktiven tudi med spanjem. Btw... pozabil sem napisati da po vsakem obroku se popijem 0.5l tekocine.

In ja, ce jes mascobe si bolj sit. Vendar ce jes 6 obrokov na dan se tezko zgodi da si lacen, tudi ce jes obrok brez mascob.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nicjasno ()

Tr0n ::

Napisal si tudi, da si jemal proteine, vitamine etc... Je to res potrebno in ce ja, v katerem primeru?

Rad bi se namrec izogibal raznim umetnim dodatkom. Fitnes ja, vendar samo za krepitev misic in hujsanje, ne pa za ne vem kaksne body building rezultate.

nicjasno ::

Nekih ful rezultatov samo s tako prehrano tak ne mores met, se trening moras met ful nastudiran ce zelis prit do nekih misisc. Ce malo dvigujes utezi je to vse bolj rekreativno.

Glede dodatkov, pa se ne sekiraj. Proteini so samo opcija. Jaz recimo skute kot take ne morem jest, ker se mi zatakne... In proteini so super za kak vmesni obrok ko se ti ne ljubi ali nimas casa jesti. Vitamini pa mislim da bi morali bit samoumevni.... Drugi dodatki niso potrebni.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

OrlyTM ::

tut jst razmisljam, da bi zacel proteine furat ... ker mi skuta niti pod razno ne gre dol ... katere vanilijeve ti jes?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

zaejec ::

badsauron, nisem bral vseh komentarjev do zdaj, sem pa v precej podobni situaciji. dokler mi je cas dopuscal, sem tekel - 5km s labih 25min, nocem se s tem hvalit ampak, da ti dam priblizno neko "oceno" za moj tempo. no, tale moj tek se je najbolj poznal in je bil bolj efektiven od raznih diet in trebusnjakov (ki po mojih izkusnjah res gradijo trebusne misice, bolj malo pa odstranijo mascobe). kar se prehrane tice sem odpisal mleko, maslo, olje v solati, etc. in ja, solato jem za kosilo in vecerjo. to pa tako, da recimo, najprej pojem solato in potem glavno jed za kosilo.. probaj v 2 tednih se lahko pozna rezultat.

perci ::

nicjasno: Zdej ne vem kolk si velik ampak za vzdrževanje telesne teže sigurno porabiš več kot 1700. Npr. moje telo brez vsakih fizičnih aktivnosti (torej če bi cel dan ležal) porabi 2200. Tko da mal dvomim, da ti z vsemi aktivnostmi porabis 1700. To se moja punca porabi vec, pa ima 50 kil.

forplan ::

Zelo ste se odaljili od vprašanja zato bom tudi jaz povedal svojo formulo za izgubo kilogramov.

Pri men se je pojavil predvsem problem "preveč pijače" pred tem sem spil do nekaj litrov gazirane pijače na dan in tu in tam kašno pivo.

Nato pa sem se odločil, da bom pil samo še vodo in pri tem sem izgubil do 1kg na teden. Hrana pa je ostala skoraj enaka, le gledal sem, da nisem jedel kaj ki vsebuje veliko maščobe.

Tudi glede športa se ni spremenilo veliko samo večkrat sem igral koraško s prijatelji.

Za moj odgovor pa bom še naprej pazil na hrano z maščobo in upam, da bo čez čas izginila.
da se strinjam

Tr0n ::

Ti mas potem "beer bauch". :)

forplan ::

ne ni "beer bauch", ker je "beer bauch" napet.

Pri men pa se je trebuh "skrič" maščoba pa se je nekako povesila.
da se strinjam

nicjasno ::

perci: vsak ma razlicen "maintainance". Genetsko pogojeno. Moj kolega mora pojest 3500 kalorij samo da obdrzuje tezo.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Pyr0Beast ::

.. jst priporočam, da si namesto belega kruha vzamete polnozrnatega ali vsaj koruznega. Pri isti količini je dosti bolj nasiten.
1kg kruha je ekvavilentno okoli 0.7kg+ cukra.

Zmanjšati vnos maščob/olja oz. uporabljajte jih le toliko kolikor se potebuje, da se hrana ne prime.

Probajte s kokosovo mastjo, stvar je manj kalorična od svinjske maščobe, ter popolnoma brez vsakega okusa/vonja.

Dobro je povečati tudi vnos beljakovin in vlaknin.
Kakšni sojini/zelenjavni polpeti so čisto pravi za to nalogo. V pečici se popolnoma brez maščob zelo lepo spečejo, zraven dodaš še kakšen kos ali dva krompirja in imaš kosilo, zajtr, whatevah.

Velik voluminozne krme :D
Sadje, zelenjava ipd. Probavajte kakšne nove sadeže (liči, mango ipd.)

Pijte čimveč vode in hodite čimpogosteje na Wc :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

;-) ::

Kot sem pisal v temi Zdravje in bildanje al nekaj takega...sem se začel ukvarjat z športom. Najprej 2x na teden z ubijalskimi treningi, sedaj hodim kar 4x na teden + v prostem času še kolesarim in tečem če se najde le kaj časa.

Počutim se veliko bolje, tudi dan imam bolje urejen, pridobiš neko disciplino itd.

Od začetka do sedaj sem zgubil le 3 kg (vendar to ni niti malo moj namen) jem 5 obrokov na dan, po treningu pa hrano, ki nam predlaga trener itd. Mislim da teže ni težko obdržat na neki meji, samo volja, gibanje, pravilna prehrana in zdrava pamet ti lahko pomaga.

Jaz imam obraten primer- rad bi večjo težo vendar brez dodatnih maščob v telesu a ob takih treningih mi je težko, držim se le da nesmem več zgubljat na teži.

Tic ::

Jst se ne 'spoznam' na hujšanje. Kadar pa se mi zazdi, da je treba kako kilco dol dat, pač jem manj kakor porabim. Siple as that. Energije kar od nekje čarat ne moreš, lakota pa me ne ovira pri delu. Zdravo ali ne, hujšat se da brez informacij in znanja, ki je navoljo danes.
persona civitas ;>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20222175 (17704) m0LN4r
»

Fitnesiranje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12222466 (20439) egonk
»

Fitnes-trening (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10614631 (8938) ripmork
»

trebušne mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12618837 (11945) demon#666
»

hujšanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10512165 (8359) Pyr0Beast

Več podobnih tem