Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
mikko ::
Meni pa nekaj ne dela! Nokia PC suite...sinhronizacija med outlookom in telefonom dela super, medtem ko prenos slik,videotov in posnetih pogovorov ne deluje...
Pozna kdo rešitev ?
Lp , mikko
Pozna kdo rešitev ?
Lp , mikko
BendeR ::
Q: Does Nokia PC Suite support Windows XP x64 or Windows Vista?
A: Currently the Windows XP 64-bit Edition and Windows Vista are not supported by PC Suite.
Rešitev? Počakaj na update.
A: Currently the Windows XP 64-bit Edition and Windows Vista are not supported by PC Suite.
Rešitev? Počakaj na update.
:=)
pviran3 ::
Na x64 xp mi dela PC Suite super z nokio n70. Dela use normalno.
Na Visti32 dela tudi use vredu, medtem ko na visti 64 program namesti ok, za telefon pa napiše new device in ne najde gonilnikov, ker rabi digitalno podpisane gonilnike.
Na Visti32 dela tudi use vredu, medtem ko na visti 64 program namesti ok, za telefon pa napiše new device in ne najde gonilnikov, ker rabi digitalno podpisane gonilnike.
david133 ::
Mene pa zanima, če bi mi Vista delovala s Geforce 6800gs grafično kartico.
S tistim programom, ki je na microsoftovi strani za preverjanje, če je tvoj comp. dovolj mocan za visto pa tega ne morem preverit, ker uporabljam 64-bit xp.
S tistim programom, ki je na microsoftovi strani za preverjanje, če je tvoj comp. dovolj mocan za visto pa tega ne morem preverit, ker uporabljam 64-bit xp.
Tomay ::
Vista 64 zahteva podpisane gonilnike. Nujno!
Workaround je tudi da si jih sam podpišeš, ker ni nujno da so podpisani od M$. Samo moraš postavit strežnik ki izdaja certifikate.
Workaround je tudi da si jih sam podpišeš, ker ni nujno da so podpisani od M$. Samo moraš postavit strežnik ki izdaja certifikate.
Voodoo 4Ever
Blazz ::
'Seveda bo delal, važno da ima grafa shaderje 2.0. Tvoja ima 3.0, tak da ni skrbi'
delal bo, sam vprašanje je KDAJ!!!
trenutno za vecino graficnih kartic od nvidie driverji NE DELUJEJO, tko da ne prodajite buč... hvala!
delal bo, sam vprašanje je KDAJ!!!
trenutno za vecino graficnih kartic od nvidie driverji NE DELUJEJO, tko da ne prodajite buč... hvala!
CWIZO ::
Vista izide konec januarja. Do takrat (ko boš ti upravičen do nje) pa bodo take zadeve popravljene.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
Urajmal ::
Info: Vista bo na MSDNAA na voljo konec naslednjega tedna, torej nekje v začetku decembra. Podatek je iz Microsoftovega dogodka Študent je car.
Pesimist ::
IE 7.0 na XPju z 6 tabami. Je relativno ne smooth bil. V visti pa cisto tekoce ko po maslu deluje vse. Nevem zaj ce nena ta AERO iluzijo dela da je vse bol tekoce samo tudi v clasik nacinu deluje vse isto tekoce
Hm vedno bol se mi dopade :D. Moj komp ma drugace 4.2 performance score.
Hm vedno bol se mi dopade :D. Moj komp ma drugace 4.2 performance score.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Wox ::
Vsem vam tako lepo dela tale Vista, meni ga pa kar neki biksa. Mam pa ATija pa beta driverje gor, pa X-Fi beta driverje pa se na vsake tolko random zadeva sesuje oz. obesi. Ko se obesi je iz zvočnikov slišat prav annoying zvok visoke frekvence. Na XP-jih se sploh ne spomnim, da bi se kdaj zgodilo kakšno sesutje sistema. A je še kdo, ki laufa ATIja pa X-Fija pa ima podone probleme?
Commodore 64
Jaz nimam se nic driverov. To kaj je windows ze mel za 6600GT pa sem probo CSS, N03, GTR2... pa vse dela brez blema z normalnimi FPSji.
Graficni je celo dodelil 255MB sistemskega spomina tak da pravi da mam zaj 128+255. Ocitno je vse vazno v ramah not in zato vse tak lepo smooth deluje. IE 7.0 6 TABsi mi instantno odpre in zapre ne pa tak kot na XP ko je ze malo stekalo.
Vem da je beta verzija Viste ko sem par mesecev nazaj probo delalo grozno slabo. Disk nonstop srotal, okna se ne ravno smooth odpirala.
Zdaj pa je kot cisti diamant vse spolirano :D.
Pa ni samo to. Internet tudi bol smooth deluje in hitreje. Prej sem Cfosspeed uporabljal da sem te hitrosti in pinge dosegal. Zaj brez vsega lepo dela ampak vseeno bom cfos se vedno uporablal ker je must have program vsej dokler nimas onega nforce ko zmore QoS.
Linux se po hitrosti niti priblizno ne more primerjat. Tam samo da firefox odpre minejo dnevi na istem kompu :D.
Graficni je celo dodelil 255MB sistemskega spomina tak da pravi da mam zaj 128+255. Ocitno je vse vazno v ramah not in zato vse tak lepo smooth deluje. IE 7.0 6 TABsi mi instantno odpre in zapre ne pa tak kot na XP ko je ze malo stekalo.
Vem da je beta verzija Viste ko sem par mesecev nazaj probo delalo grozno slabo. Disk nonstop srotal, okna se ne ravno smooth odpirala.
Zdaj pa je kot cisti diamant vse spolirano :D.
Pa ni samo to. Internet tudi bol smooth deluje in hitreje. Prej sem Cfosspeed uporabljal da sem te hitrosti in pinge dosegal. Zaj brez vsega lepo dela ampak vseeno bom cfos se vedno uporablal ker je must have program vsej dokler nimas onega nforce ko zmore QoS.
Linux se po hitrosti niti priblizno ne more primerjat. Tam samo da firefox odpre minejo dnevi na istem kompu :D.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Za creative je znano, da ima velike probleme z gonilniki za Visto.
Pa še nekaj zanimivega za duo creative + vista : http://winfuture.de/news,28564.html
Pa še nekaj zanimivega za duo creative + vista : http://winfuture.de/news,28564.html
Ja sej. X-Fi driverji ga verjetno serjejo. Sem jih zdaj odstranil in vklopil onboard zvočno. Bom videl kako se bo sedaj zadeva obnašala.
|Sawyer|, ti pa si šaljivec.
|Sawyer|, ti pa si šaljivec.
Commodore 64
MrDeY ::
Pozdravljeni,
Na prenosnik HP nx7000 sem namestil Visto (clean install). Sistem je sicer deloval zelo vredu, razen kakih malenkosti, zato sem se odlocil, da na Visto se malo pocakam in nazaj na novo nalozim XP, tu pa se je pojavil problem...
XPjev ne morem naloziti!
- Ce pozenem setup.exe v Visti mi izpise, da imam ze namescen novejsi sistem in da zato namestitve ne morem nadaljevati...
- Ce hocem zagnati installacijo iz XP bootable CDja, mi potem ko se mi izpise "Setup is inspecting your computer's hardware configuration..." zaslon 'postane črn' in prižge se lučka za HDD, ki neprestano gori čeprav se ne sliši da disk kaj 'melje'...
- Ce vstavim Vista bootable CD install deluje brez problema in se sistem tudi namesti...
- Poskusil sem vec verzij bootable Xpjev - vse neuspesno
- zagnal sem HDD Self-test v biosu laptopa - brez problemov
Ocitno mi je Vista prepisala/spremenila kak pomemben sektor na disku, kar preprečuje zagon installacije za XP??
Je kdo imel podobne probleme?
Zelo bi bil vesel kakršnegakoli predloga, ideje, saj laptop nujno rabim...
Hvala za odgovore,
Dejan
Na prenosnik HP nx7000 sem namestil Visto (clean install). Sistem je sicer deloval zelo vredu, razen kakih malenkosti, zato sem se odlocil, da na Visto se malo pocakam in nazaj na novo nalozim XP, tu pa se je pojavil problem...
XPjev ne morem naloziti!
- Ce pozenem setup.exe v Visti mi izpise, da imam ze namescen novejsi sistem in da zato namestitve ne morem nadaljevati...
- Ce hocem zagnati installacijo iz XP bootable CDja, mi potem ko se mi izpise "Setup is inspecting your computer's hardware configuration..." zaslon 'postane črn' in prižge se lučka za HDD, ki neprestano gori čeprav se ne sliši da disk kaj 'melje'...
- Ce vstavim Vista bootable CD install deluje brez problema in se sistem tudi namesti...
- Poskusil sem vec verzij bootable Xpjev - vse neuspesno
- zagnal sem HDD Self-test v biosu laptopa - brez problemov
Ocitno mi je Vista prepisala/spremenila kak pomemben sektor na disku, kar preprečuje zagon installacije za XP??
Je kdo imel podobne probleme?
Zelo bi bil vesel kakršnegakoli predloga, ideje, saj laptop nujno rabim...
Hvala za odgovore,
Dejan
Če maš SATA disk poglej tule na strani 56. Neka opcija v BIOSu, ki prepriča XPje da maš ATA (IDE) disk.
Commodore 64
Ne, ta prenosnik se nima sate, xpje sem pred Visto nanj nalozil ze zlo velikokrat in to brez problemov... Sedaj sem poskusil se z default nastavitvami v biosu pa brez uspeha:(
lp,
Dejan
lp,
Dejan
bluefish ::
poskusi s popolnim formatiranjem diska. na proizvajalčevi strani poišči ustrezno orodje.
Uspelo!
V Visti naredil backup, iz proizvajalceve strani potegnil USB format tool, naredil freeDos boot disk ter uporabil stara dobra fdisk in format...
Lepo se zahvaljujem za idejo! Pa kako pivo sem dolzan!:)
lp,
Dejan
V Visti naredil backup, iz proizvajalceve strani potegnil USB format tool, naredil freeDos boot disk ter uporabil stara dobra fdisk in format...
Lepo se zahvaljujem za idejo! Pa kako pivo sem dolzan!:)
lp,
Dejan
Urajmal ::
Ali obstaja kak program za winxp, da ti izmeri ta ratio ali karkoli že omenjate skoz celo temo, za performance compa?
Vista Upgrade Advisior
hancic.info
Windows Vista
Dvomim, da obstaja kak third-party program...
Dvomim, da obstaja kak third-party program...
hancic.info
Sem že nekje vprašal pa ni noben vedel odgovora:
Vista, ki si jo bom lahko namestil preko MSDNAA; bom na njej lahko razvijal spletne aplikacije in jih prodajal? Sprašujem ker naj bi bile zadeve na MSDNAA za nekomercialno rabo.
Je komu do sedaj že uspelo se povezati na eudoram z Visto?
Vista, ki si jo bom lahko namestil preko MSDNAA; bom na njej lahko razvijal spletne aplikacije in jih prodajal? Sprašujem ker naj bi bile zadeve na MSDNAA za nekomercialno rabo.
Je komu do sedaj že uspelo se povezati na eudoram z Visto?
hancic.info
lyn@ ::
Problem: Vse dadoteke, ki jih zapečem ne DVD z nerotom je nemogoče zbrisati. "You need perimission to perform this action".
Prijavljen kot admin z vsemi pravicami.
Pozna kdo rešitev ?
Ugotovitev: Po "restartu" je datoteke oz. "folderje" možno zbrisati.
Prijavljen kot admin z vsemi pravicami.
Pozna kdo rešitev ?
Ugotovitev: Po "restartu" je datoteke oz. "folderje" možno zbrisati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lyn@ ()
Kera verzija nerota?
Da bi zajebaval UAC? Probaj zadevo izklopit.
Da bi zajebaval UAC? Probaj zadevo izklopit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
lyn@ ::
UAC sm izklopu. Ampk problem ostaja.
Lastnosti nad tem "folderjem" kažejo, da imam pravice "full".
Nero LITE 7.5.7.0
Zanimivo. Očitno NERO nardi nekam (kam?) nek zapis ki to prepoveduje. (brisanje, renamanje ipd)
Lastnosti nad tem "folderjem" kažejo, da imam pravice "full".
Nero LITE 7.5.7.0
Zanimivo. Očitno NERO nardi nekam (kam?) nek zapis ki to prepoveduje. (brisanje, renamanje ipd)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lyn@ ()
iMark ::
Ne vem še spada ta post sm... mam eno noobowsko vprašanje
Js sm si tko za hec naložu Windows Srver 2007 (Longorn), pol ko pa naloži do konca, ko se logiram, me sprašuje po nekem username pa pass-u... A ta OS mora bit nujno sam na srverju naložen?
Še slikci kko zgleda: kaj morm sm napisat?
aja kvaliteta je slaba, kr je s fonm slikano
Js sm si tko za hec naložu Windows Srver 2007 (Longorn), pol ko pa naloži do konca, ko se logiram, me sprašuje po nekem username pa pass-u... A ta OS mora bit nujno sam na srverju naložen?
Še slikci kko zgleda: kaj morm sm napisat?
aja kvaliteta je slaba, kr je s fonm slikano
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iMark ()
kingkong ::
jst mam tud eno vprašanje oz problem, ki ne vem kako bi ga rešil.
na starem HDDju (maxtor) imam dual boot win x64, vista. ker je disk premajhen in preglasen, sem se odločil namestiti clena install na sata disk. če sem poskušal odklopiti stari disk in narediti inštalacijo viste, se je zataknilo pri nameščanju (collecting information) na disk sata, ker očitno manjkajo sata driverji. noben driver, ki sem ga ponudil ni deloval. poskusil sem naložiti visto preko viste naložene an starem HDD. tu gre vse po maslu, sistem se naloži in uspešno se prijavim, če imam prisoten stari HDD. v primeru, da ga odstranim (spremenim tudi boot sequence), dobim sporočilo o napaki "system disk failure". kako rešiti to zoprno stvar?
na starem HDDju (maxtor) imam dual boot win x64, vista. ker je disk premajhen in preglasen, sem se odločil namestiti clena install na sata disk. če sem poskušal odklopiti stari disk in narediti inštalacijo viste, se je zataknilo pri nameščanju (collecting information) na disk sata, ker očitno manjkajo sata driverji. noben driver, ki sem ga ponudil ni deloval. poskusil sem naložiti visto preko viste naložene an starem HDD. tu gre vse po maslu, sistem se naloži in uspešno se prijavim, če imam prisoten stari HDD. v primeru, da ga odstranim (spremenim tudi boot sequence), dobim sporočilo o napaki "system disk failure". kako rešiti to zoprno stvar?
PCMark:
Vpisi kajkoli si zbral za username pa password :D. Ce pa nisi nic pa je zelo cudno te pa pac probaj Administrator in password. Tak majo na NASA baje passworde postavlenje oni visoki pol se pa cudiji da nek hekar prosto se sprehaja not lol.
Vpisi kajkoli si zbral za username pa password :D. Ce pa nisi nic pa je zelo cudno te pa pac probaj Administrator in password. Tak majo na NASA baje passworde postavlenje oni visoki pol se pa cudiji da nek hekar prosto se sprehaja not lol.
Drugace pa mislim da je ta Vista vredna cakanja. Dnara lih ne vec kot 90 evrov ampak to je druga zadeva.
Deluje res odlicno in zelo smooth na mojem AMD 3500+, 1Giga, 6600GT. Po vseh betah ko sem jih ze prej sprobal sem mislo da bo isto sranje pa je kr lepo presinecenje bilo ko sem vido kak fino deluje in odzivno napram Linux distroju ko sem ga prej mel in XPju.
Deluje res odlicno in zelo smooth na mojem AMD 3500+, 1Giga, 6600GT. Po vseh betah ko sem jih ze prej sprobal sem mislo da bo isto sranje pa je kr lepo presinecenje bilo ko sem vido kak fino deluje in odzivno napram Linux distroju ko sem ga prej mel in XPju.
iMark ::
ja, |Sawyer|, sm proval že prej se logirat z adminom, sm napisal sam administrator, pa me je logiralo, pa sam "CMD" je bil na zaslonu, pa prazno namizje, tudi brez orodne vrstice, in nimam kej nrdit lol
Tr0n ::
V Visto je slo ogromno optimizacije od low do high level programja, veliko je novih tehnologij smart cashiranja in preloadinga ter seveda velik skok v varnosti arhitekturi.
Update bo prej ko slej skoraj obvezen. Analitiki predvidevajo, da bo v enem letu na Visto preslo 15% vseh uporabnikov, kar je rekordna cifra v primerjavi z ostalimi Windows sistemi.
Update bo prej ko slej skoraj obvezen. Analitiki predvidevajo, da bo v enem letu na Visto preslo 15% vseh uporabnikov, kar je rekordna cifra v primerjavi z ostalimi Windows sistemi.
_Sajmon_ ::
ter seveda velik skok v varnosti arhitekturi
sori Tr0n, ampak tule si po moje mal mim usekal. S čim opravičuješ ta velik skok? Update obvezen? Ma dej no, kaj bistvenega ponuja vista več kot recimo xp, da bi bil prehod res nujen? Dej mi en primer uporabnika.
Ja, za nekoga morda res obvezen prehod, vendar ne zaradi lastnosti os-a, ampak zaradi tega, da ostane "in". Po mojem mnenju večini domačih uporabnikov zadostujejo win2000 (ali XP). Edini prava preskoka Microsoftovih OS (v jedru delovanja) sta bila win31->win95 in win98->win2000.
Tukaj si lahko vec preberes.
http://en.wikipedia.org/wiki/Features_new_to_Windows_Vista#Security_and_safety
http://en.wikipedia.org/wiki/Features_new_to_Windows_Vista#Security_and_safety
_Sajmon_ ::
to verjetno vse drži in naredi lep vtis, pa vendar se sprašujem, kaj bo en končni uporabnik pridobil z visto? Morda bo rabil kak dodaten program manj (recimo, da si večino manjkajočih funkcionalnosti dodaš z dodatnimi programi, ki ponavadi omogočajo več kot program, vgrajen v ms os). Bo varneje delal? Morda šele čez čas, ko bo začetni bugi odpravljeni, vendar na začetku bi kar cvikal (hm, a niso tudi za xp-je nekaj podobnega reklamirali) - morda se pa motim. Bo hitreje delal? Kvečjemu počasneje, če ne bo imel dovolj rama. Bodo igre hitreje delovale? Sodeč po prvih vtisih ne, a razvijalci rabijo svoj čas - bomo vidli. Bodo pa verjetno lepše, a dx10 naj bi bil tudi na xp-jih.
Moras locit varnost, ki jo dobis na nivoju programa (visji layer) in varnost, ki jo dobis na nizjem nivoju sistema, kernela in na splosno celotne arhitekture. Velik skok je bil ravno v slednjem.
Sistem deluje hitreje, vendar potrebuje vec pomnilnika, ki ga uporablja za hitrejse izvajanje razlicnih operacij in programov.
Podobno kot Java/.Net arhitektura, kjer sicer riskiras vec pomnilniskega prostora za recimo garbage collector in mashine code, ampak se ti potem ta dodan prostor izkaze kot dober v vec drugih pogledih in se na koncu izplaca.
Sistem deluje hitreje, vendar potrebuje vec pomnilnika, ki ga uporablja za hitrejse izvajanje razlicnih operacij in programov.
Podobno kot Java/.Net arhitektura, kjer sicer riskiras vec pomnilniskega prostora za recimo garbage collector in mashine code, ampak se ti potem ta dodan prostor izkaze kot dober v vec drugih pogledih in se na koncu izplaca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
Samo instaliraj si jo pa se cudi kak vse smooth deluje napram ostalima dvem Osama (linux,XP). Za MacOS nevem ker nisem nikoli probal . Jaz sem tudi mislo kaj te je v Visti takega razen Dx10 da bi pac mel potem neko lite boot verzijo za pogon spilov ostalo pa primarni Linux. Ampak ko sem zadevo gor dal po par dnevih in vido kak lepo deluje vse sem lahkega srca odpisal Linux ker nima za burek. Prvo sem visto poganjal na clasik nacinu ker sem vedno XPje danes ze mam Aero vklucen ker je cool in nic ne obremenjuje bol hehe. Zaj da vse v memory nalozi napram linuxu in XPje. Rade volje verjamem ker drugace ni za razlozit to smooth surfejco in sem mnenja ce mam 1Giga rama ga tudi nej izkorisca Os. Naslendi komp ko pride bo pa tak mel vsej 2 giga. Reje vidim ko IE 7.0 odprem z 7 Tabi da se instantno odpre kot pa na XPjih ko je zasrotalo. Na linuxu pa ko firefox odprem se zacne tisto ikonca sukat pa ze stejem sekunde ko se bo koncno odprlo. Potem se pa tisto celo deformirana stran dokler se dokonca ne nalozi eh...
Sawyer, ti se še kar naprej hecaš.
Za surfanje je vista že v redu. Meni pa precej priljubljenih programov ne dela, ali pa delajo zelo čudno. Bo treba še kar precej počakat na vista ready programje.
Čez kakšno leto ali dve bom mogoče prešaltal na visto, če ne bo kaj boljšega prišlo vmes.
Za surfanje je vista že v redu. Meni pa precej priljubljenih programov ne dela, ali pa delajo zelo čudno. Bo treba še kar precej počakat na vista ready programje.
Čez kakšno leto ali dve bom mogoče prešaltal na visto, če ne bo kaj boljšega prišlo vmes.
Commodore 64
Čeprav sem privrženec M$ morem priznat, da |Sawyer| že malo naklada. Vista je dober OS, ima nekaj izboljšav, ki ti olajšajo življenje ni pa nič hitrejši kot XPji. Res je, 1GB pomnilnika je za navadno delo dovolj, a če želiš več je potrebnih vsaj 1.5, če ne kar 2GB. Osebno imam 2GB in z njimi lepo živim v Visti. Odprto lahko imam kaj hočem in sistem ostaja odziven - natanko tako kot XPji in Win2k pred njimi. Tukaj ni treba odkrivat tople vode.
Problemi so z gonilniki (nekateri tv tunnerji, hroščati oz. neobstoječi gonilniki za grafične in zvočne kartice), nekaterimi programi (roko na srce večina jih že dela na Visti (vsaj tisti, ki sem jih sam sprobal in teh je precej)) in navsezadnje še igre, ki deloma tudi zaradi gonilnikov delajo počasneje kot v XPjih oz. so neigralne zaradi artefaktov.
Vse bo s časoma odpavljeno, ni pa treba širit krive vere, da na Visti že zdaj vse dela in da je vse super, ker NI. So določene omejitve, ki jih je potrebno vzet v zakup.
Problemi so z gonilniki (nekateri tv tunnerji, hroščati oz. neobstoječi gonilniki za grafične in zvočne kartice), nekaterimi programi (roko na srce večina jih že dela na Visti (vsaj tisti, ki sem jih sam sprobal in teh je precej)) in navsezadnje še igre, ki deloma tudi zaradi gonilnikov delajo počasneje kot v XPjih oz. so neigralne zaradi artefaktov.
Vse bo s časoma odpavljeno, ni pa treba širit krive vere, da na Visti že zdaj vse dela in da je vse super, ker NI. So določene omejitve, ki jih je potrebno vzet v zakup.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13159 (9391) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14834 (9555) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13756 (9234) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10971 (7441) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2669 (2254) | IVo |