Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
teoo ::
imam problem z nvidia driverji. inštaliram nove, a v device managerju še vedno piše, da imam 9.10.2006 driverje. Zgleda da inštalacija ni popolna. a je imel kdo podobne probleme?
defying gravity
BendeR ::
Prej imel 97.46 iz winupdate, a sem želel cp. Zato sem uporabil rollback na driverje, ki pridejo z visto, ki je tudi uspel (brez restarta ). Zaradi ljubega mira in navade sem vseeno restartal in namestil uradne 97.46 iz nvidiine strani (vse je šlo normalno skoz ... tudi restart). No, ko pogledam verzijo driverjev imam še vedno 96.86 (integrirani v visti) in sem brez cp. Dobim torej prst v rit.
:=)
bushy ::
Lep pozdrav!
Jaz imam tudi en velik problemček in sicer z inštalacijo VISTE.
Ko resetiram računalnik mi BOOTA CD normalno in potem pritisnem enter da zažene boot.
Nato pride do nekega loudanja fajlou innič se ne premakne naprej ko buffer pride ko konca se vstavi in nič se ne premakne več naprej (računalnik tam obtiči) čakau sem več kod 3 ure on pa nič!
MAm pa:
AMD Turion 64bit 1,8M/hz
1024MB rama
Grafika : ati radeon express 200M 256MB
disk imam: HDD ATA/IDE da 2,5 pollici (5400 RPM, 9,5 mm) 100GB
Jaz imam tudi en velik problemček in sicer z inštalacijo VISTE.
Ko resetiram računalnik mi BOOTA CD normalno in potem pritisnem enter da zažene boot.
Nato pride do nekega loudanja fajlou innič se ne premakne naprej ko buffer pride ko konca se vstavi in nič se ne premakne več naprej (računalnik tam obtiči) čakau sem več kod 3 ure on pa nič!
MAm pa:
AMD Turion 64bit 1,8M/hz
1024MB rama
Grafika : ati radeon express 200M 256MB
disk imam: HDD ATA/IDE da 2,5 pollici (5400 RPM, 9,5 mm) 100GB
miha22 ::
Jaz imam pa vprašanje glede defrag programov na visti. Zanima me kere kaj vi uporabljate in kako se vam obnesejo. Sam trenutno uporabljam kar windows-ovega(diskeeper na žalost še ne deluje) in moram priznat da mi ni prav nič všeč.
Visto imam nameščeno od novembra (par dni potem, ko je leakala sem dal zadevo gor) in do zdaj še ni blo potrebe po defragu. Občasno sicer zaženem diagnostiko, ki pa mi javi, da ni potrebe po defragu. Sistem je odziven in hiter (še en razlog, da defraga ne potrebuje).
Bom pa uporabil tega, ki je integriran v sistemu. Uporabljal sem ga že od bog ve kere verzije winsev.
Bom pa uporabil tega, ki je integriran v sistemu. Uporabljal sem ga že od bog ve kere verzije winsev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
CWIZO ::
V Visti se defrag požene avtomatično vsak teden, tako da ti najbrž zaradi tega ni bilo treba :)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
Alessio983 ::
hay , kako pa je z updejti v visti , kako delujejo ? , recimo v win xp si dav v orodni vrstici update windovs , pa ti j iskalo , kako je pa s tem v visti ?
Lp
Lp
kako odstranima ta nadležna uprašanja , če dovolim , pa potrdim , me 100 x upraša ko kaj nalagam , kako se to izklopi ?? , pa še en problem je glede downlovdanja torentov , prej mi je normalno na xp downlovdalo tudi do 500 Kb/s zdaj na visti pa 10 Kb/s Max , kaj se lahko da narediti s tem ????
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alessio983 ()
Ne vem, če je pametno, da se pove človeku, ki ne loči razlike med Kb (?) in kB, ter ne zna pognat winupdate, kako se izklopi UAC. ;)
še dobro da obstajate taki pametnjakoviči , tej pa kB da boš srečen , pa je problem povedet ne če veš , ker sem jo glih naloživ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alessio983 ()
Ja, samo pametnjakoviči znamo uporabit logiko.
Control Panel\User Accounts and Family Safety\User Accounts
in pol se ti spodaj smeji Turn User Account Control On or Off.
Control Panel\User Accounts and Family Safety\User Accounts
in pol se ti spodaj smeji Turn User Account Control On or Off.
mislim da sem jaz neki deujga uprašal kot pa si mi odgovoril , mislil sem , ko kakšen program nalagaš da te ne sprašuje če želiš naložiti , ali blokirati , pa če kopiraš kaj isto upraša , če dovoliš ali prekliči - to sem mislil če se da izklopiti , zaenkrat še nisem našel ??
OrlyTM ::
saj to je to res pa ne vem, zakaj tako hitite to izklapljat ... pol boste mel poln racunalnik razne zalege, bo pa spet MS kriv, ker "ni varen sistem"
raje se navadi to uporabljat ... ko enkrat skopcas foro, je zadeva cist OK ...
precej raje vidim, da mu moram potrdit, ce res zelim nekaj instalirat, kot da se mi kar samo instalira nebroj stvari ...
moji prvi vtisi o Visti so 100% pozitivni.
lp
OrlyTM
raje se navadi to uporabljat ... ko enkrat skopcas foro, je zadeva cist OK ...
precej raje vidim, da mu moram potrdit, ce res zelim nekaj instalirat, kot da se mi kar samo instalira nebroj stvari ...
moji prvi vtisi o Visti so 100% pozitivni.
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
sicer sm ze neki casa nazaj vprasal, pa ne vem, al sm zgresu al ni blo replyja ...
omislu sm si nov komp (e6300, 2gb ram itd...), zaj konc mesca mam pa plan kupit Visto, pa sem mal v precepu, al vzet 32bit ali 64bit? ... Ta racualnik uporabljam za doma, torej pretezno multimedija in spili ...
lp
OrlyTM
omislu sm si nov komp (e6300, 2gb ram itd...), zaj konc mesca mam pa plan kupit Visto, pa sem mal v precepu, al vzet 32bit ali 64bit? ... Ta racualnik uporabljam za doma, torej pretezno multimedija in spili ...
lp
OrlyTM
ja nevem , 64 bitna , hmhm drajverji pa to ... , nevem kako je z njimi bol slabo kaže , če že za xp-je niso naredli kaj prida
Imam pa uprašanje za visto buisnes - zakaj ko pritisnem Alt + Tabulator mi nardi klasičen razpored tako kot v Xp-jih in ne v 3D kot bi moralo to biti , vem da se da nastavit samo ne najdem
LP
Imam pa uprašanje za visto buisnes - zakaj ko pritisnem Alt + Tabulator mi nardi klasičen razpored tako kot v Xp-jih in ne v 3D kot bi moralo to biti , vem da se da nastavit samo ne najdem
LP
UAC JE nadležen, a se ga navadiš v roku parih ur. To je moje mnenje.
OrlyTM: definitivno 64-bitni OS. V njem je prihodnost. Edina težava, s katero se lahko srečaš v začetnih mesecih po izidu so manjkajoči oz. bugasti gonilniki. Pa tudi to bo ščasoma odpravljeno - kot primer vzami XPje.
paketek: pol slabo veš. ALT+TAB je ločena funkcija. Kliken sie ikonico v quick launchu ali WIN+TAB.
http://shrani.si/o.php?ikona1095892.jpg
OrlyTM: definitivno 64-bitni OS. V njem je prihodnost. Edina težava, s katero se lahko srečaš v začetnih mesecih po izidu so manjkajoči oz. bugasti gonilniki. Pa tudi to bo ščasoma odpravljeno - kot primer vzami XPje.
paketek: pol slabo veš. ALT+TAB je ločena funkcija. Kliken sie ikonico v quick launchu ali WIN+TAB.
http://shrani.si/o.php?ikona1095892.jpg
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
CWIZO ::
paketek: pritisniti moraš Windows key + tab
hancic.info
aljaz-selmer ::
Seveda da delajo. VSI trije preverjeno delajo na Visti.
Si prepričan, da ti jih FW ne blokira?
Si prepričan, da ti jih FW ne blokira?
SynTax64 ::
@darkolord :
In kakšna je napaka? V klientu, event logu, ...?
Dobro vprašanje si mu postavu
aljaz-selmer ::
Ko imam naštimano Aero temo *.AVI datotek sploh ne morem gledati.
V BSPlayerju je samo črna slika in zvok. Sem si pa naložil DIVX Player pa program sam prestavi iz Aero okolja v Basic theme in nazaj.
A pozna kdo kakšen hack ali pa bom kar počakal na kakšno novo verzijo BSPlayerja.
V BSPlayerju je samo črna slika in zvok. Sem si pa naložil DIVX Player pa program sam prestavi iz Aero okolja v Basic theme in nazaj.
A pozna kdo kakšen hack ali pa bom kar počakal na kakšno novo verzijo BSPlayerja.
probi ffdshow ..
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
Ma$terM|nd ::
Zakaj zaboga mi ne gre inštalirat driverjev za GF 4200 Ti. Vem da je grafična iz pamtiveka samo vsepovsod ko grem gledat piše da gonilniki podpirajo grafično. Celo sistem mi jo zazna in "prijazno" namesti gonilnike iz junija 2006 (default na visti). Ko dam gor najnovejše iz Guru3D.com pa se zbuni da je kao nekompatibilno.
Kaj naj nardim (razen nabave nove grafe)?????????
Kaj naj nardim (razen nabave nove grafe)?????????
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ma$terM|nd ()
Ma$terM|nd ::
Sem, pa ne gre. Error:
"NVIDIA namestitveni program ni našel nobenih gonilnikov,ki bi bili združljivi z vašo trenutno strojno opremo. Namestitveni program bo sedaj končal".
Sploh ne inštalira. Zaj pa mi da gor default windows gonilnike s katerimi si lahko začnem nič. Ne gre špilat nič, video dela nekak. Vse ostalo dela v nulo, grafa pa zeza da je joj.
"NVIDIA namestitveni program ni našel nobenih gonilnikov,ki bi bili združljivi z vašo trenutno strojno opremo. Namestitveni program bo sedaj končal".
Sploh ne inštalira. Zaj pa mi da gor default windows gonilnike s katerimi si lahko začnem nič. Ne gre špilat nič, video dela nekak. Vse ostalo dela v nulo, grafa pa zeza da je joj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ma$terM|nd ()
kriko1 ::
Poglej posebej da niso dali tvojo grafično pod “legacy„. V tem primeru boš moral uporabiti legacy gonilnike.
Urajmal ::
tako kot je kriko1 napisal. poglej na domači strani firme od katero imaš kartico za drajverjami.
p4 ::
Imam dokaj neumno vprašanje, pa vendar...Ali v Visti Business ni nobene oriinalne windows igrce? Pod rubriko games mam samo Games Explorer in ko to odprem je ta explorer prazen. A je možno na kak način downloadad te igrce zastonj? Govorim seveda o igrah kot so solitare, šah itd... Pa ne mi odgovarjat prosim z odgovori kot so: pa sej jih itaq ne rabš itd...niso zame jih pa pač moram imeti, da bi pa mel zarad igrc še XP naložene mi pa ne pride na pamet.
HVALA!
HVALA!
Kenpachi ::
So, so igre, samo niso nameščene po defaultu:
Control Panel\Programs\Programs and Features\windows features
Enjoy
Control Panel\Programs\Programs and Features\windows features
Enjoy
CCfly ::
Offtopic o piratih je bil brisan. Prosim naj se ne ponovi.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Jozek82 ::
Hej prijatelji strokovnjaki... imam eno vprašanje a ma slučajno kdo odgovor kako naj rešim problem pri instalaciji Viste: ko hočem inštalirati mi napiše tole
Windows is unable to find a system volume that meets its criteria for installation
seveda imam na c: particiji narejeno boot particijo... na d mam inštalirane XP-je na E pa bi hotel inštalirati visto...
ma kdo kakšen predlog?
kako naj naredim tole!
Windows is unable to find a system volume that meets its criteria for installation
seveda imam na c: particiji narejeno boot particijo... na d mam inštalirane XP-je na E pa bi hotel inštalirati visto...
ma kdo kakšen predlog?
kako naj naredim tole!
p4 ::
Še eno vprašanje...A vsem ne dela weather gadget al samo men? piše service unavailable...vem pa da mi je v RC2 še delu.
Hvala!
Hvala!
miha22 ::
Nisem še proval tega gadgeta. Zanima pa me kako ste zrihtali windows calendar. Sam imam probleme z njim odkar sem prvič dodal sestanek notri. Ob vsakem zagonu sistema mi napiše da je prenehal delovati... Kakor sem gledal na netu ima ogromno ljudi probleme s tem programom. A je kaka rešitev za ta problem? Zanima me še če ima še kdo probleme s TortoiseSVN 1.41 (sesuje se mi kadarkoli rebuildam bazo indeksov) ??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13200 (9432) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14850 (9571) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13784 (9262) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10995 (7465) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2673 (2258) | IVo |