» »

Win XP[ za/proti ]

Win XP[ za/proti ]

«
1
2

appz ::

no zdaj pa tako...mene pa ne samo mene ampak po moje se pol ljudi tle na tem odlicnem forumu zanima katere so dobre in katere so slabe strani tega OS-ja oz. kaksne so pridobitve v primerjavi z W2k oz. zakaj temu ni tako!
do sedaj ste ga vecina ze instalirala in izprobala pa bi res prosu ce bi lahko izlil obcutke v tem postu!:D

thx

Paramedic ::

WinXP je brez napak :D. Samo tam pa tam kaka igra ne dela. Katere ne delajo :NT Compatible.
Pa če hočeš met OS za več uporabnikov, ga boš mral mal bolj globoko spoznat in nastavit stvari v skupne mape, nastavit pravice. To je samo, če hočeš met več uporabnikov na enem rač.
V glavnem vso OK. 8-)
End transmission.

Tomi ::

Kolikor sem sam spoznal, je prednost XP-jev v malo lepšem uporabniškem vmesniku ( kar pride prav pri več uporabnikih ), pa nekaj dodatnih meritev delajo ( pretok po povezavah ), drugače pa ni večje razlike.
Samo ti jih vseeno priporočam, če ne drugače, zaradi stabilnosti.
metrodusa.blogspot.com

kockish ::

XP = Win2k za bedake... vse skusajo poenostaviti do konca, kar mene zelo moti.
Najvecji problem zaenkrat pa je pomanjkanje drajverjev, tako da je izkoristek sistema slabsi.

Sam sem imel XP slab mesec, nato pa sem se vrnil na win2k. Ki delajo kot urca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kockish ()

Tomi ::

To pa sploh ni res, da bi bili XP Win2000 za bedake.
Česa, kar si lahko delal v Win2000, ne moreš v Xp?
metrodusa.blogspot.com

andrej ::

lordkocka: XP definitivno niso w2k za bedake!

XP imajo nekaj odlicnih novih featurejev, kot so:
- novi Start meni, ki je res uporaben. Vecina "racunalnikarjev" pa je prevec "visoka" da bi ga sploh probala uporabit...
- Remote Desktop je super zadeva
- sharanje helpa, odlicna zadeva
- Remote Assitance - feature st. 1 za podjetja
- in se bi lahko nasteval.

Ce te moti novi UI ga lahko popolnoma izklopis. Osebno ne vidim razloga, da bi sel nazaj na w2k, razen ce ni pravih gonilnikov... XP so najboljsi MS OS.

[t502] ::

XP r00lz >:D

[t502]

appz ::

khhmmmm kot se slisi cez stene tega foruma je na tej stvari tako:::: ocitno vecina uporablja XP-je oz. w2k sam kot vidim vas vec kot polovica maherjev sploh ne ve zakaj imate tak OS gor kot ga imate(seveda razen redkih izjem npr. andrej) je pa lepo da raje ne odgovorite kot pa da bi sadil neznanje!

sam roko na srce pricakoval sem vec odgovorov(detajlov-razlik).....

a tista modra crta pa pomen da se post ponavlja?? ocitno premalo !!

lep pozdrav

Brane2 ::

Mam W2k, nek kolega pa je prešaltu z W2k na XP...

Po začetnem navdušenju tip razmišlja, da bi šou nazaj.
Resda so XPji pri nekih režijskih zadevah mogoče hitrejši od W2k, sam v realu je njegov stroj počasnejši zaradi "eyecandy" dodatkov. Resda jih lahko izklopiš a kje je potem razlog za nabavo XPjev ?

Vse dobre stvari, ki jih W2k ni mel, bi lahko ble dodane v enem solidnem updateu...

W2k so zadnji WInsi, ki si jih lastim. Končno eni Winsi, ki celo nekako delajo in zgledajo. Vse ostalo ni zadosti boljše, da bi opravičilo menjavo, razen mogoče Linuxa (ko in če ga pičim namesto WInsov na vse mašine)...

Da o "latest XP security compromises" ne govorimo...

PS: Tipu sedaj periodično zmrzujejo aplikacije, tudi tako enostavne, kot je Notepad...

Vzrok je neznan, je pa res, da ma tip 1 Gb RAM-a in precej stvari odprtih naenkrat, vendar je vse to delalo na Win2k ko urca...

Saj stvari bodo popravljene, sam vprašanje je kok se firmam splača čakat na update in patche...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

andrej ::

branje: cetudi izklopis te eye candy imas veliko razlogov za XP. Prebiri si moj prejsnji post, in potem na MS webu downloadaj feature guide. Ta feature guide (sice ne vem ce je se na voljo) vsebuje vse novosti v XP-ji, ki jih ni blo v w2k. Dokument je dolg 200 strani, tak da ne bluzit, da ni nic novega.

v XP ni blo vecjih security lukenj, razen te zadnje, pa se pri tej ni efekta, ce mas firewall, kar bi po mojem mnjenju moral imet vsak uporabnik Interneta. Drugi workaraound je ta si enostavno disablal doticni servis.

Glede tipa: a ma kaksne stare driverje al kaksne cudne aplikacije instalirane?

mister-NO: te zanima kaj bolj specificnega?

Amon Raa ::

Lordkocka tkole je>:D=glede win2k nism glih sure da so tko uredu k pravs ti! Ne vem zakaj so mene tko zafrkavali driverji pa to aaaa? 8-) pol pa dam gor Xp-je in glej ga zlomka, sami so mi najdl cist uso strojno opremo in jo, verjel ali ne, tud uspesno namestil zanjo programsko opremo!!! medtem ko pr win2k pou stvari ni delal!! No sj ne recem, vsak ma svoje mnenje, samo zame so XP cist super pa rec kr hoces! Res da majo Xp-ji eno varnostno luknjo samo sj se da potegnt dol upgrade pa te luknje ni vec:P. Tko da, do naslednjih windowsow bom jst kr lepo pr XP-jih ostal!! Hehe. Lep pozdrav.

JLP ::

Hja prej sm mev Win2k pa sm šov na WinXP. Tisti lepotni popravki me čist nč ne zanimajo. Že u Win2K sm itak mel skor use odkloplen in mam tko tud u WinXP. Najbl važna zame je funkcija za switchanje userjov k pride še kako prov. Poleg tega je zej končn združena koda za navadne uporabnike k uporablajo Home verzije in uporabnike u podjetjih (Pro in dalje). To tud pomen da bo verjetn več gonilnikov k ne bo treba delat za consumer OS in business OS posebej. Pa še izdelovalci hardwarea se ne bojo mogl izgovarjat da je win2k pač business OS in da za to pa ne bojo delal drajverjov. No k smo že pr drajverjih prov pride tud Rollback drajverjov tko da če enga inštaliraš k je mal čudn in ni lih to kar bo mogu bit pač na izi lahk prešltaš na tistga k si mel prej. Pleg tega o še male stavri k so mi všeč na primer lockanje toolbarov/tskbarov, nov Start menu, skrivanje ikonc u trayu, več nastavitev za razne stvari, končn mi joystick dela tko k treba :), Remote Desktop/Assistance kdaj pa kdaj kr prov prideta pa še kej bi se najdl.
Live long and prosper!

kockish ::

Tomi: nic ne manjka, ampak povsod moras iskati gumb "advanced", da dobis konkretne moznosti nastavljanja, recimo sharing diskov.

andrej:
- novi Start meni, ki je res uporaben. Vecina "racunalnikarjev" pa je prevec "visoka" da bi ga sploh probala uporabit... (pac mi ni vsec ker sem navajen na starega)
- Remote Desktop je super zadeva (ok, to nisem probal, tako da ne vem lih kaj dosti)
- sharanje helpa, odlicna zadeva (lahko se kaj poves o tem?)
- Remote Assitance - feature st. 1 za podjetja (verjamem, a doma neuporabno)
- in se bi lahko nasteval.

Amon Raa:
pomisli, je vecja verjetnost, da dobis drajverje za win2k, ki so starejsi, ali za XP, ki so zunaj par mesecev? Ocitno nekaj nisi dobro nastavil/nisi nasel pravih drajverjev.

Rollback drajverjev - kul stvarca, a kaj ko vecina drajverjev zraven nalozi se par programov, ki jih zadeva ne odstrani in potem smetijo sistem, ponavadi imas se probleme z njih odstranitvijo.

Ok, da ne bom brezveze filozofiral: kar me pri XP moti je to, da so namenjeni manj izkusenim uporabnikom in nikakor ne tistim, ki so navajeni na win2k ter to, da so drajverji zaenkrat bolj za silo. Konkretno sem imel probleme z voodoo3, kjer bodisi ne dela tvout, tisti drajverji, s katerimi dela, pa veselo rusijo sistem :(. Drugi problem je bila live! zvocna, kje je zvok pogosto malce zahrescal, ko sem kaj drugega delal razen poslusanja mp3jev. Motece.
Vem tudi, da bom cez par mesecev, ko si bom kupil novo graficno (najbrz radeon 8500), spet poskusil sreco z winXP. Ce bo takrat zvocna delala normalno, bom ze vesel :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kockish ()

jRk0 ::

Meni osebno Win XP sploh vec niso tako kul, kot so bli na zacetku.

1. Ni mi delala graficna ATI rage Fury Maxx (ok, to je res problem atija, ampak, ce tam pise, da so gonilniki za graficno ze v xpjih, zakaj potem ne delajo normanlo?)

2. Live 5.1 me je stalno zajebaval (spet drajveri)

3.Po nekaj casa so mi zaceli kar zmrzovat.

Po moje, da se ves hardware ni pripravljen ta xpje dovolj dobro, tako da, takrat ko bo pa bom z veseljem spet sou na njih, za zdaj pa so 98 za navadne uporabnike cisto kul.
You fuck up once, you loose two teeth.

Han ::

Razlogi proti XP:

- porabi več pomnilnika in diska
- deluje počasneje
- nekateri programi ne delujejo
- ni gonilnikov za določene naprave
- funkcija AutoPlay/AutoRun je totalno nemogoča - ko že misliš, da si jo nastavil po meri, še vedno teži po svoje
- zaradi tega in vgrajene podpore za snemanje so težave s CDRW pogoni
- Media Player
- včasih vprašljiva stabilnost

Razlogi za XP:

- odličen sistem za prenosnike
- ClearType
- podprto veliko novih naprav
- boljša podpora za novejše igre
- kar je že Andrej omenil

Osebno ostajam pri kombinaciji Windows 2000 / Windows 98.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

andrej ::

lordkocka:
1. start. stvar okusa, ampak vecina uporabnikov ga niti ne sproba ampak kar viha nos nad njim...
2. sharanje helpa. Windows XP in vsi naslednji OSi podpira sharanje datotek s pomocjo. Ti enostavno sharas pomoc recimo na XP PRo racunalu, potem pa lahko na drugem racunalniku z XP Home uporabljras XP pro pomoc. Meni osebno to zlo fajn pride, ker mam na XP PRo datoteke s pomocjo iz .NET streznikov.
3. Remote Assitance. Tudi uporabno za doma. Uporabnikom ni treba telefonsko klicat na MS support, ampak lahko probleme resijo kar na daljavo. Super feature. Ce te nek kolega klice, da mu nekaj ne dela, ti ne rabis k njemu it, ampak samo uporabis RA pa je...


XP Pro SO namenjeni izkusenim uporabnikom. V bistvu imajo dva obraza. Ce mas XP PRo v domacen okolju torej brez domene, potem pas user interface poenostavljen in podoben Home Editnu. Ce pa ga mas v domeni so default nastavitve vecino ma iste kot v w2k. Kot sem reko se da vse izklopit, da mas cisto isto kot v w2k.

[t502] ::

Han, XP-ji niso OS za PII 300 mhz z 64mb ram-a :P

[t502]

GaPe ::

WinXP so dosti počasnejši od Win2k. V Win2k so mi špili delal tudi do 10 fps več kot v Win98, pri WinXP pa mi počasnej delajo, kar sploh ni good. Ali pa če programiram v Turbo C++ 3.0 (za DOS), to tako počas dela da ne morte verjet. Microcrapovci so se mal preveč igral z grafiko kot pa z samo optimizacijo operacijskega sistema. Kdo pa hoče tiste barvaste križce. To je sam en beden kič.

Za moje pojme bi mogl naredit tak operacijski sistem, da bi delal še na 386 (ala LINUX :D).

WinXP so zame en kičast operacijski sistem.
Don't steal! The government hates competition.

freejack ::

Jst mam XPje šele 1 mesec, tko da si bistvenega mnenja še nisem mogle izoblikovati, prepričan sem pa v nekaj,.. glede na to, kakšen oh in sploh naj bi XPji bli, me niso (še) povse prepričali. Zdijo se mi kot Win2000, vendar veliko zakomplicirani, po nepotebnem. Tudi jaz ne vidim poante, da 10x klikneš kak Option, pa Advance,.. se čudim da niso implementirali še Advance Advance. Nekateri sicer pravijo, da igre tečejo veliko hitreje, sam tega še nisem preizkusil, ampak vprašajmo se,.. Ali je tistih par FPS res vrednih za po mojem mnenju splošno slabši sistem? Skratka, XPji se mi zdijo kot Win2k Advanced Server vs. Pro, v bistvu podobna zadeva, le za las popravljena. Če ti popravki posebej koristijo, potem, dajte si duška, če ne, ne vidim smisla novega OSa. (PS. To je moje trenutno mnenje, saj kot sem rekel, imam XPje šele 1 mesec)

krneki0001 ::

Sam imam WIN2K v službi in XP doma - oboje dela dost zanesljivo, na obeh sistemih mi delajo vse igre in vsi programi - (zaenkrat še nisem imel problemov z nobenim programom ali igro - da bi os bil nekompatibilen)
Driverji od nt40 delajo v win2k od win2k delajo tut v xp tko da za noben hardware nisem mel problemov.

Ne da se mi pa pregovarjat kateri sistem je boljši - vsak naj si že enkrat sam zbere svoj sistem pa nej neha težit s tem kter sistem je boljši. S tem kter sistem je boljši ste že prov bedni.

LP
Nebivedu

Han ::

[t502], prosim, da se drugič vzdržiš takšnih pripomb, ker niso ravno na mestu...
[testni sistem: Asus P2B, Celeron 300A @ 450 MHz, 384 MB SDRAM, IBM-DTLA-307045, Asus Geforce 256]

Dejstvo je, da M$ NE ZNA narediti novega OS, ki bi bil hitrejši in porabil manj prostora od prejšnje različice.

Tr0n ::

Ja, halo? Lahko bi ga ze naredil, samo potem ne bi imel nic novih opcij. Logo, da je vsaka verzije vecja in pocasnejsa. Tudi pri igrah in drugem softwaru je tako, tudi pri Linuxu. D0h!

Pri Winsih je pac slabo to, da je prevec kode in zato je tezko obvladovat celotno zadevo. To je tudi razlog za razne probleme, ki se pojavljajo (od varnostnih lukenj, blue screenov, nekompatibilnosti,...).

Imam obcutek, da je veliko kode nepotrebne :).

andrej ::

GaPe:
1. XP so zelo zoptimizirani. samo pogej cas zagona. DOS programi so preteklost in XP vsebujejo samo DOS emulator.
2. Pri spilih ni kriv OS ampak neoptimizirani gonilniki
3. 386 je ze preteklost. XP in ostali NT sistemi uporabljajo napredne instrukcije, ki jih v 386 ni. Zakaj bi se moral omejit na tehnologijo preteklosti?
4. kot sem ze nestetokrat reko - IZKLOPI kic ce te moti!!!

freejack: Kot sem ze miljonkrat reko, se da XP-je "nastimat" da mas user interface popolnoma enak w2k!!!

nebivedu: se strinjam. najboljsega tak al tak ni!

Han: XP so v veliko primerih hitrejsih. Samo kak bi ti naredo nekaj novega, pa bi zasledlo manj kot tisto prej? Novi featuri zahtevajo prostor. Saj ce ti je plac problem pa idi nazaj na DOS + win 3.1...


TrOn: je zadel v pravo smer. Kode je ze ogromno, ziher pa je tudi zlo veliko podvojenega ;)

spacejam ::

XP so sedanjost W2k so zadaj in prihodnjost?

V glavnem XP so v korenu 2000 ampak lasulja je lepsa.
Uporabnost: raje XP kot 2000+98=2098 ke WINsi
Space-jam Team & Co.

Han ::

Ne rečem, da je XP v vseh primerih uporabe počasnejši. V povprečju pa žal je in to so potrdili tudi testi.

Pri M$ je pač tako, da "solate" ne znajo, nočejo oziroma, bolje rečeno, nimajo časa in volje otrebiti nepotrebnih dodatkov. Če bi temeljito prevetrili sistem, bi se jedro, knjižnice in drugi dodatki gotovo skrajšali. Optimizirati program, napisan z Microsoftovim programskim orodjem, pa je, milo rečeno, iluzija.

Sicer je pa pri Applovem OS X, Linuxu in drugod zgodba podobna... Skratka, začaran krog, ki zaenkrat še funkcionira: firme izdajajo nove OS in namenske programe, ki terjajo boljše računalnike, uporabniki pa "nasedamo" bolj ali manj uporabnim novostim in vse to asimiliramo. :\

GaPe ::

Andrej:

1. XP sploh niso optimizirani (poglej si kak test).
2. "DOS programi so preteklost" - očitno ne, zakaj so pa dal pr microsoftu emulator zraven??
Če se hočejo znebiti DOS-a, pol naj raje ne dajo zraven OS-a emulator. Ta emulator k je zraven je pa totalno v dreku!
3. Seveda je 386-ka že preteklost, samo našponat zahteve za OS je totalna bedarija. Zaradi tistega kiča so WinXP počasnejši.
4. Kič imam izklopjen, samo hočem povedati, da je bedarija tak kič zraven OS-a dajat.
Don't steal! The government hates competition.

kockish ::

GaPe: same modre izjave meces ven.
"winsi bi mogli delati na 386, tako kot linux" - tipicna izjava tistih, ki pojejo hvalospev linuxu. Povej mi nekaj: a delajo X-windows na 386-ki?

"XP niso optimizirani" - potem pa gledas razne teste, ki kazejo FPS v q3a ali kaj podobnega. Gonilniki niso optimizirani, ne sistem... kot je ze andrej rekel, sam sistem je optimiziran - performance hit dozivis zaradi zanic drajverjev.

Najboljsi je seveda tvoj podpis. LOL!

GaPe ::

OK, tisto, da bi mogli winsi na 386 delat, sem res mal pretiravu in X-windows, verjetno ne delajo na 386-ki.

Samo WinXP so pa dosti počasnejši od Win2k. Jaz jih uporabljam že skoraj 3 mesce in vse špile ki se jih probu so mi počasnej laufal. Windowsi bi mogli bit tako narejeni, da bi špili hitrej (z najnovejšimi driverji) ali pa vsaj enako (s starimi driverji) laufal kot pa na prejšnjih verzijah.

Saj sem vedel da ti je podpis všeč. :8) PITA
Don't steal! The government hates competition.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GaPe ()

_Tejc_ ::

Uporabljam oba sistema Win2000 v sluzbi WinXP Pro doma, delujeta oba brez problemov , vendar cez Xp sistena ga trenutno ni. Sem imel ze vse sisteme razen Linuxa, in hvala MS za tako dober in ucinkovit sistem, ceprav ga vsi blatjo....
P.S.
Zanima me kolk vas se uporablja Linux al pa kaksne Win98?:\

appz ::

ja...jz jih (98 se)uporabljam se vedno v kombinaciji (double boot) in je v bistvu fajni sistem ne recem da so ravno ne vem kako stabilni .. no ce znas ravnati z OS sploh ni nobeni h preoblemov......mislim kak naj recem to je tako kot z avtomobilom ->pri starih avtomobilih (tehiniki) si ga se vedno lahko sam popravil seveda ce je bilo vsaj malo avtomehanika v tebi pri novejsih avtomobilih(XP) pa to ravno ni mogoce...ker ze vsak vsebuje rac. in je ze rahlo komplicirano....na kar milim da je potem en kup vprasanj ze iz cisto banalih oz samoumevnih stvari (kje kaj kako..daj mi narisi in podobno!!!!) no je pa res da so bili 98 bolj potrebni v sodelovanju z w2k kot kot pa zdaj z XP(a se vedno kar govorijo problemi z raznimi driverji )

ToniT ::

XP-je uporabljam od septembra in so mi všeč. Pometal sem ven navlako, ki mi ni všeč in jih preuredil po svoje. Do sedaj nisem imel nekih groznih problemov z njimi (celo skener Leo Scan S6 s svojo SCSII kartico mi dela). Glede na to, da moram delati z Windowsi, mi je to najboljši OS do sedaj.
Ima en kup stvari, ki sem jih prej moral iskati po netu.
Mislim, da računalniki, ki se danes kupujejo, zadoščajo za normalno delo z XP-ji, tako da hardver ni več ovira.
Če pa želiš kaj posebnega, pa si izbereš pač tisto, kar ti ustreza (DOS ali Win 3.11ali pa Linux - po želji).

Samo še čakam na slovensko verzijo, čeprav so mi pri MS Slovenija rekli, da nadgradnja ne bo mogoča - se pravi še enkrat bo treba sistem instalirati na novo.

andrej ::

GaPe: kaksen test? Vsi testi so sinteticni. XP so zelo dinamicni sistem ki se optimizira preko casa. Vecina testov pa to pozablja. Hja vecina testov je taksnih:"Narisi 1000 oken na zaslon cim hitreje". Taki testi nimajo z realnosti NIC. Primer. Ti recimo, ko odpres okno ne opazis 0.01 sekundne razlike. Ko pa testrni program izrise miljon oken pa je razlika opazna, vendar v realnosti ti razlike sploh ne vidis... Ma se vec je taksnih fint. Dejstvo je, da so XP-ji v dolocenih zadevah hitrejsi (predvsem boot) v dolocenih pa pocasnejsi v w2k. V XP pa Je vgrajena dolocena mera optimizacije v primerjavi z w2k!
2. Ta emulator je iz casov NT 3.1, in je zraven samo za lajsanje prehoda iz DOS v NT svet. Oni so se hoteli znebit cele win9x linije ampak to preko noci ni mozno! Tako kot ni mozno Intelu preko noci it na cisto drugo CPU arhitekturo tako programerji in uporabniki cez noc ne gredo na drug sistem. Prehod je zlo pomemben!
3. Tukaj si res malo pretiraval. 386 je preteklost. Treba je izkoristit prednosti in novosti novih procesorjev.
4. a res? Ci cisto preprican? Daj malo poglej kako ljudje kupujejo zadeve. Vecina ima raje lepe stvari. A mislis, da bi winsi bli tolko popularni ce bi bil UI kar command prompt? Sanjaj!!! Malo poglej kako MS in Apple tekmujeta (sedaj se jima pridruzuje tudi Linux) kateri UI bo lepsi. Kaj mislis zakaj se dela tolko skinov?


Res je, da bi stvari lahko ble bistveno drugacne. MS bi lahko sistem se pohitril, ampak to nebi prodajalo OS-a. Treba se zavedat, da je MS podjetje, ki obraca denar in gleda, da bodo nek denar vlozli tam kjer je najvecja verjetnost, da se jim cim bolje povrne. Zal je tak...

jRk0 ::

Jaz uporabljam win98. Zaradi graficne moje v bistvu (rage fury maxx), ki v win2k ne dela, gonilniki za xpje pa so cisto v k***u. Pa ne sesuvajo se mi trenutno nic. (so sveze nalozeni:))
You fuck up once, you loose two teeth.

CaqKa ::

po andrejevi zaslugi sem zaj vsaltal novi xp start meni... em andrej daj malo povej fore tega novega menija... bom vido ce se obnese... sicer pa newem kaj grejo enim tolko xpji v nos in pravijo da so počasnejsi :)
sicer pa... kakor vam je zelja ta trenutek si lahko zaradi mene vsi tisti disk formatirate in presaltate na linux... ta mesec sem se zajebaval z redhat 7.2.. zaj pa dljam suse 7.3... nisem še našel pravega linux distroja.. vsi so neki cudni... btw kot je ze en omenil.. v linux tudi devajo eye candye... celo še več, v RH7.2 po defaultu ne instalira kup stvari, med njimi tudi ircii in netconf... brezveze. jaz samo štopam čas dokler se linux komercializira in se začne kasirat zanj

Brane2 ::

Glih dans sem si zmontiru manjkajoče stvari na Linux Suse 7.3 (delam to po malem, ko mam čas) in sem zlo zadovoljen.
Celo pečenje CDja dela super "iz prve".
Rockridge format rastura-videt ga je pa približno tko kot posebno particijo-ni se ti treba ukvarjat s posebnostmi ISO9660 ali Jolijet...

Tud dosežeš ga simple- sam klikneš na pekača, ko je prazen CDR not in voila!- starta se CD-Burn...

Zakaj ne delam vsega na Linuxu ?

1. Ne poznam stvari se tolk, kot bi jo rad in si ne upam reskirat. Laufam jo zaenkrat na pomozni masini, ki gre kmalu na kabel kot fileserver :\

Na svoj delovni stroj si pa tega se ne upam zmontirat. 99% ni zadost in če bi mi kaj manjkalo, bi moru picit nazaj W2k.
Predvsem ne poznam temeljev X winsov in Kde in jih ne znam postavit rocno nazaj- zlu ne trebalo.

Tako sem si sfuku root account (pod root se mi kde ne starta) in ga ne znam postavit nazaj.

V navadnem nacinu pa dela 100%....

2. Kde 2.2 rastura, sam čakam na 3.0, ki je "glih za foglom" in je bistveno boljši...

3. Pojma nimam o Sambi. Linux mi že dela v mreži, sam rad bi shareal tud printerje itd...

Vem, da thread ni o Linuxu, sam par odgovorov na opazke. Da ne bo izpadlo, da blefiram.

Btw: Kongueror raztura kot browser, sam ma še nekaj otroških bolezni. Tako recimo na Slo-Techu ne morem odklikat knofov za pošiljanje odgovorov, okna se ne odprejo 100% pravilno itd.

Je pa tud res, da mam na W2K vse možne patche in upgrade, Suse 7.3 pa še nisem zaflikal, čeprav obstaja prav knof za to...




Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

andrej ::

CaqKa: ma bistvo novega menija je, da je razdeljen na dva dela. Levi del je dinamicen desni pa staticen. Ko ti zaganjas programe, ti XP-ji avtomatsko najbolj pogosto uporabljene prograje "vzdrzujejo" na dinamicnem delu. Meni je to zlo vsec.

Res pa je, da so default nastavitve bolj tak. Jaz si spremenim zadevo v male ikone in jih gor nasopam okrog 10. Potem se na tem miniju nahaja 95% postov programov, ki jih redno uporabljam...

No, meni osebno je zlo vsec...

[t502] ::

Sorry Han nisem mislil kaj grdega s to pripombo :)

Zdaj pa se mi res zdi, da bi morali koncati to debato, ker se se samo kregate. Enim so vsec Win98 drugim Win2000 tretjim WinXP cetrtim pa mogoce celo Win95 :P

Vsak ima svoj okus.

[t502]

CaqKa ::

andrej: itak da prvo kaj je blo sem dal na male ikone .. morem cakat malo zdaj da vidim sploh kere programe najbolj pogosto uporabljam :)... em kaj stvari iz administrative toolls tudi mece na dinamicni del?

andrej ::

seveda. tudi iz Administrative Tools mape. V bistvu lahko ti tudi sam das program na dinamicen del. Klikni katerikoli program na start meniju ali na desktopu pol pa daj Pin to Start menu...

CaqKa ::

a mi poves zakaj se mi v staticnem delu ko dam my computer odprejo diski. samo potem se ne odprejo dalje direktoriji, pri navadnem start meniju recimo si samo povlekel my computer na start in si imel dostop do katerekoli mape ali fajla preko strat menija... torej kao neki hitri zagon...
torej da bi imela zadeva bolj taksno funkcionalnost

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

andrej ::

hja, zgleda da je to feature:\

CaqKa ::

ah jebemo... te pa grem nazaj na stari meni :)
sem vedo da me nebojo tak hitro prepricali :)

krho ::

evo tole se mi je zacelo dogajat 1 mesec po instalaciji.
samo da Explorer-ja pomanjsam se mi zacne delat bedarije.Moram ga zapret in se enkrat odpret GRR.
poglejti si sliko

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

themouse ::

halo..men pa ni vseč ideja da se pri vsakem povezu na internet hočejo stopit na internet tudi razne aplikacije iz windowsov(neka čudna imena)to sem opazu šele z fajervolom ...potem mi pa po nekja casa na internetu vrze ven msg box da je naredu whAgent.exe....neko napako in da bo zaprt..če kdo vezakaj služi ta program ....aja pa še če mi lahko kdo pove ...mam postavljen ftp server ..g6 in neki časa je lepo delal potem mi je pa začelo za vsako ko sem hotu zalavfat server napisalo da je port 21(se pravi ftp port) in use.........zakaj je temu tako oz. če kdo ve kje se pogleda kdo uporablja ta port
thx


CaqKa ::

glede g6.. meni je isto zacel delat po dveh dneh instalacije.. nisem nic firewalla spreminjal in podobnih stvari.. pa na bilokaterem portu nea dela... brez firewalla isto napako dela

[t502] ::

Spremeni port.

[t502]

tha_man ::

XP-je imam na disku šele par dni, in zaenkrat so mi kar kul, čeprav priznam da sem bil na začetku kar malo zmeden. No, ko sem malo nastavil izgled map (old-skool look :D) je pa kar kul. Novi start menu je pa zakon. Od nekdaj sem si želel history od nazadnje odprtih programov (medtem ko mi je bil documents history čist brezveze). Ves hardver mi dela čist normalno, bootajo se pa res noro hitro. Skoraj kot kak BeOS al pa QNX8-)). Tud razni utilityji ki jih uporabljam delajo BP, pa so nekateri kar malo hekerski :D. Zaenkrat sem kar happy z zadevo, bom pa vidu kako se bodo obnašali v nadalje.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

AnWar ::

No comment!! To so najboljši windowsi do sedaj kar so jih naredili!!:)

CaqKa ::

[t502]:
".. pa na bilokaterem portu nea dela... "
ker sem vedo da mi bo sigurno kaksen pameten svetoval da naj spremenim port... pa verjetno se še bo kdo nasel ki bo reko da naj firewall izklopim.. pa mogoce se kdo ki bo reko da naj reinstaliram.... vse to SEM ŽE naredil.

zile ::

Pazi to!!! V Xp-jih sem se hotel logirat na neko stran, kjer je zahtevana passport.net avtorizacija. In ta peecka me ne spusti na logon prijavno stran. The page is not available. Mislim halooo. Grem v winse98se, tud neki serje. Inštaliram IE6 v win98se, stvar začne delat k urca. Lahko se joinam na vse strani, ki zahtevajo passpor.net avtorizacijo. Mislim, kaj hudiča je narobe z XP-ji, da ne morem pridet do logon screena, ko hočem svoj passport vpisat. Pa XP-ji majo IE6 že vdelan v sam OS. Anyone.

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
47028415 (11849) darkolord
»

Longhorn - minimalne zahteve in nekaj slik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
1157876 (7876) SunCell
»

katere windowse si naj instaliram

Oddelek: Operacijski sistemi
311619 (1134) cpu
»

NTswitch - ima kdo ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
161407 (1198) CaqKa
»

Windows XP Vs Winows 98 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1436662 (5208) tha_man

Več podobnih tem