» »

hujšanje

hujšanje

1
2
3

madmitch ::

Srednješolci in študenti: najlaže in najkoristneje boste pokurili odvečno salo, če boste poiskali kakšno počitniško delo, ki bo uključevalo kramp, lopato, vile ali težko pohištvo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Matev ::

glede prehrane in hujšanja:

nobene diete ... zgolj način prehranjevanja mora biti trajen
to pomeni, da če nekdo shujša mora tak način prehrane vzdrževati do konca svojega življenja, če želi obdržati nizko težo

kakšen je ta način prehranjevanja: sadje in zelenjava ter občasno še kaj poleg tega (to občasno itak pride samo od sebe)

veteran ::

V arhivu sem našel nekaj nasvetov za hujšanje (da ne bo Nadezhda imela pripomb o strokovnosti, spodnji tekst je pridelalo Ministrstvo za zdravje;). Meni se zdi da zadeva funkcionira, imam idealno težo. :D


PROČ S SADJEM IN ZELENJAVO
Sadja in zelenjave se ogibajmo kot vrag križa. Že v majhnih količinah vnašata v telo občutek teže, zapacanosti, zaphanosti, v večjih pa spodbujata nastanek in razvoj bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni, želodčnih, črevesnih, ledvičnih in rakavih obolenj. Zlasti sta škodljiva zaradi velike vsebnosti vitaminov, mineralov in balastnih snovi.

IZOGIBAJMO SE BELEMU MESU
Prednost naj ima svinjina in ostalo rdeče meso. Izogibajmo se kunčjemu in belemu mesu - zlasti ribam. Namesto tega uživajmo šunko, zaseko, panceto, mast in ocvirke.

KAR LAHKO POJEMO DANES, NE PRELAGAJMO NA JUTRI
Jejmo čimbolj obilno, mastno, sladko, slano in začinjeno. Hrana naj bo taka, da se dolgo časa pripravlja in predeluje. Po možnosti naj bo konzervirana, kemijsko obogatena in večkrat pogreta. Človeški organizem prebavi vse v neomejenih količinah.

HOLESTEROL, NAŠ PRIJATELJ
Vse maščobe niso enake. Margarino zato raje zamenjajmo z maslom, rastlinsko olje s svinjsko mastjo. Izogibajmo se olivnemu olju in oljem z oznako brez holesterola. Kupujmo neposneto mleko, polnomastno skuto, sirove namaze in smetano.

ZDRAVJU PRIJAZNI DODATKI
Želodec ni nikdar tako poln, da ne bi zmogel še več. Prostor med vsaj petimi obroki dnevno vztrajno zapolnjujmo s sladkimi in slanimi dodatki. Zlasti priporočljivi so: čokolada, bonboni, napolitanke, čips, bobi palčke, smokiji, arašidi in hamburgerji.

ČIM MANJ GIBANJA
Ker telo ni stroj, nenehno skrbimo, da se ne zadihamo in oznojimo, ker bi ščasoma utegnilo resno izboljšati telesno kondicijo. K temu lahko veliko pripomore redno uživanje alkohola, tobaka in kave. Po vsakem obroku se odpočijmo - najbolje pred televizorjem. Čim obilneje se nahranimo, preden ležemo v posteljo.

ZDRAVJU PRIJAZNI DODATKI
Želodec ni nikdar tako poln, da ne bi zmogel še več. Prostor med vsaj petimi obroki dnevno vztrajno zapolnjujmo s sladkimi in slanimi dodatki. Zlasti priporočljivi so: čokolada, bonboni, napolitanke, čips, bobi palčke, smokiji, arašidi in hamburgerji.

IDEALNA TELESNA TEŽA
Izračunamo si jo tako, da od svoje višine odštejemo 100, preostalemu številu pa dodamo 50%. Primer: človek je visok 180cm, idealna telesna teža je torej 120kg. Preprostejši način je, da si z vrvjo izmerimo obseg trebuha in preverimo, če le-ta vsaj za 50% presega obseg prsnega koša.

DimmniBurek ::

Ekola en moder(plav) nasvet za hujšanje, sicer je drag ampak učinkuje-vsaj pr men je


KUPITE SI MOTOR :D


To Hondico NSR 125 sem nabavu prejšnji teden v četrtek, to sredo sem imel 4kg manj, s tem da vmes delam in da sem naredil v 6 dneh celih 1015km!!!>:D
Pa še užitek je, me je pa koštalo 500k sit za motor, ene 10k benz, 100k izpit, 26k registracija... Ampak se je splačalo za 4kg:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

@veteran: še nisem videl rastlinskega olja ki vsebuje holesterol :\
Lahko je biti prvi, če si edini!

_max_ ::

@Gandalfar: Štiridnevni cikel se ponavlja;

-beljakovine
-škrob
-ogljikovi hidrati
-sadni dan

Ter enkrat na mesec vodni dan, kjer se počutiš kot oversized plastenka vode.

Vodni dan pride v paketu s ciničnim humorjem

[moi]: Ave ! vsak dan maš manjšo senco
[sodelavec]: Yup, zdej tud tiča vidim :D
Lasciate ogni speranza voi chi domandate

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _max_ ()

strictom ::

Js zjutraj ne jem ke pač nisem lačen. Potem opoldam pojem neki malega, potem je kosilo se najem (ne preveč!), potem kaj popijem in pol je pa ž večerja. 70Kg +-3 kg (+ po praznikih :D )
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

K0K0 ::

DimmniBurek a to ti na vsake 120km zmanka bencina pa pol rineš do črpalke al kako? >:D

strictom ::

Ne zato ker je drek motor in nonstop crkuje pa more peš hodit. Lol.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Matev ::

verjetno nima časa jesti
ker je cele dneve na mopedu

veteran ::

@veteran: še nisem videl rastlinskega olja ki vsebuje holesterol

Jaz tudi ne, sem pa že videl rastlinsko olje, ki ima na nalepki napis 'brez holesterola'. ;) Tipičen marketinški nateg; vse kar ima napis brez holesterola, se bolje prodaja, pa čeprav je jasno, da ga rastlinsko olje že po definiciji ne more vsebovati. No, razen, če bi v steklenico dodali nekaj žlic ocvirkov. >:D

BluPhenix ::

verjetno nima časa jesti


Jaz bi tole modificiral v:
verjetno nima več denarja za hrano >:D

Zgodovina sprememb…

_nomis_ ::

Jaz sem imel tudi problem s hujšanjem.
V 8 razredu sem imel 80kg.
Z željo izgubiti kile sem se prepričal ,da ne smem nic jesti in sem imel 2 zelo majhna obroka.
V pol leta sem sol dol za 25 kg to je 55kg.
Glede nato da mi je pobralo maščobo mi je tudi večina mišične mase pobralo.
Bil sem čisto švoh brez vitaminov mineralov, nisem bil odporen.
Kar naenkrat sem opazil , vidne kosti na ramneih ter prsih.
Odločil sem se da morem dobiti nekaj mišične mase.
Začel sem se zanimati za zdravo življenje.
Začel hoditi na fitnes ter se zdravo prehranjevati.
Zdej hodim na fitnes in imam od 5 do 6 manjših obrokov.
Še bolje je če si jih stehtaš kasneje tudi to več ni potrebno,ker spoznaš svoje telo.
Moreš se pa držati navad.
Črtal pa sem beli kruh zamnejal s polnozrnatim.
Zaužiti čim več žitaric in čimmanj enostavnih hidratov.
Maščobe zamnejati z nenasičenimi maščobami omega3,6,9.
Itd,itd.
Največ informacij sem pa dobil na portalu mojtrener.com.
Če bi bil prej obveščen nebi šol nikoli na hujšanje ampak bi trakoj spremenil prehrambene navade ter se začel s športom ukvarjati.

Če bi rad shujšal ti priporočam da obiščeš zdravnika ali še pomojem najbolje obiskati mojtrener.com.
Jaz osebno glede tega nisem nikoli zaupal zdravnikom.
LP

_nomis_ ::

Aja pa še neki se moreš zavedati, če boš shujšal v kratkem času ti bo koža visela iz trebuha kar ne boš bil zadovoljen in se ti nikoli ne bojo mogli viset 6 pack na trebuhu.
ZAto raje hujšaj počasi in postopno in dosti boš že na začetku naredil ,če boš spremenil prehrambene navade in se začel migati.
Tek je dober, če imaš voljo.
LP

BluPhenix ::

Voljo moraš imet, pa vztrajnost tudi, drugače ni nič s hujšanjem.

Najboljše je kot so že omenili, spremeni prehrambene navade in začni migat. Za začetek je dovolj tudi le en sprehod na dan, ki pa mora trajati vsaj pol ure. Potem začneš gibanje postopno večati (tek, kolesarjenje, plavanje). Fitness je uredu za ohranjanje mišične mase, za samo hujšanje pa niti ne.

_nomis_ ::

Če ne boš imel pravilnih prehrambenih navad tudi ,če boš hodil na fitnes ne boš obdržal mišic.
LP

_nomis_ ::

Zukaj imaš razlago za tvoje vprašanje?

Citirano iz http://www.kalcij.com/

Debelost

Kalcij otežkoča absorpcijo nasičenih maščob v prebavnem traktu. Če se le-te ne absorbirajo, ne morejo zviševati holesterola. Če jemljemo veliko kalcija, z blatom izločamo dvakrat več maščob, kot sicer. Naše babice in prababice se bodo spomnile, kako so včasih izdelovali milo: od maščob in baze. Kalcij v stiku z maščobo ustvari snov, ki je podobna milu in jo telo ne sprejme v kri in se takoj izloči. Če ne jemljemo dovolj kalcija, se maščoba kopiči v telesu pa tudi nepredelani ogljikovi hidrati se spreminjajo v maščobne celice. Tako postajamo debeli z vsemi posledicami.
LP

_nomis_ ::

DimmniBurek:

Kvečjemu si dehidriral oziroma ti je pobralo mišično maso prej kot maščobo.:D
LP

gkovac ::

Gandalfar najprej ena zate:
- moja mati je z to 90 dnevno dijeto shujšala za 25 kil
- kolega, ki sem mu jo predlagal je shujšal za 20 kil
- moj zelo dober prijatelj pa za par kil

Razlika med njimi je bila v teži... mami in kolega sta imela RES preveč kil in sta (če mene vprašaš) še zmeri malce močnejša ni pa več krize, prijatelj pa je imel predvsem trebuh in mu ga je ta dijeta odbila. Splača se probat, ampak NE SMEŠ prekiniti dijete!!!

Moja izkušnja z hujšanjem??

2 leti nazaj sem opazil da mi raste trebuh in da sem iz meseca v mesec težji pa sem reku opa... ne več! 1.9. Sem se vpisal v fitnes in začel z vadbo vsak drugi dan med tem pa sem jedel normalno (kot prej).
Do konca decembra sem imel 5 kg manj in takrat sem poiskusil še z "dijeto" in sicer tako, da sem jedel večrkat na dan, nič mastne hrane (ampak solate, riž in tako naprej) zraven pa sem vestno hodil v fitnes. Zgubil sem še 5 kil in sem bil že presuh!Udarec po moji denarnici ker sem moral zamenjati garderobo.

Takrat sem pa začel nabirat mišično maso in po pol leta obupal, ker sem pogruntal da brez praškov in kemije nikol ne bom kot Švarci.

Sedaj imam konstantno težo že eno leto in se redno ukvarjam s športom.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

veteran ::

Citirano iz http://www.kalcij.com/

Hmm, tole stran je najbrž pridelal kak obrtnik, ki po oderuških cenah prodaja tabletke kalcija. :\

Evo, tukaj, 100g kalcija za 8 jurjev. Noro. Pa še v tabletke se mu ne da predelati tega, ampak kar v prahu, ker je pač tako menda bolje. Valda. >:D

Če ne jemljemo dovolj kalcija, se maščoba kopiči v telesu pa tudi nepredelani ogljikovi hidrati se spreminjajo v maščobne celice. Tako postajamo debeli z vsemi posledicami.

Krneki! Ljudje so debeli zaradi premalo gibanja in kronične zaležanosti, ne pa zaradi pomanjkanja kalcija...

Dittorio ::

korencek kva misles ce bos kle napisu da hoces shujsat os pa shujsi e bajsi en
na dan nared 100 trebusnjakov pa bo edin ce si tok debeli da se nemores pretegn
pol ti pa res nc druzga neustane koker da tabletke zacnes sopat al si pa pejt zelodec zmanjsat
haha
WHITE POWEEEEER

korenje_ver2 ::

haha 8k sit za 100g. kaki oderuhi

popravek:
tiste sumece tablete ka jih mam jz kle (80g) ki stanejo 300 sit vsebujejo 8g kalcija. Tisto je pa 8k za 100g cistega kalcija. no ja se vedno je drazje. morda zato ker je "koralni".

Zgodovina sprememb…

Matev ::

od kje ljudem ideja da bodo shujšali s pomočjo tablet

še nihče ni... zakaj bi pa vi bili prvi ki bi jim uspelo?

se iamte za tako posebne?

Dittorio ::

ma korencek pujsek si
si tok debel da mas ukol pasu zavezan videorekorder da misles da mas pager

mal se zamisel pa zacni hujsat naravno ne pa s tabletami
fak a to preberm kako si eni telo unicujejo
pol pa vse visi
WHITE POWEEEEER

korenje_ver2 ::

s sumecimi kalcijevimi tabletami si ne bom unicu telesa, debel pa tudi nisem, tko da ne tvezi na pamet nekaj v javnosti o meni ker nimas pojma.

hot ::

Za vse, ki mislite resno z hujšanjem!

AktivnaDieta
www.aktivnadieta.si

Odgovori na vsa vaša vprašanja in še mnogo več. Glede, da ste obisovalci tega forruma bolj računalniško naravnani je tale računalniški program kot nalašč za vas.

p.s. pa še poceni je. Odlična zadeva ni kaj.

hot ::

No kej novga an to temo?

MeGreat ::

pojdi na maxximum forum in si preberi članke. pomoje edini način za uspešno hujšanje.

veliko boljše kot butaste ločevalne diete, ali diete manjžri ipd.. treba je poznati človeški metabolizem in ga izkoristiti v svojo korist

lp

imagodei ::

Ločevalna dieta deluje, ni nič butasta.

Butasti smo mi, ker po enem mesecu ali pa po 3 mesecih (90-dnevna, remember) prenehamo s tem načinom prehranjevanja. Če zdržiš 90 dni in potem začneš normalno jest, težo vzdržuješ še nekaj tednov ali celo mesecev, nato začne naraščat.

Ločevalna dieta v bistvu ni shujševalna dieta, ampak način prehranjevanja. Zato deluje. Je pa takšno strogo ločevanje glede na dneve dodaten atribut, ki doprinese k velikim izgubam teže. Načeloma je pravilo pri ločevanju to, da v enem obroku ne ješ skupaj npr. beljakovin in škroba ter da med dvema (različnima) obrokoma minejo vsaj tri ure.
- Hoc est qui sumus -

MeGreat ::

Glej, pri ločevalni dieti bo 40% izgube mišic, 20% vode, ostalo bo pa maščoba ja
meni se to ne zdi vredu razmerje

imagodei ::

Ne bo držalo.

Pred 3 leti sem se lotil te diete in v 90 dneh izgubil 17 kilogramov. Ob tem sem hodil v fitness in na treninge. Zgubil sem precej maščevja. Nekaj tudi mišične mase, gotovo, ampak nikakor ne v razmerju, ki ga navajaš ti.

Izguba vode tukaj je popolnoma irelevantna, ker na trimesečni rok ne moreš govoriti o hujšanju z izgubo vode. Vode itak lahko piješ, kolikor hočeš. Jaz sem popil gladko 3 litre na dan, če sem imel trening ali sem bil v fitnesu, z lahkoto še 1 do 1,5 litra več. Na račun vode hujšaš pri raznih shujševalnih "na polno luno" in pri 14-dnevni hitri dieti. Pri trimesečni pa pač ne. Če že kaj, bi rekel, da je razmerje 75% maščoba, 25% mišice. Ampak to ob rednem treningu.

Jaz svojih 17 kilogramov še vedno nisem pridobil nazaj. Sem dobil kakih 5 kil na račun mišične mase in še pet na račun maščevja, ampak sem še vedno 7 pod svojo prejšnjo težo. Po treh letih.
- Hoc est qui sumus -

MeGreat ::

odvisno koliko mišične mase ima osebek na začetku.. če je imaš malo, jo boš malo zgubil

pomoje je top dieta na netrenirane osebke ketonska

imagodei ::

Vsaka dieta, če ni profesionalna in ciljana na maščobe, te stane nekaj mišične mase, to je res. Ni pa 90 dnevna ločevalna nič posebej grozna glede izgubljanja mišičevja. To je način prehranjevanja. Ješ lahko praktično vse, kar si jedel do sedaj, samo v pravih kombinacijah. To je point.

90 dnevni "shujševalni" cikel pri tej dieti je samo bolj rigorozen pristop. Sicer pa lahko ravno tako uživaš precej beljakovin, samo ne skupaj s škrobom. Npr. tudi pica s šunko in jajcem je no-go. Lahko pa ješ vegetarijansko pico za kosilo, jajca za večerjo. Ni problema.

Pa še disclaimer - ko sem začel s to dieto, sem imel vseeno nekaj mišične mase (bi jo lahko dovolj izgubil). Definitivno se z bodybuilderji še danes ne morem primerjat. Jo imam pa dovolj za šport, s katerim se ukvarjam.
- Hoc est qui sumus -

MeGreat ::

Ja daj mi razloži na kakšni osnovi je ločevalna dieta sestavljena? Če bi npr na dan kjer so maščobe vsako uro deci olivnega zeksu, na škrobni dan 2 kili kruha bi se prav tako redil

Pyr0Beast ::

Štos ločevalne je v slabšem izkoriščanju hrane in še slabši absorbciji vitaminov ter mineralov.

Če se gibaš vsak dan vsaj 5km, ni vrag, da ne boš pokuril večino masti v parih mesecih. Če pa boš ležal pa ni važno, kaj ješ. Prebava je počasna, kopičenje energije veliko.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

imagodei ::

Ena izmed omejitev je, da dopoldan ne ješ drugega, kot sadje, druga, da so obroki vsaj 3 ure narazen.

Če več ješ, je menda jasno, da manj shujšaš. Zanimivo pri tej dieti je pa to, da nisem bil nikoli lačen, razen morda na vodne dni: En dan pred vodnim je na vrsti sadni dan in po dveh dneh si dejansko že malo lačen. Sploh, če si toliko fizično aktiven, kot sem bil jaz v tem času.

Se strinjam, če bi eksal olivno olje, bi se redil. Po drugi strani, če za južno poješ 500g mesa in potem zvečer še polovično porcijo (kot zahteva dieta), je zelo zanimivo to, da še vedno hujšaš.
- Hoc est qui sumus -

Pyr0Beast ::

Al pa da se preprosto odpoveš živalski hrani :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MeGreat ::

živalska hrana je odličen vir beljakovin.. nevem zakaj bi se temu odpovedal


pri 5km teka na dan porabiš cca 500kcal. kg maščobe ima 9000kcal
pa še če poješ preveč pa itak nič ne bo

hot ::

Kuharski recepti ovrednoteni s kalorijami za lažjo kontrolo pri prehrani.

Pyr0Beast ::

živalska hrana je odličen vir beljakovin.. nevem zakaj bi se temu odpovedal
Pravtako je soja. Meso ima pač ogromno, ogromno skrite maščobe, poleg tega se ponavadi še cvre v olju.
Proteinska hrana je pa smrt za ledvice, saj se vse beljagovine (90%), ki se ne porabijo, pretvotijo v amonijak in nato v sečnino.

Priporočljiv vnos mesa je cca. 28g/dan, to je en zrezek na teden, nič več. :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MeGreat ::

jaz pojem cca 600g mesa dnevno. poznam veliko ljudi ki jejo še več že deset let in več. Guess what? nobenih problemov z ledvicami

Meso se lahko peče v teflonu ali kokosovem maslu(rabiš cca 2g na pečenje) in je brez trans maščob

Daj meni razloži, kako malo starejši bodybuilderji, ki jejo po 200-300g beljakovin dnevno in imajo ok ledvica, še v super zdravstvenem stanju so (seveda tisti, ki niso uporabljali dopinga)

Pyr0Beast ::

Pozna se po kakih 30 letih. +dosti večja možnost za okvare kardiovaskularnega sistema +razne kapi +čiri&polipi
Sej se tut jetrna ciroza ne razvije v 1 letu, se pa efekti kopičijo.

Če imaš velik pretok tekočine skozi telo je to razmeroma -v redu-. Poleg tega velik vnos beljakovin v telo povzroča dehidracijo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MeGreat ::

ja popijem sigurno 8L vode dnevno, ker sem pač vedno žejen( se ne silim..)

Daj razloži zakaj bolezni kardiovaskularnega sistema? Zaradi maščobe? Sem na 14% BF, pa mislim do 10% priti

Pyr0Beast ::

Zaradi maščobe?
Yup. Tudi najbolj pusto (rdeče) meso ima v sebi okoli 30% maščobe (Celične zaloge). Nima veliko + lastnostih za razliko od sadja in zelenjave.

Na wikiju imaš kar nekaj stvari o tem.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MeGreat ::

Piščančja prsa brez kože in kosti imajo manj kot 3g /100g maščobe..

Karaya 52 ::

Spet vegeterjanski čistuni... kljub temu da tako hvalijo sojo, jih je 3/4 slabokrvnih. Meso je sestavni del človekove prehrane.

Pyr0Beast ::

Piščančja prsa brez kože in kosti imajo manj kot 3g /100g maščobe..
True, no sicer bolj okoli 4,5g.

Spet vegeterjanski čistuni... kljub temu da tako hvalijo sojo, jih je 3/4 slabokrvnih. Meso je sestavni del človekove prehrane.
Dej mi povej, kje si dobil te 3/4 slabokrvnih in od kje ti ideja da je meso sestavni del človekove prehrane ?

Glede železa in proteinov.
Pusta piščančja prsa; 23.1g/100g proteinov, 0.7mg/100g železa
Zajc; 29.3g/100g proteinov, 2.5mg/100g železa
Govedina; 19.3g/100g proteinov, 2.5mg/100g železa

Sojina zrna; 35.9g/100g proteinov, 8.4mg/100g železa
Slabokrvnost ? Sure ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Karaya 52 ::

Pyr0Beast> Dej mi povej, kje si dobil te 3/4 slabokrvnih in od kje ti ideja da je meso sestavni del človekove prehrane ?

Vprašaj zdravnike pa ti bodo povedali, tako kot so meni. Se spomnem še iz časov srednje šole, ko so na krvodajalski akciji zavrnili vse sošolke ki so bile vegetarijanke, razlog - slabokrvnost. Starši si v glavo vpičijo to muho in jo prenesejo še na otroke, ki so glede uravnotežene hrane še posebej na udaru.

Da je pa meso sestavni del človeške prehrane sem se naučil že pri biologiji ko smo jemali evolucijo. Oči na profilu obraza, kar omogča 3D pogled, ki je izrednega pomena za plenilce in pa seveda še zobovje - podočniki. Za trganje mesa, ne cvetače! ;)

MeGreat ::

Ja vredu, samo če obrežeš tisto mast okoli prs imajo 2-3g maščobe več sigurno ne(zdaj nevem, če je med vlakni tudi maščoba)

Ma soja je bolj za babe, saj dviguje estrogen

Kdor hoče biti vegetarijanec pač naj bo, mu ne branim.. Lahko z pravilno izbiro živil živi bolj zdravo kot tisti ki je meso in tudi živi bolj zdravo od " tipičnega slovenca"(razna semena, laneno, sezamovo in oreščki so zelo zdravi).. Pa še najnovejše študije kažejo, da ti. "calorie restricted diets" podaljšujejo življenje in zavirajo staranje. Res je, da živiš dlje, na žalost zaradi tega zelo trpi kvaliteta življenja


Sicer jaz ne bi bil /tudi ne bom vegetarijenec, ker tako popolnega vira beljakovin kot pri mesu ne dobim nikjer(in to mi je pomembno saj rekreativno fitnesiram in želim mišično maso)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

Pyr0Beast ::

Moja zdravnica je pa bila samo OMG. Ja, veš pa bi moral mal jest meso. Istega mnenja je fotr. Mat se drži zase.
Izvidi so normalni, samo holesterola nimam praktično nič.

Da je pa meso sestavni del človeške prehrane sem se naučil že pri biologiji ko smo jemali evolucijo. Oči na profilu obraza, kar omogča 3D pogled, ki je izrednega pomena za plenilce in pa seveda še zobovje - podočniki. Za trganje mesa, ne cvetače! ;)

Oči na profilu zaradi nabiralništva, prav tako razširjen zeleni (in splošni) barvni spekter. (Ni veliko zelenih ovac na svetu) Večina plenilcev sploh ne vidi barvno in ima horizontalen vid. Prav tako smo mi v temi 'slepi', prav nasprotno od mačk.
Naši podočniki so bolj za trganje oz. odstranjevanje lupine sadja kot česarkoli drugega drugega. Gorile jih tudi majo, pa jedo večinoma samo listje. Čekanov nimamo velikih, vsaj ne tako, kot kakšen tiger ali podobna mačka/zver. Prav tako ne moremo razširiti čeljusti kaj veliko, zob za trganje surovega mesa pa sploh nimamo.
Poleg tega nimamo tudi nikakršnih krempljev, pogona na vse štiri in varovalnih barv. Vohamo bolj slabo, slišimo tudi ne preveč dobro, od surovega mesa pa dobimo kvečjemu drisko.

Ja vredu, samo če obrežeš tisto mast okoli prs imajo 2-3g maščobe več sigurno ne(zdaj nevem, če je med vlakni tudi maščoba)
Čisto pusta prsa imajo okoli 4g maščobe. Če je kura domača, še več.

Res je, da živiš dlje, na žalost zaradi tega zelo trpi kvaliteta življenja
Pa niti ne, veš. Samo malce moraš znat poskrbeti zase. Kuhati pa se lahko prav vsak nauči, tako, kot sem se jaz.

cer jaz ne bi bil /tudi ne bom vegetarijenec, ker tako popolnega vira beljakovin kot pri mesu ne dobim nikjer(in to mi je pomembno saj rekreativno fitnesiram in želim mišično maso)
Kolikor za koga, esencialne beljakovine še vedno izvirajo iz rastlin samih, alfa samci pa ne jejo notranje organe (srca, jetra) brez razloga.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba telesne teže (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24830406 (8318) janja765
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25752458 (46075) Massacra
»

Hujšanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5615385 (13609) goldenratio
»

V zadnjih 29 tednih shujšal 30kg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8422735 (19944) whatever
»

2-tedensko hujšanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6421539 (20076) Pyr0Beast

Več podobnih tem