Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
tonko1 ::
grafična:xfx geforce 7600gt
procesor:amd 64 bit 4200 x2 dual core
matična:gigabayte s series ga-m57 sli-s4
jst sm neki ču da on skus nekaj pregleduje pa newmw kje se to izklop?????
jst sm neki ču da on skus nekaj pregleduje pa newmw kje se to izklop?????
bluefish ::
vendar ti zaradi tega verjetno ne deluje bolj počasi. V Win XP je bila ta funkcija Indexing Service, ne vem pa, kaj je sedaj v Visti.
aljaz-selmer ::
A ve kdo za kakšen delujoč program za peko CD/DVDjev?
(Razen Nero)
Aja pa še nekaj me zanima glede točk. Ali je to normalno, da imam pri takih komponentah skupno oceno 1.0?
AMD Athlon3000+..........3.6
RAM 512MB.................2.9
Graphics r9550 256MB.........1.0
Gaming graphics...............1.0
HDD 80GB........................5.3
(Razen Nero)
Aja pa še nekaj me zanima glede točk. Ali je to normalno, da imam pri takih komponentah skupno oceno 1.0?
AMD Athlon3000+..........3.6
RAM 512MB.................2.9
Graphics r9550 256MB.........1.0
Gaming graphics...............1.0
HDD 80GB........................5.3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljaz-selmer ()
alum ::
DeepBurner
// EDIT:
Je normalno, ker se skupna ocena ravna po najšibkejšem členu (v tvojem primeru grafika).
// EDIT:
Je normalno, ker se skupna ocena ravna po najšibkejšem členu (v tvojem primeru grafika).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alum ()
Kaj pa program za zapisovanje slik?
Ko sem namestil Alcohol 120% mi je sesul cel računalnik.
Ko sem namestil Alcohol 120% mi je sesul cel računalnik.
alum ::
gugl?
Windows Vista
1. Restart the PC.
2. As soon as the boot up begins, press the F8 key. It's more successful if you tap continually at F8 until the Advanced Boot Options menu appears
3. If you receive a "keyboard error" message, reboot the PC and start again. .
4. Using the arrow keys select Safe Mode if it is not selected.
5. Select Safe mode and then press Enter.
Torej F8.
Windows Vista
1. Restart the PC.
2. As soon as the boot up begins, press the F8 key. It's more successful if you tap continually at F8 until the Advanced Boot Options menu appears
3. If you receive a "keyboard error" message, reboot the PC and start again. .
4. Using the arrow keys select Safe Mode if it is not selected.
5. Select Safe mode and then press Enter.
Torej F8.
jst imam pa en problem glede igrce call of duty2 ko grem igrat na multiplayer mi gre not v njo potem pa je tam vse črno čakam eno do dve minuti in potem mi gre šele nalagat in mene zdej zanima kaj naredit da ne bo tega???????
tnx
tnx
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tonko1 ()
BendeR ::
Neoptimirana za nov OS ? Malo dodaj še zanič driverje v obeh taborih (ATI+NVIDIA) in evo. :]
:=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
To mora biti neka zarota!
Stran www.adobe.com mi sploh noče odpreti. Na drugem računalniku se odpre brez problema.
Hotel sem si naložiti Adobe Flash player in Acrobat reader, pa sem si na drugem računalniku snel namstitveni datoteki, da bi si jih potem prek mreže poslal. Ampak ko jih hočem preko mreže prekopirati pa mi ne dovoli.
Drugi računalnik ima Windows XP.
Stran www.adobe.com mi sploh noče odpreti. Na drugem računalniku se odpre brez problema.
Hotel sem si naložiti Adobe Flash player in Acrobat reader, pa sem si na drugem računalniku snel namstitveni datoteki, da bi si jih potem prek mreže poslal. Ampak ko jih hočem preko mreže prekopirati pa mi ne dovoli.
Drugi računalnik ima Windows XP.
jst imam pa en problem glede igrce call of duty2 ko grem igrat na multiplayer mi gre not v njo potem pa je tam vse črno čakam eno do dve minuti in potem mi gre šele nalagat in mene zdej zanima kaj naredit da ne bo tega???????
plis pomagite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tnx že v naprej
plis pomagite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tnx že v naprej
Hardstyle ::
elba kakšen računalnik imaš? Imaš zadnje driverje za grafično, ki so kompaktibilni z visto? Drugače pa tudi COD ni narejena za visto tako, da je mozno, da imaš zaradi tega težave. Sam imam nameščen COD2 pa mi dela BP.
Pa še vprašanje... danes sem zasledil Italijansko verzijo Viste (Končno - 6000) pa me zanima, kdaj bo prišel ven Slovenski dodatek?
Pa še vprašanje... danes sem zasledil Italijansko verzijo Viste (Končno - 6000) pa me zanima, kdaj bo prišel ven Slovenski dodatek?
saj potem mi gre v igro samo dolgo čakam da mi pride not?????????
ram:1gb
ram:1gb
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tonko1 ()
CWIZO ::
Dej se umer s temi vprašaji no.
Pač ti špil ne dela. Največ kar lahko narediš je da upgrejdaš driverje, če nimaš zadnjih in pogooglaš če obstaja kaka rešitev.
Pač ti špil ne dela. Največ kar lahko narediš je da upgrejdaš driverje, če nimaš zadnjih in pogooglaš če obstaja kaka rešitev.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
Kaj bodo vse velike firme driverje izdale po uradnem izidu Viste??? Vsi nekam vlečejo... na spletnih straneh pa jim že piše kako so kompaktibilni z Visto itd.
pviran3 ::
Saj driverji so v večini kopatibilni (32bit) z XP. 64bit je zgodba zase.
Mislim da je sedaj že minilo tolko časa, da bi izid viste že lahko priperjali z izidom XP:
Kaj mislite, je bil xp boljši v tej fazi ko je sedaj vista? So bili podobni problemi ali je sedaj kaj bollje, slabše?
1.Definitivno so za moje pojme največja ranljivost driverji. Ker jih lahko podeduješ od xp, jih vista hitro prežveči in potem vrže kak blue screen, aplikacija od naprave (npr skener) pa lepo vrže ven, da ni kopatibilna.
2. Starjše verzije alcohol, daemon... in podobnih programov, ki nameščajo navidezne naprave, visto hitro pokončajo če niso najnovejše različice.
Sem namestu gor star alcohol, restartal in takoj me je pričakal bliescreen, tako v navadnem kot savemode načinu. Seveda je bil potreben format.
Potem imam pa sedaj majcene probleme z 2.5 zunanjum diskom. Med namestitvijo sem ga pustil v USBju, in vista ga je vzela za svojega. Čim ga iztaknem iz USB, vrže ven bluescreen, pa če tudi grem pod varno odstranjevanje naprave. Včasih, če ga ni noter, se tudi zagnati noče.
Zanč enkrat sem prižkal visto in vrže ven bluescreen, pa se rastarta, grem v savemode in napiše, da je bila težava odpravljena, po rastartu v normal mode je deloval naprej.
Če mene prašate, so visti pustili preveč lufta podpori z XP, kar je njena največja ranjljivost.
XP za sedaj še vedno rulajo, čeprav ga uporablam za sekundarni sistem.
Ko sem prvič namestil XP, so sem skor s stola padu (pač prej so 98 rulal na 550mhz) in so delal super, je pa res da nisem imel umes ne 2000 ne ME.
Kaj pa vaše izkušnje?
Mislim da je sedaj že minilo tolko časa, da bi izid viste že lahko priperjali z izidom XP:
Kaj mislite, je bil xp boljši v tej fazi ko je sedaj vista? So bili podobni problemi ali je sedaj kaj bollje, slabše?
1.Definitivno so za moje pojme največja ranljivost driverji. Ker jih lahko podeduješ od xp, jih vista hitro prežveči in potem vrže kak blue screen, aplikacija od naprave (npr skener) pa lepo vrže ven, da ni kopatibilna.
2. Starjše verzije alcohol, daemon... in podobnih programov, ki nameščajo navidezne naprave, visto hitro pokončajo če niso najnovejše različice.
Sem namestu gor star alcohol, restartal in takoj me je pričakal bliescreen, tako v navadnem kot savemode načinu. Seveda je bil potreben format.
Potem imam pa sedaj majcene probleme z 2.5 zunanjum diskom. Med namestitvijo sem ga pustil v USBju, in vista ga je vzela za svojega. Čim ga iztaknem iz USB, vrže ven bluescreen, pa če tudi grem pod varno odstranjevanje naprave. Včasih, če ga ni noter, se tudi zagnati noče.
Zanč enkrat sem prižkal visto in vrže ven bluescreen, pa se rastarta, grem v savemode in napiše, da je bila težava odpravljena, po rastartu v normal mode je deloval naprej.
Če mene prašate, so visti pustili preveč lufta podpori z XP, kar je njena največja ranjljivost.
XP za sedaj še vedno rulajo, čeprav ga uporablam za sekundarni sistem.
Ko sem prvič namestil XP, so sem skor s stola padu (pač prej so 98 rulal na 550mhz) in so delal super, je pa res da nisem imel umes ne 2000 ne ME.
Kaj pa vaše izkušnje?
Moram reči, da sem dosedaj naletel le na težave z Lexmark-ovo napravo saj še ni driverjev za Visto, od XPja pa ne delujejo. Drugače pa mi dela vse normalno, photoshop,ldc++,COD2,PES6,nero,bitdefender,winamp,deamon tools,bsplayer,vlc,opera,power dvd,winrar,utorrent,xfire itd.
Nero in bitdefender sem moral DL zadnjo verzijo, ker prejšne (za xp) niso delovale ostali programi pa igre pa BP.
Nero in bitdefender sem moral DL zadnjo verzijo, ker prejšne (za xp) niso delovale ostali programi pa igre pa BP.
Mislim, da maš v spodnem desnem kotu pri IE napisano security mod: ON oz. OFF tam se poigraj z nastavitvami.
Cokolesnik ::
Sam ne mi rečt, da še vedno niso rešili težave iz prazgodovine - da si IE ali Explorer enostavno ne zapomnita maksimiranega okna ob ponovnem zagonu? Meni se namreč zdi, da moram to početi že od Windows 95 naprej in kot kaže tudi v Visti.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Cokolesnik: kako to misliš? Jaz imam vsa okna maximirana pa ko restartam je vse maximirano. Al pa jaz kaj druga mislim
simnov ::
tole z okni se men zgodi v firefoxu tako da ga moram zagnat v safe mode in vse na novo nastavit
z3ro ::
Js nism usega tega bral... ampak se splača Visto gor naložit? Pa so kkšni problemi z igricami, filmi...? Pls povejte tisti ki jo imate...
Ne razumem kako so lahko nekateri driverji za Win XP kompatibilni z Visto, če pa je ta zgrajena na čisto novem in drugačnem jedru?
CWIZO ::
dupli14: preberi malo temo pa pridi do zaključka.
Tebi na čast ne vem če bo kdo povzemal vse.
Tebi na čast ne vem če bo kdo povzemal vse.
hancic.info
OrlyTM ::
kolk je ze zrel paket 64bit ... mam nov proc (e6300) in mam namen kupit visto, pa mi ni cist jasno, ce je sploh ze za silit na 64bit, al znam met cist prevec tezav z gonilniki?
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
slovenec2 ::
hmm okey eno vprašanje na hitrco:
bolj ko berem o Visti, bolj mi je jasno, da sicer imajo zelo velik potencial, a zaenkrat je preveč težav z driverji ipd. ; skratka - začetna faza pač.
Mene pa to zanima: ali je sploh kakšen kontreten razlog da si namestim Vi$to (pač ko pride 'uradno' ven) ?
Nekega dne jo zagotovo bom naložil, in to zlasti iz razloga DX10. Danes DX10 (še) ni, in zato ne vidim neke nuje po Visti, ali sem pač kaj spregledal in majo še kaj, ki odtehta vse te (začetne) probleme z driverji ipd?
Torej, ali se splača živcev in naj naložim Visto asap ko je zuni, al naj kr še mal počakam, vsaj dokler se zadeva ne umiri in ne pride ven DX10 (in seveda grafično, ki le-tega podpira)?
bolj ko berem o Visti, bolj mi je jasno, da sicer imajo zelo velik potencial, a zaenkrat je preveč težav z driverji ipd. ; skratka - začetna faza pač.
Mene pa to zanima: ali je sploh kakšen kontreten razlog da si namestim Vi$to (pač ko pride 'uradno' ven) ?
Nekega dne jo zagotovo bom naložil, in to zlasti iz razloga DX10. Danes DX10 (še) ni, in zato ne vidim neke nuje po Visti, ali sem pač kaj spregledal in majo še kaj, ki odtehta vse te (začetne) probleme z driverji ipd?
Torej, ali se splača živcev in naj naložim Visto asap ko je zuni, al naj kr še mal počakam, vsaj dokler se zadeva ne umiri in ne pride ven DX10 (in seveda grafično, ki le-tega podpira)?
miha22 ::
To sporočilo nisem vedel na ker topic nasloviti, pa glede na to da je povezan z Visto naj bo tu:
zanima me če je že kdo odpravil probleme pri Visti da mu proc stalno laufa na max? To govorim za prenosnike s speedstep tehnologijami.
zanima me če je že kdo odpravil probleme pri Visti da mu proc stalno laufa na max? To govorim za prenosnike s speedstep tehnologijami.
SpecialK ::
Ali morda kdo ve, kdaj bo Windows Vista na MSDNAA od FE?
Popravek je ŽE :D
Popravek je ŽE :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SpecialK ()
teoo ::
glede msdnaa ane, najprej ti skine downloader ane... pol pa mi noče zagnat naprej. kako je treba pognat tisti downloader
popravljam: tistemu downloaderju sam .exe dodaš na koncu, pa je.
a kdo ve kako pridemo do kode? a pride zapakirana v dljanem fajlu... ker tam kjer v mejlu piše da je, je ne najdem
popravljam: tistemu downloaderju sam .exe dodaš na koncu, pa je.
a kdo ve kako pridemo do kode? a pride zapakirana v dljanem fajlu... ker tam kjer v mejlu piše da je, je ne najdem
defying gravity
Zgodovina sprememb…
- spremenil: teoo ()
slovenec2: glej... nad driverji se pritožujemo zato, ker nas je večina DL iz spleta. Uradni izid Viste za nas normalne ljudi je 30. januar do takrat pa se nimamo kaj za pritoževat čez driverje saj OS za nas še nebi smel obstajati. Pred par tedni se je Vista pojavila na MSDN in zaeenkrat je to edini vir kjer lahko dobiš legalno verzijo, katero imam tudi sam!
MTm2H37rqt7B ::
Za kodo moras poslat mail administratorju (saj za FE). Ampak sem dobil odgovor da so kljuci samo (trenutno) za zaposlene!
Matek ::
slovenec2: glej... nad driverji se pritožujemo zato, ker nas je večina DL iz spleta. Uradni izid Viste za nas normalne ljudi je 30. januar do takrat pa se nimamo kaj za pritoževat čez driverje saj OS za nas še nebi smel obstajati. Pred par tedni se je Vista pojavila na MSDN in zaeenkrat je to edini vir kjer lahko dobiš legalno verzijo, katero imam tudi sam!
V bistvu to sploh ni res, vista je ze od konca novembra na voljo podjetjem, ki prodajajo racunalnike (HP, Dell, Toshiba, etc.) za prodajo skupaj z njimi.
V bistvu to sploh ni res, vista je ze od konca novembra na voljo podjetjem, ki prodajajo racunalnike (HP, Dell, Toshiba, etc.) za prodajo skupaj z njimi.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Matek dvomim, da lahko firme ki si jih ti naštel nameščajo Visto pred uradnim izidom v ZDA.
toni16 ::
Vidim da dobivate neke tocke kako je vas računalnik pripravljen na visto. Kje se da te točke za moj računalnik izvedet.
Hvala za odgovor
LP
Hvala za odgovor
LP
darkolord ::
Mnja, ampak upgrade advisor ti pa pove, kako je tvoj računalnik pripravljen na visto :)
x800xt: prvo kaj me je zmotilo na tej strani je velik napis Microsoft Windows XP SP3... tako, da se sprašujem o pristnosti tega članka oz. novice.
bushy ::
Lep pozdrav!
Jaz imam tudi en velik problemček in sicer z inštalacijo VISTE.
Ko resetiram računalnik mi BOOTA CD normalno in potem pritisnem enter da zažene boot.
Nato pride do nekega loudanja fajlou innič se ne premakne naprej ko buffer pride ko konca se vstavi in nič se ne premakne več naprej (računalnik tam obtiči) čakau sem več kod 3 ure on pa nič!
MAm pa:
AMD Turion 64bit 1,8M/hz
1024MB rama
Grafika : ati radeon express 200M 256MB
Jaz imam tudi en velik problemček in sicer z inštalacijo VISTE.
Ko resetiram računalnik mi BOOTA CD normalno in potem pritisnem enter da zažene boot.
Nato pride do nekega loudanja fajlou innič se ne premakne naprej ko buffer pride ko konca se vstavi in nič se ne premakne več naprej (računalnik tam obtiči) čakau sem več kod 3 ure on pa nič!
MAm pa:
AMD Turion 64bit 1,8M/hz
1024MB rama
Grafika : ati radeon express 200M 256MB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13208 (9440) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14865 (9586) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13798 (9276) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11001 (7471) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2674 (2259) | IVo |