Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
ovdje kokoš ::
kje pa lahko izvedem ta ukaz ? si predstavljam da v dosu, kako naj pridem ke, z boot disketo ?
mislim da bi bilo najenostavneje popravit winse z njihovim cdjem, le da jaz nisem preprican da je to mozno na tak nacin da se vse v winsih popolnoma ohrani
mislim da bi bilo najenostavneje popravit winse z njihovim cdjem, le da jaz nisem preprican da je to mozno na tak nacin da se vse v winsih popolnoma ohrani
jebi ga
Kekec ::
Po raznih forumih veliko berem da ima kar nekaj ljudi težave pri kopiranju datotek predvsem iz drugih računlnikov tudi pri meni je zadeva blazno počasna. Ampak nikjer nisem našel kako rešiti ta problem, ali je še kdo imel ta problem in ga je rešil?
lp
lp
SM1LY ::
Živijo!
Jst mam tud eno težavo in sicer sem prijavljen kot administrator in sploh nimam vseh pravic. Mi lahko kdo pomaga kako to spremenit popravit?
lp
Jst mam tud eno težavo in sicer sem prijavljen kot administrator in sploh nimam vseh pravic. Mi lahko kdo pomaga kako to spremenit popravit?
lp
neres ::
UAC=teh suxx
Kekec: Meni je tudi kdaj kopiralo zelo počasi, kdaj pa normalno. Nevem.
Sicer pa, kar se mene tiče me Vista ne zanima več, sploh. Nima ničesar kar bi mi prišlo prav, ravno nasprotno. Tako da... čakam na Vienno.
Kekec: Meni je tudi kdaj kopiralo zelo počasi, kdaj pa normalno. Nevem.
Sicer pa, kar se mene tiče me Vista ne zanima več, sploh. Nima ničesar kar bi mi prišlo prav, ravno nasprotno. Tako da... čakam na Vienno.
aljaz-selmer ::
Samo kle gor pa večino topicov govori o tem, da kupi Visto in vseh problemov bo "konec".
Ja pa kaj še...
Ne bit tko lame
Ja pa kaj še...
Ne bit tko lame
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljaz-selmer ()
simnov ::
ali ta vista sploh ima v že directx 10 ker bratranc govori da ima men pa driverji kažejo directx 9
luky ::
Ali je kdo imel v Visti probleme z njenimi igricami. Poskusil sem z igrico Solitaire pa se sploh ne zalaufa, tako kot bi bila mrtva. Nato sem poskusil še ostale in menuja Games in mi se nobena ne zaštarta.
Če je kdo imel isto naj pove rešitev.
lp. Luky!
Če je kdo imel isto naj pove rešitev.
lp. Luky!
Kekec ::
Sam sem poizkusil šah in dela bp!
Edini problem ki me mori je to počasno kopiranje datotek ostalo deluje odlično!
lp
Edini problem ki me mori je to počasno kopiranje datotek ostalo deluje odlično!
lp
Brudol ::
Glede slovenske Viste ... zdej ne vem če je že kdorkoli to napisu pa vseeno.
Jst sm pisu na Microsoft Slovenija in dobil odgovor da bo slovenska Vista na voljo šele v sredini marca, slovenski Office 2007 pa maja.
Jst sm pisu na Microsoft Slovenija in dobil odgovor da bo slovenska Vista na voljo šele v sredini marca, slovenski Office 2007 pa maja.
LP Brudol
CWIZO ::
Mega si.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
Živijo!
Na disku imam nameščen Windows Vista in ko hočem preko boot CD-ja naložiti nazaj XP-je mi pri namestitvi XP-jov najde samo 980MB prostora na disku, kljub temu da imam c:(sistemski) in d:(podatkovni) in mi ne c: ne d: ne anjde. Mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe?
hval,
lp M
Na disku imam nameščen Windows Vista in ko hočem preko boot CD-ja naložiti nazaj XP-je mi pri namestitvi XP-jov najde samo 980MB prostora na disku, kljub temu da imam c:(sistemski) in d:(podatkovni) in mi ne c: ne d: ne anjde. Mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe?
hval,
lp M
Rotaidal ::
Mene pa zanima nekaj stvari:
Kdaj pride vista na naše police?
Katera različica viste je najboljša za domačo uporabo? Home preminum?
Potem me zanima cena viste.... nekaj sem slišal da naj bi bila cena ok.330€? To drži?
In koliko licenc dobimo z eno visto?
Hvala!
Kdaj pride vista na naše police?
Katera različica viste je najboljša za domačo uporabo? Home preminum?
Potem me zanima cena viste.... nekaj sem slišal da naj bi bila cena ok.330€? To drži?
In koliko licenc dobimo z eno visto?
Hvala!
creative ::
LP Berem te poste in prihajam do zaključka da je govora več ali manj le o vista ultimate, katera uradno izide 30.1.07, če se ne motim. nič pa še nisem videl o visti busniess katera pa je že izšla konec novembra prejšnje leto, in po prformensu ne zaostaja veliko za ulitimatom, manjka le mediacenter in pa neka dodatna zaščita podatkov. plus tega bo menda busniess verzija na MSDNAA.
Jao no. Vse kar si vprašal je bilo v tej temi že 100x povedano. A je res tok težko par strani nazaj iti pa si kakšno stvar prebrat.
--edit:
creative: welcome to 2 months ago. Nobena Vista še ni uradno izšla. Je navoljo samo na MSDN(AA)-ju za razvijalce in MSDNAA upravičence.
Pa o kakšnih performansih ti no. Ultimate ima samo več programov vključenih (pa pač tisto enkripcijo podatkov, ...).
--edit:
creative: welcome to 2 months ago. Nobena Vista še ni uradno izšla. Je navoljo samo na MSDN(AA)-ju za razvijalce in MSDNAA upravičence.
Pa o kakšnih performansih ti no. Ultimate ima samo več programov vključenih (pa pač tisto enkripcijo podatkov, ...).
hancic.info
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CWIZO ()
s čim? sem formateral vse skupej prek installerja ko visto inštaleraš in je blo isto ni mi zaznal...
c00L3r ::
Danes je prišla Vista Business na MSNDAA pri UNI MB. Žal pa še ni ključev in je treba adminu poslat email, da ti on pošlje ključ. Upam da bom čim prej dobil ključ. Prej pa ne bom inštaliral, ker nikoli ne veš, če se ne bodo še kje zavlekle zadeve
smash ::
ma ne smem, mi moderator zbrise post...na kratko lahko povem samo tole...instaliras si business ali enterprise verzijo, za ultimate ne dela, itak pa ultimate ne rabš...več ima samo media center pa data protection...
no potem si z neta potegnes virtualni aktivacijski server, ki je velik okoli 1 gb in ga najdes nekje :) na netu....instaliras si se free wmplayer, poženeš ta virtualni server, v svoji visti spremenis ip avtentikacijskega serverja, ki bo sedaj kazal na tvojega virtualnega in ne vec na microsoftovega...potem zadevo lepo aktiviras za 180 dni, po tem casu ponovis postopek
za ultimate verzijo ne dela, ker ultimate verzija nima vgrajene aktivacije na tak nacin...
moderatorja bi pa prosu naj ne brise tale post, ker ni v njem niti trohice nelegalne vsebine, če pa je, pa naj prosim obrazloži
LP
no potem si z neta potegnes virtualni aktivacijski server, ki je velik okoli 1 gb in ga najdes nekje :) na netu....instaliras si se free wmplayer, poženeš ta virtualni server, v svoji visti spremenis ip avtentikacijskega serverja, ki bo sedaj kazal na tvojega virtualnega in ne vec na microsoftovega...potem zadevo lepo aktiviras za 180 dni, po tem casu ponovis postopek
za ultimate verzijo ne dela, ker ultimate verzija nima vgrajene aktivacije na tak nacin...
moderatorja bi pa prosu naj ne brise tale post, ker ni v njem niti trohice nelegalne vsebine, če pa je, pa naj prosim obrazloži
LP
Heh, a res da bo tole zbrisano.
Če bi rad eno primerjavo: ti si opisal točen postopek za vlom v hiš vključno z opisi vseh orodij, ki jih rabiš. Edino kar si zamolčal je kje to dobiti.
Dej no dej. Če se hočeš iti pirata pojdi kam drugam pa pusti, da tukaj folk debatira o čem pametnem.
Če nimaš keša za Visto jo pač ne uporabljaj. Tako preprosto je to ja.
Če bi rad eno primerjavo: ti si opisal točen postopek za vlom v hiš vključno z opisi vseh orodij, ki jih rabiš. Edino kar si zamolčal je kje to dobiti.
Dej no dej. Če se hočeš iti pirata pojdi kam drugam pa pusti, da tukaj folk debatira o čem pametnem.
Če nimaš keša za Visto jo pač ne uporabljaj. Tako preprosto je to ja.
hancic.info
smash ::
cwizo: na željo mnogih uporabnikov sem zadevo na kratko opisal..kaj teb tuki ni jasn oz. te tolk moti da ne morš spat? prosim, če ignoriraš moje poste..hvala
Kje si se pa skrival v moji sobi, da veš da nisem mogu spat?
Tale slo-tech je mal balkanski postal, počasi se bo vse dalo tuki diskuterat.
Tale slo-tech je mal balkanski postal, počasi se bo vse dalo tuki diskuterat.
hancic.info
p4 ::
@c00L3r: komu si pa poslal, za key, ker mislim da ga tudi adimnistratoriji nimajo, vsaj naša na FOV-u je tako povedala. Povej kakšen odgovor boš dobil, je pa res da je od danes naprej vista na voljo tud za UNI-MB
c00L3r ::
Zadeva je sledeča. Ko sem si dol potegnil Visto iz MSDNAA, je pisalo sledeče:
Until product keys are available automatically through the online system, students must contact their MSDN AA Program Administrator on campus to obtain a valid key to activate Vista Business.
Potem sem kliknil "Support", kjer se nahaja samo 1 email naslov sajko@uni-mb.si . Temu gospodu sem včeraj poslal email in danes dobil odgovor:
Inštaliral še nisem tako da nevem ali ključ deluje, ampak predvidevam da deluje.
Until product keys are available automatically through the online system, students must contact their MSDN AA Program Administrator on campus to obtain a valid key to activate Vista Business.
Potem sem kliknil "Support", kjer se nahaja samo 1 email naslov sajko@uni-mb.si . Temu gospodu sem včeraj poslal email in danes dobil odgovor:
Nekaj ključev še imam. Tu je eden:
Niko
Inštaliral še nisem tako da nevem ali ključ deluje, ampak predvidevam da deluje.
Primoz78 ::
Mam en biiiig problem in bi prosil za pomoc....v administrator tools sem pod Computer management\Disk management po nesreci izbrisal eno particijo na katero sem mel kot backup...v bistvu sem dal Delete volume...a obstaja kaksna moznost, da povrnem podatke back...pls help
Lp Primoz
p.s. To je seveda vse delano v visti...
Lp Primoz
p.s. To je seveda vse delano v visti...
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
OmegaBlue ::
Jest bi pa odgovoril da se to tukaj ne sprašuje, in "tak" server za ultimate ne obstaja. Preberi novice zakaj ne.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
ali imate na friju na MSDNAA 32bit in 64bit verzijo business viste? ker pri ns na mariborski (fov) mamo samo 32bitno visto na MSDNAA. Kot sem gledu na vaši strrani mamo isti image, zato me zanima če so keyi za 32 bitno visto isti kot za 64bitno?
miha22 ::
Na friju imamo 32 in 64 bitno različico viste Bussiness. Ključa deluje na 32 in 64 bitni visti (preverjeno).
hudo. tnx za odgovor. mi pa ni jasno kako to da mate obe verziji ker na vaši strani msdnaa mate sliko Windovs Vista Business DVD in je dolg 2.3 giga....uista slika k pr ns. in ko se ta image zdlja je samo 32bitna vista :(
creative ::
LP sm si inštaliral visto business z MSDAA, no sedaj pa imam problem ponovno vzpostavit domačo mrežo, na enem kompu je vista na drugem pa vista, delam na enem ali drugem ko mi pokaže le tiste datoteke na katerem računalniku delam. prosim za pomoč
Hardstyle ::
Zanima me, če lahko serijsko za Visto uporabiš večkrat? Torej, če se kaj zgodi, da bi moral formatirati računalnik lahko uporabim isto serijsko?
Ne vem, sem mislil, da zaradi kake Avtenkacije in podobno.
No pa še eno vprašanje, je že kdo usposobil kakšno napravo Lexmark(printer,skener,kopirc oz. all-in-one)? Namreč imam x1190 pa sem inštaliral driverje oz. vista jih je sama iz CDja pa je napisalo, da je zadeva uspešno inštalirana in pripravljena za uporabo. Nikakor pa mi ne uspe inštalirati programa, ki sem ga dobil na prilozenem CDju (all-in-one center) pa me zanima, kje bi si ga lahko DL? Sem ze poizkušal na www.lexmark.com pa sem dobil samo driverje nikjer pa programske opreme. Če ima kdo kakšne informacije prosim na dan z njimi:) Sem pa šel tudi v live support na lexmark.com pa je tip rekel, da še nimajo driverjev za Visto pa sem mu razlozil, da z driverji pri meni ni problemov ampak z software-om pa je rekel, da moram počakati, čeprav na njihovi spletni strani piše, da bi naj bili driverji in ostale zadeve za Visto na voljo ze decembra 2006.
No pa še eno vprašanje, je že kdo usposobil kakšno napravo Lexmark(printer,skener,kopirc oz. all-in-one)? Namreč imam x1190 pa sem inštaliral driverje oz. vista jih je sama iz CDja pa je napisalo, da je zadeva uspešno inštalirana in pripravljena za uporabo. Nikakor pa mi ne uspe inštalirati programa, ki sem ga dobil na prilozenem CDju (all-in-one center) pa me zanima, kje bi si ga lahko DL? Sem ze poizkušal na www.lexmark.com pa sem dobil samo driverje nikjer pa programske opreme. Če ima kdo kakšne informacije prosim na dan z njimi:) Sem pa šel tudi v live support na lexmark.com pa je tip rekel, da še nimajo driverjev za Visto pa sem mu razlozil, da z driverji pri meni ni problemov ampak z software-om pa je rekel, da moram počakati, čeprav na njihovi spletni strani piše, da bi naj bili driverji in ostale zadeve za Visto na voljo ze decembra 2006.
Kenpachi ::
Hja, če si dobil iz prve roke informacije, boš moral na žalost počakat še nekaj časa.
Zaraki Kenpachi.
aljaz-selmer ::
S strani ati.com sem si snel driverje za Radeon9550.
Instaliralo se je vse vredu in nato PC rebootal.
Ampak slika še vedno ni vredu. Še zmeraj mi utripa kot prej.
Zato sem pogledal pod device manager. V Properties za grafično mi piše:
Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)
Kaj je narobe?
Instaliralo se je vse vredu in nato PC rebootal.
Ampak slika še vedno ni vredu. Še zmeraj mi utripa kot prej.
Zato sem pogledal pod device manager. V Properties za grafično mi piše:
Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)
Kaj je narobe?
Jaz bi rabil standalone program ki se imenuje all-in-one center, ker mi iz CDja noče inštalirat na netu pa ne najdem. Rabim pa ga zato, da se prepričam, če res ne funkcionira tak kot mora, ker do zdaj mi je vse delovalo BP.
kriko1 ::
Zanima me, če lahko serijsko za Visto uporabiš večkrat?
Ne, sedaj ko sem jo drugič naložu (prejšnji disk je crknu) mi je reklo da je že v uporabi.
Ne, sedaj ko sem jo drugič naložu (prejšnji disk je crknu) mi je reklo da je že v uporabi.
In kaj jim naj rečem? Vprašal me bo za ID, ki se nahaja na škatli od Viste katere pa nimam saj imam samo ključ. Legalni seveda. In zdaj se bojim, da če bom kaj formatiral itd. bo ta ključ neuporaben.
Ker ne vem na kaki podlagi bi Microsoft vedel, da sem ta ključ spet jaz uporabil in ne kdo drug.
Ker ne vem na kaki podlagi bi Microsoft vedel, da sem ta ključ spet jaz uporabil in ne kdo drug.
Phoebus ::
Ej fantje jaz pa imam hecen problem na centrinotu, mogoče ima kdo nasvet:
Ko se mi mašina zbugi, ga našopa na max frekvenco (1.8 gigs), in tako ostane. Sem dal v nastavitvah da naj tudi na elektriki pade CPU speed na do le 5%, pa ne zna znižat. Potem pa zaprem pokrov, gre spat, odprem pokrov, prižgem, pa dela na min frekvenci (600MHz) in se ne dvigne do reseta :)
Torej- ne zna delat freq. scalinga in mi zato nonstop vrti ventilator; ko pa naredi kaj scalinga (close lid), pa pade na 600MHz do reseta :)
Kak predlog?
Na intlovo stran sem šel po zadnje kao vista-požegnane drajverje za čipset pa nič ne pomaga.
NHC pa seveda sesuje mašino :)
Ko se mi mašina zbugi, ga našopa na max frekvenco (1.8 gigs), in tako ostane. Sem dal v nastavitvah da naj tudi na elektriki pade CPU speed na do le 5%, pa ne zna znižat. Potem pa zaprem pokrov, gre spat, odprem pokrov, prižgem, pa dela na min frekvenci (600MHz) in se ne dvigne do reseta :)
Torej- ne zna delat freq. scalinga in mi zato nonstop vrti ventilator; ko pa naredi kaj scalinga (close lid), pa pade na 600MHz do reseta :)
Kak predlog?
Na intlovo stran sem šel po zadnje kao vista-požegnane drajverje za čipset pa nič ne pomaga.
NHC pa seveda sesuje mašino :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13205 (9437) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14861 (9582) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13791 (9269) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10999 (7469) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2674 (2259) | IVo |