Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
Pesimist ::
Jaz pa sploh nisem pristav Windowsa in njihov fanboy. V preteklosti bi dosti reje uporabljal linux kot XP ampak ker ni bil vsesplosno kompatibilen z vsemi moznimi zadevami kot ze Viharnik izjavo ni prislo do tega. Vista dela cudeze in odkrito povem da sem sovrazo XPje, IE se mi je vsej 1x na teden ob surrfanju zruzo in zato vedno alternativo isko a nazalost zaradi kompatibilnosti in podpore nikol ni prislo do nje. :D Zdaj pa ni vec potrebe ker dela ko svicarska urca na smooth survejcu :D
Ne samo OS tudi internet bolj odzivno deluje in dosega visje hitrosti downloada by default. Nekje take kot XP z filtriranjem prioritetnih paketkov.
Ne samo OS tudi internet bolj odzivno deluje in dosega visje hitrosti downloada by default. Nekje take kot XP z filtriranjem prioritetnih paketkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
BendeR ::
Sicer ne vem zakaj, ampak očitno se novi nero 7.5.9.0. ne razume popolnoma z visto (pa čeprav ravno pri njemu piše vista ready na "škatli"). FFDSHOW + tale verzija nerota se ne razumeta preveč. No, vsaj zgleda da je problem s codecki, ki jih nero privleče s sabo, ker se vse avi datoteke nemarno zatikajo (ni pomagal reinstall ffdshowa .. imel sem upanje, da je nero le prepisal kak fajl, a očitno temu ni blo tako). Sam nero sicer dela brez problema, a kaj ko so videji praktično negledljivi. Kak sem nerota vrgo iz sistema se je ta prerodil.
Bo treba počakat na lite verzijo novega 7.5.9A ali celo micro ... v bistvu itak rabim samo burning rom. Upam, da bo tole potem tudi delalo.
edit: zdaj sem se še spomno. Že takoj pri installu je zadeva za dobrih 5 minut obstala, potem je sistem vrgo nek error, da se ni mogo ustvarit nek varnostni log in inštalacija je stekla. Me zanima kaj ma tale "A" novega.
Bo treba počakat na lite verzijo novega 7.5.9A ali celo micro ... v bistvu itak rabim samo burning rom. Upam, da bo tole potem tudi delalo.
edit: zdaj sem se še spomno. Že takoj pri installu je zadeva za dobrih 5 minut obstala, potem je sistem vrgo nek error, da se ni mogo ustvarit nek varnostni log in inštalacija je stekla. Me zanima kaj ma tale "A" novega.
:=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
CWIZO ::
A ma kdo probleme z ReadyBoost.
Jest vtaknem notri lepo sformatiran USB kljuc s 512MB placa pa mi rece da je pluged in into a unsuported device.
Zdej mozn da je zadeva 1.1, ker sem ga dobil na nekem predavanju kot nagrado pa nikjer ne piše ali je 2.0 ali 1.1.
Je možno, da moram kake gonilnike namestiti še da bo pravilno prepoznal USB porte (datoteke lahko kopiram normalno).
Aja je pa na prenosniku to.
Jest vtaknem notri lepo sformatiran USB kljuc s 512MB placa pa mi rece da je pluged in into a unsuported device.
Zdej mozn da je zadeva 1.1, ker sem ga dobil na nekem predavanju kot nagrado pa nikjer ne piše ali je 2.0 ali 1.1.
Je možno, da moram kake gonilnike namestiti še da bo pravilno prepoznal USB porte (datoteke lahko kopiram normalno).
Aja je pa na prenosniku to.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
Kako bi pa sprobal, če je 2.0 oz. 1.1?
Ker kokr sem jaz razumel je pogoj da je 2.0. Ali so razlike tudi v 2.0 specifikaciji slučajno?
Ker kokr sem jaz razumel je pogoj da je 2.0. Ali so razlike tudi v 2.0 specifikaciji slučajno?
hancic.info
Wox ::
2.0 je pogoj, vendar ne edini pogoj. Mora biti še dovolj hiter tako v branju, kot zapisovanju. Vista ga stestira in ti pove, če je primeren ali ne.
Commodore 64
Urajmal ::
BendeR nared mi uslugi ... inštaliraj k-lite codec pack 2.80, poskusi na novo naložit nero ...9a in povedat če zadeva špila s tem.
kingkong ::
za gledanje raznih multimedijskih datotek zadostuje VLC player in poleg ni potrebno nalagati še dodatnih kodekov. nero pa je itak dober (vsaj zame) le za peko, pa še tu iščem kakšno nadomestilo...
Ne devam tega dreka gor. ffdshow je ql. No, naučil sem se živet s tem "bugom". Pač ne forwardam videa na brzino (pač prej je hitro pokazalo, zdaj pa nekaj melje, malo film šteka ... pol pa začne delat). To sem itak rabo samo zdaj ko sem kvaliteto 10 sezon ene serije gledal na brzino skoz. :D
Em, btw saj jaz nimam nerota (oni gnili predvajalnik, ki je not) za gledanje filmov. Da ne bo pomote.
Em, btw saj jaz nimam nerota (oni gnili predvajalnik, ki je not) za gledanje filmov. Da ne bo pomote.
Zgodovina sprememb…
jurre ::
a ima kdo visto pa plosca asrock dual sata? Namrec ne rata mi usposobit usb 2.0. Na usb kljucek mi kopira s 600kB/s Driverjev za plosco ni, na cdju ki je bil prilozen je samo txt datoteka, kjer pise da so driverji v win xp SP1 oz. na windows update. V tem vistinem updateu ne najdem nic pametnega...
hehe, bender, dreka ?? no eni pač uporabljamo to raje kot pa da si vsako stvar extra snemamo gor. najprej morš sprobat pol povedat kaj zmore ;)
Na XPjih je dovolj divx, xvid in ac3. Na visti pač ta kombinacija ne dela in zato ffdshow ftw. No, zdaj bi tudi na xpjih prisegel na ffdshow. :)
Izi ::
Na XPjih je dovolj divx, xvid in ac3. Na visti pač ta kombinacija ne dela
Seveda dela, preizkušeno in brez problemov.
Bender, to je prvo, kar sem probal na Visti in vse prav lepo deluje.
testirana sta bila DivX 6.4 in Koepijev XviD-1.2.-127-25022006 in oba delujeta brez najmanjšega problema.
Pri obeh sem preizkusil predvajanje in kodiranje (DivX je registriran)
Sicer pa za predvajanje zadostuje samo eden izmed njiju, saj obadva znata predvajati tako DivX kot XviD.
AC3 mi je tudi deloval brez problemov, res pa je, da ga ne odkodiravam na računalniku, ker je to nesmiselno ker zgubiš vso kvaliteto, ampak direkt SPDIF na ojačevalec.
Testiral sem še Media player Classic in vsi vgrajeni filtri delujejo brez problema.
HDTV je deloval brez problema. Pravi HDTV, da ne bo pomote v 1920x1080 v TS formatu (Transport Stream MPEG-2). Nobenega zatikanja.
Probal sem tudi QuickTime in RealMedia oboje deluje normalno.
Vse je bilo testirano na 32 in 64 bitnem sistemu Vista in na obeh deluje brez problema.
ffdshow se pa izogibajte, če nočete imeti problemov. prej ali slej se bo pojavil problem z kompatibilnostjo kakšnega programa. Vedno je in tudi bo najpametneje uporabiti originalne kodeke, tako do problemov ne more priti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Izi: "COM Surrogate has stopped working". Ti je znano kaj? To je namreč error s katerim se srečjo uporabniki, ki inštalirajo divx 6.4 (ki tudi uradni še ne podpira viste). Si opazo kdaj, kak dolgo ti nalaga predoglede video posnetkov in občasno tudi sesuvanje predvajalnika? No, in ne pozabit tega errorja, ki ti ga ob 70% obiskih mape z videi nabije sistem. ;)
NE MI GOVORIT, da divx 6.4 dela v visti.
NE MI GOVORIT, da divx 6.4 dela v visti.
luky ::
BendeR ne vem kaj se pri tebe ne razume z Visto. Jaz imam gor tudi Netora 7.5.90 in dela brez vsakega problema.
Muzo ::
jst mam tut ta error pa nism nobenih kodekov nalagal sploh. Com surrogate blablabla :)
kšna rešitev?
kšna rešitev?
Odvisno keri dll ti zajebava. Tudi prejšnje verzije nerota so tole povzročale ... samo pač drugi dll, če se ne motim.
Edit: 97.34 Full Vista Release drivers
32bit Link: http://www.sendspace.com/file/xnxdrl
64bit Link: http://www.sendspace.com/file/8jynej
Še vedno nič uradnega od nvidie.
Edit: 97.34 Full Vista Release drivers
32bit Link: http://www.sendspace.com/file/xnxdrl
64bit Link: http://www.sendspace.com/file/8jynej
Še vedno nič uradnega od nvidie.
Zgodovina sprememb…
Izi: "COM Surrogate has stopped working". Ti je znano kaj?
Ne, nikoli nisem videl tega sporočila.
Kot sem rekel, sem DivX verzijo 6.4 instaliral na 32 in 64 bitno Visto in deluje vredu tako predvajanje kot kodiranje.
Kje se ti pojavi to obvestilo?
Med instalacijo, predvajanjem ali kodiranjem?
In v katerem playerju dobiš to obvestilo. Ni nujno, da je kriv ravno kodek, mogoče ti player ne deluje vredu?
Jaz se za predvajanje uporabil Media Player Classic in kodeke, ki sem jih že navedel.
Možno, da imaš kaj v konfliktu zaradi filtrov ffdshow, ki so znani, da povzročajo raznorazne probleme.
Nero verzija 7.5.7, katero sem testiral, pa je tudi delala brez, da bi našel kakšno napako.
Edit:
Katero "izdajo" Viste pa sploh imaš?
Ali je to končna RTM verzija, na kateri so tako 32 kot 64 bitne verzije Viste?
Ali ti prikaže, da je na plošči 8,5 GB podatkov?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Kje se ti pojavi to obvestilo?
Ko pridem v mapo z video vsebino, včasih med zagonim videa. In še enkrat to je ZNAN problem, ki nima veze s predvajalnikom. Pojavi se ti BSPlayerju, WMP in MPC.
Če imam inštaliran DivX ne vidim smisla, zakaj bi mel še ffdshow. Inštalirano imam vedno eno stvar, saj nisem nek lolek, ki ne bi znal do 3 preštet.
Em, saj nero po sebi od 7.5.70 dela super na Visti. Nisem nič reko, da zadeva ne dela.
Imam winbeta RTM release (inštalirano 32bitno ultimate), čeprav ne vem kaj ma to veze z mojim problemom. Bom zdaj še probal uninstall ffdshowa in kombinacijo xvid+ac3. No, na slednji mi edino par filmov ni delalo, zato sem v bistvu prešaltal na ffdshow, ker nisem mogo s gspot pogledat keri codec ga serje - gspot se je sesuval.
xvid+ac3 ... še vedno zakasnitev pri prestavljanju v filmu. Ista fora.
P.S. Saj predvaja se mi normalno (edino po prestavljanju v filmu). Pri prestavljanju mi pa prvo slika frizne, pol začne zvok delat pol čez 10 sekund pa slika pride in to mi naredi, ko skačem po filmu sem pa tja. Ne vem kak bi drugače opisal - brez nerota pa lepo dela. Saj v bistvu ni nek velik problem, samo pač najeda.
Zgodovina sprememb…
Ko pridem v mapo z video vsebino, včasih med zagonim videa.
Se pravi, da bo kriv "preview" oz. slikica videa, ki jo Vista hoče narediti namesto mape.
Najbolje, da odinstaliraš DivX in uporabljaš samo XviD. V njemu nastaviš, da ti predvaja vse generične MPEG-4 datoteke in tako ti bo ta kodek prevzel predvajanje tudi DivX datotek.
Odinstaliraj tudi filtre ffdshow in AC3 filter
Uporabljaj samo Media Player Clasic, ki ima vse filtre že v playerju in pa dodatni Xvid kodek, pa bi moralo vse delati brez problemov.
Probaj uporabljati AC3/DTS filter, ki je že v MPC playerju, da boš videl, če zvok še vedno postane nesinhroniziran med hitrim previjanjem.
Inštaliran imam le ffdshow in nič druga - saj nov ffdshow ima tudi ac3 filter not zdaj. Zadeva dela super, edino tole. No, bom ta čas uporabljal vlc. :)
Wox ::
Čudno. Imam divx 6.4 gor, pa ni nobenih problemov. Napaka "COM Surrogate has stopped working" se mi pojavi, če dam gor Nerota.
Commodore 64
Ja, ta napaka se pojavi pri errorju večih .dll datotek.
Katerega nerota pa maš? 7.5.9 naj bi to napako odpravil. Vsaj tako se na forumih govori.
Katerega nerota pa maš? 7.5.9 naj bi to napako odpravil. Vsaj tako se na forumih govori.
deejaymarc ::
mam eno vprašanje.... na računalnik AMD athlon 2800+, 1giga rama, geforce 6600GT pci-e,....mi ne uspe naložiti windovsa viste.
sprobal sem že več različic, od bete do final....sprobal tudi 32 bitne in 64bitne....
problem je v tem, da se vedno ustavi(računalnik zmrzne...)
kaj bi to lahka blo narobe....
p.s. mam pa še eb podobn računalnik(sempron 2800+, ati 9600pro....) kjer mi vse normalno deluje
hvala za pomoč
sprobal sem že več različic, od bete do final....sprobal tudi 32 bitne in 64bitne....
problem je v tem, da se vedno ustavi(računalnik zmrzne...)
kaj bi to lahka blo narobe....
p.s. mam pa še eb podobn računalnik(sempron 2800+, ati 9600pro....) kjer mi vse normalno deluje
hvala za pomoč
najprej izberem tam slo, pa to....pol pa začne inštalirat (piše v %) pol pa vse tam dokonča(vse pride do 100%) pa naredi restart in takoj po restartu mrkne.... pa ponavadi nardi take čudne slikce,tk kot da bi blo z grafično kaj narobe.... ko dam pa restart, mi pa javi:
CMOS checksum error - default loaded
warning! now system is in safe mode.
please re-setting CPU Frequency in the CMOS setup.
plata je pa WINFAST NF4K8AB
CMOS checksum error - default loaded
warning! now system is in safe mode.
please re-setting CPU Frequency in the CMOS setup.
plata je pa WINFAST NF4K8AB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: deejaymarc ()
Zanima me to ali bo vista, če jo naložim na zdajšen c pogon, kjer imam winxp, normalno zaznala podatke na drugih particijiah ?
Seveda
hancic.info
evo še slikca, kje se mi ustavi....
to je takoj po inštalaciji..
pojma nimam, ker mi XPji delujejo normalno, pa tud linux ubuntu je delal....
to je takoj po inštalaciji..
pojma nimam, ker mi XPji delujejo normalno, pa tud linux ubuntu je delal....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: deejaymarc ()
zgleda da je narobe nekaj z grafično oz. drajverji katere poseduje vista za tvojo grafično. imaš to agp ali pcix grafično ?
Hardstyle ::
"COM Surrogate has stopped working".
To sem tudi jaz dobival, kadar sem odprl kako video datoteko ali šel v mapo z video vsebino. Potem pa sem inštaliral "Advanced Vista codec pack shark 007" in teh problemov ni več!
teoo ::
meni k-lite codec packa ni hotelo inštalirat, zato sem našel nek vista codec pack, pa dela vse super. ni se mi dalo vsakega posebej instalirat
defying gravity
Hah, problem rešen.
divx 6.4.1 dela zaenkrat super. :))
http://www.free-codecs.com/download/Div...
Čudno edino, da še ni na pageu.
divx 6.4.1 dela zaenkrat super. :))
http://www.free-codecs.com/download/Div...
Čudno edino, da še ni na pageu.
Luka Percic ::
A ve kdo, kako se priklopi na omrezje eduroam na Visti? Obstaja postopek za Xp-je, za Visto pa se ne.
Nisem še testiral, danes sem pa dobil tole.
Tukaj pa še povezava na securew2 forum kjer se po govarjajo o tem in poročajo da deluje.
No, razem instalerja ki je demo- popravite tako da nastavite datum na 9 november recimo.
Pa poročajte če dela..
simnov ::
Imam teževe z ikonami recimo v xp sem v neki mapi ikone nastavil Tiles in so bile potem tudi podmape v Tiles načinu v visti se pa spremenijo samo v tisit mapi , v kateri to nastavim v podmapah se pa ne spremen tako, da moram vsako podmapo posebej nastavit
Še koga poleg mene moti, da se programi, ki so na voljo v našem jeziku samodejno predstavijo v slovenščini - pa čeprav tega nočeš in imaš raje ang. verzijo. FF moreš iskat med "drugimi jeziki". Nero, picasa, vlc, bsplayer, xchat ... pa se kar sami poslovenijo.
No, večino laho povrneš v "prvotno" angleško stanje, a z manjšo napako. Nero in picasa ostaneta v start meniju še vedno slo. VLC ostane v podrobnosti še vedno slo, xchat je skoz ang/slo (res glupo preveden), ...
Ma kdo kak predlog zadevo obit?
P.S. Nekaj sem se igral že z nastavitvami v control panelu (lokacija in jezik za neunicode programe) pa nič ne pomaga.
No, večino laho povrneš v "prvotno" angleško stanje, a z manjšo napako. Nero in picasa ostaneta v start meniju še vedno slo. VLC ostane v podrobnosti še vedno slo, xchat je skoz ang/slo (res glupo preveden), ...
Ma kdo kak predlog zadevo obit?
P.S. Nekaj sem se igral že z nastavitvami v control panelu (lokacija in jezik za neunicode programe) pa nič ne pomaga.
Zgodovina sprememb…
WTF, je ql na tem, če imaš program, ki zgleda tak.
Zgodovina sprememb…
deejay2 ::
Mah jest bom kr pri XP-jih ostal. Nima tale Vista nic kar bi pogresal pri XP-jih. Se izgled XP-jev sem si naredu skorej identicen Visti. Mankajo mi tisti efekti odpiranja oken, skratka malenkosti. Samo ena razlika je. XP-ji mi delajo bolj gladko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13159 (9391) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14834 (9555) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13757 (9235) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10971 (7441) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2669 (2254) | IVo |