» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
13 / 79
»»

moglasi ::

Na laptopu dell sem vse to naredil brez problemov, samo že dolgo časa nazaj, ker sem ugotovil, da ima Vista več pomankljivosti kot prednosti. Ali mi je žal da sem probal Visto.. nikakor ne, se splača probat, dokler je brezplačna.. :) Ima veliko dobrega... vendar.. back to XP

robotek87 ::

men vista čist lepo lavfa.. se mi zdi da je se mogoč malenkost bolj hitra k xp.. edino problem mam z printerjom.. še ni gonilnikov x64 napisanih! ;(( A ve kdo mogč če se da kako nardit da bi delal z 32bitnimi gonilniki?

pviran3 ::

Ja 32 žal ne bodo delal na 64:|

No pa printer se še da dobit 64bit. Ampak kje so pa scanerji, telefoni, web kamerce, TV kartice... tega ni nič ;((

simnov ::

vista dela malo hitreje kot xp samo ko pa kakšno igro namestim pa potem nekaj časa disk melje tja v tri pm. kot, da nekaj preverja

pviran3 ::

Najbolj kriminalno počasi deluje kopiranje prekmreže, saj kopira skor 10x počasnej :(
Kako pa vem?

BendeR ::

x800xt: indexing ?
:=)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BendeR ()

Urajmal ::

Nebi rekel. Prej premalo rama oz. igra se nalaga v pagefile na disku, ker vista potrebuje dost rama.

BEGINER ::

Kako zbrises Visto in nato nalozis XP-je?
Ker kolegu ni vsec Vista...pa mu noce bootat XP cd-ja...mu direkt vezw v Visto...torej kako formaterat Visto, da nalozi XP-je....
Jst tega se nisem sprobaval...z viste na xp, tako da postopka ne obvladam...
En hiter opis postopka z viste na xp?
Hvala!
LP!

CWIZO ::

Tvoj prijatelj mora v BIOS-u spremeniti boot sequence, tako da bo na prvem mestu CD/DVD
Sedaj očitno an CD/DVD sploh en hodi gledat če je kak botable medij notri oz. je disk na prvem mestu.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

BEGINER ::

Sej ma narjen first boot device: CD / DVD
second boot device: Hard disk
Pa mu ga vseeno ne prime...ne zazene XP cd-ja ;((

smash ::

pr men mors prtisnt space da zacne brat s cd-ja ...mi vse lepo pise pr boot-u...ne smem zamudit ker drugace nalozi sistem z diska

Tad3j: saj ni reko, da jo zažene. :D

kernowsky ::

a ma mejbi še kdo probleme na x64 visti z špilam.
Sicer wisni laufajo kt po maslu, filmi isto, speech recognition,.... Sm si gor dal Prey, pa najbl možn šteka. K mi na prej na xp home ni. Bral sm tale članek, piše da nebi smel bit takih razlik pr igrah, mogoče sam če maš aa al pa af vklopljen. Verjetn bo res treba počakat še na driverje.
Je pa še ena stvar, tisti k mate visto x64 pa nvidia geforce grafično, a vam tut ne dela nvidia control panel tako kot je prej v xpjih. Nevem zakaj nimam možnosti za overclockanje?

mam pa amd 3200+(64), geforce 6600gt(128ram),1Gb ram, 160Gb disk->verjetn bo treba kšne giga rama dodt:)

Zgodovina sprememb…

BEGINER: zgleda CD ni bootable. To se da rešit z originalnim CDjem. Če pa maš originalni CD potem pa nevem, probaj malo po BIOSu pošraufat če je kje kaj narobe nastavljeno.
hancic.info

Hardstyle ::

Ima kdo probleme z inštalacijo lexmarkovih multifunkcijskih naprav? Namreč lastim si Lexmark x1190 in ko inštaliram vse driverje ter poskušam kaj sprintati mi napiše "Communication Not Avalible, the printer can't communicate with computer. Try the following solutions: 1. Disconnect and reconnect the printer's power cable 2. Disconnect and reconect USB cable 3. Restart your computer." Vse to sem že naredil pa tudi driverje sem pobrisal in jih na novo namestil. Vse dela tako kot mora do tistega trenutka ko bi moral poslati list v tiskanje.

iMark ::

Ve kdo za akj mi javi to napako v Windows DVD maker-ju? A vam dela?

aja pa zanimivo, da to javi samo kadar vstavim .avi film, za wmv dela normalno...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

denial ::

Tole sem zasledil na Digg pa bi prosil nekoga, ki ima naloženo Visto ali lahko preveri, če to dejansko drži:

"I've been using Vista in my own machine at work, and its just horrible. Besides the compatibility problems, alot of things are buggy. For example, if you RDP into VIsta and move some windows around on the screen the whole GUI crashes within RDP. If you logout and try to reset the connection you can't. RDP is crashed and only a restart will fix the problem."

Najlepša hvala.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denial ()

ne ni kriv ta indexing (morda pa potrebuješ vsaj dvojederni procesor , da vista res dela gladko)

bluefish ::

dovolj je enojedrnik. Govorim iz izkušenj.

denial ::

No, da odgovorim na svoje vprašanje... Malce sem se pozanimal. Nikomur ni uspelo reproducirati omenjenega buga. Sicer mi ni znano kakšno verzijo Viste dečko uporablja, vendar gre (najverjetneje) za težave z gonilniki... not a security issue.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

sgdjkdlsugi4 ::

Živjo, naložu sem si business varjanto prek MSNDAA, pa me čudi, da business nima iger. Prav res, tut ene igre ni noter.

Idi v Control panel / Programs and features / Turn windows features on and off , pa si tam nalozi :]

Looooooka ::

jst mam pa en problem...pa ne vem a so krivi driverji al pa spet...ATI driverji.
Mam namrec AG Neovo M19 LCD in ATI radeon x800 xl...problem je pa v tem da ko se pac monitor ugasne(power saving al pa screen saver).
Se kr dostkrat zgodi da se zadeva ko je dalj casa pr mir...al pa vcasih sploh ne dolg...ne prizge vec nazaj.Se prav lahka maham z misko k budal apa tipkovnico in se ne prizge.Windowsi delajo ker so dosegljivi prek remote desktopa.Vcasih sicer dela ce dam not vga kabel pa pol spet DVI pa jih mal migam dokler winsi tega ne porajtajo pa spet przgejo zadevo ampak to veckrat NE dela kot pa DELA.
Ker zaenkrat se ni "driverja" za M19 uporablam generic PNP monitor...probu sm pa ze 1280x1024 VGA pa pol flat screen...nobene razlike mogoce sam se dodatni problemi z resolucijo.
Se komu sanja kaj bi se dal nardit?...Pod xpji pa linuxom teh problemov ni blo nikol.
Sm ze tok dalec da sm ze narocil en nov LCD od samsunga ampak grem stavt da tud za njega se ni driverjev =).
Aja pa laufam 64 bitno verzijo winsev.

smash ::

loooooka: men se je to dogajal...pa sm izklopu da gre v sleep...zadevu sm "rešu" tko da sm prtisnu na tipkovnci tipko za sleep pa se potem se enkrat prjavu...je pa to edina tipka k je reagirala :)

neres ::

Zanima me nekaj v zvezi z zvokom: Če dam pri Audigyju zvok na 24bit dela normalno (pri advanced settings). Če pa dam na 16bit je zvok občutno slabši. Npr. ni nizkih basov tam pod 60Hz in sploh se mi zdi je zvok slabši.
Se še komu to dogaja?

in tebi se to ne zdi logično?

Nekako tako kot bi se spraševal zakaj ti avto ne gre več 250 če si vzel 300 konjsko mašino ven in dal notr od fičota mašino:\
hancic.info

moglasi ::

Ne drži! Bitna globina ne vpliva na frekvenco !

Vpliva pa na kvaliteto zvoka, ne?
hancic.info

Jaz dobro vem kakšna mora biti razlika med 16 in 24bit zvokom. Ampak tukaj v Visti je razlika dosti večja. In, kot je napisal moglasi, 16bit ne bi smelo vplivati na pomanjkanje basov.

med 16 in 24 bitno kvaliteto zvoka ne moreš opazit razlik.

Tad3j: Načeloma je to res, ja. Zato tudi sprašujem. Sumim da bi lahko bilo kaj v zvezi s tem: "The same deliberate degrading of playback quality applies to audio, with the audio being downgraded to sound (from the spec) "fuzzy with less detail" [Note F]." (Citirano iz tukaj.) Čeprav sem poslušal nezaščitene mp3je in wave...
Tako da če se še komu to dogaja naj sporoči.

jestcar ::

Moj problem je pa sledeč: mam inštalerane windows visto in hočm nazaj na xp-je. zato vstavim cd windows xp, restartam komp in počakam da boota cd. nato seveda kliknem opcijo namesti windowse, nato pa nastane problem. še predno si zberem na katero particijo bi naložil windowse se setup ustavi (izbereš lahko le kaj želiš storiti nato zamrzne). s cd-jem ni nič narobe, prav tako tudi s cd pogonom ne.
sem edini? ve kdo kaj o tem?
plz help :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jestcar ()

Vista te je zgrabla za jajce pa te noče več spustit. :D

jaz slišim razliko med 16 biti in 24 biti samo mora biti vsaj original audio cd pri kakšen mp3ju pa ni razlike

Audio CD je 16 bit, tako da ne vem kje lahko poslušaš 24bitov...
Če hočeš slišat razliko med 16 in 24 bit moraš imet že izvirnik v več kot 16bit, npr. kak DVD-Audio.

badeja ::

Pozdravljeni!

Mene pa zanima kako deluje vista na navadnem 32 - bitnem sistemu?

lp

DENIS

Definiraj navadni?

vista deluje tako na 32-bitnih sistemih, kot na 64-bitnih. Seveda pa moraš namestiti ustrezno verzijo.

c00L3r ::

Mogoče je že kdo vprašal, pa se mi ne da brat 13 strani mazaj :'(

Rad bi namestil Visto, pa me zanima kakšne so razlike med 32 in 64 bitno različico? Delujejo igre in stari programi na 64 bitni. Kako je suport, za katero različico obstaja več gonilnikov? Predvidevam da so različni gonilniki ta različni različici? Ker XP 64 bitni imajo tudi težave pri suportu.

Problemi so samo z gonilniki, ki jih za 64bitno različico ni še prov velik.
hancic.info

ovdje kokoš ::

dan, imam dokaj resen problem z visto, gor sem jo dal iz firbca, zato sem se odločil, da pustim xp na miru. vista mi deluje normalno, v xp (ki jih po izkušnjag z visto še nekaj časa mislim imeti kot primaren operacijski sistem), pa mi ne deluje explorer, če ga odprem se vse skup sesuje ! prasica ! poleg tega mi ne deluje tudi WMP.

zanima me, kako naj zadevo popravim, in kako se najlažje in brez posledic znebim viste, hvala.
jebi ga

v Win XP pojdi v Start > Run > diskmgmt.msc in formatiraj particijo z Visto. Nato vstavi CD od Win XP, ponovno zaženi računalnik, odpri Recovery Console in vnesi fixmbr. To je vse.

ampak meni je všeč particija kjer imam visto:D mam gor stvari, ki se jih ne bi rad znebil

mislim da mi v xp tudi recovery console ne dela (95% zihr), mam pa se cd od xp, a je bo deloval če dam notr cd, pa dam repair ?

za povrh bi se rad znebil boot vmesnika izberi winse
jebi ga

dc4303 ::

Alo mojster! Imaš enako težavo kot sem jo imel jaz. Nisem mogo in nisem mogo naložit nazaj XP-jev. Vse sem probal.Tudi vse štose s first boot device pa ni in ni šlo. Na koncu sem že mislil da mi je šel hard disk po gobe.

Glej jaz sem problem "rešil" tako (upam da maš backup-e, ker jaz sem kar nekaj podatkov zaradi te bedarije izgubil). Šel sem k prijatelju in sva priklopila moj hard disk na njegov računalnik. Nato pa sva ga sformatirala s enim programom ki se mu reče Hiren'sBoot 8.0. To je program, ki se boota s CD-ja. Se pravi ne formatiraš hard diska v windowsih ampak celo stvar narediš kao v DOS-u. In zdaj spet dela ko nov. V samih windowsih pa se disk ni dal formatirat. Zakaj? Ne vem!
Svet potrebujemalo besed in veliko ljubezni.

bili_39 ::

kokoška ne nori!

Zaženi računalnik z XP zagonskim CDjem in pri ekranu, kjer te vpraša, če boš namestil win itd, izberi R (repair instalation)
nati izbereš na katero inštalacijo Wndows se boš prijavil (vtipkaš številko) in vpišeš administratorski password.
nato napišeš: fixboot in odgovoriš z yes.

Boot zadeva od Viste bo zginla in bootaš direkt v WinXP.

Prekopiraš kar imaš z Viste in pobrišeš Visto.

se bom javu čez cca 1 uro, upam da bo slo vse kot po maslu
jebi ga

no, zdej je pa nastopila jeba, ravnal sem po nasvetu bilija 39, boota ni vec, se vedno mi pa v xp ne deluje explorer in wmp, zanima me, kako z win cdjem popravim skodo na winsih, mogoce tako, da ga zazenem iz winsov in dam tam pod instalacijo upgrade pa potem kje kasneje repair ? zelo rad bi videl, da vse nastavitve in driverji ostanejo

jeba je, ker ne morem do D particije, kjer je vista, lol, bom probal zdaj s salamandrom

pomagajte cimprej prosim
jebi ga

Gjurisic ::

Kdaj je uradni izid na slovenskih tleh?

hvala bogu lahko vse delam s salamanderjem, zdaj me pa samo se zanima, kako naj se viste znebim brez formatiranja particije, brisanje namrec ni dovoljeno
jebi ga

sistemske datoteke lahko popraviš z ukazom sfc /scannow. Vista izide 30. januarja v Ameriki se pravi kak teden kasneje pa še tu.
««
13 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613205 (9437) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314861 (9582) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813791 (9269) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810999 (7469) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192674 (2259) IVo

Več podobnih tem