» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
9 / 79
»»

rap3r ::

Hm sam support za driverje za stvari k so že neki časa na trgu je katastrofaln.

Geforce FX 5950 ultra mi ne deluje kot bi bilo treba.
Bluetooth od Planet mi tud nedela.
Pinnacle TV tuner mi tudi ne dela...

Od XP driverji ne pomagajo, tako da nebo za 1x nič z visto...smešno je pa da recimo DLT tape drive mi pa zazna...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

M-XXXX ::

No probema sta 2:

1.=Dobil sem aktivacijo od rc2 in zdaj sem zaradi enih problemov uništalov Visto in mi isti ključ na istem kompu ne potegne. Kaj naj naredim? (pri prvi aktivaciji mi je delalo!)

2.=Imam brezžično kartico Netgear WG311v3 in enkrat mi dela enkrat ne;(( Nekaj sem že gledal preko neta in nisem našel rešitve (zato sem tudi na novo inštliral). Kaj naj naredim?

mikko ::

A komu dela gadget za wheater ? Meni napiše, service not available :s

Hardstyle ::

Gadget za vreme ne deluje! In kolikor vem ne deluje nikomur iz Slovenije :D

BendeR ::

Ma ja to je bedno. Tudi če probaš berlin al pa bilo kaj druga. ;((

Edit: Windows Vista RTM (Build 6000) Compatiblity List

Zadeva je bila pravkar postavljena in je temu primerno prazna. Se bo pa v naslednjih nekaj dneh napolnila. No, lahko pa tudi vi pomagate. :D
:=)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BendeR ()

Vanc ::

Jaz mam tud en problem glede viste no inštalacija in fse ostalo je potekalo normalno le pri graficni se je zadeva malo zalomla in sicer mam gigabyte 6600GT problem je sledeč da ne moram nikakor navit te grafične na visti zaj ne vem al vista ne podpira teh programov za navijanje al kaj nevem ne mogoče ve kiri oz mu je šlo prosim za pomoč

v naprejs e zahvaljujem Lep pozdrav

T-Majo ::

Kje pogledam kateri build imam? Control panel-system, tam piše sam, katera verzija je in strojna oprema (z oceno) ter domena? Pa če mogoče kdo ve, kako bi lahko prišel do legalnega ključa od Viste (sem še namreč dijak :().

OmegaBlue ::

Kupiš jo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Mislim, rad bi meu realen odgovor, spoh pa se naj bi prodajala od 30. januarja naprej.

Kje najdem pa informacije o buildu?

Wox ::

Meni piše na desktopu desno spodaj.
Commodore 64

teoo ::

a kdo ve, kje se nastavi velikost ikon? moje so prevelike (večje kot v xp) pri resoluciji 1024x786
nvidini driverji pa zafrkavajo, saj nikjer ne vidim, da so inštalirani.

drugače pa aero in vse ostalo dela odlično, rating pa mam 3.8
defying gravity

schejk ::

teoo za nastavitev ikon klikni na namizje potem pa ctrl+kolešček na miški

CWIZO ::

A je kdo se že uspel skonektat na internet na FRI/FEju (eudoram) z Visto?
Men omrežje najde in se začne konektat pol pa reče da morm več podatkov vpisat. Pol pa vpišem username pa passowrd, domain pa pustim prazno in se noče skonektat.
Al rabim še kak dodaten software al morm domain vpisat (če ja, kateri?)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

p4 ::

CWIZO...a dela aero na HP-ju ?

ja. dela brez problema
hancic.info

venetu ::

A ve kdo, kako se priklopi na omrezje eduroam na Visti? Obstaja postopek za Xp-je, za Visto pa se ne.

lp
venetu

venetu: 2 posta nazaj sem jest to vprašal:\

Zdej sem si Securew2 client (3.2) namestil na visto. Vendar se še vseeno ne morem skonektati. Nikjer ne najdem kake opcije, da bi nastavil kakšno avtentikacijo naj uporablja.

Drugač sem pa kar navdušen and tole visto. Delaa mi je vse out-of-the-box. Nisem edinole bluetootha še sprobal.
hancic.info

venetu ::

:8) Ups nisem videl.

Jaz nastavim vse priblizno tako kot je v navodilih za xp-je, vendar mi javlja, da eduroam potrebuje dadatne informacije. Obrnil bi se na admina, a je baje ze 2 meseca bolan :(
venetu

Jest sem zdej prisel do Securew2 avtentikacije. Tm moraš izbrat WPA-Enterprise.
Sam nevem zakaj mi še kar odpira okno za vpis gesla in uporabniškega imena čeprav sem vse že vpisal in skonfigureral po navodilih.
Bom probal za foro še prejšnjo verzijo.
hancic.info

p4 ::

CWIZO še eno vprašanje...a si mogu še kšne driverje installirat al so bli teli dost?

Nisem nic instaleral, ker nisem neta usposobil se.
Sam se mi ne zdi da bi kaj rabil
hancic.info

Aja, to je men pr BETI 1 tak pisal, tu mi pa ne.

bluefish ::

T-Majo: še enkrat ponavljam - ključ so dobili tisti, ki so sodelovali v Preview programu preko MSDN,... in so sporočili vsaj en bug. Za Beta verzije pa ključa ni več možno dobiti, ker je Vista že RTM. Boš moral počakati na uraden release v Evropi, ki bo naslednje leto.
Build pa ugotoviš tako, da odpreš My Computer, v Help zavihku izbereš About Windows ali nekaj podobnega in tam ti piše.

vem Fish, sam ne piše tam; citiram kaj piše: Windows Edition: Windows Vista TM Ultimate copyright (C) 2006 Microsoft comporation. All rights reserverd. naprej je pa že system (hardware). Čudn mi je to :(

bluefish ::

ne vem, kako je točno v Visti, ker je trenutno nimam nameščene. V Win XP je stvar delovala, izgleda da v Visti ne več.

Js naj bi meu zadno verzijo...tak je na torrentu pisal. (je legalna ker nima ključa)

Blazz ::

nvidia driverji za Quadro (testiral na laptopu Dell latitude D620 z nvidia quadro nvs graficno) na Visti ne delujejo, kljub temu da Nvidia zagotavlja da bi morali....

Urajmal ::

@Vanc, ciljam ampak se mi zdi da ima vista malenkost drugačen register kot xpji zato ne gre odpret coolbitsov oz. drugih nastavitev drajverjev prek registra.

@T-Majo:a nima Vista kakšnega RUN ukaza kamor vpišeš "winver" in ti izpiše podatke o verziji?

nism vedu tega :D

6.0 (build 6000)

Buggy ::

Kako pa se uporablja te 3d Flip window-e. Aero naj bi imel (GF 6800GT) in tudi spodaj v opravilni vrstici se dvigne okencek z vsebino ko gre kurzor zec nejga, kako pa bi se tista okna 3d okna prikazala pa nimam pojma? Kaksna ideja ? Govorim pa o TEM

edit: Link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

jurre ::

@buggy
mal poglej eno stran ali 2 nazaj, je napisano, kliknt moras tisto drugo ikono z leve v quick launch baru (desno od starta). Taka modra, pa notr so okna en cez drugega. Moras pa meti aero vklopljen, ce ne se ti ob kliknu odpre samo okna, kjer lahko preklaplas med programi...

iration ::

nisem bral teme, tako da ne vem če je že blo: izšel je nLite za visto: vLite. sicer je še v alfi, ampak neki je.

Buggy ::

@jurre: Najlepsa hvala...sedaj dela :8)
Imam instalirano sele dva dni in se se precej lovim.
Drugace pa je tudi mene fascinirala z "bomboncki" in mislim da bi se dalo kar navadit.
verzija RTM mi je prepoznala vse naparave (tudi Asus Wireless PCI kartico WL138) razen zvocne katice Audigy (beta driverji delujejo bp)
Me pa moti ker mi iz neznanega vzroka vista totalno sesuje brezzicni ruter (se ne odziva tudi ko bootam masino zopet v XP-je), kar se presenetljivo na XP-jih ni dogajalo. Morda je vzrok v genericnih Broadcom driverjih, ki so prisli z Visto za to wireless kartico (uradnih za Visto ni).
Ima kdo drug tudi kaksne probleme z brezzicno povezavo?

Ok, mam malo zoprn problem. Inštaliram xchat (to mi naredi tudi z nerotom, a tam se da porihtat) in zadeva se očitno ozira po jeziku, ki ga imaš nastavljenega za tipkovnico. Naenkrat imam delno poslovenjeno verzijo xchata (ja, prevod sux, ker je pol slo. pol pa ang.). Ko dam nazaj na ang. tipkovnico mi tudi verzijo spremeni nazaj na ang. :\

Ma kdo kako idejo, kak zadevo permanentno spemenit na EN jezik (brez da mam an. topkovnico seveda >:D ) ?

Js sm pa pršu do enga huuudga razučaranja; prej sem imel 512 rama, pa mi je Vista dala oceno za ram 2.9, nato sem še kupil 2x 512 in sem dal v dual chanel in sem dobu oceno 4.4, nato sem pa odstranu 512, in sem pustil rame v doul chanelu-ocena je bila 4.3. Rami so ddr1 pc3200, 400mhz ;(

Kaj ste vsi tak fiksirani na to točkovanje? Če dela lepo dela lepo in tudi bo delalo pa če je rezultat 1.0. :\

P.S. Jaz mam pa največjega na vasi (5.9 pri ramu). ;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BendeR ()

T-Majo I don't get the point. Bender ti pa tud sprašuješ stvari, ki bodo malo verjetno našle odgovor. go google it first.

pviran3 ::

A so že final gonilniki za nvidio?

Saj odgovor sem že sam napisal ... samo je neuporabn. Zato vprašam, če je kdo najdo kak drug način. Google ne najde nič.:\

Tomay ::

A bi opazil razliko v visti če bi zamenjal grafično kartico z 9600xt na 6600GT ali pa kaj boljšega?

Mislim samo v namizju ne v igrah.
Voodoo 4Ever

Precej verjetno.

;-) ::

Meni še vedno ne dela NFS Carbon.

blender upošteval sem že vse tvoje nasvete pa nič:( Nevem več kaj bi bilo krivo.

Info: Če koga zanima razlika v zvokih med XP in Vista. Klik!

EWEER še nekaj sem našo:

Oh BTW...For the ppl cant play NFSC, try to rename the folder MOVIES to MOVIEZ...NFSC crashes mainly because of video...this will bypass the videos in game...oh well better than nothing...

Ma meni v glavnem dela in ti povem, da nisi nič zamudo. ;>

;-) ::

BendeR ne pomaga:( Vem da nisem nič zamudil, ker ga imam na XP jih...sam ni mi za vsako restartat kompa ko gre brat igrat.

Pomoje je problem v driverjih...ma še kdo kak predlog?

Men se je pojavla težava ko mi je končn uspel dostop do c diska (xp particija). V Visti deluje vse normalno, ko sem pa prejle šel v XPje, mi je pa za vse stvari napisal Dostop zavrnjen. Niti ene datoteke nism mogel odpret, ozadja in ikon ni bilo več ne nič. Sem poskusil z google, vendar nič nisem našel. Rad bi meu pa v obeh OS dostopa do obeh diskov.

jurre ::

men je pomagal za need for speed preimenovanje mape. Edino save filetov ne more zloadat, ker je so bli prej dokumenti v drugi mapi...

««
9 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613158 (9390) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314834 (9555) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813756 (9234) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810971 (7441) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192669 (2254) IVo

Več podobnih tem