» »

hujšanje

hujšanje

«
1
2 3

korenje_ver2 ::

mene zanima kako nej shujšam. a bom s kalcijevimi tabletami kej shujšu? ka jih par pojem, me vedno prime srat... pa me zanima če ma to kej efekta? v bistvu se mi gre, da se znebim maščobe v trebuhu... vcasih sm lahko raztegnu kozo iz sebe vsaj 3 cm, zdej pa nikamor ne gre...

Microsoft ::

Meni se zdi najlazji recept ta, da se ne prenaziras. Jst mam tako zadnjih ~8 let stalno nekje 70kg. Pa jem tudi hitro hrano, kako mastno kurjo bedro, parsut, ...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

K0K0 ::

Hujšanje z tableteami in raznoraznimi stradalnimi dietami je najslabše oz je zelo kratkotrajno, ker telo najprej razgradi mišice ki pa so največji porabnik maščob s tem sicer shujšaš par kg sam to ponavad sproži jojo efekt ker se poraba tolk zmanjša in posledično se zelo hitro spet zrediš. Tko da če bi res rad trajno shujšal in si izboljšal počutje ti predlagam da se začneš ukvarjat z kakim športom osebno bi ti priporočal kolesarjenje ker imam zelo dobre izkušnje s tem športom so pa tud še drugi športi tko da če te to ne veseli se lahko lotiš tud kakega drugega športa. Uglavn če hočeš shujšat morš migat ne pa pred pcjem sedet pa stradat oz jest kake čudne tabletke in upat da bo šlo samo od sebe dol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: K0K0 ()

_max_ ::

Pozimi smo se s sodelavci lotili 90 dnevne diete. Ješ dokaj normalno, sam jabolk kakšen mesec po zaključku nisem mogel videti :D

In rezultati ? Sam sem se več ali manj držal prehrambenih skupin, sam kakšnemu pivu s prjatli se nisem odpovedal. 9 kg v dveh mesecih.
Lasciate ogni speranza voi chi domandate

madmitch ::

Modri zob ti je lepo povedal. Predvsem VELIKO migaj (ne zdaj pretiravat) in malo pazi kaj ješ in koliko pa bo. Predvsem jej počasi in večkrat (če se seveda da). Vedno pojej le toliko, da nisi več lačen in ne toliko, da si sit.
Če si res zaseden, začni s hojo, kakšno uro naenkrat, potem nadaljuj in stopnjuj. Zavedaj se, da je treba hujšati počasi in s pametjo. Pri miganju in gibanju začneš hujšati tako rekoč šele takrat, ko skoraj ne moreš več, saj šele takrat telo začne porabljati nakopičeno energijo in maščovja.
Se da, samo voljo moraš imeti in ne obupati prvi teden. In lepo te prosim, pozabi na vse tablete in ostale neumnosti. Kot si sam rekel, spravijo drk iz tebe, kar posledično na tehtnici pokaže manjšo težo. Ja seveda, če si se prav kraljevsko vsral.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

DoberMan ::

Hujšanje brez ustrezne telesne aktivnosti je brezveze, ker najprej začneš zgubljat mišično maso, telo pa zaradi pomanjkanja hrane vse kar dobi kopiči v maščobe. Pol po enem mesecu imaš sicer res par kilogramov manj, ampak imaš ubistvu več maščob kot prej. In ko začneš spet normalno jest se ti mišice mal ojačajo maščoba se po dolgi dieti še kar shranjuje (ker telo ne ve da si ga nehu stradat) in rataš samo še bolj debel kot prej. Tko da telovadi pa manj žri.


Zanimivo je kako bi vsi radi shujšali v enem mesecu al pa še prej, noben pa ne pomisli da se je redil recimo ene dve leti. Shujšal bi pa v dveh tednih. Yeah right

snow ::

Vadba je bolj pametna zadeva kot pa samo zmanjšan vnos hrane. Pri intenzivni vadbi(60-70% maksimalne srčne frekvence.. to je tam nekje 120-140) se porabi dosti več maščob (teh se hočemo znebiti), kot pri stradanju, kjer se dosti razgrajujejo tudi beljakovine (beri: mišice).
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

gakiko ::

Probaj tole prebrat:
The Hacker's Diet

gzibret ::

S hujšanjem nimam izkušenj, ampak vseeno:

Vnos kalorij - poraba mora biti = 0

Torej - manj hrane ali več gibanja ali oboje hkrati.

Absolutno črtaj obroke pred spanjem. Če si lačen, si pomagaj s pol litra vode. Jej vedno ob isti uri in predvsem POČASI, ker če preveč hitiš imaš veliko verjetnost, da se preveč "napokaš".

Najslabše narediš, če preskočiš zajtrk in malico ter do kosila stradaš, pol pa se za kosilo napokaš do onemoglosti. Ne samo, da pol dneva trpiš lakoto, tudi želodec si raztegneš.
Vse je za neki dobr!

Sycroft ::

ce si ze zracunal kaksen mora biti vnos in poraba mora biti manj kot nic... se pravi vecja poraba kot si vnesel energije. torej kot je ze nekdo zgoraj omenil, najboljse da si zmeris max srcni utrip nato pa vadis nekje na 60-70% te vrednosti. zdaj ker verjetno si ne bos sel v ta namen kupit pulz metra (stane od 5k sit naprej) je dobro da gres laufat. najboljse je zjutraj na tesce, za kaksne pol ure do 40 min POCASNEGA teka. zacni pa npr z 20 minutami ene 3x na teden da se navadis, nato pa ko ti postane rutina lahko podaljsujes pocasi. glede hrane so ti pa vse ze zgoraj napisali.
aja se to, poleg teka se ukvarjaj s cimvec razlicnimi "rekreacijami". se pravi probaj biti cimbolj telesno aktiven... (kolo, rolerji, odbojka na mivki, itd poletni sporti pac:)
pa se zelo zanimiva povezava kjer ti marsikaj postalo jasno:) pa veliko uspeha

Gandalfar ::

_neon_: tole zdej berem pa mi ni cisto jasno, mas tm 4 prehranbene dneve, a tri dni pa nic ne jes ali kako?

Nejc Pintar ::

Jaz svojo težo vzdržujem tako da jem tisto kar mi paše, vendar se s tem ne prenajedam, ampak pojem toliko da sem sit.
@Madmitch: Vedno pojej le toliko, da nisi več lačen in ne toliko, da si sit. - v čem je razlika?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Bob Rock ::

Ko pojes toliko, da nisi vec lacen, lahko jes se naprej, ker nimas tistega pravega obcutka sitosti, ko pa ce se najes da komaj dihas.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Tear_DR0P ::

no jst sm šel februarja na maturanca plesat in ker je od mojga maturanca že 5 let mim, se nisem več sklaču v svojo maturantsko obleko. Za dva meseca sem se odpovedal kruhu in sem shujšal za 10 kg, namesto kruha sem jedel riž, ovseno ali ječmenovo kašo, kuhano piro, ajdo - take lepe slovenske tradicionalne jedi. Od marca dalje spet jem kruh in bom do konca poletja teh 10 kil dobu nazaj.

stradanje ni vredu, jej čimvečkrat na dan, pa zelo mal - ko si lačen najprej pij, če si potem še lačen lahko greš jest - una fora iz teme o kokakoli ni napačna, kjer piše kolk je človek žejn kadar ma občutek lakote itd. jst sam spijem okrog 2 litra vode dnevno, poleg tega pa še pride nekaj mleka, čajev ob petkih pa tudi alkohol - petki so dnevi ko si privoščim razvade in nažiranje, ponedeljki so pa dnevi delnih postov.

kdor pa želi na hiter zgubit samo kile, mora nehat uživat sol, pa zmanjšat vnos tekočin - zgubiš 3+ kile na dan, sam po 3 dneh lahk že vmreš. se pa tud zrediš ko svinja ob taki dieti.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Bob Rock ::

gandalfar:
Dieta se začne vedno z beljakovinskim dnem, nadaljuje z škrobnim in konča z sadnim dnem. Ko je 4 dnevni ciklus končan se začne znova in tako ponavlja 90 dni. 29. v mesecu. oz. po sadnem dnevu je vodni dan.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

madmitch ::

kdor pa želi na hiter zgubit samo kile, mora nehat uživat sol, pa zmanjšat vnos tekočin - zgubiš 3+

Tole mi diši po rib'nškem oslu. Ko se je ravno navadil brez hrane bit', je pa crknu.
Da ne bi res kdo to probal, pelje naravnost v hudo in nevarno dehidracijo!!! ki lahko vodi tudi do resnih okvar organov. Predvsem sedaj, ko je tako vroče. Še enkrat, nikakor NE.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

apollo007 ::

kaj pa tista snov ki jo vsebuje ananas ki razgrajujeo kalorije a pomaga kaj?bl podrobneeje tiste tablete ki vsebujejo to snov
... in še vseeno se vrti ...

STASI ::

Iz osebnih izkušenj. V zadnjem mesecu in pol sem shujšal za 5 kg s pomočjo naldnje metode:
prekolesaru okoli 700 km pojedel sem zajtrk in kosilo normalno večerjo pa zreduciral na solato in kak sir ter riževe kruhke.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Sycroft ::

jest bi vam priporocu da se ne hecate s svojim telesom ker zna bit zadeva hudo nehvalezna. lepo ravnajte z njim pa vam bo dobro sluzil. torej, ce ima nekdo prevec kil je treba za to tut kaj naredit in v to vlozit kar nekaj truda. tako da se pridruzujem zgoraj napisanemu, ne hecajte se s tabletami pa nic jest pa pit se posebej sedaj ko je poletje. cisto povprecen clovek bi moral na dan spiti vsaj 2 litra vode, tako da, ce ze morate rajsi zmanjsajte kolicino hrane ne pa vode. drugace pa zmerno pa se REKREIRAT, se pravi kurit odvecne mascobe!!

SleepLess ::

Ne razumem fore da nebi pil ? Kaj se slucajno redis ko pijes vodo ??

Pomoje je najbolj efektivno pa tudi najbolj nevarno da kaksna 2tedna vsak dan po 10h delas na meji svojih fizicnih zmoznosti in nic ne jes. Zna bit tudi zlo nevarno :P

Nekdo je omenil da se redis 2 leti, shujsali pa bi radi v 2tednih. Si se probal kdaj nacrtno redit ? V 1 mescu se zlahka zelo zelo zredis. Probaj :)

DominusSLO ::

sleepless
ko bi to le bilo res :\

korenje_ver2 ::

verjetno bo treba kr na fitness hodt. a kdo ve kje majo dobre fitness dvorane, kjer je mozna prha (zaprte kabine)...

roke in prsi imam sicer zelo misicaste, se iz otroskih let, ko smo delal sklece. zdej me pa muci trebuh. z leti sem opazal, da sem naredil vezno manj trebusnjakov v pol minute, sam zdej je pa tut res kriticno...

Tilen ::

Vsak dan pojej ene 6 banan pa bos vido kk se zredis v enem mescu ;)

Da o drugih energijskih bombah spljoh ne govorim :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Goldee ::

manj sedet za pcjem!
plavanje je taboljs ker razgibavas use misice...

Loki ::

riza ipd. nima smisla jest v prevelikih kolicinah, ker so to sami ogljikovi hidrati. ce jih ne porabis, se uskladiscijo.:))
ce hocete hujsati, se lotite kaksne low-carb diete. s kaksnimi bom kenslal kruh, ga zamenjal z rizom, testeninami si pa delate samo medvedjo uslugo. (razen ce ga sproti pokurite).

sam sem drugace kot Microsoft, samo da sem jaz na 63kg.:D

low-carb splaca se pogledati se nutrition mistakes and myths.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

Nejc Pintar ::

@Bob Rock: Sit si ko nisi več lačen, hranjenje čez mejo sitosti pa je prenajedanje.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Bob Rock ::

Puskin: no...tak sn si js to razlagu, kar je blo napisano...ceprav je tvoja definicija bolj tocna :)
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

DoloresJane ::

Se mi zdi, da bi slo-tech poleg člankov o pravilnem delu z računalnikom in sedenju potreboval tudi članek o hujšanju. :)
Če je kdo prebral celotno temo (in nedvomno jo kdo poleg mene tudi je), je uvidel, da je nemogoče slediti vsem nasvetom. Nekdo pravi ne jej kruha, jej riž in ajdo. Drugi pravi: brani se riža kot hudič križa.

Treba se je zavedati, da nismo vsi enaki. Vsak ima "svojstven" metabolizem in ni za vse dobro enako. Ustrezno in učinkovito hujšanje se začne z oceno dosedanjega stanja. Torej, korenje, si imel že v mladosti težave s težo ali so se te pojavile šele v zadnjem času? Si se do nedavno ukvarjal s kakšno REDNO telesno aktivnostjo (npr. rekreativnim nogometom), sedaj pa si (npr. zaradi poškodbe) s tem prenehal? Koliko hrane zaužiješ na dan? Kako je ta hrana razporejena v obroke? Kakšno hrano imaš rad (bodi pozoren, če imaš rad pretirano mastno hrano - ateroskleroza ipd.).

Da bi hujšali, moramo porabiti več energije kot je v telo vnesemo. Telesna teža, ki je odraz tudi v telo vnešene vode, ni nujno odraz naše telesne pripravljenosti oz. telesne treniranosti. Nekateri ljudje celo življenje ostanejo nekoliko debelušni, čeprav se redno aktivno ukvarjajo s športom in so telesno bolje pripravljeni kot ljudje, ki so vitkejši.

Zato je primerno, da se hujšanje (če je njegov namen trajna izguba odvečne teže) začne s posvetom pri zdravniku. Sploh, če so v igri kakšne kronične bolezni, ki jih je treba upoštevati - npr. diabetes. Z zdravnikom bosta ocenila, kakšen je tvoj dnevni vnos kalorij in kako ga bosta primerno znižala prek vnosa hrane in telesne aktivnosti. Sploh, če si v zadnjem času bil telesno nedejaven, je pred začetkom aktivnega telesnega udejstvovanja primeren pregled pri zdravniku. Če zaradi drugega ne, že zato, da ocenita, pri kateri obremenitvi (pulz) naj bi vadil. Poleg tega je zdravnik ponavadi tudi vir veliko bolj korektnih informacij kot so se nabrale v tej temi ali ki krožijo po spletu. Razumeti je potrebno, da je veliko strani o "pravilnem" načinu hujšanja na internetu tudi zato, da prodajajo izdelke. Take spletne strani najverjetneje vsebujejo zavajujoče ali celo neresnične informacije zaradi trženja.

Glede kalcijevih tablet je tako, da se zaradi njihovega učinka najverjetneje več vode resorbira v črevesje, zato je blato bolj tekoče in ga lažje odvajaš. Enak efekt bi dosegel, če bi spil nekaj toplega Donata, ki vsebuje dosti magnezija. Zanka pri tem načinu je, da so se hranilne snovi iz hrane, ki si jo izločil z blatom, absorbirale že veliko pred tem, torej si se s tem pospešenim odvajanjem blata ti vseeno že "zredil" za kalorično vrednost zaužite hrane.

Kar se tiče ostalih vrst tablet, ki obljubljajo "magično" izgubo teže v najkrajšem času, ne morem povedati dobrega. Drastična izguba telesne teže v kratkem času je sicer možna, vendar se ta teža hitro pridobi nazaj. Nekdo pred mano je že povedal, da se telesna teža ponavadi viša več časa kot so ljudje pripravljeni to "odvečno" telesno težo izgubljati. Če oseba predhodno ni imela težav s telesno težo, potem je najbrž v tem času, ko se je zredila, spremenila svoje navade, npr. začela več jesti, jesti kalorično bolj bogato hrano ali se prenehala telesno udejstvovati. Možni so tudi drugi razlogi - npr. tumorji, težave z ledvicami in posledično zastajanje vode v telesu...

Pri hujšanju, ki naj torej ima relativno trajne učinke - torej vsaj nekaj let uspemo obdržati nižjo telesno težo, je pomembno, da korigiramo prehranske navade oz. navade glede telesne aktivnosti. Pridobivanje in "ponotranjenje" nove navade naj bi v splošnem terjalo 20 do 30 ponovitev. Torej, šele ko boš tridesetkrat šel v fitnes, boš redno rekreacijo v fitnesu lahko štel za svojo novo navado. Pred tem naj bi bila nova navada premalo utrjena in bi se jo že z nekajkratnim izostankom (npr. neredno vadbo v fitnesu ali ne ob običajnih dnevih ali izostanki od vadbe) prenehati. Torej boš moral za uspešno hujšanje pridobiti nove navade glede rekreacije, morda tudi prehrane.

Svetujem, da preden se odpraviš k zdravniku kakšen dan ali dva razmišljaš o teh dveh vprašanjih (torej prehrane in rekreacije) in si zapišeš vsa vprašanja, ki bi jih zdravnika rad vprašal. Najslabše je, da greš v ordinacijo, poslušaš, kar ti bo zdravnik povedal in potem odideš domov razočaran, ker ti ni dal pravih informacij. Morda bi kazalo razmisliti tudi ali imaš rahlo zaprtje (ker navajaš tablete) in kaj naj narediš za izboljšanje tega. Skratka - zdravnika čim več sprašuj in potem razmisli ali ti predlagani način hujšanja ustreza. Če ti ne, še vedno lahko hujšaš po "domači" metodi, čeprav ti to odsvetujem. Če imaš občutek, da te zdravnik pri tvoji odločitvi ne podpira dovolj ali ti ni dal ustreznih odgovorov, lahko pomoč iščeš drugje. Obstajajo specialisti interne medicine, ki so se usmerili v področje hujšanja. Ena bolj znanih (ker se veliko pojavlja v revijah) je dr. Sentočnikova, čeprav so nedvomno tudi drugi enako dobri, morda boljši.

Poleg napisanega o prehrani je potrebno razbiti tudi mit o pitju vode. V zadnjih letih se v periodičnih publikacijah pojavljajo nešteti članki, ki priporočajo pitje od 2 do 3 litrov tekočine na dan. Priporočajo čisto vodo. Žalostno je, da je veliko teh člankov finančno podprtih s strani industrije usteklenične vode. Kako je v resnici? Vodo se v telo vnaša na več načinov, torej ne nujno le s pitjem. V splošnih fizioloških izračunih se uporablja za dnevni vnos vode, zaužite s pitjem, količina 1400 ml, dnevni vnos vode s hrano je okoli 850 ml, v oksidacijskih procesih v telesu se tvori še okoli 350 ml vode na dan. Vse skupaj torej (celokupni vnos) 2600 ml na dan. Vnos vode mora biti uravnotežen z njenim izločanjem oz. porabo. V zdravem telesu se dnevno izloči (spet povprečene številke iz fizioloških izračunov) 1500 ml vode z urinom (obligatno 500ml), preko kože 500 ml, preko pljuč 400 ml in s fecesem 200 ml vode. Tudi izločanje je tako 2600 ml na dan. Bilanca vode je nič. Seveda so vse te postavke variabilne npr. od temperature okolja, obolenj ledvic, driske, kolere, hitrosti dihanja, vrste zaužite hrane... Zato ni mogoče postaviti enotne meje za primerno količino zaužite vode. Jasno je le, da pretirano uživanje čiste vode sčasoma v ledvicah izpere osmotski gradient, ki ledvicam omogoča ustrezno funkcijo. Koliko vode užijemo, je torej odvisno od zdravja posameznih organov našega telesa in od dejavnikov okolja, ne pa od pavšalnih ocen v revijah.

*

Če se nam pokvari računalnik (in ga ne znamo DOBRO popraviti sami), ga odpeljemo na ustrezen servis. Če nam "nagaja" telo, ga prepustimo zdravniški oskrbi in strokovnemu znanju. Če želite dobro poskrbeti sami zase, potem je zdravnik pravi naslov. Vendar morate tudi vi od zdravnika nekaj zahtevati, da dobite tisto, kar želite. Ker frizerke načeloma ne znajo dobro popravljati računalnikov, najbrž tudi računalničarji in takšen forum niso ustrezen naslov za telesne tegobe, četudi so tako "trivialne" kot je hujšanje (ki ga je menda sposoben ustrezno obravnavati že vsak povprečen novinar). Pri osebnem posvetu z zdravnikom boš dobil veliko natančnejše informacije kot tu, ko je v mnogih primerih šlo za (napačno) parafraziranje neke informacije. Pa tudi zdravniku boš zaupal morebitne druge težave, ki bi lahko vplivale na izid ali potek hujšanja, ki sodijo v tvojo osebno kartoteko in ne morejo biti predmet diskusije na forumu. Sicer zveni kot da si zdrav in brez posebnosti, vendar to še ne more biti razlog, da tudi ti ne dobiš ustreznih strokovnih informacij. Ta apel naj doseže tudi druga ušesa. Če se vam zdi, da je slo-techova javnost primeren medij za diskutiranje vaših ljubezenskih in drugovrstnih težav, naj bo zdravnik ustrezen naslov za zdravstvene probleme. Javen in v osnovi nestrokoven forum kot je ta, ne more dati ustreznih in točnih informacij z ozirom na vse morebitne zdravstvene posebnosti posameznika. Cenite svoje zdravje bolj kot to, da ga "zaupate" računalničarjem.

Se opravičujem za dolžino, vendar se mi je zdelo nujno, da se določeni miti razblinijo in taka zdravstvena vprašanja nehajo ponavljati na tovrstnih forumih.

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

> Javen in v osnovi nestrokoven forum kot je ta, ne more dati ustreznih in točnih informacij z ozirom na vse morebitne zdravstvene posebnosti posameznika.

To velja torej tudi za tvoj post. Komu naj potem verjame?
Vse je za neki dobr!

DoloresJane ::

Ker je vprašanje postavil na forumu, sem mu svoje mnenje predstavila javno. Lahko bi mu pa poslala tudi ZS. Pa ga nisem, ker sem hotela (in uspelo mi je v kar preveč besedah) predstaviti, kako kompleksno je navidezno preprosto vprašanje hujšanja, ki ga danes "povsem kompetentno" obravanava že vsak vaški časnik. Za javno razlago sem se odločila tudi, da bi še zadnjič pozvala ostale bralce, naj se za tako resne zadeve kot je zdravje poskrbi resno in kolikor je le mogoče strokovno, torej ne na internetu, sploh pa ne na forumu, kjer je možnost strokovnega odgovora tako nizka. Če bi svoje vprašanje postavil npr. na med.over.net bi bilo morda bolje, ker bi imel vsaj možnost strokovnega odgovora. VEndar tudi tam ni možnosti, da bi mu strokovnjak obširno odgovarjal, ljudje pa včasih zamolčijo določene informacije, ker se jim ne zdijo bistvene (pa morda so) ali ker jih ne želijo razkriti "javno".

Da bi napisala odgovor, ki bi imel vsaj neko relevanco s temo in dal vsaj delen odgovor brez sugestivnosti je praktično nemogoče. Vsak človek sam izbere, komu bo verjel. Ob obilici "enosmernih" informacij sem želela ponuditi alternativo, ampak zdi se, da kljub dolgemu odgovoru vse prej kot "bistvo" vidite to, da sem si sama nastavila logično zanko. Ki bi se ji ne mogla izogniti, če bi hotela doseči čim več bralcev.

gzibret ::

Ne, ne me narobe razumet. Lep post z uporabnimi informacijami, ni kaj. Zelo si se potrudila.

Samo eno vprašanje - je to tvoje, ali je copy/paste?
Vse je za neki dobr!

K0K0 ::

Brez gibanja ne gre pa konc. Raznorazne diete so nejvečja neumnost kar jih lahko narediš, ker več al mn zgubiš samo mišice tko da tud če shujšaš nimaš nobene postave kar poglejte punce ki so shujšale s pomočjo diete oz. svojo težo vzdržujejo s pomočjo diete nobenih jošk, mišic, povešena tazadna sem pa ke kaka kost prov nevarno vn štrli in to je to pa še tečne so skos ker so lačne :D. Tko da če bi res rad shujšal si najdi nek šport v katerem boš užival tko da boš treniral zarad veselja in ne zerad hujšanja, ker drugač se boš prehitr naveliču in odnehu pa spet ne bo nič. Veliko ljudi pri hujšanju z športom najprej pomisli na fitnes in matranje (kar tud je) tko da se potem tega raje sploh ne lotijo oz zelo redki zdržijo prvi mesec ker pač ne shujšajo 15kg mapak samo 3kg in so vsi razočarani in odnehajo.

apollo007 ::

no bom se enkrat vprasu...a je res da tista snov ki jo vsebuje ananas pomaga pri kurjenju kalorij?
... in še vseeno se vrti ...

K0K0 ::

Seveda to sam pred televizorjem sediš pa hujšaš :D >:D tud če pomaga sigurno ni zdravo tko da pozabi na te tabletke
Pa preber si post od Nadezhda

apollo007 ::

jst sem mislu prav v ananasu da pac ananas ješ
... in še vseeno se vrti ...

korenje_ver2 ::

Nadezhda, jz sm bil vedno suh. mast se mi je nabrala, ko sem jedu horseburgerje dve leti okrog 3x na teden. no ampak to samo po trebuhu...

kar se tice pa ogljikovodikov, sem nekje zasledil da to ne redi...

DoloresJane ::

korenje: predvidoma se ti je maščoba na trebuhu nabrala, ker je to mesto, kjer se moški začnejo rediti. Ženskam se maščoba praviloma najprej nabere na stegnih in okoli bokov, šele potem na ostalih delih telesa. Ker se maščoba "na trebuhu" nabira tudi med telesnimi organi v abdomnu je ta "moški" tip debelosti oz. debeljenja bolj nevaren za razvoj bolezni kot ženski. Sicer pa nobena debelost ni nedolžna. K zdravniku pojdi in zmenita se, kako se boš znebil odvečnih oblog.

gzibret - kar sem napisala, je moje delo. Če bi citirala bi imela toliko dostojnosti, da bi to naznanila besedno, z narekovaji ali navedla vir.

gzibret ::

Zelo si se potrudila, morem priznat 0:)
Vse je za neki dobr!

korenje_ver2 ::

mene pa zanima kako so bli kitajci pa japonci tolk suhi pred prihodom mcdonaldsa... je trik v hrani?

BaRtMaN ::

Riž.

K0K0 ::

Nadezhda vidim da ti skos navajaš zdravnike a maš ti mogoče kake pozitivne izkušnje z njimi al si sam sama v tej stroki. Jest sm mel v 7 razredu osnovne šole 96kg@176cm in previsok krvni pritisk (150/90 se mi zdi) zaradi česar so me poslali v bolnico na zdravljenje kjer so ugotovili da ja za moj pritisk kriva moja teža seveda sem takoj dobil dietno prehrano od česar sem najprej shujšal 4kg sam ker v njihovem programu ni bilo čisto nobene telovadbe in sem samo poležavov in gledal tv sem se seveda še dodatno zredil tko da sem po 2 mesecih ko sem zapustil bolnico imel čez 100kg. Pa tud ko gledam medicinske sestre in zdravnice v našem zdravstvenem so skor vse zelo zelo okrogle. tko da ne vem kako naj bi nam oni svetovali če še sami sebe nimajo pod kontrolo ?

Tear_DR0P ::

BaRtMaN riž ni zadosten razlog. Ko sem jst napisal da je potrebno za zmanjšanje telesne teže samo opustiti kruh in ga nadomestiti z rižem in nativnimi žitaricami se je takoj nekdo na to obesil.

Bit mora rjav neluščen riž, in seveda v takšnih količinah kot so ga jedli oni. Mislim da je blo 250g riža že kr gosposki obrok, zraven spada tudi kakšna riba (v gosposkem obroku) drugače pa kisla ali sladka zelenjava. Sej drgač so bli tud japonci debeli včasih, sam jih je blo zlo mal.

Kar pa se zdravnikov tiče, v koncentracijskih taboriščih so kr obvladal diete za hujšanje. Če je tam bil kdo na dieti in se zredil, bi blo pa kr čudn.
Recept za taboriščno dieto: 200g kruha v treh dnevnih obrokih + dva obroka tople juhe, okrog 2 deci pa pol je blo v enem obroku.
Juho skuhaš v velikem 200 litrov+ velikem kotlu. Sestavine so voda za pest pod robom, 4 do 8 krompirjev, odvisno od velikosti krompirja (manj je bolje), pest graha (če imaš večjo pest dej šparat mal), med kuhanjem lahko v juho pljuneš, za boljši okus. Juha se kuha približno 1 uro.
Poleg tega ne škodi jutranja telovadba, celodnevno težko fizično delo in spanje v špartanskih spalnicah. Kdor se izogiba delu dobi zgolj en obrok dnevno.

P.S. pizda to je resna tema, jst se pa zajebava, iz trpljenja bogih ljudi
P.P.S. opis prehranskih navad taboriščnikov je povzet iz knjige Kljub vsemu rečem življenju da, avtor je Viktor Emil Frankl
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Reanimated ::

Kot vsi vemo, je hrana pomembna stvar v našem žviljenju. Jej precej žitaric, izogibaj se kruha in mesa, uživaj solato, krompir 8-) Priporočam vsak večer (od 6h do 8h) tek, pa kakšen fitness še obišči. Naredi si svoj jedilnik, kar boš jedel, in se ga drži.
im freakZ

apollo007 ::

@modri zob

1.v keri bolnici si pa ti biu?Ker v celjski so vse moje "bolniške doktorice" zelo vroče....pripravnice se pa 3x bolj:8)

2.Sam pa res ne vem ka si ti delu jst sm za 3 kg sou dol v 5 dneh z dietno hrano.Mogoce so pa tablete za spanje pomagale ko ful nisi lacen po njih:\
... in še vseeno se vrti ...

K0K0 ::

apollo007 pa se ti zavedaš da telih 5kg sigurn niso maščobe

TribesMan ::

A že spet hujšamo? Nevem zakaj moramo vsakih par mesecev na novo premlevati vse to sranje... Tem o hujšanju je samo na Slo-Techu vsaj deset. Dejte prosim naslednjič malo stare stvari prebrat.

Drugače vam je pa Nadezhda lepo povedala kako se rečem streže, ne se bat zdravnikov, obisk definitivno ne bo škodoval, še posebej če nameravate shujšati za več (deset) kilogramov. Ob neprimerni prehrani se zna zgodit da si hudo zjebete zdravje.

Je pa definitivno najboljši način da shujšate redno ukvarjanje s športom. Pol ure teka na dan dela čudeže, če pa zraven skombinirate še kakšne sklece in trebušnjake ste pa prej kot bi mignil shujšali za 5kg, brez kakšnih drastičnih diet.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

BlazP ::

Ne vem ce je kdo ze omenil:

Maxximum Portal
in njihov Forum

ali pa MojTrener in njihov Forum

Na obeh straneh malo morje podatkov o tej temi in kako doseci zeljene cilje. Pa preden se kdo zazene z vprasanji na forumu, je ze na obeh straneh vec kot dovolj clankov ki odgovorijo na vecino vprasanj, temu pa pol sledi SEARCH funkcija na forumu. O vsem tem so pisali ze 100x.

Hujsanje ni ena zadeva ko bi se jo dal obdelat v eni temi na forumu. To je lahko cel projekt, o katerem se je treba dobro informirati kako in predvsem zakaj tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlazP ()

apollo007 ::

@modri zob

3 kile lepo prosim....ja itak da niso sle mascobe dol pa tud nisem namenoma tk mal jedu pa itak sem mogu shujsat
... in še vseeno se vrti ...

Dittorio ::

stari hujsasj z vodo pa z utzezmi
ce bos dvigoval utezi lahko tud 2 pici na dan pojes ker s dvigovanjem utezi pokurs vso maso
ce pa nedelas na misicni masi pa pojes samo pol pice pa bos shujsu z dvigovanjem utezi pa se telo se ti bo ublikvol u sportno
WHITE POWEEEEER

K0K0 ::

Jest sm sam mislu povedat da bi blo bolš če nebi shujšal tele 3 kile. Aja kolk časa si pol mel 3kg manj al ti je ratal trajno znižat težo?
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba telesne teže (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24830407 (8319) janja765
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25752462 (46079) Massacra
»

Hujšanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5615387 (13611) goldenratio
»

V zadnjih 29 tednih shujšal 30kg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8422737 (19946) whatever
»

2-tedensko hujšanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6421539 (20076) Pyr0Beast

Več podobnih tem